|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
sandra23s - Pola ma dużego tego naczyniaka? Płaskiego? Czy tego jamistego? |
|
|
|
|
#4682 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak się obudził na jedzenie to parę razy zerkałam na zegarek czy aby mi się to nie śni Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gda loo matko super, a cena tylko też mi szkoda bo ja to bym założyła tylko na teraz bo niby mam duzo zrzucic wiec potem to bedzie worek dla mniez brzucha kreska Ci znknie napewno. a Henio ma slicznie zadarty nosek wogóle dzisiaj byłam u babci zaprosic na chrzciny no i ona miała wycinaną macicę i kazała mi pokazać bliznę i od razu [poleciała po jakaś maść na goje nie się ran i pokazała swoją (tym tylko smarowała) i wiecie co musiałąm się bardzo przyjrzeć zeby zobaczyc gdzie ona jest i niestety to jest masc robiona w aptece i ona nie wie jak sie nazywa dostalam ja i bede smarowac oby efekt byl taki jak u babci to wtedy wogole jej widac by nie bylo
|
|||||
|
|
|
#4683 |
|
Zakorzenienie
|
Sandra, a może wystarczy żebyś szeroko pieluchowała, zwykle zalecali by do 3 miesiąca szeroko pieluchować może naturalnie się poprawi.
No i teraz zagwozdka tu ci powiedzą w szpitalu, że wszystko w porządku a za chwile masz problem. Mam nadzieję, że drugi specjalista powie coś innego. Trzymam kciuki
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulka - no cena niezła, dlatego Henio mamusi z becikowego sprezentował
![]() Kurczę, też chcę tę maść!!! Nie ma recepty do niej??
|
|
|
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ależ masz wspaniałego syna i będzie sprawiedliwie :P:Cytat:
Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2012-10-12 o 13:20 |
||
|
|
|
#4687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczaki a Sonia nie chce mi ssać lewego cyca bo tam jest go mniej i słabiej leci, więc musi więcej się napracować. Od początku moja prawa pierś produkowała więcej pokarmu, bo to było widać po spaniu małej, jak ja karmiłam z lewej to krócej spała jak z prawej to dłużej. Zastanawiam się co robić czy pobudzić laktacje w tej lewej odciągając laktatorem i pić herbatki na laktacje czy sprawę zostawić. Ale je nie chce byc potem madonną z wielkim prawym cycem buu. Boshe gościu robi ten sufit, ponad godzinę zeszło mu zbicie tej uszkodzonej płyty, do tego śmierdzi niemożliwie. Jak pójdzie to wietrzenie maksymalne zrobię. ![]() Pewnie słyszałyście, że nasz premiero pragnie przedłużyć urlop macierzyński do jednego roku, hmm pytanie co z jego planów wyjdzie
|
|
#4688 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, ja się tylko melduję, że wszystko u mnie w porządku, nie mam weny, żeby za dużo pisać, bo Wy już w większości macie dzieciaczki przy sobie i bardziej o tym się teraz toczą rozmowy na wątku
. Ja jestem już w 40 tc i nic się nie dzieje, dzisiaj miałam KTG, to największy skurcz to 15, za to mała się wkurzała i próbowała zepchnąć tą czujkę z brzucha . W poniedziałek mam wizytę i liczę, że chociaż szyjka się skróciła, czy cokolwiek... W szpitalu już mnie uprzedzili, że 8 dni po terminie wywołujemy poród, jaka miła perspektywa...
|
|
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie dojrzałam na FB Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
|
|
|
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Podczytuje ale jakoś mi sie nie chciało nic pisać bo zmęczenie wzięło góre. Teraz zamiast korzystać i spac jak mały śpi to siedze na kompie ![]() W sumie zaraz sie pewnie obudzi bo już niebawem bedzie trzecia godzina jego snu. Obiad trza zrobić zaraz co mi sie bardzo chce... Oglądałam Wasze dzidzie i naprawde wszystkie cudaczne Czytałam że coniektórym pomaga w uciszeniu lub uśpieniu włączony okap Zainwestowaliśmy w bujaczek i kurde średnio sie to spisuje jakoś. Właściwie mój dzidź to nieśpioch i na pewno go to na długo nie uśpi bo tylko na jakieś 15 minut max ![]() Poza tym na 21 października mamy chrzciny już zaklepane a co najgorsze że u nas w domu cała impreza. Jakoś tego kuźwa nie widze... Chciałabym, żeby już był czerwiec i blisko do otwarcia basenów ![]() Nienawidze zimy bo wszyscy chorują itp i pewnie mojego dzidka to nie ominie, chociaż pokichuje już od urodzenia właściwie. A mój chłop jeszcze 4 dni temu szedł na rano do pracy i bez kurtki i też kicha ooooo, no to se posiedziałam już, Alan sie budzi więc teraz kolejne 4-5 godzin trza bedzie z nim pobuszować po domu
|
|
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
Pewna nie jestem. W każdym razie chodzi o to żeby dzieciaczek za dużo powietrza nie łapał.
|
|
|
|
#4692 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny.
czy wasze maluchy tez tak sie krztusza mlekiem? dzisiaj w nocy mialam chwile grozy mala tak mi sie zakrztusila a ja nie moglam nic zrobic! jak dorosly czlowiek, oczy otworzyla i zaczela sie krztusic i powietrze ciezko lapala. jak jej przeszlo to sie poplakalam ze nie moglam jej w zaden sposob pomoc. masakra jakas !! oby nigdy wiecej. ja sie smieje ze mam baby banana. non stop mam dobry humor i ogolnie duzo energii. oby tak zostalo.
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
Ojeeeju ja też dziś mam koszmarek
![]() Nie wiem czy Henio się nie zorientował, że jak go trzymam tak "na siedząco", to mniej boli brzuszek i teraz już leżeć nie chce! Zasypia na rękach skulony, tylko go odłożę i znów stęka i się pręży... ![]() A tak w ogóle, to pediatra wspomniała coś o nietolerancji laktozy i się tak zastanawiam ile miesięcy będę się tak męczyć
|
|
|
|
#4694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do cyca - poodciągaj laktatorem, albo oszukaj małą i przystaw ją z pod pachy Mój dał się tak oszukać w szpitalu.Bo potem możesz mieć np. asymetryczne sutki, jeśli jedną piersią częściej będziesz karmić... |
|
|
|
|
#4696 | |
|
Zadomowienie
|
Wiam
Jestem zadowolona. Byłyśmy przed chwilą na badaniu bioderek. Wszystko jest dobrze! Troche się tym stresowałam. Niunia była bardzo grzeczna.Cytat:
Ja używam zwykłej gruszki i jest spoko. Ma specjalnie szeroki ten otworek, żeby za głeboko nie włożyć go do noska. |
|
|
|
|
#4697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Nic lece ogarniać chociaż trochę po tej robocie salon, żeby jako tako w nim egzystować. Już mnie wpienia ten pył a miałam tak ślicznie czyściutko
|
|
#4698 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że malutka tak ładnie je. Trzymajcie się dziewczyny! ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4699 |
|
Wtajemniczenie
|
To muwicie że nie szczepić na rotawirus?A moja gadała że jak najbardziej,to już sama nie wiem...
My po usg brzuszka Huberta.Lekarka nic tam nie widziała, nic nie powiększone, w miedniczkach nie ma żadnego płynu.Mówiła że być może w szpitalu robili usg na pelnym pęcherzu i dlatego było widać płyn.No to teraz dopiero w pt okulista,już się boję... |
|
|
|
#4700 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zorientowałam się, że dzisiaj piątek, więc razem z kraven i I_K zaczynamy dzisiaj 39 tydzień!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale Ci zazdroszczę tego rozwarcia! ![]() Cytat:
To razem sobie poodliczamy czas do poniedziałku, bo ja również mam tego dnia wizytę. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za każdym razem jak pije to mu wleci nie tam gdzie ma. Za to raz sie zdarzyło jak tż go nosił do odbeknięcia to mu sie mleko do gardła wróciło i troche zwymiotował i wtedy sie ostro krztusił co doprowadziło mnie prawie do zawału. Malutek oczka miał czerwone i wilgotne a ja mało sie nie poryczałam. W ciąży stres, jak sie urodzi też stres
|
|
|
|
|
#4702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My dzisiaj byłyśmy u pediatry na pierwszej wizycie. Zapisałam Maję do tej samej pani doktor do której chodziłam ja, mój brat i siostra, a siostra moja ma w tej chwili 38 lat Ona w dalszym ciągu nas wszystkich pamięta doskonale. Bardzo jej się Maja podobała, tzn. powiedziała, że ma ładną, symetryczną główkę, różową skórę, biodra w normie, ale dała skierowanie na usg (ja do roku czasu przeżyłam horror z biodrami i ona na pewno to pamięta) oraz zważyła Maję i wyszło na to, że przez ponad dwa tygodnie przybrała na wadze 600 gram, czyli waży 4 kg To zgrubienie pod piersią powiedziała, że to normalne, że to wpływ moich hormonów, ale dobrze zrobiłyśmy, że ten okład z sody oczyszczonej był, oczywiście to moja mama wpadła na to. To zgrubienie jest już znacznie mniejsze, powiedziała, że jeszcze ze dwa razy zrobię okład i będzie okej. Jeśli chodzi o tę wysypkę na czole to powiedziała, że to wychodzi jeszcze po porodzie, ale nie jest to żadne uczulenie, ani potówki ani nic z tych rzeczy. No i stwierdziła, że Maja jest bardzo silna bo po złapaniu ją za rączki ta podniosła główkę dość wysoko.Teraz we wtorek mamy powtórkę badania słuchu, gdyż na początku ciąży miałam opryszczkę więc lepiej powtórzyć to badanie, a na początku grudnia zrobić usg bioder, no i około 10 listopada na szczepienia. Na chwilę obecną postanowiłam szczepić normalnie, jeśli będzie bardzo źle przejdziemy na skojarzone. Ja czuję się już lepiej, nawet byłam dzisiaj na spacerze, ale na wszelki wypadek ubrałam się znacznie cieplej, założyłam cienką czapkę i nawet piersi owinęłam dodatkowo chustą. Tę ciemną kreskę na brzuchu też mam jeszcze. A śniło mi się dzisiaj, że takie wielkie rozstępy mi zostały po ciąży, tymczasem mój brzuch momentami wydaje mi się ładniejszy niż przed ciążą :P
Maja Edytowane przez Nisia4 Czas edycji: 2012-10-12 o 15:50 |
|
|
|
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Ja dzisiaj poszłam do pracy w odwiedziny i dopiero wróciłam. Po tej wczorajszej kolacji u teściowej chorowaliśmy z TŻ prawie całą noc. Myślałam, że rodze tak mnie brzuch bolał, ale okazało się że czymś struliśmy się ![]() Dearline dzisiaj troche mi sie brzuch spina, ale myśle, że to wynik tych nocnych rewolucji żołądkowych. Byłam w końcu pobrać wymaz na GBS i na badaniu moczu. Wymaz wynik we wtorek, mocz ok ![]() Gda Henio śliczny. A powiedz On w nocy też śpi w leżaczku czy z Wami w łóżku? Aga_ton witaj Kochana. Najwazniejsze, że już jesteście w domu i że wszystko jest ok
|
#4704 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chrzciny w domu -łoo matko, moj kochany tez miał taki pomysł ale jak mu powiedziałam ze sam bedzie ziemniaki obierał i mięso tłukł na 17 osób to dał spokój. nie wspomne o tym ze musiałabym chyba talerze pozyczac. Cytat:
ja za to wiecznie zmeczona.dziewczyny ja nie mam teraz hasła do maila, kiedys mialam ale oczywiscie zapomniałam wiec nie wiem nadal jak wygląda ta pozycja karmienia, mozecie podrzucic haslo do maila albo bardziej opisac pozycje? ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
![]() kupilam aspirator. fride. nie potrafie sie tym poslugiwac. albo moje pluca sa jakies za małe. gruszka do łask wróciła. |
|||
|
|
|
#4705 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam!
Cytat:
No i szczerze powiem, że ja na bank z tym odciąganiem bym nie dała rady i raczej przeszłabym na mm, więc podziwiam twoje samozaparcie- ze mnie słabeusz pod tym względem, bo ja za miesiąc muszę do pracy wrócić i nie miałabym czasu na takie kombinowanie, jesteś wspaniałą mamą, że się podejmujesz takiego wyzwania, brawo!!! Cytat:
Cytat:
dobrze, że net już jest i współczuję bałaganuCytat:
- ja mam oczywiście większy, bo dopiero niecałe dwa tyg po cc, ale do wagi sprzed ciąży już tylko 6 kilo zostało![]() Cytat:
Normalnie poryczałam się, jak Elena nam pisała o twoich przejściach, strasznie tu przeżywałyśmy twój poród Tamlin na laktację polecam Karmi - Elena też wczoraj popijała-chociaż wiem, że ty nie lubisz takiego "piwa" Wczoraj miałam wrażenie, że mała mi wydoiła cycki do cna - 10 łyków karmi i w nocy już było mleka że hoho
|
|||||
|
|
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
A pijecie zwykłe karmi czy można być takie kawowe?
|
#4707 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Z tego co już się na wątku naczytałam, to wywoływane porody są gorsze więc liczę na to, że jednak dziecko samo zechce opuścić moją macicę . Ty chociaż masz jakieś skurcze konkretne, a ja tydzień później jestem i cisza . O tym, że dzieci nie lubią KTG to już kiedyś czytałam gdzieś, nie wiem co im nie pasuje, bo jak co innego dotyka brzucha to mi się dziecko nie buntuje, a na to od razu.---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
.
|
||
|
|
|
#4708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi jest na razie wygodniej - nawet ze względu na to, że jak raz miał spać w łóżeczku, to ja głowę cały czas miałam uniesioną, żeby go widzieć, czy się nie dławi/dusi/czy oddycha itp. ![]() A tak to śpi w moich objęciach, uwielbiam to! Ale tatuś dał nam jeszcze tydzień spania razem, a potem do łóżeczka i koniec. Cytat:
Ja 3 tygodnie po cesarce... Powolutku znika, ale do mojego idealnie płaskiego brzucha jeszcze daleeeka droga! I mi nadal stoi na tych 63 kg, czyli 8 kg do starej wagi. Tzn. gdyby nie brzuch, to reszta może taka zostać, bo mam fajną pupę teraz ![]() Karmi faktycznie niesamowite! Słyszałam gdzieś, że to bzdura że wspomaga laktację, ale napiłam się raz i w nocy lało się strumieniami, więc to na pewno nie przypadek
|
||
|
|
|
#4709 | |
|
Wtajemniczenie
|
A tak w ogóle w końcu sobie posprawdzałam moje terminy porodu ostatecznie i jeszcze przeliczyłam dokładnie dla pewności wszystko i wychodzi 18-19 październik. 19 to jest termin z OM, 18 z USG prenatalnego i wg. dnia zapłodnienia.
---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
.
|
|
|
|
|
#4710 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny powiedzcie mi czy wasze dzieci tez oprócz tego ze czasem spia to ryczą albo wręcz się drą albo wisza na cycku??? Bo ja nie wiem no czuje sie sama z tym wszystkim bo moje dziecko ciagle wisi na cycku u mnie ze czasem juz sie wscieka bo juz nic z zadnej piersi nie leci a on jesc chce, czasem se spi w dzien a jak nie wisi na cycku i nie spi to sie drze i ani przytulanie ani cycek nic nie skutkuje
nic go nie boli a sie drze no... czasem tylko bardzo rzadko powiedziała bym se lezy i mysli o czyms albo jak do niego gadam to sie patrzy i dziwi o czym to ja mówie powiedzcie ze wy macie to samo z dziecmi no....---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- mi brzuch maleje powoli a prawie 3 tygodnie po cc jestem ... no juz zapinam sie w płaszcz co sie nie zapinałam jeszcze 3 dni temu do wagi z przed ciązy jeszcze mni 3 kg zostało teraz spada mi tak około o,5 kg dziennie czasem 0,5 na dwa dni... no ale spada a bałam sie ze zostanie mi to wszystko a juz w sumie 19 kg spadło mi ![]() ale jeszcze mnie czeka odchudzanie aby spadło do 60 kg
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:35.

jak się obudził na jedzenie to parę razy zerkałam na zegarek czy aby mi się to nie śni

i niestety to jest masc robiona w aptece i ona nie wie jak sie nazywa dostalam ja i bede smarowac oby efekt byl taki jak u babci to wtedy wogole jej widac by nie bylo 

a miałam tak ślicznie czyściutko