|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Zakorzenienie
|
Dziwią mnie ludzie, którzy przyznali UE pokojową Nagrodę Nobla. Naprawdę nie było innych sensowych kandydatów?!
#4503 |
Konto usunięte
|
np ja.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4506 |
Konto usunięte
|
Ja beżowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Coś jeszcze mnie dziwi. Nie wiem jak to ując. Panoszenie się w różnych instytucjach/firmach osób, które tak naprawdę mają niewiele do powiedzenia i są powiedzmy na samym dole w hierarchii pracowników. Dla przykładu - sprzątaczki u mnie na uczelni, panie z dziekanatu (te ostatnie nie do końca na samym dole w hierarchii). Pamiętam jaką dostałam zj**ę od sprzątaczki za to, że rzekomo wzięłam za dużo ręczników do wytarcia rąk i od szatniarki, że nie mam "wieszaczka" przy płaszczu i ona mi go nie przyjmie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4508 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Co do monitoringu, ja osobiście bałabym się mieszkać w akademiku, który nie ma monitoringu, bo wyjdziesz z pokoju dosłownie na chwilę nie zamykając drzwi i możesz już nie mieć laptopa. W monitoringu nie chodzi tylko o przeganianie obcych, ale o bezpieczeństwo mieszkających. Moja mama poszła ze mną do krawcowej z dużą ilością sztruksowego materiału i krawcowa mi uszyła spodnie (takie dzwonowate), katankę i spódniczkę. Chodziłam w tych bordowych sztruksach aż się nie podziurawiły, ale podobały mi się bardzo. ![]() Ale to prawda, mamusie lubią kupować dzieciom bardzo obciachowe ciuszki, a same chodzą w najmodniejszych fasonach ![]() Albo na odwrót- kupują swoim dzieciom jakieś super modne rzeczy mimo, iż im niekoniecznie muszą się podobać. Ja pamiętam jak mama mnie stroiła w sukieneczki a ja uparcie wybierałam "getry" w pieski, albo dresik w żólwie nindża. ![]() A jak już podrosłam, mamusia kupowała mi bluzki w cekiny i nie obchodziło ją to, że mnie się nie podoba- no przecież wszystkie dziewczynki noszą takie cekinki ![]() Później brała mnie na sposób i mówiła, że zafunduje mi bluzkę, pod warunkiem, że nie będzie to czarna bluzka, tylko jakaś "normalna" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4510 |
Konto usunięte
|
Mi mama kupowała raczej to, co mi się podobało, ale pamiętam moje sztruksowe, brązowe spodnie. Nienawidziłam ich. Nie wiem, czemu dzieci mają taki problem ze sztruksem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4512 |
Konto usunięte
|
Mi i mojemu facetowi się swego czasu udało, aczkolwiek musieliśmy się trochę nagimnastykować, ugadać z kierownikiem, okrężną drogą zapewnić, że nie będziemy siać zgorszenia (bo przecież wstydził się powiedzieć wprost żebyśmy się seksili cichutko i pod kołderką). Najgorsze w tym wszystkim były jednak komentarze kilku cnotliwych sąsiadek, oczywiście niewyrażane wprost tylko przez durnowate aluzje w mojej obecności (nie żyliśmy z nimi w przyjaźni, w zasadzie widywałam je tylko w kuchni/na korytarzu). Naprawdę nie rozumiem co kogo obchodzi kto z kim i dlaczego akurat tak, niezależnie od tego czy chodzi o parę mieszkającą w akademiku czy gdzieś na stancji/ we własnym mieszkaniu.
Edytowane przez 20160901857 Czas edycji: 2012-10-12 o 15:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam z dzieciństwa uraz do czerwonych spodni, bo w klasach 1-3 jak przyszłam do szkoły w piątek to jacyś kolesie się zaczęli nabijać, że w czerwonym w piątek to tylko dziwki chodzą. NIGDY więcej nie założyłam tych spodni, a w wakacje zalały mi się płynem do prania w torbie po powrocie z kolonii i mogłam je spokojnie wyrzucić...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Zakorzenienie
|
mnie zawsze dziwiła moja babcia. jak miałam -naście lat, na każde większe święto dostawałam sweter z bazarku. a to różowy, a to biały w zielone paski, a to bordowy, a to ciemnofioletowy... żaden mi się nie podobał, ale prezenty przyjmowałam. po którymś już takim prezencie nie wytrzymałam i powiedziałam, że mi się nie podoba i nie będę w nim chodzić. babcia oczywiście zaproponowała, że wymieni na inny... i ta sytuacja powtarzała się potem za każdym razem - babcia daje sweterek, a ja, z racji, że już miałam ich po dziurki w nosie i wolałam czekoladki, odpowiadałam, że mi się nie podoba. jasne, że to było niemiłe, ale jak się na 15 lat, to się nie myśli o takich rzeczach. no i w ten sposób uzbierała mi się przez kilka lat cała szafa takich swetrów i bluzek. niedawno je pakowałam do worka i chciałam oddać do Caritasu, a akurat tego dnia babcia wpadła i zobaczyła ten worek. i od razu zrobiła wielkie halo "jak to tak wyrzucać porządne rzeczy? przecież w tym możesz jeszcze pochodzić, popatrz jakie ładne te sweterki, dawniej takich nie robili! a jakie żywe kolory!". na szczęście się nie zorientowała, że to wszystko od niej. ale starszym ludziom nie wytłumaczysz.
a najlepsze było dwa tygodnie temu, gdy na tydzień przyleciałam do Polski i pojechałam do babci. powiedziała, że robiła porządki w piwnicy i ma dla mnie worek pełen ciuchów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a kwestia chomikowania i wykorzystywania niezniszczonych rzeczy i ubrań jest dla mnie sprawą zrozumiałą, nie musisz mi tego tłumaczyć. pisałam o prezentach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Zakorzenienie
|
zgnilozielone sztruksy lubilam bo juz mialy lepszy material ale w dziecinstwie mialam takie beżowe ktore sie strasznie nosilo
a wogole musze powiedziec ze zapewnilyscie mi niezla smiechoterapie przez dobre pol godz 10 -15 stron w tyl niestety wszystkiego nie nadrobilam ale ubaw byl wogole jak moglyscie zniszczyc watek z liczeniem ![]() ![]() co do oreo- tez jakos mi nie przypadly do gustu, tak samo jak starbuś - bylam raz jeden ostatnio i kawa taka sobie a wszyscy dookola sie jaraja jak to tam super z dziwnych zachowan zaciekawil mnie fenomen u ludzi z ktorymi mam (?!) przyjemnosc pracowac najpierw mopuja potem zamiataja ciekawa metoda szczegolnie zauwazylam to u naszych pewnych sasiadow z poludnia przeciez tak sie nieda sprzatac Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2012-10-12 o 16:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Zakorzenienie
|
O matko, to ktos nosi sztruksowe spodnice? Jeszcze plaszcz to zniose, ale sama bym sobie nie kupila
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Ha ha ha ha ha
|
Ja wam nie opowiem co się u nas działo w akademiku na Węgrzech ![]()
![]() |
#4520 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Raczkowanie
|
mnie dziwi jak młody chłopak kupuje sobie pitbulla a potem jego ojciec lub dziadek wychodzą z nim na spacer:p
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Konto usunięte
|
no to była 40, dzieci wzrostu 140 mieszczące się na oko w takie ubrania dorosłej rozmiarówki w moim mniemaniu nie są chudzielcami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4524 |
Zakorzenienie
|
A ja uwielbiam sztruks
![]() Mam ukochaną spódnicę (czarna, do kostek) ze sztruksu, która zaczyna mi się już powoli rozsypywać i nigdzie nie mogę znaleźć podobnej ![]() Dziwią mnie ludzie, którzy biorą kredyty, żeby wyprawić dziecku wesele albo wysłać na studia - nie pojmuję zasady "zastaw się a postaw się". |
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale studia? To przecież jest ważne ![]()
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, może jestem trochę przewrażliwiona, ale mam klientkę, która chodzi po wszystkich bankach i próbuje wziąć jakiś kredyt (a zadłużona jest bardzo, już wzięła kredyty dla obu synów), bo córka wymyśliła sobie, że pójdzie na kolejne studia (oczywiście dziennie), bo po tych, które skończyła nie może znaleźć pracy. Nie wiem, może jestem dziwna, ale ja w tej sytuacji szukałabym jakiejkolwiek pracy i poszła na studia zaoczne, byleby rodziców nie obciążać. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4528 |
Zakorzenienie
|
No i jeszcze kredyty studenckie są. Na lepszych warunkach niż taki normalny kredyt, który by wzięli rodzice.
No kurcze, mnie też to się wydaje dziwne trochę, nie miałabym nic przeciwko pomocy finansowej ze strony rodziny, jeśli to nie byłoby za dużym obciążeniem dla niej. Ale kredyt na moje studia... ![]()
#4529 |
Rozeznanie
|
Czy ja jestem jakaś dziwna, że lubię sztruks?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.