Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-12, 16:20   #301
MiciaKicia
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV

No ☠☠☠☠a gdzie on jest ?! nawet urodziny potrafi mi z☠☠☠ac,,, myslalam ze pomoze mi cos naszykowac dla rodziców.... to nie....
że niby musiał w pracy dłużej zostac .. taaaaa..... cos czesto zostaje w pracy .... ciekawe kogo bzyka na boku... ☠☠☠☠a!... mam dość. Myslałam, ze chociaż w urodziny odpusci ... że co? to taki prezent dla mnie? ja ☠☠☠☠☠☠☠e

Nie chcę go dziś widzieć. Nie wiem gdzie sie podzieje, niech se do kumpla idzie albo siedzi w tej ☠☠☠anej pracy do usranej śmierci. Wiedział, ze rodzice przyjezdzaja ja ☠☠☠☠☠☠☠e.... to nie.....
o 14 sie konczy zmiana....

Kroimy: 2016(?)

Edytowane przez MiciaKicia
Czas edycji: 2012-10-12 o 16:28
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 16:21   #302
Dojotka1987
Zakorzenienie

ja tam nikogo nie chce wyprzedzac z rodzeniem;p ale w poniedzialek bylal pewna ze rodze juz;/

moj M w niedziele ma urodziny;p ciekawa jestem czy maly chce zrobic tacie prezent w postaci przyjscia na swiat;p

Dekajka, a boli Cie brzuch?
Stary 2012-10-12, 16:23   #303
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
no nie, następna część i to beze mnie 10 stron
ale dzisiaj mam zalatany bardzo dzień. Byłam m in na wizycie, w pracy ze zwolnieniem i u fryzjera. Wreszcie mam normalne włosy

wizyta ok, bez usg była, więc Mikołaja nie widziałam. Lekarka twierdzi, że jeszcze 2 tyg i mogę rodzić jak popatrzyła na moje wyniki badań to stwierdziła, że mam morfologię jak koń mama się cieszy, bo to pewnie dzięki jej soczkom z warzywek z działki

lecę teraz na kawkę do mamusi, będę wieczorem to nadrobię.
Buziaki
za udaną wizytę!!

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
No ☠☠☠☠a gdzie on jest ?! nawet urodziny potrafi mi z☠☠☠ac,,, myslalam ze pomoze mi cos naszykowac dla rodziców.... to nie....
że niby musiał w pracy dłużej zostac .. taaaaa..... cos czesto zostaje w pracy .... ciekawe kogo dyma... mam dość.

Nie chcę go dziś widzieć. Nie wiem gdzie sie podzieje, niech se do kumpla idzie albo siedzi w tej ☠☠☠anej pracy do usranej śmierci. Wiedział, ze rodzice przyjezdzaja ja ☠☠☠☠☠☠☠e.... to nie.....
Moniś nie denerwuj sie szkoda nerw!!!!!!

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
ja tam nikogo nie chce wyprzedzac z rodzeniem;p ale w poniedzialek bylal pewna ze rodze juz;/

moj M w niedziele ma urodziny;p ciekawa jestem czy maly chce zrobic tacie prezent w postaci przyjscia na swiat;p

Ale by miał prezent

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 16:23   #304
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamilkak90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeśli ja przeżyłam dwa porody, full wypas sn i cc to uwierzcie że to jest do przeżycia bo ja jestem okropna jak krew mi z nosa poleci to mdleje, jak mnie coś boli to wyje... naprawde mój próg bólu rowna się zero do pierwszego porodu szłam z takim nastawieniem że od 5 miesiąca mówiłam mężowi żęby sam córke wychowywał jak mi się coś stanie... a sn miałam krótki ale skurcze miałam i z brzucha i z krzyża a potem jeszcze w udach mnie łapały. CC przed skurcze bo poród się zaczoł, a po wiadomo rana boli. ale żyje i mam się dobrze i udaje że nie pamiętam limit porodów wyczerpałam w wieku 22 lat
Hehe

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
dekajka ja mysle, że to tylko sluz, jakby to wody to chyba by ci chlupnelo na raz?tak mysle.ja tez mam ostatnio sporo śluzu, jeden dzien wiecej drugi mniej i zasada jest taka, polozna mi mowila, ze wtedy trzeba powąchac -jak nie pachnie jak mocz, lub tak kwasowato, no tak wiesz jak amoniak to leciec na ip bo to wody

ale jak raz wachalam to wogole mi nic nie pachnialo, wiec juz mozna czasem zglupiec
a jak sie ma katar??
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 16:26   #305
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

http://www.pudelek.pl/artykul/43860/...autobiografie/

widziałyście tego psa???? filmiki całkiem fajne

P

Szymonek
Stary 2012-10-12, 16:26   #306
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie nie boli .. dzisiaj tylko mialam bole krzyzowe ale przeszly .. no i napinal sie pare razy ..

Cytat:
że niby musiał w pracy dłużej zostac .. taaaaa..... cos czesto zostaje w pracy .... ciekawe kogo dyma... mam dość.

Dla TŻeta
Tez bym byla zla .. wcale Ci sie nie dziwie ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 16:27   #307
MiciaKicia
Zakorzenienie

chce mi sie rzygac. nie chce go widziec.... wlasne urodziny przepłakać ja ☠☠☠☠☠☠☠e... to najgorsze urodziny

ide... bo bede Wam smęcic...
jutro jade odwidzic rodzine. Odezwe sie w niedziele....

buziaki ..

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 16:32   #308
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
chce mi sie rzygac. nie chce go widziec.... wlasne urodziny przepłakać ja ☠☠☠☠☠☠☠e... to najgorsze urodziny

ide... bo bede Wam smęcic...
jutro jade odwidzic rodzine. Odezwe sie w niedziele....

buziaki ..
micia moze on jakąś niespodzianke szykuje?????

P

Szymonek
Stary 2012-10-12, 16:35   #309
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Nie nie boli .. dzisiaj tylko mialam bole krzyzowe ale przeszly .. no i napinal sie pare razy ..
podobno pod koniec ciazy ma sie wieksze uplawy.. ale juz sama nie wiem.. jak mialas bole krzyzowe to juz sama nie wiem...
Stary 2012-10-12, 16:45   #310
jo_manh
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
micia moze on jakąś niespodzianke szykuje?????
to samo sobie pomyślałam....

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 16:51   #311
marti86
Zakorzenienie

Immortal ale basior-no kawal chlopa!!

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Uspokoilas mnie, po prostu bede liczyla na instynkt, a swoja droga obawiam sie ze tez bede robila wszystko najlepiej ale wiem ze tztowi tez trzeba dac sie wykazac! calkiem niedawno na ochotnika uczyl sie przewijac 2miesieczka dziewczynke, coreczke kuzyna....bylam zaskoczona jak mu swietnie poszlo, az bylo mi glupio bo pomyslalam ze pewnie robi to lepiej
Justys ja tak jak Kamila niecierpkiwa na bol i dalam rade to i Ty dasz kiedys pisalam ale moze nie pamietasz.jak pierwszy raz trafilam na porodowke(tydzien przed rzeczywistym porodem) i mialam skurcze co 2 min ale nie bolace to zadalam pytanie poloznej-czy to naprawde tak boli.a ona mi wtedy odpowiedziala ze jakby to rzeczywiscie bolalo jak wszytskie zyczliwe kolezanki mowia to po swiecie chodziliby sami jedynacy

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
kochANe dacie rade
a co do ulozenia na prawym boczku to nie wiem mnie uczli ze raz na jednym raz na drugim
ze wzgledu na glowke tak trzeba zeby potem nie byla z jednej str splaszczoma
spojrzalam w ksiazeczke malej mojej i na bilansie 2latka miala 15 kg

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
marti86 podziwiam niezmiennie Twoją fenomenalną pamięć i chęci do nadrabiania wątku Malusia Laurka cudowna A prezent super, że już masz. Ja też w tesco nabyłam teraz dla Kuby robota z Hero Factory, ale to będzie prezent dla niego od młodszej siostry po powrocie ze szpitala
dobrze ze o tym wspomnialas bo kurde jakos mi to wylecialo z glowy!!tez musze cos kupic.

Cytat:
Napisane przez gk7 Pokaż wiadomość

Też ostatnio oglądała ten domek. Jest duży i ładny, ale moja ma już jeden z tesco i ten pojazd i ostatnio na Pony i Barbi ją naszło. Ile Twoja ma wzrostu, że poza centylami, bo moja córa ma 113cm, a w sierpniu skończyła 5 lat i waży 21kg. Różnie te dzieciaki rosną, bo Ty chyba niska jesteś, a my znowu bardzo wysocy (178 i 194), a Mała średniaczka raczej.
wlasnie ja zmierzylam bo nie wiedzialam:P ma 123cm a z waga to jakos niedawno wazyla 24kg. z tymze moja jest styczniowa wiec pol roczku strasza od Twojej.no i ewidntnie wzrotstowo poszla w swojego ojca biologicznego ktory jest wysoki.

Cytat:
jestem juz w domu!!!
poprosilam lekarza zeby mnie wypuscil... bo nie zaleznie od tego czy bede tam lezec czy tu, to do porodu dojdzie dosc szybko;/ a skurcze nie powoduja rozwarcia... juz mialam dosc;/ ale lekarz powiedzial ze to juz kwestia czasu, kiedy urodze... mam mieciutka szyjke, glowka w kanale... no zobaczymy co sie bedzie dzialo)

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
poza tym strasznie mnie meczy znow zgaga i ryczec mi sie chce przez nią
biedna jestes z ta zgaga

Cytat:
wizyta ok, bez usg była, więc Mikołaja nie widziałam. Lekarka twierdzi, że jeszcze 2 tyg i mogę rodzić jak popatrzyła na moje wyniki badań to stwierdziła, że mam morfologię jak koń mama się cieszy, bo to pewnie dzięki jej soczkom z warzywek z działki
za wizytke

Cytat:
moze szykuje jakas niespodzianke??

DeKajka sluz jest taki sluzowaty a wody nie beda takie ciagnace jak uplawy.moze nie wkladaj wkladki tylko w samych gaciach pochodz zebys widziala czy jak troche przyschnie to czy zostaje skorupka czy nie??

MAm krzeselkoi powiem tak-zakup stulecia zero zniszczenia!!!! jest tylko zabrudone bo nie prala go widac i nieco zakurzone ale to juz sobie doczyszcze wynioslo mnie lacznie 240zl.nowe kolo 650.

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

corcia dziekuje za komplementy

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 16:53   #312
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

DeKajka ostatnio znajoma tak mówiła że wody się sączą, przedzwoniła i kazali jej jechać jak dostanie w miarę regularne bóle i skurcze albo jak całkiem odejdą
może zapytaj gina?
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 16:57   #313
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
DeKajka sluz jest taki sluzowaty a wody nie beda takie ciagnace jak uplawy.moze nie wkladaj wkladki tylko w samych gaciach pochodz zebys widziala czy jak troche przyschnie to czy zostaje skorupka czy nie??
No i mnie przestraszylas .. bo ja akurat dzisiaj mam czerwone majciochy . i nie widze tej bialej skorupki .. tak jakby wyschlo i zadnego sladu nie zostawilo .. a potem znowu cale mokre . No ale przeciez wczoraj byla u gina i mowil ze wszystko ok z szyjka .

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

No wlasnie Micia , moze cos szykuje extra na dzisiejszy wieczor ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 17:03   #314
justa86
Zadomowienie

Marti swiete slowa tej poloznej! niedawno wlasnie o tym pisalam, jak to jak nie mam rozstepow to jeszcze bede miala, jak mi nie ciezko to jeszcze zacznei byc ciezko, ze porod to masakra, ze wszystko moze popekac itd...... no do cholery :/

Chociaz......rozmawialam jakis czas temu z przyjaciolka, ona co dziwne nie boi sie macierzynstwa, porodu itd, boi sie ciazy! samej ciazy, co sie czuje, jak to sie zmienia itd. Prosila o bardzo szczera odpowiedz na pytanie: czy jest tak jak mowia czy sa jakies minusy, jak to sie odczuwa. Teraz ostatnio znow przypomnialam sobie o tej kolezance bo mysle co bym jej powiedziala, ale jesli mam byc calkiem szczera to nie moge jej powiedziec " kobieto nie boj sie, dawaj, same przyjemnosc...." no przeciez nie prawda! ja sie tego nie balam, na wiekszosc spraw bylam chyba przygotowana, ale o wielu rzeczach tez sie nie mowi, nie chcialabym zeby zrazila sie do ciazy, ale ma prawo tez wiedziec o tych dobrych i zlych aspektach, a w mediach mowi sie tylko o ciazy w wersji " slodki, cukierkowy roz"
Stary 2012-10-12, 17:12   #315
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Marti swiete slowa tej poloznej! niedawno wlasnie o tym pisalam, jak to jak nie mam rozstepow to jeszcze bede miala, jak mi nie ciezko to jeszcze zacznei byc ciezko, ze porod to masakra, ze wszystko moze popekac itd...... no do cholery :/

Chociaz......rozmawialam jakis czas temu z przyjaciolka, ona co dziwne nie boi sie macierzynstwa, porodu itd, boi sie ciazy! samej ciazy, co sie czuje, jak to sie zmienia itd. Prosila o bardzo szczera odpowiedz na pytanie: czy jest tak jak mowia czy sa jakies minusy, jak to sie odczuwa. Teraz ostatnio znow przypomnialam sobie o tej kolezance bo mysle co bym jej powiedziala, ale jesli mam byc calkiem szczera to nie moge jej powiedziec " kobieto nie boj sie, dawaj, same przyjemnosc...." no przeciez nie prawda! ja sie tego nie balam, na wiekszosc spraw bylam chyba przygotowana, ale o wielu rzeczach tez sie nie mowi, nie chcialabym zeby zrazila sie do ciazy, ale ma prawo tez wiedziec o tych dobrych i zlych aspektach, a w mediach mowi sie tylko o ciazy w wersji " slodki, cukierkowy roz"
Ja bym powiedziała prawdę, zresztą jak ktoś się mnie pyta to szczerze odpowiadam, dla mnie najlepszym okresem był 2 trymestr.

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

dobra jadę odwieźć brata na autobus

P

Szymonek
Stary 2012-10-12, 17:13   #316
Kamalika
Raczkowanie

Jezdem już po spotkaniu z naszymi dziewczynami - było suuuuuperaśno tylko ten lokal to jakaś porażka z koszmarną obsługą

U gina wszystko ok - nie przewiduje żebym urodziła przed terminem cc więc mamy jeszcze dwa tygodnie spokoju

Dojotka fajnie że już w domku

Cytat:
AAA i jeszcze jednego sie dowiedziałam jak byłam ostatnio u koleżanki...
Mam wytłumaczenie dlaczego tak dużo przytyłam.... podobno jak sie dużo i często połyka to się tyje, sperma jest mocno kaloryczna

idę gotować a Was zostawiam z tą odkrywczą tezą
eeee tam białko nie jest kaloryczne ..... żeby po tym przytyć to musiałabyć z 10 litrów dziennie wypijać ..... ale nie wiem jak by to Twój tż przeżył .....

"Niech no ja dorwę tę mendę co mi ubrania w szafie po nocach zwęża ... "
Kamalika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 17:13   #317
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

zwłaszcza że każdy organizm indywidualnie to znosi
i nie da się powiedzieć tak ogólnie jak się to odczuwa moim zdaniem
ta co ma problemy od początku - np mdłości, wymioty, a potem wszystko ją boli, ma duży brzuch, zgagę, bóle i obrzęki na pewno nie powie że wspomina ten czas najmilej na świecie
np mnie dopiero od niedawna doskwierają pewne rzeczy
pierwsze 2 trymestry naprawdę nie mogłam narzekać
Stary 2012-10-12, 17:13   #318
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
no nie, następna część i to beze mnie 10 stron
ale dzisiaj mam zalatany bardzo dzień. Byłam m in na wizycie, w pracy ze zwolnieniem i u fryzjera. Wreszcie mam normalne włosy

lecę teraz na kawkę do mamusi, będę wieczorem to nadrobię.
Buziaki

DeKajka jedz moze na IP oni sprawdza czy to wody czy nie
bo nie musza chlusnac wcale, a lepiej sprawdzic kochana

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 17:20   #319
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym powiedziała prawdę, zresztą jak ktoś się mnie pyta to szczerze odpowiadam, dla mnie najlepszym okresem był 2 trymestr.

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

dobra jadę odwieźć brata na autobus
Tak tak, tez odpowiedzialam i teraz tez bym odpowiedziala szczerze, natomiast mowie o tym ze nie powiedzialabym ze sa same zalety..... oj roznie
Nie wiem jak porod, ale ciaza z perspektywy 9 miesiaca jest do przezycia jest tak wiele cudownych momentow, przy niepowiklanej dosc malo tych gorszych....chyba zadzwonie i powiem przyjaciolce zeby zaraz sie brala za robienie dzieciaczka

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
ta co ma problemy od początku - np mdłości, wymioty, a potem wszystko ją boli, ma duży brzuch, zgagę, bóle i obrzęki na pewno nie powie że wspomina ten czas najmilej na świecie
To tez wazne, ile organizmow tyle odczuwania, racja
Mnie ominely wymioty, 2 trymestr na luuuuzie, za to teraz przy tym nadmiarze kg ciezko.... ale i tak to jest wg mnie "tylko" ciezko
Stary 2012-10-12, 17:23   #320
karolamankowa
Zadomowienie

Dziewczynyyyyyy,
Zrobiłam tą szarlotkę sypaną, któraś dawała przepis wczoraj wiec ja całuje przy okazji
Jenyyyyyy jakie to dobreeee i jakie ŁATWE
Stary 2012-10-12, 17:38   #321
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
No i mnie przestraszylas .. bo ja akurat dzisiaj mam czerwone majciochy . i nie widze tej bialej skorupki .. tak jakby wyschlo i zadnego sladu nie zostawilo .. a potem znowu cale mokre . No ale przeciez wczoraj byla u gina i mowil ze wszystko ok z szyjka .

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

No wlasnie Micia , moze cos szykuje extra na dzisiejszy wieczor ..
poobserwuj jeszcze chwile jak sie nic nie zmieni to ja bym pojechala

Cytat:

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
dokladnie!!ja np nie mam zgagi, nie narzekam na kregoslup, brzuszek mam malutki-wiadomo stwarza dyskomfort ale nie moge powiedziec zeby mi wielce ciazyl.kazda ciaza jest imma i nie mozna tego generalizowac.a ktos jak chce posluchac jak to jest powinien zasiegnac opinii w gornie wielu kobiet a nie tylko jednej zeby to bylo w miare obiektywne

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość
Jezdem już po spotkaniu z naszymi dziewczynami - było suuuuuperaśno tylko ten lokal to jakaś porażka z koszmarną obsługą

U gina wszystko ok - nie przewiduje żebym urodziła przed terminem cc więc mamy jeszcze dwa tygodnie spokoju

Dojotka fajnie że już w domku

eeee tam białko nie jest kaloryczne ..... żeby po tym przytyć to musiałabyć z 10 litrów dziennie wypijać ..... ale nie wiem jak by to Twój tż przeżył .....

ale Wam zazdroszcze

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 17:42   #322
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

To tez wazne, ile organizmow tyle odczuwania, racja
Mnie ominely wymioty, 2 trymestr na luuuuzie, za to teraz przy tym nadmiarze kg ciezko.... ale i tak to jest wg mnie "tylko" ciezko
mnie też właśnie ominęły
czasem brakowało mi apetytu i cycki bolały ale co to jest
teraz gdyby nie to uczucie ciężkości i jakby kamieni pod biustem wieczorami też nie byłoby tak źle
pewnie później będę bardziej narzekać
Stary 2012-10-12, 17:44   #323
meiadeleite
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość
Dziewczynyyyyyy,
Zrobiłam tą szarlotkę sypaną, któraś dawała przepis wczoraj wiec ja całuje przy okazji
To ja, to ja podawałam!
Super, że Ci smakuje!
Swoja drogą polecam baaaaaaaaaardzo tę stronę - Moje Wypieki - ja od kilku lat piekę ciasta wyłącznie z przepisów autorki tego bloga
Stary 2012-10-12, 17:56   #324
livdragon
Raczkowanie

GG do livdragon

Jej już nowa część Poszłam wczoraj na brazylijską - dla mnie ból okropny - pewnie do przyzwyczajenia sie po czasie -póki co - nigdy więcej:P

Jakoś się dziś nie moge za nic zabrać Do wtorku coraz mniej czasu a mi się nawet nie chce sprawdzic czy wszystko spakowałam. Ponadto jestem podziębiona i jakos wszystko dziś do bani choc pogoda piękna .....

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

A jak jestesmy w kulinariach - zrobiłam brytwanne bigosu na winie :P, TZ bedzie miał co jesc jak bede w szpitalu :P
livdragon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 18:00   #325
jo_manh
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez livdragon Pokaż wiadomość
Jej już nowa część Poszłam wczoraj na brazylijską - dla mnie ból okropny - pewnie do przyzwyczajenia sie po czasie -póki co - nigdy więcej:P

Jakoś się dziś nie moge za nic zabrać Do wtorku coraz mniej czasu a mi się nawet nie chce sprawdzic czy wszystko spakowałam. Ponadto jestem podziębiona i jakos wszystko dziś do bani choc pogoda piękna .....

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

A jak jestesmy w kulinariach - zrobiłam brytwanne bigosu na winie :P, TZ bedzie miał co jesc jak bede w szpitalu :P
mhmmmm...zjadłabym bigosu sobie

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 18:01   #326
agrafka85
Rozeznanie

Cytat:
Tak tak, tez odpowiedzialam i teraz tez bym odpowiedziala szczerze, natomiast mowie o tym ze nie powiedzialabym ze sa same zalety..... oj roznie
Nie wiem jak porod, ale ciaza z perspektywy 9 miesiaca jest do przezycia jest tak wiele cudownych momentow, przy niepowiklanej dosc malo tych gorszych....chyba zadzwonie i powiem przyjaciolce zeby zaraz sie brala za robienie dzieciaczka
zgadzam się każdy organizm jest inny i inaczej będzie przechodził ciążę, ale nie można bać się na zapas - w ten sposób nic by człowiek nie zrobił i nie osiągnął jakby wyobrażał sobie, że wszystko co złe to mi się przytrafi. A złe myśli naprawdę przyciągają złe wydarzenia więc nie ma co martwić się na zapas - co ma być to będzie, a że nikt nie jest w stanie przewidzieć przyszłości to nie ma co nad nią nadmiernie rozmyślać trzeba robić swoje i już

a odnośnie porodu to ja się go nie boję, bo przecież nawet nie wiem co mnie czeka, więc jak można się bać niewiadomego wiem, że będzie bolało, może nawet bardzo, ale co z tego? Nie ja pierwsza i nie ostatnia wiedziałam z czym wiąże się chęc posiadania dziecka: że ciąża, że może nie uda się tak od razu, że mogą wystąpić komplikacje, że poród jest bolesny itp. ale skoro się zdecydowałam to już nie ma odwrotu - muszę urodzić i tyle

zdecydowanie bardziej boję się wizyt u dentysty, bo wiem, że tam nie czeka mnie nic dobrego, tzn w efekcie i owszem, ale cały proces leczenia zębów sprawia że na samą myśl skacze mi ciśnienie i cała się pocę ze stresu po prostu nie cierpię jak ktoś mi grzebie w zębach brrr

bardziej boję się o to, żeby z maluchem było wszystko dobrze, żeby był dobrze ułożony, żeby nie był owinięty pępowiną, żeby miał zdrowe serducho, płuca i inne narządy i w ogóle żeby z nim było wszystko dobrze, a ja sobie poradzę

Edytowane przez agrafka85
Czas edycji: 2012-10-12 o 18:19
agrafka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 18:06   #327
Sola1
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za spotkanie, było super jakbyśmy się znały 100 lat

Zgadzam się - obsługa koszmarna, kelnerka kosmitka

Cytat:

Ale widzisz z ciążą jest tak samo - jedne ciąże przechodzą super, inne mają co chwile skurcze czy inne poważniejsze problemy, a większość ma trochę dolegliwości, ale jest to do przeżycia.

Jakby mnie ktoś zapytał to odpowiedziałabym, że często są dolegliwości, których czasem ma się dosyć, ale świadomość, że ma się w brzuchu małego, rozwijającego się człowieka jest super i wynagradza te wszystkie niedogodności. Moment, kiedy idziesz na usg i widzisz to rozwijające się życie, słyszysz bijące serduszko jest nie do zapomnienia.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 18:07   #328
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość

Potwierdzam ze jak zwykle suuper a lokal no dziwny...to fakt!

Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość
Dziewczynyyyyyy,
A ja dzisiaj robiłam pieguski tylko zamiast orzechów dałam rodzynki i tez polecam chociaż następnym razem dam mniej cukru

Przed chwila robiłam małe prasowanie i...nie wiem jak to zrobiłam ale wypalilam dziure w pokrowcu, ale deska i tak jest do wymiany a teraz to juz na bank

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 18:17   #329
karolamankowa
Zadomowienie

To może ja wtrące swoje trzy grosze odnośnie porodu...
Uważam ze bardzo ważna jest świadomość całego tego procesu - dla przykładu na czym polega kryzys 7-8 cm. Świadomość ze jeśli już tak bardzo boli to oznacza to ze naprawdę poród ma sie ku końcowi plus np. Świadomość ze dotknięcie główki dziecka przez matke przy partych daje tyle siły i energii o której istnieniu nie mamy pojęcia...bezcenne

Dlatego uważam ze dobra szkoła rodzenia to podstawa. Ostatnie moje zajęcia i ćwiczenie partych (na sucho, bez przeciazania- chodziło bardziej o technikę)...super sprawa...

A najwieksza magia porodu jest to ze zaraz po wyjściu dziecka (wyłączając procedury medyczne typu szycie) przestaje boleć...
Połóg nie jest miły coprawda ale obkurczanie macicy czy ciagnace szwy- to już jest zupełnie do przejscia

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:
Napisane przez meiadeleite Pokaż wiadomość
To ja, to ja podawałam!
Super, że Ci smakuje!
Swoja drogą polecam baaaaaaaaaardzo tę stronę - Moje Wypieki - ja od kilku lat piekę ciasta wyłącznie z przepisów autorki tego bloga
Kochana
Mój mąż , który zna mój brak umiejętności pieczenia ciast- zjadł przed chwila i zapytał "to z jakiejś mrożonki?"...
Widział jak wstawiam do piekarnika, wiec wiedział ze nie kupne...

Edytowane przez karolamankowa
Czas edycji: 2012-10-12 o 18:18
karolamankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 18:23   #330
weronika23
Zakorzenienie

kochane ja wychodze z zalozenia ze kazda ciaza jest inna i nie znjadizemy osoby ktora by powiedziala same pozytywne rzeczy noooo hcyba ze klamczucha
kurde ja za wiele nie narzekam ale tez nie powiem o samych pozytywach bo ile nerwow zgaga itd

eeee ja tez chce spotkanie

a ja nie chodzilam do szkoly rodzenia wedlug mnie podstawa to dobra poolozna ltora wszytsko ci powie co rabi jak ronbi i po co

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

to gdzie ten przepis jak takie latwe dawac moze jak sie skusze bo piec tez nie potrafie
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości