|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV
No ☠☠☠☠a gdzie on jest ?! nawet urodziny potrafi mi z☠☠☠ac,,, myslalam ze pomoze mi cos naszykowac dla rodziców.... to nie....
że niby musiał w pracy dłużej zostac .. taaaaa..... cos czesto zostaje w pracy .... ciekawe kogo bzyka na boku... ☠☠☠☠a!... mam dość. ![]() ![]() Nie chcę go dziś widzieć. Nie wiem gdzie sie podzieje, niech se do kumpla idzie albo siedzi w tej ☠☠☠anej pracy do usranej śmierci. Wiedział, ze rodzice przyjezdzaja ja ☠☠☠☠☠☠☠e.... to nie..... o 14 sie konczy zmiana....
Edytowane przez MiciaKicia Czas edycji: 2012-10-12 o 16:28 |
|
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam nikogo nie chce wyprzedzac z rodzeniem;p ale w poniedzialek bylal pewna ze rodze juz;/
moj M w niedziele ma urodziny;p ciekawa jestem czy maly chce zrobic tacie prezent w postaci przyjscia na swiat;p Dekajka, a boli Cie brzuch? |
|
|
|
#303 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za udaną wizytę!!Cytat:
---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
|
|
#304 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.pudelek.pl/artykul/43860/...autobiografie/
widziałyście tego psa???? filmiki całkiem fajne
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie nie boli
Cytat:
![]() Tez bym byla zla .. wcale Ci sie nie dziwie ..
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
chce mi sie rzygac. nie chce go widziec.... wlasne urodziny przepłakać
ja ☠☠☠☠☠☠☠e... to najgorsze urodziny ![]() ![]() ide... bo bede Wam smęcic... jutro jade odwidzic rodzine. Odezwe sie w niedziele.... buziaki ..
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
podobno pod koniec ciazy ma sie wieksze uplawy.. ale juz sama nie wiem.. jak mialas bole krzyzowe to juz sama nie wiem...
|
|
|
|
#310 |
|
Rozeznanie
|
to samo sobie pomyślałam....
|
#311 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Immortal
Cytat:
to i Ty dasz kiedys pisalam ale moze nie pamietasz.jak pierwszy raz trafilam na porodowke(tydzien przed rzeczywistym porodem) i mialam skurcze co 2 min ale nie bolace to zadalam pytanie poloznej-czy to naprawde tak boli.a ona mi wtedy odpowiedziala ze jakby to rzeczywiscie bolalo jak wszytskie zyczliwe kolezanki mowia to po swiecie chodziliby sami jedynacy![]() Cytat:
spojrzalam w ksiazeczke malej mojej i na bilansie 2latka miala 15 kg Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytkeCytat:
DeKajka sluz jest taki sluzowaty a wody nie beda takie ciagnace jak uplawy.moze nie wkladaj wkladki tylko w samych gaciach pochodz zebys widziala czy jak troche przyschnie to czy zostaje skorupka czy nie?? MAm krzeselko wynioslo mnie lacznie 240zl.nowe kolo 650.---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- corcia dziekuje za komplementy |
||||||||
|
|
|
#312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() DeKajka ostatnio znajoma tak mówiła że wody się sączą, przedzwoniła i kazali jej jechać jak dostanie w miarę regularne bóle i skurcze albo jak całkiem odejdą ![]() może zapytaj gina? |
|
|
|
|
#313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- No wlasnie Micia , moze cos szykuje extra na dzisiejszy wieczor ..
|
|
#314 |
|
Zadomowienie
|
Marti swiete slowa tej poloznej! niedawno wlasnie o tym pisalam, jak to jak nie mam rozstepow to jeszcze bede miala, jak mi nie ciezko to jeszcze zacznei byc ciezko, ze porod to masakra, ze wszystko moze popekac itd...... no do cholery :/
Chociaz......rozmawialam jakis czas temu z przyjaciolka, ona co dziwne nie boi sie macierzynstwa, porodu itd, boi sie ciazy! samej ciazy, co sie czuje, jak to sie zmienia itd. Prosila o bardzo szczera odpowiedz na pytanie: czy jest tak jak mowia czy sa jakies minusy, jak to sie odczuwa. Teraz ostatnio znow przypomnialam sobie o tej kolezance bo mysle co bym jej powiedziala, ale jesli mam byc calkiem szczera to nie moge jej powiedziec " kobieto nie boj sie, dawaj, same przyjemnosc...." no przeciez nie prawda! ja sie tego nie balam, na wiekszosc spraw bylam chyba przygotowana, ale o wielu rzeczach tez sie nie mowi, nie chcialabym zeby zrazila sie do ciazy, ale ma prawo tez wiedziec o tych dobrych i zlych aspektach, a w mediach mowi sie tylko o ciazy w wersji " slodki, cukierkowy roz" |
|
|
|
#315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- dobra jadę odwieźć brata na autobus
|
|
#316 | |
|
Raczkowanie
|
Jezdem już po spotkaniu z naszymi dziewczynami - było suuuuuperaśno tylko ten lokal to jakaś porażka z koszmarną obsługą
U gina wszystko ok - nie przewiduje żebym urodziła przed terminem cc więc mamy jeszcze dwa tygodnie spokoju ![]() Dojotka fajnie że już w domku Cytat:
|
|
|
#317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie da się powiedzieć tak ogólnie jak się to odczuwa moim zdaniem ![]() ta co ma problemy od początku - np mdłości, wymioty, a potem wszystko ją boli, ma duży brzuch, zgagę, bóle i obrzęki na pewno nie powie że wspomina ten czas najmilej na świecie np mnie dopiero od niedawna doskwierają pewne rzeczy pierwsze 2 trymestry naprawdę nie mogłam narzekać |
|
|
|
|
#318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() DeKajka jedz moze na IP oni sprawdza czy to wody czy nie bo nie musza chlusnac wcale, a lepiej sprawdzic kochana |
|
|
|
|
#319 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem jak porod, ale ciaza z perspektywy 9 miesiaca jest do przezycia jest tak wiele cudownych momentow, przy niepowiklanej dosc malo tych gorszych....chyba zadzwonie i powiem przyjaciolce zeby zaraz sie brala za robienie dzieciaczka ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
![]() Mnie ominely wymioty, 2 trymestr na luuuuzie, za to teraz przy tym nadmiarze kg ciezko.... ale i tak to jest wg mnie "tylko" ciezko
|
||
|
|
|
#320 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynyyyyyy,
Zrobiłam tą szarlotkę sypaną, któraś dawała przepis wczoraj wiec ja całuje przy okazji Jenyyyyyy jakie to dobreeee i jakie ŁATWE
|
#321 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem brakowało mi apetytu i cycki bolały ale co to jest ![]() teraz gdyby nie to uczucie ciężkości i jakby kamieni pod biustem wieczorami też nie byłoby tak źle ![]() pewnie później będę bardziej narzekać
|
|
|
|
|
#323 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Super, że Ci smakuje! Swoja drogą polecam baaaaaaaaaardzo tę stronę - Moje Wypieki - ja od kilku lat piekę ciasta wyłącznie z przepisów autorki tego bloga
|
|
#324 |
|
Raczkowanie
|
Jej już nowa część
Poszłam wczoraj na brazylijską - dla mnie ból okropny - pewnie do przyzwyczajenia sie po czasie -póki co - nigdy więcej:PJakoś się dziś nie moge za nic zabrać Do wtorku coraz mniej czasu a mi się nawet nie chce sprawdzic czy wszystko spakowałam. Ponadto jestem podziębiona i jakos wszystko dziś do bani choc pogoda piękna .....---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- A jak jestesmy w kulinariach - zrobiłam brytwanne bigosu na winie :P, TZ bedzie miał co jesc jak bede w szpitalu :P |
|
|
|
#325 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#326 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzeba robić swoje i juża odnośnie porodu to ja się go nie boję, bo przecież nawet nie wiem co mnie czeka, więc jak można się bać niewiadomego wiem, że będzie bolało, może nawet bardzo, ale co z tego? Nie ja pierwsza i nie ostatnia wiedziałam z czym wiąże się chęc posiadania dziecka: że ciąża, że może nie uda się tak od razu, że mogą wystąpić komplikacje, że poród jest bolesny itp. ale skoro się zdecydowałam to już nie ma odwrotu - muszę urodzić i tyle zdecydowanie bardziej boję się wizyt u dentysty, bo wiem, że tam nie czeka mnie nic dobrego, tzn w efekcie i owszem, ale cały proces leczenia zębów sprawia że na samą myśl skacze mi ciśnienie i cała się pocę ze stresu po prostu nie cierpię jak ktoś mi grzebie w zębach brrrbardziej boję się o to, żeby z maluchem było wszystko dobrze, żeby był dobrze ułożony, żeby nie był owinięty pępowiną, żeby miał zdrowe serducho, płuca i inne narządy i w ogóle żeby z nim było wszystko dobrze, a ja sobie poradzę
Nasz ślub 1.08.2009 Nasz skarb 2.11.2012 Edytowane przez agrafka85 Czas edycji: 2012-10-12 o 18:19 |
|
|
|
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za spotkanie, było super jakbyśmy się znały 100 lat
Zgadzam się - obsługa koszmarna, kelnerka kosmitka ![]() Cytat:
Jakby mnie ktoś zapytał to odpowiedziałabym, że często są dolegliwości, których czasem ma się dosyć, ale świadomość, że ma się w brzuchu małego, rozwijającego się człowieka jest super i wynagradza te wszystkie niedogodności. Moment, kiedy idziesz na usg i widzisz to rozwijające się życie, słyszysz bijące serduszko jest nie do zapomnienia. |
|
|
|
|
#328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przed chwila robiłam małe prasowanie i...nie wiem jak to zrobiłam ale wypalilam dziure w pokrowcu, ale deska i tak jest do wymiany a teraz to juz na bank
|
|
|
#329 | |
|
Zadomowienie
|
To może ja wtrące swoje trzy grosze odnośnie porodu...
Uważam ze bardzo ważna jest świadomość całego tego procesu - dla przykładu na czym polega kryzys 7-8 cm. Świadomość ze jeśli już tak bardzo boli to oznacza to ze naprawdę poród ma sie ku końcowi plus np. Świadomość ze dotknięcie główki dziecka przez matke przy partych daje tyle siły i energii o której istnieniu nie mamy pojęcia...bezcenne Dlatego uważam ze dobra szkoła rodzenia to podstawa. Ostatnie moje zajęcia i ćwiczenie partych (na sucho, bez przeciazania- chodziło bardziej o technikę)...super sprawa... A najwieksza magia porodu jest to ze zaraz po wyjściu dziecka (wyłączając procedury medyczne typu szycie) przestaje boleć... Połóg nie jest miły coprawda ale obkurczanie macicy czy ciagnace szwy- to już jest zupełnie do przejscia ![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
Mój mąż , który zna mój brak umiejętności pieczenia ciast- zjadł przed chwila i zapytał "to z jakiejś mrożonki?"... Widział jak wstawiam do piekarnika, wiec wiedział ze nie kupne...
*** Nasza Córeczka Kaja Edytowane przez karolamankowa Czas edycji: 2012-10-12 o 18:18 |
|
|
|
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
kochane ja wychodze z zalozenia ze kazda ciaza jest inna i nie znjadizemy osoby ktora by powiedziala same pozytywne rzeczy noooo hcyba ze klamczucha
![]() kurde ja za wiele nie narzekam ale tez nie powiem o samych pozytywach bo ile nerwow zgaga itd eeee ja tez chce spotkanie a ja nie chodzilam do szkoly rodzenia wedlug mnie podstawa to dobra poolozna ltora wszytsko ci powie co rabi jak ronbi i po co ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- to gdzie ten przepis jak takie latwe dawac moze jak sie skusze bo piec tez nie potrafie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

jak popatrzyła na moje wyniki badań to stwierdziła, że mam morfologię jak koń
za udaną wizytę!!
jak krew mi z nosa poleci to mdleje, jak mnie coś boli to wyje... naprawde mój próg bólu rowna się zero