|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Moderator
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XII
Widzę że o imionach było
![]() Ja chciałam nazwać córeczkę Laura ale kuzynka TZ ma córkę o tym imieniu więc szukaliśmy innego. Padło na Jagoda. A potem przyszła na myśl Oliwka - imię to związane jest z naszymi wakacjami w Grecji - z samego początku ciąży. Ja chciałam bardzo dać na imię małej Łucja ale tu problem z literą Ł jest (a nie wiem czy kiedyś wrócimy do PL czy nie) więc imię musi być dobre w dwóch językach. Na drugie ma Maja. Świadomie wybraliśmy polską pisownię. Chociaż przy rejestracji babka Maja zapisała jako Mia - bardzo mi się spodobało no ale jak byśmy wrócili do PL to by brzmiało dziwnie... Tutaj znajoma właśnie dała dziewczynce Mia Lukrecia ![]() Tu obok mnie widzę modę na imię Nathan - nie podoba mi się. Dziewczynki mają różne imiona. Z niespotykanych imion to mam przyjaciółkę Jowitę i w dzieciństwie (mamy po 30 lat) wiele osób się pytało o prawdziwe imię a nie przezwisko a nawet jeden raz nazwano ją Jogobellą (komuś się z tą nazwą skojarzyło) Miałam też znajomą Sawę Marię A w podstawówce siedziałam z Angeliką (pisaną przez g ale wymawianą przez dż i baaardzo wiele osób wymawiało tak jak się pisze)Synka chciałabym nazwać Staś. Ale TZ kręci nosem ![]() I ja podaję 2 imiona i przy rejestracji córki a potem powtarzałam je przy chrzcie. Nie ma znaczenia że jedno jest urzędowe a drugie od chrztu - obydwa są tu i tu.
Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie Edytowane przez tylkokasia Czas edycji: 2012-10-12 o 19:56 |
|
|
|
#1773 |
|
Rozeznanie
|
Co do tych imion: polecam link, który dziś pokazywałam na facebooku - KLIK
To lista imion nadawanych dzieciom w Warszawie od 2004 roku. Żyraf i Mrówka rozwalili moją wiarę w ludzki rozsądek
|
|
|
|
#1774 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
. Obowiązkowo powinni zmienić dilera, albo brać połowę .
|
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale, że szwagra córka ma tak na imię, to szukam jeszcze jakiegoś w razie W ![]() Staś, lubię to imię, żuka tak kiedyś nazwałam
|
|
#1776 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() w sumie tak jest, że to czy nam się dane imie podoba zależy w [1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;37037796]Szczególnie moje ulubione stwierdzenie "Nie wolno myć tak często włosów!" Szkoda tylko, że moja mama i siostra mają cerę suchą i mogą sobie myć co kilka dni, a u mnie łój leje się strumieniami skąd ja to znam mama i siostra powiedziały mi, że mój problem z przetłuszczaniem wziął się od tego, zę 'rozpieściłam' włosyCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wrzuciłam na bloga moje szaleństwo lakierowe i powtarzam sobie twardo, że to koniec zakupów lakierowych do końca tego roku conajmniej
|
|
|
|
|
#1778 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
|
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37042328]Co do imion, u nas w 99% przypadków w urzędzie podaje się jedno, pierwsze imię, drugie jest z chrztu, trzecie z bierzmowania.
Przykładowo ja w papierach zostałam wpisana jako Dominika. Na chrzcie zostałam Dominiką Lucyną, a przy bierzmowaniu Dominiką Lucyną Nadzieją ![]() Wyjątkiem jest tylko mój brat, który "formalnie" ma dwa imiona, bo rodzice dojść do porozumienia nie mogli Poza nim - nie znam innych osób z dwoma imionami oficjalnie.I u nas też Gwiazdor przynosił prezenty ![]() BTW, kilka dni temu dałam teściowej balsam do ust mojej roboty, jako taki dodatek do prezentu urodzinowego. Dziś do mnie zadzwoniła, że chce kupić ode mnie trzy kolejne dla koleżanek [/QUOTE]Lusi ![]() Cytat:
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1782 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Boję się przesuszenia, o którym tyle słyszałam, ale lubię go używać, o wiele przyjemniejszy w obsłudze niż Babydream, taką fajną "miękką" pianę tworzy, Ty fajnie ją nazwałaś A Babydreamowa piana jest taka strasznie sztywna. Świetnie zmywa oleje, świetnie myje i oczyszcza włosy, ładnie się pieni, czego chcieć więcej? Jak przetestujesz Intimelle, koniecznie daj znać, nawet pierwsze wrażenia Jeżeli będziesz polecać, chętnie kupię ![]() Cytat:
To jak mój TŻ mówi Misiu, reagujemy oboje ![]() Cytat:
A chwilę później 2 samochody prawie miałyby stłuczkę, tylko patrzyłam kiedy będzie bum Aż się włos na głowie jeży, tak niektórzy jeżdżą.Cytat:
Cytat:
![]() Ech ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- W ogóle jestem z siebie dumna Dojechałam z Rumi do Gdańska (40 km w jedną stronę) na wf niemal bez problemu, bez GPS i innych pomocy A ja mam straszną orientację w terenie, więc to jest sukces
|
||||||
|
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;37043066]Mówisz o Shiny? Do mnie pisali
[/QUOTE] Tak, tak ale Ty masz z nimi juz od wczesniej wspolprace no nie? Mi pisali we wrzesniu, zgodziłam się i dostałam pudełeczko, ale październikowego nie dostałam i żadnej wiadomości, a w pierwszym mailu było pisane, że współpraca na dłużej. |
|
|
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie zawsze działa :P |
|
|
|
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
Basiago ok
tylko muszę się wybrać do centrum a tak mi się nie chce za jednym płynem latać tyle rzeczy kusi buuu:d
|
#1786 | |
|
w krainie snu i marzeń
|
Cytat:
![]() pokażę Wam jak Wiki dziś szalała po popołudniowej drzemce http://www.youtube.com/watch?v=zkO8rekNN7k&feature=plcp
|
|
|
|
|
#1787 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
. Też się tak do tego gibałam, tylko już nie w łóżeczku .Ale mina w 0:49 bezbłędna.
|
|
#1788 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i nie narzekam Może napisz do nich uprzejmie o co chodzi? Ale moim zdaniem kontakt z nimi jest dziwny Taki hmmm zbiorczy, wysyłają jednego e-maila do wszystkich, z którymi współpracują i co miesiąc pytają czy zgadzasz się na kolejne pudełeczko, podają Ci termin recenzji (nawet tylko takiej pobieżnej, nie musi być pełna recenzja produktów tylko krótki ich opis), na ogół jest to miesiąc później, tuż przed wysyłką kolejnego pudełka. No i tak w kółko. Trochę brak mi takiego indywidualnego kontaktu, no ale trudno, i tak nie jest źle Nawet nie wiem, czy oni w ogóle sprawdzają recenzje opisanych produktów Przecież Shiny nie może brać odpowiedzialności za to, że produkt słynnej firmy X, znajdujący się w boxie, jest bublem Cytat:
Tak tylko byłoby mi miło jakbyś w przyszłości powiedziała co o nim sądzisz
|
||
|
|
|
#1789 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
#1790 |
|
Zakorzenienie
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;37043594]No już mam od kilku miesięcy
i nie narzekam Może napisz do nich uprzejmie o co chodzi? Ale moim zdaniem kontakt z nimi jest dziwny Taki hmmm zbiorczy, wysyłają jednego e-maila do wszystkich, z którymi współpracują i co miesiąc pytają czy zgadzasz się na kolejne pudełeczko, podają Ci termin recenzji (nawet tylko takiej pobieżnej, nie musi być pełna recenzja produktów tylko krótki ich opis), na ogół jest to miesiąc później, tuż przed wysyłką kolejnego pudełka. No i tak w kółko. Trochę brak mi takiego indywidualnego kontaktu, no ale trudno, i tak nie jest źle Nawet nie wiem, czy oni w ogóle sprawdzają recenzje opisanych produktów Przecież Shiny nie może brać odpowiedzialności za to, że produkt słynnej firmy X, znajdujący się w boxie, jest bublem [/QUOTE] a ja im wyslalam maila z linkiem do podsumowania pudelka ![]() ale jak mowisz, ze oni co miesiac pytaja czy wysylac tzn, ze juz chyba nie chca mi wyslac albo zapomnieli
Edytowane przez maffash Czas edycji: 2012-10-12 o 21:10 |
|
|
|
#1791 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Super ![]() W ogóle podoba do Ciebie jest
|
|
|
|
|
#1792 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Rozbrajająca! Prześliczna dziewczynka I popieram zoilę, mina bezbłędna ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
Moim zdaniem warto zapytać
|
||
|
|
|
#1793 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez karolcia198506 Czas edycji: 2012-10-12 o 21:16 |
|||
|
|
|
#1794 | |
|
w krainie snu i marzeń
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1795 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37042328]Co do imion, u nas w 99% przypadków w urzędzie podaje się jedno, pierwsze imię, drugie jest z chrztu, trzecie z bierzmowania.
Przykładowo ja w papierach zostałam wpisana jako Dominika. Na chrzcie zostałam Dominiką Lucyną, a przy bierzmowaniu Dominiką Lucyną Nadzieją ![]() Wyjątkiem jest tylko mój brat, który "formalnie" ma dwa imiona, bo rodzice dojść do porozumienia nie mogli Poza nim - nie znam innych osób z dwoma imionami oficjalnie.I u nas też Gwiazdor przynosił prezenty ![]() BTW, kilka dni temu dałam teściowej balsam do ust mojej roboty, jako taki dodatek do prezentu urodzinowego. Dziś do mnie zadzwoniła, że chce kupić ode mnie trzy kolejne dla koleżanek [/QUOTE]My z Tżem rzucaliśmy monetą, czyje imię będzie jako pierwsze
|
|
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;37043694]
Może mają chaos w organizacji i się pomylili? Moim zdaniem warto zapytać [/QUOTE]aa naskrobie im maila zaraz ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- tak
|
|
|
|
#1797 |
|
w krainie snu i marzeń
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37043650]Ale baunsy
Super ![]() W ogóle podoba do Ciebie jest [/QUOTE][1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;37043694]Ale zasuwa Rozbrajająca! Prześliczna dziewczynka I popieram zoilę, mina bezbłędna ![]() [/QUOTE] a wszyscy mówią, że do Wojtka podobna
|
|
|
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1799 | |
|
Moderator
|
Cześć Laski, nie próbuję nawet nadrabiać za daleko bo wiem że dziś nie dam rady. W końcu weekend.
Byłam na szybkich zakupach bo u mnie w galerii zaczynają się urodzinowe wyprzedaże. -20% w douglasie i wielka przecena w six mnie przyciągnęły. A jak przyjechałam to od razu porządki w szafie generalne i aż mój mąż mi się pytał czy coś brałam... padam z nóg. Przyleciały moje cudeńka z BBW. Rzeczywiście, żel antybakteryjny jest komicznie malutki... Ale to wszystko pachnie <3 Cytat:
genialne. Moja siostra wynalazła kiedyś Mścisława i Mszczuja i stwierdziła ze chyba tak nazwie dzieci A calkiem serio - moja córka będzie Gabrysią. Na syna nie mam za bardzo pomysłu, mąż chce Dawida (tak, fani Depeszów tak mają podobno)... |
|
|
|
|
#1800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

. Obowiązkowo powinni zmienić dilera, albo brać połowę 

tyle rzeczy kusi buuu:d
a siostra na kacu jechała, współczuję