|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#8311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Urodzone w 1989 :)
Ja też się lenię, na szczęście dziś nie mam z tego powodu wyrzutów sumienia
![]() O właśnie... obejżałabym Amelię. Mam takie tyły w filmach, że nawet jej nie widziałam, a podobno warto. Warto?
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
|
|
|
#8312 |
|
Wtajemniczenie
|
Warto, obiektywnie warto...
![]() Tylko chętnie obejrzałabym ją wtedy, kiedy naprawdę miałabym na to ochotę, a nie kiedy jestem zmuszona ją oglądać i potem jeszcze pisać na jej temat ![]() Lubię pisać, ale dziś mam jakoś wyjątkowo buntownicze nastawienie ![]()
|
#8313 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki ![]() ![]() Ja mam nadzieję, że do września Giertycha już nie będzie i mundurki pójdą w zapomnienie
|
||
|
|
|
#8314 |
|
Zakorzenienie
|
Amelie polecam
Ogladalam u mojego brata 'Jasminum' i 'Kto nigdy nie żył..' Po prostu filmy.. swietne 'Jasminum'-moze nie jest jakis wciagajacy ale zrobiony w humorem, teksty sa swietne. Na Polske- naprawde dobry 'Kto nigdy nie żył..'-hmm..Film wciagajacy, do rozumienia, nie jest trudny ale trzeba do niego jakos 'podejsc'. Mi sie podobal.. Brr zimno mi. Dostalam serduszko-lizak od mojej przyjaciolki. Zreszta wszystkie od niej dostalysmy Idziemy jutro albo w piatek kupic jej cos na 18nastke. I myslalysmy nad wielkim miskiem i do tego ksiazke o Muminkach+od siebie wezme wieeelki sloik ogorow kiszonych i ladnie przyozdobie hehehe No ale to musimy popatrzec jeszcze za tym wszystkim Nie chce mi sie uczyc a mam spr z chemii A w ogole to gdzie jest kasia??
|
|
#8315 |
|
Zakorzenienie
|
kasia jest na nartach
|
#8316 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie ma kasia
![]() Wiecie co? Lubie walentynki. Nigdy ich nie obchodziłam z chłopkakiem, ale jest tak miło Czyli nawet jak sie nie ma pary, moze tak być![]() Ale mam problem. Moja klasa bierze udział w festiwalu teatrów francuzkojęzycznych. Tylko, ze my nie uczymy sie francuskiego ![]() Raz już brałam w tym, udział i był to dla mnie olbrzymi stres, a teraz zostałam ponownie wrobiona... Mam tekst po francusku ale a chiny nie wiem jak go sie czyta. Tylko kilka zdań. Muszę umieć to na piątek. Pomoże mi któraś? Może Em? Tylko zapisać fonetycznie.
|
|
#8317 |
|
Konto usunięte
|
Krówko ale fajnie
Ja Ci z francuskim nie pomogę bo sama niewiele rozumiem w tym języku niestety mimo piecioletniej nauki Ide patrzeć co żeście napisały przez te kilka dni
|
|
|
|
#8318 |
|
Konto usunięte
|
Widze, że było o lekturach
Ja czytam wszystkie od pierwszej gimnazjum i w całości bo zdaję maturę rozszerzoną wiec powinnam. Przeczytałam już w tym roku Fausta, Cierpienia Młodego Wertera, Giaura, Konrada Wallenroda, Kordiana, Dziady (całe), Nie-Boską komedie, Pana Tadeusza, Nad Niemnem (3 tomy) Lalkę (2 tomowe wydanie), Szkice Węglem, Nowele Konopnickiej, Nowele Orzeszkowej....i chyba coś jeszcze bo jakoś malo tego, ale zapomniałam widocznie ![]() Gladys ja nie będe miala w szkole mundurków i to napewno A do Walentynek mam stosunek obojętny
|
|
|
|
#8319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomijając juz nwet to, że jesteś o wiel do przodu z programem Też prawdopodobnie będe zdawać rozszerzony polskim ale ja tych lektrur po prostu czytać nie umiem... Chyba jednak zostane przy maturze podstawowej ![]()
|
|
|
#8320 |
|
Wtajemniczenie
|
Durga
o matko... jesteś moim autorytetem od dziś ![]() Ja też zostaję przy maturce podstawowej z polskiego, chociaż moja polonistka chyba myśli inaczej Niby na tle klasy dobrze wypadam w wypracowaniach itp. ale to w końcu mat-fiz ![]() krowa_bez_mleka => ja mam niemiecki ![]() CO JA TU ZNOWU ROBIę ![]() ![]() ![]()
|
#8321 |
|
Zadomowienie
|
Durga
Ja się nie staram czytać na bierząco(nadrabiałam w ferie ale został mi tylko Pan Tadzik) więc jestem pod wrażeniem a tego na G... to nawet nie miałam i kończymy romantyzm więc kilku lektur jeszcze nie przerobiła.Co do odbywających się właśnie Walentynek to ja osobiście nie obchodze ale M. o tym nie wiedział i kupił mi kominek aromaterapeutyczny, podgrzewacz w kształcie serca(cały czas z nim chodzę i ciągle gotuje ) i standardowo walentynkę. Troche mi głupio ,a nawet bardzo bo ja mu nic nie kupiłam . Poza tym rozmawiliśmy na gg i poryczałam się bo jest kochany a ja nie mogę się zdecydować Wydaje mi się że nie powinno mnie tu być ,więc zmykam się uczyć
|
#8322 |
|
Konto usunięte
|
Dzieki
![]() Ale to żaden wyczyn przeczytac szkolne lektury...heheh w sumie większość czyta się przyjemnie Werter bardzo mnie wzruszył, poplakałam się w trakcie Pan Tadeusz bardzo mi się podobał - to banalne wiem ale wręcz mnie zachwycił, Nad Niemnem też mi się podobało (tylko skróciłabym o połowę bo bardzo przewidywalne) a Lalka to juz wogóle ![]() Wiecie co dostałam od mojej klasy na urodziny? Zabieg w SPA Borowinowy peeling ciała, regenerujący detox i masaż oraz jednorazowe wejście na jogę Juz sie nie moge doczekać bo nigdy nie byłam na żadnym kosmetycznym zabiegu (oprócz kolczykowania i regulacji brwi) ![]() Co do R...on nie jest z tamta dziewczyną...ona sie nie moze do niego przekonac i zdecydowac się a on cierpliwie czeka. Dzis się chyba nie widzą, ale jeżeli jednak się spotkają to mozę atmosfera Walentynek im pomoże. Szkoda mi go...on jest nią naprawdę zainteresowany, a ja tak go kocham i chce zeby był szczesliwy. Ja wierze, że jeszcze będziemy mieli swój czas. Jesli nie teraz to poźniej. A z Damianem to jeszcze nie wiem jak będzie. |
|
|
|
#8323 |
|
Zakorzenienie
|
Durga - podziwiam. Dla mnie to jednak wyczyn, jakoś nie mogę się przekonać do lektur.
Fajną klasę masz ![]() A ja spadam poferiować. Nie wiem czemu, jakoś nie mam humoru na wychodzenie <nie przez walentynki>. No ale może to tak tylko... Miejcie się
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
|
|
|
#8324 | |
|
Zakorzenienie
|
Wyluzuj się, masz ferie-jesteś usprawiedliwiona
![]() Cytat:
|
|
|
#8325 |
|
Zakorzenienie
|
Krowka-ja tez Ci nie pomoge niestety.Nie znam w ogole tego jezyka
mathilda-dzieki Durga-oo jak masz swietnie Napisz 'po' co i jak! W ogole to kiedy to masz?
|
|
#8326 |
|
Konto usunięte
|
Napiszę napewno
Na wykorzystanie zabiegu mam czas do 15 marca i zaplanowałam sobie ż epojdę na początku miesiaca bo chcę troszkę poprawić kondycję przed tą jogą i musze kuopić jeszcze jakiś wygodny dresik
|
|
|
|
#8327 |
|
po prostu Em :)
|
krówko, dawaj, dawaj, sfonetyzuję Ci
|
|
#8328 |
|
Zakorzenienie
|
Durga podziwiam co do lektu i zazdroszcze klasy
Napisz jak bylo Na pewno będziesz się świetnie bawiła
|
#8329 |
|
Wtajemniczenie
|
Durga prezent świetny
tylko pozazdrościć ![]() Co do lektur też podziwiam, chociaż muszę przyznać, że w tym roku nie przeczytałam tylko Pana Tadeusza i w sumie to też jestem z siebie dumna ![]() Krówkaco do teatru to my będziemy grali polskie legendy po angielsku, jak przyjdą do nas z wymiany ludzie ![]() A na jutro mam mieć scenarisze scenek z tymi 7 grzechami współczesnymi, ale oczywiście ich nie mam , a w sobotę jadę na warsztaty teatralne ![]() Teraz idę powtarzać angielski bleeee |
|
|
|
#8330 |
|
Zadomowienie
|
Durga Masz niesamowitą klasę! Aż muszę się zapytać: czym sobie na to zasłużyłaś?
![]() Też będę zdawała rozszerzony polski. Przeczytałam część lektur, część zaczęłam, część streszczenia a części nie tknęłam Ale i tak mam 4 i 5 za znajomości lektur ![]() Dziś uświadomiłam sobie, że jestem strasznie zazdrosna o tego kumpla Jejku, wytrzymać do soboty... ![]() Pochwalę się, że raczej będę tańczyła i śpiewała w szkolnym przedstawieniu o Kopciuszku Nieważne, że w języku niemieckim, którego nie znam choć uczę się już drugi rok Ważne, że będę miała zapis fonetyczny Aaale fajniee...No i wiadomość dnia - prawie-jak-laska, z którą przekręcił mnie Ł. wróciła do swojego byłego...
|
#8331 |
|
Wtajemniczenie
|
Wpadłam to jeszcze na chwilkę, bo czekam aż mi paznokcie wyschną i będę mogła się spokojnie położyć
![]() Alatienka to generalnie Ł. też został przekręcony... to dla Ciebie duż sukces hehe A co do kolegi to trzymam za Ciebie kciuki i cały czas o tym pamiętam ![]() Wiem, że większość z Wam oprotestowuje walentynki, ale muszę się pochwalić, że dostałam o TŻa pierścionek
|
|
|
|
#8332 |
|
Zakorzenienie
|
Pojadę śląskim...
Je tu kto?!
Choose life.' |
|
|
|
#8333 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() Ale to też nie zaręczynowy, bo zaręczynowy dostałam rok i 3 miesiące temu. ![]()
|
|
|
#8334 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
|
|
|
|
#8335 |
|
Wtajemniczenie
|
Zazdroszczę Wam tych pierścionków, Tż-ów
Mam nadzieję, że kiedyś i na mnie przyjdzie pora ![]() Idę czytać "Zbrodnię i karę" ![]()
|
#8336 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam!
Ja to mam szczęście jestem chora ok raz na 3lata, i czemu teraz to musiało się zbiec akurat z terminem mojej wycieczki? No, ale nic koledzy/koleżanki trochę mnie wykurowali, tak że nawet sobie trochę na nartach pojeździłam, po Zakopanem pochodziłam itd ![]() Później nadrobię co pisałyście, bo jeszcze nie czuję się za dobrze i zmykam pod kołderkę. Muszę być zdrowa do soboty, bo wtedy studniówka |
|
|
|
#8337 |
|
Zakorzenienie
|
Będe Ci bardzo wdzięczna
![]() Ale to są tylko końcówki zdań, więc może brzmieć głupio ( kończe wypowiedz innej osoby) No i przperaszam, za ewentualne pomyłki-nie znam francuskiego: 1. et le volume de le enerier 2. je vous serais reconais 3. au lieu de l'emcrier-comme amelioration des conditions de subistance 4. rien gue de
|
|
#8338 |
|
Zadomowienie
|
a ja po dzisiejszej wizycie nie mam szans na nude:P
do konca ferii musze przeczytac: Potop (3tomy) Nad Niemnem Gloria Victis powinnam jeszcze Zbrodnie i Kare ale narazie tego nie wypozyczyłam :/ własnie em - czyzby sie cos zmieniło
|
#8339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.A którą sukienkę w końcu wybrałaś? Em ja za Tobą nie nadążam
|
|
|
|
|
#8340 |
|
Zadomowienie
|
Czy mi się wydaje czy przystopowałyście z pisaniem
Przyłączam się do pytania do Em Alatienka- Fajnie z wami było ale matma wzywa, postaram się dziś jeszcze tu wpaść.
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.

swietne

Ale i tak mam 4 i 5 za znajomości lektur