Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz. 5. - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-13, 11:44   #4561
WhiteCherry
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Ja sobie nie wyobrażam, żeby czytać książki jeden raz. Mówię o tych pięknych, ciekawych, przyjemnych. Dla mnie to jak zobaczyć jakieś cudowne miejsce i już nigdy do niego nie wrócić, bo już się raz je widziało.

Ilości przeczytanych Potterów nie zliczę, Przeminęło z wiatrem mogę skończyć i za chwilę otworzyć pierwszą stronę i zacząć czytać od nowa, a kryminały Chmielewskiej nie znudzą mi się do końca świata i zawsze będę się z nich śmiała
ja sobie nie wyobrażam, by czytać więcej niż jeden raz
przecież to już nie to samo, gdzie akcja, gdzie napięcie i oczekiwanie na rozwiązanie, gdy już wszystko z góry wiem. Zdecydowanie wolę poznawać nowe niż tracić czas na czytanie sto razy tego samego.
no chyba, że ktoś mówi o jakichś poradnikach i innych pseudofilozoficznych książkach itp.
Stary 2012-10-13, 11:47   #4562
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Numer posta (ten, który widzisz na górze po prawej stronie), to jednocześnie link do tego posta. Wystarczy, że skopiujesz adres odnośnika
o dzięki

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 12:40   #4563
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwi mnie, że niektórzy czytają jedną książkę wiele razy Ja tak nie potrafię, jeśli coś z tej książki jeszcze pamiętam. I do tego zawsze podczas kolejnego czytania, mam wrażenie, że jakiejś części w książce brakuje Po dłuższych rozważaniach doszłam do tego, że widać w trakcie czytania książki sama tworzę sobie jakieś obrazy w głowie, których nie mam potem podczas kolejnego czytania, i to tego mi brakuje. Chociaż nie jestem pewna, czy to o to chodzi. Niemniej samo wrażenie braku jakiejś istotnej części książki jest dla mnie tak paskudne, że nie czytam książek więcej niż raz
Ja czytam czasami więcej niż jeden raz. Niektóre Sagi to czytam po nawet 5 razy Poza tym jest kilka książek które lubię bardzo i lubię do nich wracać. A poza tym to ja zawsze jak zaczynam czytać książkę to po paru stronach czytam ostatnią stronę książki żeby dowiedzieć się jak się skończy
Stary 2012-10-13, 13:14   #4564
makaron91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
A poza tym to ja zawsze jak zaczynam czytać książkę to po paru stronach czytam ostatnią stronę książki żeby dowiedzieć się jak się skończy
Też tak robię a później się denerwuję jak już jestem przy końcu, że wiem jak to się skończy
Stary 2012-10-13, 13:19   #4565
Ruby Invicta
Zadomowienie

Mnie się często zdarza przeczytać książkę 2 razy, tak jak ktoś pisał - żeby dostrzec wszystkie smaczki i szczególiki skoro całą historię już znam

Gorzej jest u mnie z filmami - są takie, które obejrzałam już kilkadziesiąt razy i dosłownie znam na pamięć

Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg
Ruby Invicta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 13:21   #4566
Julie_
Rozeznanie

Zdziwiła mnie dziś prowadząca jednego programu śniadaniowego, która pokazała że Chile są w Ameryce Północnej
Julie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 13:21   #4567
201604190949
Konto usunięte

:O no to dla mnie to jest calkowicie niepojete. Czytanie ostatniej strony, zeby wiedziec jak sie skonczy... przeciez autro specjalnie zaplanowal akcje w jakis sposob, nameczyl sie, zeby zaciekawic, zaskoczyc... Biedny autor
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 13:27   #4568
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Ja sobie nie wyobrażam, żeby czytać książki jeden raz. Mówię o tych pięknych, ciekawych, przyjemnych. Dla mnie to jak zobaczyć jakieś cudowne miejsce i już nigdy do niego nie wrócić, bo już się raz je widziało.
mnie jednak szkoda czasu na czytanie kazdej ciekawszej ksiazki wiecej niz raz, skoro moglabym siegnac po kolejna. ale zdarzylo mi sie przeczytac pewne pozycje dwa razy, co ciekawe, byly to miedzy innymi kryminaly Agaty Christie - mozliwe, ze stad, ze niestety, ilosc jej ksiazek jest liczba zamknieta, w zwiazku z czym nic nowego sie juz nie pojawi, a rzadko o kryminaly na poziomie.

przeczytalam rowniez dwa razy "Gre w klasy", i to o tyle bylo dla mnie nietypowe, ze zrobilam to praktycznie pod rzad - chodzi oczywiscie o czytanie jej drugi raz wedlug "klucza", ale badz co badz, materia ta sama.

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2012-10-13 o 13:29
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 13:32   #4569
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
:O no to dla mnie to jest calkowicie niepojete. Czytanie ostatniej strony, zeby wiedziec jak sie skonczy... przeciez autro specjalnie zaplanowal akcje w jakis sposob, nameczyl sie, zeby zaciekawic, zaskoczyc... Biedny autor
to jak zacząć oglądać trzymający w napięciu film i po pierwszej scenie przewinąć na końcową albo czytanie szczegółowych spoilerów i dopiero oglądanie.

dla mnie bezsens, no ale co kto lubi.
Stary 2012-10-13, 13:39   #4570
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
ja sobie nie wyobrażam, by czytać więcej niż jeden raz
przecież to już nie to samo, gdzie akcja, gdzie napięcie i oczekiwanie na rozwiązanie, gdy już wszystko z góry wiem. Zdecydowanie wolę poznawać nowe niż tracić czas na czytanie sto razy tego samego.
no chyba, że ktoś mówi o jakichś poradnikach i innych pseudofilozoficznych książkach itp.
Ja lubię czytać książki kilka razy. Za każdym razem można dostrzec jakiś szczegół, który ominęliśmy na początku

"wyspe skazańców" czytałam wiele, wiele razy i za każdym razem czytam ją w napięciu i tym razem mam nadzieję, że będzie jakiś zwrot akcji
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 13:46   #4571
makaron91
Zadomowienie

Cytat:
Chyba jestem w takim razie zbyt ciekawska

A co mnie jeszcze dziwi? Sytuacja w naszym kraju, o.
Stary 2012-10-13, 13:52   #4572
Julie_
Rozeznanie

Ja należe do tych co tylko Harrego Pottera przeczytali więcej niż jeden raz
Staram się czytać dużo książek i ciężko byłoby mi czytać po kilka razy. Nie byłoby już elementów zaskoczenia oraz sam fakt poznania zakończenia.
Nie zmienia to faktu, że niektóre fragmenty lubię czytać kilka razy.
Julie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 13:56   #4573
Finlora
Zakorzenienie

Ja też wracam czasami do ulubionych książek - najwięcej razy czytałam "My, dzieci z dworca Zoo", potrafię otworzyć na dowolnej stronie i zacząć czytać.

Z kolei moja mama po kilka razy czyta thrillery medyczne Robina Cooka, chociaż dobrze wie jak się kończą.
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 14:03   #4574
Suvia
Zakorzenienie

Z okazji czyjegoś ślubu w bloku obok, przed klatka stoi orkiestra i napitala muzykę z Janosika: http://www.youtube.com/watch?v=1pSc4bu7QtY

Dzizass, jak ja uwielbiam polskie wesela

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 14:04   #4575
201604200942
Konto usunięte

Dziwi mnie promowanie w TV programów, które mają wyglądac na prawdziwe, a tak naprawdę są reżyserowane. Na przykład program z nianiami na TVN Style. Parki przeważnie mieszkają w wielkich apartamentach, kamerzyści latają za niańką, a ona sie nawet nie domyśli, że po wyjściu matki, kamery znikną i ona nie będzie nagrywana. I te sztuczne reakcje, no matko...

Drugi program to jak małe dzieci gotują wykwintne potrawy. Co jak co, ale nie uwierzę, że 12 letnie dziecko potrafi zrobić sushi czy pięknie udekorować talerz i poukładać wszystko tak ładnie i spójnie... Fakt, może zdarzyć się jakiś wyjątek, ale na pewno nie ma tylu zdolnych dzieci, by stworzyć program, a najlepiej kilka sezonów takiego programu.

Nie wiem po co tyle sztuczności, już wolę jakieś głupkowate seriale niż pseudo reality show, w którym wygra ta, która sprzeda najbardziej ckliwa historię
Stary 2012-10-13, 14:07   #4576
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Dziwi mnie promowanie w TV programów, które mają wyglądac na prawdziwe, a tak naprawdę są reżyserowane. Na przykład program z nianiami na TVN Style. Parki przeważnie mieszkają w wielkich apartamentach, kamerzyści latają za niańką, a ona sie nawet nie domyśli, że po wyjściu matki, kamery znikną i ona nie będzie nagrywana. I te sztuczne reakcje, no matko...

Drugi program to jak małe dzieci gotują wykwintne potrawy. Co jak co, ale nie uwierzę, że 12 letnie dziecko potrafi zrobić sushi czy pięknie udekorować talerz i poukładać wszystko tak ładnie i spójnie... Fakt, może zdarzyć się jakiś wyjątek, ale na pewno nie ma tylu zdolnych dzieci, by stworzyć program, a najlepiej kilka sezonów takiego programu.

Nie wiem po co tyle sztuczności, już wolę jakieś głupkowate seriale niż pseudo reality show, w którym wygra ta, która sprzeda najbardziej ckliwa historię
To pierwsze to jakieś Ukryte Prawdy i inne Dlaczego ja ale to z drugiego akapitu? Co to za program, gdzie leci? Aż muszę to zobaczyć
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 14:08   #4577
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez makaron91 Pokaż wiadomość
Też tak robię a później się denerwuję jak już jestem przy końcu, że wiem jak to się skończy
Ale ja nie jestem wkurzona potem. Ja lubię wiedzieć po prostu jak się książka skończy.
Stary 2012-10-13, 14:14   #4578
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
To pierwsze to jakieś Ukryte Prawdy i inne Dlaczego ja ale to z drugiego akapitu? Co to za program, gdzie leci? Aż muszę to zobaczyć
to nie jest tego typu (o tych gniotach nawet nie chcę wspominać...). To jest "idealna niania" http://www.telemagazyn.pl/program-tv...ania,id,t.html

a ten drugi to Mistrz kuchni: Juniorzy http://www.telemagazyn.pl/program-tv...orzy,id,t.html

a i jeszcze kobita z "Wiem co jem" program sam w sobie jest fajny, można się wielu rzeczy dowiedzieć o produktach w sklepie, ale jak prowadząca przebiera się za robaka, czy kurczaka to już jest przegięcie. Reżyser nie wie, że to jest zenujące? chyba, że nie lubi prowadzącej i chce ją poniżyć. Te jej przebieranki są tak głupie, że muszę robić facepalma ręką Tżta, bo moją to za mało....

Edytowane przez 201604200942
Czas edycji: 2012-10-13 o 14:17
Stary 2012-10-13, 14:15   #4579
20160901857
Konto usunięte

Cytat:
Nie do mnie, ale wydaje mi się, że może chodzić o MasterChef Junior.
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 14:17   #4580
Lady_AnneBelle
Carpe Diem!

Cytat:
Napisane przez Julie_ Pokaż wiadomość
Ja należe do tych co tylko Harrego Pottera przeczytali więcej niż jeden raz
Nie jesteś sama Wracałam do tych książek za każdym razem, kiedy miała wyjść kolejna część, żeby przypomnieć sobie wszystkie szczegóły.
Lady_AnneBelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 14:24   #4581
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
to drugie to Maste Chef junior
a to pierwsze to Nianie się nazywają czy coś, jeszcze tak sztucznego programu nie widziałam

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
to nie jest tego typu (o tych gniotach nawet nie chcę wspominać...). To jest "idealna niania" http://www.telemagazyn.pl/program-tv...ania,id,t.html

a ten drugi to Mistrz kuchni: Juniorzy http://www.telemagazyn.pl/program-tv...orzy,id,t.html

a i jeszcze kobita z "Wiem co jem" program sam w sobie jest fajny, można się wielu rzeczy dowiedzieć o produktach w sklepie, ale jak prowadząca przebiera się za robaka, czy kurczaka to już jest przegięcie. Reżyser nie wie, że to jest zenujące? chyba, że nie lubi prowadzącej i chce ją poniżyć. Te jej przebieranki są tak głupie, że muszę robić facepalma ręką Tżta, bo moją to za mało....
ja mistrza kuchni lubię ale ja zazwyczaj wszystkie o gotowaniu lubię

a ten wiem co jem to serio porażka, ta kobitka pajaca robi z siebie. Chciałam nawet raz obejrzeć ale zniechęciła mnie
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 14:24   #4582
201604200942
Konto usunięte

co do tych niań, to zastanawiam się co zrobią te osoby, jak zechcą gdzieś pracować, a pracodawca uwierzy, że ten program był prawdziwy?
Nie wiem, czasem wydaje mi się, że ludzie nie myślą....
Stary 2012-10-13, 14:26   #4583
matyldaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
a ten wiem co jem to serio porażka, ta kobitka pajaca robi z siebie. Chciałam nawet raz obejrzeć ale zniechęciła mnie
Oj prowadząca jest bardzo wkurzająca, gada jak do dzieci w przedszkolu, które są niegrzeczne. I jeszcze ta ekspertka `pani zdrówko` czy jak ona się tam nazywa. Pomysł na program fajny, ale wykonanie żenada.
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 14:27   #4584
201604200942
Konto usunięte

Cytat:

ja mistrza kuchni lubię ale ja zazwyczaj wszystkie o gotowaniu lubię

mistrz kuchni może być, ale nie uwierzę, że te potrawy dzieci SAME przyrządzają....

a ta kobita, fajnie mówi, tylko mogłaby sobie oszczędzić te przebieranki....
Stary 2012-10-13, 14:51   #4585
makaron91
Zadomowienie

Cytat:

Moja mama to ogląda. Raz zerknęłam i była właśnie jakimś zielonym robakiem. Jej głos też mnie irytuje, ale dużo można się dowiedzieć z tego programu jak się te dwa upierdliwe fakty przeboleje...
Stary 2012-10-13, 14:51   #4586
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matyldaaaa Pokaż wiadomość
Oj prowadząca jest bardzo wkurzająca, gada jak do dzieci w przedszkolu, które są niegrzeczne. I jeszcze ta ekspertka `pani zdrówko` czy jak ona się tam nazywa. Pomysł na program fajny, ale wykonanie żenada.
Cytat:
mistrz kuchni może być, ale nie uwierzę, że te potrawy dzieci SAME przyrządzają....

na innym kanale jest jeszcze jakiś program ale tytułu nie pamiętam i występuje tam kobita w stylu babcia dobra rada, która umie wymienić tusz w drukarce, napisać maila, obsłużyć telefon dotykowy, a jest w wieku gdzie ludzie mają na prawdę z tym problemy i dodatkowo jest tak sztuczna że aż zęby bolą no czy ci producenci/twórcy nie mogą lepszych aktorów znaleźć?!
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 14:57   #4587
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez matyldaaaa Pokaż wiadomość

albo jak prowadząca udaje, że dzwoni do "Pani zdrówko" a ona normalnie odpowiada. Nie mogą usiąść przy kawie i pogadać face to face?
Cytat:
Napisane przez makaron91 Pokaż wiadomość
Moja mama to ogląda. Raz zerknęłam i była właśnie jakimś zielonym robakiem. Jej głos też mnie irytuje, ale dużo można się dowiedzieć z tego programu jak się te dwa upierdliwe fakty przeboleje...
głos jeszcze ok, gdyby nie skrzeczała
Cytat:
na innym kanale jest jeszcze jakiś program ale tytułu nie pamiętam i występuje tam kobita w stylu babcia dobra rada, która umie wymienić tusz w drukarce, napisać maila, obsłużyć telefon dotykowy, a jest w wieku gdzie ludzie mają na prawdę z tym problemy i dodatkowo jest tak sztuczna że aż zęby bolą no czy ci producenci/twórcy nie mogą lepszych aktorów znaleźć?!
widziałam to jak babka wymieniała tusz w drukarce
też nie pamiętam co to za tytuł i na jakim kanale to było
Stary 2012-10-13, 14:59   #4588
new_me
Zadomowienie

co do programow, to ostatnio ogladalam jakis na youtube iwpadlam na... "Breaking Amish" zapewne domyslacie sie o czym jest noszz kurde luszie to wszystko wymysla
new_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 15:03   #4589
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez Laurelindorenan Pokaż wiadomość
Lubiłam też dzwony i żałuję, że nie widzę ich na ulicach, a głupio mi wkładać coś, czego nikt nie nosi.

boisz sie ze trafisz do "moda która nas rozwala"?

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Na zaocznych to niepracowanie jest dla mnie dziwne.
I narzekanie na brak kasy

Cytat:
Dziwi mnie, że niektórzy czytają jedną książkę wiele razy Ja tak nie potrafię, jeśli coś z tej książki jeszcze pamiętam. I do tego zawsze podczas kolejnego czytania, mam wrażenie, że jakiejś części w książce brakuje Po dłuższych rozważaniach doszłam do tego, że widać w trakcie czytania książki sama tworzę sobie jakieś obrazy w głowie, których nie mam potem podczas kolejnego czytania, i to tego mi brakuje. Chociaż nie jestem pewna, czy to o to chodzi. Niemniej samo wrażenie braku jakiejś istotnej części książki jest dla mnie tak paskudne, że nie czytam książek więcej niż raz
Ja też czytam po razie, za dużo mam ksiażek na liście, aby wracać do innych

Cytat:
przeciez autro specjalnie zaplanowal akcje w jakis sposob, nameczyl sie, zeby zaciekawic, zaskoczyc... Biedny autor

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 15:06   #4590
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez new_me Pokaż wiadomość
co do programow, to ostatnio ogladalam jakis na youtube iwpadlam na... "Breaking Amish" zapewne domyslacie sie o czym jest noszz kurde luszie to wszystko wymysla

oczywiście TLC. Ta stacja mnie już chyba niczym nie zaskoczy, jak nie rodzina karłów to amisze, Boże, kto to ogląda?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości