|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
HEJKA!!!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37043131] Nienawidzę smrodu papierosów, jakby mi ktoś spróbował zapalić w mieszkaniu, to bym chyba wygoniła. [/QUOTE] PERSE! ja jestem gorszy żandrm nawey na balkonie nie pozwalam - bo i tak mi dym do pokoju idzie. U mnie pałą moi rodzicie i teściu - niech sobie pala w swoich domach mi nic do tego ale u mnie NIE!!!!! BERBIE!!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
FIO! I jak tam pierwsza nocka Stasia w domu? jak Ty sie czujesz? MAGA!!!! przkro mi z powodu dziadka!!! ALFA! to się chłopaki dogadały!! Edytowane przez eseska Czas edycji: 2012-10-13 o 09:27 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4112 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Magda ile lat ma dziadek?
#4113 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4114 |
Zakorzenienie
|
Berbie ma 84, ale bym mu dała dużo mniej. Mieszka na wsi, 7km od nas, a rowerem do nas przyjeżdża. Ogólnie to taki energiczny, ciepły człowiek jest. Ostatnio strasznie schudł, ale nic go na szczęście nie boli. Lekarze odradzają operację i chemię, zalecili jakieś zastrzyki. Od poniedziałku będziemy wydzwaniać, żeby to załatwić. Bo dziadek stwierdził, że chce się leczyć i nie ma zamiaru leżeć w łóżku i czekać nie wiadomo na co. Pobrali mu 12 komórek do badania i wszystkie mają złośliwca :/
#4115 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam dylemat
![]() Mam bardzo mało pokarmu staram się i robię wszystko, żeby mi przybyło, ale wiadomo Małego muszę czymś nakarmić. Dziś ściągnęłam 20 ml z obu piersi, a on powinien zjadać 50-60ml, więc mogę mu te 40 ml zrobić z mm i podać najpierw jedno potem drugie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() FIO! ja sie nie znam nie pomogę!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4117 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37046967]
Niestety ja się coś ostatnio w życiu rozmijam ze szczęściem i dziś zamiast buzi od TŻa obudziła mnie @ o 6.15, jakby wiedziała, że na 6.30 mam pierwszy budzik, a po co mam spać te 15 minut więcej... No i ból od rana jak śmietana, na szczęście działa na mnie nospa. Ale dziękuję Wam za miłe słowa ![]() Aha i jeszcze jedno. Ja już chyba nigdy nikomu nie powiem, że go rozumiem. Bo zrozumieć można coś, jak się to przeżyje. Już nie mówię o naszych większych tragediach, ale... współczuję wszystkim dziewczynom, które mają nieregularne, długie cykle. To jakaś masakra, ciągle biegać do WC z myślą, że się nie zdążyło albo właśnie narobić sobie nadziei, a potem dostać po tyłku :|[/QUOTE] No, przewredna @ ![]() Ja też prawie w ogóle nie używam tego sformułowania. Rzadko kiedy można je prawdziwie powiedzieć. Maga, strasznie mi przykro z powodu dziadka... ![]() Co nowotwór zaatakował? Który stopień zaawansowania? Ech... Trzymaj się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem czy mogę, ale jednak zapytam, wróciliście we 2 czy 3? ![]() ________________ poza tym cześć. u mnie bez zmian. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4121 |
Zakorzenienie
|
Maga podejrzewam, że będziecie musieli trochę ze służbą zdrowia powalczyć, niestety z doświadczenia wiem, że oni starszych ludzi spisują trochę na straty
![]() ![]()
![]() |
#4122 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie, jak zwykle można na Was liczyć
![]() ![]() Alfa jak będzie trzeba to powalczymy, ale straszne jest takie podejście :/
#4123 |
Zakorzenienie
|
niestety podejście o którym pisała Alfa często zdarza się w naszej służbie zdrowia. jak patrzę na niektóre pielęgniarki w hospicjum to mi się nóż w kieszeni otwiera.
---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Macie jakiś sprawdzony przepis na spód do pizzy?
#4124 |
Zakorzenienie
|
Przyjdzie Tz z piwnicy to go zapytam bo on u nas robi pizze - własnie coś dawno nie było
![]() Mój Tz robi tak: do pół cieplej wody szklanki wody + łyżka mleka + łyżeczka cukru + pól opakowania drożdzy - i to sobie rośnie. A do miski 2 szkl maki, 1 łyzka oleju, sól, cukier (chyba), gałka muszkatalowa (dla smaku) i daje ten wyrosnięty rożczyn i zarabia, potem odczekuje az wyrośnie. a i nie wolno wałkowac tylko w palcach trzeba rozciągnąc to ciasto! Edytowane przez eseska Czas edycji: 2012-10-13 o 14:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4125 |
Zakorzenienie
|
eseska dzięki
![]() ![]()
![]() |
#4126 |
Zakorzenienie
|
My na takiej co jest w piekarniku robimy tylko okragła. We dwójkę to ledwo zjadamy. a i podsypac mąką blaszke trzeba.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4127 |
Zakorzenienie
|
Berbie ja robię z tego przepisu
http://www.wielkiezarcie.com/recipe32986.html z tym, że ciasto wychodzi na końcówkach dość chrupiące, więc zależy co kto lubi. Robię okrągłą na dużą blachę od piekarnika, bardzo cienką i składników biorę tak trochę więcej niż połowę.
#4128 |
Zakorzenienie
|
ja mam taką blachę. nie za duża na wasze przepisy?
#4129 |
Zakorzenienie
|
My na takiej robimy!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4130 |
Wtajemniczenie
|
To ja jeszcze dodam od siebie, że zamiast prawdziwych drożdży polecam te instant z Dr. Oetkera (nie trzeba robić zaczynu). A ciasto rozłożyć na posmarowanym cieniutko oliwą papierze do pieczenia
![]() Dziewczyny, jak u Was wygląda(ła) sprawa długości cykli po # ? Skróciły się, wydłużyły? Są regularne? Edytowane przez Mmedeah88 Czas edycji: 2012-10-13 o 16:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4131 |
Rozeznanie
|
Maguś dużo siły dla Was i dla dziadka
![]() ![]() Adunia super, że z dzidzią ok ![]() Paula ![]() Kocur czekamy na słoneczne fotki ![]() Perse ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4132 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Bardzo mi przykro ![]() Ale super, że dziadek się nie poddaje - rak to nie wyrok! Cytat:
U mnie wróciły do super regularnych, po czym zafundowano mi dawkę emocji ponad siły moich jajników i mi się zrobił jakiś jeden 31-dniowy, ale tak to normalne, 28. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() długość cykli po # chyba bez zmian, tzn. na pierwszą @ czekałam 6 tygodni, kolejna przyszła już "normalnie", po takim czasie jak bywało przed #, trzecia już nie przyszła. ______________ prawie cały dzień spędzam dziś w łóżku, jestem strasznie zmęczona (nie wiem czym), trochę katar mnie łapie i zastanawiam się czy coś mnie nie bierze. nawet bym się bardzo nie zdziwiła gdyby tak było bo ostatnio zdarzyło mi się otworzyć w nocy okno i zasnąć tak, w końcu mąż obudził się z zimna i zamknął, łaziłam w rozpiętej kurtce bo nie mam nic innego, itp. na szczęście jutro jedziemy na zakupy i mam nadzieję upolować jakąś kurtkę wczesnozimową. poza tym chyba trzeba będzie poszukać domowych sposobów na przeziębienie, polecacie coś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4134 |
Wtajemniczenie
|
Ewelka, jak samopoczucie?
![]() Perse, od razu miałaś regularne? Mi się chyba skróciły i lekko rozregulowały... A mi się kieeedyś @ spóźniła 10 dni. Zrobiłam wtedy pierwszy w życiu test i na następny dzień zguba się znalazła. Monia, herbatka z cytryną i miodem i w bety! Ewentualnie apap sobie weź jak Cię łamie. Jeśli Cię nie odrzuca od jedzenia, to wcinaj czosnek. Edytowane przez Mmedeah88 Czas edycji: 2012-10-13 o 16:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4135 |
Rozeznanie
|
Mmedeah88 dziękuję, że pytasz
![]() Co do długości cykli zawsze miałam regularne co 28 dni, po # zdarzyło mi się mieć małe wahania, ale po jakiś 6 miesiącach już było ok ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Barbie robisz pizzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
piję właśnie herbatę z sokiem malinowym (domowym) i cytryną. właśnie nie łamie mnie, ale jakoś tak dziwnie się czuję. oczywiście spędzam dzień pod kołderką. __________ pokazałam chłopu jakieś filmiki odnośnie pielęgnacji dziecka, ale go wzięło, złapał swojego laptopa i siedzi i ogląda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4137 |
Konto usunięte
|
Monika nie zapominaj, że Twój organizm pracuje teraz za dwóch, więc możesz być zmęczona.
Medi tak, od razu miałam regularne. Ja po powrocie z pracy poszłam na cmentarz, jutro też pójdę i kupię Małemu znicz na DDU. I zapalę znicz wszystkim Dzieciaczkom. Aż mi się płakać chce, jak o tym myślę ![]() Potem poszłam do sklepu, ale się nadźwigałam. I jeszcze poprosiłam TŻa, żeby mi kupił mop (ja nigdzie nie umiem dostać takiego porządnego). To oczywiście 100 telefonów, gdyż albowiem wybór mopa to arcytrudna sprawa :P Ale to jest cały mój TŻ, kocham go za takie akcje ![]() ![]() Kupiłam sobie farbę dzisiaj, farbuję znowu moje ombre, bo już mi trochę zżółkły. Kupiłam w Hebe i taka uradowana, że z kartą zapłaciłam tylko 15,99, wchodzę do Rossmanna, a tam ta sama farba i "cena na pożegnanie" 14 z groszami.... No ale to już nie pierwszy raz taka akcja ![]() Plus nowy zapach, C-Thru taki czarny. Kupiłam TŻowi STR8a i odkryłam, że super dobrze się trzyma ten zapach, poszukałam sobie, że ta firma robi damskie perfumy właśnie C-Thru, to stwierdziłam, że na co dzień, do pracy będzie taki dobry. Miałyście je? Co o nich myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4138 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37053718]Monika nie zapominaj, że Twój organizm pracuje teraz za dwóch, więc możesz być zmęczona.
Kupiłam sobie farbę dzisiaj, farbuję znowu moje ombre, bo już mi trochę zżółkły. [/QUOTE] niby pracuje za 2, ale ja prawie nic nie robię. chyba, że to zmęczenie to z braku snu, bo nie pamiętam kiedy się wyspałam ostatnio. ja nigdy nie farbowałam włosów (paru razy szamponetką nie liczę). zacznę jak będą siwe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4139 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37053718]Monika nie zapominaj, że Twój organizm pracuje teraz za dwóch, więc możesz być zmęczona. Medi tak, od razu miałam regularne. Ja po powrocie z pracy poszłam na cmentarz, jutro też pójdę i kupię Małemu znicz na DDU. I zapalę znicz wszystkim Dzieciaczkom. Aż mi się płakać chce, jak o tym myślę ![]() Potem poszłam do sklepu, ale się nadźwigałam. I jeszcze poprosiłam TŻa, żeby mi kupił mop (ja nigdzie nie umiem dostać takiego porządnego). To oczywiście 100 telefonów, gdyż albowiem wybór mopa to arcytrudna sprawa :P Ale to jest cały mój TŻ, kocham go za takie akcje ![]() ![]() Kupiłam sobie farbę dzisiaj, farbuję znowu moje ombre, bo już mi trochę zżółkły. Kupiłam w Hebe i taka uradowana, że z kartą zapłaciłam tylko 15,99, wchodzę do Rossmanna, a tam ta sama farba i "cena na pożegnanie" 14 z groszami.... No ale to już nie pierwszy raz taka akcja ![]() Plus nowy zapach, C-Thru taki czarny. Kupiłam TŻowi STR8a i odkryłam, że super dobrze się trzyma ten zapach, poszukałam sobie, że ta firma robi damskie perfumy właśnie C-Thru, to stwierdziłam, że na co dzień, do pracy będzie taki dobry. Miałyście je? Co o nich myślicie?[/QUOTE] Perse ![]() My też wybieramy sie jutro na cmentarz zapalić znicza.Płakać mi sie chce jak myśle o poniedziałku ![]() My po obiedzie wybralismy sie na spacer.Poszliśmy do kawiarni na deser,jejku dziewczyny był tak ogromny że najadłam sie jak bąk ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4140 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
I jak zacznę siwieć, to chyba rozjaśnię, bo chyba będę lepiej wyglądać w jasnych niż ciemnych. Jak byłam młoda i piękna, to sobie mogłam pozwolić na takie wyraziste kolory jak ciemna czekolada czy coś, teraz rozłażę się na wszystkie strony, więc się trzeba chować ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.