|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV
tez nie wiem
. jakbym ja zobaczyla chocby krople zywej krwi to odrazu bym jechala . Krwawienie , skurcze , czop lub wody to 4 najwazniejsze powody dla ktorych jade na IP..
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
Marti ja mam cała paczkę 30 tabletek dopochwowych, ale chyba juz nie potrzebujesz?
Oj biedna Landi oby jeszcze wytrzymała!
|
|
#543 |
|
Zakorzenienie
|
Landi pisze ze idzie wziasc prysznic i przy okazji zobaczy cczy to ze srodka czy z ranki bo ma infekcje i Jej sie ranka zroila.. w kazdym razie torbe ma przy dzwiach i raczej pojedzie bo woli dmuchac na zimne...
|
|
|
|
#545 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sasiadko Ty moja musze zernac jeszcze raz na zdjecia czy sie nie znamy![]() Cytat:
Cytat:
o matko!!!! zeby bylo dobrze biedna ta nasza Landi....
|
|||
|
|
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- zaczne krwawic - regularne bolesne skurcze co 10 minut... - odejda wody - nie czuje ruchow dziecka... a czop moze odejsc Ci 2 tyg przed porodem... |
|
|
|
|
#547 |
|
Zadomowienie
|
Moze to nie krawienie tylko jakas plamka mala?? watpie zeby czekala jak by ewidentnie krwawila.... mam nadzieje
|
|
|
|
#548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() prysznic teraz bedzie brac Boze niech ona jedzie od razu jak krwawi no to drugie imie dla corki juz mam tylko pierwszego pewna nie jestem |
|
|
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
Dorotka a z tymi ruchami to jak?? kiedy sie powinno zacząć martwić?
|
#550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy nie czujesz ruchow dziecka przez kilka godzin i nic nie pomaga (slodkie, lezenie, obracanie sie z boku na bok...) kazda kobieta wie co zrobic zeby obudzic dziecko;p moj Dawid bryka najbardziej jak leze w wannie;p wiadomo ze teraz dzidzia sie bedzie coraz mniej ruszac, bo ma mniej miejsca... |
|
|
|
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#552 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#553 |
|
Raczkowanie
|
Biedna Landi
![]() A ja dzis dalej bez napędu - tzn z ograniczonym :P Zrobiłam jeszcze resztke zakupów - nawet udało mi sie okazyjnie kupic laktator :P no i niestety musiałam dokupic stelaz pod wanienke bo nie mogłam sie zorganizowac w łazience... Śliniaki na ewentualne ulewanie kupione ( moja córa zaczeła 2giej nocy ulewać ostro w szpitalu i mi ubrań nie stykało) i powiem wam ze najlepiej sprawdzały się śliniory z TT takie z wałeczkiem pod szyjką ![]() I mam faze na kokosa :P pożeram w kawałkach kostkę hawajską od Sowy - mniam :P Wczoraj na tapecie była kuchnia tajska i bigosik
|
|
|
|
#555 |
|
Zadomowienie
|
Ja zazwyczaj jak sie budze to Mały sie rusza, ale czasem sa takie dni ze od rana nie, wiec zjem sniadanko, czekam ruszam sie, bez paniki, jak do 13-14 bym nie czula to zaczelabym sie martwic.
Nie czuje caly czas, lozysko mam z przodu wiec podobno to od tego zalezy ale sa dni ze ewidentne kopniecia a sa dni ze malo kopniec a wiecej przekrecania sie i wypinania |
|
|
|
#557 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane !!!
Mam taki szalony weekend Wczoraj goście, dzisiaj goście i jutro goście.. Mój mąż miał 12.10 urodziny i jak nie rodzina to znajomi.. W między czasie tata zamontował nam meble do łazienki i szafę w sypialni ! Kurzu co nie miara i sprzątamy non stop ! Dzisiaj na chwilkę byłam jeszcze z mamą w mieście, bo chciała nam kupic jeszcze ciuszki do wyprawki i wydała na małą 300 zł No, ale skoro chciała to czemu nie skorzystac![]() Odezwę się może jutro, bo mąż ma na 14 mecz P.S. Trzymam kciuki za Laski w szpitalach ! No i za Landi aby Kubuś jeszcze posiedział w brzusiu !!! Aaaaaaaaa i dzisiaj zaczynamy 36 t.c. Jeszcze chwilka ![]() Buuuuuuuuuuziole
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#558 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Pierogi wyszły za☠☠☠iste! Przyjechał kolega to się też załapał - daliśmy też mu na wynos by jego narzeczona nie czuła się stratna
Farszu zostało - to zamroziliśmy i zrobimy za jakiś czas znów - wtedy tylko ciasto zrobić wystarczy ![]() dobra mi nie trzeba powtarzać ![]() Chętnie bym się na Mazury wybrała.. i na łódeczki.. ale to nie szybko ![]() ja kupiłam tż'towi na urodziny Piccolo - bo na następny dzień jechaliśmy już samochodem do Anglii no i jego bratowa też w ciąży i też pić nie można było.. skończyło się, że ten szampan wylądował na ścianie, na podłodze, na nasdzych ubraniach - nie wiem czemu, ale był tak spieniony, że zamiast spokojnie tort jeść ze szmatami biegaliśmy ![]() Cytat:
No ja to też poczęcie pamiętam.. pełnia była.. a potem poszłam na noc do pracy Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#559 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
oczywiscie zartuje z tym imieniem ale jak bede pic kiedys ten likierek to zawsze bedzie mi sie kojarzyc z corka lece z TŻ na bilard i do C&A moze cos sobie kupie
|
|
|
|
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie zapisuję
młody ma swoje stałe pory i wtedy jest bardzo ruchliwy, 10 naliczam bardzo szybko więc się nie niepokoję ![]()
|
|
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zapisuje, jakoś w ciagu dnia tyle razy czuje ze jestem spokojna. Chociaż ze dwa razy była kilkugodzinna cisza..i żadne jedzenie, zmiany położenia nie wymogly ruchu, spała widocznie i juz
|
|
#562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj nawet jak spi to wystarczy ze popukam w wybrzuszenie na brzuchu ( albo to pupa albo noga ) i zaraz sie Adas budzi .. i mi odpowiada kopniakami .. ![]() No to brawooo
|
|
#563 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieje ze to nic powaznego!!Cytat:
nie.moj ciagle daje o sobie znac.mialam jeden wieczor taki spokojniejszy to troche sie wystrachalam ale jak mi przyfasolil to mi przeszlo ![]() ![]() Cytat:
Picolo...tez mielismy raz taka akcje...Laury urodziny-3 bodajze.wypuowalam mieszkanie .no i kolega jak otworzyl to szampan byl wszedzie poza dzieciowymi kubkami |
||||
|
|
|
#564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#565 |
|
Raczkowanie
|
drinki ..... ja nie wiedząc jeszcze że jestem w ciąży kupiłam sobie litrową butlę malibu ..... i tak stoi i czeka i uśmiecha się do mnie ![]() Ja dzisiaj chyba urodzę, przeorałam całe mieszkanie, spakowałam torbę, uprałam i uprasowałam firany z sypialni, ugotowałam gar barszczu ukraińskiego, upiekłam szarlotkę, wyszorowałam w kuchni podłogę na kolanach i jeszcze z małżem musimy do Tesco skoczyć
|
|
#566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kurde dostalam jakies pienadze z zusu w piatek i nie wiem za co i o co kama moze jakies zalegle co?? bo jakie 260 zl
|
||
|
|
|
#567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marti może jakieś wyrównanie czy co ![]() zmykam dziewczyny, dobrej nocki mama wyjechała i zaprosiłam tatę na kolację
|
|
|
|
|
#568 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Zostałam obdarowana ciuszkami dla Bartusia od mojej babci
![]() Tak więc jutro czeka mnie prańsko i prasowanie ![]() Kochana, zerknęłam na ta moją luteinę i zostało mi tylko 4 tabletki Myślam, że więcej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tzn. już byłam, bo ostatnio dzwoniła do mnie koleżanka, że nasza inna koleżanka z grupy jest w ciązy, a akurat się z mężem rozwiodła/rozwodzi. Ciekawe ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziś myślałam, że znowu to samo, bo wstałam i nic, zjadłam śniadanie i nic. Ale położyłam się na chwilkę postukałam w brzuszek i Bartuś odpowiedział solidnymi kopniakami Ja zapisuję, bo mi moja gin kazała. Muszę liczyć ruchy trzy razy dziennie przez godzinę i zapisywac ile ich jest ![]() Czasami mi się zapomina, jak się czymś zajmę czy coś, ale dziś wyczytałam, że w ostatnim miesiącu ruchy maleństwa są znacznie słabsze, bo ma mniej miejsca i nie trzeba wcale odczuwać tych 10 ruchów w ciągu godziny, ale wystarczy, że po prostu codziennie w okresach aktywności dziecka czujesz ruchy
|
||||||
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
Obaczymy ile przyjdzie nastepnym razem.wkurzaja mnie takimi wyplatami na raty:/nigdy nie wiadomo za jaki okres te pieniadze przychodza
|
|
|
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

. jakbym ja zobaczyla chocby krople zywej krwi to odrazu bym jechala . Krwawienie , skurcze , czop lub wody to 4 najwazniejsze powody dla ktorych jade na IP..

oby jeszcze wytrzymała!

na częśc tego jak powstala

mam nadzieje ze to nic powaznego!!
drinki ..... ja nie wiedząc jeszcze że jestem w ciąży kupiłam sobie litrową butlę malibu ..... i tak stoi i czeka i uśmiecha się do mnie

Myślam, że więcej