Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2010r. - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-13, 18:32   #4621
megi-megi
Zakorzenienie

Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Megi Twój suwaczek pokazuje ze jesteś 16+6 więc jak to w końcu jest?
No kończy się 17 tydzień i zaczyna lecieć 18.

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Dzisiaj, pomimo wyspania, nie mam za grosz cierpliwości. Do szału mnie te moje dzieci doprowadzają. Marcel wyl od rana i naprawdę miała ochotę udusić go poduszka i w ogródku zakopać teraz malują farbami więc ochota mi przeszła
I love You!!
Możesz mi jeszcze Marcela oddać - chętnie przyjmę. Przynajmniej ktoś będzie ładnie jadł
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 18:51   #4622
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Megi z wzajemnoscia
Tobie w zagrożonej ciąży i męskim małpim gaju to jeszcze Marcela niegrzeczniucha brakuje

Ej, wkurza mnie ze tak mało piszecie - ja mam stałe niepomalowane paznokcie i zaczynam sie zastanawiać czy tez nie powinnam stad zniknąć żeby je pomalować.

Moje dzieci sie właśnie kapia i syn pyta córkę "Ty masz sisiaka czy sikorke" ona mu odpowiada a On "a masz pupe?" Uśmialam sie niezłe

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2012-10-13 o 18:54
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 19:02   #4623
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Megi z wzajemnoscia
Tobie w zagrożonej ciąży i męskim małpim gaju to jeszcze Marcela niegrzeczniucha brakuje

Ej, wkurza mnie ze tak mało piszecie - ja mam stałe niepomalowane paznokcie i zaczynam sie zastanawiać czy tez nie powinnam stad zniknąć żeby je pomalować.

Moje dzieci sie właśnie kapia i syn pyta córkę "Ty masz sisiaka czy sikorke" ona mu odpowiada a On "a masz pupe?" Uśmialam sie niezłe
Marcel jest grzeczny - widziałam

Ale on fajnie gada
P.S. Też mam niepomalowane paznokcie - szit - niby czasu nie ma, a jak jest, to jakoś mi żal na pazury.
Stary 2012-10-13, 19:56   #4624
libra777
Zakorzenienie

Darusia chodzę spać 1-2 a wstaję o 6 więc to chyba dużo tłumaczy

Gmyrelka ja pamiętam że mojemu starszemu jak był mały to kładłam koło głowy swoją piżamę już noszoną i on chyba myslał że śpi ze mną bo wtedy nie przyłaził do mnie ,więc może i u was się taki mały trik sprawdzi

Ej no przestńcie z tymi pazurami ,ja nie uzywam tej tony mazideł ,olei i czego tam jeszcze co wy używacie i żadnego urlopu sobie nie będę robiła

Mój syna to ma podzielność uwagi , czytałam na głos mamie artykuł z gazety i całej masy słów wychwycił "duperele" i ździwiony się dopytywał
"duperele? jakie duperele?" no nie można przy nim po cichu nawet powiedzieć nic brzydkiego bo od razu powtarza.
Ostatnio już nie wytrzymałam i powiedziałam "zamknij mordę" to później przez 15 minut słyszałam że mam zamknąć mordę
Chyba muszę się w język ugryźć bo na muchę mówię ty franco albo ty szmato ,na kreta co mi ryje a to menda itp. żebym się kiedyś nie ździwiła gdzieś w sklepie

Jutro planujemy wypad do lasu na grzyby ,może co znajdziemy.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 20:25   #4625
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Libra może faktycznie mu jeszcze dzisiaj moja koszulkę podrzuce. Albo zostawie sobie jakaś opcje na gorsze czasy coby nie wyzbyc sie całkowicie nadziei spać 1-2 i wstawać 6?? A kiedy Ty spisz ??

Muszę kupić moim dzieciom ubrania na zimę. Marcowi kombinezon a Hance jakiś płaszcz. Nic nie maja a zima za pasem. Tylko jakoś zupełnie nie mam pomysłu gdzie po takie ciuchy sie wybrać Ania p help

Marcel na reszcie śpi, Hania czyta a ja mam chwile dla siebie - pije zimne i piwo i jem lays zielona cebulka. W ramach zdrowego odżywiania

Libra tylko nie zgubcie na tych grzybach Mika. Tyle teraz było o poszukiwanych dzieciach które w lesie sie od rodziców oddalily. Choć ja totalnie nieogarniam jak można spuścić z oka 3latka, zwłaszcza w lesie. Ale może mam słaba wyobraźnię.

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2012-10-13 o 20:27
Stary 2012-10-13, 20:42   #4626
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Eryk normalnie szok bo pierwszy tydzien caluski co uwagi ze szkoly nie przyniosl i nawet trzy piateczki i czworka,no i jedynka ale to z religi
Jak czytam o jedynce z religi to jakoś w bańce mi się to nie mieści .
Bo co modlitwy na pamięć nie wyklepał , krzyżem w kościele nie leżał , czy jeszcze czegoś innego nie zrobił ?
Stopni być z religi nie powinno o wliczaniu ich do średniej z ocen to już nawet nie wspomnę .

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
tak może sam wstęp tak jak do tego pod berlinem , a później wejście do każdej strefy osobno się jeszcze płaci ,no ale to są ceny pod niemców raczej a u nas to może będzie jak mówisz to jeszcze do przegryzienia

:
LIbra ja myślę że ceny będą europejskie To tak jak z naszymi autostradami . Zresztą co tu dużo mówić , jedziesz do pierwszego lepszego CH i bilet do kina kosztuje odpowiednio 27 normalny , 21 ulgowy . czyli idąc z dziećmi masz stówkę , o jakimś popcornie to już nawet nie wspomnę . Więc pewnie solidnie będzie ta rozrywka kosztowała .

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
tiaaaaa ty chyba grubego nie widziałąś...pamiętam twoje zdjęcia z wakacji, więc nie pieprz głupot, że za gruba jesteś do kiecki...skoro do stroju kąpielowego nie

:
Jakoś na plaży mi nie wadzi - bo zawsze jest ktoś grubszy ode mnie
Ale tak na serio to mam łydki grube i mało ciekawie w spódicy wygladam , no chyba że mam wysokie obcasy to jakoś ta noga wtedy wygląda . Inaczej odpada .

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Bao - opadło mi wszystko po tym, co przeczytałam o Twojej teściowej. I nic mądrego nie napiszę.

Jakaś zmęczona jestem. Dobra koleżanka z pracy ma krztuśca, a ja też kaszel od 2 tygodni... mam nadzieję, że mnie nie zaraziła.

Jak A. wróci zrobi mi dla Was w końcu zdjęcie brzucha, bo obiecałam. A małe dzisiaj kopie jak szalone. Wiecie, już zapomniałam jak to jest. Czasem coś robię i zapominam o ciąży, a wtedy ono przypomina i aż się dziwię. Zaczynamy 18 tydzień
Czyjaś ciąża to strasznie szybko leci , wiesz?

Cytat:
Darusia chodzę spać 1-2 a wstaję o 6 więc to chyba dużo tłumaczy

Gmyrelka ja pamiętam że mojemu starszemu jak był mały to kładłam koło głowy swoją piżamę już noszoną i on chyba myslał że śpi ze mną bo wtedy nie przyłaził do mnie ,więc może i u was się taki mały trik sprawdzi

Ej no przestńcie z tymi pazurami ,ja nie uzywam tej tony mazideł ,olei i czego tam jeszcze co wy używacie i żadnego urlopu sobie nie będę robiła

Mój syna to ma podzielność uwagi , czytałam na głos mamie artykuł z gazety i całej masy słów wychwycił "duperele" i ździwiony się dopytywał
"duperele? jakie duperele?" no nie można przy nim po cichu nawet powiedzieć nic brzydkiego bo od razu powtarza.
Ostatnio już nie wytrzymałam i powiedziałam "zamknij mordę" to później przez 15 minut słyszałam że mam zamknąć mordę
Chyba muszę się w język ugryźć bo na muchę mówię ty franco albo ty szmato ,na kreta co mi ryje a to menda itp. żebym się kiedyś nie ździwiła gdzieś w sklepie

Jutro planujemy wypad do lasu na grzyby ,może co znajdziemy.

Mende to moje dzieciaki już znają . to moje określenie na muchę , osę , czy inne g. latające mi po domu

Cytat:
Libra może faktycznie mu jeszcze dzisiaj moja koszulkę podrzuce. Albo zostawie sobie jakaś opcje na gorsze czasy coby nie wyzbyc sie całkowicie nadziei spać 1-2 i wstawać 6?? A kiedy Ty spisz ??

Muszę kupić moim dzieciom ubrania na zimę. Marcowi kombinezon a Hance jakiś płaszcz. Nic nie maja a zima za pasem. Tylko jakoś zupełnie nie mam pomysłu gdzie po takie ciuchy sie wybrać Ania p help
Jak chcesz w normalnych cenach to lidl masz od poniedziałku .
Luknęłabym ofertę tchibo , ew pojechała do outletu . w ursusie masz beste i cocodrillo może ta by coś było .
Bo tak to zostają HMy czy inne tego typu , ale tam pewnie jak wszędzie wszystko jest przebrane . U siebie w pracy nie mam niestety nic 2 częściowego na Marcela . Dziewczyńskich na taki wzrost to mam teraz kilka , ale chłopięce to wyparowały .
Stary 2012-10-13, 21:35   #4627
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Heloł

Piękną pogodę dzisiaj mieliśmy więc Tż umył jedno okno, byliśmy w lesie a bardzo długim spacerze.
Tż ma spotkanie z kolegami, Zosia śpi a ja wyciągnęłam szarlotkę siedzę sobie i czytam.

Nie czepiajcie się moich (i niczyich) paznokci. To tylko taka przenośnia. Zbyt dosłownie czytacie

Evi gdzie jesteś ?

Libra masz jakieś sprawdzone rękawice ? Ja się jakoś nie mogę przyzwyczaić i wiecznie mam wszystko bardziej zalane jak tylko coś w rękawicach robię

Bao Twoja teściowa to "wyjątkowa" kobieta. Nawet nie wiem co powiedzieć

Zosia też lubi zabierać różne dziwne rzeczy do spania. Dzisiaj np. upodobała sobie korek do wanny , zwykle to Tubiś Lala i Kubuś Puchatek ale potrafi też spać ze swoim ręcznikiem albo z konewką.
I jak Libra napisała o tej piżamie to przypomniało mi się że na początku jak się Zosia urodziła to do łóżeczka włożyłam poszewkę z mojej poduszki i zaraz był spokojny sen. Może takie bajery działają też na starsze dzieci.

Na cycki zawsze niezawodne są zimne, podziurawione liście z białej kapusty, odciąganie i rozmasowanie pod prysznicem.

Gmyrelka cały tydzień byłam aktywna bez pomalowanych paznokci. Dlaczego nie nie pisałaś ?

Ania 1 z religii w ubiegłym roku Wojtek dostał dlatego że narysował ołtarz z parafii do której należy a ksiądz był z innej tak samo jak reszta klasy i szanowny duchowny uznał że chłopak sobie jaja robi więc narysował piękną "1"

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-13, 21:47   #4628
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Libra w moim przypadku nic to nie tlumaczy bo ja tak samo albo z 2 godziny pozniej chodze spac a wstaje 6-7.
SZACUN!

Libra pilnuj sie pilnuj!
Sytuacja z dzisiaj:

Jechalismy na imieniny tesciowej i jakis ćwok zajechal mi droge wiec ja pod nosem ty zasrana mendo,po czym na tym samym parkingu stanelismy wysiedlismy z samochodu on wyciagal cos z bagaznika amojamala -"ty zasTana menTo"
ja myslalam ze sie pod ziemie zapadne;p

aaaa Bao tez o tesciowej nic nie napisze...bo zaczne wierzyc ze pobija moja..
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 23:07   #4629
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Jakie te dzieciaki są szczere
Stary 2012-10-13, 23:21   #4630
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

Marcel na reszcie śpi, Hania czyta a ja mam chwile dla siebie - pije zimne i piwo i jem lays zielona cebulka. W ramach zdrowego odżywiania

Libra tylko nie zgubcie na tych grzybach Mika. Tyle teraz było o poszukiwanych dzieciach które w lesie sie od rodziców oddalily. Choć ja totalnie nieogarniam jak można spuścić z oka 3latka, zwłaszcza w lesie. Ale może mam słaba wyobraźnię.
no taki już nocny marek ze mnie albo sowa
raz nam światło wyłaczyli to spałam przymusowo 12 bo szybko się połozyłam
Ja to mam takie schizy że dzieci na moment z oczu nie spuszczam, głowa mi tylko lata w około,chyba mam to po mamie ,była nauczycielką i co najbardziej pamiętam z wycieczek ciągłe liczenie dzieci.
Też nie ogarniam jak można takie małe dziecko spuścić z oczu i to na tyle czasu że ono już wołania nie usłyszało
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Jak czytam o jedynce z religi to jakoś w bańce mi się to nie mieści .
Bo co modlitwy na pamięć nie wyklepał , krzyżem w kościele nie leżał , czy jeszcze czegoś innego nie zrobił ?
Stopni być z religi nie powinno o wliczaniu ich do średniej z ocen to już nawet nie wspomnę .

LIbra ja myślę że ceny będą europejskie To tak jak z naszymi autostradami . Zresztą co tu dużo mówić , jedziesz do pierwszego lepszego CH i bilet do kina kosztuje odpowiednio 27 normalny , 21 ulgowy . czyli idąc z dziećmi masz stówkę , o jakimś popcornie to już nawet nie wspomnę . Więc pewnie solidnie będzie ta rozrywka kosztowała .
co do religii to się zgadzam powinno to być w formie rekolekcji jeśli już musi być ,bez ocen.
Mój syn ma teraz religie z księdzem egzorcystą ,co lekcje mają opowieści z krypty , albo jakiś film, mam nadzieję że egzorcysty im nie włączy ,ksiądz jest normalnie fanatykiem we wszystkich widzi demony,szatany itp.

Z tym wypadem do kina to racja z popcornem i piciem to będzie 2 stówki
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Libra masz jakieś sprawdzone rękawice ? Ja się jakoś nie mogę przyzwyczaić i wiecznie mam wszystko bardziej zalane jak tylko coś w rękawicach robię

Ania 1 z religii w ubiegłym roku Wojtek dostał dlatego że narysował ołtarz z parafii do której należy a ksiądz był z innej tak samo jak reszta klasy i szanowny duchowny uznał że chłopak sobie jaja robi więc narysował piękną "1"
rękawice wg. mnie najlepsze są te http://allegro.pl/rekawice-gumowe-su...679258726.html
żółto niebieskie ,przy codziennym myciu naczyń kilka razy ,sprzątaniu kuchni itp. spokojnie na miesiąc starczą są bardzo mocne.
Drugie też dobre to te http://allegro.pl/vileda-rekawice-co...682390529.html nasączone w środku balsamem rumiankowym ,ładnie ręce później pachną
i te jeszcze http://allegro.pl/vileda-rekawice-su...682146827.html

Mój syn w podstawówce dostał 1 z religii od katechetki bo mieli narysować coś co pan Bóg stworzył a on narysował dinozaura a ta wariatka ryknęła do niego "co to jest Pan Bóg tego nie stworzył!!!" a on się spytał "a kto?"
i chyba nie wiedziała co odpowiedzieć bo się w kozi róg zapędziła i wlepiła mu pałę
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Libra w moim przypadku nic to nie tlumaczy bo ja tak samo albo z 2 godziny pozniej chodze spac a wstaje 6-7.
SZACUN!

Libra pilnuj sie pilnuj!
Sytuacja z dzisiaj:

Jechalismy na imieniny tesciowej i jakis ćwok zajechal mi droge wiec ja pod nosem ty zasrana mendo,po czym na tym samym parkingu stanelismy wysiedlismy z samochodu on wyciagal cos z bagaznika amojamala -"ty zasTana menTo"
ja myslalam ze sie pod ziemie zapadne;p

aaaa Bao tez o tesciowej nic nie napisze...bo zaczne wierzyc ze pobija moja..
haha dobre
oj za kierownicą to tez często mi się wyrwie od baranów debili itp.

Bao miałam Ci napisać ,teściowa to pojechała po bandzie "nie mówię o tamtej" no szkoda słów
Stary 2012-10-13, 23:31   #4631
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

LIbra dzięki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-14, 06:50   #4632
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

witam.

Kurde zapomnialam wczoraj mleka meli kupic imusze zaraz smignac bo ona w poludnie jeszcze pije a ja do 22:30 w pracy...

ale cisza zapanowala...

tak pisalyscie o tych paznokciach ze sama zrobilam sobie czerwona panterke na pazurach;p
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 08:40   #4633
aneczkkaa
Zakorzenienie

hejka

U nas o niebo lepiej gorączka ustąpiła , został tylko kaszel Wczoraj robiliśmy w domu mega porządki w końcu jest w miarę czysto. Dziś jeszcze muszę poukładać w szufladach bo straszny galimatias

Bao twoja teściówka odebrała mi na moment mowę , jak można tak mówić ! straszne to jest! , kurde myślałam że ona jest mądrzejsza

Gmyrelka
jak nocka ? zapomniałam ci wcześniej napisać że super szybko poradziliście sobie z bujaniem w dzień, w szoku jestem że tak szybko poszlo , teraz tylko trza opanować nocki i będzie git.

Evi , drcron i inne nieobecne - gdzie się podziewacie ?

madziwnia trzymam kciuki
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 09:48   #4634
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Dzień dobry!!!

Aneczka ucałuj Maciejkę od nas

Muichalina siedzi na nocniku teraz rano i siku zrobiła i mówi że kupę chce ale do łazienki.. usiadła na sedesie i mówi do mojej mamy " Proszę wyjśc i drzwi zamknąc bo ja kupe robie' i dodała " Mamo jak sie ubiera tez trzeba zamykac drzwi'

a co do waszych postó odnosnie podzielności uwagi oraz że nawet szeptem a te nieprzyzwoite słowa usłyszy to sie podpisuję.. czasami az kopary opadaja co ona wyłapuje i co podsłyszy

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 10:42   #4635
catro
Rozeznanie

Bao - Na Twoją teściową już nic nie powiem, bo tego komentować się nie da Ale co na to Twój TZ? Trzymacie wspólny front?

Co do kurtki zimowej - ja też muszę Oli kupić. Spodnie takie ocieplane na sanki (mam nadzieję że będzie śnieg w tym roku ) kupiłam jej w outlecie Wójcika (w Piasecznie). Rzeczywiście mogę jeszcze w cocodrillo sprawdzić - ta Lidlowa jakaś taka cienka mi się wydaje

Jak już tu o paznokciach mowa - ja mam pomalowane obecnie Na zielono Byliśmy wczoraj na weselu i mam kaca giganta Ale chociaż potańczyłam trochę - pod koniec już bez butów i trochę mnie podeptali.

Rany w głowie mam siano - już nic nie pamiętam co miałam odpisać

catro jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-14, 11:30   #4636
evitka21
Zakorzenienie

izz, aneczka, ja jestem jako czytająca cały czas, ale pisać nie mam chęci-mam doła, dziecko i praca mnie wykańczają, a jęczeć i narzekać już nie zamierzam.

A która z was dawała kiedyś taki fajny przepis na zapiekankę z cukinią? dacie jeszcze raz?

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 11:39   #4637
libra777
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego dla naszych kochanych nauczycielek jak najmniej stresów w szkole i grzecznych dzieci

Ja miałam kurtkę lidlową w tamtym roku i teraz też kupiłam fajna jest lekka ale nie było w niej zimno młodemu
Stary 2012-10-14, 11:43   #4638
evitka21
Zakorzenienie

libra, dziękuję

Stary 2012-10-14, 12:24   #4639
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
izz, aneczka, ja jestem jako czytająca cały czas, ale pisać nie mam chęci-mam doła, dziecko i praca mnie wykańczają, a jęczeć i narzekać już nie zamierzam.

A która z was dawała kiedyś taki fajny przepis na zapiekankę z cukinią? dacie jeszcze raz?
http://www.mniammniam.com/Zapiekanka...ego-2580p.html
prosze i daj znac czy ci wyszło i jak smakowało:d dla mnie bomba!

I równiez zycze wszystkim pracownikom edukacji Wszystkiego Najlepszego!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-14, 12:50   #4640
evitka21
Zakorzenienie

dzięki madziwnia , zapisałam

Stary 2012-10-14, 13:47   #4641
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki madziwnia , zapisałam
Evi kiedy zdjec moge sie spodziewac?

ja też czytam, ale pisać jakoś średnio ostatnio chęci do tego

co do paznokci to ja mam french
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 14:00   #4642
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Evi- napisz choć dwa zdania dziennie... Strasznie brakuje mi tu twoich wpisów z trochę dawniejszych czasów. Zawsze się super czytało twoje wpisy. Takie mega pozytywne. Nawet jak o czymś negatywnym pisałas A ostatnio jakas depresja cię dopadła. Chyba powrót do pracy ci nie służy... Życzę powrotu sił witalnych. Trzymaj się!

Mój mąż wczoraj uszykował mi niespodziankę. Wróciłam z pracy a tam kolacja, roze, winko... Oglądaliśmy nasze wesele. Trochę powsominalismy. milusio było. Mała dala nam pospać do 7

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 14:55   #4643
catro
Rozeznanie

Cytat:

Ja miałam kurtkę lidlową w tamtym roku i teraz też kupiłam fajna jest lekka ale nie było w niej zimno młodemu
No jutro po pracy zajrzę do lidla - może jeszcze będzie coś do oglądania.

Nauczycielki - ja wam życzę dużo cierpliwości do dzieci i ich rodziców
kiedyś był to dzień wolny - ciągle tak jest? Macie jakiś dzień do odbioru?

catro jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-14, 17:06   #4644
megi-megi
Zakorzenienie

Panie Nauczycielki - Najlepszego!
Ja Was naprawdę podziwiam - bardzo ciężka praca.

Byłam z moim przeziębieniem u lekarza. Babka pyta, który tydzień etc. i mówi, że syrop z cebuli, inhalacje i grzane wino! bo w ciąży wino można... ręce mi opadły do ziemi i jeszcze niżej.
Stary 2012-10-14, 17:37   #4645
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Aneczka noc tragedia Mój sposób tylko dwie noce się sprawdził. Dzisiaj dam Marciemu moją koszulę i pomysły mi się wyczerpały. Załamuje mnie to

Moja mama pojedzie jutro zobaczyć kurtkę i spodnie zimowe dla Hani do lidla. W necie mi się bardzo podobają, ciekawe jak na żywo (kurtkę tę różową w kratkę mam na myśli) Dla Marcela jakoś mi nie leży. Dobrze że ten tydzień ma być jeszcze ładny

Nauczycielki najlepszego!! Uśmiechniętych i pogodnych dzieci zarówno prywatnie, jak i w szkole

evi kochana - Ty, nasze pogodne słoneczko tutaj, i depresja?? Jakoś mi to nie pasuje! Oby Ci to szybko przeszło

Stary 2012-10-14, 17:43   #4646
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Jak już będziesz miała dość, zapraszam do siebie. Mam wolny pokój. A jak nie, to pojedziemy razem do P0P, bo czasem też mam dość i wtedy to ona będzie miała nas dość.
Mam nadzieję, że szybko się podniesiesz. Może to jesień na Ciebie dodatkowo wpływa...
Stary 2012-10-14, 18:58   #4647
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Evi- napisz choć dwa zdania dziennie... Strasznie brakuje mi tu twoich wpisów z trochę dawniejszych czasów. Zawsze się super czytało twoje wpisy. Takie mega pozytywne. Nawet jak o czymś negatywnym pisałas A ostatnio jakas depresja cię dopadła. Chyba powrót do pracy ci nie służy... Życzę powrotu sił witalnych. Trzymaj się!

Mój mąż wczoraj uszykował mi niespodziankę. Wróciłam z pracy a tam kolacja, roze, winko... Oglądaliśmy nasze wesele. Trochę powsominalismy. milusio było. Mała dala nam pospać do 7
Cytat:
Nauczycielki najlepszego!! Uśmiechniętych i pogodnych dzieci zarówno prywatnie, jak i w szkole

evi kochana - Ty, nasze pogodne słoneczko tutaj, i depresja?? Jakoś mi to nie pasuje! Oby Ci to szybko przeszło
Cytat:
Jak już będziesz miała dość, zapraszam do siebie. Mam wolny pokój. A jak nie, to pojedziemy razem do P0P, bo czasem też mam dość i wtedy to ona będzie miała nas dość.
Mam nadzieję, że szybko się podniesiesz. Może to jesień na Ciebie dodatkowo wpływa...
dziękuję dziewczyny za miłe słowa otuchy
Na pewno jesień też, ale ogólnie to praca (w świetlicy do popołudnia po swoich lekcjach, wykończona przez wrzeszczący tłum dzieciorów skumulowanych na małych powierzchniach, potem z wywalonym jęzorem lecę po swoje, które okazuje się być jeszcze bardziej denerwujące, a cierpliwość moja skurczona już dramatycznie...), ale najbardziej moje dziecko, które zmieniło się strasznie od pójścia do przedszkola i mnie nerwowo wykańcza...do tego ostatnio nie chce tam spać, więc jak już ją widzę i te pijane, zmęczone oczy, to wiem że do wieczora po ścianach będziemy w domu chodzić wszyscy....
I tak sobie wtedy myślę o sobie negatywnie-że chyba nie jestem stworzona do wychowywania dzieci, skoro tak słabo to idzie, skoro inni mają po kilkoro, są szczęśliwi, dają radę, a ja....
Więc codziennie jestem rozdrażniona, wściekła, fukająca i bez chęci do czegokolwiek...autentyczn ie doprowadza mnie to dziecko do szału...
Jak się mnie ktoś pyta kiedy rodzeństwo dla lenki ( no i jak to: "nie chcesz?! musisz chcieć! jeszcze zachcesz!, dwójka co najmniej być musi!") to mnie nerwicowy śmiech ogarnia ).

Tez nie zrozumcie mnie źle-nie piszę tego żebyście mnie jakoś tam pocieszały, tylko w kwestii informacyjnej, żebyście wiedziały czemu tak mało i nieszczególnie pozytywnie piszę.

A swoją drogą to bardzo miłe, że mnie tak ciepło odbieracie

Asia, bardzo fajna niespodzianka
Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Nauczycielki - ja wam życzę dużo cierpliwości do dzieci i ich rodziców
kiedyś był to dzień wolny - ciągle tak jest? Macie jakiś dzień do odbioru?
U mnie to teraz nie wiem jak jest, ale 3 lata temu wszystkie szkoły wokół miały wolne, a my pracująco

a propos teściowych-moja ogólnie spoko, ale czasem jej coś odwali..., i tak w czwartek podjechała coś przywieźć i chciała ze mną do lumpka iść i po lenkę.
I lenka do niej podleciała, a potem się rozpłakała (często tak ma jak się długo nie widzi z dziadkami, ale to chwilkę trwa), a ta...zaczęła cyrki robić, obrażać się na dziecko...myślałam, że mnie krew zaleje z nimi dwoma...potem już młodej przeszło, poszłam po babcię (stała w przedszkolnym przedsionku) żeby podeszła do nas do szatni, lenka chciała jej na wystawce swoją pracę pokazać, a ta fochy, że teraz to nie przyjdzie...aż pani pomoce przedszk. oczy jak 5zł robiły...i całą drogę te ich obu (babci i młodej) cyrki znosiłam , jeszcze miałam wrażenie, że babcia do mnie jakby pretensje miała, że się dziecko tak "ucieszyło"....tłumaczyła m, że przecież ona tak czasem ma, że zaraz jej przechodzi, że niewyspana, i jeszcze te teksty że "babcia takich dzieci nie lubi itp"....i szła raz z nami a raz 5 m z przodu...mówię wam, jeszcze mi tego po całym dniu w pracy brakowało....na drugi dzień z nią M.rozmawiał przez tel. i baba bez kumy, nic sobie nie dała przetłumaczyć (mimo, że tak się czasem zdarzało, jak do nich przyjeżdżaliśmy, że chwilkę lena ryczała na widok teściów, szczególnie po dłuższym niewidzeniu, bo moja teściowa to taka głośna, "z impetem w głąb" babka)-że ona przeżywa to tak bardzo, że jej przykro, że tyle nerwów JĄ to kosztuje, potem mu się rozłączyła w trakcie rozmowy...a za godz. sama oddzwoniła że niby to przemyślała i już niby ok...siedem światów z tymi breloczkami z gazet...

Stary 2012-10-14, 19:51   #4648
lindsley
Zakorzenienie

My dziś byliśmy u mojej siostry (już wczoraj wieczorem pojechaliśmy) Dziecka tam nie miałam - czworo siostrzeńców zadbało o to żebym miała spokój... Za to teraz Misiek dostał ☠☠☠☠☠☠☠ca i nie zamierza iść spać - spał dziś tylko 15min w samochodzie... Nie mogę go włożyć do łóżeczka - na bank by zasnął ale nauczył się dziś wychodzić górą (nie mam wyciąganych szczebelek) i za drugim razem rozciął sobie wargę
Byliśmy dziś na grzybach w minilasku niedaleko domu mojej siostry. W 15min uzbieraliśmy 1/3 dużego wiadra Co ja mam z nimi zrobić dla tz bo ja grzybów nie jem?
Nieplanowanie przywieźliśmy sobie nowego członka rodziny - małego kociaka - urodził się w sierpniu... Wychował się na podwórku, nocował w garażu z mamusią i 3 rodzeństwa... Dziś na noc został w wiatrołapie. Nie mam pojęcia o kotach, ostatniego miałam może 15lat temu Jak go nauczyć czystości? Odrobacza się już takie małe? Co mu dac do zabawy? Wypuszczać na dwór czy nie? Nie mam ogrodzonego terenu, jeżdżą tu auta. Boję się że ucieknie...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 20:00   #4649
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Panie Nauczycielki - Najlepszego!
Ja Was naprawdę podziwiam - bardzo ciężka praca.

Byłam z moim przeziębieniem u lekarza. Babka pyta, który tydzień etc. i mówi, że syrop z cebuli, inhalacje i grzane wino! bo w ciąży wino można... ręce mi opadły do ziemi i jeszcze niżej.
a herbatkę lipową możesz?

Evi najlepiej to gazety bez dodatków kupować

Wynik naszego dzisiejszego grzybobrania to 3 torby opieńków , 1 podgrzybek i 2 kanie
Na obiad był sos z grzybków i reszta idzie do marynowania,a ja już się martwiłam że nie będę miała grzybków w słoikach w tym roku.
No szkoda że to nie prawdziwki ,ale dobre i to

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

LInd po pierwsze kup kuwetę i żwirek za wszystko zapłacisz ok. 30zł albo 30 parę.
Postaw mu gdzieś tą kuwetę i często go tam wkładaj po prostu on w końcu sam zaskoczy że tam ma robić,bo koty mają taką naturę ze muszą zakryć to co narobiły i żwirkiem będzie mu fajnie przysypywać , on wchłania zapachy i nie śmierdzi.
U mnie stoi w kotłowni ale nie czuć tą kuwetą jak tam wchodzę.
Nie powinien uciec ,raczej będzie ostrożnie pomału badał teren.
CO do odrobaczania to chyba za wczesnie ,ale to i tak u weterynarza mozesz tylko dostać te tabletki więc od razu zapytaj.
Wiem że przeciwpchelne krople czy obroże to od pół roku.
Stary 2012-10-14, 20:01   #4650
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:

Evi najlepiej to gazety bez dodatków kupować
Ja nie kupuję gazet wcale Teściowej nie mam ale dostałam razem z tz inny niepotrzebny gadżet

Asiulek zdrowi już jesteście? Mi już przeszło a Misiek dalej ma gluty w nosie
Już nie wspomnę o tym jak on wygląda - porozdrapywane strupy po bąblach po ukąszeniu komara, rozwalone czoło - nie zagoiło się jeszcze bo ze 2 razy rozdrapał przez ten tydz, dziś wargę rozwalił i jeszcze u siostry przywalił w coś czołem.... Jutro do przedszkola po ponad tygodniowej przerwie pojedzie i coś czuję że będę każdej pani opowiadać co on sobie w buzię zrobił

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości