|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
No kończy się 17 tydzień i zaczyna lecieć 18.
---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
![]() Możesz mi jeszcze Marcela oddać - chętnie przyjmę. Przynajmniej ktoś będzie ładnie jadł ![]()
![]() |
#4622 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Megi z wzajemnoscia
![]() Tobie w zagrożonej ciąży i męskim małpim gaju to jeszcze Marcela niegrzeczniucha brakuje ![]() Ej, wkurza mnie ze tak mało piszecie - ja mam stałe niepomalowane paznokcie i zaczynam sie zastanawiać czy tez nie powinnam stad zniknąć żeby je pomalować. Moje dzieci sie właśnie kapia i syn pyta córkę "Ty masz sisiaka czy sikorke" ona mu odpowiada a On "a masz pupe?" Uśmialam sie niezłe ![]()
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2012-10-13 o 18:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale on fajnie gada ![]() P.S. Też mam niepomalowane paznokcie - szit - niby czasu nie ma, a jak jest, to jakoś mi żal na pazury.
![]() |
#4624 |
Zakorzenienie
|
Darusia chodzę spać 1-2 a wstaję o 6 więc to chyba dużo tłumaczy
![]() Gmyrelka ja pamiętam że mojemu starszemu jak był mały to kładłam koło głowy swoją piżamę już noszoną i on chyba myslał że śpi ze mną bo wtedy nie przyłaził do mnie ,więc może i u was się taki mały trik sprawdzi Ej no przestńcie z tymi pazurami ,ja nie uzywam tej tony mazideł ,olei i czego tam jeszcze co wy używacie i żadnego urlopu sobie nie będę robiła ![]() Mój syna to ma podzielność uwagi , czytałam na głos mamie artykuł z gazety i całej masy słów wychwycił "duperele" i ździwiony się dopytywał "duperele? jakie duperele?" no nie można przy nim po cichu nawet powiedzieć nic brzydkiego bo od razu powtarza. Ostatnio już nie wytrzymałam i powiedziałam "zamknij mordę" to później przez 15 minut słyszałam że mam zamknąć mordę ![]() Chyba muszę się w język ugryźć bo na muchę mówię ty franco albo ty szmato ,na kreta co mi ryje a to menda itp. żebym się kiedyś nie ździwiła gdzieś w sklepie ![]() Jutro planujemy wypad do lasu na grzyby ,może co znajdziemy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Wtajemniczenie
|
Libra może faktycznie mu jeszcze dzisiaj moja koszulkę podrzuce. Albo zostawie sobie jakaś opcje na gorsze czasy coby nie wyzbyc sie całkowicie nadziei
![]() Muszę kupić moim dzieciom ubrania na zimę. Marcowi kombinezon a Hance jakiś płaszcz. Nic nie maja a zima za pasem. Tylko jakoś zupełnie nie mam pomysłu gdzie po takie ciuchy sie wybrać Ania p help ![]() Marcel na reszcie śpi, Hania czyta a ja mam chwile dla siebie - pije zimne i piwo i jem lays zielona cebulka. W ramach zdrowego odżywiania ![]() Libra tylko nie zgubcie na tych grzybach Mika. Tyle teraz było o poszukiwanych dzieciach które w lesie sie od rodziców oddalily. Choć ja totalnie nieogarniam jak można spuścić z oka 3latka, zwłaszcza w lesie. Ale może mam słaba wyobraźnię.
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2012-10-13 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4626 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo co modlitwy na pamięć nie wyklepał , krzyżem w kościele nie leżał , czy jeszcze czegoś innego nie zrobił ? Stopni być z religi nie powinno o wliczaniu ich do średniej z ocen to już nawet nie wspomnę . Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale tak na serio to mam łydki grube i mało ciekawie w spódicy wygladam , no chyba że mam wysokie obcasy to jakoś ta noga wtedy wygląda . Inaczej odpada . Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mende to moje dzieciaki już znają . to moje określenie na muchę , osę , czy inne g. latające mi po domu Cytat:
Luknęłabym ofertę tchibo , ew pojechała do outletu . w ursusie masz beste i cocodrillo może ta by coś było . Bo tak to zostają HMy czy inne tego typu , ale tam pewnie jak wszędzie wszystko jest przebrane . U siebie w pracy nie mam niestety nic 2 częściowego na Marcela . Dziewczyńskich na taki wzrost to mam teraz kilka , ale chłopięce to wyparowały .
![]() |
#4627 |
Zakorzenienie
|
Heloł
Piękną pogodę dzisiaj mieliśmy więc Tż umył jedno okno, byliśmy w lesie a bardzo długim spacerze. Tż ma spotkanie z kolegami, Zosia śpi a ja wyciągnęłam szarlotkę siedzę sobie i czytam. Nie czepiajcie się moich (i niczyich) paznokci. To tylko taka przenośnia. Zbyt dosłownie czytacie ![]() Evi gdzie jesteś ? Libra masz jakieś sprawdzone rękawice ? Ja się jakoś nie mogę przyzwyczaić i wiecznie mam wszystko bardziej zalane jak tylko coś w rękawicach robię Bao Twoja teściowa to "wyjątkowa" kobieta. Nawet nie wiem co powiedzieć Zosia też lubi zabierać różne dziwne rzeczy do spania. Dzisiaj np. upodobała sobie korek do wanny ![]() I jak Libra napisała o tej piżamie to przypomniało mi się że na początku jak się Zosia urodziła to do łóżeczka włożyłam poszewkę z mojej poduszki i zaraz był spokojny sen. Może takie bajery działają też na starsze dzieci. Na cycki zawsze niezawodne są zimne, podziurawione liście z białej kapusty, odciąganie i rozmasowanie pod prysznicem. Gmyrelka cały tydzień byłam aktywna bez pomalowanych paznokci. Dlaczego nie nie pisałaś ![]() ![]() Ania 1 z religii w ubiegłym roku Wojtek dostał dlatego że narysował ołtarz z parafii do której należy a ksiądz był z innej tak samo jak reszta klasy i szanowny duchowny uznał że chłopak sobie jaja robi więc narysował piękną "1"
![]() |
#4628 |
Zakorzenienie
|
Libra w moim przypadku nic to nie tlumaczy bo ja tak samo albo z 2 godziny pozniej chodze spac a wstaje 6-7.
SZACUN! Libra pilnuj sie pilnuj! Sytuacja z dzisiaj: Jechalismy na imieniny tesciowej i jakis ćwok zajechal mi droge wiec ja pod nosem ty zasrana mendo,po czym na tym samym parkingu stanelismy wysiedlismy z samochodu on wyciagal cos z bagaznika amojamala -"ty zasTana menTo" ja myslalam ze sie pod ziemie zapadne;p aaaa Bao tez o tesciowej nic nie napisze...bo zaczne wierzyc ze pobija moja..
![]() |
#4629 |
Zakorzenienie
|
Jakie te dzieciaki są szczere
![]()
#4630 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() raz nam światło wyłaczyli to spałam przymusowo 12 bo szybko się połozyłam ![]() Ja to mam takie schizy że dzieci na moment z oczu nie spuszczam, głowa mi tylko lata w około,chyba mam to po mamie ,była nauczycielką i co najbardziej pamiętam z wycieczek ciągłe liczenie dzieci. Też nie ogarniam jak można takie małe dziecko spuścić z oczu i to na tyle czasu że ono już wołania nie usłyszało ![]() Cytat:
Mój syn ma teraz religie z księdzem egzorcystą ,co lekcje mają opowieści z krypty , albo jakiś film, mam nadzieję że egzorcysty im nie włączy ,ksiądz jest normalnie fanatykiem we wszystkich widzi demony,szatany itp. Z tym wypadem do kina to racja z popcornem i piciem to będzie 2 stówki ![]() Cytat:
żółto niebieskie ,przy codziennym myciu naczyń kilka razy ,sprzątaniu kuchni itp. spokojnie na miesiąc starczą są bardzo mocne. Drugie też dobre to te http://allegro.pl/vileda-rekawice-co...682390529.html nasączone w środku balsamem rumiankowym ,ładnie ręce później pachną i te jeszcze http://allegro.pl/vileda-rekawice-su...682146827.html Mój syn w podstawówce dostał 1 z religii od katechetki bo mieli narysować coś co pan Bóg stworzył a on narysował dinozaura a ta wariatka ryknęła do niego "co to jest Pan Bóg tego nie stworzył!!!" a on się spytał "a kto?" i chyba nie wiedziała co odpowiedzieć bo się w kozi róg zapędziła i wlepiła mu pałę ![]() Cytat:
![]() oj za kierownicą to tez często mi się wyrwie od baranów debili itp. Bao miałam Ci napisać ,teściowa to pojechała po bandzie "nie mówię o tamtej" no szkoda słów ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Zakorzenienie
|
LIbra dzięki
![]()
#4632 |
Zakorzenienie
|
witam.
Kurde zapomnialam wczoraj mleka meli kupic imusze zaraz smignac bo ona w poludnie jeszcze pije a ja do 22:30 w pracy... ale cisza zapanowala... tak pisalyscie o tych paznokciach ze sama zrobilam sobie czerwona panterke na pazurach;p
![]() |
#4633 |
Zakorzenienie
|
hejka
![]() U nas o niebo lepiej gorączka ustąpiła , został tylko kaszel ![]() ![]() Bao twoja teściówka odebrała mi na moment mowę , jak można tak mówić ! straszne to jest! , kurde myślałam że ona jest mądrzejsza ![]() Gmyrelka jak nocka ? zapomniałam ci wcześniej napisać że super szybko poradziliście sobie z bujaniem w dzień, ![]() Evi , drcron i inne nieobecne - gdzie się podziewacie ? madziwnia trzymam kciuki ![]()
#4634 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!!
Aneczka ucałuj Maciejkę od nas ![]() Muichalina siedzi na nocniku teraz rano i siku zrobiła i mówi że kupę chce ale do łazienki.. usiadła na sedesie i mówi do mojej mamy " Proszę wyjśc i drzwi zamknąc bo ja kupe robie' i dodała " Mamo jak sie ubiera tez trzeba zamykac drzwi' a co do waszych postó odnosnie podzielności uwagi oraz że nawet szeptem a te nieprzyzwoite słowa usłyszy to sie podpisuję.. czasami az kopary opadaja co ona wyłapuje i co podsłyszy ![]()
![]() |
#4635 |
Rozeznanie
|
Bao - Na Twoją teściową już nic nie powiem, bo tego komentować się nie da
![]() Co do kurtki zimowej - ja też muszę Oli kupić. Spodnie takie ocieplane na sanki (mam nadzieję że będzie śnieg w tym roku ![]() ![]() Jak już tu o paznokciach mowa - ja mam pomalowane obecnie ![]() ![]() ![]() Rany w głowie mam siano - już nic nie pamiętam co miałam odpisać |
![]() ![]() |
![]() |
#4636 |
Zakorzenienie
|
izz, aneczka, ja jestem jako czytająca cały czas, ale pisać nie mam chęci-mam doła, dziecko i praca mnie wykańczają, a jęczeć i narzekać już nie zamierzam.
A która z was dawała kiedyś taki fajny przepis na zapiekankę z cukinią? dacie jeszcze raz?
![]() |
#4637 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla naszych kochanych nauczycielek jak najmniej stresów w szkole i grzecznych dzieci
![]() ![]() ![]() ![]() Ja miałam kurtkę lidlową w tamtym roku i teraz też kupiłam fajna jest lekka ale nie było w niej zimno młodemu |
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Zakorzenienie
|
libra, dziękuję
![]()
![]() |
#4639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
prosze i daj znac czy ci wyszło i jak smakowało:d dla mnie bomba! I równiez zycze wszystkim pracownikom edukacji Wszystkiego Najlepszego!!!
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4640 |
Zakorzenienie
|
dzięki madziwnia
![]()
![]() |
#4641 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4642 |
Zakorzenienie
|
Evi- napisz choć dwa zdania dziennie... Strasznie brakuje mi tu twoich wpisów z trochę dawniejszych czasów. Zawsze się super czytało twoje wpisy. Takie mega pozytywne. Nawet jak o czymś negatywnym pisałas A ostatnio jakas depresja cię dopadła. Chyba powrót do pracy ci nie służy... Życzę powrotu sił witalnych. Trzymaj się!
Mój mąż wczoraj uszykował mi niespodziankę. Wróciłam z pracy a tam kolacja, roze, winko... Oglądaliśmy nasze wesele. Trochę powsominalismy. milusio było. Mała dala nam pospać do 7 ![]()
#4643 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nauczycielki - ja wam życzę dużo cierpliwości do dzieci i ich rodziców ![]() kiedyś był to dzień wolny - ciągle tak jest? Macie jakiś dzień do odbioru? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4644 |
Zakorzenienie
|
Panie Nauczycielki - Najlepszego!
Ja Was naprawdę podziwiam - bardzo ciężka praca. Byłam z moim przeziębieniem u lekarza. Babka pyta, który tydzień etc. i mówi, że syrop z cebuli, inhalacje i grzane wino! bo w ciąży wino można... ręce mi opadły do ziemi i jeszcze niżej.
#4645 |
Wtajemniczenie
|
Aneczka noc tragedia
![]() ![]() Moja mama pojedzie jutro zobaczyć kurtkę i spodnie zimowe dla Hani do lidla. W necie mi się bardzo podobają, ciekawe jak na żywo (kurtkę tę różową w kratkę mam na myśli) Dla Marcela jakoś mi nie leży. Dobrze że ten tydzień ma być jeszcze ładny ![]() Nauczycielki najlepszego!! Uśmiechniętych i pogodnych dzieci zarówno prywatnie, jak i w szkole ![]() evi kochana - Ty, nasze pogodne słoneczko tutaj, i depresja?? Jakoś mi to nie pasuje! Oby Ci to szybko przeszło ![]()
#4646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję, że szybko się podniesiesz. Może to jesień na Ciebie dodatkowo wpływa...
![]() |
#4647 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Na pewno jesień też, ale ogólnie to praca (w świetlicy do popołudnia po swoich lekcjach, wykończona przez wrzeszczący tłum dzieciorów skumulowanych na małych powierzchniach, potem z wywalonym jęzorem lecę po swoje, które okazuje się być jeszcze bardziej denerwujące, a cierpliwość moja skurczona już dramatycznie...), ale najbardziej moje dziecko, które zmieniło się strasznie od pójścia do przedszkola i mnie nerwowo wykańcza...do tego ostatnio nie chce tam spać, więc jak już ją widzę i te pijane, zmęczone oczy, to wiem że do wieczora po ścianach będziemy w domu chodzić wszyscy.... I tak sobie wtedy myślę o sobie negatywnie-że chyba nie jestem stworzona do wychowywania dzieci, skoro tak słabo to idzie, skoro inni mają po kilkoro, są szczęśliwi, dają radę, a ja.... Więc codziennie jestem rozdrażniona, wściekła, fukająca i bez chęci do czegokolwiek...autentyczn ie doprowadza mnie to dziecko do szału... Jak się mnie ktoś pyta kiedy rodzeństwo dla lenki ( no i jak to: "nie chcesz?! musisz chcieć! jeszcze zachcesz!, dwójka co najmniej być musi!") to mnie nerwicowy śmiech ogarnia ![]() Tez nie zrozumcie mnie źle-nie piszę tego żebyście mnie jakoś tam pocieszały, tylko w kwestii informacyjnej, żebyście wiedziały czemu tak mało i nieszczególnie pozytywnie piszę. A swoją drogą to bardzo miłe, że mnie tak ciepło odbieracie ![]() Asia, bardzo fajna niespodzianka ![]() Cytat:
![]() a propos teściowych-moja ogólnie spoko, ale czasem jej coś odwali..., i tak w czwartek podjechała coś przywieźć i chciała ze mną do lumpka iść i po lenkę. I lenka do niej podleciała, a potem się rozpłakała (często tak ma jak się długo nie widzi z dziadkami, ale to chwilkę trwa), a ta...zaczęła cyrki robić, obrażać się na dziecko...myślałam, że mnie krew zaleje z nimi dwoma...potem już młodej przeszło, poszłam po babcię (stała w przedszkolnym przedsionku) żeby podeszła do nas do szatni, lenka chciała jej na wystawce swoją pracę pokazać, a ta fochy, że teraz to nie przyjdzie...aż pani pomoce przedszk. oczy jak 5zł robiły...i całą drogę te ich obu (babci i młodej) cyrki znosiłam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4648 |
Zakorzenienie
|
My dziś byliśmy u mojej siostry (już wczoraj wieczorem pojechaliśmy) Dziecka tam nie miałam - czworo siostrzeńców zadbało o to żebym miała spokój... Za to teraz Misiek dostał ☠☠☠☠☠☠☠ca i nie zamierza iść spać - spał dziś tylko 15min w samochodzie... Nie mogę go włożyć do łóżeczka - na bank by zasnął ale nauczył się dziś wychodzić górą (nie mam wyciąganych szczebelek) i za drugim razem rozciął sobie wargę
![]() Byliśmy dziś na grzybach w minilasku niedaleko domu mojej siostry. W 15min uzbieraliśmy 1/3 dużego wiadra ![]() Nieplanowanie przywieźliśmy sobie nowego członka rodziny - małego kociaka - urodził się w sierpniu... Wychował się na podwórku, nocował w garażu z mamusią i 3 rodzeństwa... Dziś na noc został w wiatrołapie. Nie mam pojęcia o kotach, ostatniego miałam może 15lat temu ![]()
#4649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Evi najlepiej to gazety bez dodatków kupować ![]() Wynik naszego dzisiejszego grzybobrania to 3 torby opieńków , 1 podgrzybek i 2 kanie ![]() Na obiad był sos z grzybków i reszta idzie do marynowania,a ja już się martwiłam że nie będę miała grzybków w słoikach w tym roku. No szkoda że to nie prawdziwki ,ale dobre i to ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- LInd po pierwsze kup kuwetę i żwirek za wszystko zapłacisz ok. 30zł albo 30 parę. Postaw mu gdzieś tą kuwetę i często go tam wkładaj po prostu on w końcu sam zaskoczy że tam ma robić,bo koty mają taką naturę ze muszą zakryć to co narobiły ![]() U mnie stoi w kotłowni ale nie czuć tą kuwetą jak tam wchodzę. Nie powinien uciec ,raczej będzie ostrożnie pomału badał teren. CO do odrobaczania to chyba za wczesnie ,ale to i tak u weterynarza mozesz tylko dostać te tabletki więc od razu zapytaj. Wiem że przeciwpchelne krople czy obroże to od pół roku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4650 |
Zakorzenienie
|
Ja nie kupuję gazet wcale
![]() ![]() Asiulek zdrowi już jesteście? Mi już przeszło a Misiek dalej ma gluty w nosie ![]() Już nie wspomnę o tym jak on wygląda - porozdrapywane strupy po bąblach po ukąszeniu komara, rozwalone czoło - nie zagoiło się jeszcze bo ze 2 razy rozdrapał przez ten tydz, dziś wargę rozwalił i jeszcze u siostry przywalił w coś czołem.... Jutro do przedszkola po ponad tygodniowej przerwie pojedzie i coś czuję że będę każdej pani opowiadać co on sobie w buzię zrobił ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:25.