Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-13, 20:44   #1381
Meliitele
Zakorzenienie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Napiszę zaraz w tej sprawie do założycielki
Dobry pomysl!

A ja niedawno wrocilam od kolezanki, jest teraz w 30 tc, pomacalam troche brzuszek i czulam jak ja malutka kopala, ale fajne uczucie. Juz chce poczuc kopniaki mojego szkraba

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 21:33   #1382
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
z tego co czytałam, badanie na przezierność karkową powinno się robić najpóźniej do 13 tc + 6 dni. myślę, że lepiej wcześniej, i się nie denerwować, na każdy tydzień są inne normy
powodzenia w pisaniu u mnie wszystkie prace, licencjacka, magisterska i podyplomowa były kończone na ostatnie dni przed terminem a obrony podyplomówki i magisterki miałam w odstępie 4 dni

ja mam właśnie problem z tym spaniem, bo uwielbiam spać na brzuchu, a już się powiększył trochę, i póki co śpię tak pół na pół, trochę na brzuszku, trochę bokiem, w pozycji bociana tylko tak udaje mi się zasnąć, ale niedługo i to będzie niewskazane.
Dzięki za odpowiedź a Ty kiedy miałaś termin OM? bo z tego co widzę, mamy terminy najbardziej do siebie zbliżone
mój licencjat był napisany szybko, sprawnie i po bólu.. mieszkałam wtedy w wawie i chciałam jak najszybciej stamtąd wyjechać:P z mgr mam większy problem, najpierw przygotowania do ślubu, budowa na głowie, już całkowicie inne sprawy na głowie, no ale niestety trzeba to w końcu doprowadzić do końca Ze spaniem mój mąż się śmieje, że tak to chyba jeszcze nigdy się nie wierciłam, ciężko mi się ułożyć,a później przewracam się z boku na bok
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 21:33   #1383
potterka
Zakorzenienie

Cześć

tylko Was przeleciałam bo ostatnio brakuje mi czasu

Jesli chodiz o spanie na brzuchu to nie potrafię inaczej zasnąc staram się okładać jak najbardziej na boku, ale czasem budzę się całkowicie na brzuchu

Ja dostałam, skierowanie na badania prenatalne z NFZ.. ginka powiedziała, że mam się nie przejmować tym co wpisała (zresztą nawet nie potrafię tego rozczytać ) bo niby tak zrobiła, żebyśm,y mieli te badania bezpłatne
W sumie wypisała mi je przed badaniem to chyba nie mam powodu się rpzejmować

Pierwszą wizyte + USG niestety miałam w szpitalu z powodu plamienia i było widać tylko pęcherzyk.. gdybym mogła to wolałabym na takiej wizycie nie być.. bo później miałam wielkiego stresa przed kolejną wizytą czy coś się tam wukluło
ale na szczęście jest i było widać serduszko

na kolejną wizytę mam się umówić za jakiś tydzień ale najpierw mam do zrobienia kilka badań

W ogóle zastanawiam sie bo mam przepiosany duphaston 2x1 i nie starczy mi go do kolejnej wizyty.. Muszę zadzwonić i zapytać czy mam rpzestać brać czy po receptę podjechać..
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 21:42   #1384
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Pawie oczko, powodzenia! Masz teraz mega motywacje, więc napewno się uda! Trzymam kciuki!
Dzięki za kciuki, na pewno się przydadzą motywacja jest gorzej z weną..

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

pawie oczko trzymam kciuki za pracę MGR jak ja sobie przypomnę jak pisałam a raczej poprawiałam swoją to współczuję bardzo. Ale dasz radę!!
Ja idę na jakieś specjalnie badanie właśnie w 14 tc, ale nie pamiętam co to dokładnie miało być i też już zaczęłam 12 tc czuję się dobrze- też nie wymiotowałam i mam nadzieję że tak pozostanie

Mamy już wózek który zabieramy do domku Łóżeczko też już załatwione ale dostaniemy dopiero w lutym. Wolę to rozłożyć na raty bo w domku pewnie będę na Świętach jednych i drugich więc się później ze wszystkim nie zabiorę
Dzięki za kciukersy mi już oczy wychodzą na sprężynach... ale i tak z tego co widzę nie mam szans wyrobić się z tym na poniedziałek może też na przezierność karkową, sharp - Ty miałaś też OM 27-07? Gratuluję łóżeczka, my pewnie zaczniemy myśleć coś po nowym roku
Stary 2012-10-13, 21:49   #1385
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
fajnie, tylko pozazdrościć a w którym jesteś tc? ja następną wizytę mam w 14 tc więc mam nadzieję że już więcej zobaczę niż poprzednio.

pawie oczko trzymam kciuki za pracę MGR jak ja sobie przypomnę jak pisałam a raczej poprawiałam swoją to współczuję bardzo. Ale dasz radę!!
Ja idę na jakieś specjalnie badanie właśnie w 14 tc, ale nie pamiętam co to dokładnie miało być i też już zaczęłam 12 tc czuję się dobrze- też nie wymiotowałam i mam nadzieję że tak pozostanie

Meliitele ja cały czas śpię na brzuchu i jest to dla mnie najwygodniejsza pozycja mimo że brzuszek też już trochę odstaje.

Atena mi założył kartę ciąży w 5 tc, a który to miesiąc wpisał w 10 tc ale wpisał 9 tc. Więc oni to wpisują jak im się chce
Też muszę powtórzyć toksoplazmozę ale to chyba normalne
Dziwne że masz płacić za badania prenatalne, w sumie nie wiem jak ja będę miała. A tygodnie ciąży powinnaś chyba liczyć z OM, chyba że masz znaczną różnicę z tym z USG.

MoTyleKsw ja też kiepsko wyglądam, pogorszyła mi się skóra, włosy itd. Ale ponoć ładnie się wygląda dopiero w 2 trymestrze więc czekam

Mamy już wózek który zabieramy do domku Łóżeczko też już załatwione ale dostaniemy dopiero w lutym. Wolę to rozłożyć na raty bo w domku pewnie będę na Świętach jednych i drugich więc się później ze wszystkim nie zabiorę

Łoooo no to czekam...

candance Słuchałam recenzji tego "komiksu" podobno bardzo fajne podejście ma autorka i pokazuje ciemną stronę ciąży, ciekawa jestem jak srodek, więc czekam na Twoją relację

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 21:51   #1386
JennyAniolek
Zakorzenienie

Odezwę się jutro, zmykam na seans filmowy
dobranoc

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 23:04   #1387
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
I jeszcze mam pytanko odnośnie badań prenatalnych?? czy wy je robicie?? ginak mi powiedziała ,że kosztują one 500 zł ,
Buziki
strasznie dużo, podzwoń po innych przychodniach czy klinikach ... u nas średnio się płaci 200-300 zł. my akurat nie płaciliśmy, dostaliśmy skierowanie.
ja się znów denerwuje, bo to badanie miałam w czwartek, jak już pisałam było bardzo inwazyjne, lekarz bardzo grzebał i długo, żeby Maluch się poobracał, bolało mnie to nawet, i potem miałam delikatne plamienia, bardziej upławy, bez śladów krwi, a dziś wieczór na wkładce miałam kilka brązowych plamek mąż mówi że spokojnie, że na pewno po tym badaniu, że coś naruszył pewnie lekko, nie chcę też jechać do szpitala bo z doświadczenia wiem już, że każą mi tylko leżeć i obserwować, i tak biorę duże dawki leków już... leżę w domu, potem już śladów nie było (od 3 godzin). jak coś to zadzwonię jutro do mojej lekarki. zaś nerwy ... jak ja chcę już 30stego tygodnia, żeby dziecko było w miarę bezpieczne

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 07:32   #1388
nuna2
Zakorzenienie

hej. Mnie wczoraj wieczór zwymiotowało 2 razy, przez dzien polegguje co jakiś czas bo zmeczona jestem. Dzis jedziemy oznaajmic tesciom
Stary 2012-10-14, 08:20   #1389
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
hej. Mnie wczoraj wieczór zwymiotowało 2 razy, przez dzien polegguje co jakiś czas bo zmeczona jestem. Dzis jedziemy oznaajmic tesciom
Na pewno się ucieszą na Maleństwo
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 10:11   #1390
banka26
Zakorzenienie

Czesc dziewczynyyy...wiem zaniedbalam Was ale postaram sie poprawic..
Moje samopoczucie uleglo polepszeniu , ale poki co jestem na zwolnieniu do wtorku, bo we wtorek mam wizyte u gina...i zobacze swoje malenstwo... teraz koncze 10 tc wiec juz chyba bedzie spore...
a 2 listopada mam prenatalne 350 zł masakra jak z pierwszym robilam w 2006 to placilam 290 ... szok
Widze ze niektorym juz przyszly objawy))
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 10:51   #1391
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
ale się pewnie ucieszą ja jestem bardzo ciekawa reakcji moich najbliższych na tą nowinę ale póki co wstrzymamy sie chyba nawet do listopada bo wtedy wszyscy będą u mnie na urodzinkach
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 11:00   #1392
Atena564
Zadomowienie

Witam się niedzielnie
Właśnie zajadam karpatkę, leżąc na łóżeczku i chyba dziś zbytnio niewstaje, bo mi się niechce
Piszecie o cenach tych badań prenatalnych i widze, że moja ginka to troche przegieła z ceną!!
Dziś planuje poinformować siostre swoja o ciąży i mam nadzieje że się ucieszy Siostra pracuje za granicą od kilku miesięcy i w sumie mały kontakt teraz mamy.
Miłęj niedzieli kochane
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 12:04   #1393
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
strasznie dużo, podzwoń po innych przychodniach czy klinikach ... u nas średnio się płaci 200-300 zł. my akurat nie płaciliśmy, dostaliśmy skierowanie.
ja się znów denerwuje, bo to badanie miałam w czwartek, jak już pisałam było bardzo inwazyjne, lekarz bardzo grzebał i długo, żeby Maluch się poobracał, bolało mnie to nawet, i potem miałam delikatne plamienia, bardziej upławy, bez śladów krwi, a dziś wieczór na wkładce miałam kilka brązowych plamek mąż mówi że spokojnie, że na pewno po tym badaniu, że coś naruszył pewnie lekko, nie chcę też jechać do szpitala bo z doświadczenia wiem już, że każą mi tylko leżeć i obserwować, i tak biorę duże dawki leków już... leżę w domu, potem już śladów nie było (od 3 godzin). jak coś to zadzwonię jutro do mojej lekarki. zaś nerwy ... jak ja chcę już 30stego tygodnia, żeby dziecko było w miarę bezpieczne
Nie martw się Vil, jeśli na siebie uważasz, bierzesz leki, to wszystko musi być dobrze.
Dziewczyny, czy ja dobrze rozumiem, że badania prenatalne są po tym USG z badaniem przezierności karkowej? I jeśli jakieś markery wyjdą niepokojąco to robi się te badania (no i jeśli są inne wskazania: wiek powyżej 35, choroby genetyczne w rodzinie i w poprzednich ciażach) w przypadku, gdy wszystko jest ok, nie dostaje się na nie skierowania ale jak ktoś chce to może na własną rękę je wykonać. My się zastanowimy nad nimi, jeśli będę niepokojące wyniki USG. Z drugiej strony jeśli jest choroba genetyczna to się jej nie cofnie. Jak wczesne wykrycie może pomóc dzieciątku? Podzielcie się, bo ja zupełnie nie wiem.

Cytat:
No widzisz - przyszły na Ciebie objawy ciąży i to te najmniej przyjemne. Powodzenia! I oczywiście życzę przyjemnej wizyty u teściów - na pewno się ucieszą

Cytat:
Witam się niedzielnie
Właśnie zajadam karpatkę, leżąc na łóżeczku i chyba dziś zbytnio niewstaje, bo mi się niechce
Piszecie o cenach tych badań prenatalnych i widze, że moja ginka to troche przegieła z ceną!!
Dziś planuje poinformować siostre swoja o ciąży i mam nadzieje że się ucieszy Siostra pracuje za granicą od kilku miesięcy i w sumie mały kontakt teraz mamy.
Miłęj niedzieli kochane
Na pewno siostra się ucieszy, i może będziecie się częściej kontaktować

Ja znów w łóżku. Nie mam na nic siły. Usmarzyłam naleśniki na śniadanie i tak mnie zmogło, że już nie byłam w stanie pozmywać... Masakra.

Na szczęście wczoraj wieczorem czułam się lepiej i na koncercie Tori było cudownie. Grała z orkiestrą symfoniczną więc było to niesamowite przeżycie. Nasza dzidzia się ukulturalnia od maleńkości

Życzę Wam przyjemnej niedzieli dziewczynki, odpoczywajcie
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 12:39   #1394
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź a Ty kiedy miałaś termin OM? bo z tego co widzę, mamy terminy najbardziej do siebie zbliżone
20 lipca a Ty?

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Nie martw się Vil, jeśli na siebie uważasz, bierzesz leki, to wszystko musi być dobrze.
Dziewczyny, czy ja dobrze rozumiem, że badania prenatalne są po tym USG z badaniem przezierności karkowej? I jeśli jakieś markery wyjdą niepokojąco to robi się te badania (no i jeśli są inne wskazania: wiek powyżej 35, choroby genetyczne w rodzinie i w poprzednich ciażach) w przypadku, gdy wszystko jest ok, nie dostaje się na nie skierowania ale jak ktoś chce to może na własną rękę je wykonać. My się zastanowimy nad nimi, jeśli będę niepokojące wyniki USG. Z drugiej strony jeśli jest choroba genetyczna to się jej nie cofnie. Jak wczesne wykrycie może pomóc dzieciątku? Podzielcie się, bo ja zupełnie nie wiem.
badanie prenatalne to chyba właśnie to badanie przezierności i inne rzeczy. u nas to było badane, sprawdzenie, czy dzieciaczek ma przegrodę nosową, ważniejsze narządy, czy krew przepływa przez brzuszek, mierzono i sprawdzano, czy wielkość odpowiada czasowi ciąży. pobrali mi też krew i za tydzień mam dzwonić jakie są wyniki, sprawdzają tam ryzyko genetyczne jakichś chorób. i mam tabelkę z wyliczonymi prawdopodobieństwami urodzenia się dziecka z wadami genetycznymi (podane najpierw statystyki dopasowane do wieku, a potem wynik po badaniach, na szczęście ryzyko dużo mniejsze).
jakby wyniki wyszły złe, robiliby inne, bardziej szczegółowe badania, jak sprawdzanie płynu owodniowego.
bardzo możliwe, że niektórzy lekarze na "zwykłej" wizycie robią badanie przezierności, ale my chcieliśmy pełne badanie
nie wiem natomiast, jak można to ewentualnie leczyć. jeśli są choroby genetyczne, to leczyć się nie da chyba. koleżanka mówiła mi że ona robiła po to, żeby się ewentualnie przygotować psychicznie, jakby było coś nie tak.

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2012-10-14 o 12:41
Stary 2012-10-14, 13:02   #1395
xal
Zakorzenienie

Vil84 podaj mi proszę najlepiej na PW żeby się nie zgubiło adres gdzie robiłaś te badania. To są te co się robi około 12 tygodnia?
Ja jestem z Twoich okolic, więc będę mieć mniej szukania

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 13:45   #1396
banka26
Zakorzenienie

Badanie w 12 tyg, jezeli jest robione na oddziale genetyki jest to badanie prenatalne nieinwazyjne - test podwojny Papp-a , a teraz ginekolodzy w swoich gabinetach majac USG za dodatkowa oplata nazywaja to badanie usg prenatalnym czyli sprawdzaj kosc nosowa przeziernosc karkowa i inne parametry , choć niekoniecznie wierzyla bym bo ginekolog to nie genetyk , ktory zajmuje sie tym na codzien.. ale to moja opinia
test podwojny - to badanie USG i badnia z krwi , oprocz tego przeprowadzany jest wywiad dot. chorob itp. w rodzinie
Stary 2012-10-14, 14:18   #1397
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynyyy...wiem zaniedbalam Was ale postaram sie poprawic..
Moje samopoczucie uleglo polepszeniu , ale poki co jestem na zwolnieniu do wtorku, bo we wtorek mam wizyte u gina...i zobacze swoje malenstwo... teraz koncze 10 tc wiec juz chyba bedzie spore...
a 2 listopada mam prenatalne 350 zł masakra jak z pierwszym robilam w 2006 to placilam 290 ... szok
Widze ze niektorym juz przyszly objawy))
Ooo kto to zawitał do nas
Na staraczki byś zaglądnęła co???
Super,że się lepiej czujesz

Cytat:
Witam się niedzielnie
Miłęj niedzieli kochane
Dajjj karpatki

Cytat:
Badanie w 12 tyg, jezeli jest robione na oddziale genetyki jest to badanie prenatalne nieinwazyjne - test podwojny Papp-a , a teraz ginekolodzy w swoich gabinetach majac USG za dodatkowa oplata nazywaja to badanie usg prenatalnym czyli sprawdzaj kosc nosowa przeziernosc karkowa i inne parametry , choć niekoniecznie wierzyla bym bo ginekolog to nie genetyk , ktory zajmuje sie tym na codzien.. ale to moja opinia
test podwojny - to badanie USG i badnia z krwi , oprocz tego przeprowadzany jest wywiad dot. chorob itp. w rodzinie
No ja jak chodziłam w poprzednich ciążach na NFZ to normalnie koło 13stego tygodnia lekarz robił to badanie, sprawdzał kość nosową,przezierność i tak dalej. Nie płaciłam nic. To chyba standardowe badanie. Więc jakie Wy robicie,że każda musi takie kwoty płacić????

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 14:40   #1398
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Ooo kto to zawitał do nas
Na staraczki byś zaglądnęła co???
Super,że się lepiej czujesz

Dajjj karpatki

No ja jak chodziłam w poprzednich ciążach na NFZ to normalnie koło 13stego tygodnia lekarz robił to badanie, sprawdzał kość nosową,przezierność i tak dalej. Nie płaciłam nic. To chyba standardowe badanie. Więc jakie Wy robicie,że każda musi takie kwoty płacić????
hehe a no jestem , czuje sie lepiej i zagladne na staraczki tez hehe
a co do badania to refundowane jest przez NFZ po 35 roku zycia a pozostali placo cena sie wacha od 320-370 i robi sie je na oddziale genetyki ..)
a badanie to test podwooiny PPTa-a jakos tak

Edytowane przez banka26
Czas edycji: 2012-10-14 o 14:50
Stary 2012-10-14, 15:12   #1399
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
a badanie to test podwooiny PPTa-a jakos tak
Z tego co kojarzę to to badanie jest zalecane wtedy, gdy podczas usg prenatalnego coś wychodzi nieprawidłowo...lub gdy są ku temu inne wskazania... Zazwyczaj robi się usg prenatalne i do tego nie potrzeba mieć żadnych szczególnych wskazań.
Po prostu to usg dokładnie sprawdza czy dziecko rozwija się dobrze wg wskaźników na aktualny wiek ciąży.
Lekarz mierzy i "waży" dzieciaczka, sprawdza czy prawidłowo się rozwija..
Jesli jakieś normy się nie zgadzają wtedy potrzeba zrobić PPTa.
Ja poprzednim razem też miałam usg prenatalne i jest ono wykonywane na specjalistycznym sprzecie usg a nie każdy lekarz posiada takie usg na którym da się to badanie zrobić. Nie każdy ginekolog też potrafi to zrobić ;-)
Mam wrażenie, że teraz to jest norma i każdy lekarz wysyła na usg prenatalne...
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 15:21   #1400
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
20 lipca a Ty?

.
OM 27lipca, termin wg kalendarza wychodzi mi na 3 maja, a wg 1 usg na 27.04
Stary 2012-10-14, 15:27   #1401
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Z tego co kojarzę to to badanie jest zalecane wtedy, gdy podczas usg prenatalnego coś wychodzi nieprawidłowo...lub gdy są ku temu inne wskazania... Zazwyczaj robi się usg prenatalne i do tego nie potrzeba mieć żadnych szczególnych wskazań.
Po prostu to usg dokładnie sprawdza czy dziecko rozwija się dobrze wg wskaźników na aktualny wiek ciąży.
Lekarz mierzy i "waży" dzieciaczka, sprawdza czy prawidłowo się rozwija..
Jesli jakieś normy się nie zgadzają wtedy potrzeba zrobić PPTa.
Ja poprzednim razem też miałam usg prenatalne i jest ono wykonywane na specjalistycznym sprzecie usg a nie każdy lekarz posiada takie usg na którym da się to badanie zrobić. Nie każdy ginekolog też potrafi to zrobić ;-)
Mam wrażenie, że teraz to jest norma i każdy lekarz wysyła na usg prenatalne...
To badanie czyli test ppta-a jest ogolnie dostepnym badaniem dla kadej ciezarnej i poleca sie je robic kazdej ciezarnej nie xwazajac na wiek, ale ze jest drogie to NFZ refunduj po 35 roku zycia, a badanie jest wykonywane przez lekarza ginekologa poloznika ale w oddziale genetyki, ja mieszkam w szczecinie i u mnie w miescie kazdy ginekolog ktory ma usg w gabinecie ma w ofercie "usg prenatalne" czyli sprawdza wszystko to co kazdy gin sprawdza przy usg + przeziernosc i kosc nosowa i kosztuje to okolo 130-200 zl a lekarze polecaja to badanie bo jest wazne i nie kazdego stac na to robione przez genetyka i fakt nie kazdy gin sie zna wiec ja wole isc tam gdzie mam pewnosc kompetencji doktora wykonujacego to badanie
Stary 2012-10-14, 18:46   #1402
lonely_lady
Zakorzenienie

czesc dziewczyny tak jak obiecalam,po kilku dniowej przerwie odzywam sie w niedziele. Dopiero wracamy do mieszkania i pisze z telefonu. Wiec nadrobie Was poznie- widze, ze bede miala troche czytania Powiem tylko w skrocie, ze wizyta u rodzicow udana. Choc trasa 500km w jedna strone, po naszych polskich drogach daje w kosc

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 21:01   #1403
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Ze spaniem mój mąż się śmieje, że tak to chyba jeszcze nigdy się nie wierciłam, ciężko mi się ułożyć,a później przewracam się z boku na bok
też nie mogę się ułożyć ostatnio..

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Dobry pomysl!

A ja niedawno wrocilam od kolezanki, jest teraz w 30 tc, pomacalam troche brzuszek i czulam jak ja malutka kopala, ale fajne uczucie. Juz chce poczuc kopniaki mojego szkraba
też już bym chciała czuć to musi być cudne..

Cały dzień mam jakiegoś dołka i kompletnie nie mogę sobie z nim poradzić. milion złych myśli i łzy w oczach o każdą, najmniejszą nawet pierdołe :/

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 21:05   #1404
nuna2
Zakorzenienie

dziewcczyny cholernie sie martwie... nie mam praktycznie cale śluzu ciążowego... myslałam , że coś się ruszy ale cisza... jest mi cholernie źle bo sie boje, ze coś jest nie tak;(
Stary 2012-10-14, 21:31   #1405
lonely_lady
Zakorzenienie

Tżcik rozpakowuje walizki, a ja leże przed tv, oglądam lejdis i nadrabiam co tam pisałyście od środy
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Lady życzę Wam spokojnej i szczęśliwej podróży oraz trzymam mocno za pozytywne reakcje rodziców Wracaj szybko!
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Szczęśliwej podróży
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Przyjemnego pobytu
Cytat:
Spokojnej drogi i udanego wypadu 3mam kciuki żeby każdy zareagował tak jak byście sobie tego sami życzyli, na pewno tak będzie
Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Szczesliwej podrozy robaczki
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
hej ho zostalam sciagnieta tutaj przez colorblue.

tak wiec testowalam przez weekend a dzis doprawilam sie testem aptecznym wczoraj (tak mysle) zaczal mi sie 5 tydzien cieszymy sie z mezem niesamowicie

a teraz troche o nas: ja 23 lata, pierwsze dziecie maz 25 po slubie 5 miesiecy trafiony zatopiony za 5x;D

i co, bierzeta mnie?
Witam nową Mamusię

Stary 2012-10-14, 21:57   #1406
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Witam i mnie ściągneła colorblue
tak więc testowałam 2 dni 4 pozytywne testy, wczoraj byłam na becie wynik bety: 76,96. Na jutro miałam termin @ ale czułam, że jestem w ciąży. wiedzialam , że to poprostu to
ja-22 lata, mąż-27
po slubie: 2,5 tyg jednak dzień po slubie już zaczynały sie dni płodne
Witaj Gratulacje

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
ja mieszkam w Norwegii, tutaj jest tylko jedno usg na cala ciaze i to w 20tyg ciazy!!! nie wiem jak ja wytrzymam!! pewnie w miedzyczasie wyladuje w Pl albo wmanewruje kogos w dodatkowe usg ze cos tam chociaz moze na dobra polozna trafie
tylko jedno ? ooo masakra...

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Jedno usg? Te 3, które są w Polsce na NFZ to się wydaje mało a tu tylko jedno...:/
tylko 3 ? strasznie mało.. nawet o tym nie wiedziałam

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość

Mam pytanko : czy Wy też już wstajecie w nocy na siku? Bo ja tak i mama stwierdziła, że to dziwne, że już na początku ciąży tak mam...
ojjj ja też wstaję w nocy siusiu, a czasem nawet dwa razy. Wcześniej bez problemu wytrzymywałam do rana

Cytat:
dzś wyskoczył mi taki mlekowy śluz. jest to ok??
też to mam

Cytat:
byliśmy na prenatalnych, i wszystko jest dobrze Bąbel tak się wiercił, że musieliśmy zrobić 20 minutową przerwę, z nadzieją że uśnie i się uspokoi, a ten ma chyba adhd po tatusiu, bo dalej się obracał i fikołki robił, pan doktor go ciągle szturchał żeby mógł go pomierzyć dokładnie ciągle się tam cieszyłam do tego monitora jak widziałam jak się rusza, cudowny widok
serduszko bije z częstotliwością 165/min, czyli w normie, urósł od zeszłego tygodnia - ma 5,3 cm, przezierność karku - 1,40 mm, i ma póki co śliczny żołądeczek, pęcherz moczowy, łapki i stópki. kość nosowa jest, nie wiem czy za wcześnie na paluszki czy nie sprawdzali.
no i wyszło że i wg daty, i wg USG termin porodu: 26.04
pobrali mi krew i wyniki będą za 10 dni - jeszcze jakieś genetyczne z tego będą.
nowe ryzyko dla trisomii 21 - 1:3792, trisomia 18 - 1:5314, a trisomia 13 - 1:108199.

wybaczcie, musiałam się wygadać, jestem szczęśliwa

haha przypomniało się się coś w czasie badania lekarz dużo ruszał gwałtownie tą głowicą do usg dopochwowego (najpierw przez brzuch próbował ale musiał poruszać Maleństwem żeby się poobracało do badania prawidłowo) no i mi się potem skojarzyło mówię mężowi po wyjściu, że jak on tak ruszał tą głowicą tyle, i nie zaszkodziło to, to widać nie musimy już tak uważać z celibatem, jak pani doktor nakazała, a mój mąż zamiast się ucieszyć to się obraził, i teraz chodzi po domu obrażony, że sobie wyobrażam pana doktora
super, gratulację i zazdroszczę komfortu psychicznego po takich dobrych wynikach
a co do celibatu, to mój też teraz boi się mnie tykać

Nie mam siły dalej nadrabiać

Stary 2012-10-14, 22:52   #1407
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewcczyny cholernie sie martwie... nie mam praktycznie cale śluzu ciążowego... myslałam , że coś się ruszy ale cisza... jest mi cholernie źle bo sie boje, ze coś jest nie tak;(
szczerze mówiąc to pierwsze w ogóle słyszę że jakiś powinien być tylko że ja biorę luteinę dopochwowo 4 razy dziennie, więc ciągle mam "mokro" przez to :/

muszę Wam coś opowiedzieć bo pierwszy raz od dawna się dziś tak śmiałam, aż się popłakałam ze śmiechu.
Najpierw po południu mąż dzwonił do mnie z empiku, bo go prosiłam żeby mi paczkę po drodze odebrał, i pytał, czy coś jeszcze chcę, i stwierdził, że w takim razie on sobie poszuka czy coś wydali nowego Bułhakowa.
ja: ???? (nigdy tego nie czytał)
mąż: no to, co czytałem kiedyś, to co mamy
j: ?????? nie czytałeś Bułhakowa!
m: no to, takie w tomach
j: Łukjanienko !!!!!!!!

teraz wieczorem, leżymy sobie, nagle olśnienie:
m: ja wiem, dlaczego mi się Bułhakow pomylił, przecież to ten od Zbrodni i kary !!!

mało co mnie ostatnio rozśmiesza ale padłam po prostu

Stary 2012-10-15, 07:04   #1408
nuna2
Zakorzenienie

hej dzieewuszki. Ja wstaje i jadę na bete... zobacze ile mi wzrosła w ciagu tyg jutro wyniki
Stary 2012-10-15, 09:26   #1409
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
szczerze mówiąc to pierwsze w ogóle słyszę że jakiś powinien być tylko że ja biorę luteinę dopochwowo 4 razy dziennie, więc ciągle mam "mokro" przez to :/
Jak byłam u gina to mnie pytał o objawy i powiedziałam między innymi o śluzie, powiedział, że to normalne (o czym wiedziałam) i będzie go tylko więcej podczas ciąży
u mnie pojawił się praktycznie od razu jeden dzień miałam spokojniejszy

Dzień dobry poniedziałkowo

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 10:23   #1410
Aaś
Zakorzenienie

cześć dziewczęta drogie!

u mnie zaczął się 8tc w sobotę i czuję się coraz gorzej... mdli mnie strasznie i to o dziwo nie rano tylko w okolicy obiadu

ale słuchajcie. byliśmy wczoraj z mężem u znajomych i ich 4 tygodniowej córki. matko ale ona piękna jest! normalnie się zakochałam i nie mogę się doczekać aż nasze już się urodzi a to jeszcze tyyyyyyllleeee czasu...

i a propos rozstępów. ta moja koleżanka smarowała się jakąś oliwką mogdałową z rossmana od 2 miesiąca i ZERO rozstępów. no mówię wam normalnie NIC. no ale ona porządnie się faktycznie smarowała rano i wieczorem. także idę po pracy do rossmana i obczaję co i jak
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości