|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
phdwao rozumiem, też bym się zmyła.
dzięki irmusia Anna, to Ty pytałaś o oilatum? Ja uzywam od początku i taka duża butla starcza nam na 2 miesiące, kupuję w aptece Gemini za 40 zł. |
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
pumas ja slyszalam do ze do 2 godzin ale to pewnie zalezy od mieszanki.
Karolka nie mam pojecia ale tak jak dziewczyny pisza zmniejszona ilosc karmien zmniejszy produkcje mleka. |
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
A w Hipp jak jest? Na opakowaniu nie doczytałam. I jak sobie radzicie z przygotowywaniem np w nocy mleka?
Ja już o tym myślałam i będę mieć wodę przegotowaną ciepłą w termosie, a w butelkach już przygotowane mieszanki do zalania. Dobry patent?
|
|
|
|
#424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
Jak teraz przeczytałam Twój post, to zaczęłam się zastanawiać, czy na pewno pytałaś o mleczko.
Jeśli kosmetyki Hipp nie powodują uczuleń, to chyba nie ma sensu zmieniać na inne. Moim zdaniem warto testować tańsze pieluchy (zdarzyło mi się kupić dwa rodzaje BeabyDream) i mleko, a kosmetyków nie zużywa się aż tak dużo. No... może poza kremem przeciw odparzeniom, jeśli używa się go za każdym razem. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-10-14 o 09:05 |
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie, miałam Was pytać. Fabi przez 3 tygodnie miał odparzenie (myślałam, że to wina pieluch, okazało się, że chusteczek) wyleczyłam mu je Sudocremem, ale... jak teraz chcę przejść na maści na odparzenia typu Hipp czyli coś słabszego to wraca mu zaczerwienienie... No i nie wiem co z tym fantem mam zrobić, bo nie chcę przyzwyczaić mu skóry do tak mocnego kremu... Teraz smaruję mu Sudomaxem, ma skład trochę inny od Sudocremu, używa go któraś z Was?
|
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
To powiedziała pielęgniarka w zabiegowym, ale zmiany lekarza nie wykluczam, bo nie po to chodzę do pediatry, żeby rozwiązań większości niemowlęcych problemów szukać w internecie i gazetach.
|
|
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
A, wcześniej używałam pudru z Linomagu i dupka była jak marzenie. Chciałam wrócić do niego, ale póki co zaczerwienienia wracają
|
|
|
|
#429 | |
|
Zakorzenienie
|
Luśka dopiero usnęła
ciekawe na jak długo... dzisiaj dzień marudy, bo ma leciutki katarek ![]() Phdwao fajnie, że chrzciny udane, ale z tą ilością imprez w jednym lokalu to trochę niefajnie Cytat:
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
Sol ja nie pomogę bo odparzenia nie zaliczyliśmy na szczęście. Uzywamy jedynie kremu przeciw odparzeniom Hippa. I to tylko po myciu pupy czyli po kupie a nie po każdej zmianie pieluszki.
Phdwao fajnie, ze już po i Jaś był spokojny Wiedzieliście że w lokalu będą 4 imprezy?Maciejka tekst pielęgniarki poniżej krytyki, świadczy o jej kulturze - a raczej braku takowej. Oni od tego są by odpowiadać na nasze pytania ![]() Trzeba iść spać... Mała pewnie znów będzie miała te swoje wzdęcia od 3... ehh... Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-10-13 o 23:11 |
|
|
|
#431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Soleilka Czas edycji: 2012-10-13 o 23:33 |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#432 |
|
Wtajemniczenie
|
ja w kwestii odparzeń tez nie pomogę, mieliśmy raz i pomogła maść robiona na receptę, no chyba że Ci wysłać tej maści trochę? a może to jednak jest wina pieluszek? dziwne że to Wam tak nawraca
|
|
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lecę spać, bo już ledwo widzę na oczy. Dobranoc |
|
|
|
|
#434 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj od popołudnia przestawał podawać Delicol, ale ok. 22 jednek jej 4 krople dodałam i zasnęła. Dziś boli ją brzuszek i nawet nie mogę pomasować, bo zaczyna płakać, a sama z siebie głównie marudzi i trochę popłakuje. W każdym razie o 21:30 i teraz jednak te krople do mleka dodałam. Zasypia z butlą w buzi. * Używam emolium, ale tylko szamponu i czasem "emulsji do suchej skóry głowy", więc bankructwo mi z tego powodu nie grozi. Ktoś tu pisał o emolientach Ziajki. ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ---------- Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twój opis potwierdza to, co mi powtarza mama - że chrzciny to święto dziecka, a nie okazja do zjazdu rodzinnego. Jak ktoś organizuje w domu i może się na jakiś czas zwinąć do innego pokoju, to pół biedy, ale jak wyjdziesz z restauracji, to już tam sama nie wrócisz. Cytat:
* mąkę ziemniaczaną; * puder alantan; * maść linomag; * maści alantan i alantan plus; * bephanten. Wanilko - maści robione na receptę chyba mają miesięczny termin ważności. Moja zmieniła zapach, więc ją wyrzuciłam. Pumcia - polecam wodę w butelce włożonej do podgrzewacza - wystarczy na chwilę włączyć podgrzewacz. Petent z termosem też jest niezły. Obok pusta butelka. W obu przypadkach możesz mieć odmierzoną ilość proszku w pojemniku na pokarm. *** Ja używam jeszcze zagęszczacza, więc mm i zagęszczaz odmierzam w chwili przygotowania. *** Na szczęście w nocy moje dziecię na ogół śpi. Teraz też. Wypuściła butlę, o północy otworzyła oczy, ale tylko na chwilę i zasnęła. Dobranoc. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-10-14 o 08:00 |
||
|
|
|
#438 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z kawą.
Ja bym jeszcze pospała , ale dziecię nie zamierza. W nocy miała trochę zatkany nosek, więc psikałam jej woda morską i czyściłam. Broniła się dość skutecznie, ale oczy otworzyła na moment, a przy zmianie pieluchy wcale, więc ona jest wyspana. Teraz leży na brzuszku i sobie postękuje. |
|
|
|
#440 | |||
|
Zakorzenienie
|
hgeeeeeeeeeelp, niemam mleka na jutro! Gdzie ja je kupie
![]() witam ta w ogóle Cytat:
chyba neuwidzialam zadnych innych, no moze sie myle ale jakos chyba ni w tych sklepach w ktorych bywam..Cytat:
idzie szybciutko![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
smieje sie jak opetana przed psikamniem tez sie broni ale jak juz psikne to sie cieszy
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- U nas jest różnie. Czasem jak poczuje psiknięcie i nagłą ulgę po wyczyszczeniu, to się cieszy, a czasem do końca jest bunt. |
|
|
|
|
#442 |
|
Wtajemniczenie
|
heejj
siedzę sama do wieczora bo mąż pojechał oglądać samochód do Wrocławia-6h w jedną stronę jak będzie ok to jutro jadę razem z nim po ten samochódSol nie wiem co Ci poradzić bo też nie mieliśmy odparzeń ale z tego co czytałam i co nawet radziła nam tu _agata najlepsza jest ta maść na receptę,nie dość że jej dużo i tania to bardzo skuteczna,co zresztą potwierdza wanillka. Może spróbujecie? ciastuś nie macie w pobliżu ani tesco ani carrefour ani auchan??? pumcia ja mam czajnik który sam podgrzewa wodę do 40 stopni w 10-15sekund więc zrobienie mleczka zajmuje mi pół minuty ![]() zastanawiam się jak tu spędzić dzisiejszy dzień hmmm... |
|
|
|
#443 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
testowaliśmy też inne i teraz stostujemy emolium i ziajkę (która jest jeszcze tańsza od emolium) - polecam u nas tego idzie sporo bo co 2-3 dzień kąpię się z małym razem w wannie i wtedy siłą rzeczy trzeba więcej tego płynu dolać![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
ewentualnie może zainwestuj w podgrzewacz?---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Dobrze zrobiłaś - dziecko najważniejsze. Swoją drogą właściciel knajpy mógł uprzedzić że będzie tyle imprez na raz...
|
|
#444 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania my tak jak pumcia kupiliśmy oilatum w aptece gemini,duża butla 500ml za 39,90 więc cena super
zamówiłam dzięki pumci |
|
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() Dziś niedziela, dzień teoretycznie rodzinny a ja tylko z Misiuniem tatuś na zajęciach a moi rodzice na grzybach a tak zawsze czekam na weekend by ktoś się nim zajął ![]() ![]() A po południu ruszamy w trójkę do mojej chrześnicy bo ma dziś urodziny
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
hej Dziewczyny
udzielił mi się ten zgiełk. Mały spi więc postaram się napisac teraz dłuższą relację z wczorajszego wieczóru![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#447 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj chrzcilismy jana na mszy wieczornej, jest to masza niedzielna z zatłoczonym kościołem. Jadąc do kościoła wózkiem(mamy 2 minuty drogi) staralismy się uspić małego. Nie udało się, ale był spokojny. natomiast z daleka zbiżała się rodzina dziewczynki tez chrzonej tego dnia- szli na mega sygnale. Msza świeta rozpoczęła się pod chórem, gdzie naznaczylismy dzieci znakiem krzyża i podązylismy za księdzem do ołtarza. Wtedy były spokojne jak aniołki. Mielismy rezerwację w 1-szej ławce. Tż stał obok ławki i bujał wózkiem, Jaś trzymał smoka i był spokojny. Msza toczyła się standardowo a po kazaniu był chrzest. Wyjelismy Jasia,a on zapatrzył się w światło i tak leżał spokojnie, a za jego głóka była główka dziewczuynki która dawała czadu. Była aż czerwona
Wogóle była bardzo drobna przy Jasiu, nasz wyglądął jak Kabanek Ksiadz bardzo obficie polał główkę Jasiowi trzykrotnie.A mały tylko się zdziwił Po wszytskim udalismy się do restauracje, gdzie jak pisąłam był sjagon. dzieciaki latały bezpańsko podczas gdy rodzice bawili się na całego. Karmiłam w szatni to gasily mi wciąż światło, jak gdziłam z małym to trzaskały mnie po nogach, normalnie wolna amerykanka. Był zgiełk i mały był tym przytłoczony. Dlatego o 21 go zabrałam do domu. Teraz prezenty: |
|
|
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
wien wiem bo tam kupuje ale dzis zamkniete
Cytat:
wic kupi . kupi odrazu zapas
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
hejj u nas srednio.
Mala zanela o 20 ale trzaskala sie w tym lozeczku nie umiala oddychac przez ten zasrany katar. obudzila sie o 23 dalaj je jesc, odlozylam do lozeczka no i nie bylo za wesolo strasznie jej to rpzeszkadzalo wiec o 24 przelozylam ja do lezaczka.. i w nim przespala do 5.30 ![]() MIalam troche wyrzuty sumienia ale jej sie tak zle oddycha... ten katar jej splywal do gardelka.. teraz caly czas odciagam i psikam mam nadzeje ze jej przejdzie bo biedna sie meczy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.

Ja bym na twoim miejscu zmieniła lekarza i to bez zastanawiania się, bo ma zlewający stosunek do swojej pracy 

ciekawe na jak długo... dzisiaj dzień marudy, bo ma leciutki katarek 

, ale dziecię nie zamierza.
jak będzie ok to jutro jadę razem z nim po ten samochód