Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-13, 21:47   #601
marti86
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV

Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość
Ranyyyyyy....Landi ma ten sam termin co ja
Trzymamy kciukasy Landi, będzie dobrze
A ja miałam dzisiaj straszne stresująca przygodę...rano obudzilam sie z mokra miedzy nogami na maksa- z wielka plamą na piżamie...pomyślałam ze to pewnie śluz. Wykapalam sie i za chwilke wkładka mokra...hmmm.
Zadzwoniłam do mojej poloznej z sr i ona powiedziała ze jeśli nie ma skurczy i nie leci mocno to odpocząć i czekać...teraz jest prawie sucho ale powiedziała mi ze przy małej dziurce w worku owodniowym potrafi sie czasem zasklepic naskorkiem dieciątka i innymi syfkami które pływają w wodach ale może rownież po kilku dniach peknac w tym miejscu na maksa...a to jeszczcze za wcześnie...ale ja jestem dobrej myśli..może to tyle sluzu ze mnie wypływa??
Jak będzie mokro bardziej to mam jechać na IP...ale nie będzie i sie nie boje bo mam w dup...ie naboje
kuzwa dziewczyny co wy z tymi wodami:/ mam nadzieje ze sie zasklepilo i nie pusci a tekst wytluszczony powalil mnie

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 21:48   #602
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Karola dobrze piszesz! Bedzie dobrze i sucho
Marti myśle ze kazdy normalny sprzedawca zrozumie i tyle, zrobi sobie zwrot prowizji czy cos

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 21:50   #603
marti86
Zakorzenienie

Gabi mam nadziejetyle czasu na tym allegro i cos takiego jeszcze mi sie nie zdarzylo:/

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

a mokro bedzie jak nas staruszki po wygojeniu dopadna

Stary 2012-10-13, 21:51   #604
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
A ja miałam dzisiaj straszne stresująca przygodę...rano obudzilam sie z mokra miedzy nogami na maksa- z wielka plamą na piżamie...pomyślałam ze to pewnie śluz. Wykapalam sie i za chwilke wkładka mokra...hmmm.
Zadzwoniłam do mojej poloznej z sr i ona powiedziała ze jeśli nie ma skurczy i nie leci mocno to odpocząć i czekać...teraz jest prawie sucho ale powiedziała mi ze przy małej dziurce w worku owodniowym potrafi sie czasem zasklepic naskorkiem dieciątka i innymi syfkami które pływają w wodach ale może rownież po kilku dniach peknac w tym miejscu na maksa...a to jeszczcze za wcześnie...ale ja jestem dobrej myśli..może to tyle sluzu ze mnie wypływa??
Jak będzie mokro bardziej to mam jechać na IP...ale nie będzie i sie nie boje bo mam w dup...ie naboje
O kurczę. Mam nadzieję, że jednak się to jakoś zasklepi albo że to śluz, bo to chyba jeszcze trochę za wcześnie. Niech maleństwo jeszcze posiedzi w brzuszku.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 21:52   #605
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze za dużo się dzieje na naszym wątku ostatnio
Oby to nie były wody jednak!

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
ale dalam dupy....zamawialam na allegro perfumy dla siebie i tz.no i nie wiem jakim cudem policzylo mi w moich 2 szt jak klikalam jedna na bank!!!! napisalam do sprzedajacego mam nadzieje ze mi anuluje ten jeden flakonik bo dawno tej wody nie mialam i nie wiem czy moj tz ja zaakceptuje(niektorych nie moge uzywac bo go dusza:/)
Kurcze, oby ten sprzedawca anulował ten jeden flakonik
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 21:53   #606
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Niemądrze zrobiła. Wiem, że jesteś zdenerwowana, ale z drugiej strony może dobrze wyszło, bo to tylko numer telefonu ( mam nadzieję, że bez żadnych innych danych) i następnym razem 100 razy się zastanowi się jak ktoś będzie ją wkręcał w jakieś tego typu akcje. Z samym numerem telefonu to raczej gościu za dużo szkód nie zrobi - przynajmniej tak mi się wydaje.
Chyba 5 x spytałam sie czy tylko numer podała, więc na szczęście samym numerem nic nie zrobi, jedynie moze teraz jakiś idiota dalej do mnie wydzwaniac a jak ja mu wtedy powiem @&€?!%##^ i go policja postrasze

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 21:58   #607
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
no to mama sie nie popisala

klask i: i czekam na zdjecia a jak ich nie dodasz to bedzie foch!!!!!

ale dalam dupy....zamawialam na allegro perfumy dla siebie i tz.no i nie wiem jakim cudem policzylo mi w moich 2 szt jak klikalam jedna na bank!!!! napisalam do sprzedajacego mam nadzieje ze mi anuluje ten jeden flakonik bo dawno tej wody nie mialam i nie wiem czy moj tz ja zaakceptuje(niektorych nie moge uzywac bo go dusza:/)
Miałam kiedyś taką sytuację. Gościu bez problemu anulował 1 transakcję.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 22:02   #608
madzius90
Zakorzenienie

Chyba czas do łóżka
Dobrej nocy!
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 22:08   #609
agrafka85
Rozeznanie

Landi niech synek jeszcze posiedzi

karolamankowa oby to nie wody

jeszcze dla Was za wcześnie dziewczyny więc dbać o siebie

ja też zmykam spokojnej nocy

Edytowane przez agrafka85
Czas edycji: 2012-10-13 o 22:14
agrafka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 22:29   #610
karolamankowa
Zadomowienie

Cytat:
Gabi mam nadziejetyle czasu na tym allegro i cos takiego jeszcze mi sie nie zdarzylo:/

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

a mokro bedzie jak nas staruszki po wygojeniu dopadna

Marti,
Pamietam te perfumy
To był absolutny must have!

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Marti i jeszcze zapomniałam-
Nie wiem czy przeoczylam Twoja odpowiedz czy Typrasę czy ass moje pytanie
Czy te super wkładki, o których wcześniej wspomnalas to były carefree flexiform?

Edytowane przez karolamankowa
Czas edycji: 2012-10-13 o 22:30
karolamankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 22:35   #611
marti86
Zakorzenienie

KArolamankowa flexiform

Kurcze ja wlasnie kojarze te wody dzis sie na nie przypadkiem nadzialam ale jeszcze jedne fajne byly te z zielony wykrzyknikiem szukalam ale nie znalazlam bo bym zamowila a te kurde nie pamietam jak pachnialy.

Stary 2012-10-13, 23:06   #612
karolamankowa
Zadomowienie

Cytat:
KArolamankowa flexiform

Kurcze ja wlasnie kojarze te wody dzis sie na nie przypadkiem nadzialam ale jeszcze jedne fajne byly te z zielony wykrzyknikiem szukalam ale nie znalazlam bo bym zamowila a te kurde nie pamietam jak pachnialy.
Dzięki,
Bo właśnie w moim Tesco były duże paczki pi 8,99 i kupiam
A z zielonym tez nie kojarze zapachu
Stary 2012-10-13, 23:33   #613
marti86
Zakorzenienie

kurcze to tanio!!

wybralam w koncu nianie i musze sie czaic na jakas fajna promocje

Stary 2012-10-14, 00:06   #614
karolamankowa
Zadomowienie

Cytat:
kurcze to tanio!!

wybralam w koncu nianie i musze sie czaic na jakas fajna promocje
Którą wybralaś?
Ja sie zastanawiam jeszcze bo sporo tego...
Stary 2012-10-14, 08:42   #615
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość
Ja świętokrzyskie, okolice Staszowa/Sandomierza no i do Tarnobrzega mam blisko ma któras tutaj blisko chetnie sie umówie na popijawe:P, oczywiscie nie teraz, tylko jak porodzimy i wykarmimy nasze bobasy
to na oko, mam do siebie gdzieś ze 40km Można imprezę robić

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość

Bylam rano na poczcie po paczki .. przyszla koszula nocna , rozek , kombinezon polarkowy (56) i kombinezon ocieplany (56)
Dwa ostatnie przedstawiam na zdjeciach ..
jakie śliczne

Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość
a tak w ogóle to spoglądając w kalendarz uświadomiłam sobie, że dziś mija dokładnie 10 lat odkąd jesteśmy z Tż razem matko i córko kiedy to zleciało?? ale co jest najlepsze to że nadal nie możemy bez siebie żyć
gratulacje

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
hej dziewczynki, bardzo za Wami tęsknie,ale przed ślubem chałupę do góry nogami przestawiamy i nie mam
Pozdrawiam Was wszystkie i całuje
Jeszcze 7 dni wolności
czekamy na Ciebie. Udanych przygotowań i odliczania

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
A mnie dzisiaj moja mama tak zagotowala ze nie wiem . Dzwoni ze przed chwila dzwonił windykator (ze co w ogóle) i chciał do mnie numer i ona niby nie chciała podać ale on jej mówi ze dla mojego dobra i co kuzwa podała mu!! A teraz ma wyrzuty sumienia (i dobrze). A i jeszcze tekst do mnie "czy ty masz jakieś długi?" Myślałam ze padne. Rany jak ja łatwo jakiś oszust zmanipulowal, byłam wściekła, szkoda ze jeszcze adresu mu nie podała itd. Mówię Wam tak sie zdenerwowalam ze aż mi brzuch stwardnial momentalnie. Jakoś dla "mojego dobra" nie dzwonił o te długi z kosmosu. Wrr, teraz nie dziwie sie jak łatwo oszukać ludzi metoda na wnuczka itd.
a swoją drogą ciekawe co to za koleś, dziwne jakieś

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość

my po zakupach jestem mega zadowolona, bedzie slicznuy pokoik, oczywiscie kupilismy mnostwo pierd...ółekale tez -dwie komody (jedna podwojna, jedna czteroszufladowa), dywanik, regał i pojemniki do neigo, krzesla do kuchni, mąz mi zakupil podstawkę do laptopa, pojemniki rożne, doniczki, odebralkismy karnisze do pokoiku spedzilismy w ikea 3 godziny wiec masakra ale wszystko mamy musze jeszczer dokupic firanki do karniszy jakies poduszki kupilismy do krzesel itd

no i maz mi zrobil na spacerlku pare zdjec bo poszlismy tez na spacerek bo tak pięknie u nas dzisiaj bylo, wiec jutro wstawie zdjecia brzusia i mnie/no najpozniej pojutrze bo jutro do nas znajomi na caly dzien przyjada i wybywamy do kina i na miasto
super, że zakupy udane.

Cytat:
żeby to nie wody były

Landi mocne , niech Kubuś jeszcze siedzi w brzuszku

a ja się wczoraj napracowałam, bo sprzątanie, szarlotka, jeszcze pieguski i pizzę zrobiłam i wieczorem myślałam że urodzę ale posiedzieliśmy z bratem i jego dziewczyną i było fajnie. Może zzostać bratową
a teraz nocują u nas ii żeby nie robić hałasu, nadrobiłam Was i pomalowałam paznokcie na miętowo
Stary 2012-10-14, 09:03   #616
Lonia89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Żartujesz??!! hehe sasiadko Ty moja musze zernac jeszcze raz na zdjecia czy sie nie znamy

A ty blizej skad jestes?? to bedziemy na spacery z maluchami wychodzic przyda mi sie towarzyszka koniecznie no i bibe bedzie z kim zrobicGdzie rodzisz??

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

to na oko, mam do siebie gdzieś ze 40km Można imprezę robić

No i kolejna jak fajnie 40km rzut beretem

Oby z Landi było wszystko dobrze, niech zaciska nogi i wytrzyma my mamy termin ten sam we dwie, wiec praktycznie druga połowa listopada a do tego czasu jeszcze troche jest. Dajcie znac jak sie czuje i niech sie trzyma nasza kochana jak moze

12.01.2008 - nasz początek*
28.07.2010- zaręczyny
16.07.2011- ŚLUB;*
28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki
29.11.2012- Nasz termin
Lonia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 09:05   #617
halwaya
Zakorzenienie

Witam się i ja z rana tradycyjnym 'morning dziewczynki '

Głupie sny miałam i w ogóle jakieś takie czarne myśli mnie nachodzą jeśli chodzi o przyszłość.. trochę lęków finansowych, mieszkaniowych.. nie ma tragedii czy coś w tym stylu, ale męczy mnie fakt, że wynajmujemy mieszkanie i teoretycznie w każdej chwili możemy dostać wymówienie.. a jak kupować własny dom to zawsze stres, papierkologia, banki.. i wiszące nad głową raty. To mi nie daje spokoju. Najlepiej to wygrać w totka i się nie martwić już niczym w ogóle Eh, pozatym ja mam taką naturę, że jak nie mam powodu do zmartwień to i tak sobie jakiś znajdę

Tż mnie w moim śnie wkurzył też.. śniło mi się, że mi oświadczył, że jedzie sobie niebawem na długi weekend do Polski tam zagrać z kumplami jakiś koncert (mój tż grał kiedyś w kapeli - teraz gdy jego zespół się rozpadł kilka kolegów gra w innych różnych mniej lub bardziej znanych zespołach - jedn m.in w Golden Life ) W każdym razie awanturę mu zrobiłam, że dziecko na dniach ma się rodzić a on sobie planuje jechać.. eh, jak się przebudziłam to miałam aż mu ochotę z łokcia przywalić hehehehe
O.. i śniło mi się, że miałam całą rękę pokrytą jakimiś naroślami, brodawkami, bąblami czy coś w tym stylu.. brr..

Dziś będziemy skręcać łóżeczko Pewnie pokłócimy się o ustawienie go.. bo ja mam inną koncepcję niż mój ukochany tż. No nic - trzymajcie kciuki

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2012-10-14 o 09:15
halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 09:22   #618
karolamankowa
Zadomowienie

Bry,
Uuuu Gusiaczku....to zazdraszczam pazurkow bo ja mam jak chłop pańszczyźniany

Moja wkładka jest sucha tzn. taka jak zwykle a nie zalana

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Lonia,
We trzy jeśli już
No ciekawe co z Landi...ale musi być dobrze

Halwaya,
Głupie sny w końcówce ciąży to standard- ponoć macica ucieka na serce powodując stany lękowe
Stary 2012-10-14, 09:27   #619
DeKajka
Zakorzenienie

Dzien dobry .. dzisiaj sama w domu . TŻet spal u brata bo pilnowal mu dzieci .. siostra od 8 na uczelni , szwagier gra dzisiaj mecz . Wiec czeka mnie samotna niedziela .. Zrobilam sobie pycha sniadanko . kanapeczki z majonezem i ogorkiem kiszonym , 2 jaja na miekko i kawusie bezkofeinową oczywiscie ..

Wczoraj przyjechal drugi brat TŻeta z dziewczyna z Zakopanego .. i dzisiaj idziemy sie z nimi spotkac u drugiego brata TŻeta .. pewnie przezyje szok bo nie widzial mnie od 25 tygodni .. a ostatnio mialam zupelnie plaski brzusio i bylam troche hmm .. mniejsza ..

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość

dekajka
Anielka

Trzymam mocno za Ewcię .. niech sie mlody juz tak na ten świat nie pcha .

Dzisiaj 14.10 wiec zostal mi miesiac do porodu wedlug OM

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !

Edytowane przez DeKajka
Czas edycji: 2012-10-14 o 09:33
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 09:35   #620
aerien83
Zadomowienie

Heloł dziewczyneczki

udało nam się kupić autko i zaraz na giełdę po opony zimowe ruszamy, ale wcześniej musiałam do Was zajrzeć i życzyć Wam przyjemnej niedzieli

halwaya śniło mi się, że masz chłopca w brzuszku

Landi
kurcze kciuki za Ciebie i Kubusia

karolamankowa
nie strasz, to nie mogą być wody
marti86 jak przyjdą perfumki to napisz jaki to zapach, bo pamiętam tylko że straszny hicior z nich był i podobały mi się
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 09:39   #621
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Heloł dziewczyneczki

udało nam się kupić autko i zaraz na giełdę po opony zimowe ruszamy, ale wcześniej musiałam do Was zajrzeć i życzyć Wam przyjemnej niedzieli

halwaya śniło mi się, że masz chłopca w brzuszku
za nowe autko - pokaż zdjęcie
i powodzenia z zimówkami.. my na letnich w sumie jeździmy cały rok.. bo u nas śnieg to rzadkość.. a jak spadnie to nikt nie jeździ w ogóle, bo dróg nie odśnieżają paraliż kraju i klęska żywiołowa normalnie Temperatura minus 5 i masz nagłówki gazet, że arktyczne mrozy zawsze mnie to bawi

Chłopca mówisz.. no nieźle.. w razie jakby co mamy dwa imiona dla chłopaka przygotowane, ale myślę, że i tak bym się bardzo zszokowała gdyby to nie była dziewczynka

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
Halwaya,
Głupie sny w końcówce ciąży to standard- ponoć macica ucieka na serce powodując stany lękowe
a to mi widocznie przed ciążą też uciskała

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2012-10-14 o 09:42
Stary 2012-10-14, 09:43   #622
Dojotka1987
Zakorzenienie

dobry dzien
mnie tradycyjnie obudzila dzisiaj zgaga
macie jakies wiesci co u Landi?? snila mi sie dzis
pozdrawiam
Stary 2012-10-14, 09:44   #623
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
A mnie dzisiaj moja mama tak zagotowala ze nie wiem . Dzwoni ze przed chwila dzwonił windykator (ze co w ogóle) i chciał do mnie numer i ona niby nie chciała podać ale on jej mówi ze dla mojego dobra i co kuzwa podała mu!! A teraz ma wyrzuty sumienia (i dobrze). A i jeszcze tekst do mnie "czy ty masz jakieś długi?" Myślałam ze padne. Rany jak ja łatwo jakiś oszust zmanipulowal, byłam wściekła, szkoda ze jeszcze adresu mu nie podała itd. Mówię Wam tak sie zdenerwowalam ze aż mi brzuch stwardnial momentalnie. Jakoś dla "mojego dobra" nie dzwonił o te długi z kosmosu. Wrr, teraz nie dziwie sie jak łatwo oszukać ludzi metoda na wnuczka itd.
masakra co tez ludzie/oszuści teraz teraz wymyślają
ale myślę, że sam numer telefonu to to w sumie w niczym im nie pomoże

Cytat:
to dobrze, że masz w dupie naboje
i ciesze sie ze wkładka dziś juz jest sucha

Cytat:

nie dalas dupu, bo to allegro ostatnio szaleje,mi tez podwoilo transkacje w piatek, za przescieradla zamiast niecalych 150 zl mialabym zaplacic prawie 300
napisalam do sprzedajacego o tym i opdisal ze "ok" wiec achyba anulowal transakcje
jakby co to mozna pisac do allegro bo blad systemu, a jesli sprzedajacy sie uprze to ja odkupie od Ciebie perfumy jesli to te z wykrzyknikiem

Cytat:

coraz bliżej: brzydal:klaski :

a ja nie spalam w nocy, bo jakos nie moglam i wlaczylam ze soba zeby lapka nie odpalic i wlaczyc wizaz, tylko sama bym siedziala
za to w nocy zezarlam 2 pączki

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 09:46   #624
halwaya
Zakorzenienie

O.. wyhaczyłam, że na Onecie jest fajny dokument - ale niestety dostępny tylko na terenie Polski - muszę sobie jakieś obejście IP załatwić, bo mnie wkurza już to, że niektóre materiały są dla mnie niedostępne..

dla zainteresowanych: http://vod.pl/zycie-przed-zyciem,79940,w.html#play

Co dzieje się z dzieckiem od momentu poczęcia aż do jego narodzin? Co sprawia, że w ciągu zaledwie 9 miesięcy z małej komórki tworzy się człowiek? "Życie przed życiem" to zachwycająca i zadziwiająca podróż do świata, który wciąż skrywa wiele tajemnic.

Dokument opowiada o ciąży z dwóch punktów widzenia: dziecka i oczekującej jego narodzin mamy.

Na potrzeby filmu po raz pierwszy w historii wykonano niezwykle szczegółowe, trójwymiarowe animacje komputerowe pokazujące jak wygląda dziecko w brzuchu matki i jak zmienia się wraz z upływem kolejnych tygodni ciąży. Sekwencje animowane stanowią aż 40% całego filmu!

"Życie przed życiem" to także opowieść o przyszłych mamach – ich problemach, emocjach i relacjach jakie mają z nienarodzonym jeszcze dzieckiem.

Stary 2012-10-14, 09:51   #625
niteczka83
Zadomowienie

Dzień dobry,
a mi dzisiaj śniła się wizyta u lekarza (ta co będzie we wtorek) i nie chciał mi powiedzieć ani ile waży ani nic nie wspominał o porodzie a jak się go zapytałam o dziecko to skwitował "Te młode dzisiaj to wszystko chciałby wiedzieć, będzie taki jaki się urodzi" zupełnie jak nie mój lekarz (sam zawsze wszystko mówi, a ja o nic się nie pytam). I kazał mi zrobić mnóstwo badań na za 5-6 tyg. I nikt mnie nie rozumiał a ja chodziłam zdenerwowana że 7 kg dziecko urodzę...

My dzisiaj po południu jedziemy do mojego brata

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Głupie sny miałam i w ogóle jakieś takie czarne myśli mnie nachodzą jeśli chodzi o przyszłość.. trochę lęków finansowych, mieszkaniowych.. nie ma tragedii czy coś w tym stylu, ale męczy mnie fakt, że wynajmujemy mieszkanie i teoretycznie w każdej chwili możemy dostać wymówienie.. a jak kupować własny dom to zawsze stres, papierkologia, banki.. i wiszące nad głową raty. To mi nie daje spokoju. Najlepiej to wygrać w totka i się nie martwić już niczym w ogóle Eh, pozatym ja mam taką naturę, że jak nie mam powodu do zmartwień to i tak sobie jakiś znajdę

Dziś będziemy skręcać łóżeczko Pewnie pokłócimy się o ustawienie go.. bo ja mam inną koncepcję niż mój ukochany tż. No nic - trzymajcie kciuki
Halwaya - Ty to dopiero miałaś sny i ile. Powodzenia w skręcaniu łóżeczka i niech tż uzna Twoją koncepcję za genialną
A co do totka - my też na to liczymy tylko jakoś nie chce wyjść.

Karolamankowa
- uff... dobrze że wszystko ok i jest sucho
Ciekawe jak Landi?

Gabi - współczuję sytuacji z tym telefonem do mamy. Pewno jakby nie chciała dać numeru tel to by ustawił sytuacje tak aby dla dobra córki to ona spłaciła choć część tzw. "długu".
Do mnie kiedyś dzwonili z jakiejś firmy ściągającej długi. Tzn. najpierw napisali sms'a że numer sprawy XXX, mój dług jest wielkości X i mam natychmiast go spłacić na takie i takie konto jak nie to sprawa w sądzie. Oczywiście takim super prawniczym językiem. Nigdy nie miałam żadnych długów. Ale stwierdziłam że jakieś głupki chcą mnie naciągnąć - jakby coś było to by pismo przysłali a nie sms'a. I olałam. Potem był jeszcze 1 taki sms. A po 2 tygodniach tel - że dzwonią z Krakowa że tu takie długi zrobiłam więc im powiedziałam dość ostro że po pierwsze nigdy nie miałam żadnych długów, po drugie w Krakowie byłam raz w życiu i jak coś chcą wyjaśniać to niech mi oficjalne pismo prześlą. Nie podałam nawet przez sekundę swoich danych. To babka zaczęła ściemniać "a to nie Pani Ewa X?" Na co ja że "nie - nie jestem żadną Panią Ewą. I uprzedzam że ten numer tel należy do mnie od 12 lat więc nawet właścicielką nie była" I wielce zmartwiona Pani powiedziała "ale Pani Ewa podała taki numer tel i co ja mam zrobić?" No to ja wściekła do niej że "najwyraźniej zrobiła ich w bambo, są głupi że dali się nabrać i polegają tylko na tel". I Pani się rozłączyła. Pewno liczyli że będę starsza, może jeszcze się przedstawię podczas rozmowy i spłacę tzw. "długi" - bo zakładam się że nie wylecieli by wtedy z tą Panią Ewą X.
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 09:55   #626
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Witam sie dziewczynki

Landi tzrymam kciuki!!! Niech synek jeszcze posiedzi!!!!

Niedziela zapowiada się ładnie, planje obejrzec sobie i kto to mówi 2 na polsacie, a potem do mojej kochanej teściowej jedziemy

Ale mi sie pierdoły śniły dzisiaj

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 09:59   #627
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Już tylko miesiąc

Aerien - gratuluję nowego autka

Halwaya - ale się uśmiałam z tych arktycznych mrozów przy -5. Ciekawe jakby wytrzymali -25 albo -30???
Kiedyś kolega mi opowiadał że jak był z kolei w Hiszpanii to tam przy jakiejś dla nas średniej temperaturze chyba 10 na plusie - on miał cienką kurteczkę a wokół ludzie w zimowych kurtkach i czapkach - ale ile w tym było prawdy to nie wiem.
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 10:00   #628
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

a maż sie dzisiaj obudził i śpiewa od rana... być kobietą, być kobietą....

P

Szymonek

Edytowane przez Pani_Jasiowa
Czas edycji: 2012-10-14 o 10:01
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 10:06   #629
livdragon
Raczkowanie

GG do livdragon

Dzień dobry

Wiecie ze zostały mi mniej jak 2 dni do cc ? Jakoś do mnie nie dociera - raczej boje sie ze zapomne ze mam nie pić kawy rano we wtorek - czuje sie tak nieprzygotowana .... 46h do godziny zero :P
livdragon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 10:08   #630
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość

Halwaya - Ty to dopiero miałaś sny i ile. Powodzenia w skręcaniu łóżeczka i niech tż uzna Twoją koncepcję za genialną
A co do totka - my też na to liczymy tylko jakoś nie chce wyjść.

Do mnie kiedyś dzwonili z jakiejś firmy ściągającej długi. Tzn. najpierw napisali sms'a że numer sprawy XXX, mój dług jest wielkości X i mam natychmiast go spłacić na takie i takie konto jak nie to sprawa w sądzie. Oczywiście takim super prawniczym językiem. Nigdy nie miałam żadnych długów. Ale stwierdziłam że jakieś głupki chcą mnie naciągnąć - jakby coś było to by pismo przysłali a nie sms'a. I olałam. Potem był jeszcze 1 taki sms. A po 2 tygodniach tel - że dzwonią z Krakowa że tu takie długi zrobiłam więc im powiedziałam dość ostro że po pierwsze nigdy nie miałam żadnych długów, po drugie w Krakowie byłam raz w życiu i jak coś chcą wyjaśniać to niech mi oficjalne pismo prześlą. Nie podałam nawet przez sekundę swoich danych. To babka zaczęła ściemniać "a to nie Pani Ewa X?" Na co ja że "nie - nie jestem żadną Panią Ewą. I uprzedzam że ten numer tel należy do mnie od 12 lat więc nawet właścicielką nie była" I wielce zmartwiona Pani powiedziała "ale Pani Ewa podała taki numer tel i co ja mam zrobić?" No to ja wściekła do niej że "najwyraźniej zrobiła ich w bambo, są głupi że dali się nabrać i polegają tylko na tel". I Pani się rozłączyła. Pewno liczyli że będę starsza, może jeszcze się przedstawię podczas rozmowy i spłacę tzw. "długi" - bo zakładam się że nie wylecieli by wtedy z tą Panią Ewą X.

Dzięki - ja w Totka czasem wygrywam, ale to groszowe sprawy.. po kilka funtów (najwięcej to chyba 15 wygrałam - a na dom to tak więcej by się przydało ) Trzymam kciuki i za Ciebie - najwyżej się jakoś podzielimy

A co do przekrętów to tutaj mnóstwo jest takich.. ja co jakiś czas odbieram telefon, że dzwonią w sprawie pożyczki jaką wzięłam w przeciągu ostatnich 5 lat i co najśmieszniejsze zawsze pytają o Dana nie Danuta (Dana używam w tych wszystkich nieformalnych sprawach, jednak banki czy inne oficjalne urzędy to znają prawidłową formę imienia ) No nic - czasami dzwonią i przedstawiają się jako mój dostawca internetu i informują, że jest wirus w moim komputerze i żeby zainstalować jakiś ważny update A już szczytem jest to co miała moja znajoma - zacytuje jej wpis:

Wystawilam na gumtree duza rzecz do sprzedania do odbioru wlasnego. Chwile pozniej dostalam maila od rzekomej Carly, ze jej sie podoba i chcialby kupic, ale chcialaby uzyc kuriera, gdyz mieszka w drugiej czesci Londynu. Przystalam na taka propozycje i jakiez bylo moje zdziwienie, gdy... dostalam rachunek od niej z paypala na moj mail, z wplata za owa rzecz, plus koszty przesylki razem wziete.
Nastepnie przyszly kolejne maile, ze dostane owe pieniadze dopiero wtedy gdy wplace sto funciakow za przewoz przez Western Union do jakiegos goscia w RPA, do ktorego niby rzekoma firma przewozowa nalezy. Jak rowniez, kolejnych kilka maili o tym, jakim bezpiecznym miejscem jest paypal przy przelewaniu pieniedzy.
No padlam ze smiechu jak to przeczytalam. Rzecz jasna, zadna taka kwota nie wplynela na moj prawdziwy paypal.
Ale to nie koniec. Napisalam grzecznie, ze tak sie nie robi (o naiwnosci! ) i ze uwazam nasza transakcje za zamknieta. Przyszly kolejne maile, oskarzajace mnie o bycie oszustem, jak rowniez maile z paypala, ze juz sie na mnie szykuje grupa dochodzeniowa, ktora ochoczo mnie przeslucha i wsadzi do wiezienia Malo tego, ta grupa, to samo F.B.I!
Wow!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości