|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
dzieki za odp ws niekapkow
) poogladam jakies w sklepie, juz wiem jakie szukacco do glutenu, nie wprowadzam, maly cos niefajnie reagowal. Pozniej pojade oewnie z grubej rury sliczne dzieci )) rozowa, nie sluchaj, masz jakiegos dziwnego pediatre ))) Leon wazy ponad 9:Pnam zabki nie ida ) skonczylam gotowac obiadki, zamrozilam. Tydz temu mielismy chrzciny, pozno bo pozno ale odbebnione :P Dziecie mi spi, ide tez chyba spac Mielej nocki
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-10-13 o 21:19 |
|
|
|
#4352 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój Maks jest gruby. Pokaże Wam go jak obczaję jak dodać zdjęcie ![]() Kupowałyście plastikowe lub szklane tarki do jabłka? Ja dziś szukałam ale nigdzie nie mogłam znaleźć i utarłam na metalowej... słyszałam że nie można ale w sumie nie wiem dlaczego.
|
|
#4353 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
:confused : w życiu bym tak nie powiedziała- to co by Twój pediatra powiedział na moją Agatę, ur 31.05 a waży 7kg śliczna Mała Sebuś też słodziak i pięknie ogląda świat ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#4354 |
|
Zadomowienie
|
dzięki wystraszyłam się że może ją przekarmiam,ale z 8 mlek dziennie czyli od 6 rano do 19 je juz 4 razy plus pół słoiczka jabłek takiego po przecierze pomidorowym i cały słoiczek obiadku z bobovity,kupiłam krzesełko dla liwki z 3 stopniową regulacja oparcia i pózniej mozna zrobić stolik plus krzesełko.liwce tak samo ząbki się nie pojawiają
|
#4355 |
|
Wtajemniczenie
|
Teraz to ja się zaczęłam zastanawiać czy nie przekarmiam Seby
On je 6x na dobę po min. 180ml. Dziś zamiast jednego karmienia zjadł chyba ze 180ml zupki, a na noc wtrynił 230ml mleka
|
|
|
|
#4356 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moja Agata różnie- ale jakieś 5-6 razy na dobę 150ml plus słoiczek zupki i słoiczek deserku...
|
|
|
|
|
#4357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na metalowej można A to moja Gwiazdeczka
|
|
|
|
|
#4358 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4359 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
My już po sniadanku wczoraj trochę mnie brzuch pobolewał, chyba grzyby mi zaszkodziły ![]() Hania dokazuje od rana Wczoraj zostawiliśmy tesciom dziecko na 3 h i pojechaliśmy do znajomych, trochę odpoczęliśmy rinco, gaabbii, różowa - sliczne macie pociechy rinco - fajne łóżko gdzie takie zakupiłas?
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=moniczka1302;370593 85]Witam!
My już po sniadanku wczoraj trochę mnie brzuch pobolewał, chyba grzyby mi zaszkodziły ![]() QUOTE] meza czyscilo cala noc od grzybow ![]() Jak mi pediatra powiedziala, ze przekarmiam dziecko, ze jest za gruby to zmienilam pediatre :PPP Teraz chodze do innnego i mowi, ze widocznie taki jego urok, nie zakazuje mu dawac jedzenia jak tamta.... Przeglodzic dziecko mowila ta stara .... spoko.... ![]() Mierzylam wczoraj malego i ma 74cm i 9.100 wiec jest duzy ale tez i dlugi, ja tam sie nie przejmuje tylko fotelik trzeba zmienic i nosidelko juz niedlugo nie przyda sie No i po lesie z malym chodzilsimy, pozniej maz nie mog sie zgiac![]() Jedyne co mnie martwi to, ze bardzo mu odstaja zeberka no i jedno oczko mu troche leci. niedlugo ide do ortopedy, pokaze zeberka a pediatry spytam o oczko. No i dalej ropieje, chyba zabieg nieunikniony ![]() Hanie juz wychwalilam gdzie indziej, ale znow napisze- slodka truskaweczka a no to i ja sie pochwale moim malutkim wielkim synusiem wszytsko z ostatniego tygodniaedit- i niestety na wsyztkich zdj widac jak jedno oczko mu ucieka do srodka;/ czy ktoras z Was zauwazyla to samo u swojego dziecka ??? <az wstyd napisac, ale ja tego woglole nie zauwazylam tylko dziewczyny na fb, pozniej przegladnelam zdjecia i na wiekszosci mial zeza;/>
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-10-14 o 09:50 |
|
|
|
#4361 | |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Gratulacje! Widzę że Maksiu jest starszy od Hani tylko 2 tygodnie więc wstapiła we mnie nadzieja że Hani też się niedługo przebiją. Marudna się zrobiła ostatnio i wszystko z taką zawziętością pakuje do buzi. Nic ją nie interesuje, tylko żeby coś pogryźć. Mama mówi że to jeszcze może dłuuuugo potrwać. Cytat:
Jesteś zadowolona póki co z zakupu?Gaabi, Hania jest urocza. Serducho aż mi zmiękło na widok tego drugiego zdjęcia. rózowa jesteście piękne dziewczyny. Nie słuchaj nikogo że grubaśna. rinco ale Sebuś ramionka podnosi. Słodki maluch.
|
|
#4362 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do obracania złotówki 5 razy zanim się wyda, to mam podobnie. Zanim coś kupię to 3 dni szukam, czytam, porównuję. Cytat:
Cytat:
Za ząbki i Zazdroszcze, że ma chłopak takie smaki.Cytat:
Cytat:
Wczoraj upiekłam 2 blachy ciasta, zostało pół Macierzyństwo wyzwoliło we mnie talent cukierniczy |
|||||
|
|
|
#4363 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
No właśnie nie bardzo się da spineczki zapinać, ale gumkę już zakładam czasami Tylko teraz, to sobie Hania wszystko ściąga z głowy.Wy Dziewczyny jesteście piękne I nie słuchaj, że Twoja Córeczka jest gruba. Zobacz na moją Hanię Tylko Hania waży 6700g, czyli jakby mniej?dzięki [QUOTE=agatka661;37059631] Cytat:
Leonek nasz Kochany cudny jak zawsze ![]() Cytat:
Ale ile mi daje przyjemności samo wydawanie, to moje Mnie też się ujawnił talent cukierniczy, ale już w czasie ciąży Od tamtego czasu, przynajmniej raz w tygodniu piekę ciasto |
||
|
|
|
#4364 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Śliczne te Wasze dzieciaki ![]() ![]() ![]() U nas czas chorowań... Mała coś pokaszluje, ja mam ból gardła. Nie wiem czy to dziwne ale moja mała 17 października skończy 5 miesięcy i jeszcze ani razu sama się nie przewróciła..... Na brzuchu leży ale tylko chwilę główkę podnosi utrzymuję ją, na przedrozumieniach się nie podnosi.... Nie wiem czy się martwić czy co.... Za to do siadania próbuje się zbierać jak leży jesteśmy przykryte kołdrą to ja ciągnie i zbiera się do siadania. Nasz niuńka teraz waży 6,4 kg więc jak na 5 miesiąc to norma, ale wygląda jak by o wiele więcej ważyła niż 6,4 kg Z wyglądu wykapany tata jak był mała poniżej zdjęcie
|
|
|
|
#4365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podziel się ciekawymi przepisami. Jakich kremów do buźki zamierzacie używać zimą dla maluchów? |
|
|
|
|
#4366 |
|
Rozeznanie
|
Rzeczywiście, prawie identyczna.
Mi niestety talent kulinarny zanikł. Nie wiem czy Hania mi go zabrała, czy jak? Już w czasie ciąży zauważyłam że nic mi nie wychodzi. ![]() agatka super zdjęcia! Leon pozuje zawodowo. Co do oczka to Hania zezowała od początku. Praktycznie non stop jej oczko uciekało. Teraz za to prawie wcale. Czasami jej się zdarza jak ją przystawiam do piersi i jest zahipnotyzowana widokiem cycusia.
|
#4367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też mam ciągle jakieś reklamówy ciuchów, które wydaję, albo sprzedaję na all.Jeśli chodzi o ciasta, to moje faworyty, to ciasto kruche i drożdżowe, tylko wkłady zmieniam ![]() W czwartek piekłam kruche z powidłami, pianą i kruszonką
|
|
|
|
|
#4368 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witam! Rzeczywiście wykapany tatuś super Wiesz co powiem Ci ze mój dopiero teraz to znaczy wczoraj dokładnie sam się przewrócił z pleców na brzuszek śmialiśmy się że dupkę miał za ciężką a jest starszy od Twojego każde dziecko jest inne, Mój np. na brzuchu to za bardzo nie przepada leżeć ale do siedzenia się rwie łapie się wszystkiego byle móc się dzięki temu podciągnąć ostatnio łapie się za swoje spodnie wygląda to komicznie .
|
|
|
|
|
#4369 |
|
Wtajemniczenie
|
Hania, jakąś godzinkę temu, pierwszy raz się obróciła na brzuszek
Teraz non stop się przewraca Super to wygląda Jestem dumna z mojej Córuni
|
|
|
|
#4370 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje
![]() Cytat:
Sliczne dzieciaki. |
|
|
|
|
#4372 | |||
|
Wtajemniczenie
|
O rany, coraz pięiniejsze te nasze wątkowe dzieciaki
Ostatnio młoda sasiadka poprosiła mnie o kilka najmniejszych ciuszków, bo jej córcia dostała lalę a wydała wszystkie ciuchy, no to poszperałam, dałam kilka rzeczy. Jak wyciągałam te wszystkie ciuszki na 56 cm to miałam łzy w oczach ![]() Co do wydawania pieniędzy ... to ja się może nie wypowiadam dziś już zrobiłam zakupy na all - siatkę kosmetyków i ksiązki. Jutro mam w planach remanent ciuchowy. Zdecydowałam też, że będę robiła bardziej rozsadne zakupy odzieżowe ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
rzeczywiście, podobieństwo duze U mnie róznie to bywa - jedni mówią, ze cały ojciec, a drudzy, że cała ja Obejrzałam zdjęcia i stwierdzam, ze raczej do mnie i do mojego brata. ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- [QUOTE=agatka661;37059631] Cytat:
|
|
#4373 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ależ festiwal pierwszych razów w ostatnich dniach u nas!
Gratki dla wszystkich I oczywiście absolutnie urocze są wszystkie dzieciaki ![]() Cytat:
![]() Flos-lek na zimę dla dzieci i niemowląt Chociaż właśnie mam pytanie do naszych kosmetycznych specjalistek (jeśli jeszcze w ogóle są z nami ). Krem jest po 6. mies. Kaj jutro kończy 5, a już powoli w te zimne i wietrzne dni pasowałoby mu buźkę posmarować... Skłaniam się raczej do tego, żeby go posmarować, ale ciekawa jestem, co sądzicie na ten temat? Kupiłam ten krem jeszcze w ciąży i jakoś tak liczyłam, że przed zimą Kaj już będzie miał te pół roku ![]() A może jednak po prostu na ten najbliższy miesiąc kupię jeszcze zwykły pielęgnacyjny Bambino czy Nivea... ![]() SzmaragdowyKotku, gdzie się podziewasz??!! Wszystko dobrze u Was? Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-10-14 o 18:11 |
|
|
|
|
#4374 | |||||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=agatka661;37059631]
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- [QUOTE=Gaabbi;37060317]Dzień dobry. No właśnie nie bardzo się da spineczki zapinać, ale gumkę już zakładam czasami Tylko teraz, to sobie Hania wszystko ściąga z głowy.Wy Dziewczyny jesteście piękne I nie słuchaj, że Twoja Córeczka jest gruba. Zobacz na moją Hanię Tylko Hania waży 6700g, czyli jakby mniej?dzięki Cytat:
tu bym jej dałam pół roczku---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
liwka się przewróci ale rączka jej zostaje pod brzuszkiem i nie umie jej sama wyciągnąć
|
|
#4375 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Zaraz będę nadrabiać, a teraz mam prośbę, jeśli wiecie proszę napiszcie. Wyczytałam w necie, że można być na wychowawczym i pracować na pół etatu u tego samego pracodawcy lub u innego. Czy to nie dziwne?? Można wtedy pracować na umowę zlecenie lub o dzieło. Spotkałyście się z czymś takim?? Szczerze powiem, że chyba urządzałby mnie taki układ. Przede wszystkim dlatego, że z końcem 2013 kończy mi się umowa, a jakbym poszła na wychowawczy to nie może mi dać wypowiedzenia a więcej niż na pół etatu i tak nie chce pracować. Znacie sie na tym ??
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#4376 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej z wieczora!
![]() Wczoraj ładnie trochę popisalyście, a dziś po południu coś cichutko, więc sięgnęłam do zaległości ![]() Cytat:
A te Twoje lekarstwa to na co? Mozesz napisać? Cytat:
Kaszki też będę zamawiać Holle, na razie bezglutenowe, a glutenowe za 2 mies. Poszukaj innego sprzedawcy albo napisz do tego, żeby to poprawił, bo myślę, że po prostu się machnął. ![]() Ale dlaczego? Cytat:
Znajdź koniecznie chwilę dla siebie i idź do lekarza, zrób badania. Jeszcze mi się przypomina, że kiedyś kiedyś też mi jeden dentysta tak leczył zęby na raty, chyba tydzień czy nawet dwa chodziłam z otwartym zębem, bo właśnie "ropa spływała" i z innym powodów znalazłam się u innego dentysty, który stwierdził, ze to niedopuszczalne, że to się leczy na jednej, góra dwóch wizytach, że to trzeba po prostu odpowiednio wyczyścić i zaplombować, i od razu mi to skończył... Może rozejrzyjcie się za innym dentystą... ![]() Cytat:
Jeśli chcesz taką instant, to np. z bobovity, ale wtedy jakos inaczej jest z tymi 2-3g. Ile takiej podać, to było napisane w tej broszurce, której skan niedawno wrzucałam.
|
||||
|
|
|
#4377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kism to żadna tajemnica, dostałam potas i coś na krwinki . Jutro mamy wizytę kontrolną u neurologa i szczepienie (jeśli katar nie przeszkodzi). |
|
|
|
|
#4378 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Było robione na zamówienie, znajomy ślusarz poskręcał pręty, pospawał, pomalowałam i gotowe
Ale ono ma już chyba z 15 lat ![]() Gaabbi śliczna panienka i jaka już duża! ![]() agatka jaki przystojniaczek Cytat:
![]() Cytat:
Jak na razie dawałam pół łyżeczki na 100ml (daję mleczną mannę Nestle). A z kolei w broszurce Bobovity, którą mam w domu jest napisane: "2-3 g produktu glutenowego na 100ml posiłku raz dziennie, np. 1 płaska łyżka mlecznej kaszki manny Bobovita". To powinnam dawać jednak 1 płaską łyżkę??
|
||
|
|
|
#4379 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a Maksio ma taką samą matę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Art. 186 2 . § 1. W czasie urlopu wychowawczego pracownik ma prawo podjąć pracę zarobkową u dotychczasowego lub innego pracodawcy albo inną działalność, a także naukę lub szkolenie, jeżeli nie wyłącza to możliwości sprawowania osobistej opieki nad dzieckiem. § 2. W razie ustalenia, że pracownik trwale zaprzestał sprawowania osobistej opieki nad dzieckiem, pracodawca wzywa pracownika do stawienia się do pracy w terminie przez siebie wskazanym, nie później jednak niż w ciągu 30 dni od dnia powzięcia takiej wiadomości i nie wcześniej niż po upływie 3 dni od dnia wezwania. § 3. Przepis § 2 stosuje się także w razie stwierdzenia przez pracodawcę, że z urlopu wychowawczego korzystają w tym samym czasie oboje rodzice lub opiekunowie dziecka; nie dotyczy to przypadku określonego w art. 186 § 3. a jak kończy ci się umowa to wygasa stosunek pracy w ostatnim dniu, i stajesz się bezrobotna to że poszłabyś na wychowawczy nie przedłuża Ci umowy, a nie może się zwolnic jakbyś po macierzyńskim nie poszła na wychowawcze a obniżyła etat
09.04.2012 córa 19.04.2017 31.01.2018 06.02.2019 Kropek Edytowane przez śliweńka Czas edycji: 2012-10-14 o 21:41 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

) poogladam jakies w sklepie, juz wiem jakie szukac

:confused : w życiu bym tak nie powiedziała- to co by Twój pediatra powiedział na moją Agatę, ur 31.05 a waży 7kg

On je 6x na dobę po min. 180ml. Dziś zamiast jednego karmienia zjadł chyba ze 180ml zupki, a na noc wtrynił 230ml mleka
Na metalowej można 

wsze dzieciaczki wszystkie słodziutkie kocham być mamą

Taki kaszel że wymiotuje przez flegme,nie często lecz tak raz dziennie.W domu kupa leków a on w ogóle nie reaguje,katar przechodzi na dzień i wraca z taka siłą,że Szymek nie chce jeść bo jak ma to robić z zapchanym nosem