Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-12, 21:30   #4321
blueelektron
Rozeznanie

Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Mamy pierwszy ząbek !!
gratki

wlejam linka o dostępnych kaszkach na polskim rynku zawierających gluten http://mamyporady.blogspot.com/2012/...sza-manna.html
Stary 2012-10-12, 21:31   #4322
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Hm, jedyne co mi przychodzi na myśl to to, że niezbyt dobrze wystartowaliście... O ile dobrze pamiętam była u Was butla i chyba kapturki, tak? Na jedno dziecko może to nie mieć wpływu lub druga skrajność - drugiemu może uniemożliwić karmienie piersią, oczywiście jest też wiele sytuacji pośrednich. Ale to oczywiście tylko moje luźne domysły! Fajnie, że chociaż udaje Ci się utrzymać laktację laktatorem
Tylko że ja potem robiłam wszystko, żeby zwiększyć laktację i nic nie działało, a powinno. Więc nie wiem Ale spoko, już to przeżałowałam...

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
I teraz pytanie do wszystkich mam. Jakie kupujecie kaszki dla swoich dzieci? Jaką kaszkę glutenową polecacie?
Ja podaję Nestle mleczna manna. Podaję w zupce

Cytat:
Mamy pierwszy ząbek !!
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 21:59   #4323
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy pierwszy ząbek !!
Super!
Chociaż ja liczę na to, że Maćkowi szybko nie wyjdą

Maciek dzisiaj pierwszy raz (dziś jest dzień pierwszych razów) został sam z dziadkami. I to w porze wieczornej kiedy bywa najbardziej marudny. Ani stęknął, teściowie zachwyceni. Musieliśmy jechać coś załatwić a wieczorem nie chcieliśmy go ciągać ze sobą. Jestem dumna z dziecia! Towarzyski potwór z niego

A, no i przewrócił się pierwszy raz na brzuch, sam

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 22:14   #4324
rinco
Wtajemniczenie

To ja też się pochwalę Sebuś dziś wieczorem zasnął sam w łóżeczku i to w dodatku mając czkawkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_5859.jpg (51,6 KB, 61 załadowań)
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 22:23   #4325
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:

kapukat jak tam u Was sytuacja z wózkiem? Bo Maks ostatnio też nie chce jeździć w gondoli, podnoszenie oparcia nie pomaga. A nie chcę zrezygnowac ze spacerów.

Taka własnie sytuacja panuje u nas ostatnio
http://www.facebook.com/photo.php?fb...count=1&ref=nf

ja przeniosłam się na nosidełko ergonimczne Tula - świetna sprawa jak dla mnie, na chuste czyhałam, ale jak pomyślałam że będę musiała nauczyć się go w to wiązać a czas mija i pogoda u nas też mija, to wygooglowałam wszystko odnośnie nosidełek, wybrałam kilka ergonomicznych, obczytałam sie opini i kupiłam - zdecydownanie dobry dla mnie wybór. I teraz jestem wolna, szczęśliwa, bez depresji, wrzucam małego w trzy sekundy i wychodzimy i chociażby się niebo waliło - on zawsze wysiedzi grzecznie w nosidełku tyle ile jesteśmy na dworzu
Walka była bez sensu, i tak spacery kończyły się na rękach, bo jak Mały coś postanowi to tego się trzyma i dostaje takiej histeri że ma w nosie plecy, ręce i wszystko inne mamy i okolicznych gapiów też. Po co mi to? teraz jesteśmy oboje szczęśliwi, on bo widzi świat i wali w kimę od czasu do czasu, ja bo nie jestem uwiązana i łatwiej poruszać mi się autobusami
Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Dopajacie (woda, herbatki, soczki) dzieci z butli czy z niekapków?
I tak sobie myślę, ile czasu korzysta się z krzesełka do karmienia?
dłuuuugo daję wodę z kubka niekapka

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
hej... no wlasnie....
polecacie niekapki?? jakie?
ja mam ten i polecam, ma silikonowy ustnik i działa jak przy piersi - dziecko musi sobie nacisnąć i wtedy leci co w środku nalejesz http://nuby.com/en-GB/nuby/cups-spouts/9895/

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
heya!
patrzcie jakie fajne spodnie w lidlu będą dla dzieciaków.

http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_30610.htm

szkoda że ich tu nie ma
były - chyba trzy tygodnie temu razem z rzeczami przeciwdeszczowymi, W lidlu jest wszędzie dokładnie to samo - tylko czasami w Polsce jest to dwa tygodnie wcześniej, albo później

gdzie kupujesz kaszki Holle? ja próbuje je znaleźć w sklepiej stacjonarnym ale nigdzie ich nie widziałam

Kism - trzymam kciuki za rozmowę!

a tak w ogóle mój Mały skończył 6 - 6 miesiecy i z trzy dniowym opóźnieniem zaczeliśmy rozszerzać dietę i chociaż mamy te słynne "uniformy" które można nabyć w Ikea, my nabyliśmy w tesco to i tak karmimy go półnagiego - bo jedzenie jest wszędzie, ostatnio wyrzucił sobie resztki z miski na głowę, bo chciał się pobawić pobojowisko jednym słowem
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 08:22   #4326
clauudik
Rozeznanie

No tak zaczął się weekend i wszyscy dłużej śpią? To ja się witam z herbatką

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 08:28   #4327
onething
Zadomowienie

Cytat:
Mamy pierwszy ząbek !!

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Super!

Maciek dzisiaj pierwszy raz (dziś jest dzień pierwszych razów) został sam z dziadkami. I to w porze wieczornej kiedy bywa najbardziej marudny. Ani stęknął, teściowie zachwyceni. Musieliśmy jechać coś załatwić a wieczorem nie chcieliśmy go ciągać ze sobą. Jestem dumna z dziecia! Towarzyski potwór z niego

Dzień pełen wrażeń.

Dołączamy do grona zakatarzonych dzieci. Szymon dziś obudził się z ciąpami, a lekarz w poniedziałek dopiero (i znów przesunie nam się szczepienie) .
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 08:44   #4328
anulka4771
Wtajemniczenie

Witam sie i ja,po kawce

Słuchajcie już nie wiem co mam robić,Szymon ma cały czas katarTaki kaszel że wymiotuje przez flegme,nie często lecz tak raz dziennie.W domu kupa leków a on w ogóle nie reaguje,katar przechodzi na dzień i wraca z taka siłą,że Szymek nie chce jeść bo jak ma to robić z zapchanym nosemDo tego flegma zalega on kaszle dusi się,nie może oddychać,flegma pójdzie i jest ok.Ręce opadają.Jeszcze pogorszyło się dziś w nocy kiedy lekarza nie ma

Filip-cóż Filip znów leczy zęby bo mu ropa podeszłaJest znowu na antybiotyku(no ileż mozna),i tak sobie chodzimy co dwa dni robić ząb,a bo raz nie zrobili bo ropa nie zeszła do końca,wczoraj wsadzili mu antybiotyk gdzie w środę znowu muszę iść z tym zębem.No oszaleje kiedyś.Ile ja,my możemy jeszcze wytrzymać,no ile pytam!!!!

Mąż czeka na miejsce w szpitalu-czas oczekiwania do 10dni,tylko czy sie doczekaJest coraz gorzej

Pogoda do d.py pada,zimno

Ja się powoli szykuje do lekarza-znając życie trochę mi się zejdzie,bo nie mam kiedy,zle sie czuję,jest mi słabo,głowę mi rozsadza,włosy lecą,wzrok siada(termin do okulisty na 18grudnia) heh ciekawe czy będzie jeszcze z czym iść bo z dnia na dzień ślepnę.Jestem sucha jak wiór-czytaj chuda.I tu pada pytanie.Moze to byc przez tarczycę??????

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 10:44   #4329
8ewus8
Zadomowienie

Bry
dziewczyny ja jeszcze raz z tym glutenem zapytam...
Karmię tylko piersią. Adaś 2 dni temu skończył 4 miesiące, czy mam kupić jakąs kaszkę zawierającą gluten i mu dawać po pół łyżeczki?
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 10:51   #4330
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Witam sie i ja,po kawce

Słuchajcie już nie wiem co mam robić,Szymon ma cały czas katarTaki kaszel że wymiotuje przez flegme,nie często lecz tak raz dziennie.W domu kupa leków a on w ogóle nie reaguje,katar przechodzi na dzień i wraca z taka siłą,że Szymek nie chce jeść bo jak ma to robić z zapchanym nosemDo tego flegma zalega on kaszle dusi się,nie może oddychać,flegma pójdzie i jest ok.Ręce opadają.Jeszcze pogorszyło się dziś w nocy kiedy lekarza nie ma

Filip-cóż Filip znów leczy zęby bo mu ropa podeszłaJest znowu na antybiotyku(no ileż mozna),i tak sobie chodzimy co dwa dni robić ząb,a bo raz nie zrobili bo ropa nie zeszła do końca,wczoraj wsadzili mu antybiotyk gdzie w środę znowu muszę iść z tym zębem.No oszaleje kiedyś.Ile ja,my możemy jeszcze wytrzymać,no ile pytam!!!!

Mąż czeka na miejsce w szpitalu-czas oczekiwania do 10dni,tylko czy sie doczekaJest coraz gorzej

Pogoda do d.py pada,zimno

Ja się powoli szykuje do lekarza-znając życie trochę mi się zejdzie,bo nie mam kiedy,zle sie czuję,jest mi słabo,głowę mi rozsadza,włosy lecą,wzrok siada(termin do okulisty na 18grudnia) heh ciekawe czy będzie jeszcze z czym iść bo z dnia na dzień ślepnę.Jestem sucha jak wiór-czytaj chuda.I tu pada pytanie.Moze to byc przez tarczycę??????
<przytul> Może idź z Szymonem na izbę przyjęć skoro, aż tak się dziecko męczy. A Ty zrób sobie badania, żebyś wiedziała co się dzieje, bo doprowadzisz się do ruiny kobieto
Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Bry
Karmię tylko piersią. Adaś 2 dni temu skończył 4 miesiące, czy mam kupić jakąs kaszkę zawierającą gluten i mu dawać po pół łyżeczki?
Ja daję mannę, biorę pół łyżeczki, dolewam swojego mleka i mu podaję.
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 11:41   #4331
ladybird_1987
Rozeznanie

Hej!
Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość

Ja bym chyba pojechała na IP. Nie może się tak biedaczek męczyć.

Takie objawy może powodować tarczyca.
Trzymaj się kochana!
Cytat:
Bry
Ja tak właśnie zamierzam robić. Dzisiaj znowu próbowałam podać same moje mleko łyżeczką. Poszło nam lepiej niż wczoraj- tylko dwa razy miała odruch wymiotny.
Stary 2012-10-13, 13:15   #4332
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Bry
Jeszcze nie, za wcześnie.

A jaki Wy macie w ogóle stosunek do wprowadzania glutenu? Jaki to ma sens wg Was?
Poruszałyśmy ten temat na fb i zdania są podzielone.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 14:05   #4333
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
Dopajacie (woda, herbatki, soczki) dzieci z butli czy z niekapków?
I tak sobie myślę, ile czasu korzysta się z krzesełka do karmienia?
Póki co nie dopajam, daję cycucha na żądanie. Niekapek zamierzam podać ok 6 m-ca, jak już świadomie będzie trzymał kubek i wiedział do czego służy.

Przy pierwszym dziecku wogóle nie korzystałam z krzesełka do karmienia Teraz też karmimy się w foteliku samochodwym ale zastanawiam się nad krzesełkiem turystycznym mocowanym do normalnego krzesła, ale to dopiero jak będzie pewnie siedział.

Ubiegłą noc spędziłam na pracowniczej imprezie i przyznam że trochę odreagowałam...szkoda tylko że bez męża, no ale cóż babcie nigdy nie oferowały swojej pomocy, choć doskonale wiedziały że chcieliśmy iść razem, przykro że nie możemy liczyć na najbliższych...

Moja kluseczka waży już 8780g i ma 74cm długości, obw. główki 45cm. Na szczepieniu nawet się nie skrzywił, turlał się na leżance, aż doktorka była zaskoczona, że taki grubasek a tak świetnie sobie radzi. Ale muszę przyznać, że moje dziecię rozwija się książkowo
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 14:06   #4334
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Jeszcze nie, za wcześnie.

A jaki Wy macie w ogóle stosunek do wprowadzania glutenu? Jaki to ma sens wg Was?
Poruszałyśmy ten temat na fb i zdania są podzielone.
Dzisiaj wieczorem poczytam o glutenie, ale z tego co zdążyłam wyczytać to zaczyna się go podawać w 5 miesiacu czyli powinnam teraz mu już dawać chyba.

Czy każda kasza manna może być?

my będziemy za tydzień u lekarza to chyba zapytam
http://www.osesek.pl/images/stories/pdf/protest.pdf

Edytowane przez 8ewus8
Czas edycji: 2012-10-13 o 14:13
Stary 2012-10-13, 14:11   #4335
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzisiaj wieczorem poczytam o glutenie, ale z tego co zdążyłam wyczytać to zaczyna się go podawać w 5 miesiacu czyli powinnam teraz mu już dawać chyba.

Tak, piszą że w piątym miesiącu, czasami, że na przełomie 5 i 6 miesiąca, ale jeśli dziecko nie ma jeszcze rozszerzanej diety, to po co już wprowadzać gluten? Tzn. każdy robi jak uważa. Dla mnie to jeszcze za wcześnie Czekam do 6 miesiąca z wprowadzaniem nowych pokarmów, a nad glutenem to się jeszcze zastanowię
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 14:52   #4336
_agata
Zakorzenienie

Hej!
Upiekłam placki ziemniaczane, tak mi się chciałooooo!
Zapiekłam dodatkowo z serem i pochłonęłam z kwaśną śmietaną. Samo zdrowie.
Chłop na spacerze z Maciem to mam luuuuuuuuuzzz...

Cytat:

Dzień pełen wrażeń.

Dołączamy do grona zakatarzonych dzieci. Szymon dziś obudził się z ciąpami, a lekarz w poniedziałek dopiero (i znów przesunie nam się szczepienie) .
Jak tylko katar to nie ma od razu do lekarza. TO oczywiście moje zdanie. W poniedziałek spokojnie pójdziesz, osłucha Szymona... pewnie tylko katar tak jak u nas było.

Cytat:
Bry
A kiedy zamierzasz wprowadzać pokarmy stałe?
Gluten powinno się wprowadzać w 5.-6. miesiącu, więc masz jeszcze czas. Jak będzie podawała pokarmy stałe, to po trochu kaszy manny dodasz.

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
Póki co nie dopajam, daję cycucha na żądanie. Niekapek zamierzam podać ok 6 m-ca, jak już świadomie będzie trzymał kubek i wiedział do czego służy.

Przy pierwszym dziecku wogóle nie korzystałam z krzesełka do karmienia Teraz też karmimy się w foteliku samochodwym ale zastanawiam się nad krzesełkiem turystycznym mocowanym do normalnego krzesła, ale to dopiero jak będzie pewnie siedział.

Ubiegłą noc spędziłam na pracowniczej imprezie i przyznam że trochę odreagowałam...szkoda tylko że bez męża, no ale cóż babcie nigdy nie oferowały swojej pomocy, choć doskonale wiedziały że chcieliśmy iść razem, przykro że nie możemy liczyć na najbliższych...

Moja kluseczka waży już 8780g i ma 74cm długości, obw. główki 45cm. Na szczepieniu nawet się nie skrzywił, turlał się na leżance, aż doktorka była zaskoczona, że taki grubasek a tak świetnie sobie radzi. Ale muszę przyznać, że moje dziecię rozwija się książkowo
Szkoda, że babcie nawet na "chwilę" nie chcą zostać...

Ile kluseczka już ma?

o
Stary 2012-10-13, 15:24   #4337
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
A kiedy zamierzasz wprowadzać pokarmy stałe?
Gluten powinno się wprowadzać w 5.-6. miesiącu, więc masz jeszcze czas. Jak będzie podawała pokarmy stałe, to po trochu kaszy manny dodasz.
pokarmy stałe mam zamiar wprowadzać po 6 miesiącu, już sama nie wiem czy dawać teraz sam gluten czy poczekać i z jedzeniem. Z drugiej strony czytałam, że albo teraz go podać czyli 5 miesiąc albo dopiero koło 10 miesiąca, bo teraz chyba najlepiej wchłaniany czy jakoś tak. Nie mogę dzisiaj dłużej poczytać niestety, bo inspekcja wiecorem przyjeżdża czytaj TESCIOWA i muszę sprzątać a mąż wozi do ślubu jak zwykle, więc małym się nie zajmie.
Zazdroszczę, że Wasi faceci chociaż w soboty wyjdą z dzieckiem na spacer, mojego od maja nie było w ani jedną sobotę, jedynie niedziela zostaje:/

A z katarem to mój lekarz uważa, że natychmiast trzeba jechac do lekarza, to nei jest tak jak u dorosłych, że przejdzie i po sprawie. Moim zdaniem trzeba dziecku coś podać na ten katar, bo w ciągu kilku dni potrafi się wywiązać zapalenie oskrzeli czy nawet płuc, bo dziecko nie potrafi wydmuchac nosa ani odkasłać wydzieliny, która spływa mu do oskrzeli.
Ja jechałam ze swoim w niedziele do lekarza, wyglądał tragicznie i obawiam się, że jakbym nie pojechała i nie podała leków to kolejnego dnia tez by tak wyglądał.
Stary 2012-10-13, 15:52   #4338
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
Szkoda, że babcie nawet na "chwilę" nie chcą zostać...

Ile kluseczka już ma?
Teściowa tylko raz zaproponowała pomoc, na czas mojego drugiego porodu, ale że poszłam na planowane wywołanie, to nie miała okazji się wykazać, bo córkę mąż zawiózł do opiekunki. Moja mama oczywiście zawsze chętna, ale jak nie trzeba i pomoc oferuje przez telefon, bo gdy mówię żeby przyjechała, to zawsze się wykręca i przekłada wizytę na inny termin. Ale wiele można by było pisać i narzekać... cieszę się że mam zdrowe dzieciaki i mimo wszystko świetnie sobie radzę z całą organizacją.

Moja kluseczka w niedzielę będzie miała 4,5 m-ca. Waga cały czas na 97 centylu, natomiast wzrost dużo ponad siatką. Ubranka nosi na 9 m-cy. Wszystkie kombinezony jakie mu kupiłam lub co dostalam w spadku nie nadają się na niego, muszę znowu coś poszukać na allegro.

_agata tak ostatnio się myslałam o Tobie i nie pisałaś już dawno czy remont skończyliście? Już wszystko urządzone jak należy?
Stary 2012-10-13, 16:33   #4339
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
hej... no wlasnie....
polecacie niekapki?? jakie?
Ja mam lovi 360 stopni

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Ksim-a byłaś oglądać prywatny żłobek gdzieś koło parku strzeleckiego dopiero co otwarte nowe wyposarzenie podobno full wypas
Stary 2012-10-13, 16:56   #4340
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
pokarmy stałe mam zamiar wprowadzać po 6 miesiącu, już sama nie wiem czy dawać teraz sam gluten czy poczekać i z jedzeniem. Z drugiej strony czytałam, że albo teraz go podać czyli 5 miesiąc albo dopiero koło 10 miesiąca, bo teraz chyba najlepiej wchłaniany czy jakoś tak. Nie mogę dzisiaj dłużej poczytać niestety, bo inspekcja wiecorem przyjeżdża czytaj TESCIOWA i muszę sprzątać a mąż wozi do ślubu jak zwykle, więc małym się nie zajmie.
Zazdroszczę, że Wasi faceci chociaż w soboty wyjdą z dzieckiem na spacer, mojego od maja nie było w ani jedną sobotę, jedynie niedziela zostaje:/
chodzi o to że w tych miesiącach mleko matki najlepiej chroni, ma takie zdolności, jak nie wracasz do pracy to możesz później nikt cię nie zmusza, ja zaczęłam gluten dawać jak skończyła 4,5m, po 2 tyg zaczęłam rozszerzać dietę bo niestety od listopada idzie do żłobka, a tam nikt dziecka mi nie nauczy jeść

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 17:07   #4341
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
To ja też się pochwalę Sebuś dziś wieczorem zasnął sam w łóżeczku i to w dodatku mając czkawkę
Witam!

Ale uroczy kawaler rośnie

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:

my będziemy za tydzień u lekarza to chyba zapytam
http://www.osesek.pl/images/stories/pdf/protest.pdf
Tak chyba najlepiej zapytać lekarza mi swego czasu mj powiedział ze nie ma co się śpieszyć ale teraz to chyba też muszę już zacząć chyba do nie zadzwonię i też się zapytam czy już
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 17:49   #4342
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Brawo!

Cytat:

A z katarem to mój lekarz uważa, że natychmiast trzeba jechac do lekarza, to nei jest tak jak u dorosłych, że przejdzie i po sprawie. Moim zdaniem trzeba dziecku coś podać na ten katar, bo w ciągu kilku dni potrafi się wywiązać zapalenie oskrzeli czy nawet płuc, bo dziecko nie potrafi wydmuchac nosa ani odkasłać wydzieliny, która spływa mu do oskrzeli.
Ja jechałam ze swoim w niedziele do lekarza, wyglądał tragicznie i obawiam się, że jakbym nie pojechała i nie podała leków to kolejnego dnia tez by tak wyglądał.
Kurczę, naprawdę musisz sprzątać bo teściowa przyjeżdża. W życiu bym nie sprzątała.
Twojego chłopa nie ma, ale dzięki temu jakaś kasa wpada... coś za coś. Chociaż ja sobie ponad wszystko cenię czas spędzony z mężem.

Cytat:
Teściowa tylko raz zaproponowała pomoc, na czas mojego drugiego porodu, ale że poszłam na planowane wywołanie, to nie miała okazji się wykazać, bo córkę mąż zawiózł do opiekunki. Moja mama oczywiście zawsze chętna, ale jak nie trzeba i pomoc oferuje przez telefon, bo gdy mówię żeby przyjechała, to zawsze się wykręca i przekłada wizytę na inny termin. Ale wiele można by było pisać i narzekać... cieszę się że mam zdrowe dzieciaki i mimo wszystko świetnie sobie radzę z całą organizacją.

Moja kluseczka w niedzielę będzie miała 4,5 m-ca. Waga cały czas na 97 centylu, natomiast wzrost dużo ponad siatką. Ubranka nosi na 9 m-cy. Wszystkie kombinezony jakie mu kupiłam lub co dostalam w spadku nie nadają się na niego, muszę znowu coś poszukać na allegro.

_agata tak ostatnio się myslałam o Tobie i nie pisałaś już dawno czy remont skończyliście? Już wszystko urządzone jak należy?
A to mój Maciek wcale nie taki duży.

Czy urządzone... powiedzmy, że tak. Chociaż ja z tych, co nie mogą kupić tak od razu. Wszystko oglądam, szukam, porównuję. Przez to jeszcze trochę rzeczy nam brakuje. Cały czas zastanawiam się nad listwami przypodłogowymi, nie mamy jeszcze rolet w kuchni... a może żaluzje zrobię... nie wiem. Malowanie jeszcze w kuchni musimy dokończyć bo mi się koncepcja zmieniła nieco odkąd się wprowadziliśmy. Nie to, że mi się nie podoba, ale muszę zmienić.
Nie umiem zdecydować jakie krzesła w jadalni, jakie meble do salonu... trochę jeszcze przed nami.
Ale mieszkamy!
My się wprowadziliśmy 1,5 tygodnia przed tym jak się Maciek urodził... trochę musieliśmy zwolnić tempo
Dziękuję, że pytasz

o
Stary 2012-10-13, 18:13   #4343
she_87
Raczkowanie

Cytat:
Super!

Moja Sara dzis przewróciła sie na brzuch, takto próbowalam ale dupke ma za ciezką i wracaął a jak sie nie udawalo to strasznie płakała.

Cytat:
Bry
Ja wprowadziłam w 5 miesiącu podaje co 2 dni tak mniej wiecej. Gotuje 1 łyżeczke kaszy manny w wodzie i póżniej na łyzeczke dodaje swojego mleka.

U nas noc straszna była Mała budziła sie chyba z 8 razy ale na szczęście rano odsypiała to się nawet wyspalam, Sara zaczyna już ciagnać sie do siadania ale ja jej narazie nie sadzam. Tylko przy ubieraniu bluzy na spacer ją sadzam na chwilke na kolanach. I walsnie odkad zaczeła troche siadac to jej zaczewło sie ulewac.
dzis miaąłm nadzieje na zakupy wybrałam się do Ptak Outlet dzis otwierali i było tyle ludzi że zrezygnowąłam kolejki były żeby wejść do sklepu masakra mam blisko to w tygodniu sie wybiore mam nadzieje ze będą jeszcze te promocje co na otwarcie musze kupic kurtke i buty.
she_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 18:50   #4344
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
A to mój Maciek wcale nie taki duży.

Czy urządzone... powiedzmy, że tak. Chociaż ja z tych, co nie mogą kupić tak od razu. Wszystko oglądam, szukam, porównuję. Przez to jeszcze trochę rzeczy nam brakuje. Cały czas zastanawiam się nad listwami przypodłogowymi, nie mamy jeszcze rolet w kuchni... a może żaluzje zrobię... nie wiem. Malowanie jeszcze w kuchni musimy dokończyć bo mi się koncepcja zmieniła nieco odkąd się wprowadziliśmy. Nie to, że mi się nie podoba, ale muszę zmienić.
Nie umiem zdecydować jakie krzesła w jadalni, jakie meble do salonu... trochę jeszcze przed nami.
Ale mieszkamy!
My się wprowadziliśmy 1,5 tygodnia przed tym jak się Maciek urodził... trochę musieliśmy zwolnić tempo
Dziękuję, że pytasz
Tak to jest z urządzaniem gniazdka Ja też wiele bym teraz zmieniła...
Dobrze że nie kupujesz pod wpływem chwili, tylko dokładnie przemyślasz każdy zakup. Mimo wszystko trudno się zdecydować, duży wybór, a cena rzadko odzwierciedla jakość.... a z małym dzieckiem, to wiadomo, zmieniają sie priorytety i dziecko jest na pierwszym miejscu, a później przyziemne sprawy
Stary 2012-10-13, 19:05   #4345
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Tak to jest z urządzaniem gniazdka Ja też wiele bym teraz zmieniła...
Dobrze że nie kupujesz pod wpływem chwili, tylko dokładnie przemyślasz każdy zakup. Mimo wszystko trudno się zdecydować, duży wybór, a cena rzadko odzwierciedla jakość.... a z małym dzieckiem, to wiadomo, zmieniają sie priorytety i dziecko jest na pierwszym miejscu, a później przyziemne sprawy
Każdą złotówkę sto razy obrócę zanim wydam

o
Stary 2012-10-13, 19:12   #4346
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
Każdą złotówkę sto razy obrócę zanim wydam
Hehe, skąd ja to znam
Stary 2012-10-13, 20:57   #4347
rozowa1987
Zadomowienie

moja liwieńka wsze dzieciaczki wszystkie słodziutkie kocham być mamą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC07446.jpg (108,3 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC07482.jpg (70,9 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC07533.jpg (74,7 KB, 56 załadowań)
Stary 2012-10-13, 20:59   #4348
_agata
Zakorzenienie

O rany! Jaka fajna niunia
Ja nie wiedziałam, że bycie mamą jest AŻ TAK fajne!

o
Stary 2012-10-13, 21:07   #4349
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
O rany! Jaka fajna niunia
Ja nie wiedziałam, że bycie mamą jest AŻ TAK fajne!
wiele razy narzekam że ciężko bo cały tydzień sama tata tylko na weekendy ale życie bym oddała za moją niunie

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

wkurza mnie że na moją liwke mówią ze jest gruba że co ja jej daje jeść ,a waży 7,500 mam jej nie dawać kaszek na razie pediatra tak kazała robić ale z tego co czytam wasze dzieciaczki też tyle ważą.
Stary 2012-10-13, 21:13   #4350
benka99
Rozeznanie

Cytat:

Ale śliczny kawaler! I jak ładnie się podpiera, mój Maks tak nie potrafi

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
ja przeniosłam się na nosidełko ergonimczne Tula - świetna sprawa jak dla mnie, na chuste czyhałam, ale jak pomyślałam że będę musiała nauczyć się go w to wiązać a czas mija i pogoda u nas też mija, to wygooglowałam wszystko odnośnie nosidełek, wybrałam kilka ergonomicznych, obczytałam sie opini i kupiłam - zdecydownanie dobry dla mnie wybór. I teraz jestem wolna, szczęśliwa, bez depresji, wrzucam małego w trzy sekundy i wychodzimy i chociażby się niebo waliło - on zawsze wysiedzi grzecznie w nosidełku tyle ile jesteśmy na dworzu
Walka była bez sensu, i tak spacery kończyły się na rękach, bo jak Mały coś postanowi to tego się trzyma i dostaje takiej histeri że ma w nosie plecy, ręce i wszystko inne mamy i okolicznych gapiów też. Po co mi to? teraz jesteśmy oboje szczęśliwi, on bo widzi świat i wali w kimę od czasu do czasu, ja bo nie jestem uwiązana i łatwiej poruszać mi się autobusami
Dzieki za odp muszę się za czymś rozejrzeć, bo dziś znów nie mogliśmy wyjść z wózkiem, ale jak mąż wziął małego na ręce to odrazu mu przeszły humory. Rozglądał się i uśmiechał a w wózku masakra.

Mamy już dwa ząbki!!
Mam nadzieję że teraz noce będą już lepsze i wogóle Maks będzie w dobrym humorze.
Dziś mój żarłok zjadł całą michę ziemniaków ze szpinakiem a potem pół miseczki jabłka . I nawet dobrze mu to idzie, podkładam tylko pod buźkę pieluchę i nic nie jest brudne.

Dziewczyny kupujecie słoiczki w Rossmannie? Te Babydream? Dziś rzuciłam okiem i chyba w porównaniu do Gerbera czy Bobovity wychodzą dość tanio.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości