|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XXIV
Cytat:
dlaczego dajesz się tak traktować? ok, gdyby to zdarzyło się raz (chociaż też nie pochwalam), ale jak możesz powtarzać swój błąd biorąc pod uwagę, że na pewno rozpaczałaś po pierwszym? zachowaj choć resztki zdrowego rozsądku, dumy i szacunku do samej siebie, bo takim zachowaniem przedstawiasz siebie jako zdesperowaną babę chcącą przez łóżko wrócić do byłego. Dla niego jesteś jedną z wielu opcji, nie jedyną, zrozum to wreszcie.
|
|
#3152 |
|
Raczkowanie
|
Klaudiad18- traktuj go z dystansem, zeby sobie nie myslal ze jak tylko kiwnie palcem to Ciebie ma- na zawolanie, a pozniej tylko przez to cierpisz, bo sie nie odzywa.
|
|
|
|
#3153 |
|
Zadomowienie
|
Całą sobote nie mogę sie do niczego zmobilizować :/ na tęsknoty mnie wzięło..
|
|
#3154 |
|
Zadomowienie
|
a masz może jakiś sport który sprawia Ci przyjemnosc? ja jak mam zajęcie fizyczne to nie mam nastroju do tęsknoty
|
|
|
|
#3155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w ogole mam doła, że pewnie wszyscy znajomi pewnie gdzieś imprezuja a ja nie :/ ( ale ja nawet nie lubie imprez, więc to takie głupie wszystko :/ ) - mój eks nie lubił tej aspołeczności mojej. i z tego powodu nie umial byc ze mna. chyba jakoś nie mogę sie ogarnąć po rozstaniu. jakoś fakt ze wiedzialam ze wieczorem sie z nim spotkal dawal tyle radosci ze w dzien mialam mase energii i to albo z kumpela na kawe albo coś, a teraz robie dosłownie NIC.
|
|
|
#3156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja za późno zaczełam się uczyć do obrony i miałam tak mało czasu, że nawet nie miałam kiedy się zastanawiać co robią innijak obrona no to masz niestety co robić :/ trzymam kciuki, żebyś szybko wybiła sobie smutki z głowy i zabrała się za naukę ( pomyśl tak: jeszcze tylko tydzień i będziesz miała studia z głowy, czas na imprezy itd.) |
|
|
|
|
#3157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ps: ja caly czas myślałam, że ta obrona to prezentacja pracy i raczej formalność a tu będą pytać jeszcze masakra.
|
|
|
#3158 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ratujcie od zerwania minął miesiąc. Wczoraj byłam na dyskotece z kuzynem eksa. On też tam był, oczywiście narąbany ;/ widziałam jak kleił się do jakieś panienki, nie wytrzymałam tego, podeszłam i z całej siły dałam mu z liścia.
Glupio się z tym czuje, kocham go i nie potrafię zapomnieć. Na imprezie byliśmy paczką, nasi wspólni znajomi, jego koledzy. Pocieszali mnie i wg. tukli do głowy,że jemu w ogole nie zależy na panience ;( O 2.40 dostałam smsa od niego "przegiełaś i masz przeje****ane" ;( |
|
|
|
#3159 |
|
Zadomowienie
|
sorry ale troche przegięłaś :/
przecież nie byliście razem więc mial prawo robić co mu się podobało z inną dziewczyną. Ja bym się na jego miejscu masakrycznie wkurzyła. Głupio się zachowałaś.
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co ty sobie w ogóle wyobrażasz? Dlaczego tak zrobiłaś? Fajnie by ci było, gdybyś to ty została uderzona? Wiesz co, jeśli nie radzisz sobie z rozstaniem i agresją, to może idź do psychologa, bo naprawdę to co zrobiłaś to była gruba przesada. Na dodatek nie jesteście razem już miesiąc!!! On sobie mógł przelecieć każdą panienkę z tego lokalu, a tobie nic do tego.
|
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wysłałam smsa do eksa, że czuję się głęboko urażona jego sugestiami o tym, żebyśmy spróbowali, bo on nie wie co czuje, a chce wiedzieć, że jest to dowód jego braku szacunki i nie życzę sobie takiego traktowania. Odpisał, że przeprasza i że nie o to mi chodziło.
Ale, ale... mam kupione bilety do USA.
|
#3162 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po pierwsze to Twój EKS robi co chce. Po drugie był po %, więc może się nie kontrolował, a Ty powinnaś być mądrzejsza i zachować się z klasą, a nie jak jakaś furiatka! Po trzecie i co więcej jakbyś się czuła gdyby to Twój EKS uderzył Ciebie jakbyś obściskiwała się z innym. Panuj nad emocjami. To Jego życie i Jego sprawa co robi, Tobie nic do tego! Dziwisz się, że takiego sms-a dostałaś?? -Ja NIE!! To co ja miałam zrobić widząc EKSa z nową panienką jak szedł z nią za rękę przez miasto? Podejść i Mu i Jej sprzedać z liścia ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakaś masakra... Nie rozumiem przemocy fizycznej. Naprawdę. Czemu to zrobiłas? Miał prawo kleić się do kogo chce, a przemoc jest niedopuszczalna, naprawdę. Jego sms też jest skandaliczny (co to znaczy "masz przeje***ane? to jakaś groźba) i nie podoba mi się jego wydźwięk, ale to... Dziewczyny, naprawdę przemoc nie jest okej. W moim związku z eksem nigdy nie pojawiły się wyzwiska, szarpanie czy przemoc z którejkolwiek ze stron. To jest wręcz niewyobrażalne dla mnie. ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Prawda? A w tym wszystkim perspektywa poznania fajnego faceta Boże, błagam, oby to się dobrze wszystko potoczyło.
|
|
#3164 |
|
Raczkowanie
|
Super
zapowiada się niezly zwrot akcji !!!u mnie wszystko na opak ;( im wiecej czasu mija, tym bardziej tesknie. ach ... Edytowane przez ingemona Czas edycji: 2012-10-13 o 23:10 |
|
|
|
#3165 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam doła weekendowego
wspomnienia wracaja... myslalam, ze sie trzymam jakos :/---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Nie ja jedna mam nastroj do bani- jak widac po wpisach. Ech... ciekawe, czy naszym eksom tez sie bierze na wspominanie ? -wiem glupia rozkmina. Edytowane przez Hopefull Czas edycji: 2012-10-13 o 23:17 |
|
|
|
#3166 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
rozumiem doskonale . bije sie z myslami- napisac, nie napisac. to takie glupie bo wiem ze tego nie zrobie a strasznie ale to strasznie chce wiedziec co u niego slychac. troche sie u mnie pozmienialo, w sensie ze cos tam zaczelam ze swoim zycie robic i wiem ze by sie tez z tego cieszyl. zawsze dzielilam sie z nim moimi malymi sukcesami, to on byl pierwsza osoba z ktora chcialam sie ddzielic przemysleniami itd. TAK MI GO BRAK!!! ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Nie ja jedna mam nastroj do bani- jak widac po wpisach. Ech... ciekawe, czy naszym eksom tez sie bierze na wspominanie ? -wiem glupia rozkmina.[/QUOTE] a tam glupia. nie Ty jedna masz takie rozkminy dzisiaj. choc ja wciaz tak mam, wiec ... lobotomii chce !!! |
|
|
|
|
#3167 | |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że jest nas więcej z dołem weekendowym
![]() Ja też mam takie odczucie, że im więcej mija czasu, tym mi ciężej, bo coraz bardziej za nim tęsknię. A myślałam, że z czasem będzie lepiej... Myślę, że oni nie wspominają aż tak często jak my... Faceci raczej wolą się czymś zająć, działać, żeby tylko nie myśleć. Już tak są "skonstruowani". ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3168 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Coz, tak sie zawalilam roznymi rzeczami, ze padam na p... a i tak to nie pomaga. Jak oni to niby robia? przeciez wszyscy nie moga byc totalnie wyprani z uczuc. ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Wiecie, mnie to nie przeszkadza bycie singielka. Mnie przeszkadza bycie bez niego . Troche to pogmatwane, wiem.Tyle smutkow mi przyprawil i w ogole, wciaz uwazam, ze mozna to bylo naprawic, tylko on nie chcial. I teraz ja tesknie a on laski wyrywa
|
|
|
|
|
#3169 |
|
Raczkowanie
|
A mnie sie wydaje, ze wbrew pozorom oni tez maja momenty (a przynajmniej niektorzy z nich), gdzie nachodza ich wspomnienia- w koncu mamy tu przyklady dziewczyn, do ktorych byli zaczynaja ostro pisac, dzwonic- wczesniej lub pozniej, a jednak, czyli przypominaja sobie.
Fajnie sobie tlumacze co, z nadzieja ze i moj eks sobie przypomni ![]() Ja napisac nie chce, ale fakt faktem, ze ja tez z bylym mowilismy sobie o nowinkach zawsze, ech brak tego.. Edytowane przez Hopefull Czas edycji: 2012-10-13 o 23:45 |
|
|
|
#3170 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę, że faceci nie są wyprani z uczuć, po nich po prostu nie widać, że coś ich dręczy, kryją to w sobie, bo muszą przecież uchodzić za twardzieli, których nic nie rusza. Dlaczego od razu zakładasz, że wyrywa laski? Pewnie robi coś bardziej przyziemnego
|
|
|
|
|
#3171 |
|
Raczkowanie
|
Mi brakuje chlopaka i przyjaciela :/ ja staram sie odganiac mysli co robi, zeby sie nie nakrecic, bo juz wogole nie bede mogla zasnac. A sni mi sie czesto, to tez nie dobrze, bo potem budze sie rano i odrazu mam humor do d..
|
|
|
|
#3172 |
|
Raczkowanie
|
Na pewno czasem coś sobie o nas pomyślą (w końcu byłyśmy jakąś częścią ich życia), ale to nie oznacza, że od razu wyślą smsa albo zadzwonią
W ogóle lepiej się nie nastawiać na żadne wielkie come backi, dla własnego zdrowia psychicznego Olać, olać i jeszcze raz olać. Jak będzie chciał - odezwie się [sama sobie tak wmawiam cały czas ].
|
|
|
|
#3173 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo glownym powodem naszego rozejscia byla jego chec "bycia" z wieloma laskami .---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno wspominają, tylko co z tego? Jeżeli był powód do rozstania, to nie ma znaczenia, czy tęsknimy i czy oni tęsknią... Nie wierzę, że facet, który jako powód odejścia daje "chęć bycia z innymi laskami" może się zmienić. Wierzę, że w wielu chwilach brakuje mu eks, to normalne. Ale to nie oznacza, że powrót to dobra opcja.
|
#3175 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
;0 ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Cytat:
ale co z tego, ze wiem ze taka opcja jest katastrofalna dla mnie. rozum i logika w uczuciach zawodza. moim przeklenstwem jest to, ze ja nie moge sie pogodzic z tym jego podejsciem, z tym, ze nigdy sie nie dowiem jak bylo naprawde itd, co do mnie czul i w ogole. Niektore z nas swietnie sobie radza ze strata eksa, inne gorzej, jeszcze inne potrafia zostawic to za soba i otworzyc sie nowe zwiazki a i jak sama wiesz, poznac kolesia i poleciec do niego .ja tak nie moge, jestem zamknieta jakby na reszte swiata a i swiat sie zamknal na mnie. nawet pies z kulawa noga nie obejrzy sie za mna na poprawe humoru. Edytowane przez ingemona Czas edycji: 2012-10-14 o 00:09 |
||
|
|
|
#3176 |
|
Raczkowanie
|
No jasne, że nie ma sie co nastawiac... Trzeba zyc dalej, co ma byc to bedzie. Ale przychodzi taki weekend jak ten (czyli kompletnie bez planow i w domu) i mam wrazenie, jakby rozstanie bylo wczoraj :/ mimo ze juz ponad 2 miesiace minely. Pojawiaja sie mysli, wspomnienia itp. To minie, mam nadzieje..
![]() Az wszamalam pol czekolady wieczorem na poprawe humoru |
|
|
|
#3177 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
To, czy rozum i logika zawodzą zależy od Ciebie. Naprawdę możesz wybrać. Rozstania bolą - wierz mi, rozstałam się po 4,5 roku z facetem, który włożył mi pierścionek na palec, z którym miałam wybrane imiona naszych dzieci i zaplanowaną przyszłość. Możesz wybrać, czy lecieć do eksa jak ćma w ogień czy nie.
A lecenie jak ćma w ogień się nie opłaca. A co do tego "jak było naprawdę", to nie ma łatwych odpowiedzi i pewnie najbardziej sensownym rozwiązaniem byłabyś zawiedziona. Jego podejście to nie tylko podejście do rozstania, to w ogóle podejście do życia, to nie jest jakoś zmienne. Idę sobie przypomnieć Twoją historię. ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- I dodam, że nie chcę oceniać niczyjego sposobu radzenia sobie z rozstaniem. Każdy z nas ma różną emocjonalność. Ale bardzo apeluję o rozsądek przy ewentualnych powrotach, walce o eksa. Naprawdę. Dlatego, że to, co sobie wypracujesz pod względem szacunku w związku, to dostajesz. To nie są przelewki.
|
#3179 |
|
Raczkowanie
|
Nie mam zamiaru walczyc o niego. Gdyby tak sie stalo, ze by zmadrzal to musialby sie sporo napracowac, ale to bardzo nikle szanse. Mnie wciaz bardzo zalezy na nim, ale to nie ozn ze polece na pierwsze zawolanie. Odkochac sie nie jest takie latwe.
Tu sie moge wygadac i to robie. |
|
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:04.

chcę napisać, zadzwonić cokolwiek.. ale wiem ze to nie ma zbyt wielkiego sensu, bo nic sobie nie obiecywalismy..
INSTAGRAM: 
ja za późno zaczełam się uczyć do obrony i miałam tak mało czasu, że nawet nie miałam kiedy się zastanawiać co robią inni

.