Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-12, 17:23   #4111
dance makabre
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

Cytat:
Napisane przez Dziwnograj Pokaż wiadomość
R:

Ś: jajecznica na suchej patelni z dwóch jajek, kromka grahama, garść kiełków, herbata bez cukru mogłyby dojść jeszcze jakieś warzywa
IIŚ: 2 ciastka fitness (takie z piekarni, z płatków owsianych, razowej mąki z gorzką czekoladą - mały grzeszek, na który pozwalam sobie raz dziennie ) mało (chyba, że te ciastka są naprawdę spore)- dołóż np. serek wiejski albo jabłko
O: makaron pełnoziarnisty (40g) ze szpinakiem, pomidorem i jogurtem z curry i papryką, posypany łyżką siemienia lnianego i 1/2 łyżki słonecznika ładnie
K: ser biały chudy z jogurtem, 2 łyżkami otrąb pszennych, łyżką otrąb owsianych + cynamon i herbata otręby lepiej sprawdzają się od rana, tutaj dałabym do twarogu warzywa
Za mało warzyw (tylko w obiedzie), II śniadanie stanowczo za skromne.
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 17:30   #4112
Dziwnograj
Raczkowanie

Akurat na małą ilość warzyw nigdy nie narzekam, dzisiaj jakoś tak się złożyło )
Hmm... a coś innego do tego twarożku może być? Mogę zjeść warzywa osobno, ale twarożek u mnie tylko na słodko )
A ciastka, może nie ogromne, ale spore, ale rzeczywiście jogurt albo owoc by się przydał.
Dziwnograj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 19:07   #4113
G0si3k
Raczkowanie

R godz orientacyjne:

7:00 Owsianka z 4 lyzek platkow z lyzka masla orzechowego, dwiema sliwkami, posypana wiorkami kokosowymi i lnem mielonym + czarna kawa

9:30 Dwie lychy jogurtu naturalnego z pokrojonym bananem i posypane ziarnami slonecznika i pestkami dyni

12:30 Grillowana piers kurczaka z salata, pomidorem, papryka i surowka coleslaw, zawiniete w tortille

kefir, popijany od czasu do czasu

17:30 Serek wiejski z rzodkiewka i ogorkiem zjedzony z mala kromka chleba sodowego

Po pracy:
Jakos po 21:00 pewnie jajko na twardo z pomidorem i szczypiorkiem

Oceni Ktos?

Chyba moj organizm w koncu polubil R, bo poszly 2 kg

Tiffoczki
Mel B Buns
Melissa Bender
Xhit
G0si3k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 19:35   #4114
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dziwnograj Pokaż wiadomość
Akurat na małą ilość warzyw nigdy nie narzekam, dzisiaj jakoś tak się złożyło )
Hmm... a coś innego do tego twarożku może być? Mogę zjeść warzywa osobno, ale twarożek u mnie tylko na słodko )
A ciastka, może nie ogromne, ale spore, ale rzeczywiście jogurt albo owoc by się przydał.
Rozumiem, bo sama wolę twarożek na słodko- zazwyczaj z przyprawami korzennymi i orzechami

Cytat:
Napisane przez G0si3k Pokaż wiadomość
R godz orientacyjne:

7:00 Owsianka z 4 lyzek platkow z lyzka masla orzechowego, dwiema sliwkami, posypana wiorkami kokosowymi i lnem mielonym + czarna kawa

9:30 Dwie lychy jogurtu naturalnego z pokrojonym bananem i posypane ziarnami slonecznika i pestkami dyni weź cały jogurt

12:30 Grillowana piers kurczaka z salata, pomidorem, papryka i surowka coleslaw, zawiniete w tortille

kefir, popijany od czasu do czasu

17:30 Serek wiejski z rzodkiewka i ogorkiem zjedzony z mala kromka chleba sodowego

Po pracy:
Jakos po 21:00 pewnie jajko na twardo z pomidorem i szczypiorkiem 1 jajko to mało, nie będziesz głodna?

Oceni Ktos?

Chyba moj organizm w koncu polubil R, bo poszly 2 kg
Nieźle, uwagi jw. Masło orzechowe- ok, byle nie za często
No i gratulacje

U mnie też waga schodzi (powoli bo powoli, ale nie zależy mi na szybkim spadku), mimo że w sumie niczego sobie nie odmawiam i nie ćwiczę

R
I owsianka (4 łyż mieszanki) z wiśniami z kompotu i 1 kostką gorzkiej czekolady, łycha serka wiejskiego; kawa z mlekiem
II 2 małe kanapki (jak ktoś się orientuje- taka podłużna kromka razowca z Biedronki na pół ): 1 z polędwicą sopocką i ogórkiem kiszonym (cały), 2 z twarogiem i domowym dżemem śliwkowym; jabłko
III pierś kurczaka w curry na oliwie, brokuły, pół woreczka brązowego ryżu
IV serek wiejski z jagodami w soku własnym (1 łyż jagód); kawa z mlekiem
V omlet jajeczny (z 2 jaj) z papryką, pomidorem i cukinią
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Stary 2012-10-12, 19:45   #4115
eddin
Raczkowanie

Dziękuję za wszystkie rady

Luźne R

Śniadanie: Talerz zupy dyniowej z wczoraj.

II śniadanie: Bułka z ziarnami z dużą ilością łososia wędzonego, banan, kawa parzona.

Przekąska: Pół twarożku domowego piątnicy z ogórkiem i koperkiem (miałam zjeść cały, ale niedobry był, ble).

Obiad: Duże udko z kurczaka z połową talerza mieszanki warzywnej ze słoika: marchewka, groszek, kukurydza + kubek inki na wodzie z odrobiną kakaa i kostką gorzkiej czekolady.

Podwieczorek: Batonik białkowy (144 kcal, 11 g białka)

Kolacja: Serek wiejski light + trochę kukurydzy.

Co myślicie? Czy to wciąż R?

Jutro pewnie będę miała "dzień obżarstwa" bo wieczorem impreza

Edytowane przez eddin
Czas edycji: 2012-10-12 o 19:47
eddin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 19:46   #4116
fitinyourarms
Przyczajenie

P (waga powoli rusza nareszcie )

jabłko z ogródka
1. owsianka z 2 jajkami, masłem orzechowym, makiem, sezamem, paskiem gorzkiej czekolady, musem bananowym i kiwi;
sałatka ze świeżych warzyw polana oliwą i octem winnym, skropiona sokiem z cytryny

2. podwójna kanapka z pszennego chleba z masłem, kozim serem, świeżą bazylią, pomidorem i zmielonym pieprzem, paczka 75g nerkowców, jabłko

3. 3 miski gęstego kremu dyniowo-ziemniaczanego - 2 z kostkami sera cheddar i grzankami pełnoziarnistymi, 1 zabielona (bardzo :P) mlekiem kokosowym i oprószona imbirem
deser: miseczka musu z pieczonych gruszek i duszonej żurawiny, herbata miętowa z siemieniem lnianym i miodem

4. 2o0 g tłustego twarogu z łyżką masła orzechowego i łyżką dżemu jeżynowego

5. kostka tofu marynowanego w musztardzie miodowej z cebulką, 2 kromki razowca: 1 maczana w oliwie, oprószona świeżą pietruszką i pieprzem, 2 z pasztetem z soczewicy

a teraz wcinam milionową dokładkę zupy z dyni
fitinyourarms jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 19:51   #4117
Poa alpina
Zadomowienie

Gosi3k, mam takie same uwagi jak dance makabre. Jest ładnie, a na kolację polecam jajecznicę z 2 jaj z tymi samymi dodatkami. Mi osobiście po jajku na twardu na noc zawsze jest ciężko na żołądku, natomiast po jajecznicy nie...
dance makabre, Twoje jedzonko dzisiejsze też eleganckie. Takie R to mi się podoba!

Dzisiejsze U, jesienne bardzo.

Śniadanie: twarogowe pszenne placuszki z otrębami orkiszowymi, smażone na oleju rzepakowym, podane z musem jabłkowym
Przekąska: jabłko
Obiad: kawałek pstrąga gotowanego na parze, 50g kaszy gryczanej, buraczki z oliwą czosnkowo-paprykową
Podwieczorek: miseczka ciemnych winogron
Kolacja: 2 kromki ziarnistego razowca z szynką, sałatą, pomidorem i rzodkiewkami

Do picia: woda źródlana, kawa z chudym mlekiem i przyprawą do szarlotki, herbaty: zielona, 2x ziołowa, owocowa z syropem z dzikiej róży

Edytowane przez Poa alpina
Czas edycji: 2012-10-12 o 20:01
Poa alpina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 20:03   #4118
Iwoka
Zakorzenienie

Mój dzisiejszy jadłospis. Byłabym bardzo wdzięczna gdyby ktoś mógł ocenić czy to R/U/P
I: owsianka (3 łyżki płatków, łyżka otrębów, łyżka kaszy manny) z cynamonem, winogronem, słonecznikiem i wiórkami kokosowymi + jabłko + mała garstka pestek dyni + waniliowa kawa zbożowa z mlekiem;
II: grahamka z masłem, serem, pomidorem, ogórkiem kiszonym i rzodkiewka + kilka pasków papryki czerwonej + rumianek;
III: 2 jabłka (małe i średnie) + kostka gorzkiej czekolady + kawa;
IV: 2 spore ziemniaki (podpieczone na oliwie) + jajko sadzone (również na oliwie) + pewnie z jakieś 200 g surówki meksykańskiej (ze sklepu) + 2 mniejsze ogórki konserwowe;
V: pół grahamki z domową sałatką konserwową i kawałkiem ugotowanej papryki + pół grahamki z masłem, pomidorem i rzodkiewką + końcówka (pewnie z 50 g) serka wiejskiego z cynamonem.
Do picia jeszcze woda, 2 x herbata malinowa z żurawiną, herbata zielona.

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 20:31   #4119
Poa alpina
Zadomowienie

fitinyourarms, jadłospis super. Jesz dużo samych zdrowych rzeczy i to tak urozmaiconych, że nie ma opcji, żeby się znudziło. Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez Iwoka Pokaż wiadomość
Mój dzisiejszy jadłospis. Byłabym bardzo wdzięczna gdyby ktoś mógł ocenić czy to R/U/P
I: owsianka (3 łyżki płatków, łyżka otrębów, łyżka kaszy manny) z cynamonem, winogronem, słonecznikiem i wiórkami kokosowymi + jabłko + mała garstka pestek dyni + waniliowa kawa zbożowa z mlekiem;
II: grahamka z masłem, serem, pomidorem, ogórkiem kiszonym i rzodkiewka + kilka pasków papryki czerwonej + rumianek;
III: 2 jabłka (małe i średnie) + kostka gorzkiej czekolady + kawa;
IV: 2 spore ziemniaki (podpieczone na oliwie) + jajko sadzone (również na oliwie) + pewnie z jakieś 200 g surówki meksykańskiej (ze sklepu) + 2 mniejsze ogórki konserwowe;
V: pół grahamki z domową sałatką konserwową i kawałkiem ugotowanej papryki + pół grahamki z masłem, pomidorem i rzodkiewką + końcówka (pewnie z 50 g) serka wiejskiego z cynamonem.
Do picia jeszcze woda, 2 x herbata malinowa z żurawiną, herbata zielona.
Moim zdaniem to U, i to bardzo ładne. Też takie jesienne, ah, uwielbiam jesień!
BTW, moja owsianka to 2 łyżki płatków, 2 otrębów i 2 manny

Stary 2012-10-12, 20:37   #4120
dance makabre
Wtajemniczenie

Poa alpina, dziękuję, apetyt dopisuje

Cytat:
Napisane przez eddin Pokaż wiadomość
Dziękuję za wszystkie rady

Luźne R

Śniadanie: Talerz zupy dyniowej z wczoraj.

II śniadanie: Bułka z ziarnami z dużą ilością łososia wędzonego, banan, kawa parzona.

Przekąska: Pół twarożku domowego piątnicy z ogórkiem i koperkiem (miałam zjeść cały, ale niedobry był, ble).

Obiad: Duże udko z kurczaka z połową talerza mieszanki warzywnej ze słoika: marchewka, groszek, kukurydza + kubek inki na wodzie z odrobiną kakaa i kostką gorzkiej czekolady.

Podwieczorek: Batonik białkowy (144 kcal, 11 g białka)

Kolacja: Serek wiejski light + trochę kukurydzy.

Co myślicie? Czy to wciąż R?

Jutro pewnie będę miała "dzień obżarstwa" bo wieczorem impreza
No pewnie, że R, a co innego? Dorzuciłabym coś do śniadania (węgle) i kolacji (warzywa)

Edytowane przez dance makabre
Czas edycji: 2012-10-13 o 14:05
Stary 2012-10-12, 20:44   #4121
G0si3k
Raczkowanie

Dance makabre, Poa alpina dziekuje za ocene

Moja waga ruszyla dopiero po 2 tygodniach Mnie tez nie zalezy na szybkim spadku, za to zalezy mi na wyrobieniu sobie zdrowych nawykow zywieniowych. I Wasze rady sa mi naprawde bardzo pomocne

Tiffoczki
Mel B Buns
Melissa Bender
Xhit
G0si3k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 21:02   #4122
eddin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dance makabre Pokaż wiadomość

No pewnie, że R, a co innego? Dorzuciłabym coś do śniadania (węgle) i kolacji (warzywa)
To fajnie, dziękuję Zjadłam jeszcze paprykę

Edytowane przez eddin
Czas edycji: 2012-10-12 o 22:26
eddin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 21:12   #4123
Iwoka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Pokaż wiadomość
fitinyourarms, jadłospis super. Jesz dużo samych zdrowych rzeczy i to tak urozmaiconych, że nie ma opcji, żeby się znudziło. Powodzenia!

Moim zdaniem to U, i to bardzo ładne. Też takie jesienne, ah, uwielbiam jesień!
BTW, moja owsianka to 2 łyżki płatków, 2 otrębów i 2 manny
Dziękuję zupełnie nie wychodzi mi komponowanie P, dlatego ważne na razie dla mnie jest to, aby przynajmniej dalej nie chudnąć. Od czegoś trzeba zacząć... A jutro znowu czeka na mnie dorsz

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 21:16   #4124
Bibiannaa
Rozeznanie

Sniadanie
500 zl mleka z 4 lychami manny
omlet z 3 jajek,wody gazowanej,pol lyzki maki,i dwoma jablkami +migdaly

obiad
spaghetti na oleju rzepakowym z miesem mielonym i sosem

podwieczorek zapewne tort,bo udzodziny

mam zamiar wypic cwiartke cytrynowki za urodziny kolegi+ to co bedzie do jedzenia
Bibiannaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 21:29   #4125
Milka1224
Rozeznanie

poa alpina no to Wam się w sumie opłaciło - flaszka za furę orzechów
Mmm ale narobiłas smaka na syrop z dzikiej róży!

Dzisiejsze P

I owsianka na mleku sojowym w słoiczku po maśle migdałowym ze sliwkami i migdałami, kawałek pelnoziarnistego awokadowego brownie + kawa parzona

II ostatni duży domowy baton musli meganapakowanyorzechami, jabłko
kubek naturalnego kakao na mleku

III tagiatelle z oliwą, czosnkiem, dorszem, cukinią, ziołami i oliwkami zapiekane pod kozim serem
deser: creme caramel z figą polany gorzką czekoladą

IV grzanki z chleba żytniego z pastą z dorsza, awokado i limonki

V redds, tradycyjna sałatka jarzynowa z majonezem z muffinkami paprykowo-kukurydzianymi

do picia ponadto: woda, pokrzywa, malina&pigwa

Edytowane przez Milka1224
Czas edycji: 2012-10-12 o 21:31
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 21:44   #4126
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
poa alpina no to Wam się w sumie opłaciło - flaszka za furę orzechów
Mmm ale narobiłas smaka na syrop z dzikiej róży!

Dzisiejsze P

I owsianka na mleku sojowym w słoiczku po maśle migdałowym ze sliwkami i migdałami, kawałek pelnoziarnistego awokadowego brownie + kawa parzona

II ostatni duży domowy baton musli meganapakowanyorzechami, jabłko
kubek naturalnego kakao na mleku

III tagiatelle z oliwą, czosnkiem, dorszem, cukinią, ziołami i oliwkami zapiekane pod kozim serem
deser: creme caramel z figą polany gorzką czekoladą

IV grzanki z chleba żytniego z pastą z dorsza, awokado i limonki

V redds, tradycyjna sałatka jarzynowa z majonezem z muffinkami paprykowo-kukurydzianymi

do picia ponadto: woda, pokrzywa, malina&pigwa
Pewnie, że się opłaciło! Ale w tym roku jakoś nie widuję już tego faceta . Za to mama będąc dziś na spacerze, przyniosła mi jednego orzecha, bo znalazła. Kochana!

Twoje menu jest kopalnią inspiracji! Jeszcze nie spotkałam się z zapiekaniem pod kozim serem, to danie musiało być boskie! No i jak dorwę gdzieś tańsze awokado, to koniecznie muszę wyczarować z niego jakaś pastę, aby w końcu się przekonać do tego owocu. A te muffinki to w sałatce?

Stary 2012-10-12, 22:31   #4127
Milka1224
Rozeznanie

Cytat:
Pewnie, że się opłaciło! Ale w tym roku jakoś nie widuję już tego faceta . Za to mama będąc dziś na spacerze, przyniosła mi jednego orzecha, bo znalazła. Kochana!

Twoje menu jest kopalnią inspiracji! Jeszcze nie spotkałam się z zapiekaniem pod kozim serem, to danie musiało być boskie! No i jak dorwę gdzieś tańsze awokado, to koniecznie muszę wyczarować z niego jakaś pastę, aby w końcu się przekonać do tego owocu. A te muffinki to w sałatce?

Hm, jak go nie widujesz to mogę przeslac orzechy poczta gołębią haha no, kochana ;d

Dzięki, dzięki. Fakt, pyszne było Kozie sery są specyficzne i przez to wyśmienite. Jeszcze nie spróbowałam takiego żeby mi nie poskamował

Zdecydowanie, poluj na awokado bo warto! hahahah nie, sałatka w muffinkach
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 11:19   #4128
Annie1441
Wtajemniczenie

Dance makabre- przecież ja to wszystko wiem i zgadzam się z Tobą że cukier cukrowi nie równy i że złożone są potrzebne organizmowi, ja tylko zwróciłam uwagę że chleb to też jednak węglowodan, co nie znaczy że zły :P

moje u (troche mam gastro na kacu )
1. 3 średnio małe kromki razowca z masłem, jedna z trojkątem serka topionego, druga z żółtym, trzecia z kiełbasą, wszystko z pomidorem +4-5 pierogów z mięsem z wody
2. nie mam pomysłu... coś niedużego bo niedługo obiad, pewnie kromka z czymś
3. ziemniaki z masłem, buraczki, mielone (nie moge sie doczekać obiadu xD)
4. 3 kromki razowca kwadratowe z masłem, wędliną, jajkiem, pomidorem
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 14:11   #4129
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
Hm, jak go nie widujesz to mogę przeslac orzechy poczta gołębią haha no, kochana ;d

Dzięki, dzięki. Fakt, pyszne było Kozie sery są specyficzne i przez to wyśmienite. Jeszcze nie spróbowałam takiego żeby mi nie poskamował

Zdecydowanie, poluj na awokado bo warto! hahahah nie, sałatka w muffinkach
Za orzechy byłabym wdzięczna!

Też uwielbiam kozie sery. Zarówno te "zwykłe", jak i długodojrzewające. Najsmaczniejszy ser jaki jadłam w życiu (a przy tym najbardziej śmierdzący) to kozi dojrzewający Krzywonos od pana Grądzkiego z Linii.

Samo awokado w sobie mi nie smakowało, co już zresztą kiedyś pisałam. Ale przeczytałam od tamtego czasu sporo przepisów na różne pasty z awokado, więc mam zamiar pokombinować

Stary 2012-10-13, 14:47   #4130
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Nie chciałam zakładać osobnego wątku, więc piszę tutaj. Czy ta dieta nadaje się do życia i redukcji? Od 6 lat mam zaburzenia odżywiania, których rzekomo na chwilę obecną nie ma, żywię się głównie słodyczami, nie ruszam prawie w ogóle, nie mogę jeść serów, pić mleka i inne takie.

Przykładowy jadłospis:
8:00:
ryż brązowy, 100g: 129 kcal, 2,8b, 0,8t, 30,7w
oliwa z oliwek, 2 łyżki: 164 kcal, 0b, 18t, 0w
ogórek konserwowy: 2 kcal, 0b, 0t, 0,5w
9:00:
kiełki słonecznika, garść: 11 kcal, 0b, 0t, 0w
gruszka: 70kcal, 0,8b, 0,3t, 18,7w
mandarynki, 2 sztuki: 55kcal, 1b, 0t, 15w
12:00:
fasola zielona, 200g: 54 kcal, 4,8b, 0,4t, 15,2w
15:00:
pierś z kurczaka, gotowana: 257 kcal, 55,9b, 3,4t, 0w
19:00:
kiełki słonecznika: 11 kcal, 0b, 0t, 0w
orzechy włoskie, 2 sztuki: 52 kcal, 1b, 5t, 1w
mandarynki, 2 sztuki: 55 kcal, 1b, 0t, 15w
20:00:
jajko: 78 kcal, 6,3b, 5,3t, 0,6w

Razem: 1449 kcal, 81,2 g białka, 70,4g tłuszczy, 142,6g węgli

+ masa warzyw, których rzekomo się nie liczy do bilansu i herbatka z bratka i zielona, którą piję od 14 roku życia. i woda.

Treningi
2016: 117/100
2017: 71/100

Edytowane przez SekretnyWachlarz
Czas edycji: 2012-10-13 o 14:50
SekretnyWachlarz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 16:52   #4131
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SekretnyWachlarz Pokaż wiadomość
Nie chciałam zakładać osobnego wątku, więc piszę tutaj. Czy ta dieta nadaje się do życia i redukcji? Od 6 lat mam zaburzenia odżywiania, których rzekomo na chwilę obecną nie ma, żywię się głównie słodyczami, nie ruszam prawie w ogóle, nie mogę jeść serów, pić mleka i inne takie.

Przykładowy jadłospis:
8:00:
ogórek konserwowy: 2 kcal, 0b, 0t, 0,5w
9:00:
kiełki słonecznika, garść: 11 kcal, 0b, 0t, 0w
gruszka: 70kcal, 0,8b, 0,3t, 18,7w
mandarynki, 2 sztuki: 55kcal, 1b, 0t, 15w
12:00:
15:00:
pierś z kurczaka, gotowana: 257 kcal, 55,9b, 3,4t, 0w
19:00:
kiełki słonecznika: 11 kcal, 0b, 0t, 0w
orzechy włoskie, 2 sztuki: 52 kcal, 1b, 5t, 1w
mandarynki, 2 sztuki: 55 kcal, 1b, 0t, 15w
20:00:
jajko: 78 kcal, 6,3b, 5,3t, 0,6w

Razem: 1449 kcal, 81,2 g białka, 70,4g tłuszczy, 142,6g węgli

+ masa warzyw, których rzekomo się nie liczy do bilansu i herbatka z bratka i zielona, którą piję od 14 roku życia. i woda.
nie ma???
dziewczyno szkoda ze cukrów nie podziellas jeszcze na proste i zlozone
Stary 2012-10-13, 17:12   #4132
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Te 2 kg to pewnie woda. Jadłospis jest pyszny i fajny, ale ja bym się nie przejmowała tym spadkiem wagi (no chyba, że jesteś na granicy niedowagi, wtedy rzeczywiście i tak czy siak warto podbić). Oddawaj mi jedną bułę!
Dziękuję Bułeczki zostały Mogę Ci dać nawet dwie A co do tych 3 kg. to waga w normie, ale mama mnie wazy raz na jakis czas i czasem sie czepia a chce mieć spokój. teraz nie mówiła nic bo to nie moja wina, ale i tak lubie sobie dogadzać

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
Gosi3k, mam takie same uwagi jak dance makabre. Jest ładnie, a na kolację polecam jajecznicę z 2 jaj z tymi samymi dodatkami. Mi osobiście po jajku na twardu na noc zawsze jest ciężko na żołądku, natomiast po jajecznicy nie...
dance makabre, Twoje jedzonko dzisiejsze też eleganckie. Takie R to mi się podoba!

Dzisiejsze U, jesienne bardzo.

Śniadanie: twarogowe pszenne placuszki z otrębami orkiszowymi, smażone na oleju rzepakowym, podane z musem jabłkowym
Przekąska: jabłko
Obiad: kawałek pstrąga gotowanego na parze, 50g kaszy gryczanej, buraczki z oliwą czosnkowo-paprykową
Podwieczorek: miseczka ciemnych winogron
Kolacja: 2 kromki ziarnistego razowca z szynką, sałatą, pomidorem i rzodkiewkami

Do picia: woda źródlana, kawa z chudym mlekiem i przyprawą do szarlotki, herbaty: zielona, 2x ziołowa, owocowa z syropem z dzikiej róży

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 18:19   #4133
Irish lady 28
Zadomowienie

Rrr
  1. 1/2 makreli wędzonej, pół ogórka zielonego
  2. 2 kromki razowca + jajko na miękko
  3. 4 ziemniaczki zapiekane, skrzydełko w folii pieczone z oliwą z oliwek i chili, curry + sałata z czubrycą, sokiem z cytryny i olejem ryzowym
+ 2 lampki białego wina

rzucicie okiem?
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 21:39   #4134
dirtysoul
Raczkowanie

P:

Śniadanie: owsianka z 3 łyżek płatków owsianych, 2 łyżek otrębów pszennych i łyżki otrębow owsianych na mleku z bananem, gęstym jogurtem naturalnym i cynamonem

Drugie śniadanie: gryczana bułeczka z ziarnami podpieczona z 2 plasterkami polędwicy, ketchupem i musztardą chrzanową, parę rzodkiewek,parę pasków czerwonej papryki

Obiad: chochla zupy kalafiorowo- brokułowej zabielanej śmietanką 30%, naprawdę duża porcja ryżu białego zapiekanego z jabłkami i cynamonem

Podwieczorek: 3 marchewki

Kolacja: twarożek domowy ze słonecznikiem i cynamonem, pasek czekolady z karmelem
dirtysoul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 22:37   #4135
gosia261282
Gang Iren

To ja potrzebuje kopa by sie zmobilizowac do zmian:

U:
1.Bulka z maslem i dzemem truskawkowym,kawa z mlekiem
2.Jajecznica z dwoch jajek ze szczypiorkiem,kromka chleba,herbata ziolowa
3.Dwa jogurty owocowe,banan
4. trzy kabanosy,pol paczki chipsow duzej,pol czekolady
Sporo wody w ciagu dnia.

A tak ladnie kiedys sie odzywialam,a tu jest coraz gorzej...
Stary 2012-10-13, 23:50   #4136
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
nie ma???
dziewczyno szkoda ze cukrów nie podziellas jeszcze na proste i zlozone
Zdaniem lekarza nie ma. Na dzień dzisiejszy mój problem to życie systemem 0-1.
A z dietą, co nie tak? Nie jest jakaś rygorystyczna, bo ma prawie 1500 kcal, tłuszcze są, warzywa są, owoce są, mięcho czyli białko jest. Niestety nie znam się na układaniu i starałam się zrobić to najlepiej jak potrafię i naprawdę nad tym posiedziałam.

Treningi
2016: 117/100
2017: 71/100

Edytowane przez SekretnyWachlarz
Czas edycji: 2012-10-13 o 23:52
SekretnyWachlarz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 06:52   #4137
whiness
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
To ja potrzebuje kopa by sie zmobilizowac do zmian:

U:
1.Bulka z maslem i dzemem truskawkowym,kawa z mlekiem
2.Jajecznica z dwoch jajek ze szczypiorkiem,kromka chleba,herbata ziolowa
3.Dwa jogurty owocowe,banan
4. trzy kabanosy,pol paczki chipsow duzej,pol czekolady
Sporo wody w ciagu dnia.

A tak ladnie kiedys sie odzywialam,a tu jest coraz gorzej...
no w sumie, dwa pierwsze posiłki są fajne, a im dalej, tym gorzej. nie ma tutaj obiadu, chociaż chipsami i czekoladą zapewne nadrobiłaś ten brak, niestety nie pod względem składników odżywczych, tylko kalorii. proponuję zjeść w ciągu dnia po prostu obiad, wtedy nie będziesz miała ochoty na tego typu przekąski. jogurty owocowe zachęcam o zamiany na naturalne. odrobinę dosłodzić (jeśli konieczne), dodać zmiksowane albo duszone/gotowane owoce i ma się naprawdę smaczny deser bez zbędnej chemii.
whiness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 08:08   #4138
piotrek1994
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dirtysoul Pokaż wiadomość
P:

Śniadanie: owsianka z 3 łyżek płatków owsianych, 2 łyżek otrębów pszennych i łyżki otrębow owsianych na mleku z bananem, gęstym jogurtem naturalnym i cynamonem

Drugie śniadanie: gryczana bułeczka z ziarnami podpieczona z 2 plasterkami polędwicy, ketchupem i musztardą chrzanową, parę rzodkiewek,parę pasków czerwonej papryki

Obiad: chochla zupy kalafiorowo- brokułowej zabielanej śmietanką 30%, naprawdę duża porcja ryżu białego zapiekanego z jabłkami i cynamonem

Podwieczorek: 3 marchewki

Kolacja: twarożek domowy ze słonecznikiem i cynamonem, pasek czekolady z karmelem
to ma być P? podwieczorek to rozumiem, że tak na zabicie głodu? bo 3 marchewki objętościowo i wagowo to nie tak mało, a zaledwie kilkanaście kalorii, a mogłaś również zjeść objętościowe podobnie, ale produkty kaloryczniejsze.
co do kolacji to jeżeli wyrzucimy ta czekoladę to będzie iście redukcyjna.
z resztą wszystkiego jest za mało. tu chyba nawet swojego CPM nie pokrywasz.
piotrek1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 08:56   #4139
Wiolapoprostu
Raczkowanie

heja! Dołącza się , mam proble z oceną swojego jadłospisu, mamuśka wyrzuciła wagę, schudłam ok. 20 kg. teraz zależy mi na U!
A oto mój jadłospis:
śn. 2 jajka na miękko, 3 grzanki graham, z czym jedna z wędliną drob. ,pomidor,ogórek ,gruszka, ziel. herbata.
II śn. duże jabłko,duża nektarynka.
ob. Kawałek tatusiowego eksperymentu, czyt. babka ziemniaczana . Sałatka z kapusty pekińskiej, do tego wsypałam kilka orzechów włoskich
Podw.:szkl. naturalnego kakao na leku 2,0%
Kolacja.: tost graham przekładany z wedliną drob. pomidorem, cebulą i bazylią, zielona herbata.

Ponadto pije ok. 2 l. wody i długi spacer z psiną , ogólnie dziennie je ok. 1300 -1500 kcal, raz mniej, raz wiecej, i jak? Prosze o rady

Edytowane przez Wiolapoprostu
Czas edycji: 2012-10-14 o 09:00
Wiolapoprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 09:38   #4140
Irish lady 28
Zadomowienie

Rrr
  1. 1/2 makreli wędzonej, pół ogórka zielonego
  2. 2 kromki razowca + jajko na miękko
  3. 4 ziemniaczki zapiekane, skrzydełko w folii pieczone z oliwą z oliwek i chili, curry + sałata z czubrycą, sokiem z cytryny i olejem ryzowym
+ 2 lampki białego wina

rzucicie okiem?
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości