Wakacyjne Mamy 2012 - część III - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-14, 10:39   #451
Paulaaa23
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III

Od czego małemu mogły wyskoczyć krostki na całych nóżkach? są małe i jasne, nigdzie więcej ich nie ma... Z nowości, w ciągu ostatnich kilku dni, piłam tylko Ice Tea brzoskwiniowe w czwartek wieczorem, ale.. Krostki wyskoczyły wczoraj wieczorem, a już z tydzień ponad temu piłam tymbarka pomarańcza-brzoskwinia i nic mu nie było. No i w piątek wieczorem jadłam pizzę, ale to też już nie pierwszy raz, tyle że z innej pizzerii. Może to przez mleczko do prania ubranek małego? Przedtem używałam Jelp, a ostatnio kupiłam Lovelę.. Już sama nie wiem...

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 10:43   #452
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

biedna Amelka czym odciągasz,fridą?

Jasio dzielny chłopczyk i nie dziwie się że wróciłaś z nim wcześniej skoro dzieciaki takie cyrki odstawiały
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 10:46   #453
chce_byc_mama
Zakorzenienie

pdhwao super ze sie wszystko udalo ! teraz czekamy na foto

olcia odciagam gruszka...

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 10:49   #454
wvictoria
Wtajemniczenie

witam sie w niedzielny poranek
u mnie po staremu. z nowosci to Marian poczul zew natury i chce sie rozmnazac minus jest taki, ze obiektem westchnienn sa moje nogi i za nic nie chce zrozumiec, ze krolik + nogi to zle polaczenie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej. Ja dojechałam szczęśliwie niestety bez gps bo okazało się że nie działa, potem jak już miałam gps to zapalniczka się popsuła :/ tak więc z rana nerwy poszargane.

Ale jakoś trafiłam, pozwiedzałam, Gienek Loska grał na mieście i jest fajnie
baw sie dobrze

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jak to jest z mm - jak długo można je trzymać i podać drugi raz? W przypadku, gdy się przyszykuje, a dziecko w danej chwili nie chce jeść. Czy trzeba wylać i przygotować nowe?
mozna zuzyc przez godzine po przygotowaniu

Cytat:
A w Hipp jak jest? Na opakowaniu nie doczytałam. I jak sobie radzicie z przygotowywaniem np w nocy mleka?
Ja już o tym myślałam i będę mieć wodę przegotowaną ciepłą w termosie, a w butelkach już przygotowane mieszanki do zalania. Dobry patent?
nie za dobry. pomieszaja Ci sie proporcje bo bedzie problem z wlaniem odpowiedniej ilosci wody. ja wieczorem gotuje wode w czajniku, a w nocy jak wstaje to wlaczam czajnik na kilke sekund i woda ma dobra temp. i czajnik mam taki zwykly, po prostu po przygotowaniu iles tam razy mm juz na dotyk wiadomo czy temp dobra na poczatku zawsze mierzylam temp, teraz juz nie trzeba

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hgeeeeeeeeeelp, niemam mleka na jutro! Gdzie ja je kupie
to co sie tak wypstrykalas z mm? na szczescie dzis tez sklepy otwarte

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Wczoraj chrzcilismy jana na mszy wieczornej, jest to masza niedzielna z zatłoczonym kościołem. Jadąc do kościoła wózkiem(mamy 2 minuty drogi) staralismy się uspić małego. Nie udało się, ale był spokojny. natomiast z daleka zbiżała się rodzina dziewczynki tez chrzonej tego dnia- szli na mega sygnale. Msza świeta rozpoczęła się pod chórem, gdzie naznaczylismy dzieci znakiem krzyża i podązylismy za księdzem do ołtarza. Wtedy były spokojne jak aniołki. Mielismy rezerwację w 1-szej ławce. Tż stał obok ławki i bujał wózkiem, Jaś trzymał smoka i był spokojny. Msza toczyła się standardowo a po kazaniu był chrzest. Wyjelismy Jasia,a on zapatrzył się w światło i tak leżał spokojnie, a za jego głóka była główka dziewczuynki która dawała czadu. Była aż czerwona Wogóle była bardzo drobna przy Jasiu, nasz wyglądął jak Kabanek Ksiadz bardzo obficie polał główkę Jasiowi trzykrotnie.A mały tylko się zdziwił Wrócilismy do ławek i dalej toczyła się masza. Na koncu ksiądz poprosił nas do ołtarza na błogosławieństwo i ucąłowanie krzyża, wtedy jaś nie wytrzymał i wrzeszczał, aby dac księdzu do zrozumienia że ma się sprężać Po wszytskim udalismy się do restauracje, gdzie jak pisąłam był sjagon. dzieciaki latały bezpańsko podczas gdy rodzice bawili się na całego. Karmiłam w szatni to gasily mi wciąż światło, jak gdziłam z małym to trzaskały mnie po nogach, normalnie wolna amerykanka. Był zgiełk i mały był tym przytłoczony. Dlatego o 21 go zabrałam do domu. Teraz prezenty: dostał kasę + kco poduszkę i apaszkę la millou od chrzestnej, od chrzestnego krzesełko do karmienia, potempozytywkę chiocco na łóżeczko z mozloiwościa nagrywania i odtwarzania glosu, pileczkę edukacyjna co sama sie kula i gada. Ksiązkę polsko angielska o kubusiu puchtaku, spiworek, album do wypełnienia. To by było na tyle bo Jas sie juz obudził, poxniej relacja foto
fajnie, ze Jas byl grzeczny i fajne prezenty

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 10:59   #455
Paulaaa23
Rozeznanie

Wczoraj byłam z małym na spacerze jakoś po 17, wróciliśmy przed 19. Na spacerze jak zawsze spał, ale wnosząc wózek na górę już się obudził i ryk jak zwykle. No to biegiem weszłam do domu, patrzę, a on śpi. No to nie ruszałam go nawet, bo myślałam, że zaraz się obudzi, wzięłam szybki prysznic, a on dalej śpi Była już 20:30 (pora jego kąpania), no to stwierdziłam, że umyję mu tylko dupę gąbką, może się nawet nie obudzi. Ale obudził się w trakcie, przebrałam go, dałam jeść i o 21:30 spał znów i wstał o 5:30, zjadł i spał jeszcze do 9.. A zawsze zasypiał 22:30.. Może to przez to, że za późno go kąpie? Bo od 19 już taki marudny jest i widać, że trochę śpiący. Może powinnam go o 19 kąpać już, jak myślicie

Stary 2012-10-14, 11:00   #456
agunia82
Zakorzenienie

Hej
Muszę się pochwalić jakim komplementem mi się oberwało od małża Wczoraj na obiad robiłam tagliatelle z kurczakiem w sosie śmietanowo-szpinakowym z serem brie. I bardzo mu to posmakowało. Wczoraj powiedział, że szpinak to jednak trzeba umieć zrobić, bo jego mama raz zrobiła makaron ze szpinakiem i był okropny i jego to zraziło do szpinaku. A dzisiaj jeszcze powiedział, że jak jego rodzicie do nas przyjadą, to im zaserwujemy takie danie, żeby jego mama zobaczyła jak się dobry szpinak robi Normalnie większego komplementu od faceta chyba się nie da usłyszeć - że coś smakuje o niebo lepiej niż robione przez mamusię

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Alantan kiedyś tam używaliśmy, chyba na początku i był fajny. Właśnie zastanawiam się czy ten Sudomax może być, czy on też zbyt mocny jest

Ja wcześniej robiłam podobnie, tylko zasypywałam zawsze tyłek pudrem, a po kupie ten krem z Hippa, a teraz...
spróbuj znowu tego alantanu żeby dupki nie męczyć mocnymi maściami

Cytat:

moja lubi jak JEj kozy wyciagam frida smieje sie jak opetana przed psikamniem tez sie broni ale jak juz psikne to sie cieszy
zazdroszczę, moja tego nie cierpi i jest ryk że chyba pół osiedla słyszy! Ale jak tylko po wszystkim poczuje, że lepiej się oddycha, to od razu zadowolona

Cytat:
Wczoraj chrzcilismy jana na mszy wieczornej, jest to masza niedzielna z zatłoczonym kościołem. Jadąc do kościoła wózkiem(mamy 2 minuty drogi) staralismy się uspić małego. Nie udało się, ale był spokojny. natomiast z daleka zbiżała się rodzina dziewczynki tez chrzonej tego dnia- szli na mega sygnale. Msza świeta rozpoczęła się pod chórem, gdzie naznaczylismy dzieci znakiem krzyża i podązylismy za księdzem do ołtarza. Wtedy były spokojne jak aniołki. Mielismy rezerwację w 1-szej ławce. Tż stał obok ławki i bujał wózkiem, Jaś trzymał smoka i był spokojny. Msza toczyła się standardowo a po kazaniu był chrzest. Wyjelismy Jasia,a on zapatrzył się w światło i tak leżał spokojnie, a za jego głóka była główka dziewczuynki która dawała czadu. Była aż czerwona Wogóle była bardzo drobna przy Jasiu, nasz wyglądął jak Kabanek Ksiadz bardzo obficie polał główkę Jasiowi trzykrotnie.A mały tylko się zdziwił Wrócilismy do ławek i dalej toczyła się masza. Na koncu ksiądz poprosił nas do ołtarza na błogosławieństwo i ucąłowanie krzyża, wtedy jaś nie wytrzymał i wrzeszczał, aby dac księdzu do zrozumienia że ma się sprężać Po wszytskim udalismy się do restauracje, gdzie jak pisąłam był sjagon. dzieciaki latały bezpańsko podczas gdy rodzice bawili się na całego. Karmiłam w szatni to gasily mi wciąż światło, jak gdziłam z małym to trzaskały mnie po nogach, normalnie wolna amerykanka. Był zgiełk i mały był tym przytłoczony. Dlatego o 21 go zabrałam do domu. Teraz prezenty: dostał kasę + kco poduszkę i apaszkę la millou od chrzestnej, od chrzestnego krzesełko do karmienia, potempozytywkę chiocco na łóżeczko z mozloiwościa nagrywania i odtwarzania glosu, pileczkę edukacyjna co sama sie kula i gada. Ksiązkę polsko angielska o kubusiu puchtaku, spiworek, album do wypełnienia. To by było na tyle bo Jas sie juz obudził, poxniej relacja foto
brawa dla Jasia że był taki grzeczny
zachowanie dzieciaków w restauracji faktycznie fatalne, nie dziwię się, że się zwinęłaś.
I pokaż prezenty koniecznie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
hejj u nas srednio.
Mala zanela o 20 ale trzaskala sie w tym lozeczku nie umiala oddychac przez ten zasrany katar. obudzila sie o 23 dalaj je jesc, odlozylam do lozeczka no i nie bylo za wesolo strasznie jej to rpzeszkadzalo wiec o 24 przelozylam ja do lezaczka.. i w nim przespala do 5.30
MIalam troche wyrzuty sumienia ale jej sie tak zle oddycha... ten katar jej splywal do gardelka.. teraz caly czas odciagam i psikam mam nadzeje ze jej przejdzie bo biedna sie meczy
ojej bidulka ja też się bałam, że noc będzie do dupy, bo mała też zakatarzona, ale jakoś przespała ładnie, co prawda jak się na jedzenie budziła widziałam, że nos już zawalony, ale nie płakała i oddychała w miarę dobrze, to jej nie męczyłam odciąganiem. Dopiero nad ranem małż się nad nią "znęcał"

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
u mnie po staremu. z nowosci to Marian poczul zew natury i chce sie rozmnazac minus jest taki, ze obiektem westchnienn sa moje nogi i za nic nie chce zrozumiec, ze krolik + nogi to zle polaczenie

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 11:02   #457
prince_polo
Zakorzenienie

Dziewczyny jutro jedziemy dio mojej kolezanki ktorej synek ma 16 miesiecy. Jeszcze u niej nie byłam co moge takiemu szkrabowi kupic???

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 11:05   #458
wanilllka82
Wtajemniczenie

u nas dziś noc z przerwą na zabawę po karmieniu, na szczęście maż się bawił z Małym więc się wyspałam

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Wanilko - maści robione na receptę chyba mają miesięczny termin ważności. Moja zmieniła zapach, więc ją wyrzuciłam.
oooo dzięki, dobrze że nie było takiej potrzeby bo uzyłabym przeterminowanej, na etykiecie nie było terminu wzności

Cytat:
hmmm chyba lepiej że wybrał nogi a nie jakieś inne miejsce

biedna Amelka

Jaś był bardzo dzielny, nie dziwie Ci się że się zmyłaś, święty by nie wytrzymał, a dzieci gaszące światło? no nie wytrzymałbym!
Jasio dostał bardzo dużo fajnych prezentów, u nas była tylko kasa + pamiątka od chrzestnego
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 11:06   #459
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Co z Twoim palcem?
Ja bym chyba nie wytrzymała i pogadała z rodzicami tych dzieci.
Najważniejsze, że Jaś wiedział, kiedy jużmożna pogonić księdza. Prezenty też fajne.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 11:06   #460
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość

olcia odciagam gruszka...
może ta gruszka za słabo wyciąga idlatego mała tak się męczy?
Cytat:
to znaczy że Marian bardzo Cię kocha
Stary 2012-10-14, 11:06   #461
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
to co sie tak wypstrykalas z mm? na szczescie dzis tez sklepy otwarte
NO WLASNIE TERAZ JUZ NA ZAS KUPIL TZ. ostatnio jak kupilam to w rosmanie bylo ostatnie. Mialo prrzyjsc w srode(ja kupilamw poniedIalek) ale zapomnialam isc i niepsozłam dokupic.
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Hej
Muszę się pochwalić jakim komplementem mi się oberwało od małża Wczoraj na obiad robiłam tagliatelle z kurczakiem w sosie śmietanowo-szpinakowym z serem brie. I bardzo mu to posmakowało. Wczoraj powiedział, że szpinak to jednak trzeba umieć zrobić, bo jego mama raz zrobiła makaron ze szpinakiem i był okropny i jego to zraziło do szpinaku. A dzisiaj jeszcze powiedział, że jak jego rodzicie do nas przyjadą, to im zaserwujemy takie danie, żeby jego mama zobaczyła jak się dobry szpinak robi Normalnie większego komplementu od faceta chyba się nie da usłyszeć - że coś smakuje o niebo lepiej niż robione przez mamusię

zazdroszczę, moja tego nie cierpi i jest ryk że chyba pół osiedla słyszy! Ale jak tylko po wszystkim poczuje, że lepiej się oddycha, to od razu zadowolona
:
brawa dla meza
no i moja mała tez na poczatku nie lubiła. Ale chyba zczaiła ze po tym jej sie lepiej oddycha a jak sie smieje jak jej gile z nosa wyciagam

phdwao, wlasnoie dlatego nie;liubie dzieci obok Rozi dobrze ze wrocilismcie szybciej, no i ze sie wszysrko udało a Jas dzielny chlopak

Mamka oby zJej katarek przezedł jak dzisjejsze samopoczucie?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-14, 11:09   #462
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej
mnie też raz spotkał ten zaszczyt uważam podobnie, większego komplementu nie da się usłyszeć więc gratuluje tak dobrego dania
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 11:11   #463
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej
dla męża, rzeczywiście to chyba najlepszy komplement ja wczoraj robiłam carbonarę i też usłyszałam że to najlepsze spaghetti jakie kiedykolwiek jadł

Edytowane przez ooolllccciiiaaa
Czas edycji: 2012-10-14 o 11:12
Stary 2012-10-14, 11:11   #464
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
mnie też raz spotkał ten zaszczyt uważam podobnie, większego komplementu nie da się usłyszeć więc gratuluje tak dobrego dania
hehe dziękować, Ciastuś Tobie też
mnie ten zaszczyt spotkał już drugi raz, pierwszy raz to było jak roladki schabowe zrobiłam, wtedy mi powiedział, że jego mama takich dobrych rzeczy nie gotuje

Cytat:
dla męża, rzeczywiście to chyba najlepszy komplement ta wczoraj robiłam carbonarę i też usłyszałam że to najlepsze spaghetti jakie kiedykolwiek jadł
no proszę
mój mąż też lubi carbonarę, on w ogóle jest makaronowy potwór, jak się go spytać co zrobić na obiad to jest stały zestaw: "spaghetti, lazania albo carbonara"

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-10-14 o 11:13
Stary 2012-10-14, 11:18   #465
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ja jak jej psikne to klade na brzuszek zeby jej to sciklo a pozniej odciagam..
Tylko ten katar jest taki wodnisty, jak kicha to tez jest cala osmarkana i jeszcze lekko pokasluje i teraz nie wiem czy ma kaszel czy ja ten katar tam drazni.
Ale generalnie jest pogodna wlasnie gada do swojej piastki

Na brodzie jej wyskoczyly jakies chrostki, wydaje mi sie ze to od sliny bo wiecznie ma ta brode mokra
Czym to potraktowac?

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

moj tz tez uwielbia makarony pod wszelka postacia zapiekanki makaronowe , z sosami wszelakimi a najlepiej im wiecej tam tym lepiej,
no i kurczak. kurczak kurczak kurczak moglby jesc codziennie

a dzis robi powtorke sprzed 2 tyg i na obiad jagniencinka mniam!

Amelcia
Stary 2012-10-14, 11:19   #466
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Na brodzie jej wyskoczyly jakies chrostki, wydaje mi sie ze to od sliny bo wiecznie ma ta brode mokra
Czym to potraktowac?

jak się Luśce coś takiego zrobiło to jej często osuszałam brodę i smarowałam zwykłym kremem ochronnym do buzi, ale dość często. Po jakimś czasie to jej zniknęło i już nie wróciło

Stary 2012-10-14, 11:25   #467
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
aaa miałam się Was pytać o coś....
chrzciny chcemy robić w grudniu, jest tu ktoś jeszcze kto będzie chrzcił dziecię zimą?
Ostatnio teściowa do mnie tekst że dadzą mi białe rajstopki po Dawidku (dziecku jej córki). Wy też macie zamiar ubrać rajstopki?
Dla mnie to dziwne. W żadnym zestawie na allegro dla chłopców nie ma rajstopek
Ja co prawda robię chrzciny 11 listopada, ale rajstopy zamierzam mu ubrać, ale za to żadnego kombinezonu na wierzch zakładać nie będę..

Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
Ja nie myślałam o rajstopkach...a też chrzcimy w grudniu Dla mnie w ogóle wybór ubranka to widzę będzie duży problem
W większości nie podobają mi się te garniturki, które udają strój dla dorosłych...dziecko to dziecko. I wygląda na to, że moje będzie niestandardowo ubrane w tym dniu ...ale na pewno na górę założę gruby biały kombinezon. W zależności od tego jak będzie gruby i jak będzie zimno w dniu chrzcin zdecyduję czy ubrać rajstopki czy nie

Mi też się nie podobają te garniturki. Dlatego z ubraniem małego mam problrem

Stary 2012-10-14, 11:26   #468
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
jak się Luśce coś takiego zrobiło to jej często osuszałam brodę i smarowałam zwykłym kremem ochronnym do buzi, ale dość często. Po jakimś czasie to jej zniknęło i już nie wróciło
to ja bym musiala non stop z pieucha przy niej siedziec,
nauczyla sie zasysac dolna warge i tak ssie ta warge ze jest cala opluta no cala.
juz ja musialam przebrac i zalozyc sliniak bo miala cale body mokre po pachy.

Amelcia
Stary 2012-10-14, 11:29   #469
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

ooo tak mój też lubi makarony i kurczaka też,mógłby codziennie jeść kotlety z piersi ale ostatnio posmakowało mu leczo Soleilki i mówi że dziś na kolacje on je zrobi

mój mały jeszcze nie miał katarku więc nie wiem ile tego leci,jak narazie frida służy nam tylko do codziennej pielęgnacji. Ale przy katarku podobna jak najczęściej powinno się odciągać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-14, 11:31   #470
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
hmmm chyba lepiej że wybrał nogi a nie jakieś inne miejsce
generalnie tak. ale jak chodzę to muszę strasznie uważać bo ciągle mi biega od jednej nogi do drugiej i łatwo po pierwsze go kopnąć (a on malutki) a po drugie kiedyś się wywalę (obym wtedy Kuby nie miała na rękach).

Cytat:
Hej
Eee, to komplementa mąż walnął U mnie ugotować lepiej niż teściowa to żadne wyzwanie bo ona za dobrze nie gotuje
dla Ciebie za potrawę i dla męża za komplement

Cytat:
to znaczy że Marian bardzo Cię kocha
No masz rację A ja nie chcę mu męskości usuwać Zresztą mój mąż się na to nie zgadza Tak broni jajeczek Mariana jakby o jego klejnoty chodziło

Cytat:
NO WLASNIE TERAZ JUZ NA ZAS KUPIL TZ. ostatnio jak kupilam to w rosmanie bylo ostatnie. Mialo prrzyjsc w srode(ja kupilamw poniedIalek) ale zapomnialam isc i niepsozłam dokupic.
No to zdecydowanie trzeba robić zapasy Chociaż jak sobie przypomnę to ja też mam tylko jedno mleko w domu, to które mam otwarte Muszę zakupić drugie

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 11:32   #471
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
i dawaj przepis

Cytat:

Czym to potraktowac?
Myślę, że jedyne, co możesz zrobić, to osuszać.

Witam się niedzielnie
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 12:01   #472
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
to ja bym musiala non stop z pieucha przy niej siedziec,
nauczyla sie zasysac dolna warge i tak ssie ta warge ze jest cala opluta no cala.
juz ja musialam przebrac i zalozyc sliniak bo miala cale body mokre po pachy.
Mamcia mieliśmy identyko! Teraz to ślinienie już się trochę zmniejszyło

Cytat:

Eee, to komplementa mąż walnął U mnie ugotować lepiej niż teściowa to żadne wyzwanie bo ona za dobrze nie gotuje
dla Ciebie za potrawę i dla męża za komplement

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
i dawaj przepis
jak małą nakarmię to wrzucę. Przepis prościusieńki

Stary 2012-10-14, 12:16   #473
prince_polo
Zakorzenienie

dziewczyny ponawiam pytanie co moge kupic małemu 16 miesiecznemu chlopczykowi??? pampersy odpadaja bo niewiem jakie nosi a nie chce sie pytac kolezanki bo pomysli ze daje znac zeby dla niuni cos kupiła. A to wkoncu ja ide w gosci.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-14, 12:26   #474
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny ponawiam pytanie co moge kupic małemu 16 miesiecznemu chlopczykowi??? pampersy odpadaja bo niewiem jakie nosi a nie chce sie pytac kolezanki bo pomysli ze daje znac zeby dla niuni cos kupiła. A to wkoncu ja ide w gosci.
a może tą lampkę żółwia ? ja właśnie kupowałam ją nieco starszym które kumają o co chodzi chyba każda z nas chciała mieć gwiazdki na suficie

Ewentualnie lego duplo albo inne klocki - klocków nigdy za dużo.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 12:27   #475
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
a może tą lampkę żółwia ? ja właśnie kupowałam ją nieco starszym które kumają o co chodzi chyba każda z nas chciała mieć gwiazdki na suficie

Ewentualnie lego duplo albo inne klocki - klocków nigdy za dużo.
no ale ja jutro jade do nich niezdaze zamowic nic z allegro

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-14, 12:28   #476
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam pojęcia, ja bym spytała wprost tej koleżanki czego potrzebują dla małego i tyle.

Dobra podaję przepis:
kurczaka kroję na drobne kawałki i podsmażam na patelni, dodaję szpinak i chwilę przesmażam całość, wyciskam świeży czosnek, zalewam śmietaną 18%, dodaję sera brie (wczoraj dałam trzy dość grube plasterki), mieszam na ogniu i doprawiam solą i pieprzem do smaku. I gotowe. Proporcji nie podaję, same musicie wyczuć, bo jedna osoba może lubić więcej szpinaku, inna mniej, tak samo jak jedni wolą dania bardziej czosnkowe. Ja generalnie na dwie osoby dałam jedną pierś z kurczaka, niecałe 200g szpinaku (niestety mrożonego), jeden ząbek czosnku i 150g śmietany

Stary 2012-10-14, 12:34   #477
anna99302
Zadomowienie

hey! ze względu na to, ze moje dziecię pospało wczoraj w knajpie spał bardzo płytkim snem...na szczęscie na warcie taty

Cytat:
Hej my juz po chrzcinach- w zasadzie ja z Jasiem w domu a rszta gosci jeszcze w restauracji. Maly byl b. Spiacy jednak w najpie byl bardzo duzy halas i zgielk, dzieci bezpansko biegaly pod nogami, zal ni bylo Jasia ze chce sapac ze moze nie kultralnie, ale zwinelam sie z malym, rzucajac w sale " czesc". Jas na samym chrzcie byl bardzo spokojny- zapatrzyl siecw swiatla, jednak podbkoniec mszy juz plakal, ale byl naprawde grzeczny
I tak super, że byl grzeczny w czasie mszy!
Cytat:
A w Hipp jak jest? Na opakowaniu nie doczytałam. I jak sobie radzicie z przygotowywaniem np w nocy mleka?
Ja już o tym myślałam i będę mieć wodę przegotowaną ciepłą w termosie, a w butelkach już przygotowane mieszanki do zalania. Dobry patent?
Jak zaczyna się budzic to włączam czajnik i wlewam wodę do butelki. To do termoopakowania. Jak się obudzi to dorzucam odmierzone mleko. PO wyjęciu z termoopakowania mleczko jest akuracik.

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Poczekam jeszcze i zobaczę co się będzie działo. Póki co dalej jesteśmy na Pampersach Active Baby... Jak smaruję mu dupkę Sudocremem lub Sudomaxem to jest ładna, ale właśnie jak odstawiam i zmieniam na coś "lżejszego" to zaczerwienienie wraca. Najgorsze, że jest w miejscu gdzie są falbanki od pampka

Lecę spać, bo już ledwo widzę na oczy. Dobranoc
No niestety odkąd używam sudocremu mam ten sam problem. nie mogę przejśc na nic innego bo od razu małe zaczerwienienia się pojawiają.
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-14, 12:35   #478
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam pojęcia, ja bym spytała wprost tej koleżanki czego potrzebują dla małego i tyle.
y
ja wole sie nie pytac.
myslicie ze taki chlopczyk moze lubic misie? wiem ze to tandetny wybor ale jak nieznajde jakiejs zabawki innej to kupie miśka

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-14, 12:36   #479
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
no ale ja jutro jade do nich niezdaze zamowic nic z allegro
szkoda bo miałam jeszcze jeden pomysł - http://allegro.pl/wieloryb-puszczaja...641205380.html

lub

http://allegro.pl/straz-puszcza-bank...689926232.html

i zapas płynu - można kupić chyba nawet 5l

mój Emil zasnął w leżaczku oczywiście w wersji rozłożonej

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 12:45   #480
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
szkoda bo miałam jeszcze jeden pomysł - http://allegro.pl/wieloryb-puszczaja...641205380.html

lub

http://allegro.pl/straz-puszcza-bank...689926232.html

i zapas płynu - można kupić chyba nawet 5l

mój Emil zasnął w leżaczku oczywiście w wersji rozłożonej
fajne zobacze oz eu nas w zabawklowym cos takiego bedzie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości