|
|
#451 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Od czego małemu mogły wyskoczyć krostki na całych nóżkach? są małe i jasne, nigdzie więcej ich nie ma... Z nowości, w ciągu ostatnich kilku dni, piłam tylko Ice Tea brzoskwiniowe w czwartek wieczorem, ale.. Krostki wyskoczyły wczoraj wieczorem, a już z tydzień ponad temu piłam tymbarka pomarańcza-brzoskwinia i nic mu nie było. No i w piątek wieczorem jadłam pizzę, ale to też już nie pierwszy raz, tyle że z innej pizzerii. Może to przez mleczko do prania ubranek małego? Przedtem używałam Jelp, a ostatnio kupiłam Lovelę.. Już sama nie wiem...
|
|
|
|
#452 |
|
Wtajemniczenie
|
biedna Amelka
czym odciągasz,fridą?Jasio dzielny chłopczyk i nie dziwie się że wróciłaś z nim wcześniej skoro dzieciaki takie cyrki odstawiały
|
|
|
|
#454 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
witam sie w niedzielny poranek
![]() u mnie po staremu. z nowosci to Marian poczul zew natury i chce sie rozmnazac minus jest taki, ze obiektem westchnienn sa moje nogi i za nic nie chce zrozumiec, ze krolik + nogi to zle polaczenie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
na poczatku zawsze mierzylam temp, teraz juz nie trzebato co sie tak wypstrykalas z mm? na szczescie dzis tez sklepy otwarte Cytat:
i fajne prezenty
|
||||
|
|
|
#455 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj byłam z małym na spacerze jakoś po 17, wróciliśmy przed 19. Na spacerze jak zawsze spał, ale wnosząc wózek na górę już się obudził i ryk jak zwykle. No to biegiem weszłam do domu, patrzę, a on śpi. No to nie ruszałam go nawet, bo myślałam, że zaraz się obudzi, wzięłam szybki prysznic, a on dalej śpi
Była już 20:30 (pora jego kąpania), no to stwierdziłam, że umyję mu tylko dupę gąbką, może się nawet nie obudzi. Ale obudził się w trakcie, przebrałam go, dałam jeść i o 21:30 spał znów i wstał o 5:30, zjadł i spał jeszcze do 9.. A zawsze zasypiał 22:30.. Może to przez to, że za późno go kąpie? Bo od 19 już taki marudny jest i widać, że trochę śpiący. Może powinnam go o 19 kąpać już, jak myślicie
|
|
|
|
#456 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Muszę się pochwalić jakim komplementem mi się oberwało od małża Wczoraj na obiad robiłam tagliatelle z kurczakiem w sosie śmietanowo-szpinakowym z serem brie. I bardzo mu to posmakowało. Wczoraj powiedział, że szpinak to jednak trzeba umieć zrobić, bo jego mama raz zrobiła makaron ze szpinakiem i był okropny i jego to zraziło do szpinaku. A dzisiaj jeszcze powiedział, że jak jego rodzicie do nas przyjadą, to im zaserwujemy takie danie, żeby jego mama zobaczyła jak się dobry szpinak robi Normalnie większego komplementu od faceta chyba się nie da usłyszeć - że coś smakuje o niebo lepiej niż robione przez mamusię ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zachowanie dzieciaków w restauracji faktycznie fatalne, nie dziwię się, że się zwinęłaś. I pokaż prezenty koniecznie ![]() Cytat:
ja też się bałam, że noc będzie do dupy, bo mała też zakatarzona, ale jakoś przespała ładnie, co prawda jak się na jedzenie budziła widziałam, że nos już zawalony, ale nie płakała i oddychała w miarę dobrze, to jej nie męczyłam odciąganiem. Dopiero nad ranem małż się nad nią "znęcał" ![]() Cytat:
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jutro jedziemy dio mojej kolezanki ktorej synek ma 16 miesiecy. Jeszcze u niej nie byłam co moge takiemu szkrabowi kupic???
|
#458 | ||
|
Wtajemniczenie
|
u nas dziś noc z przerwą na zabawę po karmieniu, na szczęście maż się bawił z Małym więc się wyspałam
![]() Cytat:
na etykiecie nie było terminu wznościCytat:
![]() biedna Amelka Jaś był bardzo dzielny, nie dziwie Ci się że się zmyłaś, święty by nie wytrzymał, a dzieci gaszące światło? Jasio dostał bardzo dużo fajnych prezentów, u nas była tylko kasa + pamiątka od chrzestnego |
||
|
|
|
#459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym chyba nie wytrzymała i pogadała z rodzicami tych dzieci. Najważniejsze, że Jaś wiedział, kiedy jużmożna pogonić księdza. |
|
|
|
|
#460 | |
|
Wtajemniczenie
|
może ta gruszka za słabo wyciąga idlatego mała tak się męczy?
Cytat:
to znaczy że Marian bardzo Cię kocha
|
|
|
|
|
#461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no i moja mała tez na poczatku nie lubiła. Ale chyba zczaiła ze po tym jej sie lepiej oddycha a jak sie smieje jak jej gile z nosa wyciagam ![]() phdwao, wlasnoie dlatego nie;liubie dzieci obok Rozi dobrze ze wrocilismcie szybciej, no i ze sie wszysrko udało a Jas dzielny chlopak![]() Mamka oby zJej katarek przezedł jak dzisjejsze samopoczucie?
|
|
#462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uważam podobnie, większego komplementu nie da się usłyszeć więc gratuluje tak dobrego dania
|
|
|
|
|
#463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla męża, rzeczywiście to chyba najlepszy komplement ja wczoraj robiłam carbonarę i też usłyszałam że to najlepsze spaghetti jakie kiedykolwiek jadł
Edytowane przez ooolllccciiiaaa Czas edycji: 2012-10-14 o 11:12 |
|
|
|
|
#464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie ten zaszczyt spotkał już drugi raz, pierwszy raz to było jak roladki schabowe zrobiłam, wtedy mi powiedział, że jego mama takich dobrych rzeczy nie gotuje ![]() Cytat:
![]() mój mąż też lubi carbonarę, on w ogóle jest makaronowy potwór, jak się go spytać co zrobić na obiad to jest stały zestaw: "spaghetti, lazania albo carbonara"
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-10-14 o 11:13 |
||
|
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
ja jak jej psikne to klade na brzuszek zeby jej to sciklo a pozniej odciagam..
Tylko ten katar jest taki wodnisty, jak kicha to tez jest cala osmarkana i jeszcze lekko pokasluje i teraz nie wiem czy ma kaszel czy ja ten katar tam drazni. Ale generalnie jest pogodna wlasnie gada do swojej piastki ![]() Na brodzie jej wyskoczyly jakies chrostki, wydaje mi sie ze to od sliny bo wiecznie ma ta brode mokra Czym to potraktowac? ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- moj tz tez uwielbia makarony pod wszelka postacia zapiekanki makaronowe , z sosami wszelakimi a najlepiej im wiecej tam tym lepiej, no i kurczak. kurczak kurczak kurczak moglby jesc codziennie ![]() a dzis robi powtorke sprzed 2 tyg i na obiad jagniencinka mniam! |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
jak się Luśce coś takiego zrobiło to jej często osuszałam brodę i smarowałam zwykłym kremem ochronnym do buzi, ale dość często. Po jakimś czasie to jej zniknęło i już nie wróciło
|
#467 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Mi też się nie podobają te garniturki. Dlatego z ubraniem małego mam problrem
|
||
|
|
|
#468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nauczyla sie zasysac dolna warge i tak ssie ta warge ze jest cala opluta no cala. juz ja musialam przebrac i zalozyc sliniak bo miala cale body mokre po pachy. |
|
|
|
|
#469 |
|
Wtajemniczenie
|
ooo tak mój też lubi makarony i kurczaka też,mógłby codziennie jeść kotlety z piersi
ale ostatnio posmakowało mu leczo Soleilki i mówi że dziś na kolacje on je zrobi![]() mój mały jeszcze nie miał katarku więc nie wiem ile tego leci,jak narazie frida służy nam tylko do codziennej pielęgnacji. Ale przy katarku podobna jak najczęściej powinno się odciągać |
|
|
|
#470 | ||
|
Wtajemniczenie
|
generalnie tak. ale jak chodzę to muszę strasznie uważać bo ciągle mi biega od jednej nogi do drugiej i łatwo po pierwsze go kopnąć (a on malutki) a po drugie kiedyś się wywalę (obym wtedy Kuby nie miała na rękach).
Cytat:
U mnie ugotować lepiej niż teściowa to żadne wyzwanie bo ona za dobrze nie gotuje ![]() dla Ciebie za potrawę i dla męża za komplement No masz rację A ja nie chcę mu męskości usuwać Zresztą mój mąż się na to nie zgadza Tak broni jajeczek Mariana jakby o jego klejnoty chodziło ![]() Cytat:
Chociaż jak sobie przypomnę to ja też mam tylko jedno mleko w domu, to które mam otwarte Muszę zakupić drugie
|
||
|
|
|
#471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dawaj przepis![]() Cytat:
Witam się niedzielnie |
||
|
|
|
#472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak małą nakarmię to wrzucę. Przepis prościusieńki
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ponawiam pytanie co moge kupic małemu 16 miesiecznemu chlopczykowi??? pampersy odpadaja bo niewiem jakie nosi a nie chce sie pytac kolezanki bo pomysli ze daje znac zeby dla niuni cos kupiła. A to wkoncu ja ide w gosci.
|
#474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba każda z nas chciała mieć gwiazdki na suficie ![]() Ewentualnie lego duplo albo inne klocki - klocków nigdy za dużo.
|
|
#475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezdaze zamowic nic z allegro
|
|
#476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra podaję przepis: kurczaka kroję na drobne kawałki i podsmażam na patelni, dodaję szpinak i chwilę przesmażam całość, wyciskam świeży czosnek, zalewam śmietaną 18%, dodaję sera brie (wczoraj dałam trzy dość grube plasterki), mieszam na ogniu i doprawiam solą i pieprzem do smaku. I gotowe. Proporcji nie podaję, same musicie wyczuć, bo jedna osoba może lubić więcej szpinaku, inna mniej, tak samo jak jedni wolą dania bardziej czosnkowe. Ja generalnie na dwie osoby dałam jedną pierś z kurczaka, niecałe 200g szpinaku (niestety mrożonego), jeden ząbek czosnku i 150g śmietany
|
|
#477 | |||
|
Zadomowienie
|
hey! ze względu na to, ze moje dziecię pospało wczoraj w knajpie spał bardzo płytkim snem...na szczęscie na warcie taty
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myslicie ze taki chlopczyk moze lubic misie? wiem ze to tandetny wybor ale jak nieznajde jakiejs zabawki innej to kupie miśka
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
szkoda bo miałam jeszcze jeden pomysł - http://allegro.pl/wieloryb-puszczaja...641205380.html
lub http://allegro.pl/straz-puszcza-bank...689926232.html i zapas płynu - można kupić chyba nawet 5l ![]() mój Emil zasnął w leżaczku oczywiście w wersji rozłożonej
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobacze oz eu nas w zabawklowym cos takiego bedzie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

czym odciągasz,fridą?
i nie dziwie się że wróciłaś z nim wcześniej skoro dzieciaki takie cyrki odstawiały

i za nic nie chce zrozumiec, ze krolik + nogi to zle polaczenie 

Wogóle była bardzo drobna przy Jasiu, nasz wyglądął jak Kabanek
Ksiadz bardzo obficie polał główkę Jasiowi trzykrotnie.A mały tylko się zdziwił
Była już 20:30 (pora jego kąpania), no to stwierdziłam, że umyję mu tylko dupę gąbką, może się nawet nie obudzi. Ale obudził się w trakcie, przebrałam go, dałam jeść i o 21:30 spał znów i wstał o 5:30, zjadł i spał jeszcze do 9.. A zawsze zasypiał 22:30.. Może to przez to, że za późno go kąpie? Bo od 19 już taki marudny jest i widać, że trochę śpiący. Może powinnam go o 19 kąpać już, jak myślicie

Wczoraj na obiad robiłam tagliatelle z kurczakiem w sosie śmietanowo-szpinakowym z serem brie. I bardzo mu to posmakowało. Wczoraj powiedział, że szpinak to jednak trzeba umieć zrobić, bo jego mama raz zrobiła makaron ze szpinakiem i był okropny i jego to zraziło do szpinaku. A dzisiaj jeszcze powiedział, że jak jego rodzicie do nas przyjadą, to im zaserwujemy takie danie, żeby jego mama zobaczyła jak się dobry szpinak robi 

na etykiecie nie było terminu wzności

Zresztą mój mąż się na to nie zgadza