Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-13, 23:59   #2971
Niuniaczek
BAN stały

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
A ja właśnie zobaczyłam Bravehearta i chyba powoli będe kładła się spać, bo jutro do pracy

Co do mebli, ciuszków, gadżetów chyba nie będę się nigdy wypowiadać, bo nie kupujemy ich jeszcze. Oglądałam już na allegro łóżeczka, ale kieruję się głównie ceną. Moja mama miała zwykłe łóżeczko i jakoś z braćmi daliśmy radę przeżyć więc nie widzę sensu inwestowania w 8 cud świata
Pewnie w okolicach Nowego Roku zainteresujemy się na poważnie wózkiem. Zależy mi przede wszystkim by było wielofunkcyjne czyli 3w1- gondola, spacerówka i nosidełko. Zwariuję jak nie będzie nosidełka, bo nie mam zamiaru siedzieć tylko w domu )
Po zrobieniu kuchni i ogarnięciu dużego pokoju weźmiemy się chyba za pokoje (może teściowie opróżnią już swój) i myślę, że jeden zrobimy pod kątem dziecka. Ale na to jeszcze czas )
Wózeczek też będę wybierać pod kątem użyteczności czyli 3w1, i myślałam o nosidełku albo chuście aby sprawnie się z malcem przemieszać.

Co do mebelków - jak myślicie , czy dało by radę zaadoptować taką komodę na przewijak ? Bardzo mi się podoba Swoją drogą duża szafa do kompletu kosztuje 379 zł, a szafa dziecięca - niższa i węższa 399 hm..
Niuniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 07:50   #2972
anika_s
Wtajemniczenie

Witajcie Kobietki
Chyba juz kiedyś była mowa ale nie mogę znaleźć - od tygodnia mam zaparcia, czym mogę je zwalczyć? poradźcie bo wizyta dopiero za 2 tyg

no i miłej niedzieli życzę
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 07:59   #2973
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
monicca1989 właśnie miałam mówić że może to zapalenie mięśni, maści albo amolem się nasmarować i wygrzać. Tylko właśnie czy można trzeba poczytać
Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
masz może maść Wick albo Rub arom.. ponoć nie szkodzą a może pomogą.. ja się smaruje bo dopadło mnie przeziębienie ale może i na to poskutkuje.. nie zazdroszczę ;/ ja mam rwę kulszową i wiem co to za ból ;/ spróbuj się wygrzać do porzadku! ciepła kąpiel też powinna pomóc..

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
monicca1989 Współczuję choroby i bólu

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
O biedaczku. A może właśnie ciepła kąpiel, prysznic , jakieś okłady, termoforek na to bolące miejsce? Wiem, że ciepła woda łagodzi ból...

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
monicca zdrowiej szybko

Dzięki dziewczyny za rady i ciepłe słowa
Wczoraj w końcu pojechałam do takiej przychodni dyżurującej 25km ode mnie. I lekarz podejrzewał, że mnie mogło zawiać ale dziwił się, że aż taki ból. Albo, że coś podniosłam ciężkiego. No ale ani nie podnosiłam ani raczej nie zawiało bo prawie z domu nie wychodziłam, tylko tyle co raz do babci 5 min drogi. Kazał wziąć paracetamol i przepisał maść. Na szczęście trochę pomogło, mogłam się położyć normalnie.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 08:18   #2974
czarny flamaster
Zadomowienie

O jejku!

Leżę sobie wczoraj i oglądam tv, głaszczę brzuszek i w ogóle full wypas. Wydawało mi się w pewnym momencie, że widzę taki jasny rozstęp na skórze. Stwierdziłam, że mi się wydaje, ale nałożyłam dla pewności balsam Mamma Mia z Ziaji. No i dziś sobie wstała, zaglądam z ciekawości na brzuszek no i...okazało się to prawdą. Pojawił się pierwszy rozstęp. Na razie mały więc mogę z nim walczyć. Czyli brzuszek rośnie jak szalony )

Miłej niedzieli kochane! Ja dziś śmigam do pracy )

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 08:32   #2975
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Bry... rany kolejny dzień z bólem głowy...chyba łyknę dziś jakiś apap bo już nie mam siły, weekend, wolne a ja się męczę
Stary 2012-10-14, 08:35   #2976
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
ehhh Julia znowu chora, gorączka 38,5 i wymiotowała ( już wczoraj nie była w przedszkolu bo kaszlała, dziś gorzej.
Ojejku, biedna... zdrówka dla niej
Cytat:
Napisane przez anna maria 79 Pokaż wiadomość
witam na sam koniec dnia...do dupy...mąż czyta książkę Miśkowi na dobranoc, który ma anginę i gorączkuje...i tak się zastanawiam co zrobię jak mnie zarazi...i jeszcze mi ciasto jogurtowe z galaretką nie wyszło...przepraszam że nie odpisuję idę spać mam dość
dobrej nocy
Oj... jakiś sezon na choroby... zdrówka dla Miśka...

Cytat:
O jejku!

Leżę sobie wczoraj i oglądam tv, głaszczę brzuszek i w ogóle full wypas. Wydawało mi się w pewnym momencie, że widzę taki jasny rozstęp na skórze. Stwierdziłam, że mi się wydaje, ale nałożyłam dla pewności balsam Mamma Mia z Ziaji. No i dziś sobie wstała, zaglądam z ciekawości na brzuszek no i...okazało się to prawdą. Pojawił się pierwszy rozstęp. Na razie mały więc mogę z nim walczyć. Czyli brzuszek rośnie jak szalony )

Ooo tak właśnie mnie ciekawi czy te wszystkie kremy naprawdę coś dają?
Ja smaruję a pojawiło mi się trochę na piersiach -.-

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 09:31   #2977
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Chyba juz kiedyś była mowa ale nie mogę znaleźć - od tygodnia mam zaparcia, czym mogę je zwalczyć? poradźcie bo wizyta dopiero za 2 tyg
dieta bogatoresztkowa (suszone sliwki, warzywa, owoce, niskoprzetworzone produkty mleczne, otreby, wysokowartosciowe weglowodany), farmakologicznie doktorek zalecil mi syrop duphalac.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 09:45   #2978
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Niuniaczek Pokaż wiadomość

Jedna dotyczy drętwiejącej lewej dłoni. Od ok tygodnia drętwieje mi lewa dłoń parę razy w ciągu dnia (ok 3-7).
Ostatnio zrobiłam rekonesans po sklepach , obejrzałam sobie łóżeczka na zywo i podobają mi się te http://www.drewex.com/asortyment_3-419,pokoj_HIPPO.html Nie są typowo białe ale tak jakby kremowe

A jakie łóżeczka planujecie wy kupić? Będę wdzięczna za linki i porady czemu akurat to łóżeczko.
Ja budziłam się ze zdrętwiałą ręką, od kilku dni spokój.
Mnie podoba się to łóżeczko.
Osobiście mam białe, większe 140x70cm. Po moim synku. Jak urusł to szczebelki się zdjęło, te krótsze boki nie miały szczebelków, ale deskę dzieloną 1/3 i po demontażu miałam tapczanik Jeszcze takie robią, no może podobne, ale o to chodzi ...
http://www.meble.vox.pl/meble-baby/l...40x70-cm,1695/

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Edytowane przez bmma
Czas edycji: 2012-10-14 o 09:49
bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 09:47   #2979
jolanT
Zadomowienie

Hej dziewczyny!
Pewnie wiele z Was ma super plany weekendowe więc życzę udanej niedzieli!
Ja niestety kuruję się dalej bo przeziębienie nie daje mi spokoju ;/
Dziś będę piekła ciasto krówkę więc kto ma ochotę to zapraszam

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Bry... rany kolejny dzień z bólem głowy...chyba łyknę dziś jakiś apap bo już nie mam siły, weekend, wolne a ja się męczę
też miałam ten problem.. od poniedziałku do czwartku bolała mnie głowa.. już myślałam, że nabawiłam się migreny ;/ ale TŻ wyczytał, że to może być od picia kawy i hebraby.. więc odstawiłam i jedno i drugie i jak ręką odjął
poza tym to na pewno też pogoda ;/ ale możesz spróbować, oczywiście jeśli pijesz.. ja piłam kawę rano i ze 2/3 herbaty do wieczora a teraz piję tylko wieczorem i jest spokój.
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 09:55   #2980
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny!

też miałam ten problem.. od poniedziałku do czwartku bolała mnie głowa.. już myślałam, że nabawiłam się migreny ;/ ale TŻ wyczytał, że to może być od picia kawy i hebraby.. więc odstawiłam i jedno i drugie i jak ręką odjął
poza tym to na pewno też pogoda ;/ ale możesz spróbować, oczywiście jeśli pijesz.. ja piłam kawę rano i ze 2/3 herbaty do wieczora a teraz piję tylko wieczorem i jest spokój.
Ja miałam takie bóle głowy do około 14stego - 15stego tygodnia codziennie i nic nie pomagało :| Teraz o dziwo przeszło nie mam pojęcia od czego to
Aaa ciasto super, aż mi smaka narobiłaś

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 10:47   #2981
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
awiecie znalazłam kołysankę którą puszczałam i kubie i nince gdy byli w brzuchu-przeczytałam,że muzyka poważna powoduje "wzrost inteligencji"
Słyszałam, albo czytałam ponadto, że warto wieczorem, o mniej więcej stałych porach słuchać muzyki, tych samych utworów... A potem kiedy maluszek będzie na świecie wieczorem będzie mu łatwiej usnąć przy puszczonej tej właśnie muzyce
Zawsze w pracy jak mam coś na szybko zrobić to zakładam słuchawki na uszy i włączam "The Best Loved Classical Melodies" albo Moby'ego

Cytat:
Witajcie Kobietki

no i miłej niedzieli życzę
suszone śliwki + jogurt/maślanka/kefir/mleczko

Cytat:
skąd ja to znam... 5 min po przebudzeniu zaczyna mnie boleć i tak ćmi, ćmi... cały dzień...
Kawusia Ci nie pomogła?

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 11:04   #2982
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Hej u nas dziś pięknie słonecznie, czasami za chmurką ale planujemy z TŻtem romantyczny spacer do lasu a że jest nie daleko, kolory drzew piękne to i zdjęcia sie porobi
Miłej niedzieli

ps: a jaki polecacie krem na rozstępy ???
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 11:08   #2983
Sorceresss
Wtajemniczenie

O matko! Dziewczyny! Ale mi się chce CZEKOLADY! takiej nadziewanej owocowo... Chyba zadzieram kiece i lecę do sklepu....

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Hej u nas dziś pięknie słonecznie, czasami za chmurką ale planujemy z TŻtem romantyczny spacer do lasu a że jest nie daleko, kolory drzew piękne to i zdjęcia sie porobi
Właśnie od tygodnia myślę, żeby w końcu zmienić tapetę na pulpicie na jesienną Jak będziesz mieć ładne zdjęcia to możesz się ze mną podzielić Szkoda, że u nas pogoda barowa.... jak pomyślę o takich pięknych, czerwonych dębach to aż mnie skręca

Terry Pratchett
Stary 2012-10-14, 11:10   #2984
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Jestem i ja po wizycie. I chyba wiem juz płec, przez chwile nam tylko mignęło i widziałam i ja i lekarka,a potem sie wypięło i guzik chciało pokazac....Ale przez chwile obie widziałyśmy Zatem tak jak tradycja forumowa nakazuje, najprawdopodobniej....uwa ga, uwaga chwila napięcia......tak, jest to chłopaczek Potwierdzenie za miesiąc. Ale dziś widziałyśmy siusiaka. Zdziwiła mnie tylko lekarka, bo powiedziała, że dzidziol nie mieści sie już w USg wiec nie mierzymy już go tylko będziemy tylko wazyć. Myslałam, ze mierzy sie do końca ciąży. ALe dzidziol wazy 251 gram Po raz pierwszy miałam mierzone: obwody głowki, brzucha, dlugosci nóg itp. Wszystko w ranicach normy głowa tylko ciut wieksza, ale lekarka mowila, ze troche zle sie jej zmierzyła, bo sie poruszył. Ogólnie to mimo,ze zjadłam 2 cukierki, mało ruchawe dzieciątko było. Pytałam o połowkowe to powiedziała, ze będe miała za 4 tyg czyli po 22 tyg, bo wtedy najlepiej widac, zrobi mi ona, a potem wyśle mniee jszcze do kolegi( p. Błazukiewicz, podobno specjalista w USG). Pytała mnie jeszce czy czuje ruchy, to mowiłam, że mam bąbelki Poza tym na wydruku z USG mam że wedłu Om termin 13.03 a wedłu USG 8 marzec 13- imieniny mojej mamy, 8-dzien kobiet No i nadal mam nadżerkę i jakas infekcje i dostałam globulki bETADINA, ale na opakowaniu jest napisane, ze nie zaleca sie w ciązy ze względu na jod...;/ I sama nie wiem, chociaz na forach pisza, ze ulotki sa nieaktualne. Poza tym waże 62kg czyli już 4kg na plusie ;o I to tyle z relacji z wizyty, nastepna dopiero 10.XI. Dziekuję za kciuki
ale super! duży didol!))

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
megi-megi z ta teoria o wyplakaniu nawiazjjesz do psychologii? Mnie uczono ze wlasnie jak taki maluch placze to trzeba byc odrazu przy nim. Ze przez pierwsze miesiace przezywa yylko dwie skrajne emocji i gdy placze to wlasnie ta negatywna i nie rozumie ze cie nie ma.
Nam mówiła teraz pani psycholog na zajęciach w szkole rodzenia, że do 6 miesiąca reaguje się na każde żadanie dziecka i każdy płacz a potem już niekoniecznie. Trzeba wyczuć malucha
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 11:19   #2985
Niuniaczek
BAN stały

Cytat:
Witajcie Kobietki
Trzeba jeść dużo błonnika - mi pomagają płatki owsiane zalewam je małą ilością mleka - tak by całe zostało wchłonięte i dodaję łyżeczkę dżemu lub świeżych owców z cukrem mniam.

A taki niezawodny sposób to zjeść parówkę popijając kefirem

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Osobiście mam białe, większe 140x70cm. Po moim synku. Jak urusł to szczebelki się zdjęło, te krótsze boki nie miały szczebelków, ale deskę dzieloną 1/3 i po demontażu miałam tapczanik Jeszcze takie robią, no może podobne, ale o to chodzi ...
http://www.meble.vox.pl/meble-baby/l...40x70-cm,1695/
Też się zastanawiałam nad takimi łóżeczkami=tapczanikami. Byłam w VOX-ie by je obejrzeć na żywo ale sprzedawca mnie oświecił że mebelków z serii dziecięcych nie ma w żadnym sklepie w Warszawie i że są dostępne jedynie w internecie
Cytat:
Hej dziewczyny!
.
Mi pomaga ciepłe mleko+masełko+wyciśnięty czosnek+miód. Do samku już się przyzwyczaiłam, nawet mi smakuje

Cytat:
ps: a jaki polecacie krem na rozstępy ???
Przed zakupem swojego przeczytałam wszystkie opinie na KWC i zakupiłam Elancyl (na allegro nie jest tak drogo) do tego oliwkę Babydream dla kobiet w ciąży i płyn -mleczko do kąpieli Babydream też dla kobiet w ciąży
Stary 2012-10-14, 11:32   #2986
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzięki, spróbuję z tą kawą i herbatą.

Cytat:
Przed zakupem swojego przeczytałam wszystkie opinie na KWC i zakupiłam Elancyl (na allegro nie jest tak drogo) do tego oliwkę Babydream dla kobiet w ciąży i płyn -mleczko do kąpieli Babydream też dla kobiet w ciąży
Ja też mam elancyl i jeszcze jeden, ale chwilowo nie mam siły dojść do łazienki i spisać.

Ja tymczasem wymiotuję od rana już 3 raz.... zastanawiam się czy czymś się strułam wczoraj, czy to jakiś dziwny lot... no ale wymioty w 16 tygodniu...hmm to dopiero, miał ktoś tak ? wysłałam męża po imbir i zobaczymy jak się sprawa rozwinie.

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:

skąd ja to znam... 5 min po przebudzeniu zaczyna mnie boleć i tak ćmi, ćmi... cały dzień...
Kawusia Ci nie pomogła?

No dzisiaj to mi nic nie pomaga :/ aa sorry jak zwymiotuję to mi trochę mija
Stary 2012-10-14, 11:40   #2987
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tymczasem wymiotuję od rana już 3 raz.... zastanawiam się czy czymś się strułam wczoraj, czy to jakiś dziwny lot... no ale wymioty w 16 tygodniu...hmm to dopiero, miał ktoś tak ? wysłałam męża po imbir i zobaczymy jak się sprawa rozwinie.
Ja niestety dziś też zaliczyłam kibelek. Tak mi się nie dobrze nagle zrobiło! masakra jakas! czasami łapią mnie okropne mdłości. Gin. mówiła, żeby odstawić kawę i słodkie. Słodkie to ok ale kawy chyba nie potrafię.

Dragusia - zapomniałam napisać piękne fotki! i dokładny opis

Niuniaczek - też się zastanawiam między meblami z Drewexu a Klupś. Chyba jednak wybiorę Klupś - żyrafka - bo można też dokupić krzesełko z tej samej kolekcji z którego póżniej robi się stolik a w Drewexie nie ma tego.
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

Edytowane przez LiwkaO
Czas edycji: 2012-10-14 o 11:42
LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 11:41   #2988
anna maria 79
Raczkowanie

witajcie cała noc z głowy gorączka dała nam popalić moje dziecko ma skłonności do wysokich 40C...
ciekawa jestem czy w ciąży w II trymestrze można coś brać na anginę...?
Wszystkim chorym zdrówka.... i dziękujemy za miłe życzenia.
ciasto leży w koszu zaklec piękny
na rozstępy mam mamamil, kupiony na allegro.
ale pogoda pora na kawę zbożową
Klementyna gratulacje udanej wizyty i synusia samych radości.
Socrates czekoladka powiadasz, mniam ja zadowalam się delicjami a miało być ciasto
Nestle ja mam ją w pozytywce księżycu i puszczałam do brzuszka w pierwszej teraz też będę...
Stippi zdrówka dla Nineczki...i kurujemy się
Bmma też miałam takie łóżeczko super sprawa też sobie takie teraz sprawię bo tamtę wylądowało pod młotkiem na allegro, a teraz żałuje
miłego dnia zmykam gotować rosołek
anna maria 79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 11:57   #2989
Niuniaczek
BAN stały

Cytat:
Ja tymczasem wymiotuję od rana już 3 raz.... zastanawiam się czy czymś się strułam wczoraj, czy to jakiś dziwny lot... no ale wymioty w 16 tygodniu...hmm to dopiero, miał ktoś tak ?
Mnie zaskoczył parę dni temu poranny pawik, a jestem w 18 tyg. Wstałam ok 10.00 i byłam bardzo głodna i szybko zjadła 1,5 kajzerki z masłem i śliwkowymi powidłami popijając wiśniowym kompotem... no i poszło
Stary 2012-10-14, 12:04   #2990
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
mi pomagają płatki owsiane zalewam je małą ilością mleka - tak by całe zostało wchłonięte i dodaję łyżeczkę dżemu lub świeżych owców z cukrem mniam.
heh a moj organizm to olewa. od 3 lat to moje najczestsze sniadanie i nie zawsze dziala. tylko ja nic nie dodaje. jesli juz to swiezy owoc (np. truskawki )

Cytat:
kajzerki z masłem i śliwkowymi powidłami popijając wiśniowym kompotem...
aaaaa skad ja wezme prawdziwe powidla.... matyldoooo z kubkiem mleka...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 12:04   #2991
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio zrobiłam rekonesans po sklepach , obejrzałam sobie łóżeczka na zywo i podobają mi się te http://www.drewex.com/asortyment_3-419,pokoj_HIPPO.html Nie są typowo białe ale tak jakby kremowe
I te łóżeczko mi się spodobało i nawet kolor by chyba pasował : http://dino.sklep.pl/nowy/drewex-moc...ug-p-5446.html

Z takich bardziej praktycznych to fajne jest to : http://allegro.pl/klups-lozeczko-rad...694772470.html
Ogólnie łóżko mi się nie podoba ale fajnie się buja.. i już sobie wyobraziłam sytuację jak kładę śpiącego maluszka do łózeczka..a tu ciach on się nagle budzi i płaczę to ja od razu szru do łóżeczka i kołyszę

A jakie łóżeczka planujecie wy kupić? Będę wdzięczna za linki i porady czemu akurat to łóżeczko.
z tych lozeczek to najbardziej hippo mi sie podoba. ja chce zwykle lozeczko najlepiej z szuflada choc znalazlam ladne niebieskie ale bez szuflady 180zl.
Cytat:
eh skad to znam

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 12:55   #2992
maria28
Kniaginia

Cytat:
O matko, mam to samo. I najdziwniejsze, że cholerstwo łapie akurat w weekend...
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 13:14   #2993
Sorceresss
Wtajemniczenie

No to się zaspokoję dzisiaj akurat TŻta nie ma w domciu Mam czekoladę z truskawkami, lody, strucle serową i ... puszeczkę coca-coli Żyć nie umierać

Terry Pratchett
Stary 2012-10-14, 13:27   #2994
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
No to się zaspokoję dzisiaj akurat TŻta nie ma w domciu Mam czekoladę z truskawkami, lody, strucle serową i ... puszeczkę coca-coli Żyć nie umierać

Stary 2012-10-14, 13:35   #2995
maria28
Kniaginia

Ja mam na deser chipsy serowe. Tak pisałyście o nich niedawno, że ich zapragnęłam najbardziej na świecie. Mąż łaził po sklepach w poszukiwaniu takich konkretnych serowych, jak kiedyś były ze Star Foods. W końcu znalazł, mniam!
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 13:38   #2996
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
z naturalnych sposobów to na mnie działają owoce świeże, albo suszone śliwki, kawa, jogurty, ostatnio chyba najbardziej surówka z marchewki i jabłka. generalnie staram się jeść sporo tego typu rzeczy i nie dopuszczam do zaparć dłuższych niż 2 dni, inaczej bardzo się męczę. farmakologii nie próbowałam.

byliśmy z rana na targu, ale kurtki jak nie miałam tak nie mam, nic znośnego nie było, a i ceny spore, spodziewałam się tańszych. trudno, jutro możemy jeszcze jeden targ oblecieć, może i spodnie jakieś ciążowe znajdę na siebie. dziś tylko leginsy ocieplane kupiłam i spodnie do łażenia po domu.
chłop mnie wkurzył stwierdzeniem, że jak teraz kupię większą kurtkę to jak wiosną będzie zimno to też będę ją mogła nosić. ja się pytam: po porodzie? a on: no przecież chyba tak od razu nie schudniesz.. nie, już zawsze taka będę
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 13:42   #2997
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
zapraszam na lampkę coli

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
chłop mnie wkurzył stwierdzeniem, że jak teraz kupię większą kurtkę to jak wiosną będzie zimno to też będę ją mogła nosić. ja się pytam: po porodzie? a on: no przecież chyba tak od razu nie schudniesz.. nie, już zawsze taka będę
lepiej w tą stronę
Przynajmniej wiesz, że nie musisz szczególnie szybko wracać o figurki sprzed ciąży hihihi....

Dziewczynki mąż mnie oszukał ! Miał być w domu o 18 a będzie o 14A miałam w szafie sprzątać...

Terry Pratchett
Stary 2012-10-14, 13:50   #2998
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
zapraszam na lampkę coli
chętnie bym wpadła ale troche daleko

Stary 2012-10-14, 14:13   #2999
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
lepiej w tą stronę
Przynajmniej wiesz, że nie musisz szczególnie szybko wracać o figurki sprzed ciąży hihihi....

Dziewczynki mąż mnie oszukał ! Miał być w domu o 18 a będzie o 14A miałam w szafie sprzątać...
to, to ja od dawna wiem, mogłabym być 3 razy większa a chłopu i tak bym pasowała. za to mojej mamie wyraźnie przeszkadza mój "zdecydowanie za duży brzuch jak na ten etap ciąży" i nie potrafi powstrzymać się od komentarzy widząc mnie. chyba zacznę zakładać dresy na jej wizyty, bo w getrach i przylegającej koszulce choć mi najwygodniej to wszystko widać.

mój ma być po 21 dopiero...
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 15:26   #3000
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
O jejku!

hmmm... nie strasz, że to już Ja właśnie od paru dni zauważyłam, że skóra na brzuchu zaczęła mi się jakby mocniej przesuszać... Więc zaczęłam się mocniej smarować, bo może to sygnał że kolejny etap to już rozstępy?...
Cytat:
byliśmy z rana na targu, ale kurtki jak nie miałam tak nie mam, nic znośnego nie było, a i ceny spore, spodziewałam się tańszych. trudno, jutro możemy jeszcze jeden targ oblecieć, może i spodnie jakieś ciążowe znajdę na siebie. dziś tylko leginsy ocieplane kupiłam i spodnie do łażenia po domu.
Cytat:
to, to ja od dawna wiem, mogłabym być 3 razy większa a chłopu i tak bym pasowała. za to mojej mamie wyraźnie przeszkadza mój "zdecydowanie za duży brzuch jak na ten etap ciąży" i nie potrafi powstrzymać się od komentarzy widząc mnie. chyba zacznę zakładać dresy na jej wizyty, bo w getrach i przylegającej koszulce choć mi najwygodniej to wszystko widać.

mój ma być po 21 dopiero...
monika, a moim zdaniem lepiej że Twój mąz ma takie zdrowe podejście... przynajmniej będziesz sobie mogła chudnąć swoim tempem i bez presji

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości