|
|
#2701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37056334]Pochwalę się ![]() http://www.youtube.com/watch?v=H7CfLRzbf_w&feature=plcp[/QUOTE] Zdolna Agatka Ja nadal Cię podziwiam i mam nadzieję że będę umiała mojemu synowi tak zorganizować czas.Cytat:
Ja wczoraj wieczorem umierałam. Do południa sporo chodziliśmy, ledwie wróciłam. Po obiedzie zajęliśmy się porządkami, potem doprowadzałam kwiaty do porządku, musiałam je poprzycinać, wnieść z balkonu ewentualnie przesadzić. Po tym wszystkim nie mogłam z bólu wytrzymać. Kręgosłup i biodro, rwa kulszowa tak mi dokuczały że na nogę stanąć nie mogłam. W nocy to samo, przewrócić się z boku na bok to był wyczyn. Na domiar złego 3 razy wstawałam do wc. U teściów nie byłam chyba ze 3 miesiące. Jeszcze mojego bębenka nie widzieli Pewnie się zdziwią. Może namówię męża na wizytę. Jakoś nabrałam ochoty na odwiedziny![]() Ktoś to pytał na nospę na skurcz nogi, chyba Lenova. Nie pomoże, nospa działa na mięśnie gładkie. Sarah Gratulacje Już 3 trymestr
|
||
|
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam zdjęcia części ostatnich ubrankowych zakupów.
Na 1 i 2 zdjęciu piątkowe zakupy, za dokładnie 2,37 Od 4 zdjęcia łowy mamy.Body "najlepszy synuś" sa słodkie, ale ... jejku, jak ja nienawidzę określeń "synuś", "córcia" "
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny, ja juz drugi dzien z rzedu u rodzicow
tz wlasnie poszedl do pracy a ja mam duzo pracy na kompie, juz mi sie nie chcde jak o tym mysle bo taka pozycja na dluzej mi nie sluzy...Wczoraj u rodzicow bylo mini przyjecie dla ciotkow i wujkow z okazji naszego slubu. Przyszedl moj chrzestny ze swoimi corkami..... Jedna 4.5 druga 7.5 i przy stole skakaly na kanapie prawie ze wlazly na ten stol, a rodzice tylko cichutkie upominanie:/ myslalam ze mnie szlag trafi. Moja pachwina dalej mi zyc nie daje... Ale widze ze coraz nas wiecej z ta dolegliwoscia? Jutro ide na wizyte to zobacze co i jak moze mi cos poradzi, uspokoji. Ale brzydka pogoda.... Charlizzz.... Ja bym ochlodzila kontakty w ogole nie odppowiadala na pytania dot. Slubu bo juz powiedzialas swoje i nie ma co walkowac tematu. Trudna sytuacja ale nie mozesz dac sie tak traktowac
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
Pogoda beznadziejna
Ja czekam na wiadomość od kobiety z wózkiem ![]() siedze na wykładzie i wpierniczam penne z kurkami
|
|
|
|
#2705 | |||
|
Zadomowienie
|
No co Wy z tą pogodą, u mnie słońce świeci!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2706 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
U mnie pogoda piękna słoneczko świeci jest cieplutko w sam raz na jesienny spacerek po objedzie. Ja właśnie wróciłam z kościoła teraz biorę się za zrobienie obiadu bo później jadę pilnować dzieciaków ciekawe co tym razem wymyślimy.Życzę wszystkim miłego dzionka
|
#2707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś to już się męczyłam okropnie, lewa i prawa strona mnie bolała ![]() Ja na razie jeszcze sięgam i sama się golę na dole i powiem Wam, że trudno mi sobie wyobrazić jak mąż będzie mnie tam golił. Będę się bała, że mnie pozacina, on pewnie też i będzie to trwało ze dwie godziny Że tak sobie Was zapytam Gdzie mąż Was goli? Tzn. gdzie wtedy leżycie? Na łóżku?
|
|
|
|
|
#2708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten tysiąc to ciuszki i jakieś pierdółki bo o reszcie to nawet nie wspomnę
|
|
#2709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale stoję zazwyczaj ![]() ja sie ostatnio codziennie budzę z wielkimi plamami na bluzce z cyców
|
|
|
|
|
#2710 |
|
Zadomowienie
|
Swoją drogą z tym ślubem u mnie to też jest trochę dziwna akcja. Spotkaliśmy się wszyscy razem, uzgodniliśmy, że w przyszłym roku chcemy (bo był pomysł oczywiście zeby jeszcze tej jesieni). Jak sala zalatwiona, to nagle TŻ mówi, że on w przyszłym roku nie chce i koniec. Za dwa lata. Twierdzi, że znowu mylimy kolejność, że najpierw powinniśmy się jakoś ustatkowac/'dorobić' a potem mysleć u slubie. A ja uważam, że akurat w tym roku będzie kasa, więc wziąć slub i zacząć się wtedy dorabiać. Bo za dwa lata co? Stwierdzi, że jak już mamy lepszą sytuacje, to szkoda pieniędzy na jakieś przyjęcia i skoro do tej pory zyliśmy bez slubu to po co to zmieniać. I nie potrafię się z nim na ten temat dogadac. I jeszcze rodzice swoje 3 groszę muszą wsadzić. Przed chwilą awantura, bo mama mi oświadcza, że sama w tym tygodniu poszuka mi zespołu i jak będzie miał wolny termin, to wplaca zaliczkę. A ja w płacz, że nikt nie zapyta jak się czuję, tylko najważniejsze jakieś wesele. i wiecie co ona na to?! Że TAK! Bo wesele jest najwazniejsze w tej chwili, wszyscy biorą slub a ja tak zyję, jak tak w ogóle mozna i że ona wszystko załatwi, ja nie bedę rządzić. CZUJECIE TO?Co ja tu w ogóle robię...
|
|
|
|
#2711 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak tak można mówić że wesele jest ważniejsze od twojej ciąży i dzidziusia teraz to ty jesteś najważniejsza i twoje samopoczucie a nie ślub. Rozumiem przygotowania na przyszły rok ale wszystko pomału i z głową a nie bo ja wam załatwię i koniec
|
|
#2712 |
|
Zadomowienie
|
Czuję, że z takim podejściem to tu nawet dzidziuś na świecie nic nie zmieni.
Czas się odciąć od tego, mam swoją rodzinę - TŻa o który o mnie dba i córeczkę, która nie potrzebuje zdenerwowanej mamy. W żaden sposób nie jestem zależna od rodziców, nie mieszkam z nimi, to jakim prawem mówi sie do mnie "nie będziesz rządzić" ? W dodatku szlag mnie trafia jak szykują dom licząc, że po slubie tu zamieszkamy z tżem, no przecież oni sami zostać nie mogą (!) A pytał nas ktoś o zdanie? Po co mi żyć z nimi pod wspólnym dachem, ja w życiu nie zaznam spokoju, to jest typ, który musi wszystko skomentować, do wszystkiego się wtrącić. |
|
|
|
#2713 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ktore maja TERMOMETRY Z LIDLA
działają Wam? pokojową temperature mi pokazuje wyzsza niz jest i jak mierze temperature to najpierw powinien byc jeden sygnal i buzka ze zaczyna mierzyc a jak konczy mierzyc to powinny byc dwa sygnaly dzwiekowe a u mnie nie ma tylko jest ten jeden na poczatku a u Was normalnie działają???? dobra ide Was czytac bo dopiero wstalam |
|
|
|
#2714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy ślub cywilny. Teściowa też coś przebąkiwała o ślubie kościelnym, bo będą problemy z chrztem dziecka, ale to do mojej mamy, nie do nas. Zresztą tylko tak coś wspomniała, żadne tam planowanie. Moja mama stwierdziła, że nie będzie się wtrącać, że to nasza sprawa. Dlaczego inni nie mogą tego zrozumieć
|
|
|
|
|
#2715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie denerwuj sie nie potrzebnie bo i tak zrobicie tak jak bedziecie chcieli ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
![]() ja to chyba sama się będę golić do samego końca, usiade na brzegu wanny lusterko w dłoń i dawaj tak robilam w pierwszej ciazy i jakos dalam rade nawet przed porodem sie sama ogolilam mając juz skurcze
|
|
#2716 |
|
Zadomowienie
|
Ja jakoś nie wyobrażam sobie, żeby TŻ miał mnie golić
Niby się zapowiedział, ale nie wiem czy i jak to wyjdzie. Na razie daję radę sama, oby tak dalej
|
|
|
|
#2717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do mierzenia, to najpierw włączam go, żeby się pokazała temperatura pokojowa, potem przystawiam do czoła, dopiero teraz naciskam jest jeden sygnał, a po sekundzie drugi i pokazuje temperaturę. |
||
|
|
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
charlizz, współczuje tego całego zamieszania! nie rozumiem postepowania twojej mamy
A probowałaś sie jej postawić? albo robimy tak jak my chcemy albo nici z jakiegokolwiek wesela! a orkiestra to bedzie wam chyba do obiadu grac... ![]() naprawde współczuje... |
|
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy ktoras z was ma sytuacje, ze w czasie ciazy konczy sie umowa o prace? Wiem, ze Hosence, ale ona ma juz raczej sprawe jasna.
Jak to u was wyglada? Przedluzaja? Bo ja nie mam zielonego pojecia na czym stoje, raz mi mowia tak, raz inaczej, i nie wiem, czy mam walczyc o ta umowe, czy nie...... Generalnie po macierzynskim raczej na pewno nie wroce do pracy, ew.na pol etatu, niby pracodawca ma obowiazek mimdac te pol etatu, ale wiem, ze bede im przeszkadzac no i nie wiem. Umowa mi sie konczy w ttym miesiacu...... Aaaaa maz odebral moj fotel no jestem zakochanaaaaaa sialalala
|
#2721 |
|
Zadomowienie
|
charlizz Bidula, mama bardziej przejmuje się konwenansami, to musi boleć
Przecież to dziecko tworzy rodzinę!!!! Ważne żebyście byli razem, w trójkę szczęśliwi. Przykro mi, że ten ślub dla Ciebie zamiast być czymś pięknym, oczekiwanym stał się jakimś koszmarem Jak tak ma być u mnie to ja nie chceCiężka sprawa, jak masz nie zranić mamy a postawić na swoim.... Przecież ona robi "dla Twojego dobra".... |
|
|
|
#2722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lady, tylko Ty masz umowe do dnia porodu a potem zasiłek macierzyński, w sensie już nie będziesz mieć umowy. Tak to jest?
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2012-10-14 o 13:50 |
|
|
|
|
#2723 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
wstałam o 11 piękne słońce był oto poszłam z psem się po polach powłóczyć, a teraz już chmurzyskaCytat:
charlizz, ale to jest jakieś niepoważne, nie masz 10 lat żeby za ciebie o wszystkim decydować i to szczególnie w tak ważnym temacie jak ślub, no bez jaj może zrób sobie odwyk od rodziców, nie pokazuj się u nich przez jakiś czas, to może jakoś inaczej na to będą patrzeć
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie mam to samo
Wyszperalam przepis, ze na urlopie wychowawczym mozna pracowac na umowe zlecenie, i mysle, ze to tez jakies wyjscie, znalezc prace na uz gdzies blizej domu a trzymac miejsce na um o prace zeby miec kontynuacje w papierach.
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo skoro Tobie kończy się teraz, to jest ona przedłużana do czasu porodu z dniem porodu stajesz się bezrobotna nie masz urlopu macierzyńskiego ale masz zasiłek macierzyński z zusu. kończy się macierzyński i nie możesz iść na wychowawczy. Chyba że nastapi sytuacja że po porodzie dostaniesz nową umowę wtedy masz urlop mac. i po nim możesz iśc na bezpłatny wychowawczy. Ja tak to rozumiem....
|
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
Tak tak, ja tu mowie o sytuacji, gdyby jednak mi ta umowe przedluzyli
Chyba bede walczyc o przedluzenie, no kurde, cos mi sie chyba nalezy nie? Wole isc do pracy na te pare godz niz sie uzerac z urzedami o niecale 600zl
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
ale jak do pracy na parę godzin?
|
#2728 |
|
Konto usunięte
|
Charlizzz, masakra, niestety chyba tlyko odcięcie wchodzi w grę :/
A znając siebie... zrobiłabym jeszcze inny numer wzięłabym teraz, w ciąży jeszcze, cichy, skromniutki ślub bez przyjęcia i zaprosiła tylko świadków bez rodziców. Może pomyślcie o tym? Bokeh, ale przecież u was są małżeństwa dzieciate i dają radę |
|
|
|
#2729 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale porozmawiaj z pracodawca bo do dnia porodu musi Ci dac ale moze tez dac Ci na dluzej, to zalezy od Jego dobrej woli, mysle, ze warto o to powalczyc |
||
|
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37063563]Charlizzz, masakra, niestety chyba tlyko odcięcie wchodzi w grę :/
A znając siebie... zrobiłabym jeszcze inny numer wzięłabym teraz, w ciąży jeszcze, cichy, skromniutki ślub bez przyjęcia i zaprosiła tylko świadków bez rodziców. Może pomyślcie o tym? Bokeh, ale przecież u was są małżeństwa dzieciate i dają radę no jest jedno Patka i Grześ tylko wiem że im z tym synkiem też mama siedzi Pati chyba. Musielibysmy pracować 2 na 2 dni, nie wiem czy tak by nam sie udalo no i co w nocy bysmy sie widywali tylko ?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.

Ja czekam na wiadomość od kobiety z wózkiem
[COLOR="Silver"]
ciekawe co tym razem wymyślimy.
ślub 28.04.2012