|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV
Cytat:
Nie stresuj się kochana
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
kochana bede 3mac kciuki!!!!
|
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
No pełno teraz oszustów i to grających właśnie na uczucia leku, jakimś niebezpieczeństwie itd, my to sie nie damy ale juz nasi rodzice a babcie to dopiero łatwe kaski
Jadę z mężem na shopping bo obiecalam mu kurtkę i moze Ikea szybka, jakaś polka by mi sie przydala dla Małej Ostatnio cieżko mi sie siedzi, ten brzuch jakoś napiera na cyce, albo cyce na brzuch no cieżko mi sie oddycha
|
|
#634 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i tak większość pracowników nie dotarła na miejsce.. W sumie na letnich oponach po nieodśnieżonych drogach kiepsko się jeździ - i faktycznie już kilka razy wolałam iść do pracy piechotą niż męczyć się samochodem - a Ci co mieszkają poza miastem, lub mają wyjazd pod górkę to nie ma bata - nie dojadą.. Najwięcej śniegu co spadło -t o było ok 10cm - więc to już prawdziwa klęska.A co do Hiszpanów to uwierzę.. mieliśmy na studiach jednego z wymiany - jaki on zawsze opatulony chodził ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#635 |
|
Raczkowanie
|
Jak tylko bede w stanie cos więcej napisac -napewno sie odezwę
|
|
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
widze, ze z Gdanska jestes.. w ktorym szpitalu masz cesarke?
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
od Landi:
hej no jest ok w miare, juz nic ze mnie nie leci na dole w sumie bez zmian.. pozostaje tylko czekac, dzis zaczynamy 9miesiac.. ale jestem dobrej mysli. w mojej ciazy juz nic mnie nie zdziwi nawet mojej mamie sie dzis snilo ze urodzilam, a ostatnio moje krwawienie jej sie tez wysnilo wiec juz sie z tym pogodzilam ze moge niedlugo zobaczyc syna
|
|
|
|
#638 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane, nie bylo mnie chyba z 3 dni a tu nowy watek i milion stron do nadrabiania.
Przelecialam po lebkach bo nie dam rady wszytskiego nadrobic. A ja przez ostatnie kilka dni mialam pelno spraw do zalatwienie, dokumentow, pozniej dokupywalam juz drobizgi do wyprawki (tyopu woda do szpitala, szampon, pasta itp) wyszstko juz mam tylko jeszcze dzis oliwke dla malej kupie i finito W srode dostalam paczke z PL od mamy, z rzeczami po Filipie i wogole, jak patrze na te niektore ciuszki zaastanawiam sie jak moglam w nie dziecko ubraac, prezciez one jakos takie starodawne sie wydaja a to tylko 5 lt temu bylo Livdragon, ![]() ![]() z a dwa 2 dni cesarka, wiec oficjalnie rozpoczynasz rozpakowanie w watku, jezu az mnie ciarki przeszly, tyle czekalysmy na to a to juz ..Lndi mam nadzieje ze ze z maluszkiem ok i siedzi jeszcze grzecnie w brzuszku. A ja juz przesstalam brac magnezy i paracetamol (bo przez ostatni tydzien umieralam ze skurczami) jak bedzie sie mialo zaczac to samo sie zacznie a jak bedzie mialo przejsc to przejdzie |
|
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
od Landi:
na ktg wyszly skurcze wczoraj, ale nieregularne na szczesciei delikatne nawet ich nie czulam. lekarz mi dzis powiedzial ze zrobia wszystko zebym jeszcze donosila i ze jesli dzis wyniki beda dobre to nawet moga mnie wypuscic jutro ale pod warunkiem ze bede caly czas lezec rozwarcie jest male bo na jeden palec i podobno na tym etapie tak juz moze pozostac...
|
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
Pozdrówcie Landi - niech się trzyma dzielnie i niech się jeszcze nie spieszy z tym porodem
|
#643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurcze . ![]() ehh .. Landi - ty to masz z tą ciążą .. trzymam delej
|
|
#644 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki...wczoraj cały dzień w szkole, więc się nie odzywałam, ale wyczytałam właśnie, że jakieś problemy u dziewczyn, więc trzymam kciuki
żeby bylo ok.We wtorek zaczyna sie poważne rozpakowywanie :wow: A ja tyle się naczytałam o Waszych przeziębieniach, że sama się przeziębiłam...gardło to pole bitwy...no i katar ale się wygrzewam i zażywam specyfik na gardło, a na nos woda morska.gratulacje dla wszystkich dziewczyn, które zaczynają kolejne tygodnie i miesiące ![]() JA torbę do szpitala spakuję w pierwszym tygodniu listopada, ale mam termin z OM na 3/4 grudnia, a z ostatniego USG na 27 listopada.
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
|
|
|
|
#646 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Zaczynam dziś 31 tydzień ! Kurde przeraziłam się...... :p Na fb wyczytałam, że dawnej znajomej wczoraj urodził się syn a miała być córeczka nie ma co... na każdym usg będę chciała potwierdzenie
|
#647 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
No tak tylko ze ja oczywiscie z automatu poweidzialam skad jestem ale oswiecilo mnie ze teraz to lubelskie :/ glupek ![]() W swietokrzyskim mam rodzicow, stad moje wieczne przyzwyczajenie ![]() Ale jak tylko bede z Kubusiem w porach cieplejszych to sie umowimy gdzies! w Staszowie na spacerek/kawke??
|
||
|
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
mi sie dzis snilo, ze krwawila, krew mi elciala, ale maly kopal, latalam po lekarzach i nci nei wykryli..takie glupoty ostatnio mi sie śnią livdragon jejuuuuuuuuuuuu to zaraz dekajka mi we wtorek wybija miesiac przed terminem blisko, coraz blizej hehehkarolamankowa hmmm nie wiem mam nadzieje ze to nei wody jeszcze bo zawalu dostane przez was ![]() landi trzymam kciuki |
|
|
|
#649 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Choć przypuszczam, że w przypadku karmienia mm obowiązek ten również (statystycznie rzecz ujmując) cześciej przypada matce... ![]() ---------------- O matko... spojrzałam własnie na mój suwaczek - 25 dni do OFICJALNEJ daty...
proście, a będzie wam dane Edytowane przez meiadeleite Czas edycji: 2012-10-14 o 12:08 |
|
|
|
|
#650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() weszłam rano żeby zobaczyć moją licytację kombinezonu i co ![]() dostałam maila że odwołano moją ofertę bo "błędny opis aukcji" wygrywałam go za 10zł i widać komuś było za mało -to trzeba było dać kup teraz za 50zł a nie licytację |
||
|
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Anielko - ja zaczynam miec lekkiego stracha ale z drugiej strony doczekac sie nie moge . ciagle wypatruje jakis objawow, czekam na tego czopa jak na zbawienie . ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Ide poodkurzac bo dzisiaj brat TŻeta bedzie sobie nasze mieszkanie ogladal .. ehh .. jakby to co najmniej muzeum narodowe bylo .
|
#652 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
HEj kochane
![]() http://allegro.pl/niania-elektronicz...691618905.html poczytalam opinie w rankingach stoi na pierwszych miejscach wiec decyzja zapadla.przescigaja je te z kamerami ale nie bede dawala za nianie ponad 500zl jak ta moge kupic juz 200zl taniej(tu akurat aukcja pierwsza z brzegu) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kochana nie zamawialam ich-zamawialam pume red bo nie pamietalam wlasnie jak pachnialy te wykrzykniki-Ty moze pamietasz??Cytat:
Cytat:
czekamy na wiesci i zdjecia malucha!!!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Halawaya tez masz sny moj tz zawsze gra w totka jak przyjezdza liczac wlasnie na to ze wygra i w budowie domu obejdzie sie bez kredytu![]() koncze pranie....zostala mi posciel do wyprania i pieluchy tetrowe bo do mojego 8 kg bebna nie zmiescili sie tetrowki razem z rozkami kocykami etc.musze wyprasowac szlafrok i jedna koszule.kupic dzis wode i wybrac rzeczy dla maego do torby zeby je poprasowac i spakowac-bede spokojniejsza. ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- DeKajka i Kia
|
||||||||
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
Tai a moga tak zrobic??
|
|
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie mnie mąż uświadomił że mogą
ale i tak uważam że to chamskie, jak ktoś daje licytację to chyba liczy się z tym że może pójść za 30zł a może i za 2zł ![]() tylko jak ja bym wygrała a chciała zrezygnować to już by był problem
|
|
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie to niesprawiedliwe-ze my nie mozemy rezygnowac a sprzedajacy moze robic co mu sie podoba!!
|
|
|
|
#656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jutro przejdę się po lumpeksach za waszą radą i może znajdę jakąś koszulę na poród ![]() w razie co znalazłam też kilka na all za około 10zł z przesyłką
|
|
|
|
|
#657 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za kolejny tydzien ![]() No ja tez sie zastanawiam czy oby na USG sie nie pomylili.. hehe bedzie niepewnosc do samego porodu.. chociaz na usg w Polsce moj ginekolog wpisal, ze plec zenska.. moze go pozwac jesli sie pomylil? No nie ukrywam, ze przyzwyczailam sie do mysli, ze bedzie dziewczynka, ze bardzo bym sie zdziwila jesli bylby jednak chlopak.. a co niektorym tu nawet tak sie sni Cytat:
Zobaczymy. Najwyzej bede marudzic to moze bedzie po mojej mysli ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#658 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ustawiam taki strzał na 4 sekundy przed zakończeniem aukcji, na maksymalną kwotę, którą zgadzam się dać i do tego czasu sprzedający nawet nie wie, że będę licytować Trochę czuję się jak oszust no ale trudno. Wychodzę też z założenia, że jak zalicytuję wcześniej, to inny licytujący może się namyślić i jednak dać wyższą ofertę, niż wcześniej planował, a tak nie zdąży ![]() Wiem, okropna jestem
|
|
#659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#660 |
|
Raczkowanie
|
W Kartuzach . Mieszkam w Gdańsku ale tam miałam pierwszą cesarkę i poza tym znam tam wiele osób.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

Nie stresuj się kochana

no cieżko mi sie oddycha
no jest ok w miare, juz nic ze mnie nie leci na dole w sumie bez zmian.. pozostaje tylko czekac, dzis zaczynamy 9miesiac.. ale jestem dobrej mysli. w mojej ciazy juz nic mnie nie zdziwi

o kurcze .
ale się wygrzewam i zażywam specyfik na gardło, a na nos woda morska.