|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#662 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z Wami już jako mężatka
![]() Nie było mnie tutaj prawie tydzień i niestety nie dam rady nadrobic dlatego prosze o streszczenie co sie działo a mam nadzieję, że Wszystkie nadal jestescie w dwupakach Bardzo dziękuję za miłe komentarze na fejscie, jestescie kochane Przez tą bieganine przedslubna nie miałam nawet czasu do Was zajrzec i pochwalic się, że w srodę zaczeliśmy 32tc czyli 8mc
|
|
|
|
#663 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie
Mąż na meczu tak więc wpadłam zobaczyc co u Was słychac ![]() U nas dzisiaj ponuro i nic się nie chce..jeszcze po 17 będę miała gości..trzeci dzień z rzędu Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kochana jeszcze raz życzę Ci wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia ![]() .................. Gratuluje wszystkim nowych tygodni ciaży !!!!!!!!!!!!!
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
||||
|
|
|
#664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
Perelka jeszcze raz gratulacje
Duzo szczescia wam zycze
|
#666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#667 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
witaj w gronie mezatek
|
|||
|
|
|
#668 |
|
Zadomowienie
|
Udało mi się wejść
ja leże i już umieram z nudow. A laską co ze mną leży nudna i się nic nie odzywa. Tz przed chwilą poszedł. Teraz czekam na brata
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
#669 | ||
|
Zakorzenienie
|
perelko jeszcze raz wszystkiego dobrego
![]() ja tez mam dzis gosci i jutro tez, na dodatek jutro bedzie u ans wlasnie ten kumpel tza ktorego nei lubie ..i bedzie u nas spal.to ten co byl u nas świadkiem a dzien przed slubem robil histerie, ze nie przyjedzie do polski dopoki mu misiek nie pozyczy 1000 zl na koncu pozyczyl mu 500 i do tej pory nie oddal.typowe.nie znosze kolesia.nie moge patzrec jak wykorzytsuje mojego tz a ten nie lepszy bo sie daje zlapac na te jego blagania...eh![]() ja skonczylam prasowanie, zosta;ly mi do wyprania z ciuszkow kombinezony no i pozniej poszewki na wozek itd ale to juz chyba narazie nie..mam dosc prania i prasowania ..nie zlicze ile razy bylo pranie w tym tyg....masakra u nas slonce za godzinke przyjezdzają znajomi i jedziemy na obiad na miasto, pozniej moze do kina a najgorsze jest to, ze nic mi sie nie chce czyli dzien jak co dzien---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziewczyny ktora????????????? aby pasowala do dwoch wozkow-jeden niebieski drugi grafitowy http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62 http://allegro.pl/oryginalna-torba-b...682256953.html ta w kolorze grafitowym |
||
|
|
|
#671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
Tż poszedł po cichu i sam skręcił łóżeczko i ustawił wg własnej koncepcji.. no nic - zobaczymy jak się będzie sprawdzać jego koncepcja - jak nie - to mu będę marudzić o moją
W każdym razie moja wersja jest oszczędna, bo tak chcieliśmy - w pościel będę bawić się jak dziecko trochę podrośnie
|
#673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
no i konik ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- marti ta druga torba lepsza bo ma przewijak choc kolorem bardziej mi ta czarna odpowiada, ale ta znowu przewijaka nie ma... ta czarna Cii bedzie do wszystkiego pasowac
|
||
|
|
|
#674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I to jeszcze przebijam groszowymi sprawami, że ludzia pode mną może szlag trafić ![]() Cytat:
![]() My będziemy mieć podobnie, ale bez przewijaka prawdopodobnie |
||
|
|
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
Halawaya piekne lozeczko!!tylko kurcze bedzie wam bardzo niewygodnie wstawac z lozka:/ bo z drugiej strony sciana a tu gdzie lozeczko 2/3 dlugosci lozka zajmuje ono:/
Anielko dobra jestes hihimi tez sie podoba bardziej ta czarna tylko kurde nie ma fot jak wyglada w srodku i nie ma tych zew kieszeni.z drugiej strony gabarytowo podobne i ta czarna wydaje mi sie taka zgrabniejsza ladniejsza. |
|
|
|
#676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() halwaya- dobry pomysł, ja nie mam miejsca w pokoju na taką całą szafkę do przewijania. Łóżeczko bede miała za jakiś tydzień i musiałabym tak jak Ty zrobic. Ale gdzie idzie dokupic taki przewijak żeby miał pod spodem sztywne (jakas deske czy cos) ja widziałam tylko takie całe szafki lub tylko ten wkład itp
Edytowane przez evak1988 Czas edycji: 2012-10-14 o 15:19 |
|
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Ja od wczoraj sama. Mąż pojechał do pracy do Holandii i wraca za 6 tygodni- 25 listopada. Mam nadzieję że mój Dzidzi posiedzi przynajmniej do 26 w brzuszku. Zaczęliśmy chodzić na szkołę rodzenia. Fajnie jest. Zostały jeszcze 3 spotkania za tydzień. Jutro mam obronę. mam nadzieję że jakoś to będzie. Staram się oddalać od siebie myśli o tym rozszczepie wargi i podniebieia bo jak tylko o tym myślę to same mi łzy lecą i się o to obwiniam. Tak po cichu liczę na jakiś cud...Pierwsze ruchy poczułam w święto Marii Magdaleny to wszystko musi być dobrze.... |
|
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
Marti - dokładnie mam to samo odczucie.. niestety pokój jest tak średnio ustawny, że w grę wchodzi jeszcze jedno ustawienie - ale wtedy łóżeczko byłoby całym bokiem równolegle do ściany - a to nie jest korzystne, bo dziecko obracałoby główkę cały czas w jedną stronę.. no i wada kolejna - łóżko nasze stałoby bardzo blisko kaloryfera - a ten nagrzewa się tak, że można się oparzyć - a ponieważ tż śpi po tamtej stronie to twardo oponuje.
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczysz czas szybko zleci a maluszek poczeka ładnie na tatusia ![]() Marti- ta pierwsza bardziej mi się podoba Halwaya- śliczne łóżeczko Już nie mogę sie doczekac Ausente- biedna Anielko- dobrze Ci zrobi takie wyrwanie się z domu Narobiłaś się w tym tygodniu tak wiec trochę relaksu się przyda !
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-10-14 o 15:29 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
martus wiem, w tej ciązy jestem chodząca wredota ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za obronę na pewno będzie dobrzei nie obwiniaj się za to rozszczepienie.. bo przecież to nie Twoja wina - takie rzeczy się zdarzają.. i nie płacz..
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam tez problem z ustawienie lozeczka w pokoiku malego-bo u nas na poczatku to bedzie spal w kolysce kolo naszego lozka , ale w dzien to bede go kladla w jego lozku no i nie wiem jak je ustawic..wogole nie mam pojecia jak meble poustawiac...lozeczko nie może byc kolo kaloryfera to wiem, tz sie upiera zeby ustawic je na samym środku, tak, że nie byloby oparte o zadna sciane ale ja tak średnio jestem przekonana, wolalabym zeby tym krotszym bokiem chociaz bylo przysuniete do ściany ..nie wiem
|
|
|
|
#683 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i wcale nie jest pusto. Ja też będę miała taki przewijak na kołyskę i łóżeczko bo nawet nie miałabym gdzie indziej go wcisnąć
|
|
#684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja najpierw sobie rozrysowałam plan i tak po papierze kombinowałam jakby było najlepiej.. ale cóż można zrobić, gdy pop jednej ścianie okno i kaloryfer a po drugiej wbudowana szafa
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
Bo jedną z możliwysz przyczyn rozszczepu jest niedobór kwasu foliowego w początkowym etapie ciąży. A ja zaczęłam brać witaminy w 12 tygodniu, bo dowiedziałam się dopiero w 11...Ale jestem tempa...
|
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
No jak nie planowałaś tej ciąży i nie byłaś świadoma to jak niby miałaś brać ten kwas foliowy? przecież jakbyś wiedziała to byś brała - prawda? Nie obwiniaj się, bo to bez sensu.
|
#687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale przedawkowanie witamin to też przyczyna rozszczepu ! Nie obwiniaj się bo jest jeszcze bardzo dużo przyczyn. Myślę, że akurat tak musiało być i nie ma w tym żadnej Twojej winy ! Zresztą gdy urodzi się Twoje dziecko będzie dla Ciebie najpiękniejsze, najcudowniejsze i nawet nie zwrócisz na ten rozszczep uwagi ! A skoro teraz już o nim wiesz to przynajmniej można zaplanować operację już teraz. Wiele dzieci musi życ z tym rozszczepem i ja osobiście nie uważam żeby było z nimi cos nie tak. Twoje dziecko będzie miało to szczęście, że będzie miało operację po której nawet śladu nie będzie. Nie zadręczaj się bo moim zdaniem Twojej winy w tym nie ma żadnej!! A dzidzia wyczuwa Twój nastrój więc nie denerwuj się !!
|
|
#688 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za obrone. i nie obwiniaj sie bo nie mialas na to zadnego wplywu!! napewno wszystko dobrze sie skonczy!!!mam nadzieje ze tz zdarzy wrocic - wiem co czujesz bo u nas taka sama sytuacja!! Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz po drzemce ..
![]() Kurcze zapomnialam o jednej waznej rzeczy ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
|
|
#690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoś widział moją solniczkę????
![]() Cytat:
Ja też nie mam pościeli poza prześcieradłem. Przewijak mam osobno.Na początku wydawało mi się, że jest pusto, ale jak dokupiłam karuzelę, zabawki i nalepiłam naklejki na ścianie to zrobiło się wesoło. Na łóżku położyłam śpiworek i już nie jest pusto- i tak będę jeszcze raz prać go oraz prześcieradło. W ogóle obok łóżeczka mam biurko i lapka. Także jak w dzień będę z Wami gaworzyć ( chyba, że wszystkie uciekniecie ) to maluch będzie albo leżał w łóżeczku i sobie na mnie patrzył albo leżał na jakiejś macie na przeciwko i też będzie na mnie patrzył. A jak będzie chciał być mnie to przy biurku mnie to mam wygodny fotel ( taki specjalny do biurka), który na dodatek się buja ( jak chyba każdy zresztą), także będzie wygodnie siedzieć i np. karmić i np. oglądać sobie filmiki na youtube ![]() Może nie wygląda to najbardziej estetycznie na świecie, ale będzie na pewno funkcjonalnie dla mnie, bo wszystko będę mieć pod ręką. Cytat:
![]() A jeśli chodzi o rozszczep to może okaże się to pomyłką --- W ogóle tak sobie myślałam o tych torbach to stwierdziłam, że od razu będę pakować się w dwie torby, jak nie trzy. Pierwszą żebym mogła w razie czego zabrać sama - na poród i okres bezpośrednio po porodzie ( jeden pampek i jeden komplet ubranek, dwie koszule, klapki, skarpetki i nie wiem co tam jeszcze). Drugą reszta ubranek i rzeczy i tu zobaczymy ile to miejsca zajmie. Jak nie będzie to w trzeciej rzeczy na wyjście dla mnie i dla małej. Tak sobie myślę, że na porodówkę nawet jak pojedziemy razem to weźmiemy dwie torby, ale jedną zostawimy w bagażniku i weźmiemy tylko tę która będzie potrzebna na początek, bo pewnie od razu nie dostaniemy szafki i te rzeczy będą się przewalać i będzie tylko z nimi problem. A tak będę mieć przy sobie tylko niezbędne rzeczy i łatwiej w tym stresie będzie szukać tego co potrzebne. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.

no jest ok w miare, juz nic ze mnie nie leci na dole w sumie bez zmian.. pozostaje tylko czekac, dzis zaczynamy 9miesiac.. ale jestem dobrej mysli. w mojej ciazy juz nic mnie nie zdziwi
nawet mojej mamie sie dzis snilo ze urodzilam, a ostatnio moje krwawienie jej sie tez wysnilo

no ale trudno. Wychodzę też z założenia, że jak zalicytuję wcześniej, to inny licytujący może się namyślić i jednak dać wyższą ofertę, niż wcześniej planował, a tak nie zdąży 

na koncu pozyczyl mu 500 i do tej pory nie oddal.typowe.nie znosze kolesia.nie moge patzrec jak wykorzytsuje mojego tz a ten nie lepszy bo sie daje zlapac na te jego blagania...eh