Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-14, 17:58   #4891
aga_ton
Wtajemniczenie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

dziewczyny, kąpiecie codziennie swoje maluszki?

i jeszcze odnośnie szczepień, każda z Was wybiera szczepionki skojarzone?
ja raczej zdecyduję się na pneumokoki ale nie wiem jak z resztą
w piątek będzie u mnie położna i mamy porozmawiać na temat szczepień, ciekawe jakie jest jej zdanie na ten temat.

a jutro Mała ma wizytę w poradni specjalistycznej w związku z moją chorą tarczycą. mam nadzieję, że wyniki niuni będą ok i obędzie się bez leczenia
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 18:11   #4892
aga_ton
Wtajemniczenie

a to moje Słoneczko, jak ma dobry humor
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Lena.jpg (34,5 KB, 80 załadowań)
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 18:11   #4893
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

w piątek będzie u mnie położna i mamy porozmawiać na temat szczepień, ciekawe jakie jest jej zdanie na ten temat.

a jutro Mała ma wizytę w poradni specjalistycznej w związku z moją chorą tarczycą. mam nadzieję, że wyniki niuni będą ok i obędzie się bez leczenia
Ja kąpię codziennie. Po 1. rytuał, po 2. jednak trzeba domyć dupkę i fałdki po całym dniu kupkania w pieluchę.

Ja konsultowałam szczepienia ze swoją pediatrą i mówiła, że pneumokoki absolutnie tak, ale rotawirusy i meningokoki nie ma sensu.

Zauważyłam, że Henio ma aktywność od ok. 8.30 do 14.30, potem spacer i popołudniami śpi idealnie. I kolki go męczą głównie rano i późniejszym wieczorem.
Chyba kupię jeszcze espumisan i mu będę dawać...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 18:13   #4894
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

Sojka ja też wysłałam link do mnie

ja tylko na chwilkę, podczytuję Was codziennie po trochu ale jak tylko zaczynam odpisywać to mały się budzi :/ po parodniowych obserwacjach stwierdzam że choćby nie wiem co się działo i choćbym nie wiem jak małego usypiała to on wieczorem zasypia dopiero o 23:00 :P ma już swój tryb nocny ustalony potem kolejne karmienie ok.2:00,5:00 i 8:00 jak w zegarku, teraz TŻ w pracy od tygodnia, wraca dopiero w środę wieczorem lub w czwartek na parę dni a tu Szymka nauczyłam spać w łóżku ze mną :P hehe w środku nacy i nad ranem wolę go mieć blisko siebie, bo lubi mi ostatnio mocno ulewać :/

za nami też pierwsza wizyta u pediatry i czekają mnie kolejne niestety u specjalistów..tzn.Szymek ma stulejkę, przepuklinę pępkową no i węzidełko ale to akurat jeszcze do obserwacji :/ no i 24.10. usg bioderek...

aaaaa Szymek skończył dziś 4 tygodnie!!!!! a na środowej wizycie ważył już 4090g czyli +690g w 4 tygodnie

tyle ode mnie, idę znowu Was ponadrabiać (na raty hihi)

aga_ton trzymam kciuki za jutrzejszą konsultację, a co do kąpieli to my też kąpiemy codziennie, zdarzyło nam się może dwa razy małego nie kąpać z racji że był np.bardzo marudny i nie chcieliśmy go rozbudzać jak w końcu zasnął słodko

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości

Edytowane przez justyna12345
Czas edycji: 2012-10-14 o 18:18
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 18:20   #4895
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

My kąpiemy codziennie

I trzymamy kciuki za wizytę.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość

Zauważyłam, że Henio ma aktywność od ok. 8.30 do 14.30, potem spacer i popołudniami śpi idealnie. I kolki go męczą głównie rano i późniejszym wieczorem.
Chyba kupię jeszcze espumisan i mu będę dawać...

U mnie na odwrót,rano i do południa śpi a popołudniu buszuje

Moja niunia:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20121010794.jpg (62,4 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20121008757.jpg (68,3 KB, 22 załadowań)

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 18:34   #4896
kraven
Zakorzenienie

Gda a ja mam pytanie. Bo co do Rotawirusów się zgadzam, ale jak argumentował nie szczepienie p/meningokokom?
Faktycznie p/meningo nie mam sensu jeśli dzieckiem bedzie się ktoś opiekował w domu, natomiast jesli będzie przebywał w skupiskach ( żłobek, przedszkole ) to warto się zastanowić.

No i jeszcze warto zaszczepić p/ospie.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2012-10-14 o 18:35
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 18:44   #4897
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
he jmamuśki !
jesteśmy już po chrzcinach ... i ciesze się z tego bardzo .... Dusia o dziwo całą msze przespała i na chrzcie nawet oka nie otworzyła tylko się uśmiechała - wszyscy byli jej heh nawet ksiądz mówi do nas co za grzeczne dzieciątko ... nie komentowałam jestem zadowolona z wczorajszego dnia - Dusia w prezenty się obłowiła i w raju była bo z rąk do rąk ...a ja dzisiaj już tego raju nie mam bo przecież rąk nie czuję .. ale oduczamy te rączki ... i nam chyba to idzie w dobrym kierunku gdyż Duśka zabawia się karuzelą ... 30 minut się potrafi nią bawić, świecąca małpka jest jej przyjacielem i małpka na karuzeli również .. i teraz próbujemy z konikiem morskim którego wczoraj dostała ... włączyliśmy go jej i jakieś 20 minut z nim leżała i do niego gadała po czym wrzuciła go w nogi bo nie odzywał się hehe ... ale jest dobrze i śmiem twierdzić że uspokajająco działa

chrzest mieliśmy na 17 ... a w domu byliśmy po 1 dobrze .... goście się bawili i jeszcze byśmy siedzieli ale mieliśmy do 1 restaurację i nie przedłużaliśmy już bo padałam z mężem na twarz i wszyscy to zrozumieli zresztą za miesiąc spotykamy się na weselichu a dzisiaj na 16 część przychodzi do nas na kawę
w takim razie wielkie brawa za udaną imprezę

Cytat:
cześć dziewczyny.

u nas nocka spokojna, mała budzi się o 1, 5 a później o 8.30
i tak co noc bylebym tylko nie zapeszyła...

gorzej jest w dzień. mała praktycznie non stop przy cycu, trochę zje i usypia a gdy tylko próbuję ją odłożyć to krzyk jest niesamowity. już nie raz brałam ją na przetrzymanie i nie reagowałam na jej wrzaski, ale to nic nie dało. mała zamiast się uspokoić to nakręcała się coraz bardziej, nałykała się powietrza i ból brzuszka gotowy...

raczej się najada, bo sama puszcza pierś, ale lubi przytulić się do niej choćby policzkiem. ona musi czuć moją bliskość bo inaczej zanosi się płaczem... nie wiem dlaczego tak jest, może miało na to wpływ że zaraz po porodzie mi ją zabrali i zobaczyłam ją dopiero po ok 20 godzinach
sama nie wiem...
pamiętam jak przez mglę, że całą noc spędziła sama, krzycząc i zanosząc się płaczem a żadna z pieprzonych położnych nawet do niej nie zajrzała by ją utulić.

na szczęście bardzo dużo pomaga mi mój mąż, kiedy tylko może przebiera małą, kąpie ją, tuli i uspokaja. ciężko byłoby bez jego pomocy.

póki co ciemieniuchy brak.

ja też powiedziałam stanowcze NIE. jeszcze w szpitalu zadzwoniłam do rodziny i ich poinformowałam, że wychodzimy z domu ale obydwie jesteśmy bardzo zmęczone, dodatkowo po antybiotykach więc od lekarzy dostałyśmy zakaz odwiedzin. trochę marudzili, ale nie mieli innego wyjścia jak się dostosować. teraz też nie mam skrupułów, gdy ktoś dzwoni z pytaniem czy może wpaść, mówię, że jest jeszcze na to za wcześnie, zapraszam za jakiś czas

mi za to bardzo chce się pić, do samego śniadanie potrafię wypić niecały litr herbaty... suszy mnie cały czas.

super, że wszystko się udało
my planujemy chrzciny na wiosnę, bliżej Wielkanocy.

no to rzeczywiście nie za dużo. ja z dwóch ściągnę te 100-110 ml. ale na samym początku też było niewiele więcej niż u Ciebie. ważne by systematycznie ściągać, tak mniej więcej co 3 godziny i może się rozrusza.
te twoje przeżycia ze szpitala są po prostu straszne

Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Nie mam siły na nic...
Mała ma tak zapchany nosek ze nie moze oddychać, przez to jesc i spac nie moze. A katarku w nosie nie ma tylko tak gdzies w zatokach.
I wczoraj izba przyjec ale nas odeslali bo nie chcialo sie pani doktor przyjsc do nas... a pozniej lekarz prywatnie ale zle recepte wypisal... ajjj szkoda gadac.
tak tylko wpadlam zebyscie pamietaly o moim istnieniu
jutro moze uda mi sie na dluzej zajrzec.
te nasze dzieci to chyba się zmówiły - u nas dziś też katar w nocy się zaczął, ale nic prawie odciągnąć nie mogę, psiukam wodą morską, mała od tego wrzeszczy i śpi niespokojnie, koszmar jakiś

Maggie poratuj koleżanki radami, bo wy na początku mieliście katar, jak sobie z tym radzić? twoja Zuzia też ciężko to znosiła? ja się chyba wykończę w nocy, jak ona tak co chwila będzie pojękiwać, to ja nie zasnę

Katee serdecznie współczuję tego niewyspania i rozumiem, bo ja dziś w nocy też prawie oka nie zmrużyłam przez jęczenie małej od kataru, tyle, że w dzień odespałam troszkę a ty pewnie nie, trzymajcie się jakoś robaczkimyślami jestem z Wami

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

No i się nie przywitałam!

Dobry wieczór!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-14, 18:45   #4898
weronika_91
Zakorzenienie

Hej mamuśki
jejku jak mnie dawno tutaj nie było :/
U nas wszystko w porządku , Jaśko je co 3 godzinki w ciągu dnia tak jak i w nocy . Cieszę się bo coraz mniej mm mały dostaje a to wszystko dzięki tabsą lactinatal tabletki na prawdę godne polecenia, u mnie się sprawdzają

Konczi to super że chrzciny się udały my planujemy przed świętami zrobić 9 grudnia jeśli się uda. Trza pójść do proboszcza a nie ma kiedy

Gratuluję nowym mamusią
weronika_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 18:48   #4899
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:

my też kąpiemy codziennie, raz tylko ominęliśmy kąpiel, jak mała miała gazy i płakała pół wieczoru, więc jak zasnęła, to już ją zostawiliśmy w spokoju
Stary 2012-10-14, 19:39   #4900
lilka00
Wtajemniczenie

Hej, u mnie bez zmian, co mnie trochę męczy, bo wolałbym już urodzić . Chce mieć to już za sobą... Z każdym dniem jestem coraz bardziej umęczona psychicznie i fizycznie i mam wrażenie, że dziecko też. Jutro mam wizytę i jak mi się nawet szyjka nie skróciła ani nic to się chyba u lekarza zapłaczę z tego wszystkiego, mam mega doła. Nawet na spacer nie mogę pójść, bo tak mi chyba dziecko na nerw jakiś naciska, że ledwo chodzę, siedzę całymi dniami w domu i teraz siedzę i płaczę.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 20:03   #4901
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Cześć Wam.

My w nocy dwa razy oczywiście zaliczyliśmy cierpienie kupkowe... Nad ranem mąż wziął synka sobie na brzuch, żebym ja mogła pospać choć chwilkę.

Teraz mamy znowu karmienie.

Czy to możliwe, że Henio się do mnie uśmiechnął??? Mówiłam do niego, uśmiechając się, a on zrobił pierwszy raz taki szerooooki, prawdziwy uśmiech i trzymał go dużo dłużej niż wcześniejsze grymasy przypominające uśmiech!
myślę że to jak najbardziej mo zliwe dziecko Ci dorasta
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
he jmamuśki !
jesteśmy już po chrzcinach ... i ciesze się z tego bardzo .... Dusia o dziwo całą msze przespała i na chrzcie nawet oka nie otworzyła tylko się uśmiechała - wszyscy byli jej heh nawet ksiądz mówi do nas co za grzeczne dzieciątko ... nie komentowałam jestem zadowolona z wczorajszego dnia - Dusia w prezenty się obłowiła i w raju była bo z rąk do rąk ...a ja dzisiaj już tego raju nie mam bo przecież rąk nie czuję .. ale oduczamy te rączki ... i nam chyba to idzie w dobrym kierunku gdyż Duśka zabawia się karuzelą ... 30 minut się potrafi nią bawić, świecąca małpka jest jej przyjacielem i małpka na karuzeli również .. i teraz próbujemy z konikiem morskim którego wczoraj dostała ... włączyliśmy go jej i jakieś 20 minut z nim leżała i do niego gadała po czym wrzuciła go w nogi bo nie odzywał się hehe ... ale jest dobrze i śmiem twierdzić że uspokajająco działa

chrzest mieliśmy na 17 ... a w domu byliśmy po 1 dobrze .... goście się bawili i jeszcze byśmy siedzieli ale mieliśmy do 1 restaurację i nie przedłużaliśmy już bo padałam z mężem na twarz i wszyscy to zrozumieli zresztą za miesiąc spotykamy się na weselichu a dzisiaj na 16 część przychodzi do nas na kawę
zazdroszczę że już po, my dopiero za 2 tygodnie brrr, nie cierpie takich imprez super Ze Dusia grzeczna, pochwal się fotkami
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Cześć.
Mój Mateuszek dziś przestał być noworodkiem Skończył 4 tygodnie

Jak ogląda Pingwiny Ja też lubię

Matiś na razie nie ma, Paula nie miała wcale.

Piękne imię i świetne dziewczynki z Paulinek

Brawa dla niego

No ale jak to robisz że mała się nie drze jak nie dojedzona? Mój jak nie zje do końca to drze się. No i nie rozumiem piszesz że nie masz tyle mleka i odstawisz małą i po chwili ściągasz laktatorem, czyli mleko masz

Biedna... Długo tak musicie? Dobrze że mąż pomaga

Bardzo się cieszę że wszystko pięknie wyszło. I chyba też musimy się wziąść za choćby rozmowę na temat chrzcin...
gratulujemy niemowlakowi
Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
my mamy na 13 osoób - dziadkowie i nasze rodzeństwo plus my i się nazbierało
my około 30 mniej sie nie dalo
Cytat:

yhm kąpie, pneumo i skojarzone
Cytat:
jakaś ona śliczna
Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
My kąpiemy codziennie

I trzymamy kciuki za wizytę.

U mnie na odwrót,rano i do południa śpi a popołudniu buszuje

Moja niunia:
kolejna śliczna panienka

my dzisiaj bylismy w poznaniu ale przez te cholerny maraton nie dojechalismy do kuzynki wiec sie przejalismy ot tak no ale dzien zleciał..

zaraz wstawię mojego 2miesiecznego synka
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 20:15   #4902
lidka0308
Zadomowienie

dobranoc!!!
Stary 2012-10-14, 20:15   #4903
Asiuulka89
Zakorzenienie

oto dwa moje szczescia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6846.jpg (32,5 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6831.jpg (40,5 KB, 63 załadowań)
Stary 2012-10-14, 20:38   #4904
marta1986222
Zakorzenienie

Asiulka śliczne te Twoje szkraby

Tamlin dla Mateuszka,jest już niemowlaczkiem

Mamusie oliwkujecie główki po kąpieli maluchom bo słyszałam że się powinno i nie wiem

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 20:58   #4905
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Asiulka śliczne te Twoje szkraby

Tamlin dla Mateuszka,jest już niemowlaczkiem

Mamusie oliwkujecie główki po kąpieli maluchom bo słyszałam że się powinno i nie wiem
oliwkowałam tylko na początku teraz już tego nie robię.
Stary 2012-10-14, 21:04   #4906
muminek88
Zadomowienie

nasza Calineczka ma juz 2,460...pije po 50-70 ml i dzis jej wyciągneli sondę!!! Bylismy ja razem z tz kompac i dostala dzis nasze wlasne ciuszki do ubrania...piekności nasza w różowej tuniczce...juz nie moge sie doczekaj jak wroci i bedą ją stroić,nosic,pieścic ile tyle wlezie....Co do główki to mam wciaz nadzieje ze bedzie lepiej,dzis nic nie urosla glowka i bylo bez punkcji...co ma byc to bedzie.Boje sie operacji ale wierze ze ta juz bedzie ostatnia a potem domek!!!
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 21:05   #4907
zielona1911
Zakorzenienie

ASIULKA
a ty nie bylas na wizazu jakies 3 lata temu na watku mlode mamusie do 23 r.ż czy jakos tak? nie jestem pewna ale chyba dzieki tamtemu watkowi mialam cie potem na nk,bo kojarze Twoja twarz i nazwisko.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 21:09   #4908
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
nasza Calineczka ma juz 2,460...pije po 50-70 ml i dzis jej wyciągneli sondę!!! Bylismy ja razem z tz kompac i dostala dzis nasze wlasne ciuszki do ubrania...piekności nasza w różowej tuniczce...juz nie moge sie doczekaj jak wroci i bedą ją stroić,nosic,pieścic ile tyle wlezie....Co do główki to mam wciaz nadzieje ze bedzie lepiej,dzis nic nie urosla glowka i bylo bez punkcji...co ma byc to bedzie.Boje sie operacji ale wierze ze ta juz bedzie ostatnia a potem domek!!!
to juz pewnie niedługo będziecie się cieszyć córeczką w domku
Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
ASIULKA
a ty nie bylas na wizazu jakies 3 lata temu na watku mlode mamusie do 23 r.ż czy jakos tak? nie jestem pewna ale chyba dzieki tamtemu watkowi mialam cie potem na nk,bo kojarze Twoja twarz i nazwisko.
taa pewnie że byłąm my potem w klubie siedziałyśmy
Stary 2012-10-14, 21:10   #4909
Sojka1990
Zadomowienie

Nie oliwkuje bo polozna powiedziala w szpitalu ze to wlasnie iedzy innymi oliwkowanie powoduje ciemieniuche. glowa ma byc po kąpieli dobrze spłukana i wysuszona

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-14, 21:14   #4910
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:

ja oliwkuję

Mamuśką oczekującym jeszcze na swoje pociechy życzę szybkiego rozwiązania

śliczne te Wasze maleństwa dziewczyny i ja pochwalę się swoim
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF1659.jpg (219,5 KB, 46 załadowań)
Stary 2012-10-14, 21:15   #4911
zielona1911
Zakorzenienie

Asiulka a wogole kojarzysz mnie z tamtad?
Stary 2012-10-14, 21:16   #4912
katarzinka
Wtajemniczenie

ja kąpie codziennie
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 21:17   #4913
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
Bardzo ładnie mała już pije no i pięknie przybiera na wadze super wieści, 3 mam kciuki kochana

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
ja kąpie codziennie
my co drugi położna tak poradziła.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-14, 21:19   #4914
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
ja oliwkuję

Mamuśką oczekującym jeszcze na swoje pociechy życzę szybkiego rozwiązania

śliczne te Wasze maleństwa dziewczyny i ja pochwalę się swoim
wszystkie Jasie sa cudne
Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Asiulka a wogole kojarzysz mnie z tamtad?
od razu Cie skojarzyłam ale się niue wychylalam
Stary 2012-10-14, 21:20   #4915
kraven
Zakorzenienie

Muminku cudownie, że Malutka przybiera ,a główka już nie rośnie. Już niedługo będziecie razem w domku.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 21:27   #4916
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

U Nas jak zwykle nicjutro mam wizyte u gin więc zobaczymy co słychaćoby to ujście puściło w końcu

Ja już nie chce chodzić w ciążyzmęczona jestem i ciężko mi się synkiem zajmować,a nie mówie o schylaniu czy kucaniu
To pomarudziłam

Konczi gratuluje udanych chrzcinmy planujemy na grudzień,ale nie na Święta . Bo to za dużo na raz.

Dzieciątka śliczne

Sojka ja bym chciała do grupy,ale korzystam z neta w tel więc nie moge wysłać linku

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 21:31   #4917
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
wszystkie Jasie sa cudne

od razu Cie skojarzyłam ale się niue wychylalam
no kurde no no moglas sie wychylic.Ja juz wczesniej sie kapłam ze skads Cie kojarze jak dodalas zdjecia na email.

Ja kapie co drugi dzien.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-14, 21:32   #4918
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Jest do 100. Ale tym się nie sugeruj. Mi powiedzieli, że to co mi na ktg wychodzi to nie są skurcze porodowe i jestem mało odporna na ból a za 15 min. już były parte więc moim zdaniem to ktg czasem kłamie.
No właśnie... ja się cieszyłam, ze może niedługo urodzę, bo miałam 80co jakiś czas skurcze:P

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

A tak w ogóle tż wrócił!!!!

Skręca meble dla dzidzi
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 21:36   #4919
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

My kapiemy Ige codziennie

mała własnie zasnela, wiec i mamuska idzie spac

a własnie Anesh jak tam Ci idzie prezentacja?

dobranoc dziewczyny

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 21:41   #4920
Sojka1990
Zadomowienie

Muminku jeszcze chwilka i do domku Myślę że zaraz po tej operacji poobserwują troszkę i wypuszczą- choć nie wiem jak u was w DE jest od jakiej wagi wypuszczają, bo w PL od 2kg, a tam chyba dopiero od 3.
Ale ważne że niunia tak ślicznie sobie radzi. i prawda że ma piękną buziunię bez tej sondy ?

Weronika jasiek przesłodki

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
U Nas jak zwykle nicjutro mam wizyte u gin więc zobaczymy co słychaćoby to ujście puściło w końcu

Ja już nie chce chodzić w ciążyzmęczona jestem i ciężko mi się synkiem zajmować,a nie mówie o schylaniu czy kucaniu
To pomarudziłam

Konczi gratuluje udanych chrzcinmy planujemy na grudzień,ale nie na Święta . Bo to za dużo na raz.

Dzieciątka śliczne

Sojka ja bym chciała do grupy,ale korzystam z neta w tel więc nie moge wysłać linku
żeby wpisać Cię do grupy muszę Cię mieć w znajomych skoro nie możesz linkować to możesz mi wysłać pw imie i nazwisko i Cię znajdę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości