|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
dziewczyny, kąpiecie codziennie swoje maluszki?
i jeszcze odnośnie szczepień, każda z Was wybiera szczepionki skojarzone? ja raczej zdecyduję się na pneumokoki ale nie wiem jak z resztą ![]() w piątek będzie u mnie położna i mamy porozmawiać na temat szczepień, ciekawe jakie jest jej zdanie na ten temat. a jutro Mała ma wizytę w poradni specjalistycznej w związku z moją chorą tarczycą. mam nadzieję, że wyniki niuni będą ok i obędzie się bez leczenia
|
|
|
|
#4892 |
|
Wtajemniczenie
|
a to moje Słoneczko, jak ma dobry humor
|
|
|
|
#4893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja konsultowałam szczepienia ze swoją pediatrą i mówiła, że pneumokoki absolutnie tak, ale rotawirusy i meningokoki nie ma sensu. Zauważyłam, że Henio ma aktywność od ok. 8.30 do 14.30, potem spacer i popołudniami śpi idealnie. I kolki go męczą głównie rano i późniejszym wieczorem. Chyba kupię jeszcze espumisan i mu będę dawać... |
|
|
|
|
#4894 |
|
Raczkowanie
|
Sojka ja też wysłałam link do mnie
![]() ja tylko na chwilkę, podczytuję Was codziennie po trochu ale jak tylko zaczynam odpisywać to mały się budzi :/ po parodniowych obserwacjach stwierdzam że choćby nie wiem co się działo i choćbym nie wiem jak małego usypiała to on wieczorem zasypia dopiero o 23:00 :P ma już swój tryb nocny ustalony potem kolejne karmienie ok.2:00,5:00 i 8:00 jak w zegarku, teraz TŻ w pracy od tygodnia, wraca dopiero w środę wieczorem lub w czwartek na parę dni a tu Szymka nauczyłam spać w łóżku ze mną :P hehe w środku nacy i nad ranem wolę go mieć blisko siebie, bo lubi mi ostatnio mocno ulewać :/za nami też pierwsza wizyta u pediatry i czekają mnie kolejne niestety u specjalistów..tzn.Szymek ma stulejkę, przepuklinę pępkową no i węzidełko ale to akurat jeszcze do obserwacji :/ no i 24.10. usg bioderek... aaaaa Szymek skończył dziś 4 tygodnie!!!!! a na środowej wizycie ważył już 4090g czyli +690g w 4 tygodnie ![]() tyle ode mnie, idę znowu Was ponadrabiać (na raty hihi) ![]() aga_ton trzymam kciuki za jutrzejszą konsultację, a co do kąpieli to my też kąpiemy codziennie, zdarzyło nam się może dwa razy małego nie kąpać z racji że był np.bardzo marudny i nie chcieliśmy go rozbudzać jak w końcu zasnął słodko
Szymonek ur.16.09. CC 3400g 57cm miłości Edytowane przez justyna12345 Czas edycji: 2012-10-14 o 18:18 |
|
|
|
#4895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I trzymamy kciuki za wizytę. ![]() Cytat:
U mnie na odwrót,rano i do południa śpi a popołudniu buszuje ![]() Moja niunia:
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
Gda a ja mam pytanie. Bo co do Rotawirusów się zgadzam, ale jak argumentował nie szczepienie p/meningokokom?
Faktycznie p/meningo nie mam sensu jeśli dzieckiem bedzie się ktoś opiekował w domu, natomiast jesli będzie przebywał w skupiskach ( żłobek, przedszkole ) to warto się zastanowić. No i jeszcze warto zaszczepić p/ospie.
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2012-10-14 o 18:35 |
|
|
|
#4897 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Maggie poratuj koleżanki radami, bo wy na początku mieliście katar, jak sobie z tym radzić? twoja Zuzia też ciężko to znosiła? ja się chyba wykończę w nocy, jak ona tak co chwila będzie pojękiwać, to ja nie zasnę Katee serdecznie współczuję tego niewyspania i rozumiem, bo ja dziś w nocy też prawie oka nie zmrużyłam przez jęczenie małej od kataru, tyle, że w dzień odespałam troszkę a ty pewnie nie, trzymajcie się jakoś robaczki ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- No i się nie przywitałam! Dobry wieczór! |
|||
|
|
|
#4898 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
jejku jak mnie dawno tutaj nie było :/ U nas wszystko w porządku , Jaśko je co 3 godzinki w ciągu dnia tak jak i w nocy . Cieszę się bo coraz mniej mm mały dostaje a to wszystko dzięki tabsą lactinatal ![]() Konczi to super że chrzciny się udały my planujemy przed świętami zrobić 9 grudnia jeśli się uda. Trza pójść do proboszcza a nie ma kiedy Gratuluję nowym mamusią ![]() |
|
|
|
#4899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4900 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, u mnie bez zmian, co mnie trochę męczy, bo wolałbym już urodzić
. Chce mieć to już za sobą... Z każdym dniem jestem coraz bardziej umęczona psychicznie i fizycznie i mam wrażenie, że dziecko też. Jutro mam wizytę i jak mi się nawet szyjka nie skróciła ani nic to się chyba u lekarza zapłaczę z tego wszystkiego, mam mega doła .
|
|
|
|
#4901 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziecko Ci dorasta Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mniej sie nie dalo ![]() Cytat:
jakaś ona śliczna Cytat:
my dzisiaj bylismy w poznaniu ale przez te cholerny maraton nie dojechalismy do kuzynki zaraz wstawię mojego 2miesiecznego synka
|
||||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4902 |
|
Zadomowienie
|
dobranoc!!!
|
|
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
oto dwa moje szczescia
|
|
|
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulka śliczne te Twoje szkraby
Tamlin dla Mateuszka,jest już niemowlaczkiemMamusie oliwkujecie główki po kąpieli maluchom bo słyszałam że się powinno i nie wiem
|
#4905 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4906 |
|
Zadomowienie
|
nasza Calineczka ma juz 2,460...pije po 50-70 ml i dzis jej wyciągneli sondę!!! Bylismy ja razem z tz kompac i dostala dzis nasze wlasne ciuszki do ubrania...piekności nasza w różowej tuniczce...juz nie moge sie doczekaj jak wroci i bedą ją stroić,nosic,pieścic ile tyle wlezie....Co do główki to mam wciaz nadzieje ze bedzie lepiej,dzis nic nie urosla glowka i bylo bez punkcji...co ma byc to bedzie.Boje sie operacji ale wierze ze ta juz bedzie ostatnia a potem domek!!!
|
|
|
|
#4907 |
|
Zakorzenienie
|
ASIULKA
a ty nie bylas na wizazu jakies 3 lata temu na watku mlode mamusie do 23 r.ż czy jakos tak? nie jestem pewna ale chyba dzieki tamtemu watkowi mialam cie potem na nk,bo kojarze Twoja twarz i nazwisko. |
|
|
|
#4908 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
my potem w klubie siedziałyśmy
|
||
|
|
|
#4909 |
|
Zadomowienie
|
Nie oliwkuje bo polozna powiedziala w szpitalu ze to wlasnie iedzy innymi oliwkowanie powoduje ciemieniuche. glowa ma byc po kąpieli dobrze spłukana i wysuszona
|
#4910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamuśką oczekującym jeszcze na swoje pociechy życzę szybkiego rozwiązania śliczne te Wasze maleństwa dziewczyny i ja pochwalę się swoim |
|
|
|
|
#4911 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulka a wogole kojarzysz mnie z tamtad?
|
|
|
|
#4912 |
|
Wtajemniczenie
|
ja kąpie codziennie
|
|
#4913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i pięknie przybiera na wadze super wieści, 3 mam kciuki kochana ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- my co drugi położna tak poradziła.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() od razu Cie skojarzyłam
|
|
|
|
|
#4915 |
|
Zakorzenienie
|
Muminku cudownie, że Malutka przybiera ,a główka już nie rośnie. Już niedługo będziecie razem w domku.
|
#4916 |
|
Zakorzenienie
|
U Nas jak zwykle nic
jutro mam wizyte u gin więc zobaczymy co słychać oby to ujście puściło w końcu![]() Ja już nie chce chodzić w ciąży zmęczona jestem i ciężko mi się synkiem zajmować,a nie mówie o schylaniu czy kucaniuTo pomarudziłam ![]() Konczi gratuluje udanych chrzcin Dzieciątka śliczne Sojka ja bym chciała do grupy,ale korzystam z neta w tel więc nie moge wysłać linku
|
|
|
|
#4917 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- A tak w ogóle tż wrócił!!!! Skręca meble dla dzidzi ![]()
|
|
|
|
|
#4919 |
|
Wtajemniczenie
|
My kapiemy Ige codziennie
mała własnie zasnela, wiec i mamuska idzie spac ![]() a własnie Anesh jak tam Ci idzie prezentacja? dobranoc dziewczyny
|
|
|
|
#4920 | |
|
Zadomowienie
|
Muminku jeszcze chwilka i do domku
Myślę że zaraz po tej operacji poobserwują troszkę i wypuszczą- choć nie wiem jak u was w DE jest od jakiej wagi wypuszczają, bo w PL od 2kg, a tam chyba dopiero od 3.Ale ważne że niunia tak ślicznie sobie radzi. i prawda że ma piękną buziunię bez tej sondy ? ![]() Weronika jasiek przesłodki ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.

potem kolejne karmienie ok.2:00,5:00 i 8:00

.