Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:) - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-14, 16:37   #661
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)

Dobry!
U nas pracowity weekend, ciągle coś sprzątam i końca nie widać
Dziś byliśmy znów w Castoramie, zawsze jak tam jesteśmy to myślę o Dedrze hehhee
Teraz chwila odpoczynku
Stary 2012-10-14, 16:50   #662
...Skierka...
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

A może zrób jutro z rana albo w niedziele?? Trzymam mocno kciuki!!!
no właśnie troche zabiegany mialam weekend, ale poczekam... zobaczymy

i choc u mnie juz 32 dc wciąż nic. Zupełnie
zero bólu brzucha, zero ćmienia, zero bolących cycków, nic

i najbardziej dziwi mnie to ze nie mam żadnych wyprysków (bo u mnie po tym od razu wiadomo kiedy mam @)
mam pare objawów charakterystycznych-tzn innych niz zwykle, ale nie łącze ich od razu z fasolką, bo np wyjatkowo czesto chodze teraz siku - ale to przeciez po iluś miesiącach objaw a nie zeby od razu, no i jeszcze jedno, bo zawsze mam problem z tym drugim i przewaznie zeby bylo ok jadlam activie codziennie lub platki owsiane na wodzie i bylo ok, a teraz od jakiegos czasu bez tego normalnie codziennie mnie czyści... no to to wydaje mi sie dziwne

a z drugiej strony boje sie ze skoro tak nic nie czuje, to jak juz mnie trafi to z podwojoną siłą

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...

Edytowane przez ...Skierka...
Czas edycji: 2012-10-14 o 17:03
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 17:03   #663
kooocur
Zakorzenienie

Dziewczynki wropicłam do domu na dobre. Moge teraz sie już nonstop udzielać.

Pisałam wczesniej z telefonu wiec tak po łebkach przeczytałam, ale teraz obiecuje poprawe

Gratuluję wszystkim II

Cieszę się z Wami jak dziecko

Co u mnie..wakacje cudowane, bajeczne wrecz. Zdjęcia wstawie w swoim albumie to popatrzycie na te lazury. Oczywiście staranka były jak ta lala..kilka razy dziennie

Po owulce jakieś 2 dni dostałam tam zapalenie jakieś i sutki jak dotykałam to jakby nożem ktoś nacinał..

Poźniej nic, zero objawów..aż do wczoraj...mdli mnie, ale tak mocno, ze aż sie zaczełam obawiać. Dziwnie tak bo poł godziny muli i poźniej wszystko dobrze i poźniej znowu 2 godziny i nagle przechodzi. tak było od rana do 14:30 i do teraz cisza...śluzu mlecznego mam malutko, ale cycki wielkie jak balony- być może dlatego, ze przytłam jakieś 1,5 kg

Sumując jutro mam 26 d.c wiec zrobie test. Pewnie nic nie wyjdzie bo komplenie nie czuje sie w ciąży.

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś

Edytowane przez kooocur
Czas edycji: 2012-10-14 o 17:36
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 17:36   #664
partytura
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
(...)
Luncia, ja mogę zostać Twoją siostrą stringową , pełne gaciory zakładam only gdy mam @ i to tylko na noc Inaczej nie potrafię, czuję, że dupsko mam wielkie Schiza
(...)
No co Ty, faceci lubią spore tyłeczki! Poza tym chronione gatkami nie oceraja się tak o portki to ładnejsze będą hihi

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Oj zasuwa zasuwa... I baaardzo dobrze
A co do pełnoletności ciąży - to 18 tydz dopiero się zacząl, więc w sumie pelnoletnia będzie w czwartek - jak się skończy
(...)
No,a le się zaczął, to jak osiemnaste urodziny hihi Tak czy siak życzę Ci by po osiemnastce Twój bejbiczek nie łobuzował za mocno hehe
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny... no to wczoraj poczułam ciążę... zygalo mnie 2 razy. Ciagle jestem zmęczona. Dziś jedziemy oznajmic teściom. biore sie za nadrabianie.

---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ----------

karolus, nie kazda ma ovjawy a na @ to w większości się tak czuło, więc too może byc ciąza
Mam nadzieję, że u teściów będzie miła atmosferka

Cytat:
(...)
No ja też miałam objawy typowo okresowe a jest dzidziol Trzymam kciuki!

(...)
Trzeba było na grzyby też się wybrać Ja uwielbiam chodzić po lesie i zbierać grzyby I właśnie tylko tego mi brakuje z mieszkania z teściami
Bo mieszkaliśmy coprawda w bloku na wiosce,ale jak się wyszło z klatki to na prawo laaassyyy,na lewo lasyyyy i prosto też lasyyy eheh. Multum grzybów. Także mogliśmy sobie na spacerki chodzić po lasach i zbierać.

Witam się niedzielnie.
U nas już od 8 wszyscy na nogach. Dzieciaki po śniadaniu,mąż i ja też. Kawkę kończę pić,ale mąż już herbatke gorącą mi robi bo mnie zaś mdli:/
No i mam ogromną radochę bo wstyd się przyznać ale przed ciążą popalałam papierosy, później przerzuciłam się na e-papierosa,ale mimo wszystko co jakiś czas normalnego zapaliłam. I nawet jak zrobiłam test ciążowy to nie umiałam tak rzucić z dnia na dzień Więc raz na jakiś czas wzięłam z 2-3 pociągnięcia od męża.
A od kilku dni??????
Mdli mnie tak,że na fajki patrzeć nie mogę Nie palę wcale,a co więcej sam zapach palącego się papierosa powoduje u mnie odruch wymiotny. Mąż przy mnie nie pali,wychodzi z mieszkania i dzięki temu ogranicza się sam bo mu się nie chce tak wychodzić za każdym razem
Wiem,że dla wielu z Was to żadne osiągnięcie bo nie macie/miałyście z tym problemu. Dla mnie jednak ma ogromne bo uwolniłam się od fajek całkowicie!!!

No i mąż gotuje rosołek
Gratuluję niepalenia, fajnego męża i mieszkanka Też lubię pobyć dala od zgiełku np. na grzybkach

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Laski ja pisze z tekefonu.Testuje jutro..poki co mdli mnie okropnie...mam ciutke bialego sluzu i wielkie cycki...
Trzymam kicuki za test!

Cytat:
Kocurku coś czuję,że będzie mały Dominik lub mała Dominika
To jutro nasz wielki dzień. U mnie pierwsza wizyta u gina ,a u Ciebie testowanko Oby był szczęśliwy i dla mnie i dla Ciebie.

Napisz jak tam wakacje się udały i wogóle
A Tobie miłej wizyty u ginekologa, abyś wyszła happy!

Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość
Hej

i najbardziej dziwi mnie to ze nie mam żadnych wyprysków (bo u mnie po tym od razu wiadomo kiedy mam @)
mam pare objawów charakterystycznych-tzn innych niz zwykle, ale nie łącze ich od razu z fasolką, bo np wyjatkowo czesto chodze teraz siku - ale to przeciez po iluś miesiącach objaw a nie zeby od razu, no i jeszcze jedno, bo zawsze mam problem z tym drugim i przewaznie zeby bylo ok jadlam activie codziennie lub platki owsiane na wodzie i bylo ok, a teraz od jakiegos czasu bez tego normalnie codziennie mnie czyści... no to to wydaje mi sie dziwne

a z drugiej strony boje sie ze skoro tak nic nie czuje, to jak już mnie trafi to z podwojoną siłą
W ciąży miałam dokładnie to samo - nie wysypało mnie tak bardzo co mnie zaskoczyło i odnotowałam częstsze wizyty w toalecie i siusianie w mniejszych ilościach, jakby ciśnienie spadło hehe Czuję BOBO!

Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem

partytura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 17:40   #665
partytura
Zadomowienie

Talking Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)

Cytat:
(...)

Co u mnie..wakacje cudowane, bajeczne wrecz. Zdjęcia wstawie w swoim albumie to popatrzycie na te lazury. Oczywiście staranka były jak ta lala..kilka razy dziennie

Po owulce jakieś 2 dni dostałam tam zapalenie jakieś i sutki jak dotykałam to jakby nożem ktoś nacinał..

Poźniej nic, zero objawów..aż do wczoraj...mdli mnie, ale tak mocno, ze aż sie zaczełam obawiać. Dziwnie tak bo poł godziny muli i poźniej wszystko dobrze i poźniej znowu 2 godziny i nagle przechodzi. tak było od rana do 14:30 i do teraz cisza...śluzu mlecznego mam malutko, ale cycki wielkie jak balony- być może dlatego, ze przytłam jakieś 1,5 kg

Sumując jutro mam 26 d.c wiec zrobie test. Pewnie nic nie wyjdzie bo komplenie nie czuje sie w ciąży.
Cieszę się, że odpoczęłaś na wypadzie A co do objawów to nie sugeruj się nimi za mocno, bo bywa, że nie ma ich wcale, a ciąże są Piszesz, że nie czujesz ciąży, ja też niedowierzałam na początku byłam przekonana, że okres się przesunął. A poza tym TY MASZ OBJAWY mdliło Cię, piersi pęcznieją.. Nie wkręcaj sobie negatywów, bo jeszcze możesz się zdziwić Pozwól, że los wybierze za Ciebie hihi

Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem

partytura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 17:51   #666
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez partytura Pokaż wiadomość
Cieszę się, że odpoczęłaś na wypadzie A co do objawów to nie sugeruj się nimi za mocno, bo bywa, że nie ma ich wcale, a ciąże są Piszesz, że nie czujesz ciąży, ja też niedowierzałam na początku byłam przekonana, że okres się przesunął. A poza tym TY MASZ OBJAWY mdliło Cię, piersi pęcznieją.. Nie wkręcaj sobie negatywów, bo jeszcze możesz się zdziwić Pozwól, że los wybierze za Ciebie hihi

Własnie jestem mega wyluzowana..w ogole sie nie nastawiam

W poprzedniej ciązy miałam takie mdłosci o 1/2 mniejsze i dużo później.

Szczerze..boje sie tak bardzo, że nawet troche nie chce byc w ciązy...

Synuś
Stary 2012-10-14, 18:27   #667
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

kocurku tez mialam uczucie jakbym miala poranione piersi i takie obolale wlasnie wiec ladnie mi to pachnie

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-14, 18:31   #668
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
kocurku tez mialam uczucie jakbym miala poranione piersi i takie obolale wlasnie wiec ladnie mi to pachnie

Kochana a jak sie czujesz? Byłaś u lekarza? Przperaszam, ale nie jestem an bieżąco...

Teraz mam wielkie cycki jeden boli mnie strasznie z boku tak jak w tamatej ciązy...

muli mnie teraz co chwile na kilka senund i przechodzi.

Boje sie czy sie czymś nie zatrułam....

Synuś
Stary 2012-10-14, 18:38   #669
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

czuje sie w porzasiu cycuchy bola, najgorzej z rana. sluz tez mam, ale od poczatku taki mleczno ciagnacy sie. przynajmniej to co wyplywa. mdlosci raz na jakis czas zlapia, ale nadal delikatne i nie upierdliwe zachciewajki za to mam(faza na ryz) brzuch dzis troche pobolal, ale tez bez przesady

co do lekarza, to niestety w norwegii jest o tyle kijowato, ze zeby potwierdzic ciaze musze byc conajmniej w 10-12tyg. wczesniej nic nie zrobia, bo za wczesna ciaza i poronienie dla nich to normalka poki co, to we wtorek zacznie sie 6 tydz

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 18:43   #670
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
czuje sie w porzasiu cycuchy bola, najgorzej z rana. sluz tez mam, ale od poczatku taki mleczno ciagnacy sie. przynajmniej to co wyplywa. mdlosci raz na jakis czas zlapia, ale nadal delikatne i nie upierdliwe zachciewajki za to mam(faza na ryz) brzuch dzis troche pobolal, ale tez bez przesady

co do lekarza, to niestety w norwegii jest o tyle kijowato, ze zeby potwierdzic ciaze musze byc conajmniej w 10-12tyg. wczesniej nic nie zrobia, bo za wczesna ciaza i poronienie dla nich to normalka poki co, to we wtorek zacznie sie 6 tydz

Eh to dobrze, ze ok

Teraz szybko poleci No niestety czesto jest tak, ze dla lekarzy do 12 tygodnia to nie ciąża...ja myśle o tym inaczej.

Ja jeśli jestem w ciazy to drugi trymestr bym zaczełam w świeta wiec bardzo trudny czas...mam nadzieje, ze tym razem sie uda i bedzie dobrze.

Ej laski a co tu taka cisza?? Ja sie pojawiłam to cisza nastała....

Synuś
Stary 2012-10-14, 18:54   #671
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
karolus... tego czy to objawy na @ czy na fasolkę, to niestety nikomu na 100% nie da się przewidzieć Ale trzymam kciuki by się Wam udało

Santom, urlopuj się tam Kochana. I olej jajecznicę... cieszcie sie sobą i widokami

kocurku, no to kciuki już trzymam

no to trzymam kciuki za Was obie lasencje - i za udana wizytę i za udane testowanie

płyta CD dobrze sie sprawdza przy skrobaniu szyb
Trzymaj mocno

Cytat:
z ta henna jest tak, ze sie ja trzyma baaaaaaardzo dlugo na wlosach, wlosy myje sie przed farbowaniem, a farbe splukuje sie juz tylko woda i bodajze przez 2 dni sie wloskow nie myje, bo w tym czasie sie henna wlasnie uaktywnia. to jest rodzaj barwnika, na ktorego efekty trzeba czekac a obiadku zazdroszcze bo za mna dzis tez chodzi jakies takie typowo polskie jedzonko i rosolek!!!!! a wczoraj mialam taka mega ochote na chinszczyzne i ryz, ze cale miacho zjechalismy, a zadnego chinskiego baru nie znalezlismy. dopiero dzis sie dowiedzielismy, ze przejezdzalismy doslownie 200m od chinoli
wczoraj foch, a dzis sie prawie poplakalam z tego powodu

odpoczywamy, odpoczywamy wlasnie leglismy w lozeczku, bo sie nam pogoda spsula cieplo, ale mokro
a z ta plyta dobre

oj tak, swoj wlasny domeczek z ogrodeczkiem!!! moze kiedys uda nam sie kupic
No i pewnie dlatego mi nie chwyciło bo tam pisało żeby trzymać 20-40 min, a ja trzymałam 30min:/
No ale trudno się mówi

Cytat:
Hej

a z drugiej strony boje sie ze skoro tak nic nie czuje, to jak juz mnie trafi to z podwojoną siłą
Testuj jutro bo ja tu czekam na II kreski

Cytat:

Pisałam wczesniej z telefonu wiec tak po łebkach przeczytałam, ale teraz obiecuje poprawe

Gratuluję wszystkim II

Objawy masz znajome Także czekam jutro z rańca na II krechy!!!!!
Tylko siknij sobie koło 7 raano albo i wcześniej cooo no i fota koniecznie.Bo ja o 8 wychodzę do lekarza a chcę być pierwsza z gratulacjami ehhe

Cytat:
Napisane przez partytura Pokaż wiadomość
No co Ty, faceci lubią spore tyłeczki! Poza tym chronione gatkami nie oceraja się tak o portki to ładnejsze będą hihi

No,a le się zaczął, to jak osiemnaste urodziny hihi Tak czy siak życzę Ci by po osiemnastce Twój bejbiczek nie łobuzował za mocno hehe
Mam nadzieję, że u teściów będzie miła atmosferka

Gratuluję niepalenia, fajnego męża i mieszkanka Też lubię pobyć dala od zgiełku np. na grzybkach

Trzymam kicuki za test!

A Tobie miłej wizyty u ginekologa, abyś wyszła happy!

W ciąży miałam dokładnie to samo - nie wysypało mnie tak bardzo co mnie zaskoczyło i odnotowałam częstsze wizyty w toalecie i siusianie w mniejszych ilościach, jakby ciśnienie spadło hehe Czuję BOBO!
Part wiesz chyba się nie zrozumiałyśmy z tym mieszkankiem
Ja jak mieszkałam z mężem u jego rodziców to były te lasy i spacerki na grzybki heh. Teraz mieszkamy w moim rodzinnym miasteczku

Cytat:
Kochana a jak sie czujesz? Byłaś u lekarza? Przperaszam, ale nie jestem an bieżąco...

Teraz mam wielkie cycki jeden boli mnie strasznie z boku tak jak w tamatej ciązy...

muli mnie teraz co chwile na kilka senund i przechodzi.

Boje sie czy sie czymś nie zatrułam....
Taaaa zatrułaś fasolką sa sa sa

Cytat:

No to super,że dobrze się czujesz. Szkoda,że nie możesz jakoś prędzej sprawdzić czy wszystko dobrze, ale napewno jest dobrze!!!

Witam się
Ja dzisiaj po obiadku poleżałam troche,później poszłam do mamy..jakoś zleciało popołudnie.

Kurde dopiero co narzekałam na brak objawów.. o ja głupia
Od 4 dni mdli mnie tak okropnie,że mam dość. Od rana do wieczora bez przerwy. Żebym jeszcze poprzytulała się z muszlą to może by mi było lepiej troszke , a tak nie
Zdycham...

A jutro rano wizyta i stresuje się troszkę. Idę na NFZ więc wątpie,aby ginka mi fotke dała,ale ją poproszę. Jak da to wstawię

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-14, 18:57   #672
lady_malgo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Na wyregulowanie i na zajscie w ciaze.Tak,wiem czytalam ulotkeAle zalecenia od lekarza mam inne,a boje sie ze w takiej dawce 3x1 zablokuje mi owulke.
A to ci kazał 3 razy na dzień brać?? Jeśli tak to dziwnie strasznie!
Ja biorę po 1 na dzień przez 10 dni od 15 dc

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 19:03   #673
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:

Tylko siknij sobie koło 7 raano albo i wcześniej cooo no i fota koniecznie.Bo ja o 8 wychodzę do lekarza a chcę być pierwsza z gratulacjami ehhe

Od 4 dni mdli mnie tak okropnie,że mam dość. Od rana do wieczora bez przerwy. Żebym jeszcze poprzytulała się z muszlą to może by mi było lepiej troszke , a tak nie
Zdycham...

A jutro rano wizyta i stresuje się troszkę. Idę na NFZ więc wątpie,aby ginka mi fotke dała,ale ją poproszę. Jak da to wstawię
Wariatka jestes wiesz?? Nooo pewnie, że wiesz

Czekam na wieści a dokładnie o której godzinie masz ta wizyte??

Ja nie nastawiam się, że juz pojawia sie kreseczki bo to dopiero 26 d.c

Synuś
Stary 2012-10-14, 19:13   #674
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Wariatka jestes wiesz?? Nooo pewnie, że wiesz

Czekam na wieści a dokładnie o której godzinie masz ta wizyte??

Ja nie nastawiam się, że juz pojawia sie kreseczki bo to dopiero 26 d.c

Jaaaa wariatka???Gdzież tam
No ja robiłam 26 dc i z 3 siusiu i wyszedł widoczny bladzioch A na drugi dzień z pierwszego moczu już wyraźne II.
Jak zrobisz z pierwszego moczu to powinny wyjść normalnie

Wizyte mam po 8 rano,ale pewnie zanim baba przyjdzie,kolejka itp. Odezwe się jak tylko doczłapię się do domu

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 19:15   #675
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Bardzo proszę
Nuna pisała o tym cieście i poszukałam przepisu w necie. Robiłam z tej strony http://kuchnia.ofeminin.pl/przepisy/...ni_220254.aspx

Wyszło naprawdę dobre. Tylko muszę się, że przyznać, że polewa w moim wydaniu, to gotowiec ze sklepu Polewa w proszku
Dzięki na pewno wypróbuje
Cytat:
Hej

Testuj,my tu czekamy na 2 kreseczki
Cytat:

Gratuluję wszystkim II

Super że wakacje udaneTrzymam jutro kciuki bardzo mocno
Cytat:
Trzymaj mocno

No i pewnie dlatego mi nie chwyciło bo tam pisało żeby trzymać 20-40 min, a ja trzymałam 30min:/
No ale trudno się mówi

Testuj jutro bo ja tu czekam na II kreski

Part wiesz chyba się nie zrozumiałyśmy z tym mieszkankiem
Ja jak mieszkałam z mężem u jego rodziców to były te lasy i spacerki na grzybki heh. Teraz mieszkamy w moim rodzinnym miasteczku

No to super,że dobrze się czujesz. Szkoda,że nie możesz jakoś prędzej sprawdzić czy wszystko dobrze, ale napewno jest dobrze!!!

Witam się
Ja dzisiaj po obiadku poleżałam troche,później poszłam do mamy..jakoś zleciało popołudnie.

Zdycham...

Za wizyteDaj znać od razu po.
Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
A to ci kazał 3 razy na dzień brać?? Jeśli tak to dziwnie strasznie!
Ja biorę po 1 na dzień przez 10 dni od 15 dc
Tak,3 razy dziennie.Czemu uważasz że dziwnie?Jednak nie wziełam tego dupka od dzisiaj,poczekam do czwartku na monitoring i zdecyduje.A lekarzowi powiem że biore..

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2012-10-14 o 19:16
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-14, 19:46   #676
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dmoc4 Pokaż wiadomość
Ja się też melduję

Cześć Dziewczynki, niestety moja pierwsza inseminacja nie udana Beta po 13 dniach od IUI 0,3 A od wczoraj mega @ Ale w sumie to dobrze, bo zrobiła mi się 63 mm torbiel krwotoczna co mogło się źle skończyć

Ale cóż, przygotowuję się do następnej...

Za Was wszystkie trzymam kciuki Buźka

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Witam się niedzielnie i w sumie żegnam też wieczorem wyjeżdżamy a mam jeszcze tyle roboty No ale zwarta i gotowa biorę się do picia herbatki a później za robotę. Wczoraj była znajoma i zrobiła mi super paznokcie. Francuski manikiur z dodatkami Ale że ja nigdy nie noszę pomalowanych paznokci to jakoś tak mi dziwnie i boję się że mi się zaraz zniszczą

Wybacz i nie obraź się ale strasznie mnie razi słowo rzygać Wolę wymiotować bo dla mnie to tak jakoś chamsko i prostacko brzmi. Nie bierz tego do siebie ale już któryś raz tak piszesz i po prostu tak nie razi
Udanego urlopiku,wypoczywajcie:cm ok:

Cytat:
do tej pory sikam z tego

dziewczyny, wpadlam sie przywitac T. jeszcze spi, wiec mam chwile, tym bardziej, ze od kilku dni nie moge spac dluzej jak do 7

objechalismy juz cala wyspe, wiec teraz bierzemy sie za zwiedzanie miasteczka sniadania w hotelu maja do duszy, jak pomysle, ze 3 dzien z rzedu mam jesc jajecznice na jakiejs paskudnej mortadeli to od razu robi mi sie nie dobrze. jako takich ciezarowkowych objawow jeszcze nie mam, chociaz wczoraj ot tak pociagnelo mnie wczoraj na wymioty i za chwile przeszlo. brzus pobolewa tylko od czasu do czasu, biore magnez, wiec tez zaraz przechodzi;0 w razie w mam tez nospe ze soba takze zyje, łapie slonko(chociaz iestety pogoda w kratke, tutaj mimo temp od 26-27 st tez nadchodzi jesien, bo sie burzowo zrobilo)

widze, ze nas kocooorek wrocil!!! dawaj jakies fotki, prosze, prosze, prosze!!!!

ja lece budzic meza i obadac jak dzis wyglada sniadanie
Kolejna na wakacjach? zazdroszczę... Udanego wypoczynku

Cytat:
Laski ja pisze z tekefonu.Testuje jutro..poki co mdli mnie okropnie...mam ciutke bialego sluzu i wielkie cycki...
Heeej Kocurku Widzę że wakacje się udały, 3mam mocno kciuki za 2 kreski na teście!!!

Cytat:
Dziewczyny doradzcie.Dzis mam 12 dc i wg lekarza mam od dzis brac dupka 3x1.Ale owulki jeszcze na pewno nie bylo.I mam dylemat brac od dzisiaj jak kazal lekarz czy po owulce?Do gina ide w czwartek na monitoring.
Ja bym brała tak jak lekarz kazał... lepiej nie kombinować tym bardziej przy Twoich rozregulowanych cyklach...

Cytat:
Jaaaa wariatka???Gdzież tam
No ja robiłam 26 dc i z 3 siusiu i wyszedł widoczny bladzioch A na drugi dzień z pierwszego moczu już wyraźne II.
Jak zrobisz z pierwszego moczu to powinny wyjść normalnie

Wizyte mam po 8 rano,ale pewnie zanim baba przyjdzie,kolejka itp. Odezwe się jak tylko doczłapię się do domu
3mam kciuki za wizytę i czekamy jutro na pozytywne wieści!

A ja się witam już prawie po weekendzie.... Na szczęście jutro jeszcze mam wolne bo mam popołudniu lekarzy do obskoczenia.
No więc wczoraj byłam z kumpelami na babskim wieczorze więc się wybawiłam że hoho, odstresowałam i jest git
Moje pozytywne nastawienie powróciło (bynajmniej na razie)
W piątek moja przyjaciółka urodziła ślicznego synka, byłam u Niej w sobotę w szpitalu i widziałam tego jej małego szkraba...Aż się rozczuliłam jak zobaczyłam te wszystkie maleństwa na porodówce...
Dzisiaj już na spokojnie-niedziela, dzień relaksu, rano zamówiliśmy sobie pizze, oczywiście mega się najadłam i później zdychałam-standard

Czekam jutro na pozytywne wiadomości, miłego wieczorku

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 19:54   #677
lady_malgo
Rozeznanie

Tak Iza. Podstawowe pytanie. Ufasz swojemu lekarzowi?? Jeśli tak, to bierz jak Ci kazał.
Bo mi się już załączyło moje "znawstwo" jeśli chodzi o leki. Ja bym chętnie pobawiła się w doktora, ale po przeczytaniu wypowiedzi DastinO uświadomiłam sobie, że chyba nie na darmo Twój (czy mój) gin ma tytuł doktora medycyny. Co nie?!

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 20:00   #678
nuna2
Zakorzenienie

dziewczyny martwie sie baardzo... mm strasznie mało sluzu tego ciążowego... w sumie to nie mam go praktycznie wcale... kurde boje sie , żecoś nie tak... jutro jadę na bete sprawdzić czy mi dużo wzroslo....
Stary 2012-10-14, 20:06   #679
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Tak Iza. Podstawowe pytanie. Ufasz swojemu lekarzowi?? Jeśli tak, to bierz jak Ci kazał.
Bo mi się już załączyło moje "znawstwo" jeśli chodzi o leki. Ja bym chętnie pobawiła się w doktora, ale po przeczytaniu wypowiedzi DastinO uświadomiłam sobie, że chyba nie na darmo Twój (czy mój) gin ma tytuł doktora medycyny. Co nie?!
Ufam,ale nie do końca.Bo opinie co do dupka sa podzielone na temat blokowania owulki...
Poza tym po tym jak przez brak reakcji poprzedniego lekarza straciłam maleństwo,chyba już żadnemu nie zaufam tak na słowo...

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2012-10-14 o 20:12
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 20:12   #680
magbes
Zadomowienie

sorki dziewczynki, ja tyko na sekundke zerknelam... iza odpowiem tylko, że biore dupka 2 cykl. dzis 3 dzien. i wyglada na to, ze owulka nie ma zamiaru nie byc. tes owu dzis dodatni pelna geba, tempka powoli w gore...wiec w mom przypadku mala dawka dupka (1x1) nie powoduje zablokowania owu (w poprzednim cyklu tempka miala skok z dpkiem rowniez)
dziewcynki uciekam na lejdis juttro sie odezwe i od rana trzymam kciukasy za kocurka aby mial II kreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeec hy
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 20:17   #681
Szejda
Rozeznanie

Hej dziewczyny!

Ja tak na koniec samego weekendu Leże już w łóżeczku wykapana, jeszcze troche poczytam i spac, bo rano znów będzie katorga ze wstawaniem Weekend minał za szybko jak zawsze. W sobote porządki, troche wieksze niż zwykle, miałam jakiś zapal, z
że pomyłam okna i posprzatałam w szafkach w kuchni a wieczorem filmik z Tż. A dziś spacerek ze znajomymi nazbierałam trochę szyszek na stroiki i ch na obiadek tak więc gotowanie miałam z głowy Nasza znajoma u której dzisiaj bylismy jest w ciąży, początki ale brzuszek już sie zaokragla i tak jakoś było mi troche smutno, że to ja takiego nie mam Eh, jakoś ciężko znoszę takie spotkania z ciężarnymi.

Kocurku witaj na polskiej ziemi Jutro czekam na dobre wieści i trzymam kciuki od samego rana

A teraz sie żegnam i życzę Wam kolorowych snów, dobranoc
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 20:20   #682
Dzastin08
Wtajemniczenie

magbes- ja też biorę taką dawkę jak Ty i w poprzednim cyklu wydaję mi się że też miałam owulkę bo testy owulacyjne pozytywne,kłócie jajnika i podwyższona temperatura... więc na mnie chyba dobrze działa.Tym bardziej że skrócił mi cykl z 33 dc na 30 dc
Iza-
wiesz jeżeli chodzi o dupka, ja staram się nie czytać w necie za dużo na ten temat bo ile osób tyle opinii... Jak pójdę a 1,5 tyg do ginki to mam zamiar poprosić ją o monitoring więc się okaże jak teraz będzie z tą owulką.
Szejda- chyba większość staraczek tak znosi spotkania z ciężarówkami

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2012-10-14 o 20:22
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 20:38   #683
ameliar
Zadomowienie

Cytat:
Ufam,ale nie do końca.Bo opinie co do dupka sa podzielone na temat blokowania owulki...
Poza tym po tym jak przez brak reakcji poprzedniego lekarza straciłam maleństwo,chyba już żadnemu nie zaufam tak na słowo...
Mi lekarz tłumaczył o dupku tak:
jeśli jest kobieta zdrowa i ogólnie nie ma problemu z owulkami to duphaston nie będzie kolidiował i hamował owulek.
Natomiast jeśli kobieta ma problem z androgenami (testosteron, androstendion, DHEA, DHEAs) to niestety może blokować owulkę ponieważ duphaston podwyższa te hormony a one właśnie odpowiadają za blokadę owulacji.

Witam się dziewczyny
mam ostatnio mało czasu ale regularnie Was czytam cały dzień wizaż włączony, tylko problem z poczytaniem
Witam nowe staraczki (choć zauważyłam, że już nie wszystkie są staraczkami )
Wszystkim Mamuśkom serdecznie gratuluje II kresek
A Mamuśkom weterankom życzę dużo zdrówka i pociechy z ciąż
No i pragnę oficjalnie ogłosić, iż jestem już pełnoprawną staraczką wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę i czekam na okres i zaczynamy staranka

"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca" Paulo Coelho
(maj 2010-...)

ameliar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 20:41   #684
Kraboo
Raczkowanie

Witam, i ja chętnie do was dołącze jesli można 18 powinnam dostać @ i mam nadzieje że zamiast niego pojawia sie 2 kreski na tescie.
ostatnio zauważyłam dziwną rzecz, jakies 2 tygonie temu kochalam sie z tż i jakieś 2, 3 dni po tym zauważyłam plamy krwi na bieliźnie. nigdy jeszcze nie zdazylo mi sie takie plamienie. co to moglo być

pozrawiam was cieplutko i trzymam kciuki !
Kraboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 20:43   #685
ameliar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kraboo Pokaż wiadomość
Witam, i ja chętnie do was dołącze jesli można 18 powinnam dostać @ i mam nadzieje że zamiast niego pojawia sie 2 kreski na tescie.
ostatnio zauważyłam dziwną rzecz, jakies 2 tygonie temu kochalam sie z tż i jakieś 2, 3 dni po tym zauważyłam plamy krwi na bieliźnie. nigdy jeszcze nie zdazylo mi sie takie plamienie. co to moglo być

Witaj
może to byla implantacja?
Trzymam kciuki za II kreseczki

"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca" Paulo Coelho
(maj 2010-...)

Stary 2012-10-14, 20:49   #686
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez ameliar Pokaż wiadomość
No i pragnę oficjalnie ogłosić, iż jestem już pełnoprawną staraczką wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę i czekam na okres i zaczynamy staranka
Witaj! Tak celowo chcecie rozpocząć starania bezpośrednio po odstawieniu tabletek?

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 20:55   #687
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

Witaj Może implantacja. Trzymam w każdym razie za to kciuki
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 21:07   #688
Kraboo
Raczkowanie

mam nadzieje chyba sie nie doczekam 18 i jutro rano pobiegne po test.
tak wgl to mam na imie Agnieszka i pewnie jestem najmlodsza z Was bo mam 19 lat
Stary 2012-10-14, 21:24   #689
ameliar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Witaj! Tak celowo chcecie rozpocząć starania bezpośrednio po odstawieniu tabletek?
Ja jestem już od sierpnia na wątku ale dopiero teraz oficjalnie zaczynamy się starać. Pewnie nie czytałaś wcześniejszego wątku więc Ci opowiem
Otóż my się staramy od ponad 2 lat. ale przez zaburzenia hormonalne niestety nie możliwe było zajście w ciąze bo ja nawet miesiączek nie miałam. W lutym byłam w szpitalu i okazalo się ze mam za wysokie poziomy androgenów które blokują owulację. Dlatego dostałam na pół roku antyki które zbijają poziom tych złych hormonów. Zrobiłam badania- pięknie zeszły wyniki więc wczoraj skończyłam opakowanie tabsów i zabieramy się do działania musimy odrazu po odstawieniu bo niestety po paru miesiącach hormony znów wzrosną

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
mam nadzieje chyba sie nie doczekam 18 i jutro rano pobiegne po test.
tak wgl to mam na imie Agnieszka i pewnie jestem najmlodsza z Was bo mam 19 lat
nie wiek a chęci się liczą
o to obyśmy mieli jutro kolejną fasolkę i dobrą wiadomośc na wątku
a który to Wasz cykl? pierwszy?

(maj 2010-...)

Stary 2012-10-14, 21:36   #690
Kraboo
Raczkowanie

2 cykl jutro dam znac co i jak. chodz czuje w kosciach ze nie bedzie tak łatwo. teraz ide spać bo im szybciej zasne tym szybciej jutro

Dziekuje za wsparcie i milego wieczoru
buziaki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości