|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)
Dobry!
U nas pracowity weekend, ciągle coś sprzątam i końca nie widać ![]() Dziś byliśmy znów w Castoramie, zawsze jak tam jesteśmy to myślę o Dedrze hehhee ![]() Teraz chwila odpoczynku ![]()
#662 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() no właśnie troche zabiegany mialam weekend, ale poczekam... zobaczymy i choc u mnie juz 32 dc wciąż nic. Zupełnie ![]() zero bólu brzucha, zero ćmienia, zero bolących cycków, nic i najbardziej dziwi mnie to ze nie mam żadnych wyprysków (bo u mnie po tym od razu wiadomo kiedy mam @) mam pare objawów charakterystycznych-tzn innych niz zwykle, ale nie łącze ich od razu z fasolką, bo np wyjatkowo czesto chodze teraz siku - ale to przeciez po iluś miesiącach objaw a nie zeby od razu, no i jeszcze jedno, bo zawsze mam problem z tym drugim ![]() a z drugiej strony boje sie ze skoro tak nic nie czuje, to jak juz mnie trafi to z podwojoną siłą
kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie... 20.11. ...nasze Szczęście... ![]() Edytowane przez ...Skierka... Czas edycji: 2012-10-14 o 17:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki wropicłam do domu na dobre. Moge teraz sie już nonstop udzielać.
![]() Pisałam wczesniej z telefonu wiec tak po łebkach przeczytałam, ale teraz obiecuje poprawe ![]() Gratuluję wszystkim II ![]() Cieszę się z Wami jak dziecko ![]() Co u mnie..wakacje cudowane, bajeczne wrecz. Zdjęcia wstawie w swoim albumie to popatrzycie na te lazury. Oczywiście staranka były jak ta lala..kilka razy dziennie ![]() Po owulce jakieś 2 dni dostałam tam zapalenie jakieś i sutki jak dotykałam to jakby nożem ktoś nacinał.. Poźniej nic, zero objawów..aż do wczoraj...mdli mnie, ale tak mocno, ze aż sie zaczełam obawiać. Dziwnie tak bo poł godziny muli i poźniej wszystko dobrze i poźniej znowu 2 godziny i nagle przechodzi. tak było od rana do 14:30 i do teraz cisza...śluzu mlecznego mam malutko, ale cycki wielkie jak balony- być może dlatego, ze przytłam jakieś 1,5 kg ![]() Sumując jutro mam 26 d.c wiec zrobie test. Pewnie nic nie wyjdzie bo komplenie nie czuje sie w ciąży. Edytowane przez kooocur Czas edycji: 2012-10-14 o 17:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#664 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#665 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własnie jestem mega wyluzowana..w ogole sie nie nastawiam ![]() W poprzedniej ciązy miałam takie mdłosci o 1/2 mniejsze i dużo później. ![]() Szczerze..boje sie tak bardzo, że nawet troche nie chce byc w ciązy... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Zakorzenienie
|
kocurku tez mialam uczucie jakbym miala poranione piersi i takie obolale wlasnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana a jak sie czujesz? Byłaś u lekarza? Przperaszam, ale nie jestem an bieżąco... Teraz mam wielkie cycki jeden boli mnie strasznie z boku tak jak w tamatej ciązy... muli mnie teraz co chwile na kilka senund i przechodzi. Boje sie czy sie czymś nie zatrułam.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Zakorzenienie
|
czuje sie w porzasiu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do lekarza, to niestety w norwegii jest o tyle kijowato, ze zeby potwierdzic ciaze musze byc conajmniej w 10-12tyg. wczesniej nic nie zrobia, bo za wczesna ciaza i poronienie dla nich to normalka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eh to dobrze, ze ok ![]() Teraz szybko poleci ![]() Ja jeśli jestem w ciazy to drugi trymestr bym zaczełam w świeta wiec bardzo trudny czas...mam nadzieje, ze tym razem sie uda i bedzie dobrze. Ej laski a co tu taka cisza?? Ja sie pojawiłam to cisza nastała.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#671 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No ale trudno się mówi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tylko siknij sobie koło 7 raano albo i wcześniej cooo ![]() Cytat:
![]() Ja jak mieszkałam z mężem u jego rodziców to były te lasy i spacerki na grzybki heh. Teraz mieszkamy w moim rodzinnym miasteczku ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No to super,że dobrze się czujesz. Szkoda,że nie możesz jakoś prędzej sprawdzić czy wszystko dobrze, ale napewno jest dobrze!!! ![]() Witam się ![]() Ja dzisiaj po obiadku poleżałam troche,później poszłam do mamy..jakoś zleciało popołudnie. Kurde dopiero co narzekałam na brak objawów.. o ja głupia ![]() Od 4 dni mdli mnie tak okropnie,że mam dość. Od rana do wieczora bez przerwy. Żebym jeszcze poprzytulała się z muszlą to może by mi było lepiej troszke , a tak nie ![]() Zdycham... A jutro rano wizyta i stresuje się troszkę. Idę na NFZ więc wątpie,aby ginka mi fotke dała,ale ją poproszę. Jak da to wstawię ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#672 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja biorę po 1 na dzień przez 10 dni od 15 dc
![]() |
#673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekam na wieści a dokładnie o której godzinie masz ta wizyte?? Ja nie nastawiam się, że juz pojawia sie kreseczki bo to dopiero 26 d.c |
|
![]() ![]() |
![]() |
#674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaaaa wariatka???Gdzież tam ![]() No ja robiłam 26 dc i z 3 siusiu i wyszedł widoczny bladzioch ![]() Jak zrobisz z pierwszego moczu to powinny wyjść normalnie ![]() Wizyte mam po 8 rano,ale pewnie zanim baba przyjdzie,kolejka itp. Odezwe się jak tylko doczłapię się do domu ![]()
![]() |
#675 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tak,3 razy dziennie.Czemu uważasz że dziwnie?Jednak nie wziełam tego dupka od dzisiaj,poczekam do czwartku na monitoring i zdecyduje.A lekarzowi powiem że biore..
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-10-14 o 19:16 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#676 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ja się witam już prawie po weekendzie.... Na szczęście jutro jeszcze mam wolne bo mam popołudniu lekarzy do obskoczenia. No więc wczoraj byłam z kumpelami na babskim wieczorze więc się wybawiłam że hoho, odstresowałam i jest git ![]() Moje pozytywne nastawienie powróciło ![]() ![]() W piątek moja przyjaciółka urodziła ślicznego synka, byłam u Niej w sobotę w szpitalu i widziałam tego jej małego szkraba...Aż się rozczuliłam jak zobaczyłam te wszystkie maleństwa na porodówce... ![]() Dzisiaj już na spokojnie-niedziela, dzień relaksu, rano zamówiliśmy sobie pizze, oczywiście mega się najadłam i później zdychałam ![]() ![]() Czekam jutro na pozytywne wiadomości, miłego wieczorku ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Rozeznanie
|
Tak Iza. Podstawowe pytanie. Ufasz swojemu lekarzowi?? Jeśli tak, to bierz jak Ci kazał.
Bo mi się już załączyło moje "znawstwo" jeśli chodzi o leki. Ja bym chętnie pobawiła się w doktora, ale po przeczytaniu wypowiedzi DastinO uświadomiłam sobie, że chyba nie na darmo Twój (czy mój) gin ma tytuł doktora medycyny. Co nie?! ![]() ![]()
#678 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny martwie sie baardzo... mm strasznie mało sluzu tego ciążowego... w sumie to nie mam go praktycznie wcale... kurde boje sie , żecoś nie tak... jutro jadę na bete sprawdzić czy mi dużo wzroslo....
#679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym po tym jak przez brak reakcji poprzedniego lekarza straciłam maleństwo,chyba już żadnemu nie zaufam tak na słowo...
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-10-14 o 20:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Zadomowienie
|
sorki dziewczynki, ja tyko na sekundke zerknelam... iza odpowiem tylko, że biore dupka 2 cykl. dzis 3 dzien. i wyglada na to, ze owulka nie ma zamiaru nie byc. tes owu dzis dodatni pelna geba, tempka powoli w gore...wiec w mom przypadku mala dawka dupka (1x1) nie powoduje zablokowania owu (w poprzednim cyklu tempka miala skok z dpkiem rowniez)
dziewcynki uciekam na lejdis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
Ja tak na koniec samego weekendu ![]() ![]() że pomyłam okna i posprzatałam w szafkach w kuchni a wieczorem filmik z Tż. A dziś spacerek ze znajomymi nazbierałam trochę szyszek na stroiki i ch na obiadek tak więc gotowanie miałam z głowy ![]() ![]() Kocurku witaj na polskiej ziemi ![]() ![]() A teraz sie żegnam i życzę Wam kolorowych snów, dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Wtajemniczenie
|
magbes- ja też biorę taką dawkę jak Ty i w poprzednim cyklu wydaję mi się że też miałam owulkę bo testy owulacyjne pozytywne,kłócie jajnika i podwyższona temperatura... więc na mnie chyba dobrze działa.Tym bardziej że skrócił mi cykl z 33 dc na 30 dc
![]() Iza- wiesz jeżeli chodzi o dupka, ja staram się nie czytać w necie za dużo na ten temat bo ile osób tyle opinii... Jak pójdę a 1,5 tyg do ginki to mam zamiar poprosić ją o monitoring więc się okaże jak teraz będzie z tą owulką. ![]() Szejda- chyba większość staraczek tak znosi spotkania z ciężarówkami ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-10-14 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#683 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jeśli jest kobieta zdrowa i ogólnie nie ma problemu z owulkami to duphaston nie będzie kolidiował i hamował owulek. Natomiast jeśli kobieta ma problem z androgenami (testosteron, androstendion, DHEA, DHEAs) to niestety może blokować owulkę ponieważ duphaston podwyższa te hormony a one właśnie odpowiadają za blokadę owulacji. Witam się dziewczyny ![]() mam ostatnio mało czasu ale regularnie Was czytam ![]() ![]() Witam nowe staraczki ![]() ![]() ![]() Wszystkim Mamuśkom serdecznie gratuluje II kresek ![]() A Mamuśkom weterankom życzę dużo zdrówka i pociechy z ciąż ![]() No i pragnę oficjalnie ogłosić, iż jestem już pełnoprawną staraczką ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Raczkowanie
|
Witam, i ja chętnie do was dołącze jesli można
![]() ostatnio zauważyłam dziwną rzecz, jakies 2 tygonie temu kochalam sie z tż i jakieś 2, 3 dni po tym zauważyłam plamy krwi na bieliźnie. nigdy jeszcze nie zdazylo mi sie takie plamienie. co to moglo być ![]() pozrawiam was cieplutko i trzymam kciuki ! |
![]() ![]() |
![]() |
#685 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() może to byla implantacja? ![]() Trzymam kciuki za II kreseczki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#686 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Raczkowanie
|
mam nadzieje
![]() tak wgl to mam na imie Agnieszka i pewnie jestem najmlodsza z Was bo mam 19 lat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Otóż my się staramy od ponad 2 lat. ale przez zaburzenia hormonalne niestety nie możliwe było zajście w ciąze bo ja nawet miesiączek nie miałam. W lutym byłam w szpitalu i okazalo się ze mam za wysokie poziomy androgenów które blokują owulację. Dlatego dostałam na pół roku antyki które zbijają poziom tych złych hormonów. Zrobiłam badania- pięknie zeszły wyniki więc wczoraj skończyłam opakowanie tabsów i zabieramy się do działania ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
![]() o to obyśmy mieli jutro kolejną fasolkę i dobrą wiadomośc na wątku ![]() a który to Wasz cykl? pierwszy? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Raczkowanie
|
2 cykl
![]() ![]() Dziekuje za wsparcie i milego wieczoru ![]() buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.