Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2379 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-14, 19:18   #71341
iwonsia01
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

ale ja wiem jak powinna wyglądać pielęgnacja. Kiedyś siedziałam dużo tu na forum Teraz chciałam tylko wrócić do olejowania m.in i dlatego pytałam czy oliwka Bambino się do takowego nadaje, bo zapachów olejów spożywczych nie lubię.

Ja też zapuszczam. Dałabym fotkę, ale padł mi aparat w komórce. Ja sama się ścinam od roku i jestem zadowolona. Ubytki z ostatniego masakrycznego cieniowania już uzupełnione. Cieniuję tylko 1 warstwę najbardziej zniszczoną od farbowania i środek aby włosy krótsze też były w środku. Ostatnią warstwę tylko końcówki, ale jak widzę, że już muszę. Rosną więc sobie

Edytowane przez iwonsia01
Czas edycji: 2012-10-14 o 19:20
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 19:19   #71342
Scintilla_Felis
Raczkowanie

GG do Scintilla_Felis

[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;37067754]Hmm, spinam włosy klamrą albo robię luźny koczek, na to reklamówka i czapka, która wszystko trzyma razem [/QUOTE]
no właśnie, dzięki, ale zauważyłam że jak wrzucam je na luźno do czepka, to efekt mam lepszy. Dlatego szukałam takiego, do którego nie będę potrzebować spinki. Tylko do olejowania przed myciem spinam, na to idzie folia spożywcza. Byle nie mokre, bo mam wrażenie, że jak są mokre to chwytają ten kształt po spięciu spinki i nie leżą jak należy.
Ale czapka może być dobra do olejowania. Nałożyć folię na naolejowane, nagrzać suszarką i nałożyć ciepłą czapę... muszę to wypróbować.
No i ciagle sobie obiecuję, że poczytam i spróbuję zrozumieć punkt rosy, ale nie mam czasu... Najwięcej czasu to zajmuje to czytanie, a nie dbanie o włosy samo w sobie

PS. można jakoś usunąć wiadomości? Bo coś mi się porobiło i o mały włos zrobiłabym jedną pod drugą... O.o nie chcę spamic, a fuj!

Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach.

"Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi )

₪ ø lll·o.

Edytowane przez Scintilla_Felis
Czas edycji: 2012-10-14 o 19:57
Scintilla_Felis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 19:24   #71343
201801220933
Konto usunięte

No właśnie. Jak czytam rytuały na codzienniku wymagające conajmniej kilku godzin i wielu manewrów, w dodatku niektóre myją włosy codziennie.... Przeraża mnie to.
Ja też studiuję tego typu kierunek i mam nadzieję przy okazji zrozumieć składy dogłębnie, bo mam wrażenie, że nie tylko o kolejność chodzi, ale i to co z czym reaguje, w jaki sposób się wiąże, jeden związek może mieć różne właściwości w zależności od współtowarzyszących, od stężeń, procesu otrzymywania itp.
Wydaje mi się, że mówienie który kosmetyk jest dobry, a który zły mając za zaplecze stronę internetową z jednozdaniowymi opisami składników, jest dość naiwne i śmieszne. Pracują nad tym zespoły wykształconych chemików, farmaceutów, biochemików itd. i smieszy mnie gadanie "silikony są złe, parafina jest zła..itp" bo tak było na jakimś urodowym blogu.
Moje "włosomaniactwo" postępuje, bo zamiast uczyć sie siedzę na wizażu, więc koniec z tym.
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 19:25   #71344
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Wszytko było dobrze, najpierw olej potem zmycie, lekka odzywka, bogate maski przed myciem, delikatny szampon, zabezpieczanie silikonami, formowanie fal żelem i podcinanie co kilka miesięcy, do tego jantar i wszystko było jak trzeba. To kombinowanie jest niepotrzebne.

A tak poza tematem: Ogólnie na wizażu widzę dziwną tendencję w postaci różnych "manii", fitromaniactwo, włosomaniactwo, na dietetyce rygorystyczne trzymanie się głupich zasad. Powstają zasady, których "maniaczki" rygorystycznie się trzymają traktując wszelkie odstępstwo jako zbrodnie. To powoduje powstawanie takich atawistycznych stad fanatyczek - maniczek podkładów, filtrów, pomadek i innych głupotek. Jak można poświęcać takim bzdurom cały swój czas.Ja chyba tutaj nie wytrwam, wygląd jest dla mnie ważny i bardzo o niego dbam, ale ogólnie rzecz biorąc na wizażu przekraczane są wszelkie granice i wcale nie chodzi tutaj o intensywnośc dbania o siebie, ale o tendencję do ślepego stosowania się do zasad, których pochodzenia się nie zna, taki owczy pęd, wszystkie te manie są bardzo na wyrost . Czy ktoś jeszcze tak myśli ...?
To po co kombinujesz skoro było ok? Niektórzy kombinują, bo lubią i to przynosi im efekty, ale skoro tak było ok to po co zmuszasz się do czegoś innego?

Ja również nie wiem jak na innych wątkach, ale tutaj raczej nikt ślepo nie stosuje się do jakiś zasad. Tak jak powiedzała Scintilla_Felis mało jest tutaj takich typowych CG na 100% bo każda coś zmienia, dopasowuje pod siebie. I nikt nikogo nie zmusza i nie narzuca nic na siłę rzeczy typu "broń boże nie stosuj silikonów", a niektórzy nawet zachęcają do testów. Jeżeli nie lubisz dbać o włosy i tych wszystkich zabiegów to po jakiego się zmuszać i narzekać? Tutaj mamy zbiór zasad, porad - wybierz te które pasują Tobie i Twoim włosom i pielęgnuj jak chcesz, bo pielęgnacja jest dla ciebie a nie ty dla niej

Cytat:
No właśnie. Jak czytam rytuały na codzienniku wymagające conajmniej kilku godzin i wielu manewrów, w dodatku niektóre myją włosy codziennie.... Przeraża mnie to.

Wydaje mi się, że mówienie który kosmetyk jest dobry, a który zły mając za zaplecze stronę internetową z jednozdaniowymi opisami składników, jest dość naiwne i śmieszne. Pracują nad tym zespoły wykształconych chemików, farmaceutów, biochemików itd. i smieszy mnie gadanie "silikony są złe, parafina jest zła..itp" bo tak było na jakimś urodowym blogu.
Moje "włosomaniactwo" postępuje, bo zamiast uczyć sie siedzę na wizażu, więc koniec z tym.
Ciebie przeraża, a niektórym sprawia przyjemność. Każdy robi to co lubi i nie należy tego negować, przynajmniej tak się mnie wydaje.

A kto mówi "ten kosmetyk jest dobry a ten zły"? Dziewczyny zwracają uwagę na składniki i mówią co może włosom podpasować a co nie. Ale nikt nie mówi - broń boże tego nie używaj. Co najwyżej sugerują, że np "oo, to ma denat w składzie to ja bym odstawiła bo może wysuszać".

Edytowane przez Martek_
Czas edycji: 2012-10-14 o 19:29
Martek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 19:27   #71345
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
Włosy są dla mnie ważne ale w końcu to tylko włosy i poświęcanie im tylu godzin ile mi to zajmuje ostatnio...to za dużo. Właściwie o niczym innym nie myślę..to jest włosomaniactwo i to jest chore.
Dostosowanie pielęgnacji do potrzeb włosów i własnych możliwości to klucz do sukcesu. Wiele dziewczyn lubi poświęcać włosom więcej czasu, więc to robi. Jeżeli nie sprawia Ci to przyjemności to albo zrezygnuj albo pomyśl co z tym zrobić. Odkąd pielęgnuję włosy nigdy nie dopuściłam do tego, żeby wszystkie zabiegi były dla mnie poczuciem obowiązku...

Cytat:
Ja nie mam farbowanych włosów ale są już bardzo długie, a ostatnie zmiany pogorszyły ich stan, co mnie smuci bo chce je zapuscić przynajmniej do pasa. Wszytko było dobrze, najpierw olej potem zmycie, lekka odzywka, bogate maski przed myciem, delikatny szampon, zabezpieczanie silikonami, formowanie fal żelem i podcinanie co kilka miesięcy, do tego jantar i wszystko było jak trzeba. To kombinowanie jest niepotrzebne.
Nie rozumiem, czy piszesz teraz, że taki zestaw robiłaś w trakcie cg czy po? No i jeśli przed to w czym problem? Przecież przy CG robimy dokładnie to samo.

Cytat:
W dodatku ciężko tutaj o odpowiedź na pytania dotyczące pielęgnacji, wiele razy potrzebowałam rady, wiec pisałam tutaj, ale pielęgnacja stała w miejscu, bo nikt nie odpowiadał.
Nie wszystkie tutaj podejrzewam czujemy się kompetentne, by odpowiadać na wszystkie pytania. Być może te kompetentne nie żyją tylko i wyłącznie wizażem? Nie widzę problemu w tym, żeby powtórzyć pytanie, jeżeli zniknie w gąszczu stron.

A koleżanka od oliwki Bambino... Dam sobie rękę uciąć bez sprawdzania, że masz dostęp do jej składu - czy na opakowaniu, czy to w sieci. Olejować możesz czym zechcesz przecież... Jeżeli chcesz pielęgnować włosy zgodnie z CG to pewnie zapoznałaś się z podpiętymi wątkami i w oczy rzuciły Ci się składniki, których unikamy. Gdzieś tam była cała rozpiska silikonów. Z tekstów można wywnioskować też, że unikamy oblepiaczy typu parafina, i tak dalej. Samemu można pogrzebać, tylko na dobre to wyjdzie
Stary 2012-10-14, 19:38   #71346
affbe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość

Zawsze!
Odnosnie cieniowania włosow, dlaczego zawsze ?
Wtedy jest jakas wieksza objetosc czy lepszy skret czy jak?

Edytowane przez affbe
Czas edycji: 2012-10-14 o 19:48
affbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 19:41   #71347
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
ale ja wiem jak powinna wyglądać pielęgnacja. Kiedyś siedziałam dużo tu na forum Teraz chciałam tylko wrócić do olejowania m.in i dlatego pytałam czy oliwka Bambino się do takowego nadaje, bo zapachów olejów spożywczych nie lubię.
pamietam Cie i te blond loki oliwka Bambino... ale masz chyba sklad na opakowaniu? jesli dobrze kojarze, a nie mialam jej w rekach juz od dawna, to ona ma parafine tylko i wylacznie, a do olejowania uzywamy naturalnych olei, a nie pochodnych ropy naftowej, ktore nie maja skladnikow odzywczych, wiec sie nie nadaje.

parafina jest dobra jako zabezpieczacz, chroni przed utrata wody, ale nie odzywia. Poza tym moze obciazac.

sa oleje o neutralnym zapachu np. jojoba, ze slodkich migdalow...na pewno znajdziesz jakis, ktory by Ci odpowiadal. Mozna zawsze tez dodac troche olejku eterycznego zeby zmienic zapach.

Edytowane przez stasiek
Czas edycji: 2012-10-14 o 19:44
stasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 19:42   #71348
maroooda
Raczkowanie

Dziwna dyskusja.. każdy robi to co lubi, i poświęca na to tyle czasu ile tylko chce.

Edytowane przez maroooda
Czas edycji: 2012-10-14 o 19:44
maroooda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 19:51   #71349
iksigrekzetfau
Raczkowanie

a u mnie dzisiaj tak. pierwszy raz zaryzykowałam i dałam całkiem dużo żelu, a nawet 2, efekt bardzo mi się podoba. moje bad hair days w końcu minęły.. a jeszcze jakiś tydzień temu było wg mnie naprawde paskudnie efekt mi się podoba, co myślicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (72,2 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg leb.jpg (33,2 KB, 104 załadowań)
iksigrekzetfau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 19:53   #71350
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iksigrekzetfau Pokaż wiadomość
a u mnie dzisiaj tak. pierwszy raz zaryzykowałam i dałam całkiem dużo żelu, a nawet 2, efekt bardzo mi się podoba. moje bad hair days w końcu minęły.. a jeszcze jakiś tydzień temu było wg mnie naprawde paskudnie efekt mi się podoba, co myślicie?
Śliczne . Te rulony na końcach.. Gdyby podskoczyły trochę wyżej.. Dziewczyny, czy tylko mnie kojarzą się z Ewalucją?
Stary 2012-10-14, 19:54   #71351
maroooda
Raczkowanie

Cytat:
o pięknie
Stary 2012-10-14, 19:54   #71352
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Śliczne . Te rulony na końcach.. Gdyby podskoczyły trochę wyżej.. Dziewczyny, czy tylko mnie kojarzą się z Ewalucją?
no dokładnie mi też

extra rulony

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 19:56   #71353
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Mi też

Piękne włosy!
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 19:59   #71354
iksigrekzetfau
Raczkowanie

ślicznie dziękuję! no właśnie.. hmm dążę do takich rulonów po całości bo diabelnie mi się to podoba, a nie takie smętnie wiszące na końcach.. może wycieniować włosy, to by coś dało? czy nadal uparcie olejować? sama nie wiem.. fryzjera i nożyczek boję się jak ognia
Stary 2012-10-14, 20:02   #71355
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
ślicznie dziękuję! no właśnie.. hmm dążę do takich rulonów po całości bo diabelnie mi się to podoba, a nie takie smętnie wiszące na końcach.. może wycieniować włosy, to by coś dało? czy nadal uparcie olejować? sama nie wiem.. fryzjera i nożyczek boję się jak ognia
Ja bym nie cięła nic i poczekała co będzie dalej . Porównujemy cię właśnie do http://ewalucja.blogspot.com/2012/01...ac-o-wosy.html (fotki nisko) i serio niewiele ci brakuje . Śliiiiczne włosy
Stary 2012-10-14, 20:06   #71356
iksigrekzetfau
Raczkowanie

szczerze mówiąc to tak naprawde intensywnie, z kopem, zaczęłam dbać o włosy po zobaczeniu włosowej historii ewalucji u anwen pomyślałam sobie, a co! skoro ona mogła, ja też mogę! i obrałam sobie za cel właśnie takie ruloniątka szkoda że nie mam zdjęcia, ale kiedyś, na początku dbiania, miałam włosy bardzo podobne do pierwszego zdjęcia ewalucji (tego mega napuszonego) ehhh, no tak, ale skąd mogłam wiedzieć, że rozczesywanie to wcale nie jest wyjście..
Stary 2012-10-14, 20:07   #71357
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
a nakladasz stylizator z glowa w dol? jesli tak, to moze dostaje sie wiecej na konce, bo tak wyglada jakbys na gore nakladala znacznie mniej. Ja bym nie cieniowala, obcielabym te koncowki na prosto, zeby wygladaly na gestsze.
Stary 2012-10-14, 20:11   #71358
iksigrekzetfau
Raczkowanie

nakładam różnie, akurat wczoraj nie głową w dół, i może masz racje bo pierwszy raz obficie stylizowałam żelem i bałam się dać go dużo po całości, więc tylko ugniatałam od dołu (choć na górze też trochę go było), przy następnym myciu zrobię to odważniej i z głową w dół, wstawię zdjecia jak wyszło
Stary 2012-10-14, 20:13   #71359
maroooda
Raczkowanie

Cytat:
Ja bym nie cięła nic i poczekała co będzie dalej . Porównujemy cię właśnie do http://ewalucja.blogspot.com/2012/01...ac-o-wosy.html (fotki nisko) i serio niewiele ci brakuje . Śliiiiczne włosy
o jaaaaaaaa ..
Jakie piękne włosy
Stary 2012-10-14, 20:15   #71360
madziaart
Raczkowanie

Cytat:

A tak poza tematem: Ogólnie na wizażu widzę dziwną tendencję w postaci różnych "manii", fitromaniactwo, włosomaniactwo, na dietetyce rygorystyczne trzymanie się głupich zasad. Powstają zasady, których "maniaczki" rygorystycznie się trzymają traktując wszelkie odstępstwo jako zbrodnie. To powoduje powstawanie takich atawistycznych stad fanatyczek - maniczek podkładów, filtrów, pomadek i innych głupotek. Jak można poświęcać takim bzdurom cały swój czas.Ja chyba tutaj nie wytrwam, wygląd jest dla mnie ważny i bardzo o niego dbam, ale ogólnie rzecz biorąc na wizażu przekraczane są wszelkie granice i wcale nie chodzi tutaj o intensywnośc dbania o siebie, ale o tendencję do ślepego stosowania się do zasad, których pochodzenia się nie zna, taki owczy pęd, wszystkie te manie są bardzo na wyrost . Czy ktoś jeszcze tak myśli ...?
ja wychodzę z założenia, jak ktoś to wcześniej już powiedział, że pielęgnacja jest dla mnie a nie ja dla niej dbam o włosy i lubię to, ale to nie jest najważniejsze w życiu

Keep Calm and Draw
madziaart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 20:15   #71361
hahihehy
Rozeznanie

znowu się zahennowałam śmierdzę bagienkiem, ale włosy mają taaaaaaaaaaaaaaaaki blask!

blogujemy (nie tylko) włosowo
naturalna pielęgnacja, kosmetyki DIY, recenzje, teoria pielęgnacji włosów i inne
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 20:17   #71362
maroooda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość
znowu się zahennowałam śmierdzę bagienkiem, ale włosy mają taaaaaaaaaaaaaaaaki blask!
a właśnie, jak długo Ci się trzyma ten zapach na włosach? Bo ja go czułam mimo kilku myć?
Stary 2012-10-14, 20:31   #71363
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Scintilla_Felis Pokaż wiadomość
no właśnie, dzięki, ale zauważyłam że jak wrzucam je na luźno do czepka, to efekt mam lepszy. Dlatego szukałam takiego, do którego nie będę potrzebować spinki. Tylko do olejowania przed myciem spinam, na to idzie folia spożywcza. Byle nie mokre, bo mam wrażenie, że jak są mokre to chwytają ten kształt po spięciu spinki i nie leżą jak należy.
Ale czapka może być dobra do olejowania. Nałożyć folię na naolejowane, nagrzać suszarką i nałożyć ciepłą czapę... muszę to wypróbować.
No i ciagle sobie obiecuję, że poczytam i spróbuję zrozumieć punkt rosy, ale nie mam czasu... Najwięcej czasu to zajmuje to czytanie, a nie dbanie o włosy samo w sobie

PS. można jakoś usunąć wiadomości? Bo coś mi się porobiło i o mały włos zrobiłabym jedną pod drugą... O.o nie chcę spamic, a fuj!
Jeśli masz czapkę dosyć przylegającą do głowy, nie żadną luźną, to nawet nie musisz włosów spinać, wystarczy, że je upchniesz pod siatkę gdy tak robię, reklamówkę też trochę napinam i żeby lepiej się trzymała zawijam jej jakby brzeg w takiego ślimaczka i te z chowam, ehh nie wiem czy to w miarę jasno opisałam
A i nawet nie musisz podgrzewać suszarką ja nigdy tego nie robię, a gdy wyjmuję włosy spod czapki sa cieplutkie

Cytat:
Hah, chyba wszystkim nam się tak kojarzą

Cytat:
Nie cieniuj. Myślę, że to by popsuło sprawę :/ a włoski śliczne, ten błysk, widać że miękkie
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 20:34   #71364
Riddim
Zadomowienie

iksigrekzetfau, mój zachwyt najlepiej oddaje rozdziawiona buzia. Szok, jakie piękne!
Stary 2012-10-14, 20:37   #71365
maroooda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
iksigrekzetfau, mój zachwyt najlepiej oddaje rozdziawiona buzia. Szok, jakie piękne!
piękne piękne ale Jej nicka z pamięci nie napiszę
Stary 2012-10-14, 20:58   #71366
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Ja też po 8 miesiącach porzuciłam CG. Mam farbowane włosy i niestety brak ochrony>>silikonów sprawił, że ich stan diametralnie się pogorszył. Od tamtej pory robię wszystko z głową, oczyszczam regularnie, w szamponach nie mam silikonów tylko w odżywkach. Żel pozostał mimo, ale tylko dlatego, że nie znalazłam lepszej stylizacji Teraz chcę wrócić do olejowania dlatego moje pytanie wyżej odnośnie oliwki Bambino. Niestety nikt mi nie odpowiedział...
Bambino ma chyba parafinę, ja bym jej nie nałożyła na włosy.

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
pamietam Cie i te blond loki oliwka Bambino... ale masz chyba sklad na opakowaniu? jesli dobrze kojarze, a nie mialam jej w rekach juz od dawna, to ona ma parafine tylko i wylacznie, a do olejowania uzywamy naturalnych olei, a nie pochodnych ropy naftowej, ktore nie maja skladnikow odzywczych, wiec sie nie nadaje.
Dokładnie

Cytat:
Kilku godzin? Yhm...Nałożenie oleju 5 minut może (a nawet nie), mycie z odżywką b/s i stylizatorem jakieś 10 minut. Suszenie czasem to jakiś kwadrans gdzie te godziny?

Cytat:
Włosy są dla mnie ważne ale w końcu to tylko włosy i poświęcanie im tylu godzin ile mi to zajmuje ostatnio...to za dużo.
A co robisz, że tyle czasu Ci to zajmuje? Opisz nam dokładnie.

Może i takie manie/grupy fanatyczek są, ale chyba zależy od człowieka czy jest podatny na ich wpływ

Wydaje mi się, że takie prawdziwe 100% CG stosuje tu tylko kilka dziewczyn...nawet nie jestem w stanie ich wymienić zwyczajnie nie pamiętam, wybaczcie

Cytat:
Napisane przez maroooda Pokaż wiadomość
piękne piękne ale Jej nicka z pamięci nie napiszę
No co Ty: xyzv proste jak nie wiem ;P

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 21:07   #71367
iksigrekzetfau
Raczkowanie

dziewczyny- baaaaardzo Wam dziękuje za miłe słowa, to ogromna motywacja! tylko jakby je tu zagęścić.. hmm.. zna ktoś cudowny środek? a co do nicka to racja, po prostu xyzv, wszystkie przy rejestracji było zajęte jak na złość, więc ostatecznie jakieś głupowate iksigrekzetfau :p
Stary 2012-10-14, 21:07   #71368
hahihehy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maroooda Pokaż wiadomość
a właśnie, jak długo Ci się trzyma ten zapach na włosach? Bo ja go czułam mimo kilku myć?
oj, trzyma baaaardzo długo. po 3 myciach nadal go czułam...
mam nadzieję, że jutro nikt mnie nie będzie wąchać. na razie niczego nie nakładam, żeby się kolor ładnie utlenił. po szkole zamierzam nałożyć intensywnie pachnący olej indyjski, potem maska Alterry (też mocno pachnie), na to jeszcze jakaś płukanka (cytrynka?) i malinowa odżywka b/s... miejmy nadzieję, że to zakryje zapach

blogujemy (nie tylko) włosowo
naturalna pielęgnacja, kosmetyki DIY, recenzje, teoria pielęgnacji włosów i inne
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 21:28   #71369
Scintilla_Felis
Raczkowanie

GG do Scintilla_Felis

1. [1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;37068981]Jeśli masz czapkę dosyć przylegającą do głowy, nie żadną luźną, to nawet nie musisz włosów spinać, wystarczy, że je upchniesz pod siatkę gdy tak robię, reklamówkę też trochę napinam i żeby lepiej się trzymała zawijam jej jakby brzeg w takiego ślimaczka i te z chowam, ehh nie wiem czy to w miarę jasno opisałam
A i nawet nie musisz podgrzewać suszarką ja nigdy tego nie robię, a gdy wyjmuję włosy spod czapki sa cieplutkie [/QUOTE]

Haha, będzie w domu ubaw, bo najpierw wyrzuciłam wszystkie czapy do pawlacza, a teraz będę je wyciągać xD Chyba wszystko zrozumiałam, dziękuję

2.
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Kilku godzin? Yhm...Nałożenie oleju 5 minut może (a nawet nie), mycie z odżywką b/s i stylizatorem jakieś 10 minut. Suszenie czasem to jakiś kwadrans gdzie te godziny?
Kurcze, chciałabym żeby to tyle trwało Do tego dochodzi czas na poszukiwanie informacji. I koszty. Dla mnie 50zł/miesiąc na kosmetyki to kolosalna cena, ale kosmetyki zużywają mi się makabrycznie szybko... Przynajmniej odnoszę takie wrażenie. Butelka Mrs Potters do mycia (500ml) starcza mi na miesiąc z kawałkiem Ostatnio spisuję ceny ze sklepów i poluję na wszelkie przeceny...

3. Czy rumianek jako płukanka bardzo wysuszy włosy? Czy może go łączyć z lipą albo płukanką z żelu lnianego? Ostatnio płukałam w rumianku i specjalnie szkodliwości nie widziałam, a skalp mniej swędzi.

Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach.

"Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi )

₪ ø lll·o.

Edytowane przez Scintilla_Felis
Czas edycji: 2012-10-14 o 21:29
Scintilla_Felis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 21:45   #71370
maroooda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość

No co Ty: xyzv proste jak nie wiem ;P
Cytat:
a co do nicka to racja, po prostu xyzv, wszystkie przy rejestracji było zajęte jak na złość, więc ostatecznie jakieś głupowate iksigrekzetfau :p
o nie, nie! Ja zapamiętam!

Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość
oj, trzyma baaaardzo długo. po 3 myciach nadal go czułam...
mam nadzieję, że jutro nikt mnie nie będzie wąchać. na razie niczego nie nakładam, żeby się kolor ładnie utlenił. po szkole zamierzam nałożyć intensywnie pachnący olej indyjski, potem maska Alterry (też mocno pachnie), na to jeszcze jakaś płukanka (cytrynka?) i malinowa odżywka b/s... miejmy nadzieję, że to zakryje zapach
A widzisz, ja usłyszałam, że jestem przewrażliwiona bo moja koleżanka nic nie czuła. No cóż, taki urok henny dobrze, że chociaż sam zapach nie jest mocno drażniący.

Cytat:
Napisane przez Scintilla_Felis Pokaż wiadomość
Do tego dochodzi czas na poszukiwanie informacji. I koszty. Dla mnie 50zł/miesiąc na kosmetyki to kolosalna cena, ale kosmetyki zużywają mi się makabrycznie szybko... Przynajmniej odnoszę takie wrażenie. Butelka Mrs Potters do mycia (500ml) starcza mi na miesiąc z kawałkiem Ostatnio spisuję ceny ze sklepów i poluję na wszelkie przeceny...
Przepraszam, że się wtrącę aleeeee czy przy myciu kubeczkowym szampon nie wystarcza Ci na dłużej?
Ja robię zapasy jak są promocje

Edytowane przez maroooda
Czas edycji: 2012-10-14 o 21:47
maroooda jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości