|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#71341 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
ale ja wiem jak powinna wyglądać pielęgnacja. Kiedyś siedziałam dużo tu na forum
Teraz chciałam tylko wrócić do olejowania m.in i dlatego pytałam czy oliwka Bambino się do takowego nadaje, bo zapachów olejów spożywczych nie lubię.Ja też zapuszczam. Dałabym fotkę, ale padł mi aparat w komórce. Ja sama się ścinam od roku i jestem zadowolona. Ubytki z ostatniego masakrycznego cieniowania już uzupełnione. Cieniuję tylko 1 warstwę najbardziej zniszczoną od farbowania i środek aby włosy krótsze też były w środku. Ostatnią warstwę tylko końcówki, ale jak widzę, że już muszę. Rosną więc sobie
Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2012-10-14 o 19:20 |
|
|
|
#71342 |
|
Raczkowanie
|
[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;37067754]Hmm, spinam włosy klamrą albo robię luźny koczek, na to reklamówka i czapka, która wszystko trzyma razem
[/QUOTE]no właśnie, dzięki, ale zauważyłam że jak wrzucam je na luźno do czepka, to efekt mam lepszy. Dlatego szukałam takiego, do którego nie będę potrzebować spinki. Tylko do olejowania przed myciem spinam, na to idzie folia spożywcza. Byle nie mokre, bo mam wrażenie, że jak są mokre to chwytają ten kształt po spięciu spinki i nie leżą jak należy. Ale czapka może być dobra do olejowania. Nałożyć folię na naolejowane, nagrzać suszarką i nałożyć ciepłą czapę... muszę to wypróbować.No i ciagle sobie obiecuję, że poczytam i spróbuję zrozumieć punkt rosy, ale nie mam czasu... Najwięcej czasu to zajmuje to czytanie, a nie dbanie o włosy samo w sobie ![]() PS. można jakoś usunąć wiadomości? Bo coś mi się porobiło i o mały włos zrobiłabym jedną pod drugą... O.o nie chcę spamic, a fuj!
Magister biotechnologii. Bezrobotny, goły, wypalony magister. Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach. "Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi ₪ ø lll·o.
Edytowane przez Scintilla_Felis Czas edycji: 2012-10-14 o 19:57 |
|
|
|
#71343 |
|
Konto usunięte
|
No właśnie. Jak czytam rytuały na codzienniku wymagające conajmniej kilku godzin i wielu manewrów, w dodatku niektóre myją włosy codziennie.... Przeraża mnie to.
Ja też studiuję tego typu kierunek i mam nadzieję przy okazji zrozumieć składy dogłębnie, bo mam wrażenie, że nie tylko o kolejność chodzi, ale i to co z czym reaguje, w jaki sposób się wiąże, jeden związek może mieć różne właściwości w zależności od współtowarzyszących, od stężeń, procesu otrzymywania itp. Wydaje mi się, że mówienie który kosmetyk jest dobry, a który zły mając za zaplecze stronę internetową z jednozdaniowymi opisami składników, jest dość naiwne i śmieszne. Pracują nad tym zespoły wykształconych chemików, farmaceutów, biochemików itd. i smieszy mnie gadanie "silikony są złe, parafina jest zła..itp" bo tak było na jakimś urodowym blogu. Moje "włosomaniactwo" postępuje, bo zamiast uczyć sie siedzę na wizażu, więc koniec z tym. |
|
|
|
#71344 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niektórzy kombinują, bo lubią i to przynosi im efekty, ale skoro tak było ok to po co zmuszasz się do czegoś innego?Ja również nie wiem jak na innych wątkach, ale tutaj raczej nikt ślepo nie stosuje się do jakiś zasad. Tak jak powiedzała Scintilla_Felis mało jest tutaj takich typowych CG na 100% bo każda coś zmienia, dopasowuje pod siebie. I nikt nikogo nie zmusza i nie narzuca nic na siłę rzeczy typu "broń boże nie stosuj silikonów", a niektórzy nawet zachęcają do testów. Jeżeli nie lubisz dbać o włosy i tych wszystkich zabiegów to po jakiego się zmuszać i narzekać? Tutaj mamy zbiór zasad, porad - wybierz te które pasują Tobie i Twoim włosom i pielęgnuj jak chcesz, bo pielęgnacja jest dla ciebie a nie ty dla niej ![]() Cytat:
A kto mówi "ten kosmetyk jest dobry a ten zły"? Dziewczyny zwracają uwagę na składniki i mówią co może włosom podpasować a co nie. Ale nikt nie mówi - broń boże tego nie używaj. Co najwyżej sugerują, że np "oo, to ma denat w składzie to ja bym odstawiła bo może wysuszać".
Pielęgnacja fal od 01.02.2012. Edytowane przez Martek_ Czas edycji: 2012-10-14 o 19:29 |
||
|
|
|
#71345 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
No i jeśli przed to w czym problem? Przecież przy CG robimy dokładnie to samo.Cytat:
Nie widzę problemu w tym, żeby powtórzyć pytanie, jeżeli zniknie w gąszczu stron.A koleżanka od oliwki Bambino... Dam sobie rękę uciąć bez sprawdzania, że masz dostęp do jej składu - czy na opakowaniu, czy to w sieci. Olejować możesz czym zechcesz przecież... Jeżeli chcesz pielęgnować włosy zgodnie z CG to pewnie zapoznałaś się z podpiętymi wątkami i w oczy rzuciły Ci się składniki, których unikamy. Gdzieś tam była cała rozpiska silikonów. Z tekstów można wywnioskować też, że unikamy oblepiaczy typu parafina, i tak dalej. Samemu można pogrzebać, tylko na dobre to wyjdzie |
|||
|
|
|
#71346 |
|
Raczkowanie
|
Odnosnie cieniowania włosow, dlaczego zawsze ?
![]() Wtedy jest jakas wieksza objetosc czy lepszy skret czy jak?
Edytowane przez affbe Czas edycji: 2012-10-14 o 19:48 |
|
|
|
#71347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oliwka Bambino... ale masz chyba sklad na opakowaniu? jesli dobrze kojarze, a nie mialam jej w rekach juz od dawna, to ona ma parafine tylko i wylacznie, a do olejowania uzywamy naturalnych olei, a nie pochodnych ropy naftowej, ktore nie maja skladnikow odzywczych, wiec sie nie nadaje. parafina jest dobra jako zabezpieczacz, chroni przed utrata wody, ale nie odzywia. Poza tym moze obciazac. sa oleje o neutralnym zapachu np. jojoba, ze slodkich migdalow...na pewno znajdziesz jakis, ktory by Ci odpowiadal. Mozna zawsze tez dodac troche olejku eterycznego zeby zmienic zapach.
Edytowane przez stasiek Czas edycji: 2012-10-14 o 19:44 |
|
|
|
|
#71348 |
|
Raczkowanie
|
Dziwna dyskusja.. każdy robi to co lubi, i poświęca na to tyle czasu ile tylko chce.
wymiana - kolczyki Edytowane przez maroooda Czas edycji: 2012-10-14 o 19:44 |
|
|
|
#71349 |
|
Raczkowanie
|
a u mnie dzisiaj tak.
efekt mi się podoba, co myślicie?
|
|
|
|
#71350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#71351 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o pięknie
|
|
#71352 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
extra rulony |
|
|
|
|
#71353 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#71354 |
|
Raczkowanie
|
ślicznie dziękuję!
no właśnie.. hmm dążę do takich rulonów po całości bo diabelnie mi się to podoba, a nie takie smętnie wiszące na końcach.. może wycieniować włosy, to by coś dało? czy nadal uparcie olejować? sama nie wiem.. fryzjera i nożyczek boję się jak ognia
|
|
|
|
#71355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Śliiiiczne włosy
|
|
#71356 |
|
Raczkowanie
|
szczerze mówiąc to tak naprawde intensywnie, z kopem, zaczęłam dbać o włosy po zobaczeniu włosowej historii ewalucji u anwen
pomyślałam sobie, a co! skoro ona mogła, ja też mogę! i obrałam sobie za cel właśnie takie ruloniątka szkoda że nie mam zdjęcia, ale kiedyś, na początku dbiania, miałam włosy bardzo podobne do pierwszego zdjęcia ewalucji (tego mega napuszonego) ehhh, no tak, ale skąd mogłam wiedzieć, że rozczesywanie to wcale nie jest wyjście..
|
|
|
|
#71357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#71358 |
|
Raczkowanie
|
nakładam różnie, akurat wczoraj nie głową w dół, i może masz racje bo pierwszy raz obficie stylizowałam żelem i bałam się dać go dużo po całości, więc tylko ugniatałam od dołu (choć na górze też trochę go było), przy następnym myciu zrobię to odważniej i z głową w dół, wstawię zdjecia jak wyszło
|
|
|
|
#71359 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakie piękne włosy
|
|
#71360 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dbam o włosy i lubię to, ale to nie jest najważniejsze w życiu
|
|
#71361 |
|
Rozeznanie
|
znowu się zahennowałam
śmierdzę bagienkiem, ale włosy mają taaaaaaaaaaaaaaaaki blask!
|
#71362 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#71363 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
gdy tak robię, reklamówkę też trochę napinam i żeby lepiej się trzymała zawijam jej jakby brzeg w takiego ślimaczka i te z chowam, ehh nie wiem czy to w miarę jasno opisałam ![]() ![]() A i nawet nie musisz podgrzewać suszarką ja nigdy tego nie robię, a gdy wyjmuję włosy spod czapki sa cieplutkie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#71364 |
|
Zadomowienie
|
iksigrekzetfau, mój zachwyt najlepiej oddaje rozdziawiona buzia. Szok, jakie piękne!
|
|
|
|
#71365 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#71366 | ||||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
gdzie te godziny?Cytat:
Może i takie manie/grupy fanatyczek są, ale chyba zależy od człowieka czy jest podatny na ich wpływ Wydaje mi się, że takie prawdziwe 100% CG stosuje tu tylko kilka dziewczyn...nawet nie jestem w stanie ich wymienić zwyczajnie nie pamiętam, wybaczcie No co Ty: xyzv proste jak nie wiem ;P
|
||||
|
|
|
#71367 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny- baaaaardzo Wam dziękuje za miłe słowa, to ogromna motywacja!
tylko jakby je tu zagęścić.. hmm.. zna ktoś cudowny środek? a co do nicka to racja, po prostu xyzv, wszystkie przy rejestracji było zajęte jak na złość, więc ostatecznie jakieś głupowate iksigrekzetfau :p
|
|
|
|
#71368 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieję, że jutro nikt mnie nie będzie wąchać. na razie niczego nie nakładam, żeby się kolor ładnie utlenił. po szkole zamierzam nałożyć intensywnie pachnący olej indyjski, potem maska Alterry (też mocno pachnie), na to jeszcze jakaś płukanka (cytrynka?) i malinowa odżywka b/s... miejmy nadzieję, że to zakryje zapach
|
|
#71369 | |
|
Raczkowanie
|
1. [1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;37068981]Jeśli masz czapkę dosyć przylegającą do głowy, nie żadną luźną, to nawet nie musisz włosów spinać, wystarczy, że je upchniesz pod siatkę
gdy tak robię, reklamówkę też trochę napinam i żeby lepiej się trzymała zawijam jej jakby brzeg w takiego ślimaczka i te z chowam, ehh nie wiem czy to w miarę jasno opisałam ![]() ![]() A i nawet nie musisz podgrzewać suszarką ja nigdy tego nie robię, a gdy wyjmuję włosy spod czapki sa cieplutkie [/QUOTE]Haha, będzie w domu ubaw, bo najpierw wyrzuciłam wszystkie czapy do pawlacza, a teraz będę je wyciągać xD Chyba wszystko zrozumiałam, dziękuję 2. Cytat:
Do tego dochodzi czas na poszukiwanie informacji. I koszty. Dla mnie 50zł/miesiąc na kosmetyki to kolosalna cena, ale kosmetyki zużywają mi się makabrycznie szybko... Przynajmniej odnoszę takie wrażenie. Butelka Mrs Potters do mycia (500ml) starcza mi na miesiąc z kawałkiem 3. Czy rumianek jako płukanka bardzo wysuszy włosy? Czy może go łączyć z lipą albo płukanką z żelu lnianego? Ostatnio płukałam w rumianku i specjalnie szkodliwości nie widziałam, a skalp mniej swędzi.
Magister biotechnologii. Bezrobotny, goły, wypalony magister. Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach. "Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi ₪ ø lll·o.
Edytowane przez Scintilla_Felis Czas edycji: 2012-10-14 o 21:29 |
|
|
|
|
#71370 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja robię zapasy jak są promocje
wymiana - kolczyki Edytowane przez maroooda Czas edycji: 2012-10-14 o 21:47 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:44.

Teraz chciałam tylko wrócić do olejowania m.in i dlatego pytałam czy oliwka Bambino się do takowego nadaje, bo zapachów olejów spożywczych nie lubię.

[/QUOTE]
muszę to wypróbować.

No i jeśli przed to w czym problem? Przecież przy CG robimy dokładnie to samo.
Nie widzę problemu w tym, żeby powtórzyć pytanie, jeżeli zniknie w gąszczu stron.

o pięknie

zwyczajnie nie pamiętam, wybaczcie