|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
fajne fajne, jest zakochana w Małych po uszy, to Jej paliwko
.W sumie kiedyś mi dużo krwi napsuła, ale jeśli mam wybierać to wolę taką kolejność ,że najpierw jest średnio a teraz jest dobrze niż odwrotnie , że przed ślubem całują synowe po stopach a potem im żyć nie dają ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
![]() Gosia pytałaś o plamy, buraczki się o dziwo sprały , nie zdążyły zaschnąć, to chyba uratowało sytuację, nie wiem czy czasem z brzoskwinie plamy nie schodzą ciężko , tak mi się wydaje,że po nich miałam u Niny takie plamy brązowe i tak już zostało... A no tą zupkę buraczkową to robiłam tak,że ugotowałam buraczka i ziemniaków trochę, osobno gotowałam tą polędwice ( chociaż pewnie z wywarem też może byc) i to połączyłam , zmiksowałam , aaa no i dodałam masełka troszkę, dzisiaj mamy znow marchewkową, mam na działce swoje marchewki, buraki i szpinak , dynie jeszcze mama nie dostała od sąsiada ... mamy tez własne jabłka, wyglądają te warzywka i owoce jak jakieś połamańce, małe poskręcane, ale nie sypane, sąsiedzi mają tylko trawę, więc widocznie nic ziemią nie przeszło,jabłka robaczywe ale jak jest to korzystam, mięso mam ze wsi, teraz moja Chrzestna załatwia mi królika , chcę tylko kawałeczek,żeby nie było widać co to jest, bo chyba nie dam rady tego przerobić
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-10-14 o 13:54 |
|
|
|
|
#2642 |
|
Gang Iren
|
Mam nadzieje ze ci sie to odmieni.Ja kilka razy tylko przespalam ciagiem tyle,a tak to z dwa-trzy razy Eryk sie przebudza,a raz jedzonko musi byc w nocy.Ale wtedy to mialam ciezka prace i po 12 godz codziennie,do tego dosc niebezpieczna jesli oko by mi sie przymknelo i do tego szkole,lekko nie bylo.
|
#2643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziekuje Konia za zyczenia dla Hani teraz mam chwile spokoju bo siedzi naprzeciw pralki i oglada pranie...przynajmniej chwila spokoju a Tz pojechal po zakupy i ma przywiezc fish&chips to se zrobie swieto niezdrowego zarcia a co!! za te noce nieprzespane tez mi sie cos nalezy
|
|
|
|
|
#2644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z marchewka zjem , bo przeciez zdrowo |
|
|
|
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzis chyba bede na kleiku ryzowym mlodego ejchac
od wczoraj wieczor mnie czysci cos strasznie po imieninach jestesmy bogatsi w 3 pary dresow na szczescie w rozmiarze 80-92 dostal mlody tez polita z fb i piramide tej firmy i inne zabawki poszly w odstawke juz
|
|
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
Zanim nadrobie ide sobie zrobić kawe.Mały obudził się po 6,praktycznie o 6:30 dokładnie,ale jeszcze zasnął i spaliśmy do prawie 8,a obudzilam się jakaś niewyspana ![]() Chciałam napisac,ze ładna pogoda,ale nic z tego zachmurzyło się właśnie. Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-10-14 o 15:27 |
|
|
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
zamówiłam pieluchy w Smyku
|
#2648 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Yy,a co to jest polita???? ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
Wczoraj nam dziecie urządzało krzyki,tzn bardziej tatusiowi,który go usypiał. Jak mu się coś nie podoba,to krzyk. Widze,że nie tylko u mnie dziś pralka chodziła ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Za 7 miesięcy i oby jej przeszło jak najszybciej te marudzenie ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
Nieźle ale dałaś rade,no bo trzeba było. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A za postanowienia trzymam ![]() Troszke płakał,ale za chwile przestał. ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#2649 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Fajne prezenty Mlody dostal U mnie pralka chodzi codziennie,w jeden dzien jasne,w drugi ciemne,w trzeci reczniki,w czwarty Erykowe,w piaty Radka robocze,w szosty matka sobie pierze,w siodmy cos zawsze tez dojdzie,albo posciele,albo koce itp
|
|
#2650 | |
|
Zakorzenienie
|
No to koniec spania chyba,bo słyszałam że się odzywa.Odpoczełam sobie,że aż...
![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
![]() U nas pralka chodzi ze dwa razy,trzy razy w tygodniu,bo moje pranie osobno,męża osobno,noi młodego. |
|
|
|
|
#2651 |
|
Gang Iren
|
Dziewczyny probowala ktoras moze cwiczen Ewy Chodakowskiej?Tego jest masa!Ale patrzylam na fb tam sa zdjecia z opisem cwiczen i efekty sa pokazane.No nie powiem,zacheca to.Chyba sprobuje.Cos trzeba ze soba zrobic
|
#2652 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecie śpi dalej,bo cisza.Kawa wypita.Wróć obudził się jednak
ide nakarmić,przebrać i idziemy na spacer. ![]() Gosiu,ja nie |
|
|
|
#2653 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas jak U Gosi pralka codziennie wlaczana.
Gosia zdrowka,Cytrynka rowniez. My we trojke w lozku,tamci sobie spia a ja nie moge zasnac bo Hanka chrapie. Tz przywiozl jednak dwie pizze..hmmm dobre bylo,doprawilam ciasteczkiem
|
|
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu,miałam coś się jeszcze Ciebie zapytać.Aha,wiem. Byłaś w Nextcie zobaczyć te strój mikołajkowy dla Eryka???
![]() Wystraszyłam się,siedze w ciszy a tu coś mi hałasuje,bo ktoś wrzucał ulotke do domu. ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Haniu,jak to jeszcze w łóżku jesteście??? ![]() To jakie to te pyszne pizze były,z czym??? Dobra zmykam do małego I na ten spacer ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Ps.Ktoś wrzucił ulotke z Pizzerni
|
|
|
|
#2655 |
|
Wtajemniczenie
|
nie no wstalismy ok 8 a teraz to czas drzemki
Hanka przestala chrapac to tz zaczal![]() Ja mialam pizze z ananasem I szynka a tz jakas pikantna,z dominopizza przywiozl. Milego spacerku
|
|
|
|
#2656 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Tyle,ze wlasnie bylo tam duze zamieszanie,cos zdejmowali,przekladali,us twiali,moze wlasnie miejsce na nowe rzeczy robili.Jak jutro sie wyrobie i nie bedzie padac,to moze pojde zobaczyc,jeszcze do H&M chce wejsc po ciensza kurtke dla Mlodego,bo tutaj i zima rozne temperatury sa,wiec chce miec tez taka jesienna. Cytat:
Ja to pizze moglabym ciagle jesc.Uwielbiam!
|
|
#2657 |
|
Wtajemniczenie
|
tz czesto jadal pizze na sniadanie
|
|
|
|
#2658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czy to normalne ze @ trwa prawie 2tygodnie ![]() :conf used:
|
|
|
|
|
#2659 | |
|
Raczkowanie
|
U mnie na ogrodzie jest jedno drzewo i to wczesnych jabłek i jedna młodziutka jabłonka późnych ale do okoła same sady, właściciele nie dają rady przerobić to pozwolają mi co roku zbierać więc zbieram, mam niezliczona ilosc sloikow z kompotem jablka w kawałkach i tarte pasteryzowane z cukrem, starte na papkę dla młodego zamrozone. I hitem są crumble robię prawie codziennie
Owsianka z jabłkami, rolada z jablkami ... hihi ciekawe kiedy będę miałą dość jabłek I oczywiście synek codziennie je jabłka, z marchewką, z kaszką i soczek wypije. Z jabłkiem jestem wstanie przemycić w jedzeniu wszystko )Cytat:
Byliśmy dziś na grzybach, nazbierałam prawie cały kosz, część się suszy a częśc podsmażyłam z cebulką trochę się boję, że za dużo pojadłam bo są ciężko strawne i oby Wiktora brzuszek nie bolał. |
|
|
|
|
#2660 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Raz tak miałam była to 2 @ po urodzeniu Anii |
|
|
|
|
#2662 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
),Radka robocze osobno,bo sa mega brudne i jakos nie bardzo,zeby z innymi prac.
|
|
#2663 |
|
Wtajemniczenie
|
MOniq to sporo grzybow nazbieralas,a tz mama na Mazurach w cichej okolicy poszla na grzyby I jeden przyniosla,mowila za to mnostwo muchomorow jest.
O apple crumble uwielbiam,w ciazy czesto robilam,do tego lody lub smietana
|
|
|
|
#2664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Julci rzeczy tez piore osobno - ale piore wtedy wszystko razem, tzn i kolorki i biale
raz mi sie zdarzylo ze ubranka zafarbowaly ale naszczescie kupilam specjalny plyn i sie odratowaly to przez nowe jeansy od tesciowej - z firmy z ktorej jeszcze rzeczy nie mialam dla Julci. Przypomnieli mi sie sasiedzi mojej tesciowej, jak juz tak piszecie o tym ''jak radza sobie mamy 2 i wiecej maluszkow....'' Otoz im urodzila sie coreczka 13 mcy temu a 2 mce po jej narodzinach znowu zaszli w ciaze i urodzil sie synek. Corka byla cicho, tesciowa mowi ze nigdy nie slyszala placzu tego dziecka, ponoc noce spala ladnie. A ten synek? Ryk dzien w dzien, noce zawalone. On spi z corka, bo chodzi do pracy, a mala jest mniej problematyczna, Ona spi z malym i oczy na zapalki. Ostatnio ilekroc bym nie byla u tesciowej to slychac jak ten maly plakusia. A calymi dniami jest sama z dwojka dzieci, bo maz musi pracowac, a rodziny tu nie maja zadnej.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2666 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam na czas honoru i idę spać
dobranoc i spokojnych nocek zyczę
|
|
|
|
#2667 |
|
Wtajemniczenie
|
ja Hani ubranka piore oddzielnie od naszych.
O rany Emigra biedna ta sasiadka I ciekawe czemu ten chlopczyk tak placze. |
|
|
|
#2668 |
|
Zadomowienie
|
dobry wieczór dziewczynki
![]() intensywny weekend za nami wczoraj bylismy na tej imprezce w klubie i bylo super za tydzien powtórka babcia nakarmila, uspila Mateuszka a a matka z ojcem sie dobrze bawili![]() dzis zaliczylismy 2 spacery 3 godzinne ![]() jutro was nadrobie dobranoc ![]()
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
Przekazuję pozdrowienia od Aguśki
Jutro do pracy... Mam nadzieję, że nie będę musiała na syrenie jechać na karmienie. Dziś jak i wczoraj Ewelinka nie akceptowała łyżeczki. Wzięła kilka kęsów obiadku i koniec. Deserki są beeee. Tak jak uwielbiała jabłko tak teraz na jego widok zaciska buzię. Na widok łyżeczki także. Dzień był nieco lepszy od wczorajszego, ale bardzo marudziła. Wczesniej wstała, drzemki się rozregulowały, z ostatniej została wybudzona przez psa i była marudna okropnie. Na jutro jestem przygotowana - laktator, butla Będę czekała z odciągnięciem maksymalnie dlugo jak się da, mam nadzieję, że nie będę musiała jechać... No i mam nadzieję, że w prpacy zrozumieją w razie W. OBY! Chociaż... nie muszę się tlumaczyć. Mam dwa razy po 30 minut i już. Najwyżej będe siedziała w robocie do 15 a nie do 14. No nic, mam nadzieję, że Ewelinka będzie miała jutro dobry humor.
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
karolca a z kim mala zostawiasz?? ja sobie nie wyobrazam powrotu do pracy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

.W sumie kiedyś mi dużo krwi napsuła, ale jeśli mam wybierać to wolę taką kolejność ,że najpierw jest średnio a teraz jest dobrze niż odwrotnie , że przed ślubem całują synowe po stopach 

ale z marchewka zjem , bo przeciez zdrowo

Nieźle