Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-14, 21:13   #4471
klaudeczka2010
Zadomowienie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Cytat:
Napisane przez Niezadowolencja Pokaż wiadomość
Też jestem ciekawa ile czasu potrzeba (tak mniej więcej), aby piersi można było dotykać, aby były miękkie i czułe na dotyk?
Ja już za 3 tygodnie mam zabieg... powiedzcie, ale tak szczerze WATRO? Niektórym po kilku miesiącach implant się ouszcza, innym przekręca itd.
Rezygnować nie chcę, ale niejasności i niepewność nadal mi towarzyszą.
szczerzej już nie mogę!!!!!!!!WARTO WARTO WARTO!!!zrobiłabym to jeszcze tysiąc razy jak byłoby trzeba..nie żartuję!!!Ja w ogóle jestem bardzo emocjonalna i szczerawięc mi uwierz..alee co więcej myślę że 99,9%kobiet powie Ci że warto a ty będziesz kolejną,nic się nie martw!!

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Teraz to jestem po 2 porodach z obwisłym C i tyle w temacie. Nigdy wcześniej nie wstydziłam się biustu, raczej uważałam go za najpiękniejszą cześć mojego ciała. Teraz...no cóż zaczęłam się trochę go wstydzić przed mężem a nawet przed sobą. Nie lubię na niego patrzeć
juz niedługo!!!ja miałam tak samo,to mnie dołowało a teraz mnie energia rozpiera!!!
Stary 2012-10-14, 21:16   #4472
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Cytat:
Napisane przez belseno Pokaż wiadomość
katarzynka ale to od czego tak? Ja specjalistka od ciąż nie jestem, jedną mam za sobą i to dawno temu
kompletnie nie mam pojęcia, bo mocno się łudziłam że jak w drugiej ciąży nie leżę, to aż tyle nie utyję.
Miałam nadciśnienie, zatrzymywała mi się woda.Może też hormony,nie wiem.Nadprogramowo jadłam II śniadanie,a reszta jak zwykle,nie miałam żadnych apetytów
Brzuchy miałam ogromne.Jedna 3380,druga 4050, a zdarzało się że pytali czy bliźniaki Taka moja natura,choć przyznaję że nie czułam się dobrze w ciąży będąc taką dużą.A cycki ani drgnęły.Nic a nic.Jedynie w obwodzie,na co zaradziłam przedłużką.
A tak po cichutku planowałam że będę najbardziej rozdekoltowaną ciężarną

No ja tam już 4ty raz w ciąży też nie chce być.Tylko nie wynaleźli jeszcze takiej metody antykoncepcji której bym 100% zaufała.Pozostaje nie robić tego

Cytat:
powiem szczerze, że ja też myślałam, że będzie można wcześniej z nich robić użytek ale cóż... ja tam nadal podczas seksu nie mogę z nich korzystać, nadal są zdrętwiałe i bez czucia a jeśli coś poczuję to jest to nieprzyjemne. No taki paradoks jak mogę pokazać bez wstydu to dotykać nie pozwalam, jak można było dotykać i miętolić to pokazywać nie chciałam

Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 21:17   #4473
Niezadowolencja
Raczkowanie

Smile Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

juz niedługo!!!ja miałam tak samo,to mnie dołowało a teraz mnie energia rozpiera!!![/QUOTE]

Tego, że chcę jestem pewna, boję się ewentualnych powikłań. Przynajmniej mąż jest dobrej myśli i mówi, że wszystko będzie pięknie
Niezadowolencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 21:20   #4474
Saba08
Zadomowienie

Klaudeczka Twoja energia sprawia, że człowiekowi zmniejszają się obawy Też chcę się za kilka miesięcy tak cieszyć
Saba08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 21:22   #4475
Matti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Saba08 Pokaż wiadomość
Klaudeczka Twoja energia sprawia, że człowiekowi zmniejszają się obawy Też chcę się za kilka miesięcy tak cieszyć
i ja też!!

25.06.13 Dr K.P. W-wa, Allergan 290ml
Matti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 21:32   #4476
klaudeczka2010
Zadomowienie

Cytat:
będziecie,będziecie!!!jes zcze wspomnicie moje słowa..zakład???????

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

aa SABA a ty masz w listopadzie operację tak??czy w grudniu??bo już nie wiem!!!
Stary 2012-10-14, 21:45   #4477
anne001
Raczkowanie

oj Klaudeczka, Ty się ciesz ze w wawie nie mieszkasz bo... mogłabym Cie zjeść np Ja w ciąży przytyłam 9 kg a córke urodziłam 4 kg, nikt nie mogł uwierzyć gdzie takiego kolosa ukryłam nie uwazam zeby waga miała tak duzy wpływ na ciało, ponieważ rozstępy na piersiach i tak dostałam, a na brzuchu od razu po porodzie,poniewaz cały brzuch spadł mi jak tylko małą "wydaliłam" za to moja przyjaciółka, jest bardzo drobna, taka niziutka i szczuplutka i przytyła az 30 kg, i wyobraźcie sobie ze nadal jest malutka,z idealnym brzuszkiem, lepszym od mojego i z niewidocznymi rozstępami jak nie bez... ehhh i gdzie tu sprawiedliwośc?? NIEZADOWOLENCJA- WARTO!!!!!!!!!WARTO WARTO!!!!!! no, chyba że masz własne piękne,pełne C

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-14, 21:46   #4478
Saba08
Zadomowienie

W listopadzie
Saba08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 21:55   #4479
Matti
Zadomowienie

Cytat:
W listopadzie
a gdzie robisz? w sensie w jakim mieście?

Stary 2012-10-14, 22:01   #4480
belseno
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
A tak po cichutku planowałam że będę najbardziej rozdekoltowaną ciężarną
a wiesz, może to i lepiej, że ci nie urosły mi w ciąży z porządnego A urosły do jakiś niebotycznych rozmiarów, pamiętam, że jak po schodach schodziłam szybko to mi się o brode obijały, no straaasznie wielkie były i to tylko kłopot bo skóra nie nadążyła za rozmiarem i zrobił się rozstęp na rozstępie, potem ciałko wróciło do normy, a z biustu zostały 2 rozciągnięte flaczki i mimo, że teraz mam implant to stanu skóry nie zmienie a Ty włożysz implant i będziesz miała piękne jędrne, zdrowe, duże piersi z gładziutką skórą
Stary 2012-10-14, 22:05   #4481
MyaDiva
Zakorzenienie

Belseno - mam szkice o których pisałam ale na innym kompie. Wrzucę jak będę mogła.
I chciałam jeszcze napisać jedną rzecz.
Jak można po tak ciężkiej pracy jaką wykonał Twój lekarz puścić Cię teraz w samopas? No przecież u Ciebie już jest chwila którą lekarz POWINIEN wychwycić.
A tu trzy miesiące minęły- dziękuje i żegnam, moja robota była zrobiona świetnie i tyle??? Proszę zapomnieć o operacji??? może pani wszystko?????
Ja powiem, że w takim wypadku skończyło by się to KATASTROFĄ!!! Założysz teraz twardy stanik push- i zmasakrujesz tkankę doszczętnie. Będziesz chodzić bez stanika- pierś będzie przy pępku. Będziesz codziennie siedzieć w gorącej kąpieli- piersi będą wyglądać coraz gorzej. I jak można Ci było powiedzieć, że może pani wszystko???? Przecież piersi nie robi się na trzy, cztery miesiące!!!!!!!!
Nie jest to sytuacja odosobniona- lekarze zbyt mało maja do powiedzenia na temat co robić by jak najdłużej cieszyć się pięknymi piersiami No bo w sumie jak się zastanowić oni piersi zrobili ładne- a co sobie potem pacjentka z nimi zrobi to będzie tak miała.

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
a wiesz, może to i lepiej, że ci nie urosły mi w ciąży z porządnego A urosły do jakiś niebotycznych rozmiarów, pamiętam, że jak po schodach schodziłam szybko to mi się o brode obijały, no straaasznie wielkie były i to tylko kłopot bo skóra nie nadążyła za rozmiarem i zrobił się rozstęp na rozstępie, potem ciałko wróciło do normy, a z biustu zostały 2 rozciągnięte flaczki i mimo, że teraz mam implant to stanu skóry nie zmienie a Ty włożysz implant i będziesz miała piękne jędrne, zdrowe, duże piersi z gładziutką skórą
Dokładnie jak piszesz. I dlatego lekarze już przed operacją takim pacjentką jak my powinni młotkiem wkładać do głowy, że bez profilaktyki po operacji guzik z tego będzie!!!!!!!!!!!!!!!!!

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520

Edytowane przez MyaDiva
Czas edycji: 2012-10-15 o 00:24
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-14, 22:07   #4482
Niezadowolencja
Raczkowanie

Smile Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

[QUOTE=MyaDiva;37071872]Belseno - mam szkice o których pisałam ale na innym kompie. Wrzucę jak będę mogła.
Jak można po tak ciężkiej pracy jaką wykonał Twój lekarz puścić Cię teraz w samopas? No przecież u Ciebie już jest chwila którą lekarz POWINIEN wychwycić.
A tu trzy miesiące minęły- dziękuje i żegnam, moja robota była zrobiona świetnie i tyle??? Proszę zapomnieć o operacji??? może pani wszystko?????
Ja powiem, że w takim wypadku skończyło by się to KATASTROFĄ!!! Założysz teraz twardy stanik push- i zmasakrujesz tkankę doszczętnie. Będziesz chodzić bez stanika- pierś będzie przy pępku. Będziesz codziennie siedzieć w gorącej kąpieli- piersi będą wyglądać coraz gorzej. I jak można Ci było powiedzieć, że może pani wszystko???? Przecież piersi nie robi się na trzy, cztery miesiące!!!!!!!!
Nie jest to sytuacja odosobniona- lekarze zbyt mało maja do powiedzenia na temat co robić by jak najdłużej cieszyć się pięknymi piersiami No bo w sumie jak się zastanowić oni piersi zrobili ładne- a co sobie potem pacjentka sama z nimi zrobi to będzie tak miała.[COLOR="Silver"]

To co robić po operacji, aby piersi były śliczne?
Niezadowolencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 22:13   #4483
belseno
Zadomowienie

oki Mya, dzięki echhh...no wiadomo, że chciało by się żeby wszystko było tak pięknie jak lekarze mówią, ale nie jest a ponieważ już trochę siedzę na tym forum to zapobiegliwie dalej noszę sportowce na przemian z doktorkowym stanikiem i śpie w staniku albo toppie, dokupiłam czarnego Trophy N tylko w większym rozmiarze i jest git. Stanik wygodny, piersi ładnie wyglądają i ani mi się śni chodzić bez. Do lata napewno nie będę miała takiej potrzeby a w lato się zobaczy....Ja czuje jak ciężka jest ta piers z 325 ml. Tak czasami się zastanawiam czy nie powinnam była mniej tych ml wziąć, może by wtedy nie opadało?
Stary 2012-10-14, 22:17   #4484
Matti
Zadomowienie

Klaudeczka, wysłałam do Ciebie wiadomość na priv, tzn. nie wiem czy wysłałam coś się przycięło, sprawdź proszę i daj znać

Stary 2012-10-14, 22:32   #4485
MyaDiva
Zakorzenienie

Belseno- wiadomo że im mniej tym lżej. Ale z kolei czy by Ci to mniej wypełniło pierś? taki luźny worek jeszcze gorzej obwisa Ja poprzednio miałam mniej a piersi mi zwisły - teraz mam 200cc więcej (280 - 485) i nic mi nie ciąży i nie obwisa. I druga sprawa czy różnica dwóch łyżek wody dużo mniej by obciążyła pierś? czy załatwiła by ten problem? wiadomo że mniej to mniej- no ale tu nie jest mowa o nie wiadomo jakiej różnicy. Rozmiar i teraz masz rozsądny - a słaba skóra i z 200cc będzie słaba .
Zresztą nie ma co gdybać- trzeba teraz wzmocnić co masz i będzie dobrze.
A ta pierś Ci ciąży bo nie ma podpory na dole- każdy implant byś w taki sposób czuła.

15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520

Edytowane przez MyaDiva
Czas edycji: 2012-10-15 o 00:22
Stary 2012-10-14, 22:34   #4486
przedpo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
Belseno - mam szkice o których pisałam ale na innym kompie. Wrzucę jak będę mogła.
Nie jest to sytuacja odosobniona- lekarze zbyt mało maja do powiedzenia na temat co robić by jak najdłużej cieszyć się pięknymi piersiami No bo w sumie jak się zastanowić oni piersi zrobili ładne- a co sobie potem pacjentka sama z nimi zrobi to będzie tak miała.

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Dokładnie jak piszesz. I dlatego lekarze już przed operacją takim pacjentką jak my powinni młotkiem wkładać do głowy, że bez profilaktyki po operacji gówno z tego będzie!!!!!!!!!!!!!!!!!

Czyli jak to jest? Najlepiej bez potrzeby się nie rozstawać z tym sporytym stanikim już na zawsze? Czy to doczy tylko dużych implantów?
Czego jeszcze nie wolno? Wymieniajcie plis.
przedpo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 22:36   #4487
MyaDiva
Zakorzenienie

[QUOTE=Niezadowolencja;370 71926]
Cytat:
Nie jest to sytuacja odosobniona- lekarze zbyt mało maja do powiedzenia na temat co robić by jak najdłużej cieszyć się pięknymi piersiami No bo w sumie jak się zastanowić oni piersi zrobili ładne- a co sobie potem pacjentka sama z nimi zrobi to będzie tak miała.[COLOR="Silver"]

To co robić po operacji, aby piersi były śliczne?
Trzeba o nie dbać dziesięć razy mocniej niż o naturalne nie ma cudów- żelki nie są niezniszczalne . Hihi tzn same żelki może i tak- ale nasza tkanka niestety nie.

Stary 2012-10-14, 22:45   #4488
przedpo
Raczkowanie

[QUOTE=MyaDiva;37072233]
Cytat:
Trzeba o nie dbać dziesięć razy mocniej niż o naturalne nie ma cudów- żelki nie są niezniszczalne . Hihi tzn same żelki może i tak- ale nasza tkanka niestety nie.
Że trzeba dbać się domyślam, ale się już gubię, bo z jednej strony stanik non stop w miarę możliwości, jak rozumiem, aby zapobiec przemieszczaniu się. Z drugiej strony masaż i aktywność fizyczna (oczywiście po okresie rekonwalescencji) - i co? od tego się nie przemieści?

Na marginesie - mi dr na konsultacji też zdawkowo odwpowiedział na pyt jak o nie dbać po op - powiedział - cieszyć się i używać, jak swoje. Z tym, że ja pomyślałam, że to uogólnienie i na konkretne instrukce przyjdzie jeszcze czas...:/. Pytałam też czy przygotowywać jakoś skórę przed zabiegiem, żeby się rozstępy nie porobiły, żeby była miekka itp - powiedział, że nie,
Stary 2012-10-14, 22:46   #4489
celina777
Rozeznanie

Wpadlam na sekunde i sie witam
Dziekuje Belseno za zdjecie na ktore czekalam
A ja do tej pory nie dostalam okr mimo,ze zastosowalam pakiet no i dzis sauna itd i nic ! Szok!
..a wlasnie czytam tu co Przedpo pisze i pytam rowniez co robic przed zabiegiem ...pilingi...nawilaznie.. .nawilzanie...pilingi...t o wszystko robie od zawsze ale czy cos jeszcze?
Mya Ty masz fajne przepisy podpowiesz ?

Edytowane przez celina777
Czas edycji: 2012-10-14 o 22:50
celina777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 22:51   #4490
belseno
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez celina777 Pokaż wiadomość
A ja do tej pory nie dostalam okr mimo,ze zastosowalam pakiet no i dzis sauna itd i nic ! Szok!
No i co? Nie wyglądają te szwy tragicznie, no nie? A ma być jeszcze lepiej
To ile masz już obsuwy?

Mi dr też dodatkowo nic nie kazał robić, zwrócił mi tylko uwagę na to, żeby na siłowni nie budować mięśni klaty bo będzie bolało potem.
A rozstępy to podobno sprawa hormonalna i niby od wsadzenia implantu nie powinny się zrobić ale tu dziewczyny pisały, że po op. im się zrobiły na szczęście zniknęły jak smarowały kremami takimi dla matek karmiących.

Edytowane przez belseno
Czas edycji: 2012-10-14 o 22:56
belseno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 22:52   #4491
przedpo
Raczkowanie

Cytat:
Mi się ze stresu zawsze też blokuje, ale już obmyśliłam, że przed op może uda się pociągnąć pigułki bez tej 7dniowej przerwy, żeby się nie stresować, że okres pokrzyżuje plany. Pytałam o to w klinice i powiedzieli, że ok.
Możesz też iść do gina, żeby dał jakieś lekkie leki na wywołanie, tylko uwaga, bo moja koleżanka nie miała i nie miała okresu, wystraszona, że w ciąży w końcu jej wywołali lekami, ulga, radość...a w ciążę zaszła miesiąć później
Stary 2012-10-14, 22:54   #4492
celina777
Rozeznanie

10 powinnam dostac a dzis 14 i to koniec dnia. Blizny ok a na wiosne nie bedzie prawie widac,zreszta sama to Ci pislam na poczatku ale wiesz...chce sie pocieszyc bo zaczyna mnie to dotyczyc
Stary 2012-10-14, 22:58   #4493
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez przedpo Pokaż wiadomość
Czyli jak to jest? Najlepiej bez potrzeby się nie rozstawać z tym sporytym stanikim już na zawsze? Czy to doczy tylko dużych implantów?
Czego jeszcze nie wolno? Wymieniajcie plis.
Ja miałam na myśli te piersi które były przed operacją zniszczone- a więc po ciąży, po karmieniu, po dużym spadku wagi lub u pań przed czterdziestką których skóra nie będzie już coraz jędrniejsza.
A unikać trzeba:
-przegrzewania skóry (długie gorące kąpiele, słońce)
-postarzania skóry i jej osłabiania (słońce, solarium)
-dużych spadków wagi,
- niszczenia tkanki-spania na brzuchu, staniki za małe, twarde, ścisłe, podnoszące miską,
-chodzenia bez stanika oraz "podskakiwania" piersi (zły dobrany stanik czy sport)
-spania bez zabezpieczenia - topik albo choć koszulka z miseczkami,

Profilaktyka:
-codzienne zabiegi pielęgnacyjne (kosmetyki)
-wszelkie zabiegi i kosmetyki wzmacniające skórę,
-pillingi ,
-naprzemienne prysznice (ciepło-zimno),
-odpowiednie i wygodne staniczki,
-odpowiednia dieta,

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-14, 22:59   #4494
celina777
Rozeznanie

Cytat:
Mi się ze stresu zawsze też blokuje, ale już obmyśliłam, że przed op może uda się pociągnąć pigułki bez tej 7dniowej przerwy, żeby się nie stresować, że okres pokrzyżuje plany. Pytałam o to w klinice i powiedzieli, że ok.
Możesz też iść do gina, żeby dał jakieś lekkie leki na wywołanie, tylko uwaga, bo moja koleżanka nie miała i nie miała okresu, wystraszona, że w ciąży w końcu jej wywołali lekami, ulga, radość...a w ciążę zaszła miesiąć później
Ja mam Mirenke takze dodatkowych hormonkow nie zapodam sobie ,ciaza to nie jest takze tym tez sie nie stresuje. No czekam co powie Dr .
Stary 2012-10-14, 23:03   #4495
przedpo
Raczkowanie

Cytat:
Ja miałam na myśli te piersi które były przed operacją zniszczone- a więc po ciąży, po karmieniu, po dużym spadku wagi lub u pań przed czterdziestką których skóra nie będzie już coraz jędrniejsza.
A unikać trzeba:
-przegrzewania skóry (długie gorące kąpiele, słońce)
-postarzania skóry i jej osłabiania (słońce, solarium)
-dużych spadków wagi,
- niszczenia tkanki-spania na brzuchu, staniki za małe, twarde, ścisłe, podnoszące miską,
-chodzenia bez stanika oraz "podskakiwania" piersi (zły dobrany stanik czy sport)
-spania bez zabezpieczenia - topik albo choć koszulka z miseczkami,

Profilaktyka:
-codzienne zabiegi pielęgnacyjne (kosmetyki)
-wszelkie zabiegi i kosmetyki wzmacniające skórę,
-pillingi ,
-naprzemienne prysznice (ciepło-zimno),
-odpowiednie i wygodne staniczki,
-odpowiednia dieta,
Mya, czyli biegać już nie będę mogła po op?? Czy będę mogła, ale w sportowcu?

P.S. Tobie powinni chyba dać etet w jakiejś klinice?
Stary 2012-10-14, 23:07   #4496
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
..a wlasnie czytam tu co Przedpo pisze i pytam rowniez co robic przed zabiegiem ...pilingi...nawilaznie.. .nawilzanie...pilingi...t o wszystko robie od zawsze ale czy cos jeszcze?
Mya Ty masz fajne przepisy podpowiesz ?
przd sex, sex, sex- i czekolada
A tak poważnie to ujędrniać skórę- i to się tyczy wszystkich Im więcej skórze damy- tym lepiej ją przygotujemy i więcej potem wytrzyma Pilingi jak najbardziej plus balsamik do tego mogę być te dla kobiet w ciąży- to specjalistyczne specyfiki które mają wszystko czego nam potrzeba do tego są bardzo bezpieczne

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Cytat:
Mya, czyli biegać już nie będę mogła po op?? Czy będę mogła, ale w sportowcu?

P.S. Tobie powinni chyba dać etet w jakiejś klinice?
Będziesz mogła biegać- ale w sportowcu i dopiero po kilku miesiącach

Etat w klinice- a który lekarz by mnie znosił

Stary 2012-10-14, 23:09   #4497
belseno
Zadomowienie

Cytat:
10 powinnam dostac a dzis 14 i to koniec dnia. Blizny ok a na wiosne nie bedzie prawie widac,zreszta sama to Ci pislam na poczatku ale wiesz...chce sie pocieszyc bo zaczyna mnie to dotyczyc
taaak, pamiętam jak mnie stawiałaś do pionu i mówiłaś, że będzie dobrze. Jezuuu a ja taka zmasakrowana wtedy byłam... szok jak to się zmieniło A okres...no ja w tym miesiącu nie wiem dlaczego 10 dni obsuwy miałam...noooo jakiś dziwny miesiąc...

Mya czy do przegrzewania sauna też się zalicza?

Edytowane przez belseno
Czas edycji: 2012-10-14 o 23:14
belseno jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-14, 23:17   #4498
przedpo
Raczkowanie

Cytat:
przd sex, sex, sex- i czekolada
A tak poważnie to ujędrniać skórę- i to się tyczy wszystkich Im więcej skórze damy- tym lepiej ją przygotujemy i więcej potem wytrzyma Pilingi jak najbardziej plus balsamik do tego mogę być te dla kobiet w ciąży- to specjalistyczne specyfiki które mają wszystko czego nam potrzeba do tego są bardzo bezpieczne

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Będziesz mogła biegać- ale w sportowcu i dopiero po kilku miesiącach

Etat w klinice- a który lekarz by mnie znosił
Nie tylko lekarz się liczy. Przede wszystkim pacjentki . Myślę, że funkcję jakiegoś coacha powinni Ci wymyślić.

Słuchajcie, ale jeżeli chodzi o skórę kobiet w ciąży, to słyszałam opinie, że nawilżanie, jak najbardziej, ale wszelkie kosmetyki ujędrniające w momencie rozciągania się skóry nie, bo to napina włókna kolagenowe i wtedy są jeszcze bardziej narażone, na pękanie (czyt roztępy), więc już sama nie wiem.

Zaczynam chyba żyć cyckowo wirtualnym życiem .
Czas spać, bo bez cycków czy z cyckami, do pracy trzeba rado wstać

Dobranoc!

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

Cytat:
Nie tylko lekarz się liczy. Przede wszystkim pacjentki . Myślę, że funkcję jakiegoś coacha powinni Ci wymyślić.

Słuchajcie, ale jeżeli chodzi o skórę kobiet w ciąży, to słyszałam opinie, że nawilżanie, jak najbardziej, ale wszelkie kosmetyki ujędrniające w momencie rozciągania się skóry nie, bo to napina włókna kolagenowe i wtedy są jeszcze bardziej narażone, na pękanie (czyt roztępy), więc już sama nie wiem.

Zaczynam chyba żyć cyckowo wirtualnym życiem .
Czas spać, bo bez cycków czy z cyckami, do pracy trzeba rado wstać

Dobranoc!

Ale jeszcze poszłam sobie ponownie zaaplikować balsam w nawiązaniu do powyższego watku
Stary 2012-10-14, 23:25   #4499
celina777
Rozeznanie

Dobrej nocki Przedpo
Jaki balsam polecacie do cycuszkow ?
Stary 2012-10-14, 23:27   #4500
MyaDiva
Zakorzenienie

[QUOTE=przedpo;37072303]
Cytat:

Że trzeba dbać się domyślam, ale się już gubię, bo z jednej strony stanik non stop w miarę możliwości, jak rozumiem, aby zapobiec przemieszczaniu się. Z drugiej strony masaż i aktywność fizyczna (oczywiście po okresie rekonwalescencji) - i co? od tego się nie przemieści?

Na marginesie - mi dr na konsultacji też zdawkowo odwpowiedział na pyt jak o nie dbać po op - powiedział - cieszyć się i używać, jak swoje. Z tym, że ja pomyślałam, że to uogólnienie i na konkretne instrukce przyjdzie jeszcze czas...:/. Pytałam też czy przygotowywać jakoś skórę przed zabiegiem, żeby się rozstępy nie porobiły, żeby była miekka itp - powiedział, że nie,

a no właśnie- i czemu tak jest? no ja tego nie rozumiem Też się o to zapytałam za przed pierwszą operacją- bo skórę miałam słabą i zniszczoną. No i też mi powiedzieli że nie ma co robić- a chętnie bym skórę wzmocniła przed zabiegiem. Więc nic nie robiłam więcej poza tym co zawsze. No a potem okazało się że skóra słaba, pierś się rozjeżdża- ja do kosmetologa a on, że teraz to może mi mniej zabiegów zaproponować bo mam implnaty i że szkoda że wcześniej o jakichś zabiegach nie pomyślałam O tacy pomocni Ci lekarze

A jeśli chodzi o staniczek non stop- jak Ci się ZDARZY wyjść bez to nic się nie stanie. Podobnie jakiś twardy push założony od wielkiego dzwonu na chwilę krzywdy Ci nie zrobi. Zresztą chodzenie w miękkich , sportowych staniczkach jest największym problemem - ale przed operacją Potem koronki i gąbki leżą w szufladzie a najwygodniej nam właśnie w tych miękkich staniczkach
Co do masaży i aktywności- napisz dokładniej o co Ci chodzi.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości