Mole książkowe - pogaduchy :) - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-14, 22:05   #4861
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Dot.: Mole książkowe - pogaduchy :)

Nie logowała się od dwóch dni

I've been diagnosed with a type of amnesia where I deny the existence of certain 80's bands.
There is no cure.
AnnaVanDort jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 22:05   #4862
joakoz86
Rozeznanie

dobra dziewczyny, ja się kładę, trochę poczytam przed snem. fajnie, że jesteście i że można się wam wygadac, wyzalic a wy wysluchacie, przeczytacie i napiszecie coś miłego na pocieszenie dzięki
joakoz86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 22:10   #4863
2018070520180950
Konto usunięte

ja wlacze sobie jakis serial i zaczynam aniolki robic
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 22:29   #4864
mariolasl
Zakorzenienie

Widzialyscie?
http://www.empik.com/500-polskich-ks...9809,ksiazka-p

lubie takie zestawienia poczytac dla rozrywki, ale ta cena
Stary 2012-10-14, 22:36   #4865
bolly93
Raczkowanie

fajna sprawa. Można sobie odhaczać wszystkie już przeczytane
Ale nie za tą cenę :p
Stary 2012-10-15, 01:27   #4866
ewwwa
Zakorzenienie

Fajne
Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Ile ja bym dała za jeden dzień z czytnikiem. szkoda, że nie znam nikogo kto by go miał Chciałabym coś na nim poczytać żeby wiedzieć czy warto kupić, bo szkoda żeby leżał nieużywany
A jakie masz wątpliwości?
Ja mam i jestem zachwycona! Nie ma się na d czym moim zdaniem zastanawiać
Cytat:
Napisane przez mircia14 Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny, Kachaaa dziękuję za zaproszenie

Uwielbiam, kocham książki! Czytam zarówno po polsku, jak i po angielsku Książki mam głównie z wymianek, szukam też okazji na gumtree, trochę też kupiłam jak byłam w Anglii. Najchętniej gromadziłabym te wszystkie książki, żeby mieć ogromną kolekcję, ale nie stać mnie póki co, żeby wszystko sobie kupować, bo wiadomo, że książki w Polsce są bardzo drogie

Aktualnie czytam Milczenie Owiec po angielsku ; )

Kachaaa - ale zrobiłaś dokładkę Jak ja Ci zazdroszczę tej Anglii!! Jeśli wszystko na studiach pójdzie pomyślnie, chciałabym na całe wakacje wyjechać do pracy do Anglii - nie tylko, żeby zarobić, ale pomieszkać trochę w tamtym klimacie Myślałam o Ealingu, wiesz może gdzie to jest?

Pozdrawiam!
Cześć

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
jakos srednio szczerze mowiac ale moze ta seria sie jeszze rozkreci
To szkoda

Chociaż ja teraz czytam Zaginiona Cobena i mam nadzieje że mnie czymś zaskoczy na koniec bo jest ok ale nie wow

Gdzie Scarlet...
Stary 2012-10-15, 01:37   #4867
2018070520180950
Konto usunięte

myslalam ze tylko ja nie spie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-15, 01:42   #4868
ewwwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość
myslalam ze tylko ja nie spie

Jejku muszę zaczać się ruszać Moja przyjaciółka namawia mnie na taniec brzucha Ale jakoś tego nie czuje
Stary 2012-10-15, 06:35   #4869
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Hej

Ja właśnie przepisuję notatki :/

I've been diagnosed with a type of amnesia where I deny the existence of certain 80's bands.
There is no cure.
Stary 2012-10-15, 07:29   #4870
joakoz86
Rozeznanie

Hej!
Ale się dziś nie wyspałam, ale i tak czuję się dziś lepiej niż wczoraj

W końcu nie zaczęłam czytać książki na październik tylko wzięłam się za "Wojny w Spa". Wolałam coś z lżejszej literatury kobiecej. Zobaczymy jak będzie dalej, bo początek jest całkiem ok
Stary 2012-10-15, 07:54   #4871
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Cytat:
Napisane przez joakoz86 Pokaż wiadomość
Hej!
Ale się dziś nie wyspałam, ale i tak czuję się dziś lepiej niż wczoraj

W końcu nie zaczęłam czytać książki na październik tylko wzięłam się za "Wojny w Spa". Wolałam coś z lżejszej literatury kobiecej. Zobaczymy jak będzie dalej, bo początek jest całkiem ok
Właśnie z moim plakatem się przypomniało - jak z tymi puzzlami? Powiesiłaś na ścianie, czy ja coś przegapiłam?

There is no cure.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-15, 08:19   #4872
joakoz86
Rozeznanie

czekają na powieszenie jakoś nie mam weny ani pomysłu jakby je powiesić. są trzy takiej samej wielkości obrazy. jak by można je ładnie, ciekawie skomponować?
Stary 2012-10-15, 08:20   #4873
Ojoanna29
Zakorzenienie

Dzień dobry!
muszę się wreszcie wyprowadzić z domu rodzinnego, bo już mnie coś trafia - jako jedyna mogłam dzisiaj trochę pospać, bo mam nockę w pracy, a o 5 wszyscy zaczęli się kręcić, walić garami, oglądać wiadomości w tv, wchodzić mi do pokoju, żeby pogadać z psem w dodatku w nocy nie mogłam spać, jakiś dziwny ten mój @, nigdy tak nie bolało :< cudowny początek tygodnia
idę sobie robić kakao i zasiadam z Harrym, muszę go wreszcie skończyć
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 08:32   #4874
Gumisiek007
Zadomowienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez keine_angst Pokaż wiadomość
Na szczęście mam królika w pokoju, który lubi hałasować, więc jak coś stuknie w pokoju to zwalam na niego
Też mam królika Ale ja zawsze wiem, że to nie On, nawet jeśli to On
Cytat:

Uwielbiam, kocham książki! Czytam zarówno po polsku, jak i po angielsku Książki mam głównie z wymianek, szukam też okazji na gumtree, trochę też kupiłam jak byłam w Anglii. Najchętniej gromadziłabym te wszystkie książki, żeby mieć ogromną kolekcję, ale nie stać mnie póki co, żeby wszystko sobie kupować, bo wiadomo, że książki w Polsce są bardzo drogie

Kachaaa - ale zrobiłaś dokładkę Jak ja Ci zazdroszczę tej Anglii!! Jeśli wszystko na studiach pójdzie pomyślnie, chciałabym na całe wakacje wyjechać do pracy do Anglii - nie tylko, żeby zarobić, ale pomieszkać trochę w tamtym klimacie Myślałam o Ealingu, wiesz może gdzie to jest?

Pozdrawiam!
Hej, witam

A ja mam fazę antyczytanie. Nie chcę mi się okropnie. Dopiero wstałam, piję kawusię i zastanawiam się intensywnie co ja dziś będę robić.
Gumisiek007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 08:35   #4875
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:

Pozdrawiam!
ostatnio robiłam porządki w domu, powyrzucałam co mi niepotrzebne i nagle zrobiło się mnóstwo miejsca na książki teraz zapełniam półki

co do Anglii - jedź wszędzie, byle nie do Londynu - jeśli oczywiście zależy Ci na podszkoleniu języka. w Londynie wszędzie dogadasz się po polsku. nawet Hindus w Primarku ze mną po polsku rozmawiał

Cytat:
pokaz jak przyjdzie

jak bedziesz w Londku zapraszam na kawe do Starbucksa
Kachaaa, w Pl Starbucks już działa, wymyśl coś innego

zabieram się za czytanie Ojca chrzestnego. Zobaczymy czy polubię Puzo...
tekila901 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 08:36   #4876
2018070520180950
Konto usunięte

Ja tez mam taka fazę haha

Znalazłam portal w UK gdzie wymieniam sie książkami
Stary 2012-10-15, 08:37   #4877
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
ostatnio robiłam porządki w domu, powyrzucałam co mi niepotrzebne i nagle zrobiło się mnóstwo miejsca na książki teraz zapełniam półki

co do Anglii - jedź wszędzie, byle nie do Londynu - jeśli oczywiście zależy Ci na podszkoleniu języka. w Londynie wszędzie dogadasz się po polsku. nawet Hindus w Primarku ze mną po polsku rozmawiał

Kachaaa, w Pl Starbucks już działa, wymyśl coś innego

zabieram się za czytanie Ojca chrzestnego. Zobaczymy czy polubię Puzo...
Bez przesady nie musi z hindusami rozmawiać :P

Ja uwielbiam british accent

Szkocki dla mnie masakra jakaś haha
Stary 2012-10-15, 08:41   #4878
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Bez przesady nie musi z hindusami rozmawiać :P

Ja uwielbiam british accent

Szkocki dla mnie masakra jakaś haha
Ja wolę Amerykański

Mój pierwszy raz w Wielkiej Brytanii był właśnie w Szkocji. Ja, świeżo po szkole, pewna siebie, że dogadam się po angielsku z każdym, poszłam do sklepu kupić kawę i ciastko. już po pierwszym pytaniu zbierałam szczękę z podłogi, bo nie wiedziałam o co chodzi ekspedientce dla mnie to był mega przeskok z BBC English na jakieś kluski w gębie, tak samo jak w Polsce słuchanie Kaszuba - tego też nie ogarniam

Edytowane przez tekila901
Czas edycji: 2012-10-15 o 08:43
tekila901 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 08:44   #4879
2018070520180950
Konto usunięte

Mnie amerykański drażni wręcz nawet w tv na kanale 5

Przywyklam chyba dlatego.

Liverpool ma fajny akcent tez
No i essex

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-15, 08:49   #4880
Choji
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
muszę się wreszcie wyprowadzić z domu rodzinnego, bo już mnie coś trafia - jako jedyna mogłam dzisiaj trochę pospać, bo mam nockę w pracy, a o 5 wszyscy zaczęli się kręcić, walić garami, oglądać wiadomości w tv, wchodzić mi do pokoju, żeby pogadać z psem w dodatku w nocy nie mogłam spać, jakiś dziwny ten mój @, nigdy tak nie bolało :< cudowny początek tygodnia
idę sobie robić kakao i zasiadam z Harrym, muszę go wreszcie skończyć
Masakra, nie lubię czegoś takiego.
A u mnie też odchodziło to namiętnie.

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 08:54   #4881
joakoz86
Rozeznanie

nieszczęście u mnie każdy szanuje przestrzeń innych więc nie mam tego problemu. natomiast u TŻ jest już z tym gorzej. u mnie nikt nie wejdzie do pokoju bez pytania zwłaszcza jak drzwi zamknięte. ale u TŻ to norma :/

ja też nie wiem jeszcze co będę dziś robić. na razie siedzę w kuchni i szykuje sobie śniadanie, herbatę i dopytuje wode bo jak ja tego nie zrobię to nikt nie zrobi.

napewno dziś poczytam, ale co poza tym to nie wiem...
Stary 2012-10-15, 09:03   #4882
joakoz86
Rozeznanie

herbata jest a tosty się robią
Stary 2012-10-15, 09:27   #4883
Ojoanna29
Zakorzenienie

Ale mam lenia, przeczytałam rozdział Harrego i już mi się nie chce chyba przeleżę cały dzień za to w nocy będzie ciężka praca
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 09:30   #4884
joakoz86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Ale mam lenia, przeczytałam rozdział Harrego i już mi się nie chce chyba przeleżę cały dzień za to w nocy będzie ciężka praca
Też mam dziś potwornego lenia Gdyby nie pies, to pewnie bym się do tej pory z łóżka nie zwlokła
Na razie siedzę sobie na allegro i szukam jakiegoś pokrowca na tel, bo szkoda mi go wrzucać luzem do torebki czy kieszeni. Nie mogę znaleźć nic fajnego...
Stary 2012-10-15, 09:39   #4885
scarlett26
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny!
W sumie dość kiepsko się czułam, ale starałam się dość dużo zrobić od piątku i przez weekend i finał był taki, że nawet nie odpaliłam kompa...

Cytat:
Tez mam problemy z prezentami a tu święta idą i urodziny Tż tez
Ja mam kilka różnych imienin, urodzin i święta idą. Wczoraj byłam na zakupach i dostaliśmy z TŻtem po kuponie na 20% zniżki do empiku. Ponieważ kiepsko się czuję, chcę kwestie prezentowe załatwiać też możliwie szybko, bo wciąż się obawiam jak to będzie dalej. Zaciągnęłam TŻta do empiku, tłumacząc, że 20% na książki to sporo - kupiliśmy jakieś kryminalno - sensacyjne nowości dla Teścia (imieniny, urodziny i święta), jakieś droższe książeczki z puzzlami w środku, dla siostrzeńca TŻ, który ma 2 lata i fazę na koparki, spychacze i ogólnie plac budowy i jeszcze jakieś co nie pamiętam, ale wyszło sporo taniej.

Cytat:
Dobra zrobiłam maciupenka gwiazdeczke przed praca Załącznik 4929476i lecę do pracy
Cudna

Cytat:
kurcze poukladalam ksiazki autorami mam 12 ksiazek Picoult
ja mam wszystkie po polsku (nie wiem nawet ile ich jest) i część po angielsku

Cytat:
mi się wydaje czy scarlett gdzieś zniknęła?

Cytat:
no wlasnie sie tez zastanawialam co z nia

Cytat:
nie pisała dziś nic prawda? a nie przypominam sobie żeby mówiła o jakichś planach na weekend że ma jej nie być. mam nadzieję że u niej wszystko dobrze.

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
tez mam nadzieje ze wszystko ok

Cytat:
juz wczoraj tez jej nie bylo albo mi sie zdaje

Cytat:
Napisane przez AnnaVanDort Pokaż wiadomość
Nie logowała się od dwóch dni

Cytat:
Napisane przez ewwwa Pokaż wiadomość
Gdzie Scarlet...

W piątek po raz pierwszy w ciąży wyszłam sama z domu - byłam dość osłabiona wymiotami, ale bardzo chcieliśmy z TŻtem kupić krzesła biurowe, a jak pisałam sklep otwarty do 17, korek od TŻta z pracy do mnie i do sklepu masakra, a od niego z pracy blisko... Więc stwierdziłam, że dojadę do niego, w końcu niecałe 5 km, jakoś dam radę. Przygotowałam sobie wszystko jak na wojnę, zdecydowałam się na autobus, bo bałam się wymiotów za kierownicą. Cała torba sprite'a (jedyne co na mnie działa przeciwwymiotnie), siatek, ręczników papierowych, chusteczek, w razie wojny... Mam trochę za wysokie ciśnienie i biorę leki przeciwkrzepliwe na podtrzymanie ciąży.... Ledwo doszłam do autobusu zaczęła mi lecieć krew w nosa...... W autobusie po 2 przystankach zrobił się tłok, ale, że ja wsiadłam dopiero na początku trasy no to siedziałam. Zaduch nieziemski.... Koło mnie zaraz stanęły 3 na oko gimnazjalistki śmierdzące tak fajkami, że sorry... Miałam ochotę zaraz się przemieścić, ale nie było gdzie usiąść, a po drodze ronda itp, a mi było słabo.... Jedyne wolne miejsce to obok mnie, ale ludzie widzieli mój brzuch to se siadali gdzie indziej. Do czasu.... Wsiadła jakaś bezdomna waląca moczem i powaliła się na mnie! Cud boski, że nie strzeliłam pawia na nią! Boszeeeeee, było przez 12, myślałam, że o tej porze w autobusie powinien być luzik. No nic, dojechałam do centrum i zaczęłam polowanie na stanik i szczęśliwie kupiłam - w sklepie pusto, 2 fajne ekspedientki, które podeszły do mnie ze zrozumieniem, że wszystko mnie boli, uwiera, rośnie i w ogóle nic mi nie pasuje... Zmierzyłam chyba z 15 i w końcu wynalazły idealny.... Potem poszłam do empiku i nabyłam sobie Hospital Babylon. Oglądałam ciuchy ciążowe w C&A i H&M - wybór żaden, nic mi nie pasowało, ja nie wiem, że nikt nie może tego jakoś sensownie zaprojektować... Chyba to działa na zasadzie, że i tak kupisz coś, bo nie masz co na grzbiet włożyć... Nie moje kolory i sierotkowo-marysiowe fasony..... Cała moja garderoba to obecnie 1 dzianinowa tuniko-sukienka, 1 legginsy, 1 dżinsy, 1 T-shirt, 2 bluzki sprzed ciąży wystarczająco długie, żeby zakryły mi pas ciążowy w spodniach (ciekawe jak długo jeszcze) i spodnie od dresu po domu.... Na szczęscie w Vogele kupiłam sobie też na tych zakupach bluzkę, podchodzącą też pod tą kategorię.... Siadłam na ławeczce w galerii żeby odzipnąć, bo już zmęczona byłam bardzo (po raptem 4 sklepach) i znowu SMRÓD, ale taki, że szok..... I niczego nie przypominający.... Rozglądam się ze zgrozą, a to laska z petem elektronicznym..... Ech, poszłam sobie jeszcze do Kappahla, kupiłam sobie bezszwowe gatki, bo wszystko mnie ostatnio uwiera, 2 pajacyki dla ET i butki św. Mikołaja Potem jeszcze jeden ciuch trafiłam w lumpku też dla ET no i podreptałam do TŻta do pracy.... Znaleźliśmy bardzo wygodne krzesła i zamówiliśmy.....

W sobotę byłam totalnymi zwłokami - leżałam w łóżku, rzygałam jak kot, byłam megaobolała po tym maratonie.... Nie miałam nawet siły kompa trzymać. Skończyłam Pielgrzyma, przeczytałam kilka gazet, haftowałam.... TŻ kończył wielki biblioteczny plan....

W niedzielę szliśmy do Rodziców na obiad, chciałam kilka bzdur z Rossmana i właśnie zahaczyliśmy ten empik co wcześniej pisałam po drodze, wracając po obiedzie byliśmy w Castoramie i zamówiliśmy te sto-kilkadziesiąt desek.... Mają być w czwartek... Ciekawe kiedy TŻ to zmontuje.... Namawiam go na kilka dni wolnego....

I to byłoby na tyle z czasów jak mnie nie było..... Po wczorajszej przerwie od wymiotów dziś jest znów totalna masakra.....

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 09:47   #4886
joakoz86
Rozeznanie

Scarlett martwiłyśmy się tu o ciebie dobrze że do nas wróciłaś i wszystko jest w miarę dobrze bidulko nasza
Stary 2012-10-15, 10:22   #4887
2018070520180950
Konto usunięte

Scarlett trzymaj sie
Stary 2012-10-15, 10:48   #4888
joakoz86
Rozeznanie

No nie, nie mogę czytać. Próbowałam, ale nie mogę... Dam sobie na razie spokój z książką.
Stary 2012-10-15, 10:50   #4889
2018070520180950
Konto usunięte

przyszla mi ksiazka z wymianki w UK, 3 czesci 50 shades na nowa
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/75937/podarunek
wymienilam na ktora tez polowalam
Stary 2012-10-15, 11:12   #4890
Tallan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
Ja wolę Amerykański

Mój pierwszy raz w Wielkiej Brytanii był właśnie w Szkocji. Ja, świeżo po szkole, pewna siebie, że dogadam się po angielsku z każdym, poszłam do sklepu kupić kawę i ciastko. już po pierwszym pytaniu zbierałam szczękę z podłogi, bo nie wiedziałam o co chodzi ekspedientce dla mnie to był mega przeskok z BBC English na jakieś kluski w gębie, tak samo jak w Polsce słuchanie Kaszuba - tego też nie ogarniam
Bo w Szkocji nie mówią po angielsku Tylko cudną mieszaniną scots, gaelic i angielskiego z tego co pamiętam. I zależnie od fantazji mówiącego proporcje są różne My byliśmy na szczęście na to psychicznie przygotowani, ale też bywało ciężko.

Cytat:
herbata jest a tosty się robią
Za mną od kilku dni tosty chodzą, ale jakoś się zebrać na zakupy nie mogę.

Cytat:
Też mam dziś potwornego lenia Gdyby nie pies, to pewnie bym się do tej pory z łóżka nie zwlokła
Na razie siedzę sobie na allegro i szukam jakiegoś pokrowca na tel, bo szkoda mi go wrzucać luzem do torebki czy kieszeni. Nie mogę znaleźć nic fajnego...
Mam taką skarpetę w którą się telefon wsuwa. Cpś w tym stylu tylko przez mamusię zrobiona i bardzo ją sobie chwalę.

Kupiłam sobie boskiego miśka na termofor/poduszkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 233426.jpg (144,2 KB, 2 załadowań)
Tallan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości