Nasze blogi kosmetyczne - cz. XII - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-14, 22:11   #2071
madlen345
Zakorzenienie

Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XII

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
No u mnie 3 listki Cilest 38 zł - max 43 zł ...
W sumie ja za 3 opakowania tabletek mogłabym przeznaczyć góra 60/70 zł ..
ale jakby mnie wyniosło 120 zł za 3 opakowania powiedzmy YAZ ... koszmar.
u mnie też Cilest w podobnych cenach za 3 listki. Też go biorę i nie mam żadnych skutków ubocznych, po Microgynonie miałam straszne ;/ łydki mnie bolały, nie mogłam spać, głowa mnie często bolała ;/
madlen345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 22:14   #2072
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez madlen345 Pokaż wiadomość
u mnie też Cilest w podobnych cenach za 3 listki. Też go biorę i nie mam żadnych skutków ubocznych, po Microgynonie miałam straszne ;/ łydki mnie bolały, nie mogłam spać, głowa mnie często bolała ;/
Na początku jak brałam Cilest to aż mi się schudło a teraz ciężko walczyć o każdy kilogram. Jutro idę do lekarza (bo mam torbiela na jajniku) i ciekawe co mi jutro powie ...

Od jutra też zaczynam ćwiczenia z Chodakowską bo się krwawienie kończy - zobaczymy czy to da radę.
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 22:20   #2073
enn_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Llorandare Pokaż wiadomość
kasiaj, pewnie tak. Mozliwe, ze powinnam badania hormonalne zrobic i wtedy dobrac. Mialam tak jednak za kazdym razem, a stosowalam 3 albo 4 rodzaje. Cycki mi niestety nigdy nie urosly. Da sie tabletki dobrac pod tym katem?
Wątpię, żeby dobry lekarz dobierał Ci tabletki pod kątem mało znaczącego problemu estetycznego, od likwidowania problemu małego biustu jest terapeuta albo chirurg, a nie leki hormonalne.

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Patalus Pokaż wiadomość
normalnie, zachęciłyście mnie w sumie chciałabym spróbować z tabletkami i chciałabym ten Cilest najlepiej, bo mam małe cycki to chociaż by mi się ciut większe zrobiły
LOL, to tak, jakby ludzie z depresją mówili innym "bierzcie prozac, będziecie szczęśliwsi, mnie pomógł".
Genialne.
Stary 2012-10-14, 22:24   #2074
madlen345
Zakorzenienie

Cytat:
Na początku jak brałam Cilest to aż mi się schudło a teraz ciężko walczyć o każdy kilogram. Jutro idę do lekarza (bo mam torbiela na jajniku) i ciekawe co mi jutro powie ...

Od jutra też zaczynam ćwiczenia z Chodakowską bo się krwawienie kończy - zobaczymy czy to da radę.
No przy Microgynonie to strasznie przytyłam, potem odstawiłam i normalnie juz funkcjonuje, ale to w zasadzie woda mi sie w organizmie zatrzymywala ;/ mialam taki brzuch i uda ze masakra, no ale teraz jest ok. Co prawda i tak uwazam , ze mam nieproporcjonalną budowę
Stary 2012-10-14, 22:27   #2075
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez madlen345 Pokaż wiadomość
No przy Microgynonie to strasznie przytyłam, potem odstawiłam i normalnie juz funkcjonuje, ale to w zasadzie woda mi sie w organizmie zatrzymywala ;/ mialam taki brzuch i uda ze masakra, no ale teraz jest ok. Co prawda i tak uwazam , ze mam nieproporcjonalną budowę
Raz wpadłam na pomysł by z Cilestu sobie przeskoczyć na Micro .. i przytyłam też. Pomyslałam, że jak wróce do Cilest to mi pewnie się wróci do formy poprzedniej. Dupa

W ogóle przy Micro czasami miałam sine nogi O_o taki wachlarz skoków nastroju, że musiałam je zmienić.
Stary 2012-10-14, 22:29   #2076
Patalus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enn_ Pokaż wiadomość
Wątpię, żeby dobry lekarz dobierał Ci tabletki pod kątem mało znaczącego problemu estetycznego, od likwidowania problemu małego biustu jest terapeuta albo chirurg, a nie leki hormonalne.

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

LOL, to tak, jakby ludzie z depresją mówili innym "bierzcie prozac, będziecie szczęśliwsi, mnie pomógł".
Genialne.
rozumiesz pojęcie żartu?
wtrącasz się tylko po to, żeby jak zwykle komuś zwrócić uwagę? weź wyluzuj trochę
Stary 2012-10-14, 22:30   #2077
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Ale się wkurzyłam na siostrę
Napisała CV i poprosiła mnie o wydrukowanie. Przeczytałam je i się załamałam - zdania pojedyncze jak półgłówek (Lubię dzieci. Jestem miła. Nie lubię kłótni), wpisywanie głupot typu "nadaję się do pracy fizycznej" (a to hipochondryczka, która przy byle wysiłku robi z siebie ofiarę i w żenujący sposób udaje, że mdleje, żeby być w centrum uwagi), w doświadczeniu wpisała, uwaga, że pomaga mi w prowadzeniu bloga - raz czy dwa coś mi zrecenzowała i to tyle, prowadzenia bloga nawet ja nie wpisałabym do CV!, pieprzenie, że jest ugodowa i spokojna (tiaaa, jak cholera) albo że jako niania pracowała fizycznie. Zwróciłam jej uwagę na te wszystkie błędy w spokojny sposób, na co ona we wrzask, że miałam tylko wydrukować a nie czytać, nie moja sprawa, co napisała, a poza tym to jestem su*ą i tylko się czepiam Rykiem obudziła pół domu, wrzeszcząc, że mnie nienawidzi i mam się je*ać. Nie zdążyłam powiedzieć nic poza tymi kilkoma spokojnymi uwagami
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 22:38   #2078
nicRu
maszyna, nie człowiek

Patulus, jak widać Tobie za to przydałyby się tabletki anty żeby pozbyć się złośliwego humorku Przy Tobie cięzko stwierdzić co piszesz na żarty a co ze świętym przekonaniem, niestety. Sama wiesz, że czasem piszesz rzeczy delikatnie mówiąc kontrowersyjne uważając je za prawdę objawioną i przejaw sprytu (jak pamiętne "naciąganie" regulaminów podchodzące pod łamanie prawa). Więc sama też poluzuj

Orlica, takiego czegoś to ja nawet w moim pierwszym CV nie miałam, ale było delikatnie mówiąc żałosne Jeśli powiedziałaś jej to normalnie, a zapewne tak było i podejrzewam, że byłaś w niezłym szoku po spojrzeniu na to CV, to reakcja siostry... No cóż, przewrotnie droga do piekła faktycznie była wybrukowana dobrymi chęciami
Stary 2012-10-14, 22:46   #2079
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
rozumiesz pojęcie żartu?
wtrącasz się tylko po to, żeby jak zwykle komuś zwrócić uwagę? weź wyluzuj trochę
Jak już pójdziesz do lekarza to miej podstawową wiedzę na temat popularnych tabletek jakie 'lekarz' może mieć ochotę Ci zapisać. Różni są lekarze, niektórzy pytają o to ile kto ma 'dostępnych' środków na tabletki antykoncepcyjne a inni się nie pieprzą i zapisuję te na które mają umowe z firmami
Stary 2012-10-14, 22:47   #2080
enn_
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiesz pojęcie żartu?
Kto żartował? Ty, czy Llorandare? Bo w moim odczuciu żadna z tych wypowiedzi nie wyglądała na żart, Twoja szczególnie.
Stary 2012-10-14, 22:53   #2081
Patalus
Zakorzenienie

Cytat:
Jak już pójdziesz do lekarza to miej podstawową wiedzę na temat popularnych tabletek jakie 'lekarz' może mieć ochotę Ci zapisać. Różni są lekarze, niektórzy pytają o to ile kto ma 'dostępnych' środków na tabletki antykoncepcyjne a inni się nie pieprzą i zapisuję te na które mają umowe z firmami
Na szczęście u mnie jest taki, gdzie nie ma problemu żeby wypisał jakieś z z normalnej półki, ale muszę jeszcze dobrze ogarnac i przemyśleć ten temat, może faktycznie się skusze, sporo mi to też na pewno ułatwi
Stary 2012-10-14, 23:01   #2082
madlen345
Zakorzenienie

Cytat:
Raz wpadłam na pomysł by z Cilestu sobie przeskoczyć na Micro .. i przytyłam też. Pomyslałam, że jak wróce do Cilest to mi pewnie się wróci do formy poprzedniej. Dupa

W ogóle przy Micro czasami miałam sine nogi O_o taki wachlarz skoków nastroju, że musiałam je zmienić.
Sine nogi ? Ciekawe, chociaż w sumie dziwne bardziej. No ale organizm różnie może reagować. Mnie Micro bardzo męczył, dokładnie tak, taki wachlarz nastrojów, że masakra,ale dodatkowo teraz przy Cilescie biorę Asequrellę i jest o niebo lepiej
Stary 2012-10-14, 23:26   #2083
Llorandare
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl
W sumie moge Ci aby powiedzieć, że dopieranie pod kątem by cycki urosły to i tak nic nie da bo jak przestaniesz brać to Ci 'zmaleją'

Mi cycki napuchły w czasie Diane 35 .. po zakonczeniu 2 opakowań - flak mnie spotkał
Co Ty, zartuje przeciez To jest mily efekt uboczny po prostu.
Kiedys pewnie pojde zbadac sobie hormony, zeby mi cos trafnie dobrali, bo nie chce znowu zaczynac z kolejnymi tabletkami i czekac, czy znowu mi cos wyskoczy.

enn_, wiem, zartuje przeciez Ja bym chciala miec tabletki dobrane tak, zeby wszystko dobrze dzialalo, bo niestety mialam zwykle caly szereg niefajnych skutkow ubocznych. Maly biust absolutnie nie jest problemem. Jest po prostu faktem.
Stary 2012-10-14, 23:28   #2084
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez Llorandare Pokaż wiadomość
Co Ty, zartuje przeciez To jest mily efekt uboczny po prostu.
Kiedys pewnie pojde zbadac sobie hormony, zeby mi cos trafnie dobrali, bo nie chce znowu zaczynac z kolejnymi tabletkami i czekac, czy znowu mi cos wyskoczy.
Czy żartujesz czy nie ... tam już mało wazne.
Dobierac tabletki do samych cycków głupota bo i tak się nimi długo nie nacieszysz
Stary 2012-10-14, 23:33   #2085
Llorandare
Raczkowanie

Dziewczyny, spokojnie. Powiekszanie cyckow jest zartem dosc oczywistym. Nikt nie bedzie na powaznie dobieral tabletek pod tym katem.
I mamy na tyle duzo lat, ze wiemy, co to tabletka antykoncepcyjna.

Nawiasem mowiac, jestem w tej chwili zadowolona z tych mini tablet. Moze po prostu przy nich zostane.
Stary 2012-10-14, 23:36   #2086
kasiaj85
Moderator

Cytat:
Napisane przez moniak85 Pokaż wiadomość
to ja chyba jestem jakaś dziwna, bo ja jeszcze nigdy nie brałam tabsów
e tam od razu dziwna nic w tym dziwnego
każdy ma swoje przekonania, potrzeby itp.

Cytat:
normalnie, zachęciłyście mnie w sumie chciałabym spróbować z tabletkami i chciałabym ten Cilest najlepiej, bo mam małe cycki to chociaż by mi się ciut większe zrobiły

ja mam na prawdę spory udziec i ostatnio czuję się spora...chyba mi się przytyło z 3 kilo
tu nie chodziło o to by zachęcić, tylko by rozwiać wątpliwości, że nie taki diabeł straszny. Przede wszystkim w tabletkach, nie oszukujmy się, chodzi o to aby nie zajść w ciążę, jeśli szukasz środka antykoncepcyjnego a przy okazji konkretnych "efektów ubocznych", to luz. Bo mam nadzieję, że nie chodzi tu o poprawę cery czy rzeczony biust

wiesz co, jak pisałam, ja miałam BMI powyżej 30. I działały, więc tu nie chodzi o Twoje kilka nadprogramowych kg
Bardziej chodzi o już taką otyłość drugiego stopnia. Do tej Ci raz tyle prawie brakuje!

Mój beauty blog
kasiaj85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 23:37   #2087
Selfish Girl
Life is a drink ...

Ostatni post i padniecie co do tabletek anty ...
Gdzieś przeczytałam, że dziewczyny łażą do lekarzy i proszą o diane 35 bo wtedy solarium ładnie łapie ...

Jak ja to gdzieś przeczytalam to dochodziłam do siebie przez 2 tygodnie ...
Stary 2012-10-14, 23:48   #2088
_polly_
Zakorzenienie

Ja się teraz zastanawiam nad plastrami.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 00:09   #2089
summerisgone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Ja się teraz zastanawiam nad plastrami.
Nie polecam. Jedyne miejsce w którym faktycznie się trzymają to ramię a ja jakoś nie chciałam obwieszczać światu że je stosuje. Na łopatce odklejał się od zahaczania ramiączkiem stanika, na brzuchu i pośladkach od majtek ;/
summerisgone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 00:12   #2090
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez summerisgone Pokaż wiadomość
Nie polecam. Jedyne miejsce w którym faktycznie się trzymają to ramię a ja jakoś nie chciałam obwieszczać światu że je stosuje. Na łopatce odklejał się od zahaczania ramiączkiem stanika, na brzuchu i pośladkach od majtek ;/
łe, to bym ciągle schizy miała. Że jak się odrobinę odklei, to już nie działa.

Stary 2012-10-15, 00:27   #2091
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
łe, to bym ciągle schizy miała. Że jak się odrobinę odklei, to już nie działa.
Ja tak samo, nie mówiąc już o TŻcie, największym schizowcu

Swoje pierwsze tabletki wybierałam z ginekologiem na podstawie dwóch warunków - tanie i wpływające na poprawę cery. Oczywiście też na podstawie badań, jakie lekarz mi zrobił. Dostałam na początku Cyprest, kosztował 7zł za opakowanie i faktycznie poprawił mi cerę. Skutków ubocznych raczej nie miałam, poza tyciem, ale nie wiem teraz, czy to była ich wina.
Po dwóch latach musiałam zmienić, bo tych "cerowych" nie można za długo stosować, teraz biorę Asubtelę, ponoć ma nie zatrzymywać wody w organizmie, ale nie widzę większej różnicy. Humorki kilka razy w roku się zdarzają, ale to i tak niezły wynik, w porównaniu do tego, co rodzinka i TŻ ze mną przechodzili, kiedy nie brałam tabletek
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 00:39   #2092
_polly_
Zakorzenienie

Na mnie pod koniec brania tabletki działały tak, że z kijem nie podchodź.
Najpierw wyżywałam się na tż, bo to, tamto, siamto, a po chwili w ryyk, a jak tż się pytał co się stało, to ja wyłam: Nieeee wieeeem
No i od miesiąca nie biorę , teraz muszę się umówić na wizytę. Ale jakoś nie po drodze mi do szpitala, pierwszy raz będę szła do gina na NFZ, ale chcę też cytologię zrobić, a kasy nie mam za bardzo. A raz na 3 lata się należy za darmoszkę.

Stary 2012-10-15, 00:51   #2093
Maliniarka
Zakorzenienie

dopiero była mowa o dzieciach i imionach a teraz coś skrajnie odmiennego czyli tabletki anty-

ja wolałabym nie brać... w sumie nie razie nie trzeba raczej...może jak zamieszkamy razem z Sylwestrowym, ale sama nie wiem...
jednak to hormony, jakoś mam opory
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 06:11   #2094
Patalus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaj85 Pokaż wiadomość
e tam od razu dziwna nic w tym dziwnego
każdy ma swoje przekonania, potrzeby itp.

tu nie chodziło o to by zachęcić, tylko by rozwiać wątpliwości, że nie taki diabeł straszny. Przede wszystkim w tabletkach, nie oszukujmy się, chodzi o to aby nie zajść w ciążę, jeśli szukasz środka antykoncepcyjnego a przy okazji konkretnych "efektów ubocznych", to luz. Bo mam nadzieję, że nie chodzi tu o poprawę cery czy rzeczony biust

wiesz co, jak pisałam, ja miałam BMI powyżej 30. I działały, więc tu nie chodzi o Twoje kilka nadprogramowych kg
Bardziej chodzi o już taką otyłość drugiego stopnia. Do tej Ci raz tyle prawie brakuje!
no oczywiście chodziło mi o to
wiadomo, że braniem chciałabym dowiedzieć się tych plusów i minusów, ale to i tak jeszcze decyzja do podjęcia nie z dnia na dzień
Stary 2012-10-15, 07:08   #2095
zoila
Klientka w krawacie

Dzieci rodzić, a nie tablety łykać.

(to żart, jak coś)

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 07:38   #2096
kaarooo
Zakorzenienie

Ja kiedyś brałam Harmonette i przytyłam strasznie, oprócz poprawnego działania anty, miałam szereg skutków ubocznych - ból głowy, tycie, humorki, takie tam. Ale brałam pod kątem hormonów. I się okazało, że pomimo badań źle mi je dobrano. Potem Yasminelle, potem Evre, znowu Yasminelle. Zastanawiam się nad czymś tańszym.

Dzień dobry

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 08:44   #2097
Konto usunięte

Ech, lecę na zajęcia :< W poniedziałki i wtorki mam je tak rozrzucone, że dosłownie cały dzień poza domem, nie lubię tego!
O 11:00 opublikuje się notka o olejku do kąpieli.
Stary 2012-10-15, 09:22   #2098
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Witam się poweekendowo
Napisałyście tyle, że nie mam siły nadrabiać

W temacie anty - miałam do czynienia z Cilestem, Cerazette i Novynette. W moim przypadku sprawdziły się wszystkie - zero skutków ubocznych, czułam się tak, jakbym nic nie przyjmowała. Żadne depresje, wahania nastroju czy tycie. W epoce Novynette miałam mniej problemów z cerą.

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 09:42   #2099
aSHa85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
U mnie ostatnio weny brak i czasu niestety też
u mnie może nie brak weny ale problemy z internetem... :/ narazie korzystam w pracy lub w weekend w domku rodinnym
Stary 2012-10-15, 10:04   #2100
Aniusia1408
Zadomowienie

hej
a ja już po jednych zajęciach, a następne mam na 18.15 do 20

BLOG

Aniusia1408 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości