|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shalimar Guerlain
|
|
|
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marteczko, może nie pokazał swego uroku z powodu tegoż właśnie papierka. Pozwól mu rozwinać się na skórze, uwalnia wtedy pod wpływem ciepła cudnie dymne i skurzane nuty Ja majac kiepskie Shalimarowe wspomnienia sprzed lat oswajałam go od wersji light przez edt na edp kończąc. Myśle jednak, że test na skórze to podstawa |
|
|
|
|
|
#273 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ma któraś z was może 30ml Shalimar? Możecie mi napisać jak wygląda zakrętka i wogóle butelka wody toaletowej? ech, bo nie wiem już czy kupiłam oryginał
![]() Mam próbkę z Sephory i też się zakochałam w tym zapachu I mimo wszystko uważam, że do mnie pasuje.
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
Wklej zdjęcie swojej butelki, będzie nam łatwiej ocenić
Gdzie kupowałaś ? |
|
|
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam na Allegro, jeszcze nie dotarły, po przejrzeniu różnych czynników stwierdziłam, że to musi być oryginał, ale później zaczęłam szukać zdjęć i wszędzie to wygląda inaczej
![]() Prawdę mówiąc, aż się boję umieszczać to zdjęcie - w końcu naprawdę mogłam jeszcze dopłacić, zeby być pewna
|
|
|
#277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
No i w porządku, to Eau de cologne - lżejsza wersja Shalimara.
Mój flakon edt ma ten sam kształt i korek też, tylko w kolorze granatowym. Swoja drogą jestem ciekawa tej wersji Shalimara. |
|
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
cóz, prawdę mówiąc nie miałam pojęcia, że są też takie wersje. Ale może dzięki temu będą się bardziej nadawały na co dzień.
Dziękuję za pomoc
|
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam problem.Mój Shali (EDT) jakoś kipsko się trzyma.Po 2-3 godzinkach zostaje po nim tylko wspomnienie
.Nie wiem,czy jeszcze któreś z Was tak miała czy jestem ewenementem.Co prawda ostatnio mam wogóle wrażenie,że zapachy nawet te mi dobrze znane trzymają się krócej niz zwykle.Mam nadzieję,że to przejdzie ale tak czy siak jestem trochę zaniepokojona.Ale to chyba niemożliwe,żeby z samym produktem było coś nie tak(po pierwsze sprawdzony sprzedawca a po drugie sam produkt posiada oczywiście kod i jest wykonany bardzo starannie.Co prawda jest to chyba jakiś rodzaj wersji Not For Sale bo był bez pudełka ale to nie powinno mieć wpływu na sam zapach).Kurcze nie wiem co o tym myśleć
|
|
|
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wersja Light jest trwalsza i lepiej ją na sobie czuję
|
|
|
|
|
|
#285 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i ze wogole wszystkie edt i edp pachna tak samo. Do Shalimar mialam podejscie w zeszlym roku i tak mna targnelo, ze nie odwazylam sie na kolejna probe. do czasu, az poznalam Shalimar Light i sie zakochalam Podeszlam wiec jeszcze raz do klasyka edt i coraz bardziej mi sie podoba
|
|
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#287 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Dziękuję za odzew |
|||
|
|
|
|
#288 |
|
Rozeznanie
|
Podeszłam do Shalimara jeszcze raz...mam w domu próbki edt i edp i od kilku dni po prostu MUSZĘ czuć je na sobie
|
|
|
|
|
#289 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: shalimar.
Od tygodnia jestem szczęśliwą posiadaczką 30 ml edp. Sa piekne
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
Ach Shalimar,mój piękny
.Bała m się,że jestem za młoda,że nie będzie mi pasował, testowałam wielokrotnie ale tylko na blotterku.Potem zaczęła kiełkować w mojej głowie myśl,żeby kupić miniaturkę i mieć tak o poprostu posiadać na własność tą legendę perfumiarstwa i wąchać,spokojnie tylko w zaciszu domowym.Było mi jednak jakoś z tą miniaturką nie po drodze bo albo ktoś zdąrzył mi sprzątnąć z przed nosa albo wachałam się za długo.Potem poznałam wersję Light,lżejszą i wydawałoby się bardziej przystępną niż obie klasyczne-pomyślałam sobie,że to mógłby byś Shalimarowy kompromis-oddaje wspaniałego jak pięknie napisała Beliczek bezczasowego ducha Shalimara ale nie jest tak hmmm...wymagający. W końcu jednak dostałam próbeczkę EDP od DorideeNaprawdę bardzo sie cieszę,że w końcu dorosłam(bo tak to chyba właśnie było) do tego,żeby prztetestować Shalimar na własnej skórze.Dzieki temu doświadczyłam tego, jak wspaniale jest go nosić,jak pięknie otula tajemniczą,cudowną mgiełką i wreszcie,że pomimo moich obaw bardzo dobrze na mnie leży,pasuje do mnie.Jest fenomenalny. |
|
|
|
|
#291 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję, Burn, no i bardzo się cieszę
Rzeczywiście jest piękny....
|
|
|
#292 |
|
Zadomowienie
|
Ja się zastanawiam nad zakupem perfumowanego balsamu do ciała i talku. W związku z tym mam (chyba głupie) pytanie do posiadaczek talku (czy talk i puder to to samo?) - jak ten talk w ogóle działa? Czy ciało musi być nasmarowane przed jego użyciem balsamem, żeby talk miał się do czego przyczepić? Ja mam suchą skórę i obawiam się, że talk po prostu ze mnie "spadnie"
. Myślę o czymś takim:http://www.perfumebay.com/5000101000.html Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Burn witaj wśród miłośniczek Shalika Mnie co prawda Light się odwidział, nie wiem dlaczego, zaczął mnie męczyć ![]() Jednak klasyk to jest to - edp znaczy. Nie do przebicia
|
|
|
|
|
|
#294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepszy od balsamu jest krem - dobrze nawilża i długo pachnie - mam na myśli ten: http://www.strawberrynet.com/product...x?ProdId=49433 Talc jest li i jedynie gadżetem Nie, nie musisz być nasmarowana balsamem, żeby talc miał się do czego przyczepić To jest taki drobniuteńko zmielony proszek, który najpierw wysypujesz na rękę (ma takie dziureczki, chyba że trafisz jeszcze wersję z gąbeczką doczepioną do otworu - tak jak w pudrach w pędzlu - to tylko wystarczy że się pacniesz kilka razy po ciałku ) a potem maziasz po ciele. Wchodzi, że tak powiem w pory Ale niestety efektu nie ma żadnego - jesteś tylko taka gładka i sucha , które to uczucie dość szybko znika, zapach jest mało intensywny i po godzinie już go nie czuć Jeśli lubisz gadżety to polecam Ci olejek do ciała - ale tu też ja wpsikałam kilka ml dodatkowo EDP, bo zapach jak dla mnie jest mało intensywny. |
|
|
|
|
|
#295 |
|
Zadomowienie
|
Szugarbejb, dziękuję Ci bardzo za wyczerpującą odpowiedź
Ten balsam, który mam na oku jest mały (100 ml), więc nawet jak się okaże niewypałem nie będę żałować
|
|
|
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma za co
Nie nie nie , balsam to nie perfumy Miłego blasamowania zatem
|
|
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja po prosbie.
Moj Shalimar ma "czapke" taka jakby nakladana (cos jak Medness Choparda) no i nie ma na nim nic zupelnie, lysiutkie jest szklo, bez wygrawerowanej nazwy Shalimar. Jest to flakon 30 ml. Czy takie dziwolagi bywaja rowniez? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wprawdzie flakon retro i złoty futerał na Shalimara ale wydaje mi się, że takie łysolce widziłam na allegro. Nie wiem czy o to chodzi
http://www.amazon.com/s/ref=nb_ss_bt...words=shalimar |
|
|
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
Tymeno, dokladnie takie lysole jak z linku, ktory podalas.
Brzydkie toto. Ale waniajet normalnie, znaczy pieknie - shalimarowo... edit- o matulu! czy ja dobrze widzialam??? cena takiego lysolka to 84 dolce? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

W Sephorze i w Douglas w GD są na bank toaletowe, w Marrionaud raczej też ... Jak coś to służę próbencją, może być nawet osobiście 

i ze wogole wszystkie edt i edp pachna tak samo.
. Myślę o czymś takim: