Shalimar Guerlain - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-02-15, 19:41   #271
Kate30
Zakorzenienie

Dot.: Shalimar Guerlain

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
Ja Ci dam

Koniecznie Ale gdzie Ty tester znajdziesz W Sephorze i w Douglas w GD są na bank toaletowe, w Marrionaud raczej też ... Jak coś to służę próbencją, może być nawet osobiście
U mnie ostatnio w sephorach i douglasie są już edp - w końcu starego roku nie było
Kate30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-15, 20:16   #272
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Cytat:
Napisane przez MARTECZKA Pokaż wiadomość
testowałam dawno dosyć "oryginała" , ale na papierku i z tego co pamiętam odnalazłam tam tylko trudną do przejścia syntetyczną wanilię w staromodnym wydaniu.

Marteczko, może nie pokazał swego uroku z powodu tegoż właśnie papierka. Pozwól mu rozwinać się na skórze, uwalnia wtedy pod wpływem ciepła cudnie dymne i skurzane nuty
Ja majac kiepskie Shalimarowe wspomnienia sprzed lat oswajałam go od wersji light przez edt na edp kończąc. Myśle jednak, że test na skórze to podstawa
tymena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-15, 21:46   #273
MARTECZKA
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
Koniecznie Ale gdzie Ty tester znajdziesz W Sephorze i w Douglas w GD są na bank toaletowe, w Marrionaud raczej też ... Jak coś to służę próbencją, może być nawet osobiście
Dziękuję pięknie - Wrocław duży - może znajdę, ale jakby co - walę do Waćpanny jak w dym!

Cytat:
Napisane przez tymena Pokaż wiadomość
Marteczko, może nie pokazał swego uroku z powodu tegoż właśnie papierka. Pozwól mu rozwinać się na skórze, uwalnia wtedy pod wpływem ciepła cudnie dymne i skurzane nuty
Ja majac kiepskie Shalimarowe wspomnienia sprzed lat oswajałam go od wersji light przez edt na edp kończąc. Myśle jednak, że test na skórze to podstawa
Rzeczywiście - pamiętam, że minutę po psiknięciu zaciągnęłam się nim stojąc na światłach i pomyślałam: "Waniliowy i babciny" - i rzuciłam papierek w śmietnikową otchłań . Chyba przetestuję "skórnie", bo tak zachwalacie,że mi to sen z powiek spędza!
MARTECZKA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-03, 17:25   #274
margitta
Zakorzenienie

Czy ma któraś z was może 30ml Shalimar? Możecie mi napisać jak wygląda zakrętka i wogóle butelka wody toaletowej? ech, bo nie wiem już czy kupiłam oryginał

Mam próbkę z Sephory i też się zakochałam w tym zapachu Na początku myślałam, ze jestem za młoda, może że za elehancki, ale ja po prostu uwielbiam takie zapachy i w końcu postanowiłam go kupić. Wszyscy naokoło też są zachwyceni I mimo wszystko uważam, że do mnie pasuje.
Stary 2007-03-03, 17:34   #275
szugarbejb
Zakorzenienie

Wklej zdjęcie swojej butelki, będzie nam łatwiej ocenić Rozumiem , że butelka budzi Twoje wątpliwości, a zapach Ci odpowiada ?
Gdzie kupowałaś ?

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-03, 21:56   #276
margitta
Zakorzenienie

kupiłam na Allegro, jeszcze nie dotarły, po przejrzeniu różnych czynników stwierdziłam, że to musi być oryginał, ale później zaczęłam szukać zdjęć i wszędzie to wygląda inaczej

Prawdę mówiąc, aż się boję umieszczać to zdjęcie - w końcu naprawdę mogłam jeszcze dopłacić, zeby być pewna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 169505449.jpg (26,1 KB, 59 załadowań)
Stary 2007-03-03, 21:57   #277
Kate30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
kupiłam na Allegro, jeszczenie dodarły, po przejrzeniu różnych czynników stwierdziłam, że to musi być oryginał, ale później zaczęłam szukać zdjęć i wszędzie to wygląda inaczej

Prawdę mówiąc, aż się boję umieszczać to zdjęcie - w końcu naprawdę mogłam jeszcze dopłacić, zeby być pewna
Koniecznie wklej - będziesz miała pewność.
Stary 2007-03-03, 22:04   #278
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

No i w porządku, to Eau de cologne - lżejsza wersja Shalimara.

Mój flakon edt ma ten sam kształt i korek też, tylko w kolorze granatowym. Swoja drogą jestem ciekawa tej wersji Shalimara.
Stary 2007-03-03, 22:08   #279
Kate30
Zakorzenienie

Cytat:
No i w porządku, to Eau de cologne - lżejsza wersja Shalimara.

Mój flakon edt ma ten sam kształt i korek też, tylko w kolorze granatowym
Stary 2007-03-03, 22:22   #280
margitta
Zakorzenienie

cóz, prawdę mówiąc nie miałam pojęcia, że są też takie wersje. Ale może dzięki temu będą się bardziej nadawały na co dzień.

Dziękuję za pomoc
Stary 2007-03-03, 22:24   #281
Kate30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
cóz, prawdę mówiąc nie miałam pojęcia, że są też takie wersje. Ale może dzięki temu będą się bardziej nadawały na co dzień.

Dziękuję za pomoc
Każdy Shali jest idealny na co dzień Margitto

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-03, 22:32   #282
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

A ja mam problem.Mój Shali (EDT) jakoś kipsko się trzyma.Po 2-3 godzinkach zostaje po nim tylko wspomnienie.Nie wiem,czy jeszcze któreś z Was tak miała czy jestem ewenementem.Co prawda ostatnio mam wogóle wrażenie,że zapachy nawet te mi dobrze znane trzymają się krócej niz zwykle.Mam nadzieję,że to przejdzie ale tak czy siak jestem trochę zaniepokojona.Ale to chyba niemożliwe,żeby z samym produktem było coś nie tak(po pierwsze sprawdzony sprzedawca a po drugie sam produkt posiada oczywiście kod i jest wykonany bardzo starannie.Co prawda jest to chyba jakiś rodzaj wersji Not For Sale bo był bez pudełka ale to nie powinno mieć wpływu na sam zapach).Kurcze nie wiem co o tym myśleć
Stary 2007-03-03, 22:38   #283
Kate30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez burn-it-up Pokaż wiadomość
A ja mam problem.Mój Shali (EDT) jakoś kipsko się trzyma.Po 2-3 godzinkach zostaje po nim tylko wspomnienie.Nie wiem,czy jeszcze któreś z Was tak miała czy jestem ewenementem.Co prawda ostatnio mam wogóle wrażenie,że zapachy nawet te mi dobrze znane trzymają się krócej niz zwykle.Mam nadzieję,że to przejdzie ale tak czy siak jestem trochę zaniepokojona.Ale to chyba niemożliwe,żeby z samym produktem było coś nie tak(po pierwsze sprawdzony sprzedawca a po drugie sam produkt posiada oczywiście kod i jest wykonany bardzo starannie.Co prawda jest to chyba jakiś rodzaj wersji Not For Sale bo był bez pudełka ale to nie powinno mieć wpływu na sam zapach).Kurcze nie wiem co o tym myśleć
Burn - edt ustępuje trwałością edp to normalne , nie przejmuj się napewno wszystko jest w porządku z twoją wodą.
Stary 2007-03-03, 22:41   #284
joasiak1
Zakorzenienie

GG do joasiak1

Cytat:
Na mnie też trwa nie tak długo, jak chciałabym, dlatego zapobiegawczo wylewam zawsze na siebie pół butelki...
Wersja Light jest trwalsza i lepiej ją na sobie czuję
joasiak1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-03, 22:42   #285
kasiahan
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kate30 Pokaż wiadomość
U mnie ostatnio w sephorach i douglasie są już edp - w końcu starego roku nie było
A u mnie w sephoro-douglasach tylko edt i jeszcze pani uparcie twierdzi, ze pachnie identycznie, jak edp i ze wogole wszystkie edt i edp pachna tak samo.
Do Shalimar mialam podejscie w zeszlym roku i tak mna targnelo, ze nie odwazylam sie na kolejna probe. do czasu, az poznalam Shalimar Light i sie zakochalam.
Podeszlam wiec jeszcze raz do klasyka edt i coraz bardziej mi sie podoba Mam wrazenie, ze jest to zapach, ktory wogole sie nie zestarzal. Sa takie zapachy, w ktorych czuc poprzednia epoke. A Shalimar ma sie swietnie, jest - jak napisala Beliczek - bezczasowy. Genialny!!

kasiahan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-03, 22:44   #286
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Cytat:
Burn, myślę, że mamy swoje edt z tego zamego źródła. Ja nabyłam u zakątka... Na mnie trzyma się cały dzień. Psikam się o 6 rano a wieczorem jeszcze czuję.
Stary 2007-03-03, 22:49   #287
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Cytat:
Napisane przez Kate30 Pokaż wiadomość
Burn - edt ustępuje trwałością edp to normalne , nie przejmuj się napewno wszystko jest w porządku z twoją wodą.
To fakt EDP jest na mnie rzeczywiście dużo bardziej trwałe.

Cytat:
Napisane przez joasiak1 Pokaż wiadomość
Na mnie też trwa nie tak długo, jak chciałabym, dlatego zapobiegawczo wylewam zawsze na siebie pół butelki...
Wersja Light jest trwalsza i lepiej ją na sobie czuję
Ja po testach wrrsji Light(co prawda tylko z próbki ale zawsze) też miałam takie wrażenie.

Cytat:
Burn, myślę, że mamy swoje edt z tego zamego źródła. Ja nabyłam u zakątka... Na mnie trzyma się cały dzień. Psikam się o 6 rano a wieczorem jeszcze czuję.
Tak,też mam od zakątka.No to uspokoiłyście mnie dziewczyny-mogę spać spokojnie i śnic o 2 pozostałych trwalszych wersjach.Dziękuję za odzew
Stary 2007-03-07, 16:55   #288
ETERNITY
Rozeznanie

Podeszłam do Shalimara jeszcze raz...mam w domu próbki edt i edp i od kilku dni po prostu MUSZĘ czuć je na sobie.Edt sa delikatne, bez tej brudnej nuty jaka cechuje edp..No i wreszcie czuję to o czym w pierwszym poście tego wątku pisała Beliczek-ten taniec waniliiChyba pH skóry mi się zmieniło,bo jak testowałam kiedyś to obie wersje były takie przygaszone
ETERNITY jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-08, 18:45   #289
Chatte96
Zadomowienie

Dot.: shalimar.

Od tygodnia jestem szczęśliwą posiadaczką 30 ml edp. Sa piekne
Chatte96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-08, 20:37   #290
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Ach Shalimar,mój piękny .Żałuję że tak długo się go obawiała,podobał mi się odkąd go poznałam(jakieś 3 lata temu) ale nie chciałam kupić,wydawał się groźny,niedostępny.Bała m się,że jestem za młoda,że nie będzie mi pasował, testowałam wielokrotnie ale tylko na blotterku.Potem zaczęła kiełkować w mojej głowie myśl,żeby kupić miniaturkę i mieć tak o poprostu posiadać na własność tą legendę perfumiarstwa i wąchać,spokojnie tylko w zaciszu domowym.Było mi jednak jakoś z tą miniaturką nie po drodze bo albo ktoś zdąrzył mi sprzątnąć z przed nosa albo wachałam się za długo.Potem poznałam wersję Light,lżejszą i wydawałoby się bardziej przystępną niż obie klasyczne-pomyślałam sobie,że to mógłby byś Shalimarowy kompromis-oddaje wspaniałego jak pięknie napisała Beliczek bezczasowego ducha Shalimara ale nie jest tak hmmm...wymagający. W końcu jednak dostałam próbeczkę EDP od Doridee i wreszcie sie przełamałam.Przetestowała m na skórze i pokchałam,pokochała m właśnie to jak zachowuje sie na skórze,jak pięknie zmienia się od pierwszych minut.Ostatecznie kupiłam EDT(na mnie bardziej waniliowy ale troszkę bardziej wytrawny niż EDP w którym to bardziej ujawaniają sie cytrusy i ciężka,pudrowa słodycz)ale odrazu potem zapragęłam i EDP.Udało mi się upolować,teaz został już tylko Light do namierzenia.
Naprawdę bardzo sie cieszę,że w końcu dorosłam(bo tak to chyba właśnie było) do tego,żeby prztetestować Shalimar na własnej skórze.Dzieki temu doświadczyłam tego, jak wspaniale jest go nosić,jak pięknie otula tajemniczą,cudowną mgiełką i wreszcie,że pomimo moich obaw bardzo dobrze na mnie leży,pasuje do mnie.Jest fenomenalny.
Stary 2007-03-09, 00:07   #291
gosiunia22
Zadomowienie

Gratuluję, Burn, no i bardzo się cieszę Rzeczywiście jest piękny....

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-09, 00:58   #292
tornado
Zadomowienie

Ja się zastanawiam nad zakupem perfumowanego balsamu do ciała i talku. W związku z tym mam (chyba głupie) pytanie do posiadaczek talku (czy talk i puder to to samo?) - jak ten talk w ogóle działa? Czy ciało musi być nasmarowane przed jego użyciem balsamem, żeby talk miał się do czego przyczepić? Ja mam suchą skórę i obawiam się, że talk po prostu ze mnie "spadnie". Myślę o czymś takim:

http://www.perfumebay.com/5000101000.html

Z góry dziękuję za pomoc.
tornado jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-09, 06:04   #293
Kate30
Zakorzenienie

Cytat:
Ach Shalimar,mój piękny .Żałuję że tak długo się go obawiała,podobał mi się odkąd go poznałam(jakieś 3 lata temu) ale nie chciałam kupić,wydawał się groźny,niedostępny.Bała m się,że jestem za młoda,że nie będzie mi pasował, testowałam wielokrotnie ale tylko na blotterku.Potem zaczęła kiełkować w mojej głowie myśl,żeby kupić miniaturkę i mieć tak o poprostu posiadać na własność tą legendę perfumiarstwa i wąchać,spokojnie tylko w zaciszu domowym.Było mi jednak jakoś z tą miniaturką nie po drodze bo albo ktoś zdąrzył mi sprzątnąć z przed nosa albo wachałam się za długo.Potem poznałam wersję Light,lżejszą i wydawałoby się bardziej przystępną niż obie klasyczne-pomyślałam sobie,że to mógłby byś Shalimarowy kompromis-oddaje wspaniałego jak pięknie napisała Beliczek bezczasowego ducha Shalimara ale nie jest tak hmmm...wymagający. W końcu jednak dostałam próbeczkę EDP od Doridee i wreszcie sie przełamałam.Przetestowała m na skórze i pokchałam,pokochała m właśnie to jak zachowuje sie na skórze,jak pięknie zmienia się od pierwszych minut.Ostatecznie kupiłam EDT(na mnie bardziej waniliowy ale troszkę bardziej wytrawny niż EDP w którym to bardziej ujawaniają sie cytrusy i ciężka,pudrowa słodycz)ale odrazu potem zapragęłam i EDP.Udało mi się upolować,teaz został już tylko Light do namierzenia.
Naprawdę bardzo sie cieszę,że w końcu dorosłam(bo tak to chyba właśnie było) do tego,żeby prztetestować Shalimar na własnej skórze.Dzieki temu doświadczyłam tego, jak wspaniale jest go nosić,jak pięknie otula tajemniczą,cudowną mgiełką i wreszcie,że pomimo moich obaw bardzo dobrze na mnie leży,pasuje do mnie.Jest fenomenalny.

Burn
witaj wśród miłośniczek Shalika

Mnie co prawda Light się odwidział, nie wiem dlaczego, zaczął mnie męczyć

Jednak klasyk to jest to - edp znaczy.
Nie do przebicia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-09, 15:46   #294
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tornado Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiam nad zakupem perfumowanego balsamu do ciała i talku. W związku z tym mam (chyba głupie) pytanie do posiadaczek talku (czy talk i puder to to samo?) - jak ten talk w ogóle działa? Czy ciało musi być nasmarowane przed jego użyciem balsamem, żeby talk miał się do czego przyczepić? Ja mam suchą skórę i obawiam się, że talk po prostu ze mnie "spadnie". Myślę o czymś takim:

http://www.perfumebay.com/5000101000.html

Z góry dziękuję za pomoc.
Balsam perfumowany to dobry pomysł, jednak stosowany przez dłuższy czas wysusza skórę - przynajmniej u mnie. Niestety ma mało substancji nawilżających a masę chemii, wobec czego jeśli lubisz takie kosmetyki radziłabym Ci zakupić nieperfumowany balsam do ciała (np. z serii AA) i do tego "wpsikanie" kilku kropel EDP - efekt jest sto razy lepszy i bardziej intensywny.

Lepszy od balsamu jest krem - dobrze nawilża i długo pachnie - mam na myśli ten:
http://www.strawberrynet.com/product...x?ProdId=49433

Talc jest li i jedynie gadżetem Nie, nie musisz być nasmarowana balsamem, żeby talc miał się do czego przyczepić To jest taki drobniuteńko zmielony proszek, który najpierw wysypujesz na rękę (ma takie dziureczki, chyba że trafisz jeszcze wersję z gąbeczką doczepioną do otworu - tak jak w pudrach w pędzlu - to tylko wystarczy że się pacniesz kilka razy po ciałku ) a potem maziasz po ciele. Wchodzi, że tak powiem w pory Ale niestety efektu nie ma żadnego - jesteś tylko taka gładka i sucha , które to uczucie dość szybko znika, zapach jest mało intensywny i po godzinie już go nie czuć

Jeśli lubisz gadżety to polecam Ci olejek do ciała - ale tu też ja wpsikałam kilka ml dodatkowo EDP, bo zapach jak dla mnie jest mało intensywny. Ale bardzo miło wygładza skórę i tak ją fajnie rozświetla jak już się wchłonie

Cytat:
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
Stary 2007-03-09, 18:07   #295
tornado
Zadomowienie

Szugarbejb, dziękuję Ci bardzo za wyczerpującą odpowiedź Z talku wobec tego zrezygnuję, ale na balsam się chyba skuszę, gdyż obiecałam sobie, że następny flakon perfum zakupię dopiero wtedy, gdy pozbędę się jakiegoś z mojej kolekcji. Na to się w ciągu najbliższych dwóch miesięcy nie zanosi, a balsam to w końcu nie perfumy Ten balsam, który mam na oku jest mały (100 ml), więc nawet jak się okaże niewypałem nie będę żałować
tornado jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-09, 18:11   #296
szugarbejb
Zakorzenienie

Nie ma za co Nie nie nie , balsam to nie perfumy Miłego blasamowania zatem

Cytat:
(...)
Stary 2007-03-26, 18:04   #297
Dorota-Coco
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja po prosbie.
Moj Shalimar ma "czapke" taka jakby nakladana (cos jak Medness Choparda) no i nie ma na nim nic zupelnie, lysiutkie jest szklo, bez wygrawerowanej nazwy Shalimar.
Jest to flakon 30 ml. Czy takie dziwolagi bywaja rowniez?
Dorota-Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-26, 18:32   #298
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Mam wprawdzie flakon retro i złoty futerał na Shalimara ale wydaje mi się, że takie łysolce widziłam na allegro. Nie wiem czy o to chodzi

http://www.amazon.com/s/ref=nb_ss_bt...words=shalimar
Stary 2007-03-26, 18:37   #299
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Cytat:
Mam wprawdzie flakon retro i złoty futerał na Shalimara ale wydaje mi się, że takie łysolce widziłam na allegro. Nie wiem czy o to chodzi

http://www.amazon.com/s/ref=nb_ss_bt...words=shalimar
Jeżeli o to chodzi to ja mam właśnie takego 30ml golaska
Stary 2007-03-26, 19:28   #300
Dorota-Coco
Zakorzenienie

Tymeno, dokladnie takie lysole jak z linku, ktory podalas.
Brzydkie toto. Ale waniajet normalnie, znaczy pieknie - shalimarowo...

edit- o matulu! czy ja dobrze widzialam??? cena takiego lysolka to 84 dolce?
Dorota-Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości