|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
Cytat:
Jutro o 16:00 USG. Chcę potwierdzenia Kingi. Dość siusiaków.---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki ![]() Poproszę i za mnie mam na 16:00 Oczywiście wszystkiego naj, naj na jutrzejszą okazję
Maciek 12-08-1997Edytowane przez bmma Czas edycji: 2012-10-14 o 21:58 |
||
|
|
|
#3032 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a ja sie pochwale mój synuś dzisiaj się ładnie w brzuszku przewracał znowu go czułam
|
|
#3034 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja też prosze o kciuki tak od 17
![]() W nocy miałam szalone sny związane z wizytą... w tym o płci dzidziusia. Najpierw byłw idoczny siusiak, a potem pani doktor telefonicznie określała płeć dziecka i wyszła dziewoja Ciekawe czy dzisiaj coś nam nasza gwiazdka pokaże
|
|
#3035 |
|
Zadomowienie
|
no to trzymam kciuki od 16 do18 z min
ja mam wizyte w piatek ale bez usg bo ta przyjemnosc 50 zł a tak dostane skierowanie na na nfz mi zrobia tylko musze sie zapisac pewnie ok 20 tyg bede miała własnie sobie uswiadomiłam ze do czwartku musze wybrac się na badania znowu wykują mnie za wsze czasy teraz.. ale nic todziewczyny w ta niedzile dostalismy zaproszenie na chrzciny myslicie ze ksiązka z basniami bezie dobrym prezentem ??
|
#3036 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczynki!
Dziś idę na USG i mam nadzieję, że w końcu poznam płeć maluszka, a przede wszystkim dowiem się, że wszystko z nim w porządku. Ostatni tydzień przyprawił mnie o niezłego schiza więc będę szczęśliwa jak zobaczę jak się rusza. W związku z tym muszę jeszcze kupić coś słodkiego by go zachęcić ![]() Kupiłam wczoraj fajny magazyn- Dobra Mama. Akurat były w prezencie 3 numery za 4,90 i naprawdę mi się spodobał. Wiele potrzebnych informacji- od przebiegu porodu do krwi pępowinowej oraz obaw ojca będącego przy porodzie. Myślę, że będzie to fajna lektura
|
|
#3037 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie, wczoraj myślałam, że już będzie coraz lepiej nawet po południu wyszłam na pół godz z domu poszliśmy do lasu z TZ. A dzisiaj gardło w jeszcze gorszym stanie, węzły powiększone,no masakra
A teraz w Tvn pokazywali pogodę u mnie ma być 20st i jeszcze takie przysłowie powiedzieli;Jaki październik taki marzec wie o tym nie jeden starzec Cytat:
Cytat:
za dzisiejszą wizytęi Wszystkiego Najlepszego z okazji pierwszej rocznicy Cytat:
za wizytę
|
|||
|
|
|
#3038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem koniakowym dzieckiem. moja matka cala ciaze lezala w szpitalu i z zalecenia i na polecenie ordynatora pila codziennie kieliszek koniaku... - rozrzedza krew i podnosi cisnienie. dla mnie szok ale przynajmniej wiem dlaczego jestem alkoholiczka... Cytat:
tez mnie pakiet za dobra cene skusil i jestem zadowolona. Dziewczynki trzymam kciuki za wizyty! Ptaszysko wszystkiego pieknego z okazji rocznicy!
|
|
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzieś z 50tkę miała lekarka. Głupia baba.
|
|
#3040 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() za udane wizyty ![]() ja kolejny dzień z samopoczuciem do ![]() Cytat:
) pan grubo po 60.
|
|
#3041 |
|
Zadomowienie
|
No i d... z mojego usg
Mój lekarz jest na urlopie... Ech...czyli 1,5 tyg znów czekać. Smutno mi, bo boje się o małego. Chyba zapytam męża czy spróbujemy dziś prywatnie pójść
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio wypiłam z 5 łyczków piwa - boskie było...
Ale za rok, może 2 znów będę mogła i pewnie już nie będę chciała...
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i do dzis za kazdym razem matka mu stawia swieczke na grobie i dziekuje ze mnie ma ![]() w ogole jak mi czytala wypis ze szpitala, to obie w szoku bylysmy, bo jednym z lekow byl taki na bazie wyciagu z maku.
|
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
Też myślę, że jak masz się stresować, to lepiej iść i zapłacić i mieć spokój.
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
jak cos cie nie pokoi to nawet sie nie zastanawiaj
|
|
#3046 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej gaduły
![]() Dragusia super fotki ![]() Cytat:
za wizyte i kolejnego chłopaka![]() Cytat:
a mój maluszek ma termin na 7.03. wiec bede miec prezent na urodziny
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
Moja matka paliła całą ciążę i wcale nie mniej - twierdzi, że żaden lekarz jej nie odradzał palenia w ciąży. To były czasy... może buja, kto ją wie.
A kiedyś widziałam książeczkę zdrowia dziecka z końca lat 70tych, gdzie te podstawowe info jest o wadze urodzeniowej, wymiarach etc. i zalecenia, jak dalej pielęgnować dziecko i jest zalecenie, żeby po 2 tygodniach życia zacząć wprowadzać soki cytrusowe. Teraz zaleca się po roku najwcześniej.
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak sie zaczeli rozgladac za sokami dla dziecka to akurat po roku rzucili ![]() Inne czasy, inne zalecenia. Widac to tez dobrze na przykladzie karmienia piersia. Akurat moja matka karmila, ale duzo kobiet z zalozenia odstawialo.
|
|
|
#3049 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3050 |
|
Zadomowienie
|
Mieliśmy w planach, że dziś pójdę normalnie na USG na nfz, a jesli nie uda nam się poznać płci maleństwa, to wybierzemy się prywatnie na 3D. No, ale dziś jak już z nim rozmawiałam, to stwierdził, że się nie wyrobi czasowo by ze mną zajechać. Czyli muszę czekać... Dobija mnie to.
Nie krwawię, nie mam żadnych dolegliwości, które powinny mnie niepokoić. No, ale.... W zeszłym tygodniu przez 4 dni miałam naprawdę napięty brzuch, który bardzo mnie bolał. Teraz już to minęło, ale trochę się obawiam o co tak naprawdę chodzi. Popłakałam się... Glupia jakaś jestem. Będę teraz siedzieć cały dzień i kombinować ://
|
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja od rana w pracy weekend u rodziców z dala od komputera nie dość że źle to mdłości wróciły Idę was poczytać buziakimiłego dzionka kochane
|
|
|
|
#3052 | |||
|
Zakorzenienie
|
kolejna strona
tylko nie piszcie za dużo zanim nie nadrobie ![]() Cytat:
Cytat:
co innego moja 3.5 latka jak zostawiam ją na wypłakanie w sytuacji gdy coś zbroi albo płacze nie wiadomo po co to i tak jak skończy to sie wyprzytulamy. Bo jak płacze ze cos ją boli czy sie przewroci to choć taka duża to tez ją wytule zawsze. A takie malutkie bezbronne i płaczące eh serce by pękłoCytat:
) i pod koniec tez wyrżnełam na lód, niby nie mocno i nic sie nie stało ale poleciałam na usg jeszcze w tym samym tygodniu zeby sprawdzic czy nic sie nie stało
|
|
#3053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie cały czas boli brzuch ale żadnych plamień nie mam więc tłumaczę sobie że wszystko się rozpycha i miejsce się robi dla dzidziusia i że to dobry znak, bo jak dzidziuś rośnie ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Dziewczyny tak piszecie o tych wizytach i cenach a mój ginekolog powiedział, że za każdą wizytę bierze 150 zł czyli normalnie tak jak wcześniej do niego chodziłam przed ciążą. Choć na wizycie potwierdzającej ciążę wziął tylko 100 zł. Ostatnio miałam prenatalne, genetyczne i dzwonię do niego ile ta przyjemność kosztuje a on mi na to, że każda wizyta w ciąży 150 zł nie ważne czy genetyczne, czy 3d czy filmik nagrywa wszystko jest w tej kwocie i nigdy więcej nie zawała chyba że ogólnie będą podwyżki Miło mnie zaskoczył.
|
|
|
|
|
#3054 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
Jak tam po weekendzie? ![]() Mnie mąż zabrał do lasu na grzyby i chodziliśmy 3 godziny! Nogi mnie bolały, plecy mnie bolały ale warto było Dziś zaczynamy 14tc! Z tej oto okazji muszę dziś jechać do sklepu kupic nowe spodnie bo w żadne sie juz nie mieszcze.. najgorsze ze nie wchodze nawet w dresowe ktore kupilam moze 3 tygodnie temu i wtedy były takie fajne luzne ![]() Przy okazji chce sie wybrac do Ikei poogladac co tam maja ciekawego dla dzieciaczkow Mamy w planach przeprowadzke za niedlugo wiec mozna sie powoli rozejrzeć za mebelkami, łóżeczkiem, dekoracją, itp Póki nie znamy płci jedziemy nacieszyć oko ![]() czarny flamaster ja byłam na wizycie we wrześniu a muszę czekać prawie do listopada.. tez sie martwie czy wszystko ok ale trzeba wierzyć, że tam w środku jest wszystko dobrze! |
|
|
|
#3055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3056 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zadzwoniłam do mojego gina z tymi mdłościami, wymiotami i bólami głowy - mam zrobić TSH i się na wszelki wypadek u niego pokazać... ehh a było tak pięknie i nic mnie nie bolało, jak widać nie zna się dnia ani godziny Jak tak dalej pójdzie od jutra biorę l4.
|
|
#3057 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a kończę 19tc.. ![]() oglądałam.. taki miałam stres jakbym to ja miała skakać.. ![]() ![]() Cytat:
moja teściowa też 50 i mówi że piła wino w ciąży i że można i mi wciska.. może te roczniki tak mają.. ![]() Cytat:
![]() i wszystkiego naj naj.. ![]() Cytat:
![]() ja ledwo patrzę na oczy, jestem tak bardzo zmęczona.. niewyspana.. jeszcze wieje na podwórku tak strasznie.. ![]() ale dziś wizyta! 14.40.. więc trzymajcie kciuki, potwierdzamy siusiaka.. zobaczymy co to będzie.. ![]()
|
|
#3058 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytę
|
|
#3059 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mi tez twardnieje brzuch i lekarka kazała brac no -spe 3x1 żeby sie macica nie obnizała i zeby była miękka. Takie chyba urody ciązy, ze a to cos boli a to szczyka.Szefowa, która jest w 4 ciązy mówiła, ze jak brzuch twardnieje, to jej położna kazała lezeć na pieska- tzn. kleknąć, podeprzec sie rekami i pupa do góry;p ok 10 min. dziennie, to wtedy szyjka odpoczywa a dzidziol idzie do góy trochę
Nie wiem czy to prawda, ale chyba nie zaszkodzi 3mam kciuki za wizyty i życze udanego słonecznego dnia
|
|
|
|
#3060 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tzn ja swoją mam... Tak sobie jeszcze myślę, że sikorka to też ptaszek hihihi Moja mama paliła od liceum, pali nadal ale w ciąży podobno ją odrzuciło. Bardzo przeszkadzał jej dym... była w ogóle wrażliwa na zapachy... tato wszystkie wody kolońskie wyrzucał ![]() Ale wczoraj miałam akcję - dostałam takiego ataku płaczu, aż się zanosiłam... nawet w tym ataku zadzwoniłam do mamusi... tak mi źle było. Tym bardziej, że TŻ na mnie nakrzyczał, że ryczę a nic mi się nie stało... a stało się dużo! Zgubiłam gdzieś mojego kotka wyhaftowanego krzyżykami, który był już na finiszu... Przegrzebałam całe mieszkanie i nie znalazłam, a za to zobaczyłam gdzie mamy tony kurzu i przeraził mnie ten bałagan... Ostatecznie zguba się znalazła - gdzieś na szafie moja reklamóweczka z nićmi i kotem się znalazła... oczywiście jak się znalazła dalej szlochałam, a łzy jak grochy mi leciały... Nigdy w życiu tak nie miałam... takiego ataku płaczu o nic
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

przyznać się ;p
o 16:00 USG.
Chcę potwierdzenia Kingi. Dość siusiaków.

ja mam wizyte w piatek ale bez usg bo ta przyjemnosc 50 zł a tak dostane skierowanie na na nfz mi zrobia tylko musze sie zapisac
i jeszcze takie przysłowie powiedzieli;
za dzisiejszą wizytę

Mój lekarz jest na urlopie... Ech...czyli 1,5 tyg znów czekać. Smutno mi, bo boje się o małego. Chyba zapytam męża czy spróbujemy dziś prywatnie pójść 
05.07.2008 

co innego moja 3.5 latka jak zostawiam ją na wypłakanie w sytuacji gdy coś zbroi albo płacze nie wiadomo po co to i tak jak skończy to sie wyprzytulamy. Bo jak płacze ze cos ją boli czy sie przewroci to choć taka duża to tez ją wytule zawsze. A takie malutkie bezbronne i płaczące eh serce by pękło