|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV
producent Amal II - model Kinga
Cytat:
Co do spania - to ja mam natomiast bardzo zdrowy sen.. zasypiam zanim głowa dotknie poduszki.. a śpię tak głęboko, że pół domu można wynieść.. martwie się, czy dziecka płacz w nocy usłysze ![]() A co do Lidla - to fakt - mój znajomy pracował jako ochroniarz w naszym lokalnym to opisywał jakie akcje się działy gdy były jakieś atrakcyjne oferty. Co najlepsze - mega promocja w TV i w ogóle - a do sklepu przychodziło po kilka sztuk tylko. Ludzie sobie z rąk wydzierają. Taa.. no masakra..
|
|
#783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na wszystko.... Mnie najbardziej wkurza, jak się upierają, że to wszyscy muszą mnie odiwedzić, bo ja musze leżeć :| a może to ja bym chciała do kogoś pojsc na chwilke, bo po pierwsze nie musze latać przy kims, w koncu sobie gdzies wyjde bo cały czas siedze w domu, i moge w kazdej chwili wyjsc, a jak juz u mnie ktos siedzi to przecież nie powiem idz sobie bo muszę sie polozyc........ kurde dzis kolezanka do mnie przychodzi o 12 i to chyba dlatego taki humor mam ... nienawidze jak ktos do mnie przychodzi chyba mi się w głowie porąbało przez to leżenie od lipca...O bożeeeee
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki
Nie było nas całe weekend ktoś streści co się działo ? My w sobotkę zaczęliśmy 31 t.c
|
#785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a przez weekend z najważniejszych rzeczy: ausente i Landi w szpitalu ze skurczami, z Laurką Muminka lepiej, Livdragon jutro będzie mieć cc a tak raczej leniwy weekend
Mikołaj Edytowane przez gusiak23 Czas edycji: 2012-10-15 o 09:52 |
||
|
|
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do lidla to wlasnie mogliby dac wiecej skoro idzie jak swieze bulki no nie?? |
|
|
|
|
#787 |
|
Zadomowienie
|
ja wiem że to wynik ograniczenia diety ale ludzie lubą gadać.
na reklamce to wygląda fanie ciekawe jak w naprawdę to wygląda
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
czas chyba na sniadanie co?? ja niezwyczajna...zazwyczaj jem o 11
ale wypilam actimelka.maluch mnie od wczoraj tak smyra ze szok
|
|
|
|
#789 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry kochane
Dziś mnie też sprzątania trochę czeka bo mąż wymalował w weekend dzieciaczkom pokój i wczoraj nie zdązyłam wszystkiego ogarnąc.Trochę sie boję żeby mnie nie daj boziu nie wzięło ale będę sobie pomału robić .W piątek byliśmy na wizycie.Ale był tylko paluch grzebaluch.Zapytałam więc ile jego zdaniem i doświadczeniem powinnam jeszcze wytrzymać.Więc stwierdził, że szyjka jeszcze wysoko ,brzuch idealny i spokojnie 2 lub 3 tygodnie jeszcze powinnam dać rade.No dobra zobaczymy - ambitny ten lekarz .A wczoraj zaczęlismy 35 tc. |
|
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
Marti niezła akcja w tym lidlu
W końcu się ubrałam, ukroiłam sobie kawałek mojego pysznego piernika i będę oglądać serial teraz
|
#791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę i tydzień. Ale nie forsuj się przy sprzątaniu.
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
cześć!
ależ ja mam fatalne noce ostatnio ; / co chwila chodzę siusiu, zasnąć nie mogę, a mimo to wstaję wcześnie ; / nawet tż stwierdził, że ostatnio mało sypiam ... dziś szaro i buro za oknem to może zacznę pomału pakować swoje rzeczy do przeprowadzki. |
|
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
Marti dobrze ze krzyknelas na tych ludzi, bo na serio w takim amoku mogą krzywdę zrobic i nie patrzą na nic i na nikogo, zwłaszcza ze w zwykłej kolejce ludzie ślepna szybko jak ciezarna za nimi stanie
A mnie jak nic wczoraj teściowa otrula grzybami...no niby były juz sprawdzane, przeżyli bo muchomora nie było, wszyscy dobrze sie czuli a mnie wczoraj tak po nich brzuch rozbolal ciężka noc miałam, aż Tz musiałam do salonu wygonic zeby w spokoju stekac i sie wiercic na łóżku no i nie wsluchiwac sie w jego chrapanieNa szczęście dzisiaj juz ok. a no i dzisiaj 33 tydzien ![]() Ja po recznik z biedro chyba pójdę, mam w bloku więc zarzuce szlafrok i o 7 jestem nie no żartuje, ale chyba wezmę jeden bo mam 2 takie większe ale płaciłam po ok 35 zł a tutaj w komplecie są 3 rzeczy niby i chyba taki wezmę do szpitala zamiast wygotowywac jakiś swój.
|
|
#794 |
|
Rozeznanie
|
Witam Panie.
Miałam wstać o 7. Dzięki Bogu i memu mężowi, który zadzwonił dopiero o 9 wstałam 2 godz później. Mam tyle roboty dziś :/ jak czytam ile Wy już narobiłyście to mi słabo. A jutro obrona. Stresuję się :/ Muminku Mam córcię zucha!
|
|
|
|
#795 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
gratulację za te nowe tygodnie : D i kciuki za te dzisiejsze wizyty!
|
|
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje
Cytat:
![]() a co do obrony, będzie dobrze. Będziemy trzymać mocno kciuki
|
|
#799 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anetko a Ty bedziesz rodzila sn?? czy jak sie po prostu zacznie to zrobia cc??Cytat:
![]() ja grzybow nie lubie ale ponoc ciezkie sa-biedna sie umeczylas Cytat:
bedzie dobrze!!odpisal sprzedawca i anuluje ta jedna wode ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- dora ide zjesc ... z rozsadku to uczynie:P ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- i chyba znow mam dzis dzien pt-skurcz :/ |
|||
|
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
to sprzedawca ok.
U nas włąśnie na sr, położna opowiadała, że ostatnio odwiedzała koleżankę w szpitalu, która urodziła dziecko i jej sąsiadka urodziła bliźniaki sn. Zaskoczona byłam, bo myślałam, że ciąże mnogie to raczej cc
|
#801 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sumie za 10 dni wizyta to może chociaż do niej wytrzymam ![]() Masz racje dzieciaczki i tak wyjdą kiedy im się zechce No i jeszcze muszę brać ten obrzydliwy antybiotyk na to ucho bo doktor (gin) stwierdził,że bez tego się nie obejdzie ponieważ takie zapalenie ucha moze jeszcze gorzej wpłynąć na płód niż antybiotyk własnie.A dodam,że od laryngologa dostałam tylko maść. Edytowane przez anett234 Czas edycji: 2012-10-15 o 10:13 |
|
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
![]() martuś niezle z tym lidlem..szok! nie nadrobilam wiec malo co wiem, gardlo cos mnie boli kia mia zaakaceptowalam przyjaźń ![]() widzialam na fb , że ausente jeszcze w szpitalu |
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
współczuję
a co do skurczy, to ja już nie wiem. |Wczoraj mi po południu tak mocno brzuch twardniał i to było bardzo nieprzyjemne uczucie, nie wiem czy to te skurcze czy nie wiadomo co
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czemu![]() ja tez mam glupie sny od dwoch dni sni mi sie , ze latam po szpiatlach polozniczych ![]() ja mysle o sobie, ze spokojnei do terminu wytrzymam no ale zobaczymy..narazie skurcze mi przeszły, maly fika , jedyne co to moi strasznie na pecherz naciska i w nocyh dzis bylam 11 razy (!!) ...masakra..a przed snem to chyba w ciagu 2 godz ze 20 razy..no i spac nei moge i zgaga ale to standard
|
|
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#807 | |
|
Zakorzenienie
|
nie można i ubolewam nad tym zawsze
![]() Cytat:
![]() ![]() ale mnie jajniki bolą. Znaczy takie mam wrażenie, że to jajniki .. oba.... tak kłują, bolą... aż nie mogę się wyprostować.. też tak macie czasem? a w nocy mnie brzuch bolał po obu stronach pępka i był takie twardy... to hcyba te skurcze braxtona
|
|
|
#808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dawno nie miałam USG może się poodwracały.Jak leżałam w szpitalu to jedno było główka do dołu a drugie skośnie - moze się chociaż dzieci o cc postarają
|
|
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie ze istnieje zwolnienie dla ojca do opieki nad żona po porodzie aż 2 tyg?oczywiscie nie każdy bedzie chciał wystawić bo stwierdzi ze opieki nie wymagamy (ja uważam ze wymagamy bez dwóch zdań) no i to juz trzeba w szpitalu o to prosić.
Micia z opisu pasuje na braxtona. Mnie np jeszcze nic nie bolało ale czasami wieczorem tez brzuch twardnieje i to tez podobno moze być B.
Edytowane przez Gabi2 Czas edycji: 2012-10-15 o 10:20 |
|
|
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.

ale powiem Ci ze ja nie lepsze
tylko jakos dzisiejszego nie pamietam
pierwszy raz tak z rana tam przyjechalam-nigdy na nic sie nie czailam jak nawet cos bylo szlam po polduniu.to jeszcze nic.jak sie drzwi otworzyly to tak jak w tym linku co ostatnio pokazaywalam na otwarcie biedronki 

i wymyslam najrozniejsze rzeczy zeby odwolac spotkanie...najlepiej mi samej bez kitu...az glupio
nawet snu nie potrzebuje
dzis kolezanka do mnie przychodzi o 12 i to chyba dlatego taki humor mam ... nienawidze jak ktos do mnie przychodzi 

ciężka noc miałam, aż Tz musiałam do salonu wygonic zeby w spokoju stekac i sie wiercic na łóżku no i nie wsluchiwac sie w jego chrapanie
bedzie dobrze!!
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)