Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 14. - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-15, 10:04   #3061
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 14.

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość

jak to nie ma?Przeciez zawsze masz o czym
Jak weekend?
Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Chodziło mi o to , że jesteś pozytywnie zakręcona
Nie no, dziewczyny, na prawdę dostrzegam ironię w Waszych wypowiedziach

Nikita, ten skok to było pokonywanie rekordów dotychczasowych. Sprawa że niby fascynująca, niebezpieczna, ciekawa...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 10:04   #3062
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
Agnuseeeek!
chyba cie myslami sciagnelam
Zastanawialam sie jak tam ze starankami, czyli w pracy juz sie ulozylo tak? Mam nadzieje, ze zapieprz szybko minie i wrocisz do nas.
Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Cześć
za staranka
Wrzucasz się na listę?
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
T

Powodzenia! Trzymam kciuki kochana. No i żeby w końcu się trochę uspokoiło u Ciebie.
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Agnusku powodzenia
Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość

Agnusku
trzymam kciuki za staranka!
Cytat:

Kciuki zaciśnięte

Fajnie, że się odzywasz Trzymam kciuki za starania

Ojej, normalnie się wzruszyłam, ze taki mam odzew od Was
U nas w pracy sytuacja się wyklarowała, więc nie mamy na co czekać No chociaż wypadałoby na @ Także jak tylko ją dostanę wracamy do staranek!!! Bardzo się już cieszymy. Tż ostatnio o niczym innym nie mówi i chyba chce mu się bobasa tak samo mocno ja i mnie

Bika, Mona - trzymam kciuki za dzieciaczki, co by chciały już wyjść Poza tym piękne te wasze kąciki i Bika, super brzusio

Stronguś, Kamilek wyglada super

Żabciu, Dominik też słodziak

Butterku, czyli zaczynacie już pełną parą? To trzymam kciuki!

Stokrotko, oby @ nie przylazła

Tomalinko, mówisz, że w 17dc miałaś wszystkie objawy?

Mała, bardzo mi sie podoba Twój podpis

Amani, dobrze, że masz już cieplutko w domu

Gucia87 jak weekendzik? Zawsze u Ciebie jest coś fajnego

Guciu6, szkoda, że tsh skoczyło, więc mam nadzieję, że szybko cholerstwo zbijesz No i widziałam, że I kreska była, ale chyba się nie zmartwiłaś

Niki, ćwiczę teraz trochę z hantlami (robię treningi siłowe) , bo musze odpocząć od Ewki - znudziła mi się

Maleństwo - ciekawe jak tam kropeczki sobie rosną I co mają między nóżkami

Madzia, fajnie, że Majka spokojna na szczepieniach

Kaśka87, widziałam, że byłaś w pracy w weekend? Współczuję. Ja za tydzień zaczynam studia I też mnie w weekend nie będzie...A jak Twoja tarczyca?

Strippi, co u Ciebie? Plamienia ustały? Jak Julka? Co do urlopu macierzyńskiego rocznego, to ja raczej jestem przeciwna...nie uważam żeby to był dobry pomysł z punktu widzenia kobiety-pracownika...chyba, że np. po standardowym urlopie można by było podjąć decyzję o kontynuacji tudzież braku chęci z dalszego korzystania

Mrowinko, doskonale rozumiem narastające frustracje i trzymam kciuki żeby Clo nie było potzrebne

Natala84, Blonde, uszy do góry i kryzys wychowawczy minie

Ufff, przepraszam jeśli kogoś pominęłam

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 10:08   #3063
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Maleństwo - ciekawe jak tam kropeczki sobie rosną I co mają między nóżkami
A nie wiesz nawet, jak ja jestem ciekawa...
A jak rosną to nie wiem, bo się nie dały zmierzyć ostatnio
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 10:08   #3064
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Może nie tak ważne...co fascynujące, dramatyczne, itd...nie wiem czy jako pierwszy próbował taki rekord pobić...no i była to relacja na żywo..może dlatego??
Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Bo to był skok z dość dużej wysokości =)
Tu jest bardziej wyjaśnione o co chodziło i dlaczego było to tak niebezpieczne.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,tit...wiadomosc.html
Hmm moze jestem jakas dziwna ale jakos mnie to nie rusza.
Ot ktos pobil jakis rekord i co z tego? Pieniedzy na pewno na to poszlo kupa a ludzie nie maja cos jesc.....

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 10:09   #3065
ButterBear
Zakorzenienie

Agnusku, cieszę się, że sytuacja w pracy się wyklarowała
Tak, my zaczynamy znowu...ale nie powiem, żebym nie była wydygana (serio, sen z powiek spędza mi reakcja w pracy).

Co do tego macierzyńskiego potencjalnego, to gdyby to weszło, to kobiety miały by wybór: pół roku płatnego 100% lub rok płatnego 80%.

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2012-10-15 o 10:12
Stary 2012-10-15, 10:12   #3066
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:

Z mojej strony nie ma ani krzty ironii
Więc chowaj tą pałę
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 10:12   #3067
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej, normalnie się wzruszyłam, ze taki mam odzew od Was
U nas w pracy sytuacja się wyklarowała, więc nie mamy na co czekać No chociaż wypadałoby na @ Także jak tylko ją dostanę wracamy do staranek!!! Bardzo się już cieszymy. Tż ostatnio o niczym innym nie mówi i chyba chce mu się bobasa tak samo mocno ja i mnie

Niki, ćwiczę teraz trochę z hantlami (robię treningi siłowe) , bo musze odpocząć od Ewki - znudziła mi się
Ojej ale swietnie! tez bym juz chciala byc starankowej a tu jeszcze rok trzeba czekac. Ale co sie odwlecze to nie uciecze prawda
Ja twardo z Ewka walcze, 6x w tyg codziennie inny trening tzn raz skalpel, raz killer, raz turbo. I cialo mi sie ujedrnia i dupa mi sie zmniejsza, olll jeeeee

Stary 2012-10-15, 10:12   #3068
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Agnusku, cieszę się, że sytuacja w pracy się wyklarowała :pklaski:
Tak, my zaczynamy znowu...ale nie powiem, żebym nie była wydygana (serio, sen z powiek spędza mi reakcja w pracy).

Co do tego macierzyńskiego potencjalnego, to gdyby to weszło, to kobiety miały by wybór: pół roku płatnego 100% lub rok płatnego 80%.
Hmm.. że tak sei zapytam, możes zmiec jakies nieprzyjemnosci??
Moja koleżanka zaszła w ciaze w podróży poslubnej i niedługo potem powiedziała w pracy, to szef do niej 'Tak odrazu po slubie' No i tak jej dokuczli , że dziewczyna poszła na L4. Porazka jakas..
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 10:17   #3069
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

Widziałam zdjecia, śliczne, widać, że wypad udany

Dziekuje

Cytat:

Nikita, ten skok to było pokonywanie rekordów dotychczasowych. Sprawa że niby fascynująca, niebezpieczna, ciekawa...

ale tu zadnej ironii nie ma
A i zapytalam jak minal weekend?

dokładnie o to w tym skoku chodzilo

Cytat:
Strippi, co u Ciebie? Plamienia ustały? Jak Julka? Co do urlopu macierzyńskiego rocznego, to ja raczej jestem przeciwna...nie uważam żeby to był dobry pomysł z punktu widzenia kobiety-pracownika...chyba, że np. po standardowym urlopie można by było podjąć decyzję o kontynuacji tudzież braku chęci z dalszego korzystania

Natala84, Blonde, uszy do góry i kryzys wychowawczy minie

:
naprawde?A ja uwazam,ze rok mozliwosci siedzenia z dzieckiem powinna miec kazda mamaI wg mnie jest to dobry pomysł
I fajni by bylo gdyby kobieta miala taki wybor
Stary 2012-10-15, 10:20   #3070
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Z mojej strony nie ma ani krzty ironii
Więc chowaj tą pałę
Dobra, dobra

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
Hmm.. że tak sei zapytam, możes zmiec jakies nieprzyjemnosci??
Moja koleżanka zaszła w ciaze w podróży poslubnej i niedługo potem powiedziała w pracy, to szef do niej 'Tak odrazu po slubie' No i tak jej dokuczli , że dziewczyna poszła na L4. Porazka jakas..
Wiesz co, podejrzewam, że nieprzyjemnością mogą być nieciekawe komentarze (już pisałam, ale chyba Cię jeszcze nie było wtedy na wątku) ze strony mojego szefa i mojej koleżanki, która nie ma dzieci i twierdzi, że mieć nie będzie...i że dzieci uwsteczniają kobiety i nie powinno się zatrudniać kobiet, które chcą mieć dzieci, bo to strata dla firmy.
A mój szef też się nie kryje z postawą, że nie marzy,aby jego pracownice miały dzieci...Z drugiej strony, który szef marzy, żeby jego pracownica zaszła w ciążę.

Nie wiem, jak by było po powrocie do pracy....

Hania

Stary 2012-10-15, 10:26   #3071
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz co, podejrzewam, że nieprzyjemnością mogą być nieciekawe komentarze (już pisałam, ale chyba Cię jeszcze nie było wtedy na wątku) ze strony mojego szefa i mojej koleżanki, która nie ma dzieci i twierdzi, że mieć nie będzie...i że dzieci uwsteczniają kobiety i nie powinno się zatrudniać kobiet, które chcą mieć dzieci, bo to strata dla firmy.
A mój szef też się nie kryje z postawą, że nie marzy,aby jego pracownice miały dzieci...Z drugiej strony, który szef marzy, żeby jego pracownica zaszła w ciążę.

Nie wiem, jak by było po powrocie do pracy....
Oooo... No cóż. Powiem tak. Ja siedze w pokoju z za☠☠☠.ista dziewczyna, ona jest kilka lat starsza ode mnie , jest w zwiazku, ale dzieci nie chce miec. Twierdzi, ze nie została obdarzona instynktem macierzynskim i tyle. Nie chce , jej sprawa i jej prawo.
Ale mielismy u nas taki przypadek, ze laska zatrudniła sie w marcu a w czerwcu oznajmiła , że jest w ciazy... zaraz po tym jak przedłużyli jej umowe... Generalnie moja firma składa sie z mężczyzn, kobiet jest kilka.
Nie podoba mi sie tekst o uwstecznianiu, z drugiej strony chyba ten szef ma albo bedzie chciał miec dzieci a jego partnerka, o ile nie pracuje u niego to też bedzie czyjasc pracownicą. I ciekawe czy taki jeden by chciał, zeby ja tak traktowano..
Marcel <3

Stary 2012-10-15, 10:26   #3072
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
naprawde?A ja uwazam,ze rok mozliwosci siedzenia z dzieckiem powinna miec kazda mamaI wg mnie jest to dobry pomysł
Ja sie tutaj zgodze z Agnuskiem, ze dlugi macierzynski/wychowawczy stawia kobiety w naszym wieku w gorszej pozycji na rynku pracy bo nie ma sie co ludzic, ze osoba zatrudniajaca nie preferuje faceta pod tym wzgledem. Spojrz z pozycji pracodawcy.
I jasne, ze super jest byc z dzieckiem w domu jak najdluzej, w Czechach sa 3 lata platnego wychowawczego ale nie uwazam, ze to taka super sprawa. Wolalabym aby bylo wiecej przedszkoli, zeby byly zlobki a tak kobieta jest niejako "zmuszona" do bycia w domu bo nie ma gdzie dziecka dac (chyba ze prywatnej niani ale wiadomo ile to kosztuje albo ma babcie gdzies blisko).

Stary 2012-10-15, 10:27   #3073
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
A nie wiesz nawet, jak ja jestem ciekawa...
A jak rosną to nie wiem, bo się nie dały zmierzyć ostatnio
Zapewne chciałabyś chłopca i dziewczynkę, nie? Mam w ogóle durne pytanie, jak to jest z bliźniakami? 2 owulacje czy w jednym pęcherzyku graafa są dwie komórki jajowe?

Cytat:
Agnusku, cieszę się, że sytuacja w pracy się wyklarowała

No to jak wybór, to fajnie
Ja się też cieszę z sytuacji i oby było tak dalej. Nie stresuj się, w pracy będzie okej

Cytat:
Ojej ale swietnie! tez bym juz chciala byc starankowej a tu jeszcze rok trzeba czekac. Ale co sie odwlecze to nie uciecze prawda
Ja twardo z Ewka walcze, 6x w tyg codziennie inny trening tzn raz skalpel, raz killer, raz turbo. I cialo mi sie ujedrnia i dupa mi sie zmniejsza, olll jeeeee
No ja ostatnio sobie pozwalam na sporo jedzonka, ale ćwiczę dzielnie A 26.10. biorę udział w mini maratonie w P-niu

Cytat:

Z punktu widzenia kobiety-mamy to pewnie, że fajnie byłoby zostać z dzieckiem tak długo Natomiast może się to kłócić z późniejszym powrotem do pracy...dlatego napisałam, że z punktu widzenia kobiety-pracownika sytuacja wyglada już inaczej...nie ukrywajmy już teraz nie mamy lekko, przy macierzyńskim ok 24tygodni, a przy rocznym nie będzie lepiej...Fajnie, jeśli będzie wybór, bo wtedy każdy postąpi wg własnego chcenia Choć osobiście uważam, że nasz premier mógłby wystąpić z pomysłem prorodzinnym, który byłby bardziej pro i celował w inny deseń

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 10:32   #3074
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Zapewne chciałabyś chłopca i dziewczynkę, nie? Mam w ogóle durne pytanie, jak to jest z bliźniakami? 2 owulacje czy w jednym pęcherzyku graafa są dwie komórki jajowe?

No ja ostatnio sobie pozwalam na sporo jedzonka, ale ćwiczę dzielnie A 26.10. biorę udział w mini maratonie w P-niu
Agnusku, na blizniaki to zaplodnione zostaly 2 jajeczka.
Ja tez jem na co mam ochote, pieke ciasta i nie odmawiam sobie ale z regularnymi cwiczeniami cialo ladnie sie formuje.
Bo ja nie chce schudnac tylko wyrzezbic ladnie swoje falujace i dziurawe uda.

Stary 2012-10-15, 10:33   #3075
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Blonde, trzymam kciuki za rozmowę
Stokrotka, nie kombinuj za dużo z tymi fazami co ma być to będze a nóż widelec się uda
i brawa za teorię
Nikita, jak to ładnie światowo brzmi, "same meetingi"- chyba napiszę do sąsiadki czy ma ochotę na jakiś "metting przy coffe"
Ja się przy was czuję jak jakaś wsiora

Cytat:
I za matme podziwiam bo to byl moj koszmar szkolnych lat, tez musialam brac korki ale i tak bylam tluk Po prostu mam umysl humanistyczny, jezyki mi wchodza bez problemu ale liczby ni w pieruna.
a ja ani mata ani human mam niedostosowany umysł
Madzia, brawa dla Majki Kamil tylko sobie krzyczy co chwile
Bika, a pieszczochy były? i dalej nic?
Tasia
Cytat:
Ja tylko do 16 =) No skoczył skoczył. Ale pobił tylko 3 rekordy. Nie pobicie najdłuższego swobodnego spadania mój mąż skwitował- ale słabeusz, po co tak szybko otwierał ten spadochron. No głupi jakiś. Tyle się przygotowywać i tak z☠☠☠*ć =)
znów twierdze że mamy tego samego faceta
Agnusku, miło Cię widzieć
Dodaja,
Cytat:
Oczywiście, że wiem gdzie to jest Nawet biorę to miejsce pod uwagę
dużo sobie chwali to miejsce, nie drogo, jedzenie super i ładne miejsce koleżanka tam była teraz o wesele pytać to na dwa dni oba z obiadami to 240zł na za 3 lata, ale nie robią tam bo mają 160gości i się nie pomieszczą no a my jeden dzień bez obiadu to 90zł. i wiesz, tort, ciasta, dekoracje itp. w cenie. Prócz napoi.
Stary 2012-10-15, 10:35   #3076
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sie tutaj zgodze z Agnuskiem, ze dlugi macierzynski/wychowawczy stawia kobiety w naszym wieku w gorszej pozycji na rynku pracy bo nie ma sie co ludzic, ze osoba zatrudniajaca nie preferuje faceta pod tym wzgledem. Spojrz z pozycji pracodawcy.
I jasne, ze super jest byc z dzieckiem w domu jak najdluzej, w Czechach sa 3 lata platnego wychowawczego ale nie uwazam, ze to taka super sprawa. Wolalabym aby bylo wiecej przedszkoli, zeby byly zlobki a tak kobieta jest niejako "zmuszona" do bycia w domu bo nie ma gdzie dziecka dac (chyba ze prywatnej niani ale wiadomo ile to kosztuje albo ma babcie gdzies blisko).
Mnie się też wydaje, że powinni stworzyć więcej przedszkoli czy żłobków...owszem, niech każda kobieta ma wybór ile chce z dzieckiem siedzieć...ale ten wychowawczy też się kiedyś kończy i co wtedy? Nie każdy ma babcie i dziadków, którzy mogliby się dziećmi zostać...

Swoją drogą opłaty za przedszkola też są niezłe...tak jak dla mnie..to prawie co miesiąć jakbym kredyt miała jakiś spłacać...mieszkaniowy
Stary 2012-10-15, 10:38   #3077
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Strong wszystko było
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 10:39   #3078
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Parka byłaby fajna

Hmm albo uwalniane są 2 komórki przy owulacji albo jedna komórka po zapłodnieniu dzieli się na 2 - to jest rzadsze
Chyba są jakieś przypadki, że mogą być dwie owulacje...i wtedy akurat jak się "starało" w obu przypadkach, to też mogą być bliźniaki...ale to takie małoprawdopodobne...
Stary 2012-10-15, 10:39   #3079
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Chyba się czegoś tam na dole nabawiłam.... pierwszy raz w życiu i ani nie wiem co to ani co z tym zrobić.
Stary 2012-10-15, 10:39   #3080
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Swoją drogą opłaty za przedszkola też są niezłe...tak jak dla mnie..to prawie co miesiąć jakbym kredyt miała jakiś spłacać...mieszkaniowy
Ale chyba masz na myśli prywatne, bo państwowe to na prawdę niewielki koszt.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-10-15, 10:42   #3081
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Bika, u nas mało które w okolicy państwowe ma wolne miejsca. Te nowe wypasione, tym bardziej.
Stary 2012-10-15, 10:43   #3082
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Chyba się czegoś tam na dole nabawiłam.... pierwszy raz w życiu i ani nie wiem co to ani co z tym zrobić.
Jak to co??! Do lekarza!. Jak ci bardzo dokucza to kup tantum rosa w aptece.
Marcel <3

Stary 2012-10-15, 10:43   #3083
metkaa
Zakorzenienie

czesc

Butter wczoraj robilam tarte tylko ja troche zmodyfikowalam, dodalam brokula i mniej maki ziemniaczanej, pyszota

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37067015]
O, wreszcie się doczekałaś Zaraz zmienię na liście. Tylko pewnie nie masz pojęcia, kiedy się spodziewać następnej @[/QUOTE]

no doczekałam,
no wlasnie nie mam pojecia ale zalozmy ze ok 15.11 powinna byc, chociaz mam cicha nadzieje ze nie przyjdzie wogole,

tomalinka, stokrotko
dziekuję
i za Was tez trzymam kciuki,

Cytat:
Watkowa wrozka przeczuwa nadchodzace II krechy! Oj tak.
oby, oby, niech sie w koncu cos rudzy

Bika ja urodzilam 8 dni po terminie,

Cytat:
Ja odliczam czas do @ i zaczynamy staranka A poza tym, to u mnie permanentny zapieprz i w domu i poza...Aaaa
super,
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 10:43   #3084
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Bika, u nas mało które w okolicy państwowe ma wolne miejsca. Te nowe wypasione, tym bardziej.
E, no poważnie??? Przecież 5 latki to już obowiązkowo idą do przedszkola, i nie ma czegoś takiego że nie przyjmą...... co innego z młodszymi dziećmi, ale kryteria przyjmowania są określone w statucie przedszkola i jak je spełniasz t0 dziecko przyjmują.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-10-15, 10:44   #3085
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Nikita, jak to ładnie światowo brzmi, "same meetingi"- chyba napiszę do sąsiadki czy ma ochotę na jakiś "metting przy coffe"
Ja się przy was czuję jak jakaś wsiora
Wsioczku moj kochany, brakuje tu Ciebie.

Cytat:
Mnie się też wydaje, że powinni stworzyć więcej przedszkoli czy żłobków...owszem, niech każda kobieta ma wybór ile chce z dzieckiem siedzieć...ale ten wychowawczy też się kiedyś kończy i co wtedy? Nie każdy ma babcie i dziadków, którzy mogliby się dziećmi zostać...
No dokladnie, niech kazdy ma wybor. Jezeli pracuje sie na panstwowym stolku to mozna brac urlop do oporu bo nikt cie nie zwolni ale wiadomo jak dzisiaj wyglada rynek pracy, na jedno miesjce jest X chetnych. I wiekszosc z nas chyba nie mialaby lekko zyjac z 1 tylko wyplaty, placac kredyt i utrzymujac dodatkowego czlonka rodziny. W mojej poprzedniej firmie 20% kobiet bylo na macierzynskim, firma zareagowala tym, ze zaczela zatrudniac wiecej facetow, bo tutaj wiekszosc 3 lata na wychowawczym a jak koncza sie 3 lata to kolejne dziecko i w sumie 6 lat nie masz pracownika ale oficialnie go masz bo potem musisz przyjac z powrotem... W krajach skandynawskich sa 4tyg macierzysnkiego i nie ma zmiluj, ale za to system jest tak nastawiony, ze matka nie musi sie bac co zrobi z dzieckiem jak jej sie macierzynski skonczy a dziadkowie jeszcze pracujacy bo np. moi rodzice oraz ojcicec TZ jeszcze pracuja (juz pomijam fakt, ze sa bardzo daleko od nas).
no to se pogadalam

Stary 2012-10-15, 10:44   #3086
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
Bika ja urodzilam 8 dni po terminie,

A naturalnie czy miałaś wywoływany???
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-10-15, 10:47   #3087
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
a co sie dzieje? grzybek jakis? swedzi i piecze?
Clotrimazol jest na to dobry, tylko nie wiem czy to na recepte czy nie

Stary 2012-10-15, 10:47   #3088
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Mysia, nie mam ubezpieczenia więc do stycznia nie chodzę po lekarzach ale tą rosę kupię.

Bika, właśnie mówię o młodszych dzieciach. z tego co wiem to u nas mniej niż 5latka musisz o wiele szybciej zapisać nawet jeśli spełniasz kryteria. Już nie wspomnę o tym ze do naszego przedszkola się pchają ościenne miasta(no ale my mamy w tym przypadku pierwszeństwo).
Stary 2012-10-15, 10:48   #3089
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Ale chyba masz na myśli prywatne, bo państwowe to na prawdę niewielki koszt.
No chyba nie bardzo.... O prywatnych to już nie mówię...
Być może kwoty dotyczyły czegoś innego, jak czytałam...chociaż właśnie pomyślałam, że nie dość, że państwowe to jeszcze tyle kasy...nie mówiąc, że miejsc nie ma...ale może coś przekręciłam..nie wiem...
Stary 2012-10-15, 10:48   #3090
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje
ale tu zadnej ironii nie ma
A i zapytalam jak minal weekend?

dokładnie o to w tym skoku chodzilo

Mój weekend bez szału
Ja uważam tak samo jak Ty. To są bezcenne momenty związane z rozwojem dziecka, w tym czasie buduje się cała więź między matką a dzieckiem!

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
Oooo... No cóż. Powiem tak. Ja siedze w pokoju z za☠☠☠.ista dziewczyna, ona jest kilka lat starsza ode mnie , jest w zwiazku, ale dzieci nie chce miec. Twierdzi, ze nie została obdarzona instynktem macierzynskim i tyle. Nie chce , jej sprawa i jej prawo.
Ale mielismy u nas taki przypadek, ze laska zatrudniła sie w marcu a w czerwcu oznajmiła , że jest w ciazy... zaraz po tym jak przedłużyli jej umowe... Generalnie moja firma składa sie z mężczyzn, kobiet jest kilka.
Nie podoba mi sie tekst o uwstecznianiu, z drugiej strony chyba ten szef ma albo bedzie chciał miec dzieci a jego partnerka, o ile nie pracuje u niego to też bedzie czyjasc pracownicą. I ciekawe czy taki jeden by chciał, zeby ja tak traktowano..
A nie no, to jest niefajne, że dostaje się umowę i od razu bach ciąża...to rozumiem, że się szef może wkurzać.
Ja pracuję już półtora roku prawie...
Rozumiem, że są kobiety, które nie chcą mieć dzieci...ale i one powinny zrozumieć kobiety, które dzieci chcą mieć, a nie ględzić głupoty, że to chore, że nie powinno się takich kobiet zatrudniać w ogóle itp...
Taka jest natura, że to kobiety rodzą dzieci...i trudno do ostatniego dnia przed porodem siedzieć w pracy i tydzień po porodzie już do pracy lecieć. Tak to już natura obmyśliła i uważam, że kobiety powinny mieć ułatwione niektóre kwestie związane z pracą - ale nie w teorii, a w praktyce!!!!!!
Polska to kraj popieprzony pod względem praw młodej matki i stosowania ich!

Cytat:
No to jak wybór, to fajnie
Ja się też cieszę z sytuacji i oby było tak dalej. Nie stresuj się, w pracy będzie okej

Z punktu widzenia kobiety-mamy to pewnie, że fajnie byłoby zostać z dzieckiem tak długo Natomiast może się to kłócić z późniejszym powrotem do pracy...dlatego napisałam, że z punktu widzenia kobiety-pracownika sytuacja wyglada już inaczej...nie ukrywajmy już teraz nie mamy lekko, przy macierzyńskim ok 24tygodni, a przy rocznym nie będzie lepiej...Fajnie, jeśli będzie wybór, bo wtedy każdy postąpi wg własnego chcenia Choć osobiście uważam, że nasz premier mógłby wystąpić z pomysłem prorodzinnym, który byłby bardziej pro i celował w inny deseń
Cytat:
Agnusku, na blizniaki to zaplodnione zostaly 2 jajeczka.
Ja tez jem na co mam ochote, pieke ciasta i nie odmawiam sobie ale z regularnymi cwiczeniami cialo ladnie sie formuje.
Bo ja nie chce schudnac tylko wyrzezbic ladnie swoje falujace i dziurawe uda.
To na dwujajowe bliźniaki. Na jednojajowe jest jedno jajeczko i jeden plemnik, ale komórka się dzieli Wtedy dzieciaczki są identyczne i mają taki sam materiał genetyczny

Hania

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości