Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-14, 21:56   #2671
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
karolca a z kim mala zostawiasz?? ja sobie nie wyobrazam powrotu do pracy
Będzie z moja mamą, dwie ulice dalej. Też sobie nei wyobrażam ale taka kolej rzeczy. Może nie będzie źle? Na pewno będę myślała o tym czy mama daje sobie radę, jak czuje się Ewelinka. Inaczej by bylo, jakby była zdrowa. W dzień i tak nie dostała już nic, dopiero wieczorem. Nastawiłam sobie budzik na 1 w nocy aby sprawdzić czy nie zagorączkuje. Chyba, że wcześniej sama się obudzi do jedzenia.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 21:57   #2672
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Przekazuję pozdrowienia od Aguśki

Jutro do pracy... Mam nadzieję, że nie będę musiała na syrenie jechać na karmienie. Dziś jak i wczoraj Ewelinka nie akceptowała łyżeczki. Wzięła kilka kęsów obiadku i koniec. Deserki są beeee. Tak jak uwielbiała jabłko tak teraz na jego widok zaciska buzię. Na widok łyżeczki także.
Dzień był nieco lepszy od wczorajszego, ale bardzo marudziła. Wczesniej wstała, drzemki się rozregulowały, z ostatniej została wybudzona przez psa i była marudna okropnie.
Na jutro jestem przygotowana - laktator, butla Będę czekała z odciągnięciem maksymalnie dlugo jak się da, mam nadzieję, że nie będę musiała jechać... No i mam nadzieję, że w prpacy zrozumieją w razie W. OBY! Chociaż... nie muszę się tlumaczyć. Mam dwa razy po 30 minut i już. Najwyżej będe siedziała w robocie do 15 a nie do 14. No nic, mam nadzieję, że Ewelinka będzie miała jutro dobry humor.
A napisala Aguska cos wiecej?Pracuje juz?Odezwie sie jakos na wizazu?

Karolca powodzenia w pracy jutro!Zeby szybko ci zlecial ten czas!A w razie czego nie masz w domu zostawionego mleczka?Albo mm zeby ktos mogl podac?A moze kaszke by Ewelinka chetnie zjadla?
Stary 2012-10-14, 21:59   #2673
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie z moja mamą, dwie ulice dalej. Też sobie nei wyobrażam ale taka kolej rzeczy. Może nie będzie źle? Na pewno będę myślała o tym czy mama daje sobie radę, jak czuje się Ewelinka. Inaczej by bylo, jakby była zdrowa. W dzień i tak nie dostała już nic, dopiero wieczorem. Nastawiłam sobie budzik na 1 w nocy aby sprawdzić czy nie zagorączkuje. Chyba, że wcześniej sama się obudzi do jedzenia.
to powodzenia i zdrowka dla malej

u nas wychodza 2 kolejne zeby 2 jedynki gorne jedna sie juz prawie przebila, bez ibum mlody teraz nie zasnie a bobodentem nie da sie smarowac :/ bedziemy miec 5 zabkow
Stary 2012-10-14, 22:01   #2674
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A napisala Aguska cos wiecej?Pracuje juz?Odezwie sie jakos na wizazu?

Karolca powodzenia w pracy jutro!Zeby szybko ci zlecial ten czas!A w razie czego nie masz w domu zostawionego mleczka?Albo mm zeby ktos mogl podac?A moze kaszke by Ewelinka chetnie zjadla?
Dzieci chore, Aguśka przeziębiona, do pracy wraca za tydzień ale ma urwanie glowy. Od czasu do czasu zagląda na maila i podziwia nasze maluszki Odezwie się jak będzie miała chwilę czasu aby z nami posiedzieć dłuzej a nie wejśc, napisać i zniknąć.

Swojego mleka nie mam ściągniętego, bo produkcja jest "na bieżąco", poza tym przy chorobie Ewelinka częściej je z piersi więc w ogóle nie mam jak odciągnąć nawet 10 ml.
Dałam mamie puszke mm, paczkę kleiku kukurydzianego, paczkę kaszki mleczko-ryżowej z bananami, obiadki, deserki. Problemu by nie było, jesli jadłaby z butelki. A butelka jest be i koniec.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Edytowane przez karolca
Czas edycji: 2012-10-14 o 22:02
Stary 2012-10-14, 22:33   #2675
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Dzieci chore, Aguśka przeziębiona, do pracy wraca za tydzień ale ma urwanie glowy. Od czasu do czasu zagląda na maila i podziwia nasze maluszki Odezwie się jak będzie miała chwilę czasu aby z nami posiedzieć dłuzej a nie wejśc, napisać i zniknąć.

Swojego mleka nie mam ściągniętego, bo produkcja jest "na bieżąco", poza tym przy chorobie Ewelinka częściej je z piersi więc w ogóle nie mam jak odciągnąć nawet 10 ml.
Dałam mamie puszke mm, paczkę kleiku kukurydzianego, paczkę kaszki mleczko-ryżowej z bananami, obiadki, deserki. Problemu by nie było, jesli jadłaby z butelki. A butelka jest be i koniec.
Oj to wierze,ze Aguska ma urwanie glowy jak dzieciaczki chore.
A no widzisz zapomnialam,ze z ta butelka tak u was jest.
A ty jakie masz nastawienie przed pierwszym dniem pracy?Jest stres?
Stary 2012-10-14, 22:41   #2676
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Przekazuję pozdrowienia od Aguśki

Jutro do pracy... Mam nadzieję, że nie będę musiała na syrenie jechać na karmienie. Dziś jak i wczoraj Ewelinka nie akceptowała łyżeczki. Wzięła kilka kęsów obiadku i koniec. Deserki są beeee. Tak jak uwielbiała jabłko tak teraz na jego widok zaciska buzię. Na widok łyżeczki także.
Dzień był nieco lepszy od wczorajszego, ale bardzo marudziła. Wczesniej wstała, drzemki się rozregulowały, z ostatniej została wybudzona przez psa i była marudna okropnie.
Na jutro jestem przygotowana - laktator, butla Będę czekała z odciągnięciem maksymalnie dlugo jak się da, mam nadzieję, że nie będę musiała jechać... No i mam nadzieję, że w prpacy zrozumieją w razie W. OBY! Chociaż... nie muszę się tlumaczyć. Mam dwa razy po 30 minut i już. Najwyżej będe siedziała w robocie do 15 a nie do 14. No nic, mam nadzieję, że Ewelinka będzie miała jutro dobry humor.
Powodzenia

A nie ma możliwości ściągnąć i wyjść o 14 ? Przecież możesz przerwę inna na to wykorzystać ?
A Ewelinka niech zdrowo się trzyma , pomyślałam,że może Ją gardełko boli ,że jeść nie chce, ale gorączka już minęła to pewnie jest ok.
Wysypka wyszła /?
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 23:26   #2677
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

hej!
Po dłuższej nieobecności wreszcie pora dać znać, co u nas....
Ostanio dość stresująco, i czekamy na wizytę teściowej-już za miesiąc, na całe 3 tygodnie...Mam nadzieję, że jakoś to zniosę i ze będzie miło, choć po ostanim pobycie w Pl nabrałam wątpliwości...

Nie jestem w stanie nadrobić wątku, ale mam ten zamiar w najbliższym czasie Rzuciło mi się w oczy podczas przeglądania, że Karolci Ewelinka choruje..Karolca, mam nadzieję, że malutka szybko wyjdzie z tego, a w pracy nie będzie tak żle!

Cytrynka, gratki dla Wiktorka, tyle ząbków ma już hohoho!
U nas wciąż ani jednego ząbka

Monia Han i inne mamusie rozgadancyh dzieciaczków-na pewno macie wesoło z małymi gadułkami!

Monia, Hania urocza, własnie przeglądałam zdjątka na mailu! Drobniutka, ale zwinna. Fajną masz tą czarno-białą kostkę i coś, nie wiem co chyba ośmiornicę hihi

U nas z nowości to Matylda od 2 dni podnosi się do stania w łóżeczku, uwielbia to w takim stopniu, że ciężko jest odłozyć ja na sen, położona na plecki zaraz wstaje.

Przeprowadzaliśmy także naukę ponownego zasypiania w łóżeczku i najpierw byl krzyk i protesty, ale byliśmy z Tż nieugięci, bo nie chciałam, aby Matylda spała dalej na łóżku, gdyż już za bardzo się przemieszcza...Po 2 dniach odłożona, nawet jak ma otwarte oczka ładnie zasypia...no chyba, że chce się podnosić

Ucząc Ją spania, po prostu staliśmy przy łózeczku, mówiliśmy do niej i głaskaliśmy po główce, ale już bez brania na rączki...w sumie byłam zaskoczona, że tak szybko poszło

Aha, od wczoraj karmię Matyldę w krzesełku...Zakupiłam model babylo od 6 mieś. Całkiem niezły, solidny, i ma dużą i głęboką tacę, co mam nadzieję sprawdzi się pózniej, jak Matylda będzie sama jadła...Poza tym, byl w promocji a to też miało pewne znaczenie

Idę teraz podczytywać wątek, bo pewnie wiele przegapiłam! Mam nadzieję, że uda mi się być na bieżąco
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 06:11   #2678
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Oj to wierze,ze Aguska ma urwanie glowy jak dzieciaczki chore.
A no widzisz zapomnialam,ze z ta butelka tak u was jest.
A ty jakie masz nastawienie przed pierwszym dniem pracy?Jest stres?
teraz mnie złapał, ale będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Powodzenia

A nie ma możliwości ściągnąć i wyjść o 14 ? Przecież możesz przerwę inna na to wykorzystać ?
A Ewelinka niech zdrowo się trzyma , pomyślałam,że może Ją gardełko boli ,że jeść nie chce, ale gorączka już minęła to pewnie jest ok.
Wysypka wyszła /?
Nie, mam tylko jedną przerwę o 10 - śniadaniową i trwa 15 minut.
Poradzimy sobie, mała ma dziś dobry humor

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-10-15, 08:33   #2679
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej

u nas nocka cała przespana Ania obudziła się po 5 ale sobie śpiewała i mleczko dopiero dostała po 6 . No i Antek znowu ma kaszel i katar ale do lekarza jak zwykle dopiero jutro

Cytat:
Karolca spokojnie trzymamy kciuki będzie dobrze

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 08:39   #2680
gosia261282
Gang Iren

Dzien dobry!
U mnie nocka spoko.Dzis mam troche zadan do wykonania.Mam nadzieje,ze zrealizuje plan dnia.No i chce zaczac cwiczyc

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
U nas z nowości to Matylda od 2 dni podnosi się do stania w łóżeczku, uwielbia to w takim stopniu, że ciężko jest odłozyć ja na sen, położona na plecki zaraz wstaje.
Hej! za nowa umiejetnosc!

Cytat:
teraz mnie złapał, ale będzie dobrze!
Pewnie,ze tak.Grunt to dobre nastawienie!
Stary 2012-10-15, 09:03   #2681
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

dzien dobry moje dziecko spalo od 20 do 8 rano jadlo o 12 i o 4.30 jestem tak wyspana ze az mi dziwnie haha!
Stary 2012-10-15, 09:15   #2682
emigra
Zakorzenienie

hejka

Karolca trzymam mocno kciuki za dzisiejszy dzionek

Cytrynka o prosze, takim to dobrze hihi U nas Jula tez calkiem dobrze spala - od 20 do najpierw 3, ale smok wystarczyl a po 4 mleczko, po 6 juz pobudka, teraz jest po pierwszej drzemce - 30 minutowej... ech. Sasiedzi czyms trzasli i mi dzieciaka obudzili
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 10:34   #2683
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

W końcu się zaszczepiłam przeciwko grypie

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 11:08   #2684
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
W końcu się zaszczepiłam przeciwko grypie
ja szczepilam sie rok temu.
oby Antek szybko wyzdrowial.

Ewelajna fajnie ze sie odezwalas i brawo za tak szybka nauke Matyldy zasypiania w lozeczku
ta czarno-biala kostka to pierwsza zabawka jaka kupilam Hani - miala chyba kilka tygodni, potrafila sie w nia wpatrywac i usypiac...niestety jej to przeszlo...a szkoda
a ta osmiornica to kupiona uzywka, ale byly chyba kiedys takie w Boots.

Karolca
oby Twoj dzien i Ewelinki byl bezproblemowy

Pozdrowienia dla Aguski - aby jej dzieciaczki szybko wyzdrowialy

Cytrynka jaka udana nocka..i brawo za zabki Wiktorka

u nas nocka taka jak ostatnio, stwierdzam ze to jam problemy ze snem a nie Hanka, bo ona sie wierci ale spiac, wiec pewnie sie wysypiazego ja o sobie powiedziec nie moge
chyba wczoraj Hania zaczela mowic ''tato''....ale nie jestesmy pewni
powiedzialam jej wczoraj ze za to ze jest taka maruda i tak slabo spi nie bedzie miala raczej rodzenstwa...miejmy nadzieje ze przyjela ta info i sie zmieni troche
poranna drzemka tylko godzinna

a i Hania ma zaczerwieniony pepuszek, przemylismy wczoraj spirytusem salicylowym aby zdezynfekowac. nic sie z niego nie saczy, nie ma obrzeku, moze sobie podrapala, albo siknela i ja tego nie umylam albo nie wysuszylam odpowiednio, bo czasami w nocy ma tak ze jak na polprzytomnie ja przewijam i ona sobie siknie ''na brzuch''

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Dziewczyny w uk, czy jest tez tutaj takie udogodnienie dla pracujacych mam karmiacych piersia, ze przysluguje np. godzina na to?
nie moge znalezc takiej informacji.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-10-15 o 10:52
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 11:33   #2685
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny probowala ktoras moze cwiczen Ewy Chodakowskiej?Tego jest masa!Ale patrzylam na fb tam sa zdjecia z opisem cwiczen i efekty sa pokazane.No nie powiem,zacheca to.Chyba sprobuje.Cos trzeba ze soba zrobic

widziałam profil na fb i efekty ale niestety na necie nie znalazłam do ściągnięcia i mi się lekko nudnawe wydają te cwiczenia za to ostatnio na youtube ogladałąm z serii beachbody cwiczenia i efekty i tak np ja się wzięłam za turbo jam oprócz zumby zobaczymy dzisiaj mam masakryczne zakwasy z tego co z tej serii do mnie przemówiło to turbo jam i turbo fire reszta mi się chwilowo za trudna wydaje ale są to bardzo dynamiczne i co najważniejsze nie nudne wiczenia i wszystkie do ściągnięcia z chomika no i po sesji 20 min turbo jam 20min workout lało się ze mnie jakbym spod prysznica wyszła także polecam ugadałąm się już z mamą moją że będzie mi młodego na spacery zabierac żebym miała czas pocwiczyc a jak nie będzie pogody to przyjdzie do mnie i zabawi młodego przez godzinkę

a tak poza tym u nas jakoś leci nocki sie poprawiły mieliśmy konkretny kfryzys finansowy był 10 października a tż po opłatach na koncie 2 zł zostało masakra zadzwonił do swojego taty i pożyczył 200 zł a moja mama jak zapytała jak stoimy z kasą i zaczęłam kręcic i w końcu powiedziałam ze lichutko ale że tż ma z leasingu kasę jakąs dostac jeszcze to popołudniu jak tż wracał z pracy mój tata kazał mu podjechac do nich i dał nam 1000zł d.upę nam tym uratował w sumie jak zadzwoniłam mu podziękowac i powiedziec że jak tylko się odbijemy to mu to oddamy to mnie ochrzanił i powiedział że nic mu oddawac nie musimy bo jesteśmy jego dzieci a Filipek to jego wnuk i jak może to pomoże ( to była częśc kasy na samochód odłożona od taty ) także po raz kolejny stwierdzam że na rodziców zawsze w każdej sytuacji liczyc moge

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 11:42   #2686
karo_z
Rozeznanie

Dzień dobry!

U nas nocka nie zafajna, no ale tak już jest od kilku tygodni...
Dopiero nad ranem jak wzięłam Piotrusia do siebie to spał trochę spokojniej i dłużej. Nie mam pojęcia co jest

Karolca - trzymaj się tam w pracy i nie myśl za dużo Ewelinka na pewno będzie zadowolona z pobytu u babci...pewnie nie będzie się nudzić

Cytat:
hej!
Po dłuższej nieobecności wreszcie pora dać znać, co u nas....
Ostanio dość stresująco, i czekamy na wizytę teściowej-już za miesiąc, na całe 3 tygodnie...Mam nadzieję, że jakoś to zniosę i ze będzie miło, choć po ostanim pobycie w Pl nabrałam wątpliwości...

Nie jestem w stanie nadrobić wątku, ale mam ten zamiar w najbliższym czasie Rzuciło mi się w oczy podczas przeglądania, że Karolci Ewelinka choruje..Karolca, mam nadzieję, że malutka szybko wyjdzie z tego, a w pracy nie będzie tak żle!

Cytrynka, gratki dla Wiktorka, tyle ząbków ma już hohoho!
U nas wciąż ani jednego ząbka

Monia Han i inne mamusie rozgadancyh dzieciaczków-na pewno macie wesoło z małymi gadułkami!

Monia, Hania urocza, własnie przeglądałam zdjątka na mailu! Drobniutka, ale zwinna. Fajną masz tą czarno-białą kostkę i coś, nie wiem co chyba ośmiornicę hihi

Przeprowadzaliśmy także naukę ponownego zasypiania w łóżeczku i najpierw byl krzyk i protesty, ale byliśmy z Tż nieugięci, bo nie chciałam, aby Matylda spała dalej na łóżku, gdyż już za bardzo się przemieszcza...Po 2 dniach odłożona, nawet jak ma otwarte oczka ładnie zasypia...no chyba, że chce się podnosić

Ucząc Ją spania, po prostu staliśmy przy łózeczku, mówiliśmy do niej i głaskaliśmy po główce, ale już bez brania na rączki...w sumie byłam zaskoczona, że tak szybko poszło

Aha, od wczoraj karmię Matyldę w krzesełku...Zakupiłam model babylo od 6 mieś. Całkiem niezły, solidny, i ma dużą i głęboką tacę, co mam nadzieję sprawdzi się pózniej, jak Matylda będzie sama jadła...Poza tym, byl w promocji a to też miało pewne znaczenie

Idę teraz podczytywać wątek, bo pewnie wiele przegapiłam! Mam nadzieję, że uda mi się być na bieżąco
witaj
gratuluję zasypiania w łóżeczku! super, że nauka tak łatwo poszła
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 12:09   #2687
MoniqW
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
MOniq to sporo grzybow nazbieralas,a tz mama na Mazurach w cichej okolicy poszla na grzyby I jeden przyniosla,mowila za to mnostwo muchomorow jest.
O apple crumble uwielbiam,w ciazy czesto robilam,do tego lody lub smietana
Sporo jest grzybów może dlatego, że u nas jednak nadal jest ciepło dzić 18 stopni
Ja teraz zaczynam korzystac z sezonowo mrozonych owoców i do jabłek dorzucam truskawkę cyz śliwkę pychaaa

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Przypomnieli mi sie sasiedzi mojej tesciowej, jak juz tak piszecie o tym ''jak radza sobie mamy 2 i wiecej maluszkow....'' Otoz im urodzila sie coreczka 13 mcy temu a 2 mce po jej narodzinach znowu zaszli w ciaze i urodzil sie synek. Corka byla cicho, tesciowa mowi ze nigdy nie slyszala placzu tego dziecka, ponoc noce spala ladnie. A ten synek? Ryk dzien w dzien, noce zawalone. On spi z corka, bo chodzi do pracy, a mala jest mniej problematyczna, Ona spi z malym i oczy na zapalki. Ostatnio ilekroc bym nie byla u tesciowej to slychac jak ten maly plakusia. A calymi dniami jest sama z dwojka dzieci, bo maz musi pracowac, a rodziny tu nie maja zadnej.
Nie ograniam w wyobrażeniach tekiej sytuacji

Cytat:
dzien dobry moje dziecko spalo od 20 do 8 rano jadlo o 12 i o 4.30 jestem tak wyspana ze az mi dziwnie haha!
W takim razie kolejnych przespanych nocy

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
a tak poza tym u nas jakoś leci nocki sie poprawiły mieliśmy konkretny kfryzys finansowy był 10 października a tż po opłatach na koncie 2 zł zostało masakra zadzwonił do swojego taty i pożyczył 200 zł a moja mama jak zapytała jak stoimy z kasą i zaczęłam kręcic i w końcu powiedziałam ze lichutko ale że tż ma z leasingu kasę jakąs dostac jeszcze to popołudniu jak tż wracał z pracy mój tata kazał mu podjechac do nich i dał nam 1000zł d.upę nam tym uratował w sumie jak zadzwoniłam mu podziękowac i powiedziec że jak tylko się odbijemy to mu to oddamy to mnie ochrzanił i powiedział że nic mu oddawac nie musimy bo jesteśmy jego dzieci a Filipek to jego wnuk i jak może to pomoże ( to była częśc kasy na samochód odłożona od taty ) także po raz kolejny stwierdzam że na rodziców zawsze w każdej sytuacji liczyc moge
Super się Tata zachował, dla niego. Wzruszyłam się bo mój Tata niestety nie poznał swojego wnuka
Stary 2012-10-15, 12:12   #2688
ewelajna25
Zadomowienie

Dzień dobry wszystkim

My już na nogach, tradycyjnie wstajemy w okolicach 8, co nie znaczy, że o tej porze opuszczamy też łóżko Pora się brać za jakieś śniadanko/obiad...

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
kotu magicznie smakuje wszystko co dla niego przewidziane nie jest. Arbuz, jabłko, kukurydza, bób. Kaszki dokańcza po Lenie namiętnie, no, malinową niechętnie. I kocha ziemniaki, szczególnie surowe obierki. Nie daję mu, ale kradnie. I okazuje się, że chodzi na obiady do sąsiadów, a ja się potem dziwię, że karkówką pachnie nieraz.
Cotton rozbawiłaś mnie opowieścią o swoim kocie do łez, smakosz z niego haha

Cytat:
hejka

Karolca trzymam mocno kciuki za dzisiejszy dzionek

Cytrynka o prosze, takim to dobrze hihi U nas Jula tez calkiem dobrze spala - od 20 do najpierw 3, ale smok wystarczyl a po 4 mleczko, po 6 juz pobudka, teraz jest po pierwszej drzemce - 30 minutowej... ech. Sasiedzi czyms trzasli i mi dzieciaka obudzili
Karolca, powodzenia!

Emigra, u nas też Matylda rano po karmieniu ładnie mi zasnęła, ale Tż nieszczęsny wziął budzik do łóżka i zanim zaspany zdążył go wyłączyć, to już Matylda się rozbudziła, a tak mi ładnie zasnęła Od tamtej pory nie śpi...

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

U nas nocka nie zafajna, no ale tak już jest od kilku tygodni...
Dopiero nad ranem jak wzięłam Piotrusia do siebie to spał trochę spokojniej i dłużej. Nie mam pojęcia co jest

Karolca - trzymaj się tam w pracy i nie myśl za dużo Ewelinka na pewno będzie zadowolona z pobytu u babci...pewnie nie będzie się nudzić

witaj
gratuluję zasypiania w łóżeczku! super, że nauka tak łatwo poszła

Karo, to może skok? Albo po prostu chciał się przytulić

A nauka zasypiania poszła pewnie tak łatwo dltaego, że już generalnie była opanowana wcześniej a przez pobyt w Pl rozregulowało się to wszystko...Przez miesiąc się za to brałam po powrocie, ale krzyk przy odkładaniu do łózeczka skutecznie mnie odstraszał więc Matylda lądowała w naszym łóżku...Aż raz zdecydowaliśy się zadziałać i poszło nieżle

Monia, a gdzie kupujesz uzywane zabawki? Możesz zapodać jakiegoś linka?
I wogóle to zapomniałąm wczoraj dodać, że masz pięny kolorek! Już kiedyś Cię o to pytałam, ale teraz masz swój czy pofarbowany?

Edytowane przez ewelajna25
Czas edycji: 2012-10-15 o 12:13
Stary 2012-10-15, 12:20   #2689
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry wszystkim

My już na nogach, tradycyjnie wstajemy w okolicach 8, co nie znaczy, że o tej porze opuszczamy też łóżko Pora się brać za jakieś śniadanko/obiad...

Karolca, powodzenia!

Emigra, u nas też Matylda rano po karmieniu ładnie mi zasnęła, ale Tż nieszczęsny wziął budzik do łóżka i zanim zaspany zdążył go wyłączyć, to już Matylda się rozbudziła, a tak mi ładnie zasnęła Od tamtej pory nie śpi...

A nauka zasypiania poszła pewnie tak łatwo dltaego, że już generalnie była opanowana wcześniej a przez pobyt w Pl rozregulowało się to wszystko...Przez miesiąc się za to brałam po powrocie, ale krzyk przy odkładaniu do łózeczka skutecznie mnie odstraszał więc Matylda lądowała w naszym łóżku...Aż raz zdecydowaliśy się zadziałać i poszło nieżle

I wogóle to zapomniałąm wczoraj dodać, że masz pięny kolorek! Już kiedyś Cię o to pytałam, ale teraz masz swój czy pofarbowany?
możliwe że to skok. Ma teraz 30 tydzień ale biorąc pod uwagę 3 tygodnie opóźnienia ze względu na wcześniejsze urodzenie to by tak wypadało.
A przytulać się chce cały czas...aż się teściowa smuci, że Piotruś teraz tylko mama i mama...cały czas chce być na moich rękach czy kolanach

Tak sobie czytałam właśnie o tym skoku w 6tym miesiącu i pasowało by też to budzenie się co chwilę z płaczem w nocy. Mam więc nadzieję, że to skok i że przejdzie mu niedługo i znowu będzie w nocy spał te min 6 godzin bez jedzenia jak kiedyś
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 12:27   #2690
gosia261282
Gang Iren

Zrobilam sobie przerwe.Dzis juz godzinny spacer szybkim krokiem zaliczony + zakupy.Chata ogarnieta,pranie powieszone.Teraz przerwa,zaraz Mlody powienien miec drzemke,to bede cwiczyc

Cytat:
Super!

Cytat:

Dziewczyny w uk, czy jest tez tutaj takie udogodnienie dla pracujacych mam karmiacych piersia, ze przysluguje np. godzina na to?
nie moge znalezc takiej informacji.
Z tego co wiem to niestety nie

Cytat:
widziałam profil na fb i efekty ale niestety na necie nie znalazłam do ściągnięcia i mi się lekko nudnawe wydają te cwiczenia za to ostatnio na youtube ogladałąm z serii beachbody cwiczenia i efekty i tak np ja się wzięłam za turbo jam oprócz zumby zobaczymy dzisiaj mam masakryczne zakwasy z tego co z tej serii do mnie przemówiło to turbo jam i turbo fire reszta mi się chwilowo za trudna wydaje ale są to bardzo dynamiczne i co najważniejsze nie nudne wiczenia i wszystkie do ściągnięcia z chomika no i po sesji 20 min turbo jam 20min workout lało się ze mnie jakbym spod prysznica wyszła także polecam ugadałąm się już z mamą moją że będzie mi młodego na spacery zabierac żebym miała czas pocwiczyc a jak nie będzie pogody to przyjdzie do mnie i zabawi młodego przez godzinkę

Na chomiku sa te cwiczenia,sa bardzo rozne,na poczatek robi sie skalpel,jest jeszcze killer,rozne inne treningi.Mi sie wlasnie podobaja te cwiczenia.Mysle tez o kupnie jakiegos sprzetu ale nie wiem co czy rowerek stacjonarny czy twister czy cos jeszcze innego.Najbardziej bym chciala cwiczenia na brzuch i boczki.

A dla taty
Taki tata to skarb
Stary 2012-10-15, 12:36   #2691
emigra
Zakorzenienie

Gosia a podalabys linka do tych cwiczen Chodakowskiej?

Moj maz od piatku z nami spi i nawet sie wysypia - Juleczka spi calkiem ladnie, budzi sie raz na papu w nocy, albo jak zamarudzi to wystarczy smokol wczesniej ilekroc maz z nami spal to mloda robila cyrki mimo ze np wczesniej kilka nocek spala ciagiem
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 12:54   #2692
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość
Sporo jest grzybów może dlatego, że u nas jednak nadal jest ciepło dzić 18 stopni
Ja teraz zaczynam korzystac z sezonowo mrozonych owoców i do jabłek dorzucam truskawkę cyz śliwkę pychaaa

Nie ograniam w wyobrażeniach tekiej sytuacji

W takim razie kolejnych przespanych nocy

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Super się Tata zachował, dla niego. Wzruszyłam się bo mój Tata niestety nie poznał swojego wnuka
Mój też nie poznał wnuczek, nawet do ołtarza nie zdążył mnie odprowadzić, to było ciężkie.

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Ewelajna super,że tak pięknie Wam poszło z tym zasypianiem, pól sukcesu to spokój, tylko wiadomo,że o to trudno jak czasem człowiek utyrany jest....drugie dzieci sa z moich obserwacji spokojniejsze, bo matki są spokojniejsze ,spokój to podstawa , ale też jest towarem deficytowym

Ja dzisiaj idę na chody , skoro ta zumba klubowa itp. są nie w tych godzinach , co mi pasują, to chyba najlepsze będzie chodzenie z wizją biegania ....można wyjść rano, wieczorem ...no i wczoraj mnie maraton poznański zmobilizował , jak zobaczyłam parę znanych mi nazwisk na tej liście
Dla schudnięcia dobre są sporty , w ktorych wysiłek jest długotrwały a delikatny, wtedy uruchamia się spalanie tkanki tłuszczowej ...no i nie ma siły na te pierniczone kalorie, musi być na minus , bo inaczej du.pcia du.pcia .....szeroka szeroka

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-10-15 o 12:56
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 13:09   #2693
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Zrobilam sobie przerwe.Dzis juz godzinny spacer szybkim krokiem zaliczony + zakupy.Chata ogarnieta,pranie powieszone.Teraz przerwa,zaraz Mlody powienien miec drzemke,to bede cwiczyc

Super!

Z tego co wiem to niestety nie

Na chomiku sa te cwiczenia,sa bardzo rozne,na poczatek robi sie skalpel,jest jeszcze killer,rozne inne treningi.Mi sie wlasnie podobaja te cwiczenia.Mysle tez o kupnie jakiegos sprzetu ale nie wiem co czy rowerek stacjonarny czy twister czy cos jeszcze innego.Najbardziej bym chciala cwiczenia na brzuch i boczki.

A dla taty
Taki tata to skarb

Fakt tata skar w ogóle moi rodzice to skarb i to nie taki który chcemy zakopac głeboko
a
szukałam na chomiku chodakowskiej i w każdy link jak wejdę pisze że nie ma plików w tym folderze bo chciałam ściągnąc

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2012-10-15, 13:20   #2694
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Gosia a podalabys linka do tych cwiczen Chodakowskiej?
Caly film z cwiczeniami to mam z chomika sciagniety,a tu sa takie kawalki,ale mozna sie rozeznac o co chodzi:
http://www.youtube.com/watch?v=0Fk1N-1fGnU
Tego killera jest dluzszy filmik:

http://www.youtube.com/watch?v=FVzNHbV0ELE
Ale to jest dla bardziej zaawansowanych,ja sie za to na razie nie bede brala.
http://www.youtube.com/watch?v=kRYCiQLoj68

Troche tam tego jest na yt.

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj idę na chody , skoro ta zumba klubowa itp. są nie w tych godzinach , co mi pasują, to chyba najlepsze będzie chodzenie z wizją biegania ....można wyjść rano, wieczorem ...no i wczoraj mnie maraton poznański zmobilizował , jak zobaczyłam parę znanych mi nazwisk na tej liście
Dla schudnięcia dobre są sporty , w ktorych wysiłek jest długotrwały a delikatny, wtedy uruchamia się spalanie tkanki tłuszczowej ...no i nie ma siły na te pierniczone kalorie, musi być na minus , bo inaczej du.pcia du.pcia .....szeroka szeroka
A ja jak sie wezme za cwiczenia to bede musiala jesc extra kalorie,bo ja nie chce chudnac Chcialabym cialo miec nieflakowate jak teraz,wysmuklic brzuch,pozbyc sie boczkow,zyskac miesnie.Zapuscilam sie w tej ciazy strasznie,poblazalam sobie,cwiczen nie robilam wcale,to teraz mam.

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
szukałam na chomiku chodakowskiej i w każdy link jak wejdę pisze że nie ma plików w tym folderze bo chciałam ściągnąc
Nie idzie wpisac linka.Jak wpisalam w wyszukiwarce na chomiku Ewa Chodakowska,to na drugiej stronie jest Skalpel plik avi,289 pojemnosc.I ten sciagnelam.

Edytowane przez gosia261282
Czas edycji: 2012-10-15 o 13:22
gosia261282 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 13:23   #2695
ewelajna25
Zadomowienie

Karo, skok jak nic, tzn tak podejżewam...U nas objawiał się podobnie, co u Was...Wybudzanie z płaczem, krzykiem...Na szczęście przeszło

Konia, właśnie cierpliwość i opanowanie to podstawa sukcesu...Dlatego wzięlismy się za to razem z Tż, oboje, i dzięi temu nikt z nas tej cierpliwości nie stracił. Jakbym sama miała uczyć, to chyba bym nie podołała, nie wiem, jak zrobiłam to kiedyś, jak Matylda była mała!

Gosia, Cziqua-mogę się wypowiedzieć w kwestii ćwiczeń Chodakowskiej, bo posiadam wszystkie 3 płyty...Pierwszą zakupiłam przypadkowo, ale zanim spróbowałam upłynęły chyba 3 mieś. Pózniej już polowałąm na kolejne płyty, w tym płytę nr 2 mam z chomikuj włąsnie, bo w sklpeach się rozeszły! Ćwiczyłam też proponowane przez nią ćwiczenia w pliku pdf, było u niej na stronce.

I powiem tak-ćwiczenia wyglądają z pozoru niewinnie, ale takie nie są...Nieraz brakowało mi tchu, siły plus mega zakwasy na 2 dzień...Ale przyznaję, nie ćwiczyłam regularnie a teraz to już w ogóle zaprzestałam. Muszę wrócić do tych ćwiczeń, bo efekty było szybko widać, i nie mam wątpliwości że działają...

A że ćwiczenia uprzyjemnia osoba Ewy to ćwiczy się lepiej, bo masz wrażenie że jest z tobą obok trenerka, zagrzewająca cię do nieprzerywania treningu!

Wieczorem postaram się wrzucić to co mam na pendrive a resztę jak poproszę Tż!
Stary 2012-10-15, 13:31   #2696
rybka13
Zakorzenienie

Czesc kobietki
Odpisze najpierw na stare posty...

MoniaHan musze przyznac, ze przedstawilas bardzo pozytywne doswiadczenia zwiazane z praca w Anglii. Bylam przekonana, ze wszedzie jest tak zle jak tu gdzie my mieszkamy, ale na szczescie sie mylilam W naszym rejonie, nie ma tak kolorowo. Jest bardzo malo pracy, nawet dla tych z dobrym angielskim, a dla tych bez jezyka nie ma praktycznie wcale. Nawet do sprzatania chca z komunikatywnym angielskim, ale kto pojdzie do takiej pracy z dobrym ang.? I nie chodzi tu o rodzaj pracy, a o godziny pracy i ilosc godz./tyg. jaka oferuja. Jednym slowem u nas ciezko w tej kwestii.
O przepisie dla mam karmiacych nie slyszalam. I mysle Monia, ze takiego nie ma :/ Po pierwsze malo mam karmi piersia, a te ktore karmia-jak wracaja do pracy, dziecko ma przewaznie rok i pewnie koncza juz te przygode. Tak mysle, ale pewnosci nie mam.

Desiu ta pani od zywienia niemowlat byla tutaj w uk. Zdziwilam sie nieco jej poradami, gdyz jak karmilam piersia to do 6msc absolutnie nic innego nie kazali podawac poza moim mlekiem. A przychodzi w 7.msc i kaze dawac wszystko to co my jemy. Gdzie sens, gdzie logika?

Gosiu chcialabym wstawic jakies zdjecia na maila i poogladac wasze maluszki, ale nie moge sie zalogowac? Zmienilyscie haslo, czy co? Napiszcie mi prosze na pv login i haslo, bo moze zapomnialam, nie wchodzilam na poczte juz ze 2 msc. :/
Gosiu wspoluczuje sytuacji z mama. To przykre co piszesz. Ja mam z kolei malutki problem w druga strone... Moja jest nadopiekuncza. Martwi sie o mnie wiecej niz powinna, mam juz prawie 30 lat... Poza tym bardzo chce zebysmy wracali juz do kraju, wywiera na nas presje. Raczej na mnie, mezowi nic za bardzo nie mowi. To jest ciezkie jak ktos gra na emocjach i mowi np " juz pewnie nie wrocicie", "juz nie tesknisz". Kurde nie chcemy tu byc na stale, ale jestesmy dorosli i jak przyjdzie czas to wrocimy. Mama niby niczego nie narzuca i nie nakazuje ale widze ze woli jak jest po jej mysli... Dla mnie to tez jest ciezki temat, bo czasem klocimy sie z tz o to, bo uwaza ze matka mnie napuszcza. A ja jestem rozdarta, bo chce wracac do kraju bez wzgledu na to co mowi mama. Zwlaszcza teraz gdy jest dziecko, bo ze wszystkim jestem tu sama. Ale z drugiej strony musimy tu jeszcze troche posiedziec. Dlatego mamie tez nie mowie jak czasem mi ciezko czy cos, bo ona jeszcze bardziej to przezywa, potem placze i na mnie tez to sie odbija...

Cytrynka gratki kolejnych zebolkow! U nas jak byly dwa, tak sa, ale za to jakie juz duze

karolca powodzenia w pierwszej dlugiej rozlace z corcia.

Maz wczoraj kupil chodzik, wiec juz sie nie bede zastanawiac -kupowac czy nie? Bo juz jest... niuni sie podoba, czasem ja tam wsadzam, podoba jej sie panel z przodu, ale jeszcze jest za slaba w nozkach aby ruszyc ta fura
A dzis doszla nam opona w ktorej sobie siedzi, tez fajna. I stwierdzam ze jestesmy coraz bardziej obladowani gratami. O ile zabawek nie ma duzo, to wszelakich innych sprzetow sporo....

Corcia drzemie, ide do kuchni
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 13:37   #2697
cziqua
Zadomowienie

ściągam chodakowską ( gosiu thx za podpowiedź odnośnie wyszukiwarki na chomiku )

ale tak je sobie przejrzałam i chyba jednak pozostanę przy turbo jam zumbie i turbo Fire

turbo jam
http://www.youtube.com/watch?v=xJ0T-eZ_xhY

turbo fire
http://www.youtube.com/watch?v=5_FUBobAHxw

tylko że mnie właśnie bardziej zależy na zrzuceniu wagi a Tobie gosiu chyba na ujędrnieniu i rzeźbie a nie chudnięciu? bo podobno turbo jam i turbo fire to spalania kalori a mam co palic

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2012-10-15, 13:48   #2698
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

bylam u gina i dostalam leki na zatrzymanie 3 tygodniowej @ zobaczymy co to bedzie
Stary 2012-10-15, 13:50   #2699
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry wszystkim

Karolca, powodzenia!

Ewelajna kupuje na carboots, bo moge sobie wybrac ''na zywo'' i widze w jakim stanie sa naprawde. no i sa o wiele tansze niz na ebayu.

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Czesc kobietki
Odpisze najpierw na stare posty...

MoniaHan musze przyznac, ze przedstawilas bardzo pozytywne doswiadczenia zwiazane z praca w Anglii. Bylam przekonana, ze wszedzie jest tak zle jak tu gdzie my mieszkamy, ale na szczescie sie mylilam W naszym rejonie, nie ma tak kolorowo. Jest bardzo malo pracy, nawet dla tych z dobrym angielskim, a dla tych bez jezyka nie ma praktycznie wcale. Nawet do sprzatania chca z komunikatywnym angielskim, ale kto pojdzie do takiej pracy z dobrym ang.? I nie chodzi tu o rodzaj pracy, a o godziny pracy i ilosc godz./tyg. jaka oferuja. Jednym slowem u nas ciezko w tej kwestii.
O przepisie dla mam karmiacych nie slyszalam. I mysle Monia, ze takiego nie ma :/ Po pierwsze malo mam karmi piersia, a te ktore karmia-jak wracaja do pracy, dziecko ma przewaznie rok i pewnie koncza juz te przygode. Tak mysle, ale pewnosci nie mam.

Desiu ta pani od zywienia niemowlat byla tutaj w uk. Zdziwilam sie nieco jej poradami, gdyz jak karmilam piersia to do 6msc absolutnie nic innego nie kazali podawac poza moim mlekiem. A przychodzi w 7.msc i kaze dawac wszystko to co my jemy. Gdzie sens, gdzie logika?

Gosiu chcialabym wstawic jakies zdjecia na maila i poogladac wasze maluszki, ale nie moge sie zalogowac? Zmienilyscie haslo, czy co? Napiszcie mi prosze na pv login i haslo, bo moze zapomnialam, nie wchodzilam na poczte juz ze 2 msc. :/
Gosiu wspoluczuje sytuacji z mama. To przykre co piszesz. Ja mam z kolei malutki problem w druga strone... Moja jest nadopiekuncza. Martwi sie o mnie wiecej niz powinna, mam juz prawie 30 lat... Poza tym bardzo chce zebysmy wracali juz do kraju, wywiera na nas presje. Raczej na mnie, mezowi nic za bardzo nie mowi. To jest ciezkie jak ktos gra na emocjach i mowi np " juz pewnie nie wrocicie", "juz nie tesknisz". Kurde nie chcemy tu byc na stale, ale jestesmy dorosli i jak przyjdzie czas to wrocimy. Mama niby niczego nie narzuca i nie nakazuje ale widze ze woli jak jest po jej mysli... Dla mnie to tez jest ciezki temat, bo czasem klocimy sie z tz o to, bo uwaza ze matka mnie napuszcza. A ja jestem rozdarta, bo chce wracac do kraju bez wzgledu na to co mowi mama. Zwlaszcza teraz gdy jest dziecko, bo ze wszystkim jestem tu sama. Ale z drugiej strony musimy tu jeszcze troche posiedziec. Dlatego mamie tez nie mowie jak czasem mi ciezko czy cos, bo ona jeszcze bardziej to przezywa, potem placze i na mnie tez to sie odbija...

Cytrynka gratki kolejnych zebolkow! U nas jak byly dwa, tak sa, ale za to jakie juz duze

karolca powodzenia w pierwszej dlugiej rozlace z corcia.

Maz wczoraj kupil chodzik, wiec juz sie nie bede zastanawiac -kupowac czy nie? Bo juz jest... niuni sie podoba, czasem ja tam wsadzam, podoba jej sie panel z przodu, ale jeszcze jest za slaba w nozkach aby ruszyc ta fura
A dzis doszla nam opona w ktorej sobie siedzi, tez fajna. I stwierdzam ze jestesmy coraz bardziej obladowani gratami. O ile zabawek nie ma duzo, to wszelakich innych sprzetow sporo....

Corcia drzemie, ide do kuchni
Rybka no wiadomo ze az tak cudnie nie jest jakby sie wydawalo,ale pytam znajomych Anglikow i Polakow/Litwinow i oni twierdza ze praca jest i wszyscy ktorych znam maja prace.
my z tz zaczelismy sie rozgladac za jakimis pracami aby zmienic, ale jak np. chcialabym gdzies pracowac jako asystentka, supervisor lub sekretarka, lub w rekrutacji, to pensja wlasciwie taka sama jaka mam w obecnej pracy, a musialabym poniesc koszty dojazdu, dluzej bym Hani nie widziala no i dom mamy za darmo, no i ta moja praca urozmaicona jest bardzo co mi odpowiada bo sie nie nudze. dyrektor przyniosl mi moj zakres obowiazkow i jest tego mala czcionka 2 strony A4 a jeszcze o kilku rzeczach zapomnial

no wlasnie doszukalam sie i nie ma takiego udogodnienia dla kobiet karmiacych. no ale nic - zamiast polgodzinnej przerwy obiadowej dali mi godzinna..ale z tej okazji bede konczyc pol godziny pozniej.

Hanka wyraznie mowi ''tata'' lub ''tato'' ale nie wtedy jak sie ja o to prosi ...szkoda ze mama to nie jest pierwsze slowo, ale trudno...tak mi sie corka odwdziecza

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 14:09   #2700
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
[/B]

Ewelajna kupuje na carboots, bo moge sobie wybrac ''na zywo'' i widze w jakim stanie sa naprawde. no i sa o wiele tansze niz na ebayu.

Rybka no wiadomo ze az tak cudnie nie jest jakby sie wydawalo,ale pytam znajomych Anglikow i Polakow/Litwinow i oni twierdza ze praca jest i wszyscy ktorych znam maja prace.
my z tz zaczelismy sie rozgladac za jakimis pracami aby zmienic, ale jak np. chcialabym gdzies pracowac jako asystentka, supervisor lub sekretarka, lub w rekrutacji, to pensja wlasciwie taka sama jaka mam w obecnej pracy, a musialabym poniesc koszty dojazdu, dluzej bym Hani nie widziala no i dom mamy za darmo, no i ta moja praca urozmaicona jest bardzo co mi odpowiada bo sie nie nudze. dyrektor przyniosl mi moj zakres obowiazkow i jest tego mala czcionka 2 strony A4 a jeszcze o kilku rzeczach zapomnial

no wlasnie doszukalam sie i nie ma takiego udogodnienia dla kobiet karmiacych. no ale nic - zamiast polgodzinnej przerwy obiadowej dali mi godzinna..ale z tej okazji bede konczyc pol godziny pozniej.

Hanka wyraznie mowi ''tata'' lub ''tato'' ale nie wtedy jak sie ja o to prosi ...szkoda ze mama to nie jest pierwsze slowo, ale trudno...tak mi sie corka odwdziecza
Monia bo mama chyba trudniej sie wymawia Ja 2 razy uslyszalam ma-ma 3msc temu, potem jeszcze z raz za to jak sie nauczyla w pl baba to nawijala cale dnie, jak szla spac i jak wstawala ale przyjechalismy tu i nagle przestala, mysle ze ona wiedziala co do kogo mowi bo tu nie ma baby
Monia wyslij mi na pv login i haslo do poczty jak mozesz
Ale gratulacje dla corci za "tata" to tez niemale wyzwanie, mozesz byc z niej dumna

Edytowane przez rybka13
Czas edycji: 2012-10-15 o 14:10
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości