Nowa ustawa antyaborcyjna - czyli kobieto, ródź chore dziecko! - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-14, 08:04   #331
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Dot.: Nowa ustawa antyaborcyjna - czyli kobieto, ródź chore dziecko!

Cytat:
Napisane przez bober111 Pokaż wiadomość
Za aborcję powinna byc kara śmierci dla lekarza i matki.
Całkowity bezsens

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-14, 09:10   #332
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez M917 Pokaż wiadomość
Weszłam na tego facebóga i starałam się podchodzić do tych wypowiedzi bez emocji, ale nie do końca mi się udało. Wyłowiłam najlepsze kwiatki (jestem tak dobra, że nazwiska usuwam, ale kto szuka, ten znajdzie ) i wklejam tutaj. W zamyśle chciałam każdą wypowiedź odpowiednio skomentować, ale myślę, że lepiej jeśli każdy sam oceni.

1. masz prawo, by żyć jak każda inna poczęta Istota... masz prawo urodzić.... bez względu i wybierania jakie dziecko chcesz... chore dzieci niejednokrotnie stają się największym błogosławieństwem swoich rodziców.... drogą do Zbawienia...
przez cierpienie do gwiazd

Ludzie wyobraźni trochę...

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:

i na koniec:

Szanowna E. i A. przeczytałam dyskusję, od dziś obejmuję Was modlitwą, abyście znalazły prawdę w tym zagubionym świecie. Jeśli napiszecie, ze macie to gdzieś i nie potrzebujecie modlitw i tak będę Was wymieniać w różańcu, czy to się Wam podoba czy nie Tyle mogę zrobić. Nikogo nie będę przekonywać, po prostu będę się codziennie modlić. Pozdrawiam

Jestem zażenowana.
Szczerze, to akurat ten ostatni nie jest żenujący.
Lepsze to niż takie teksty jakim to błogosławieństwem jest patrzenie na cierpiące dziecko.

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-14, 09:17   #333
201605091007
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
przez cierpienie do gwiazd

Ludzie wyobraźni trochę...

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Szczerze, to akurat ten ostatni nie jest żenujący.
Lepsze to niż takie teksty jakim to błogosławieństwem jest patrzenie na cierpiące dziecko.
Zażenowana byłam ogółem tych wypowiedzi
A w ostatniej chodziło o postawę "Mimo, że tego nie chcesz, ja i tak to zrobię. DLA TWOJEGO DOBRA rzecz jasna."
201605091007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-14, 09:38   #334
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość

Mówicie, że wyjechać. Ale gdzie? Gdzie jest lepiej, gdzie jest eden, który będzie nam odpowiadał pod wszystkimi względami?
Serio pytam, bo jak taki jest to ja chętnie
Jedźmy na Kanary
Bardzo niskie podatki, żadnych akcji 'nie bądź jeleń, weź paragon' ciepło cały rok więc się wydaje tylko na szorty i sandałki
Po jakimś czasie pracy dostaję się pół roku 80% pensji i można leżeć w ciepłej wodzie pół dnia.

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez fankapsychiatrii Pokaż wiadomość
do przejęcia opieki nad chorym/uposledzonym na powiedzmy najbliższe 10 lat życia. Jeśli mi t
No to chociaż jakiś mały wolontariat, zbiórka pieniędzy na jakiś ośrodek, wpłacanie co miesiąc kwoty w celu pomocy jakiemuś choremu dziecku itd itd

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37041825]Ja znam w wersji dosadnej: płacze krwawymi łzami [/QUOTE]

a wacław powinien codziennie płakać w bożenie, żeby bożena raz w miesiącu nie płakała krwawymi łzami

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Zażenowana byłam ogółem tych wypowiedzi
A w ostatniej chodziło o postawę "Mimo, że tego nie chcesz, ja i tak to zrobię. DLA TWOJEGO DOBRA rzecz jasna."
A niech się modlą, w sumie taki ich świat- dla nich to co robisz jest złe, więc się modlą o zmianę.
Nam to ani nie pomoże ani zaszkodzi, to droga wolna.

Lepsze to niż jakieś komentarze o cierpieniu jako wyróżnieniu

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-14, 09:51   #335
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shinn Pokaż wiadomość
Za takie poglądy powinni palić na stosie
Nie karm trolla.
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-14, 12:42   #336
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Ten wątek podnosi ciśnienie, ale i tak cieszę się,że zdecydowana większość z wypowiadających się tu myśli trzeźwo i logicznie..a te 2 miłosierne Internautki niech dalej zbawiają świat. Pracuję w miejscu ściśle związanym z niepełnosprawnymi, widuję opiekunów,a właściwie OPIEKUNKI ( tak- kobiety!a jakże) prawne chorych..zmarnowane, smutne, przygaszone...bez radości życia i grosza przy duszy. To jest rzeczywistość.

"Give me reason but don't give me choice.
'Cause I'll just make the same mistake again.."
Vampi_z_piekla_rodem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-14, 13:59   #337
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Rozumiem głosy tych,którzy uważają,że od momentu zapłodnienia jest już nowe życie-człowiek i popieram, bo myślę tak samo,ale są pewne sytuacje, w których i życie nowo powstałe i życie matki byłoby bardzo ciężkie, czasem wręcz niemożliwe do zniesienia-mówię tu o wadach letalnych płodu lub innych bardzo ciężkich, mówię tu o zagrożeniu życia matki-moim zdaniem w takich wyjątkowych okolicznościach- matka powinna mieć wolność wyboru co robić.Nie można jej narzucić co ma zrobić,przecież może nie być w stanie psychicznie i fizycznie dać rady z opieką nad dzieckiem bardzo chorym,może samo dziecko będzie po narodzeniu odczuwać tylko ból?Czasem lepiej wybrać mniejsze zło.
Ja mam podobny pogląd na te sprawy. Życie jest od zagnieżdżenia się zarodka, ale są usprawiedliwione okoliczności, które to życie pozwalają zlikwidować. Tak samo jestem za eutanazją.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-14, 17:29   #338
Shinn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
Nie karm trolla.
jak napisałam posta, to się później zorientowałam, ze to wizażowy troll

Wiki Królikowska: Ładne nogi, płaski brzuch czy fajne cycki?
Jakub Żulczyk: Przede wszystkim jędrny mózg.

Shinn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-14, 18:41   #339
fankapsychiatrii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panile Pokaż wiadomość
Upośledzony człowiek na poziomie dwulatka zamknięty w czterech ścianach i zdany na personel placówki raczej szczęścia nie zazna. Nawet gdybym podjęła się opieki nad takim dzieckiem ( bo swojego dziecka nigdy bym nie opuściła) to w końcu bym odeszła z tego świata a to upośledzone dziecko zostało na łasce i nie łasce Państwa i obcych mu ludzi. Pełnia szczęścia.

Co masz na myśli czy bym podrzuciła swoją chorą babcie?
Do domu opieki nigdy, moim psim obowiązkiem jest się zająć na stare lata rodziną.
Mój Ś.P ciężko chory dziadek na raka prosił mnie abym zakończyła jego cierpienia... i gdyby było to legalne to bym mu pomogła.. byłby to największy akt miłosierdzia. Pozwolić ciężko cierpiącej osobie odejść a nie egoistycznie na siłę utrzymywać ją przy życiu.

Sama sobie zaprzeczasz... dlaczego, życie płodu poczętego z gwałtu jest mniej wartościowe od tego poczętego w wyniku seksu za zgodą dwojga ludzi?

Wartościujesz płody na lepsze i gorsze. Nie dajesz szansy takiemu płodowi na szczęśliwe życie.
A skąd to wiesz? Znasz przyszłość, znasz jego myśli, odczucia??kto daje ci prawo osądzać co bedzie jego szcześciem i podejmować za niego decyzję o zyciu

Dziadek Cię prosił - wyraził swoje zdanie; nie zadecydowałaś za niego!
fankapsychiatrii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-14, 19:07   #340
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
oraz dla ojca dziecka i pielęgniarki, co asystowała, plus przyjaciółek, które o wszystkim wiedziały

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-14, 19:37   #341
Akinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fankapsychiatrii Pokaż wiadomość
A skąd to wiesz? Znasz przyszłość, znasz jego myśli, odczucia??kto daje ci prawo osądzać co bedzie jego szcześciem i podejmować za niego decyzję o zyciu

Dziadek Cię prosił - wyraził swoje zdanie; nie zadecydowałaś za niego!

Niech płód, tudzież zygota samo za siebie zadecyduje
Chyba pierwszą osobą która ma prawo o tym decydować jest jego matka, a nie politycy. Ja, gdybym urodziła się skazana na wieczną pomoc, bez żadnych perspektyw na swój rozwój, nie cieszyłabym się z życia (zakładając, że w ogóle byłabym świadoma). Jakie by to życie było? Codzienne patrzenie jak moja matka męczy się ze mną, a ja z samą sobą. Ciągłe bycie przeszkodą w życiu moich bliskich, paraliżując ich i zamykając w klatce samym swoim istnieniem. Nie, dzięki.

Tzw. ,,obrońcy życia" mogą mieć swoje zdanie, mogą nie usuwać ciąży. Za to kobiety, których zdanie jest odmienne, nie będą mogły tego zrobić. Nie mogą zadecydować o swoim własnym losie, ani o losie swojego dziecka (płodu).

Według mnie ta ustawa jest narzucaniem kobietom co mają robić ze swoimi brzuchami. Skazują nas na pracę z dzieckiem, które często w ogóle nie jest świadome tego, co się koło niego dzieje, na rzecz rzekomej ochrony życia. Nie mają życia wtedy ani matki, ani ich dzieci.

Oczywiście cały post odnosi się do bardzo chorych dzieci, takich, które nie mogą bez pomocy normalnie funkcjonować, a i nie są do końca świadome tego, co się dzieje wokół.Nie mówię tu o aborcji ,,bo tak chcę" tylko o tej, którą chce zakazać nowa ustawa.

Edytowane przez Akinka
Czas edycji: 2012-10-14 o 19:39
Akinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-14, 20:27   #342
dooorra
Zadomowienie

Czytając ten wątek w niektórych miejscach szczęka mi opadła. Nie wiem jak można zmuszać kobiety (a razem z nimi ich rodziny) do tego aby rodziły chore dzieci a potem się nim opiekowały. Zmuszać zarówno matki do opieki nad dzieckiem, które jest chore, w tym czasie dziecko cierpi albo czasami nawet nie wie co się dzieje w około.
Oczywiście po porodzie nie dostaną żadnego wsparcia od państwa ani organizacji, które tak namiętnie walczą o to aby takie to dziecko znalazło się wśród nas. Już się urodziło i nie jest ich problemem. Wszyscy tacy pro-life i mówiący jak to chore dziecko uszlachetnia zapraszam do domów opieki, gdzie znajdują się chore porzucone dzieci albo do rodzin, które się zajmują takimi rzeczami.

Tym bardziej, że dla kobiety w ciąży, która się dowiaduje, że jej dziecko jest poważnie chore, wybór czy podać aborcji jest już sam w sobie ciężki, że nie musi mieć nad sobą jeszcze fanatyków. Kobieta powinna mieć wybór, czy urodzić chore dziecko czy nie. To jest jej decyzja, nie każdy jest na tyle silny aby patrzyć jak się jego syn lub córka męczy.

Ja sama gdybym stanęła w takiej sytuacji zdecydowałabym się nie urodzić ciężko chorego dziecka. Pewnie niektórzy mnie za to zlinczują ale wolałabym mieć na sumieniu aborcje niż patrzyć jak się dziecko męczy.
Stary 2012-10-14, 21:51   #343
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Akinka Pokaż wiadomość

Niech płód, tudzież zygota samo za siebie zadecyduje
Chyba pierwszą osobą która ma prawo o tym decydować jest jego matka, a nie politycy. Ja, gdybym urodziła się skazana na wieczną pomoc, bez żadnych perspektyw na swój rozwój, nie cieszyłabym się z życia (zakładając, że w ogóle byłabym świadoma). Jakie by to życie było? Codzienne patrzenie jak moja matka męczy się ze mną, a ja z samą sobą. Ciągłe bycie przeszkodą w życiu moich bliskich, paraliżując ich i zamykając w klatce samym swoim istnieniem. Nie, dzięki.

następnym razem trzeba pogadać z zarodkiem, niech wyrazi swoje myśli.

Cytat:
Napisane przez dooorra Pokaż wiadomość
Oczywiście po porodzie nie dostaną żadnego wsparcia od państwa ani organizacji, które tak namiętnie walczą o to aby takie to dziecko znalazło się wśród nas. Już się urodziło i nie jest ich problemem. Wszyscy tacy pro-life i mówiący jak to chore dziecko uszlachetnia zapraszam do domów opieki, gdzie znajdują się chore porzucone dzieci albo do rodzin, które się zajmują takimi rzeczami.
wszystkim takim ''pro life'' powiewa, co z dzieckiem stanie się po narodzinach, jak będzie wyglądało ich życie (co już w tym wątku zostało napisane ). więc może ci pro-life niech zajmą się hodowlą pomidorków koktajlowych, będzie z tego więcej korzyści.
Stary 2012-10-14, 22:45   #344
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
oraz dla ojca dziecka i pielęgniarki, co asystowała, plus przyjaciółek, które o wszystkim wiedziały
I księdza, który usłyszał o tym na spowiedzi.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-14, 22:50   #345
WhiteCherry
Zakorzenienie

http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,444...ie_rodzin.html

o jeżu złoty...
Stary 2012-10-14, 23:18   #346
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
Hehe Kraków jak zwykle daje czadu Teraz powinna być jakaś kontra.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-14, 23:18   #347
cherry_flamme
Zakorzenienie

''Najzabawniejsze'' w tej całej sytuacji jest to, że żadna matka dziecka chorego, która miała prawo do aborcji, ale tego nie zrobiła (z różnych względów) nie potępia kobiet, które zdecydują się usunąć.
Oglądałam nawet wywiady z takimi kobietami (matkami chorych dzieci) na portalach katolickich i nawet głęboko wierzące osoby dają innym prawo wyboru, bo same były w identycznej sytuacji i wiedzą, jak taka kobieta się czuje. Zazwyczaj za zakazem aborcji są ludzie, którzy mają gromadkę zdrowych dzieci i nie widzą problemu

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-15, 00:00   #348
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
Jakby nie było przeciw czemu protestować po otwarciu Carrefoure'a w Sukiennicach
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-15, 01:15   #349
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Jabym za male penisy wieszala Co Ty na to Boberek?
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-15, 08:45   #350
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cherry_flamme Pokaż wiadomość
''Najzabawniejsze'' w tej całej sytuacji jest to, że żadna matka dziecka chorego, która miała prawo do aborcji, ale tego nie zrobiła (z różnych względów) nie potępia kobiet, które zdecydują się usunąć.
Oglądałam nawet wywiady z takimi kobietami (matkami chorych dzieci) na portalach katolickich i nawet głęboko wierzące osoby dają innym prawo wyboru, bo same były w identycznej sytuacji i wiedzą, jak taka kobieta się czuje. Zazwyczaj za zakazem aborcji są ludzie, którzy mają gromadkę zdrowych dzieci i nie widzą problemu
Otóż to.
Ja się powtórzę z któregoś wątku. Łatwo mówić, że będąc niepełnospranym możzna być szcześliwym człowiekiem. Sama mam problemy z nogami, drobną w sumie dysfunkcję, a bólu i ciężkiej pracy mam dzięki temu za 3 osoby. Ale to nic, zdarza się. Mogę w miarę normalnie funkcjonować. ALE był okres pooperacyjny, 4 najgorsze miesiące w życiu, kiedy leżałam z aparatem na nodze i jedyne, co byłam w stanie sama zrobić to podrapać się po brzuchu. Do wszystkiego innego-siadania, chodzenia, poprawiania zawiniętej gdzies kołdry, drapania się po obolalej nodze, korzystania z wc, mycia, ubierania, itd. potrzebowałam pomocy. Praktycznie 2 miesiące ktoś musiał mieć dyżur 24h [w nocy więcej majaczyłam niż spałam i często krzyczałam], potem było nieco lepiej-jak mnie posadzili to nauczyłam się sama wstawać.
Dlaczego o tym piszę? Bo liznęłam dużej niepełnosprawności i skazania na innych. Wiem, jak to bolało mnie, ile to kosztowało moją rodzinę. A to były tylko 4 miesiące opieki. Nie całe życie niemal jak warzywo. Co gorsza często świadome tego co się dzieje.
I nie mam jeszcze dzieci, ale jeśli bym miała skazać je i siebie na życie pełne bólu, cierpienia, ciągłej zależności i strachu co będzie jak ja umrę-nie wybaczyłam bym sobie. Dlatego zmuszanie kobiet by rodziły chore dzieci jest nieludzkie. Dlatego brak ego zapisu w prawie aborcyjnym narusza moje prawo wolności i prawo do godnego życia-mojego i tego nienarodzonego.
Ale ja jestem również za eutanazją.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-15, 09:16   #351
cherry_flamme
Zakorzenienie

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...borcyjnym.html

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-15, 09:29   #352
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A propos takich marszów popracia - zauważcie, że jakoś tam matki z niepełnosprawnymi ciężko dziećmi się nie pchają. Dziwne, nie? Przecież powinny popierać, bo to takie fajne!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-15, 09:35   #353
_vixen_
Zakorzenienie

Niech tam sobie maszerują, dzięki temu czują się z pewnością lepszymi ludźmi
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-15, 10:25   #354
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Niech tam sobie maszerują, dzięki temu czują się z pewnością lepszymi ludźmi
A tu jeszcze czeka plucie jadem na każdego, kto ma inną moralność niż oni. Ciężkie jest życie dulszczyzny i hipokryzji.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-15, 10:35   #355
_vixen_
Zakorzenienie

Za to nagroda w niebie
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-15, 11:05   #356
roxyroxy
Zadomowienie

Przeczytalam caly watek.

Prawo w wielu krajach w ktorych aborcja do konkretnego miesiaca jest dozowlona tez jest niejednoznaczne, bo dopuszcza sie aborcje w sytuacji zagrozenia zycia czy uszkodzenia plodu nawet gdy prawny termin aborcji minie. Oczywiscie aborcja zdrowego dziecka po okreslonym terminie jest nielegalna i karalna.

Dlatego argumentacja ,ze prawo jest niejednoznaczne bo jedno dziecko traktuje jak czlowieka a drugie nie, jest bez sensu. W momencie kiedy wybieramy przedluzenie czyjegos zycia na niewielka skale, lub zycie jako roslina, lub musimy wybrac miedzy zyciem matki a dziecka- aborcja powinna byc dozwolona.

Ktora z was majac teraz pelna swiadomosc, chcialaby zyc z uposledzeniem, kalectwem, uszkodzeniem mozgu? Ktora chcialaby byc roslina , nie mogac w ogole doswiadczac zycia? Ktora skazalaby swoich rodzicow i rodzenstwo na wieczna opieke, psychiczne i fizyczne wykonczenie?

Owszem zarodek, dziecko nienarodzone nie moze o sobie decydowac. Uposledzone, kalekie dziecko , ktorego mozg nie dziala tez nie. Byc moze nawet ma sie okej, bo nie ma w sombie zadnej swiadomosci. Zna zycie takie jakie jest, nie mysli wiec i sie nie zastanawia nad zyciem. Ale jaka jest jakosc tego zycia, jaki jest jego sens? My, mamy swiadomosci i mniejszy czy wiekszy iloraz inteligencji, i mysle ,ze zadna z nas nie chcialaby wegetowac.

Ktora z was , gdyby eutanazja byla dozowlona , podpisalaby by zaswiadczenie, ze wrazie trawalego kalectwa/uszkodzenia mozgu nie chcemy wegetowac, byc wiecznie zalezna od kogos, nie chcemy takie zycia i chcemy aby ktos podjal decyzje i pozwoli nam odejsc z godnoscia??? Mysle, ze prawie kazda.

Dlaczego wiec odbieracie ta godnosc uposledzonemu/kalekiemu dziecku? Skoro wy nie chcialbyscie tak zyc, to czemu myslicie ,ze to dziecko by chcialo?

Aborcja powinna byc tylko i wylacznie wyborem rodzicow. Mowie tutaj o aborcji do konkretnego momentu i w sytuacjach zagrozenia zycia, i uszkodzen plodu, i oczywiscie gwaltow.To my jako rodzice powinnismy decydowac zy chcemy aby nasze dziecko umarlo bezbolesnie i szybko, niz meczylo sie bez powodu, w imie nie wiado jakiego celu.

A ten argument ktorejs kolezanki, ze dziecko z gwaltu moze byc usuniete ale to niepelnosprawne nie, po prostu rece mi opadly!

Dodam, ze nikt nie mowi o dzieciach z lekkim zespolem downa, jak juz wspomniany Maciek z klanu, czy dziecmi bez reki, a nwet dziecmi niewidomymi itd. Z wieloma stopniami kalectwa mozna zyc w miare dobrze, i byc szczesliwym. Niestety sa takie choroby/kalectwo wyzszego stopnia gdzie zycie jest tak marnej jakosci ze zwyczajnie nie ma juz sensu.

Edytowane przez roxyroxy
Czas edycji: 2012-10-15 o 11:09
roxyroxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-15, 11:08   #357
Ineczka33
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37073760]A propos takich marszów popracia - zauważcie, że jakoś tam matki z niepełnosprawnymi ciężko dziećmi się nie pchają. Dziwne, nie? Przecież powinny popierać, bo to takie fajne! [/QUOTE]
Bo są zaharowane swoimi niepełnosprawnymi dziećmi. Nawet nie wiedzą pewnie o takim marszu. Na takich marszach najwięcej jest starszych osób i rodzin ze zdrowymi dziećmi. Oni wiedzą najlepiej jak to jest zajmować się ciężko chorym dzieckiem. I jeszcze pani Kempa - ona na słowo niepełnosprawny odpowiada - paraolimpiada.
Stary 2012-10-15, 11:16   #358
roxyroxy
Zadomowienie

ja jeszcze smiem dodac, ze skoro aborcja ma byc niedozwolona to dziecko nienarodzone powinno byc pelnoprawnym czlonkiem spolecznstwa. Powinno sie je wiec rejestrowac w urzedzie przed narodzinami, a jakiekolwiek dodatki/becikowe powinno byc nalezne od dnia poczecia.

nie wspomne o tym,ze powinno sie takiemu dziecku paszport wyrabiac, jakby matka chciala bron boze przez granice jechac i tam dokonac aborcji.

to tak w ramach ironi
roxyroxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-15, 11:23   #359
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ineczka33 Pokaż wiadomość
Bo są zaharowane swoimi niepełnosprawnymi dziećmi. Nawet nie wiedzą pewnie o takim marszu. Na takich marszach najwięcej jest starszych osób i rodzin ze zdrowymi dziećmi. Oni wiedzą najlepiej jak to jest zajmować się ciężko chorym dzieckiem. I jeszcze pani Kempa - ona na słowo niepełnosprawny odpowiada - paraolimpiada.
Niestety jak słysze ze czyjes jedyne skojarzenie niepełnosprawny= paraolimpiada to mi słabo, taka osoba nie wie o czy mówi i p... jak potłuczony. araolimpiada jest dla osób zdrowych, tak zdrowych ale fizycznie niełnosprawnych i twardych.

Chore dzieci o których tu rozmawiamy to osoby które sie same nie najedzą, nie ubiorą, robia pod siebie, czasem nie mówią a czasem same nie oddychają. Paraolimpiada jest nie dla nich, bo nawet przy najlepszej rehabilitacji i leczeniu tego poziomu nie osiągna.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-15, 11:50   #360
Venge
Rozeznanie

Nie udzielam się już na Wizażu, ale musicie to przeczytać---> http://wyborcza.pl/1,75477,12669550,...rgentynie.html
Jestem oburzona całą sprawą !

Venge jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości