|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowa ustawa antyaborcyjna - czyli kobieto, ródź chore dziecko!
Całkowity bezsens
|
|
|
#332 | ||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() Ludzie wyobraźni trochę... ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
Lepsze to niż takie teksty jakim to błogosławieństwem jest patrzenie na cierpiące dziecko.
|
|
|
#333 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A w ostatniej chodziło o postawę "Mimo, że tego nie chcesz, ja i tak to zrobię. DLA TWOJEGO DOBRA rzecz jasna." |
|
|
|
|
|
#334 | |||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() Bardzo niskie podatki, żadnych akcji 'nie bądź jeleń, weź paragon' ciepło cały rok więc się wydaje tylko na szorty i sandałki ![]() Po jakimś czasie pracy dostaję się pół roku 80% pensji i można leżeć w ciepłej wodzie pół dnia. ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37041825]Ja znam w wersji dosadnej: płacze krwawymi łzami [/QUOTE]a wacław powinien codziennie płakać w bożenie, żeby bożena raz w miesiącu nie płakała krwawymi łzami ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
Nam to ani nie pomoże ani zaszkodzi, to droga wolna. Lepsze to niż jakieś komentarze o cierpieniu jako wyróżnieniu
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
Ten wątek podnosi ciśnienie, ale i tak cieszę się,że zdecydowana większość z wypowiadających się tu myśli trzeźwo i logicznie..a te 2 miłosierne Internautki niech dalej zbawiają świat. Pracuję w miejscu ściśle związanym z niepełnosprawnymi, widuję opiekunów,a właściwie OPIEKUNKI ( tak- kobiety!a jakże) prawne chorych..zmarnowane, smutne, przygaszone...bez radości życia i grosza przy duszy. To jest rzeczywistość.
|
|
#337 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
jak napisałam posta, to się później zorientowałam, ze to wizażowy troll
|
|
#339 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziadek Cię prosił - wyraził swoje zdanie; nie zadecydowałaś za niego! |
|
|
|
|
|
#340 |
|
jestę wieszczę
|
oraz dla ojca dziecka i pielęgniarki, co asystowała, plus przyjaciółek, które o wszystkim wiedziały
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#341 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niech płód, tudzież zygota samo za siebie zadecyduje Chyba pierwszą osobą która ma prawo o tym decydować jest jego matka, a nie politycy. Ja, gdybym urodziła się skazana na wieczną pomoc, bez żadnych perspektyw na swój rozwój, nie cieszyłabym się z życia (zakładając, że w ogóle byłabym świadoma). Jakie by to życie było? Codzienne patrzenie jak moja matka męczy się ze mną, a ja z samą sobą. Ciągłe bycie przeszkodą w życiu moich bliskich, paraliżując ich i zamykając w klatce samym swoim istnieniem. Nie, dzięki. Tzw. ,,obrońcy życia" mogą mieć swoje zdanie, mogą nie usuwać ciąży. Za to kobiety, których zdanie jest odmienne, nie będą mogły tego zrobić. Nie mogą zadecydować o swoim własnym losie, ani o losie swojego dziecka (płodu). Według mnie ta ustawa jest narzucaniem kobietom co mają robić ze swoimi brzuchami. Skazują nas na pracę z dzieckiem, które często w ogóle nie jest świadome tego, co się koło niego dzieje, na rzecz rzekomej ochrony życia. Nie mają życia wtedy ani matki, ani ich dzieci. Oczywiście cały post odnosi się do bardzo chorych dzieci, takich, które nie mogą bez pomocy normalnie funkcjonować, a i nie są do końca świadome tego, co się dzieje wokół.Nie mówię tu o aborcji ,,bo tak chcę" tylko o tej, którą chce zakazać nowa ustawa.
Zastrzegam sobie prawo do zmiany opinii Edytowane przez Akinka Czas edycji: 2012-10-14 o 19:39 |
|
|
|
|
|
#342 |
|
Zadomowienie
|
Czytając ten wątek w niektórych miejscach szczęka mi opadła. Nie wiem jak można zmuszać kobiety (a razem z nimi ich rodziny) do tego aby rodziły chore dzieci a potem się nim opiekowały. Zmuszać zarówno matki do opieki nad dzieckiem, które jest chore, w tym czasie dziecko cierpi albo czasami nawet nie wie co się dzieje w około.
Oczywiście po porodzie nie dostaną żadnego wsparcia od państwa ani organizacji, które tak namiętnie walczą o to aby takie to dziecko znalazło się wśród nas. Już się urodziło i nie jest ich problemem. Wszyscy tacy pro-life i mówiący jak to chore dziecko uszlachetnia zapraszam do domów opieki, gdzie znajdują się chore porzucone dzieci albo do rodzin, które się zajmują takimi rzeczami. Tym bardziej, że dla kobiety w ciąży, która się dowiaduje, że jej dziecko jest poważnie chore, wybór czy podać aborcji jest już sam w sobie ciężki, że nie musi mieć nad sobą jeszcze fanatyków. Kobieta powinna mieć wybór, czy urodzić chore dziecko czy nie. To jest jej decyzja, nie każdy jest na tyle silny aby patrzyć jak się jego syn lub córka męczy. Ja sama gdybym stanęła w takiej sytuacji zdecydowałabym się nie urodzić ciężko chorego dziecka. Pewnie niektórzy mnie za to zlinczują ale wolałabym mieć na sumieniu aborcje niż patrzyć jak się dziecko męczy.
|
|
#343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
). więc może ci pro-life niech zajmą się hodowlą pomidorków koktajlowych, będzie z tego więcej korzyści.
|
|
|
#344 |
|
biegam dla Zabawy
|
|
|
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,444...ie_rodzin.html
o jeżu złoty...
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kraków jak zwykle daje czadu |
|
|
|
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
''Najzabawniejsze'' w tej całej sytuacji jest to, że żadna matka dziecka chorego, która miała prawo do aborcji, ale tego nie zrobiła (z różnych względów) nie potępia kobiet, które zdecydują się usunąć.
Oglądałam nawet wywiady z takimi kobietami (matkami chorych dzieci) na portalach katolickich i nawet głęboko wierzące osoby dają innym prawo wyboru, bo same były w identycznej sytuacji i wiedzą, jak taka kobieta się czuje. Zazwyczaj za zakazem aborcji są ludzie, którzy mają gromadkę zdrowych dzieci i nie widzą problemu
|
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
Jabym za male penisy wieszala
Co Ty na to Boberek?
|
|
|
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się powtórzę z któregoś wątku. Łatwo mówić, że będąc niepełnospranym możzna być szcześliwym człowiekiem. Sama mam problemy z nogami, drobną w sumie dysfunkcję, a bólu i ciężkiej pracy mam dzięki temu za 3 osoby. Ale to nic, zdarza się. Mogę w miarę normalnie funkcjonować. ALE był okres pooperacyjny, 4 najgorsze miesiące w życiu, kiedy leżałam z aparatem na nodze i jedyne, co byłam w stanie sama zrobić to podrapać się po brzuchu. Do wszystkiego innego-siadania, chodzenia, poprawiania zawiniętej gdzies kołdry, drapania się po obolalej nodze, korzystania z wc, mycia, ubierania, itd. potrzebowałam pomocy. Praktycznie 2 miesiące ktoś musiał mieć dyżur 24h [w nocy więcej majaczyłam niż spałam i często krzyczałam], potem było nieco lepiej-jak mnie posadzili to nauczyłam się sama wstawać. Dlaczego o tym piszę? Bo liznęłam dużej niepełnosprawności i skazania na innych. Wiem, jak to bolało mnie, ile to kosztowało moją rodzinę. A to były tylko 4 miesiące opieki. Nie całe życie niemal jak warzywo. Co gorsza często świadome tego co się dzieje. I nie mam jeszcze dzieci, ale jeśli bym miała skazać je i siebie na życie pełne bólu, cierpienia, ciągłej zależności i strachu co będzie jak ja umrę-nie wybaczyłam bym sobie. Dlatego zmuszanie kobiet by rodziły chore dzieci jest nieludzkie. Dlatego brak ego zapisu w prawie aborcyjnym narusza moje prawo wolności i prawo do godnego życia-mojego i tego nienarodzonego. Ale ja jestem również za eutanazją.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#352 |
|
Konto usunięte
|
A propos takich marszów popracia - zauważcie, że jakoś tam matki z niepełnosprawnymi ciężko dziećmi się nie pchają. Dziwne, nie? Przecież powinny popierać, bo to takie fajne!
|
|
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
Niech tam sobie maszerują, dzięki temu czują się z pewnością lepszymi ludźmi
|
|
|
|
|
#354 |
|
jestę wieszczę
|
A tu jeszcze czeka plucie jadem na każdego, kto ma inną moralność niż oni. Ciężkie jest życie dulszczyzny i hipokryzji.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
Za to nagroda w niebie
|
|
|
|
|
#356 |
|
Zadomowienie
|
Przeczytalam caly watek.
Prawo w wielu krajach w ktorych aborcja do konkretnego miesiaca jest dozowlona tez jest niejednoznaczne, bo dopuszcza sie aborcje w sytuacji zagrozenia zycia czy uszkodzenia plodu nawet gdy prawny termin aborcji minie. Oczywiscie aborcja zdrowego dziecka po okreslonym terminie jest nielegalna i karalna. Dlatego argumentacja ,ze prawo jest niejednoznaczne bo jedno dziecko traktuje jak czlowieka a drugie nie, jest bez sensu. W momencie kiedy wybieramy przedluzenie czyjegos zycia na niewielka skale, lub zycie jako roslina, lub musimy wybrac miedzy zyciem matki a dziecka- aborcja powinna byc dozwolona. Ktora z was majac teraz pelna swiadomosc, chcialaby zyc z uposledzeniem, kalectwem, uszkodzeniem mozgu? Ktora chcialaby byc roslina , nie mogac w ogole doswiadczac zycia? Ktora skazalaby swoich rodzicow i rodzenstwo na wieczna opieke, psychiczne i fizyczne wykonczenie? Owszem zarodek, dziecko nienarodzone nie moze o sobie decydowac. Uposledzone, kalekie dziecko , ktorego mozg nie dziala tez nie. Byc moze nawet ma sie okej, bo nie ma w sombie zadnej swiadomosci. Zna zycie takie jakie jest, nie mysli wiec i sie nie zastanawia nad zyciem. Ale jaka jest jakosc tego zycia, jaki jest jego sens? My, mamy swiadomosci i mniejszy czy wiekszy iloraz inteligencji, i mysle ,ze zadna z nas nie chcialaby wegetowac. Ktora z was , gdyby eutanazja byla dozowlona , podpisalaby by zaswiadczenie, ze wrazie trawalego kalectwa/uszkodzenia mozgu nie chcemy wegetowac, byc wiecznie zalezna od kogos, nie chcemy takie zycia i chcemy aby ktos podjal decyzje i pozwoli nam odejsc z godnoscia??? Mysle, ze prawie kazda. Dlaczego wiec odbieracie ta godnosc uposledzonemu/kalekiemu dziecku? Skoro wy nie chcialbyscie tak zyc, to czemu myslicie ,ze to dziecko by chcialo? Aborcja powinna byc tylko i wylacznie wyborem rodzicow. Mowie tutaj o aborcji do konkretnego momentu i w sytuacjach zagrozenia zycia, i uszkodzen plodu, i oczywiscie gwaltow.To my jako rodzice powinnismy decydowac zy chcemy aby nasze dziecko umarlo bezbolesnie i szybko, niz meczylo sie bez powodu, w imie nie wiado jakiego celu. A ten argument ktorejs kolezanki, ze dziecko z gwaltu moze byc usuniete ale to niepelnosprawne nie, po prostu rece mi opadly! Dodam, ze nikt nie mowi o dzieciach z lekkim zespolem downa, jak juz wspomniany Maciek z klanu, czy dziecmi bez reki, a nwet dziecmi niewidomymi itd. Z wieloma stopniami kalectwa mozna zyc w miare dobrze, i byc szczesliwym. Niestety sa takie choroby/kalectwo wyzszego stopnia gdzie zycie jest tak marnej jakosci ze zwyczajnie nie ma juz sensu. Edytowane przez roxyroxy Czas edycji: 2012-10-15 o 11:09 |
|
|
|
|
#357 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37073760]A propos takich marszów popracia - zauważcie, że jakoś tam matki z niepełnosprawnymi ciężko dziećmi się nie pchają. Dziwne, nie? Przecież powinny popierać, bo to takie fajne!
[/QUOTE]Bo są zaharowane swoimi niepełnosprawnymi dziećmi. Nawet nie wiedzą pewnie o takim marszu. Na takich marszach najwięcej jest starszych osób i rodzin ze zdrowymi dziećmi. Oni wiedzą najlepiej jak to jest zajmować się ciężko chorym dzieckiem. I jeszcze pani Kempa - ona na słowo niepełnosprawny odpowiada - paraolimpiada.
|
|
#358 |
|
Zadomowienie
|
ja jeszcze smiem dodac, ze skoro aborcja ma byc niedozwolona to dziecko nienarodzone powinno byc pelnoprawnym czlonkiem spolecznstwa. Powinno sie je wiec rejestrowac w urzedzie przed narodzinami, a jakiekolwiek dodatki/becikowe powinno byc nalezne od dnia poczecia.
nie wspomne o tym,ze powinno sie takiemu dziecku paszport wyrabiac, jakby matka chciala bron boze przez granice jechac i tam dokonac aborcji. to tak w ramach ironi
|
|
|
|
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chore dzieci o których tu rozmawiamy to osoby które sie same nie najedzą, nie ubiorą, robia pod siebie, czasem nie mówią a czasem same nie oddychają. Paraolimpiada jest nie dla nich, bo nawet przy najlepszej rehabilitacji i leczeniu tego poziomu nie osiągna. |
|
|
|
|
|
#360 |
|
Rozeznanie
|
Nie udzielam się już na Wizażu, ale musicie to przeczytać---> http://wyborcza.pl/1,75477,12669550,...rgentynie.html
Jestem oburzona całą sprawą !
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.

) i wklejam tutaj. W zamyśle chciałam każdą wypowiedź odpowiednio skomentować, ale myślę, że lepiej jeśli każdy sam oceni. 
Tyle mogę zrobić. Nikogo nie będę przekonywać, po prostu będę się codziennie modlić. Pozdrawiam