Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-15, 11:43   #871
Ma_majka
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
a czemu 1-2 tygodnie?
moze wziac te 2 dni okolicznosciowego wtedy na pewno i chyba te 2 tyg tacierzynskiego
Wolę przyjąć najmniej optymistyczną wersję niż się później wkurzać że muszę leżeć Jak zakładali mi szew to spotkałam znajomą, była po cc, leżała już 5 dni, miała wychodzić ale dostała gorączki i trzymali ją później jeszcze koło tygodnia. Więc różnie bywa Zresztą nie wyobrażam sobie wyjścia ze szpitala np 1-2 dni po cc, a wiem że niektóre prywatne kliniki lub bardziej oblegane szpitale tak robią żeby zwolnić miejsce. Normalnie przerób jak w świniarni
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 11:43   #872
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gk7 Pokaż wiadomość
Cześć

Zaczeliśmy z Maluszkiem dziś 31 tydzień

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 11:44   #873
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość

Co do daty i terminarza to ja czuje juz ogromne podniecenie jak na niego zerkam i czekam!! jak przychodzi jakis sms to sie zastanawiam czy nie ktoras z Wasja musze jeszcze wytrzymac 10 dni!!

Wybralam rzeczy do ubrania dla malego fajne uczucie do szpitala wzielam po 3 szt pajacykow, bodziakow i jeden komplet dodatkowy polspiochy i bluzeczka(mam fajne ze smyka od razu z przedluzeniem rekawkow w formie zakladek ktore spelniaja zadanie niedrapek) i ubranko na wyjscie-dzinsy i bawelniana blizeczka oraz body "little brother" 2 pary skarpetus, i dwie czapusie poprasuje to wieczorkiem dopakuje kocyk, pieluszki, chusteczki, kremik na buzke na wyjscie i zapytam mileny czy trzeba recznik
hehe no niedlugo sie zacznie..booże jak to pzrelecialo wiecie az mi tak łzawo, bo tyle tutaj opowiesci o poczatkach ciązy itd od marca dzien w dzien tu wchodze ale fajnie, widzicie tak czekalysmy i już tal bliziutko!!!
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 11:45   #874
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość

ooo o ten urlop tacierzynski mi chodzilo wlasnie , ale teraz sie astanawiam czy moze nie lepiej jakby najpierw tż wziął to l4 a ten tacierzynski pozniej

Pewno że lepiej, tym bardziej że tacierzyński to można do roku wykorzystać
Stary 2012-10-15, 11:47   #875
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Wolę przyjąć najmniej optymistyczną wersję niż się później wkurzać że muszę leżeć Jak zakładali mi szew to spotkałam znajomą, była po cc, leżała już 5 dni, miała wychodzić ale dostała gorączki i trzymali ją później jeszcze koło tygodnia. Więc różnie bywa Zresztą nie wyobrażam sobie wyjścia ze szpitala np 1-2 dni po cc, a wiem że niektóre prywatne kliniki lub bardziej oblegane szpitale tak robią żeby zwolnić miejsce. Normalnie przerób jak w świniarni
no zdarza sie neistety w niektorych szpitalach..w poznaniu w jednym z tego co mi wiadomo

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

gratuluje wszystkim nowych tygodni!!!bo zapomnailam wczesniej

ktos ma dzis wizyte??
Stary 2012-10-15, 11:50   #876
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość

Jestem zwolniona z lektoratu angielskiego: jupi: czyli bede w niedziele wracać wcześniej do domku jupii
bo zapisałam sie na A1, byłam pewna, że jestem taki tłuk.. a ona sypnęła testem na poziom i wyszło, że napisałam lepiej czyli minimum B1
To spoko Czyli w niedziele mam tylko 3 zajecia i do domku
Micia jest mądra sasasa
a mówiłaś że nie lubisz angielskiego

Cytat:
Napisane przez AnnaEf Pokaż wiadomość
Zamówiłam to samo łóżeczko u tego sprzedawcy Tylko pościel inna, bo 'fiolet kratka'. W rzeczywistości wszystko wygląda troszkę gorzej, ale i tak jest ślicznie
tak myślałam, że te zdjęcia trochę podrobione są, ale jak mówisz, że jest śliczne to mnie uspokoiłaś
trzymam kciuki, żeby zagadnienia same do głowy wchodziły

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
czy Wy tez tak macie ze nie mozecie myslec o niczym innym tylko o dzidiusiu???
też tak mam plus jeszcze nieustannie o sprzątaniu. Wszędzie widzę bałagan. Na mózg mi padło ostro

Cytat:
Ale chodzi Ci o te przepowiadające? To takie twardnienie brzucha, nie jest bolesne ale nieprzyjemne Może np tylko z jednej strony twardnieć, wtedy taka górka się robi. I takie uczucie ciągnięcia do dołu [COLOR="Silver"]
Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
Dorcia skoro nie wiesz czy masz to wydaje mi sie ze ich nie masz.ja wczesniej mialam problem z odroznieniem wypinania czasami od skurczu-bo skurcz jak lapie a maluch wypiety to tez jest nieregularny ksztalt brzcha z ta roznica ze przy skurczy masz mega ciagniecie-uczucie za cos Ci napiera na dol-a konkretnie glowka i zupelnie zmienia sie oddech-czujesz ze ciezej Ci sie oddycha
to to co zawsze nazywałam wypinaniem się dzidziusia to wg waszych opisów jest skurczami Ale ostatnio zauważyłam, że jak mi się tak robi, to biorę głębokie oddechy, tak jak nas na sr uczą i jakby trochę lżej wtedy jest

pranie wstawione, pościel uprasowana i ciuchy wyniesione do pralni, czekają na swoją kolejkę teraz chwilka przerwy i biorę się za zmianę pościeli i porządkowanie szafy
Stary 2012-10-15, 11:50   #877
kaaamila1
Zakorzenienie

Przysnęło mi się.. Piję herbatkę z babcinym sokiem z malin..mniam..

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny . u mnie jak nie urok to sraczka. Jak nie mąż to moi starzy... masakra nie wyróbka psychiczna .
teść ciągle się ze mnie śmieje że coraz bardziej przypominam ducha .. wiecznie blada
Ale w nocy miałam stracha.... nie czułam ruchów małej... wierciłam się całą noc po domu chodziłam jak opętana i jeszcze do tego twardy brzuch. Dopiero zaraz po 5 rano mała zaczęła się kręcić i brzucg juz nie taki twardy na szczęście. Ciężka noc była...
Kochana nie stresuj się aż tak.. musisz opanowac trochę napięcie, bo malutka to czuje i dlatego się nie chciała ruszac..ponoc maluszki w brzuszku odczuwają nasze emocje..mogła sie bac i dlatego nie było ruchu..

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
wiecie że w biedroncne beędzie fajny zestaw kompielowy dla maluszka za 19,99
i kocyki fajne za 14,99
Oooooo dzięki za informację !

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki

Nie było nas całe weekend ktoś streści co się działo ?
My w sobotkę zaczęliśmy 31 t.c

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
Dzień dobry kochane

Dziś mnie też sprzątania trochę czeka bo mąż wymalował w weekend dzieciaczkom pokój i wczoraj nie zdązyłam wszystkiego ogarnąc.Trochę sie boję żeby mnie nie daj boziu nie wzięło ale będę sobie pomału robić .

W piątek byliśmy na wizycie.Ale był tylko paluch grzebaluch.Zapytałam więc ile jego zdaniem i doświadczeniem powinnam jeszcze wytrzymać.Więc stwierdził, że szyjka jeszcze wysoko ,brzuch idealny i spokojnie 2 lub 3 tygodnie jeszcze powinnam dać rade.No dobra zobaczymy - ambitny ten lekarz .

A wczoraj zaczęlismy 35 tc.
No ciekawa jestem ile jeszcze posiedzą Twoje maluchy w brzuniu

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość

a no i dzisiaj 33 tydzien

Cytat:
Napisane przez AnnaEf Pokaż wiadomość
Witam Panie.

Miałam wstać o 7. Dzięki Bogu i memu mężowi, który zadzwonił dopiero o 9 wstałam 2 godz później. Mam tyle roboty dziś :/ jak czytam ile Wy już narobiłyście to mi słabo. A jutro obrona. Stresuję się :/

Muminku Mam córcię zucha!
Będzie dobrze ! Chociaż wiem, ze fajnie się tak mówi..wiem co czujesz, bo ja broniłam się w czerwcu..

Cytat:
Landi dzis wychodzi ze szpitala)

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie i w ósmym miesiącu. Podczas studiowania nabiliśmy licznik
Jak tam, dużo mnie ominęło? Może jakiś skrót wydarzeń, zanim się uporam ze śniadaniem, powieszeniem prania i zacznę nadrabiać?

Marti- jaka beczka w tym Lidlu.. u nas również takie kongo jest jak dają ciuchy dla dzieci Najgorsze z tego wszystkiego jest to, ze ludzie nawet nie zwracają uwagi na innych..kobieta w ciąży a oni pchają się .. dosłownie bez mózgu..

Karolka- zobaczysz wszystko sie ułoży..kochacie się a to jest najważniejsze ! ZObaczysz jak Adas się urodzi to Wasz związek będzie jeszcze silniejszy ! W końcu to owoc Waszej miłości, prawda ?

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 11:51   #878
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
czy Wy tez tak macie ze nie mozecie myslec o niczym innym tylko o dzidiusiu???
Bardzo bym chciała ale niestety nie.Narazie to myśle o tym kiedy mi ten zas.rany brzuch zniknie bo juz go mam dosyć.Nic nie mogę przez niego zrobić.Jest taki ciężki (mam tam już z 5 kg) i niewymiarowy.Co tylko wstanę to mi słabo i znów muszę leżeć.A chce też żeby tż miał jeszcze ze mnie jakis pozytek - chociażby zjedzenie wspólnego obiadu przy stole a nie w łózku nie mówiąc już,że marzę o spacerze.Jestem załamana normalnie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Teraz po cesarkach to podobno wypuszczają nawet po 3 dobach jak wszystko jest dobrze.
U nas już po dwóch dobach.
Ja sobie nie wyobrażam jak jedno dziecko urodzi mi sie sn a drugie trzeba bedzie przez cc to nie wiem jak ja wstanę jak z kazdej strony będę "rozwalona".

marti86 zawsze chcialam rodzic naturalnie ale to odnosiło się do jednego dziecka bo nie przypuszczałam,że mnie taka niespodzianka spotka i bedę miała dwoje .A w tym wypadku wolę jednak chyba rodzić przez cc.Ale,że ja sobie wolę to trudno bo lekarze przynajmniej u nas zwlekają z tym do ostatniej chwili.

Ja też musze wytrzymać 7-10 dni,wiec jest nas dwie
Stary 2012-10-15, 11:52   #879
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

wymyslilam se na obiad racuchy z kaszy i zupke marchwiowa ...pierwszy raz cos takiiego zrobie ale potrzebuje odmianya te racuchy to widzialam na billboardach li8dla i tak mnie smak wział na nie
Stary 2012-10-15, 11:52   #880
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Może i tak, ale ja się na to nie nastawiam Z synem leżałam ponad tydzień. To już nie chodzi o cc tylko o dziecko, jakieś naświetlania, żółtaczki itp
Wiesz co w tym linku co podawałam jest coś takiego:

1.Zasiłek opiekuńczy przysługuje ubezpieczonemu, który jest zwolniony od wykonywania pracy z powodu konieczności osobistego sprawowania opieki nad:

zdrowym dzieckiem w wieku do lat 8. w przypadku::
nieprzewidzianego zamknięcia żłobka, przedszkola lub szkoły, do których uczęszcza dziecko,
porodu lub choroby małżonka stale opiekującego się dzieckiem, jeżeli poród lub choroba uniemożliwia temu małżonkowi sprawowanie opieki,
pobytu małżonka stale opiekującego się dzieckiem w stacjonarnym zakładzie opieki zdrowotnej,

Wynika z tego, że chyba ojciec może wziąć w takiej sytuacji na starsze dziecko.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 11:53   #881
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
u nas w poznaniu rypuszczją po cc po chyba 3-5 dniach natomiast w moim rodzinnym miescie, Jarocinie to po tygodniu, ale tam po prostu mają mniej tych cięzarnych i to z tego wynika w wiekszych miastach chyba wczesniej wypuszczają ze wzgl na miejsca..tak mysle.
a po sn to slyszlam o przypadkach ze wypuszczali juz nastepnego dnia ale dla mnie to chyba za wczesnie by bylo
u nas ponoć 2-3dni po sn, nie wiem ile po cc. Chyba że się coś przyplącze

DeKajka , żeby się wszystko u Was poukładało
Stary 2012-10-15, 11:53   #882
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo bym chciała ale niestety nie.Narazie to myśle o tym kiedy mi ten zas.rany brzuch zniknie bo juz go mam dosyć.Nic nie mogę przez niego zrobić.Jest taki ciężki (mam tam już z 5 kg) i niewymiarowy.Co tylko wstanę to mi słabo i znów muszę leżeć.A chce też żeby tż miał jeszcze ze mnie jakis pozytek - chociażby zjedzenie wspólnego obiadu przy stole a nie w łózku nie mówiąc już,że marzę o spacerze.Jestem załamana normalnie

Ja sobie nie wyobrażam jak jedno dziecko urodzi mi sie sn a drugie trzeba bedzie przez cc to nie wiem jak ja wstanę jak z kazdej strony będę "rozwalona".

marti86 zawsze chcialam rodzic naturalnie ale to odnosiło się do jednego dziecka bo nie przypuszczałam,że mnie taka niespodzianka spotka i bedę miała dwoje .A w tym wypadku wolę jednak chyba rodzić przez cc.Ale,że ja sobie wolę to trudno bo lekarze przynajmniej u nas zwlekają z tym do ostatniej chwili.

Ja też musze wytrzymać 7-10 dni,wiec jest nas dwie
ja tez z tydzien dwa muszewiec juz nas trzy hehehhe..ale woalabym wiecej pochodzic tak jeszcze z trzy

dobra lece na zakupy na obiadek bo glodna jestem
Stary 2012-10-15, 11:54   #883
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość

to to co zawsze nazywałam wypinaniem się dzidziusia to wg waszych opisów jest skurczami Ale ostatnio zauważyłam, że jak mi się tak robi, to biorę głębokie oddechy, tak jak nas na sr uczą i jakby trochę lżej wtedy jest
Tak to wtedy są skurcze.pisałam o tym niedawno bo też nie wiedzialam i myslalam,ze to dzidziol się tak kręci i wypina.Ale jak leżałam w szpitalu pod ktg i tak mi się właśnie robiło to wychodziły skurcze i to całkiem spore
Stary 2012-10-15, 11:55   #884
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
wymyslilam se na obiad racuchy z kaszy i zupke marchwiowa ...pierwszy raz cos takiiego zrobie ale potrzebuje odmianya te racuchy to widzialam na billboardach li8dla i tak mnie smak wział na nie
ooo, daj znać czy zupa marchewkowa jest dobra, bo nigdy nie jadłam
Stary 2012-10-15, 11:56   #885
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:

D
ja tez jakos mysle nie tylko o Tymku, ale tez o tym co teraz mnei boli i roznych du..perelach..i o tym, ze kochac sie nei moge bo mnei piecze i boli a tak mi sie chce.....i wogole o wielu rzeczach..żeby wszytsko bylo ok
Stary 2012-10-15, 11:56   #886
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Racuchy z kaszy
Pierwsze słyszę, a z jakiej to kaszy?
Stary 2012-10-15, 11:57   #887
judkama
Zakorzenienie

Cytat:

1.Zasiłek opiekuńczy przysługuje ubezpieczonemu, który jest zwolniony od wykonywania pracy z powodu konieczności osobistego sprawowania opieki nad:

nieprzewidzianego zamknięcia żłobka, przedszkola lub szkoły, do których uczęszcza dziecko,
porodu lub choroby małżonka stale opiekującego się dzieckiem, jeżeli poród lub choroba uniemożliwia temu małżonkowi sprawowanie opieki,
pobytu małżonka stale opiekującego się dzieckiem w stacjonarnym zakładzie opieki zdrowotnej,

o to jest wyjscie, nie wiedzialam o tym

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 12:00   #888
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

Anet, wrzuć zdjęcie brzuszka, pliiiiiiis Ciekawa jestem jaki jest Twój duży, taki podwójny Jak leżałam w szpitalu to była jedna ciężarna z bliźniakami, brzuch miała ogromny, aż nie mogłam uwierzyć

2 doby Ja na 3 dzień ledwo się z łóżka zwlekałam Jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić
Stary 2012-10-15, 12:00   #889
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
ja tez jakos mysle nie tylko o Tymku, ale tez o tym co teraz mnei boli i roznych du..perelach..i o tym, ze kochac sie nei moge bo mnei piecze i boli a tak mi sie chce.....i wogole o wielu rzeczach..żeby wszytsko bylo ok
No ja też tak mam,wczoraj powiedziałam mężowi,że strasznie mi tego brakuje i,że o tym marzę.A jak tylko uda się osiągnąć 37 tc i nic mnie nie bedzie piekło to go wygrzmocę .W końcu już ciąża będzie donoszona i niech się dzieje co chce.Tylko,że on się boi,że dzieciom cos zrobi .
Poza tym jak urodzimy to wtedy dopiero nie bedzie mowy o jakichkolwiek przytulankach choćby na chwilę....
I znów my kobiety mamy prze.....rypane
Stary 2012-10-15, 12:00   #890
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
hehe no niedlugo sie zacznie..booże jak to pzrelecialo wiecie az mi tak łzawo, bo tyle tutaj opowiesci o poczatkach ciązy itd od marca dzien w dzien tu wchodze ale fajnie, widzicie tak czekalysmy i już tal bliziutko!!!
dokladnie-zlecialo jak cholera!!!

Anett a my Cie nie widzialysmy z brzuszkiem

Halawaya piekny ten dokument o ciazy ktory wczoraj zarzucilas-ogladalam go do polnocy
jakby ktoras chciala to prosze-naprawde wartodzieciaczek rodzi sie na koniec w 36 tygodniu
http://vod.pl/zycie-przed-zyciem,79940,w.html#play

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 12:00   #891
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

Oooo, danke Kochana O to mi właśnie chodziło
Stary 2012-10-15, 12:01   #892
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Anet, wrzuć zdjęcie brzuszka, pliiiiiiis Ciekawa jestem jaki jest Twój duży, taki podwójny Jak leżałam w szpitalu to była jedna ciężarna z bliźniakami, brzuch miała ogromny, aż nie mogłam uwierzyć

2 doby Ja na 3 dzień ledwo się z łóżka zwlekałam Jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić
Dobra to czekajta moje drogie idę powiedzieć mamie żeby mi fotę pstryknęła,może się uda wrzucić
Stary 2012-10-15, 12:01   #893
Sola1
Zakorzenienie

Tak przy okazji to pamiętajcie dziewczyny że urlop ojcowski i tacierzyński ( ja też je zawsze mylę) to dwie różne sprawy. Jak my tu sobie gadamy to wiemy o co chodzi, ale jak będziecie załatwiać te urlopy formalnie (czy raczej Wasi mężowie) to warto na to zwrócić uwagę żeby ich nie pomylić.

Urlop ojcowski - to te 2 tygodnie o których rozmawiamy

Urlop tacierzyński - niewykorzystana część macierzyńskiego.

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2012-10-15 o 12:10
Stary 2012-10-15, 12:04   #894
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
No ja też tak mam,wczoraj powiedziałam mężowi,że strasznie mi tego brakuje i,że o tym marzę.A jak tylko uda się osiągnąć 37 tc i nic mnie nie bedzie piekło to go wygrzmocę .W końcu już ciąża będzie donoszona i niech się dzieje co chce.Tylko,że on się boi,że dzieciom cos zrobi .
Poza tym jak urodzimy to wtedy dopiero nie bedzie mowy o jakichkolwiek przytulankach choćby na chwilę....
ja tez mam nadzieje ze stary sie wyrobi i jeszcze zrobic conieco

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Anett

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 12:05   #895
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
o to jest wyjscie, nie wiedzialam o tym
Cytat:
Oooo, danke Kochana O to mi właśnie chodziło
Tylko warto się jeszcze dopytać w ZUSie czy oni też to tak interpretują. Generalnie tak z tego punktu wynika, ale warto się zapytać mądrych głów
Stary 2012-10-15, 12:05   #896
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
Tak przy okazji to pamiętajcie dziewczyny że urlop ojcowski i tacierzyński ( ja też je zawsze mylę) to dwie różne sprawy. Jak my tu sobie gadamy to wiemy o co chodzi, ale jak będziecie załatwiać te urlopy formalne (czy raczej Wasi mężowie) to warto na to zwrócić uwagę żeby ich nie pomylić.

Urlop ojcowski - to te 2 tygodnie o których rozmawiamy

Urlop tacierzyński - niewykorzystana część macierzyńskiego.
no włąśnie, papierologii trzeba przestrzegać
Stary 2012-10-15, 12:08   #897
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:

Nie wiem czego faceci sie boja mój na szczęście sie nie boi ale to ja rozdaje karty ze tak powiem a jakoś mi sie za bardzo nie chce
Muszę sie gina spytać jak to jest bo w niektórych źródłach podają ze 6 tyg przed a 4 to juz w ogóle nie mozna, inne ze mozna cały czas...więc jak to jest
Przecież przechodzona ciążę właśnie każą sie seksic zeby wywołać porod, tańsze to niż jakiś tam krem za 200 zł.

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 12:13   #898
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość

Nie wiem czego faceci sie boja mój na szczęście sie nie boi ale to ja rozdaje karty ze tak powiem a jakoś mi sie za bardzo nie chce
Muszę sie gina spytać jak to jest bo w niektórych źródłach podają ze 6 tyg przed a 4 to juz w ogóle nie mozna, inne ze mozna cały czas...więc jak to jest
Przecież przechodzona ciążę właśnie każą sie seksic zeby wywołać porod, tańsze to niż jakiś tam krem za 200 zł.
Ja tam też wolę się z mężem pokochac niż skakać np po schodach
Stary 2012-10-15, 12:13   #899
AnnaEf
Rozeznanie

GG do AnnaEf

Cytat:
No właśnie w sobotę spięłam się o to z kolegą mojego męża. Mój tż wiele lat trenował judo, wygrywał różne mistrzostwa kraju i nie tylko itd ale te czasy się skończyły. Przyszło dorosłe życie, zarabia pieniądze, ma rodzinę i znacznie mniej czasu. Kolega stwierdził, że mój A. jak tylko urodzę powinien zacząć do niego przychodzić na treningi, żeby się nie zasiedział przy dziecku tylko robił coś dla siebie. Więc odpowiedziałam, że ok, zgadzam się, że trzeba o sobie pamiętać w tym całym maratonie, ale nie wyobrażam sobie, żeby mój mąż po tym jak wraca z pracy zjadł obiad i znowu wyszedł bo Krzysiu chce sobie z nim potrenować. Co tam, że dziecko go nie widziało przez cały dzień. Treningi oczywiście miałyby się obywać 2 razy w tygodniu. Ja sądzę, że sobota jest takim dniem kiedy mógłby sobie mój mąż wyjść potrenować i zrobić to tak żeby Mała na tym nie ucierpiała. Poza tym i tak chcemy prosić teściową żeby chcoaiż raz w tyg zostawała z Malutką wieczorem żebyśmy mogli sobie razem wyjść na siłownię bo lubimy takie wspólne spędzanie czasu. Ale nie, stanęło na tym, że zniewalam męża i że siedzi mi pod pantoflem, bo całe szczęście A. miał takie samo zdanie jak ja. Zapytałam na końcu, co z moim dbaniem o siebie, skoro będę przy dziecki wtedy kiedy tż będzie w pracy i wtedy kiedy będzie się zajmował swoimi potrzebami. Krzysiu stwierdził, że kobiety mają prze☠☠☠... i tyle. Muszą się z tym pogodzić. Myślałam, że go rozniosę, aż się we mnie zagotowało
AnnaEf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 12:16   #900
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
a mówiłaś że nie lubisz angielskiego
bo nie lubię :P:P i cieszę się właśnie, że nie muszę na niego chodzić
ale słyszy sie piosenki czy filmy to odpowiedzi same mi sie nasuwały

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości