|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 |
Zakorzenienie
|
Dearlie ja nie pomoge zabardzo z tym tętnem bo u nas było zawsze około 145-150
|
![]() ![]() |
![]() |
#4952 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Czy ktoras z Was dostala becikowe juz? ja zlozylam 1 pazdziernika i nadal czekam.. nusze sobie kupic jakies buty i jakies spodnie bo do tych sprzed ciazy zapne sie ale wystaja mi straszne boczki i ta fałda na brzuchu
![]() i jeszcze do tego Oskar ma urodziny za niedlugo i jakies lego zapewne sobie zazyczy i tort ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4953 | |
Zadomowienie
|
GRATULACJE DLA NOWYCH MAMUS
![]() Cytat:
![]() ![]() ja tez zazdroszcze dziewczynom pieknych,gładkich brzuszków ![]() ja po dwóch ciążach mam brzuch masakryczny,zorany rozstepami cały ![]() a ze złych wiesci jeszcze zje...bało nam sie gazowe i mam zimno w chacie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4954 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() my szczepimy skojarzonymi, plus rot, pneumokoki i meningokoki. mala pojdzie do zlobka wiec dlatego. Cytat:
Cytat:
![]() ja sie smaruje zelem poporodowym z musteli i mam z tej samej seri krem na istniejace rozstepy bo niestety cal ciaze mialam ladny brzuch a tu mi po porodzie wyskoczylo kilka rozstepow ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() no to juz niemowlaczek ![]() moj cora spi w wozko pod okapem, moglam zjesc, umyc sie, umalowac zrobic pranie ![]() ![]() dziewczyny trzymam rowniez za was kciuki za syzbkie rozwiazanie ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4955 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja smaruje tym co w czasie ciąży - perfecta mama Nie ćwiczę bo położna stwierdziła, że to ma wpływ na smak mleka i może dziecku nie smakować. Mimo to może zacznę troszeczkę. Cytat:
Cytat:
Na pewno niebawem będziecie w domku ![]() Ja mam pytanie, czy poszłyście do ginekologa po tych 6 tygodniach i dopiero za jego przyzwoleniem pozwoliłyście sobie na przytulanie, czy niekoniecznie? Ja nie wiem jak sie do tego gina wybrać. Umówie sie na konkretną godzinę a potem i tak trzeba czekać bo są opóźnienia... a ja na to sobie za bardzo nie mogę pozwolić. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4956 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Rozeznanie
|
Dearlie nie martw się na zapas. rzeczywiście mogło być tak że mały jeszcze spał, albo się rozbudzał. a u lekarza też będziesz miała badane tętno? koniecznie obserwuj ruchy. jak piszesz że sie rozpycha to myśle że wszystko jest w porządku.
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty. ja też się wybieram na 16tą. kciuki trzymam też za Lenkę Agi_Ton za jej wizytę w poradni specjalistycznej.
#4958 |
Zadomowienie
|
martusia26 a twoja Pola obrócila sie??wiessz juz czy bedziesz miala cc?bo przeoczylam jesli pisalas
![]()
#4959 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4960 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() daj znac po wizycie co i jak
![]() |
#4961 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Lecę bo malutki wzywa. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4962 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny czy to jest normalne ze niecale 4 tygodnie po porodzie dostalam okres. Wszedzie pisze ze karmiac piersia dostaje sie go duzo pozniej. Juz sama nie wiem czy martwic sie tym i isc do lekarza czy po prostu tak moze byc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4963 |
Zakorzenienie
|
Zielona ja słyszałam, że albo na końcu tego miesiąca, w którym złożyłaś dają kasę, albo na początku następnego.
Ja mam jutro wizytę u gina i się modlę, żeby mnie od razu do szpitala nie skierował, bo akurat termin mam na jutro. Mam nadzieję, że będę mogła iść w przyszły poniedziałek, jeśli do tej pory się nic nie zacznie. Łapią mnie skurcze czasem, ale nieregularne i delikatne, ale niestety przechodzą, a tak bym już chciała urodzić.... Ale Małemu się chyba nie spieszy, bo w brzuszku cieplutko.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4964 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam na ktg przedział od 120-170 i nikt się tym nie martwił. ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja już jestem umówiona na koniec października, ale też mam ten problem z opóźnieniami u gina... Chyba z małym pójdę. ![]() Cytat:
![]() Spróbuję z tym odciąganiem, dzięki. ![]() A dziewczyny, ja mam pytanie - dlaczego część z Was po piersi daje jeszcze mm??? Bo teraz się zaczęłam zastanawiać czy ja nie powinnam... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4965 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Kochana, ja również mocno trzymam kciuki za Waszą wizytę i czekam na wieści. ![]()
![]() |
#4966 | |||
Raczkowanie
|
Dzień dobry!!!
Nie wiem jak u Was, ale u mnie na dworku piękna pogoda, słonko świeci, aż żal, że jeszcze w domku siedzimy, choć jeśli tak dalej będzie to trzeba zbierać pupki na pierwszy spacerek ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A tytuł wątku fantastyczny ![]() Piękny maluszek!!!! Trzymam kciuki za wizytę u specjalisty. Moja pindka malutka zasnęła u mnie na łapkach, chyba ją znudziły wizażowe sprawy ![]() Dziewczyny od kiedy zaczęłyście układać Wasze maluszki na brzuszkach??? Maję wczoraj tatuś tak ułożył i to chyba jej ulubiona pozycja jest. ![]() ![]()
![]() |
#4967 |
Rozeznanie
|
"A dziewczyny, ja mam pytanie - dlaczego część z Was po piersi daje jeszcze mm??? Bo teraz się zaczęłam zastanawiać czy ja nie powinnam..."
Ja dokarmiam po piersi bo mam baaaaardzo mało pokarmu w cyckach i chyba całkowicie zrezygnuję z piersi bo jakoś mnie to dobija, że nie daje rady więcej. Wogóle załamana jestem bo mimo, że minęło już tyle czasu od cc na szwie zrobiła mi się dziurka i z niej wylatuje co jakiś czas ropa z krwią. Położna powiedziała, że pewnie tak się musi oczyścić i żebym robiła okłady z rivanolem a jak nie przejdzie to w czwartek na izbę przyjęć się zgłosić. Boję się, że będą mi w tym grzebać albo coś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4968 |
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny
![]() Matko jaka mialam noc..... jak nie jeden to drugi. Jestem niewyspana. Pawel ma katar juz ponad tydzien ![]() ![]() Jeszcze do pracy dzisiaj - ale to to chyba jest odpoczynek dla mnie. Na poprawe humoru kupilam dzisiaj na allegro spodnie. jeszcze chce zamowic sukienke i apaszke. wszystko przez internet bo nawet wyjsc na zakupy nie moge. Dzieciaczki marudne i tylko ja to ogarniam.... Byla dzisiaj polozna, ale waga jej sie popsula wiec nie wiadomo ile Kuba wazy. Sadzac po waleczkach na pewno przybral ![]() Dearlie mysle ze nie musisz sie martwic. gdyby to polozna niepokoilo to od razu gdzies by Cie wyslala. Katte tez chcialam wczoraj dodac zdjecia ze spacerku ![]() JAk synus? lepiej troszke? Bo sliczny jak cukiereczek. A Jureczek kochany co? Pomaga mamusi? ![]() Nadrabiam dalej Dodalam kilka zdjec na maila ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4969 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() u nas bez zmian tzn. 2 w 1 ![]() byłam dziś na ktg w szpitalu... jedna kobitka rodziła i darła się tak strasznie że oblały mnie poty z nerwów... jakby ktoś ją ze skóry obdzierał. Jak się nic nie ruszy to w pt mam się stawić z betami w szpitalu. A poza tym mam zniżkę formy :/ Dearlie proszę mi tu się nie denerwować ![]() Kasiam, jak przeżyłaś na uczelni w weekend? chcę karmić piersią i zastanawiam się czy będę musiała brać laktator do torby żeby nie bolało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4970 |
Wtajemniczenie
|
Aneczka my na brzuszku od samego poczatku bo Kuba spi na brzuszku. JAk nie spi to nie bardzo lubi ta pozycje.
![]() Gda jak masz pokarm to nie dawaj mm JA jeszcze nie bylam u gina |
![]() ![]() |
![]() |
#4971 |
Zadomowienie
|
witam
![]() Dearlie nie martw sie, jakby cos bylo nie tak gin na pewno to dojrzy! ![]() Marzenka Mikus mial po bebiko zaparcia, zmienilam na nestle nan pro i jest lepiej ![]()
#4972 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() JAk ja pierwszy raz 2 lata temu uslyszalam krzyki dziewczyny to sie poryczalam. Juz pisalam ze Ona wolala Pomocy i Mamo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4973 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mialam dzisaj ekscytujacy poranek jak mlody zasnie to napisze |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od początku kładę na brzuszku, ale synek tylko na naszych brzuchach lubi tę pozycję. ![]() No mam, ale dziwi mnie, że dziewczyny które mają pokarm, dają też mm... Przecież sposobem na to, żeby mieć więcej pokarmu, jest dostawianie dzieciaczka do cyca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4975 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moze maluchy sie nie najadaja... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4976 |
Zadomowienie
|
Jaa- wyrodna matka uroczyście oświadczam iż zaprzestaję karmienia piersią.
moje dziecko dzięki butelce oduczyło się cyca i w nocy to dla nas obu nerwówka- mała łapie dwa razy zassie i jest wnerw że cyc wypada, tak więc koniec a ja wracam do normalnego życia dietetycznego ![]() Pierwsza noc na mm za nami troche dyskomfort dla mnie bo usze do kuchni biegać a mała nie wie o co kaman- czemu mama zostawia ją płaczącą i gdzieś sobie wychodzi, lae po butli zasypia cudnie. no i dziś rano takąąąą ładnąąą kupe walneła, gdzie rano zawsze było stękanie że iść nie chce. ale mnie wkurzył tel z ZUSu naszego kochanego.. wiecie co no jaja se robią.. mam jeszcze dwa wioski napisać- jeden od kiedy a byc wyplacany urlop acieżyński (i tutaj paniusia podała mi datę- ocywiście urodzenia mojego dziecka, więc ☠☠☠☠a mac jak wiedzą to po co mam to pisać??? kolejne piseko od razu zebym napisała o przedłużony urlop- i tu tez mi date podała ![]()
#4977 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No niezle jaja. A co do mm to jak zaczne chodzic jak zombie tez dam sobie spokoj - oczywiscie z nadzieja ze bedzie wiecej przesypial w nocy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4978 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzisiaj miałam pierwszą kolizję w soim życiu ![]() ![]() ![]() więc mój forescik został uszkodzony niestety, po za tym okazało się ze pare dni mamy nie wazny przeglad ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no i kawiarnie zaczeli robic i tam jest taki syf ze masakra i codziennie teraz musze tam byc ![]() no to tyle ide sobie zapalic z tego wszystkiego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4980 |
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny,
melduje,ze wreszcie rodze! wlasnie wrocilam ze szpitala(pierwszy etap indukcji za nami) i czekam na mocne skurcze-sa juz regularne bo co 5min ale rozwarcie na 2palce i glowka wysoko.dlatego wyslali nas do domu. jak mnie wezmie konkretnie to wracamy do szpitala-najpozniej mamy dotrzec na 8 wieczorem. troche zaczynam miec stracha!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:43.