|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
ja znalazlam taka http://allegro.pl/kolyska-lozeczko-g...693150548.html ale ona sama sie nie buja, bo zakochalam sie w tej Marsi
|
|
|
|
#2852 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem załamana ...
Pojechałam do gina po zwolnienie a wróciłam ze skierowaniem do szpitala Zasłabłam w trakcie wizyty, puls miałam jak armata. Lekarka mi powiedziała że ona nie wie co ma ze mną juz robic bo ja ciągle słaba jestem że wyniki badań są ok, ale moje samopoczucie jest nieadekwatne, i ze cos tam z macica mam ale nie wiem co, bo nie zrozumiałam. I nie wiem czy mam jechac do tego szpitala czy nie nienawidze szpitali
|
|
|
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
jasne, że jedź, zobaczysz co ci powiedzą; szpitali chyba nikt nie lubi, ale po co masz siedzieć cały czas w niepewności
|
#2854 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale fakt nie było to przyjemne, ja byłam bardzo pozszywana ![]() określenie- bezcenne ![]() rozwaliłaś mnie na łopatki Cytat:
zresztą do dziś tak mam,że po porodzie nie lubię jak TZ bawi się moimi piersiami, wydają mi się być zarezerwowane wyłącznie dla dzieci dlatego postanowiłam już jakiś czas temu,że jak odchowam gromadkę to robię sobię silkony, tak żeby mi się kojarzyły z seksualnością a nie karmieniem ![]() a reszta? hm to chyba kwestia dobrej organizacji, potem jak Sammy zasypiał o 20 i spał do rana to wieczory były tylko dla nas ale nie wolno zaniedbywać facetów jak ma się małe dziecko- o mały włos byśmy się otarli o kryzys ale na szczęście mam bardzo mądrego męża, który potrafi szczerze rozmawiać i powiedział o co mu chodzi i w jakich sferach czuje się zaniedbany rozmowa bardzo pomogła Cytat:
i jeszcze świadomość- kobieta spełniona ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2855 |
|
BAN stały
|
Lenova wiem, że wizja szpitala nie jest kolorowa, ale jedź lepiej...nie bagatelizuj tego kochana
|
|
|
|
#2856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale padło na Kolcraft- poluj na allegro albo na tablica.pl dużo tego nie ma bo to chyba ze stanów są i u nas nowych chyba nie można kupić cena powala ale stwierdziłam,że pewnie sprzedam ją potem w podobnej cenie to nic się nie stanie |
|
|
|
|
#2858 |
|
Wtajemniczenie
|
Macie racje, przeciez to dla dobra mojego dziecka. Mam tylko nadzieje ze mnie tam długo nie zostawią
|
|
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
No nie odpisze Wam
Siadl mi calkiem ekran (czy jak to sie tam zwie) w laptopie. Podobno cos sie dzieje z tasma.Musze go minialnie nagiac, zebym widziala co pisze i bardzo smiesznie to wyglada :/ jak ja wytrzymam bez kompa..... |
|
|
|
#2860 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wróciłam z zakupów i ledwie chodzę. Szybko się już męczę. Jutro mam wizytę, muszę doprowadzić się tam na dole do porządku a nic nie widzę Zaraz idę robić zupę pieczarkową, pranie nastawić a jak mąż wróci to wysprzątamy balkon. Miłego popołudnia.
|
||||
|
|
|
#2861 | ||||
|
Zakorzenienie
|
O, nagielam ekran tak, ze jednak cos widac. Ciekawe jak dlugo...
Cytat:
![]() A z TZ pewnie jeszcze dzis lub jutro sie pogodzicie. Wczesniej jakos nie myslalam o porodzie, pologu, itp. Ale im blizej do tego, to zaczynam odczuwac "delikatny" strach... Cytat:
Ty chociaz wiesz, co MOZE Cie czekac, ale wiekszosc z nas jest nieuswiadomiona ![]() Cytat:
Ostatnio az mi sie przykro zrobilo, wlazlam do tramwaju, sami mlodzi siedza i wiecie, kto mi ustapil miejsca? Dziadek, ok 80-letni. Oczywiscie podziekowalam, nie usiadlam, bo przeciez on jest bardziej potrzebujacy niz ja. Cytat:
Ja tez mam z bierzmowania Antonina ![]() Moze wezcie pod uwage jakies inne imiona niz te z listy, ktora wymienilas? Kurcze, ja bym przy dziewczynce nie miala problemu, ale za to z imieniem dla chlopca walczymy od dawna. ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Lenova, jedz, nie ma co zwlekac. Moze to nic takiego i wypuszcza Cie, przynajmniej bedziesz spokojniejsza. Co do seksu - ja mam teraz wyzsze libido niz przed ciaza ![]() Caly czas bym mogla, TZ pozytywnie zaskocozny tym faktem jest ![]() Tez sie boje jak to bedzie w tej kwesti po ciazy... Brak czasu, wieczne zmeczenie i na dodatek jeszcze te gojace sie rany... |
||||
|
|
|
#2862 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny!
ja właśnie wróciłam ze szpitala nie pisałam do was, bo mi ani google, ani wizaż nie chodziło na telefonie :/ później napiszę co i jak, póki co mam silną potrzebę wykąpania się w domu, ubrania w jakieś normalne ciuchy i w ogóle powrotu do normalnego społeczeństwa
|
|
#2863 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przynajmniej bedziesz pewna. Cytat:
![]() ja wlasnie wróciłam z uczelni... bylam na jednych zajeciach i jak mi sie nudziło hoho... teraz ide cos zjesc, tylko nie wiem czy krokieta czy kopytka wczoraj zjadłam az 2i pół krotkieta az mi wstyd to pisać
|
|
|
#2864 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ze stanow to cos takiego znalazla ale tez sie sama nie buja, ja mam łożeczko - kolyske z płozami, ale co tam ta kolyska mi sie podoba strasznie, najwyzej jedno bedzie w salonie drugie w sypialni bo pokoiku dla dziecka nie damy rady fonansowo na razi e urzadzic, kjurcze ale jeszcze ten monitor oddechu musze kupic o to jest kolcraft ze stanow ale chyba inna niz masz Ty http://allegro.pl/kolyska-kolcraft-s...html?source=oo [QUOTE=nafiyqa;37079047]O, nagielam ekran tak, ze jednak cos Ale historia, niewiadomo czy to zbieg okolicznosci, czy rzeczywiscie cos w tym jest. Ja tez mam z bierzmowania Antonina ![]() Moze wezcie pod uwage jakies inne imiona niz te z listy, ktora wymienilas? Kurcze, ja bym przy dziewczynce nie miala problemu, ale za to z imieniem dla chlopca walczymy od dawna. ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- [QUOTE] a jakie dla dziewczynki mieliscie imię???? Mi dla chlopca podoba sie czarek, borys, bruno, |
||
|
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi sie jeszcze podoba Helenka i Kalina ![]() A z meskich podobaja mi sie wlasciwie jedynie: Kuba, Jaś, Leon, Julian, Antoś i Franek. |
|
|
|
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo hejo
Ja tak tylko wpadam, przez wizyta jestem jak strzepek nerwow masakra. Siostra u mnie byla pojechalysmy na zakupy kupilam malemu te bodziaki z reserved ze stworkiem cudasne sa i bluze taka bordowa cieplusia, z racji ze mielismy bon to doplacilam tylko 4.98 wiec jestem mega zadowolona ![]() Teraz tylko ten pieronski ginekolog, wykoncze sie z nerwow
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama taśma to nie jest duży wydatek, ale będziesz musiała raczej oddać do serwisu, bo w domu nie jest to takie łatwe do zrobienia. Chyba, że masz gwarancję, to Ci od ręki wymienią (to się kwalifikuje pod kartę gwarancyjną i na pewno nie odmówią).
|
|
|
|
|
#2868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrzucam brzunio 29 tydz ale rosnie a ja żem oszamałam krokiecika mniam mniam uwielbiam a teraz czas zrobić prezentacje i poczytać na jutrzejsze cwiczonka.. a jeszcze na 8 na uczelnie aaaaaaaa
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-10-15 o 16:28 |
|
|
|
|
#2869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, nie wiem czy sie oplaca to robic... Klawiatura nie dziala (teraz pisze na podpietej pod usb), zasilacz musialam kupic gdzies pol roku temu, bo tamten juz nie dzialal. Laptop jest stary i wysluzony (mam go od 6 lat) i tak trudno mi sie z nim rozstac... ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Deli, super brzuszek chudzinko!
|
|
|
|
|
#2870 |
|
BAN stały
|
Marsi dzięki za wyczerpującą odpowiedź
Mam nadzieję, że jak będę tego świadoma to do żadnego kryzysu nie dojdzie ![]() A wiecie co mi dzisiaj mąż powiedział w drodze do pracy? Że on to już nie może się doczekać tej Emilki, i kiedy ona wreszcie będzie na świecie Niby nic...ale tak mnie to jakoś złapało za serducho Wydaje mi się, że to przez ten remont. Bo ciągle coś mówi podczas remontu w stylu "ojj Emilka, ale będziesz miała super pokój, ale się tata dla ciebie poświęca, ale będziesz miała fajną lampkę (bo sam wybrał), sam bym chciał mieć taki pokój" itd... ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Deli śliczny brzusio |
|
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
Wysprzątałam dziś balkon, umyłam podłogę w kuchni, byłam na spacerze i teraz zaglądam do Was
![]() Lenova mam nadzieję, że pojechałaś. Rozumiem doskonale Twoją niechęć do szpitali, ale w końcu chodzi tu też o dobro dziecka Trzymam mocno kciuki, żeby Cię tam nie trzymali zbyt długo.Ewulka fajnie, że już jesteś w domu. I czekamy na Ciebie ![]() Deli bardzo ładny masz brzuszek
|
|
|
|
#2872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Deli, super brzuszek, niezła piłeczka już.
|
|
|
|
|
#2873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zasilacz kupilam juz wtedy, bo pilnie potrzebowalam kompa. Teraz boje sie wylaczyc kompa, bo pewbie jak wlacze go ponownie to juz obraz zaniknie. |
|
|
|
|
#2874 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Dziś rano byłam u gienia na wizycie z wynikami moczu już po infekcji i wszystko wróciło do normy lekarstwa podziałały bardzo dobrze nawet pan doktor pokazał mi siusiaka bo dzidzia była idealnie ułożona że można było to doskonale zobaczyć Dostałam też skierowanie na krzywą cukrową i morfologię przy okazji zobaczymy jak ja to przeżyję bo bardzo nie lubię być kuta Jeśli chodzi o libido moje spadło do zera mój mąż trochę narzeka ale rozumie i cierpliwie czeka na dzień kiedy go zbałamucę sama ![]() Dziś po raz pierwszy w sklepie pani kasierka poprosiła mnie abym przeszła do przodu i mnie obsłuży po za kolejką Zrobiło mi się bardzo miło ale oczywiście poleciały głupie komentarze od innych Deli brzusio śliczny Ewulka cieszymy się że już jesteś z nami i życzymy aby kolejny pobyt w szpitalu był związany tylko z porodem dzidziusia ![]() Lenova ty jedź do szpitala dzieciątko jest tu najważniejsze i spokój jaki osiągniesz dowiadując się że wszystko jest ok LadyWhisper trzymam za wieczorną wizytę u gienia
ślub 28.04.2012 Wojciech 22.02.2013 ![]() http://s7.suwaczek.com/201302221561.png Bartuś ![]() 28.01.2015 Edytowane przez Lubcia Czas edycji: 2012-10-15 o 17:34 |
|
|
|
#2875 |
|
BAN stały
|
Lubcia super, że wszystko ok
![]() co do kłucia to ja nigdy nie lubiłam..ale odkąd jestem w ciąży to już chyba przywykłam
|
|
|
|
#2876 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Marsi - gratuluję zakupu, b. ładna ta kołyska Pewnie później sprzedasz bez problemu.Lenova - życzę Ci żeby pobyt w szpitalu szybko minął, na pewno wszystko będzie ok ![]() Co do szpitali - ja nie mam jakoś oporów, byłam już wielokrotnie i jak trzeba to co zrobić, nie ma się nad czym zastanawiać. Ostatnio jak byłam w czerwcu tego roku, to w łazience na ścianach i suficie był taki grzyb, prysznic i zasłona prysznicowa też oblepiona grzybem, śmierdziało od tego, myślałam że Nie wymagam standardów jak w hotelu, no ale jakieś minimum powinno być, a mowa tu o jednym z najbardziej znanych szpitali ginekologicznych w Polsce.
|
|
|
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
Lubcia, fajnie, ze wszystko gra u gina
![]() Ja mam jutro rano wizyte. Usg pewnie nie bedzie, bo w czwartek bylo polowkowe. Zobaczymy jak tam moje wyniki... |
|
|
|
#2878 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
Tylko nie polecam sklepow typu MM czy Saturn.
|
|
|
|
|
#2879 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() no ja już powiedzmy ogarnięta chociaż dalej czuję się trochę nieswojo, wiadomo - tak jak po wakacjach - nie umiem sobie znaleźć miejsca ![]() co do samego pobytu w szpitalu - masakra. Pierwszy raz w życiu tam byłam i nie chciałabym nigdy więcej wrócić nie to, żeby mnie tam bili czy coś, ale jakoś smutno mi starsznie było, tak jakby samotna się czułam czy coś - ciężko mi to wytłumaczyć, ale miło nie było mimo, że dziewczyny miałam na sali rewelacyjne, i do pogadania, i pośmiania, nawet pielęgniarki nas lubiły i nie chciały nas wypuścić ![]() generalnie nie dowiedziałam się, dlaczego tak się stało - jako rozpoznanie mam: poród fałszywy przed 37tc. Dostawałam najpierw kroplówki rozkurczowe, potem tabletki, a od soboty zastrzyki - tyłek mnie tak boli, że szok! na szczęście nie muszę leżeć, ale mam się oszczędzać.Cieszę się, że już jestem w domu ![]() Chyba nie dam rady was w całości nadrobić, ale postaram się chociaż tak poglądowo przejrzeć co tam u was
|
|
#2880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dlaczego nie polecasz? kurcze, napisalam wlasnie podanie do dziekana o przyznanie mi indywidualnej organizacji studiow. I teraz zobaczylam na stronie internetowej, ze termin na skladanie podan byl do 12 pazdziernika :/ Jak ja sie pytalam we wrzesniu w dziekanacie, to babka powiedziala mi, zebym zrobila to jak najszybciej i zebym koniecznie dodala zaswiadczenie lekarskie. A zaswiadczenia nie moglam uzyskac wczesniej, bo gin byl na urlopie :/ Ciekawe czy mi przyjma jutro to podanie... Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-10-15 o 20:02 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

nienawidze szpitali

za 6 miesiąc
mnie już 2 tydzien siódmego... jak ten czas szybko płynie, już nie mogę się doczekac mojej dzidzi 

przynajmniej bedziesz pewna.
Trzymam mocno kciuki, żeby Cię tam nie trzymali zbyt długo.
za wieczorną wizytę u gienia
ślub 28.04.2012
Nie wymagam standardów jak w hotelu, no ale jakieś minimum powinno być, a mowa tu o jednym z najbardziej znanych szpitali ginekologicznych w Polsce.