|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
w krainie snu i marzeń
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XII
Cytat:
|
|
|
|
|
#2132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wybrałam Zieloną Górę.
![]() TŻ ma wolne jutro, a w środę ma tylko jazdy na 15.
|
|
#2134 |
|
w krainie snu i marzeń
|
OMG dziś przybyło mi 4 obserwatorów
|
|
|
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i teraz mam ładną liczbę 182
|
|
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja się chwaliłam chyba w piątek, że mam 600 obserwatorów, a dziś już mam 23 więcej, to pewnie przez makijaże, zawsze wtedy mam więcej odwiedzin i w ogóle, niż jak pisze recenzje, choć zależy też o czym
|
|
#2137 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupiłam dziś kolejne spodnie, a nawet dwie pary
![]() Dużo wydajecie na ciuchy? Ja ciągle muszę kupić coś nowego i niewiele tego mam. Niszczą mi się okropnie.
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zastanawiam się, jak kur*a można zgubić zeszyt we własnym pokoju, przeszukałam każdy zakątek i nie mogę znaleźć chyba muszę nowy założyć
|
|
#2139 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sama lubie SH, ale niestety, jak się pracuje codziennie 8-16 to nie ma opcji na sensowne łowy... do takich sklepów trzeba chodzić rano ;/
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w dzień dostawy najlepiej iść, zazwyczaj w soboty wyciągają "nowy" towar, może wtedy byś zdążyła się na coś fajnego załapać ![]() ja ostatnio wyrwałam spodnie, łososiowe, takie cienkie dość, ale przydadzą się na przyszły rok w razie czego, sweterek i to za złotówkę i kurtkę na zime, czarną ciepłą, zadowolona byłam z łowów i mama sobie dorwała taką sieć rybacką z rybkami i muszelkami za 5zł, pasuje do naszego pokoju, bo niebieski
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
Lubię rzeczy dobre jakościowo. Przywiązuję wagę do składów i miejsca produkcji. Ubrań mam dużo, noszę latami a później kolejne pokolenia je noszą. Rekordem są swetry, które mam grubo ponad 10 lat. Ciągle są na mnie dobre. Jednak nie noszę ich już często, bo mi się znudziły. Ale wyciągam je zazwyczaj w ogromne mrozy.
|
|
|
|
#2142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lele jak udaje Ci się dbać o ciuchy że tak długo służą? U mnie wiele swetrów po kilku razach już ma pełno supełków ;/ Pewnie nie kupujesz w sieciówkach? No i ręcznie wszystko pierzesz?
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
Wystarczy wybierać rzeczy dobre jakościowo, sprawdzać metki i oglądać tkaninę. W sieciówkach też się znajdzie coś dobrego, ale faktycznie zazwyczaj taki sweter nie kosztuje 50 zł.
|
|
|
|
#2144 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety wykonanie wielu rzeczy w sieciówkach to istna masakra... Chociaż fakt, są ciuchy i ciuchy..
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak kupiłam te butki w biedronce
Ostatnia czarna 40 na mnie czekała.
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
rodzynko jakie Ty masz włosy
bardzo Ci sie poprawiły! farbujesz, czy naturalny kolor?
|
#2147 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w tym roku sa jakieś cieńsze moje zeszłoroczne mają więcej futerka w srodku![]() Cytat:
![]() [1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;37079788] 3 dni no co Ty U mnie 5-6 ![]() [/QUOTE] No 4 dnia już nie liczę bo tylko wkładka mi wystarczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Musze jutro do miasta jechać to na Catricową limitowankę musze dopaść ![]() Mam nadzieję że Sleek Darks pojawi się wreszcie w listopadzie i przy okazji bym kilka pędzli Hakuro wzięła i jeszcze maszynę do szycia i ban na zakupy do końca roku mnie czeka
|
|||||
|
|
|
#2148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale idę w środe do lidla i jak tam nie będzie, to kupie te w biedronce, bo w lidlu czaje się i tak na skarpetki te włochate i zakolanówki
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kupiłam sobie jeszcze rajstopy za 5,49 zł i kadzidełka za 8,99 zł.
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam dzisiaj straszny dzień: najpierw stłuczkę miałam w Dąbrowie, na szczęście jest ok, tzn ze mną, bo z autem nie jest ok. Potem latałam załatwiać papiery, bo jutro mam umowę przedwstępną, a trzecia rzecz dostałam pismo z sądu w sprawie rozwodu, coś się ruszyło, bo musze jechać uzupełnić papiery
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja muszę kupić te świeczki, ale nie pamiętam ile one, te fioletowe, ładnie pachną
|
|
#2152 |
|
Wolę prosto!
|
Dzień dobry
![]() Skoczyłam dzisiaj do Biedronki, dopiero po 17 bo cały dzień na uczelni byłam i w sumie nawet nie spodziewałam się, że jeszcze coś zostanie, ale o dziwo z mojego rozmiaru jeszcze były wszystkie kolory Wzięłam brązowe, kusiły mnie te jasne (takie miodowe, nie te najjaśniejsze tylko te drugie w kolejności) ale bałam się, że mi się szybko upaprzą :P Ale powiem Wam, że te emutki z Biedronki podobają mi się chyba jednak bardziej niż te z Lidla, miałam dzisiaj na jednej nodze jeden, na drugiej drugi i z Biedry są duuużo zgrabniejsze, te z Lidla są jakieś takie szerokie dość mocno, także jak ktoś ma wąską stopę to jednak chyba bym polecała te z Biedronki ![]() A tak poza tym to umieram, dzisiaj przez ponad 6 godzin latałam po całym laboratorium, non stop tachałam 5 kg ziemi koło siebie, co z tego, że super odremontowane laboratorium jak szkła brakowało, trzeba było szukać kolbek po całym instytucie, na całym piętrze znalazłam dosłownie JEDNĄ gruszkę, normalnie masakra....Wszystko mnie boli, mój kręgosłup dosłownie pali, nawet na ćwiczenia nie mam siły, leżakuje z laptopem pod kocem i sie nie ruszam...Dobrze, że jutro wolne
|
|
|
|
#2153 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naturalne już dawno nie farbuję. Miałam tylko krótką przygodę z henną, ale mi wysuszyła włosy, więc porzuciłam całkiem farbowanie ![]() Cytat:
Dobrze, ze Tobie się nic nie stało. Cytat:
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
nie lubię Cię.
|
#2155 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2156 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie Rodzynko grzeszysz tymi włosami.
Sama wcieram milion rzeczy i chyba przedabrzam, bo jak miałam siano tak mam. Na dodatek siostra mi ostatnio wypaliła, że już tyle czasu nie farbuję, a jakoś mi włosy nie rosną ;(
|
#2157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A podcinasz swoje włosy?
|
|
#2158 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
haha no tak skaczemy Cytat:
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;37079788] Mi tak samo pasują te starszej generacji Jeszcze w kwestii tabletek, u mnie było tak, że miałam okropne problemy z przedłużającymi się miesiączkami - potrafiły trwać nawet 1,5 miesiąca! Co prawda nie były wtedy tak intensywne, ale łatwo sobie wyobrazić, że byłam jak wrak człowieka Lekarz nie potrafił (lub nie chciał) mi pomóc, przepisywał jakieś beznadziejne leki, które nic nie dawały, w końcu zgodził się na hormony, ale narzucił mi Yaz... Pomijając koszty, beznadziejnie się po nich czułam. Bardzo przytyłam, ciągle płakałam (nawet po kilka razy dziennie), miałam zmienne humory, ciągle bolała mnie głowa... Brałam je około rok, a do lekarza miałam już taki uraz (był bezczelny, naśmiewał się ze mnie i dogryzał mi), że nie chciałam do niego wracać i tylko chodziłam do pielęgniarki po receptę... Naiwnie wierzyłam, że wszystko się unormuje i zmieni z czasem, aż w końcu odstawiłam tabletki na jakiś czas, problem wrócił. Ale w ciągu 2 tygodni schudłam tak, że wszystko na mnie wisiało... Zmieniłam lekarza, teraz chodzę do takiej świetnej babki I przez 9 miesięcy brałam Diane35 jako wstępne, silniejsze leczenie. Później został mi przepisany Cilest i biorę go do tej pory, już kilka lat. Co prawda też po nim trochę przytyłam, ale zachwiania humorów są minimalne, związane też z fazami cyklu, miesiączki są bardzo regularne, nie są aż tak bardzo bolesne, biust urósł. Najważniejsze, że czuję się dobrze. Szkoda tylko, że jestem skazana na tabletki aż do momentu starania się o dziecko... Bo czasami mam ich już trochę dość A, i jeszcze dodam, że w ogóle nie traktuję tabletek jako antykoncepcji, po prostu im nie ufam, mój TŻ też i zabezpieczamy się też oprócz tego. Dlatego moje branie tabletek wiąże się tylko i wyłącznie z powodów zdrowotnych... [/QUOTE]Basiu, no coś Ty, poważnie się zabezpieczacie jeszcze inaczej?? Kurczaki, ja tyle lat biorę tabletki i nie zdarzyło mi się ani razu chyba stresować o ciążę. Biorę regularnie, to fakt, ale zdarzały mi się różne przygody, nawet typu że pod koniec opakowania zorientowałam się że gdzieś w którymś momencie nie wzięłam jednej ale wszystko było ok, mimo tego, że bierna w tym okresie nie byłam Jedno co to tabletki nie zabezpieczają przed chorobami przenoszonymi drogą płciową, więc z tego względu nawet doradza się parom oprócz tabletek stosowac prezerwatywy jako środek zapobiegający... To rozumiem. Ale biorąc tabletki regularnie, przepisowo, uważając na inne brane leki (niektóre, np antybiotyki osłabiają działanie tabletek na jakiś czas) - szansa na zajście w ciążę jest praktycznie zerowa... Przynajmniej osobiście nie słyszałam o przypadku żeby dziewczyna na tabsach zaszła w ciążę chyba że robiła coś źle. Choć w sumie ja totalnie nie ufam prezerwatywom, znam kilka par którym "gumka poszła" i mają słodkie dzieciaczki teraz, więc wolę tabletki Ale przejścia widze miałaś niezłe :/ |
||
|
|
|
#2159 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Karmie piersia i nie moge brac zwyklych tabletek, bo, mowiac najogledniej, mleko by mi wyschlo. Biore wiec tabletke jednofazowa, ktora nie zawiera estrogenu. Problem polega na tym, ze trzeba z nia jednak troche uwazac - moze byc mniej skuteczna niz tabletka zawierajaca zarowno estrogen jak i progesteron. Nalezy ja brac codziennie o dokladnie tej samej porze. Wiem, ze to jest zalecane przy wszystkich tabletkach, ale tutaj ramy sa jeszcze bardziej scisle. No i skutecznosc jest odrobine nizsza procentowo. Takze sa to tablety dla kobiet, ktore albo karmia, albo po prostu nie toleruja estrogenu (byc moze dlatego wlasnie zawsze mialam problemy z normalnymi tabletkami). Poszlam spac o 5 rano, bo sie zagadalam z mezem. Oczy mam na zapalkach , a tu sie jakos zebrac trzeba i do ludzi wyjsc...
|
|
#2160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, ale od 4 lat nas nie zawiodły, więc mam nadzieję, że tak będzie nadal ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

chyba muszę nowy założyć

To może dokupię brązowe jak mi się będzie chciało tam na dniach podjechać
U mnie 5-6
おはよう!
[/QUOTE]