|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 14.
Cytat:
|
|
#3242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jak coś to pytaj. chętnie pomogę. Mój mąż napisał mi dzisiaj smsa- "szkoda że my już po tym ślubie. fajnie było. teraz dużo szybciej i prościej byśmy to zorganizowali"
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do sali to mielismy podobny problem. Ale takie szukanie, wybieranie to sama przyjemnosc
|
|
#3244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Spokojnie, to nie ejst latwe zadanie, do tego tak jak piszesz koszta sa ogromne Bylam u lekarza i dostalam mocniejsze leki
|
|
#3245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie tego bym chciała uniknąć. Ja moje siostry wychodziły za mąż to nie było takich sal z cateringiem jak teraz i wiem ile to zachodu. Dbanie o każdą pierdołę do kuchni, pilnowanie kucharek itd. To chyba nie dla mnie ![]() A czemu prościej ? O co chodziło tż? Cytat:
Męczący kaszel jest okropny !Też mam taką nadzieję, że coś znajdziemy. Nie wiem jak w innych regionach, ale u nas jest masakra z salami. Już jednak- cudna, nam odpadła bo praktycznie wszystkie terminy zajęte. Dlatego musimy się sprężać i najlepiej jeździć i oceniać, a potem podpisać umowę wstępną. Nie chcę wesela przekombinowanego, ale muszą być jakieś pokoje dla gości, szczególnie tych z dziećmi. Dobrze by było żeby był jakiś park/plac zabaw dla dzieci czy też kącik zabaw. Na tym mi bardzo zależy bo będzie sporo dzieci. No i jak wiadomo, jedzonko musi być pyszne, bo inaczej wesele się nie uda
|
||
|
|
|
#3246 |
|
Zadomowienie
|
Bo wiedzielibyśmy czego kupić więcej, a czego mniej. czego bardziej dopilnować a co olać. A przede wszystkim duuużo spraw załatwić wcześniej, a nie zostawiać na ostatnią chwilę.
Mąż dzwonił. Jutro będzie w domku! Co prawda w środę wieczorem znowu wyjeżdża, w czwartek wieczorem jest spowrotem i zostaje do piątku wieczór. Oj zamotałam. Ale najważniejsze że jak na niego to całkiem długo będzie w domu.
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
dodaja o kurde...
powodzenia w szukaniu sali. jak duże wesele robicie??Mysia 3 dnie tez dobre, ważne abyście je miło spędzili ![]() blonde zdrówka. Bika a ty babo gdzie??
|
|
|
|
#3248 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak ci sie podoba? tez chce zaczac z nia cwiczyc ![]() Cytat:
znam dobry sposob zeby sie tego cholerstwa pozbyc na pare dobrych miesiecy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mi dali mleko w szpitalu tez.. dziekuje
|
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
Ana pamiętam, że pytałaś się o podmywanie po porodzie - to polecam tamtu rosę. Można mieć jakąś butelkę ze spryskiwaczem, albo zwykłą i podmywać.
Maleństwo ja miałam jedną buteleczkę z TT (polecam), podawałam małej w niej herbatkę, ale to było dawno, od długiego czasu stoi nie używana, potem będę w niej soczek jej dawała, chyba , że kupię niekapek, to i wcale jej nie będe używała. |
|
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eh niewazne, kazdy robi jak uwaza ![]() Jak bylo na szczepieniu? Madzia ja tez polecam tantum rose
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2012-10-15 o 19:07 |
|
|
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My juz po szczepieniu. Wszystko pieknie ladnie Domino wazy 6600g i ma 68,5cm wzrostu ( lekarz mowi ze bedzie wysoki chlopak ) glowka 43cm. Pieknie sie rozwija chodz do pana doktora sie nie usmiechnal Rozmawialismy o rozszerzeniu diety , o szczepieniu na grype , lekcjach plywania No a pozniej bylo szczepienie i placzu co nie miara Ale jak tylko wzielam go na rece i przytulilam to sie uspokoil w drodze do domu zasnal. Moj maly pysiek Nastepna wizyta 13go grudnia ( kolejne szczepienie )
|
|
|
#3252 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Coraz więcej sal ma takie miejsca, co uważam za fajny pomysł, bo rodzice nie muszą wciąż biegać za brzdącami ![]() Dominik dzielny chłopak Szybko zapomniał o ukłuciu
|
|||
|
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
a nawet nie wiem nie sprawdzałam
Cytat:
szkoda biedaczka, że płakał po szczepieniua ja po bólu głowy jestem rozbita i nie mam natchnienia na żadną robotę, chyba sobie dzisiaj poleniuchuję do końca dnia ![]() mrowinko jak się udał wyjazd?
"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie" Edytowane przez stokrotka24 Czas edycji: 2012-10-15 o 19:22 |
|
|
|
|
#3254 |
|
Wtajemniczenie
|
Bikus , Mona jak po wizytach, czyzbyscie zaczely rodzic?????
Stokrotka a gdzie jest ta Tropical Island |
|
|
|
#3255 |
|
Zadomowienie
|
A ja siedze sobie w domu i tak coś mi się zimno zrobiło. po godzinie się zorientowałam że zapomniałam po wczorajszych upałach grzejników włączyć...
Ale ja z innym pytaniem, a raczej radą- w mieszkaniu nie mam piekarnika. Jest to dla mnie strasznie uciążliwe. Nie ma opcji żeby wstawić tutaj taki normalny tradycyjny więc pomyślałam o przenośnym. Np jak różnie się to chyba nazywa- opiekacz, piecyk, mini piekarnik http://allegro.pl/agd-wolnostojace-piekarniki-67438 I tu moje pytanie- miała któraś z was do czynienia z takim cudem? Bo ja nigdy nie widziałam czegoś takiego w akcji i nie wiem czy jest sens zapłacić za to parę stówek. Ma mi to służyć do przyrządzania obiadków, bo ciasta to chyba w tym nie upiekę (ale babeczki chyba się da )
|
#3256 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor
alez mialam weekend.....nawet nie wiem kiedy zlecial ![]() Cytat:
ja sie juz dowiadywalam osobiscie i u nas prywatny zlobek/przedszkole to koszt 650 zl i w tym jest wyzywienie (sniadanie, obiad, podwieczorek) i "zajecia dodatkowe" typu angielski, rytmika, basen i cos tam jeszcze niestety niepamietam co a w panstwowym placi sie 300 zl ale kazde dodatkowe zajecia sa osobno platne od 30 do 50 zl w zaleznosci co to jest. No i oczywiscie nie wspominam o wyprawce. Wiec roznica nie wychodzi zbyt duza owszem nie trzeba posylac dziecka na dodatkowe zajecia ale wiadomo potem dziecku jest przykro ze inne dzieci chodza na np angielski a ono nie ![]() ufff ale wypracowanie walnelam |
|
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37084133]Miło, że pamiętałaś
Udał się, oderwałam się od codzienności, zrelaksowałam [/QUOTE]takie wyjazdy dają energii i właśnie zostałam wtajemniczona
"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie" Edytowane przez stokrotka24 Czas edycji: 2012-10-15 o 19:48 |
|
|
|
#3260 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3261 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niedoczekanie ![]() do endo idę dopiero 10.11 dzięki, że pytasz, jak będę coś wiedziała to napiszę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
super, trzymam kciuki
|
|
#3262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mrowinka super ze wyjazd sie udal, ja nietstey nie na biezaco bo ostatnio zajeta strasznie bylam i nawet nie mialam czasu na wizaz |
|
|
|
|
#3263 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ciężko nadążyć za dziewczynami.
|
|
|
|
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37084363]Gratuluję wtajemniczenia
![]() A pogoda nam dopisała, mogliśmy pospacerować nad morzem [/QUOTE]dzięki ![]() zazdroszczę spacerów nad morzem Cytat:
Ciekawe jak tam Bika
|
|
#3265 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Agnusku witaj Aaby wpadnij do nas choć na chwilkę.. ![]() Butter fajnie, że wyniki ok Na pewno za rok to już będziesz latać do lekarza co miesiąc na usg![]() Mysia super, że trochę się pobyczycie troszkę zazdroszczę![]() A gdzie nasze kochane Panie-Już-Wkrótce-Rodzące?
|
|
|
|
#3266 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37084593]Zauważyłam, że ostatnio rzadko tu bywasz. Ja staram się być na bieżąco, bo prowadzę listę... ale nie jest to łatwe, bo jak wracam z pracy czy po weekendzie, to widzę tyyyle stron
Ciężko nadążyć za dziewczynami.[/QUOTE]Mrowinka ciagle cos, a to cos w Filipa szkole jakies spotkaia, a to zakupy dla malej, jeszcze musze wsyztsko poprac , poprasowac aaa brak slow i kiedy mam to zrobic, doby mi nie starcza |
|
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37084593]Zauważyłam, że ostatnio rzadko tu bywasz. Ja staram się być na bieżąco, bo prowadzę listę... ale nie jest to łatwe, bo jak wracam z pracy czy po weekendzie, to widzę tyyyle stron
Ciężko nadążyć za dziewczynami.[/QUOTE]dziewczyny gonią jak szalone i niedługo będziemy jak moda na sukces, część 3265
|
#3268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ok ide ogarniac kuchnie, ale bede kukac bo widze cos ze Bikus i Mona to chyba juz z dzieciaczkami wroca Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-10-15 o 20:06 |
|
|
|
|
#3269 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wlasnie to jest tam takie drogie...i na tydz to zdecydowanie za dlugo Cytat:
No wlasnie Biki nie ma
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
tam właśnie jedzenie jest najdroższe- tak słyszałam od znajomych co tam byli
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.

szkoda biedaczka, że płakał po szczepieniu
niedoczekanie