|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ekskluzywny Klub "Stojące nad grobem" – dla tych co „ćwiarteczkę” opiły, cześć
Przeczytałam m.inn "A własnie, ze tak" Justyny Szymańskiej, a wczoraj zaczęłam..... (tytuł podam jak będę w domu, bo NIE PA-MIĘ-TAM
![]() ![]() Seph- w ramonesce nie jest mi zimno, bo zawsze mam jakiś dłuższy sweterek (zakrywający bioderka) no i oczywiście gruuuby, długi szal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ekskluzywny Klub "Stojące nad grobem" – dla tych co „ćwiarteczkę” opiły, cześć
Cytat:
![]() a co do Piotra, to miałam okazję, w tamtym roku (na targach książki), być na spotkaniu z nim, świetny facet, opowiadał o poznaniu sir Terry'ego, o tym jak zaczął tłumaczyć "Świat Dysku" itp. ![]() ![]() Cytat:
![]() Kup używany na allegro, będzie taniej. Cytat:
![]() ![]() Mnie szaliki i golfy "duszą" ![]()
Funny, we're all one, but one also means that we are lonely... Edytowane przez Sephinrot Czas edycji: 2012-10-12 o 13:18 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
U mnie w domu wojna na 102. Dziadek o mały włos nie schajcował siebie, domu i sąsiadów. Tak napalił w piecu kaflowym, piec się chyba rozszczelnił, że leżące na piecu orzechy się zapaliły. Obudził się w nocy jak już w całym domu było pełno dymu. Masakra jakaś. Milion razy się mu powtarzało jak ma palić w piecach, ale on nie słucha robi po swojemu, bo uważa, że wie lepiej bo jest starszy. Ciekawe tylko skąd ma wiedzieć skoro większość życia mieszkał w bloku ![]() Jazda samochodem mnie męczy i w ogóle coś mi się w plecy stało. Misiowy ortopeda mnie musi obejrzeć tylko się niechcący dziś okazało, że nie wiem kiedy to nastąpi. Wizytę miałam wyznaczoną na 13tego listopada, a dzisiaj mnie oświecono, że wtedy Jego nie ma, a pacjenci nie będą nigdzie przesunięci. Bardzo mnie cieszy w takiej sytuacji fakt luźnego koleżeńskiego stosunku pozagabinetowego, bo napiszę do Niego @ i wbije się na wizytę w przyszły wtorek. Z książek do poczytania polecam : Renata Kosin "Mimo wszystko Wiktoria" Ewa Grocholska: "Paryska pokojówka" i "Paryski Spadek" Ja zaczęłam czytać teraz z ciekawości E.L. James'a Pięćdziesiąt twarzy Graya. Powieść erotyczną czytaną o jakiejś makabrycznie późnej godzinie w Radio Zet przez Sochę. Zaciekawiła mnie reklama w radio, samej czytającej Sochy nie słyszałam i nie chcę bo nie lubię jej jako lektorki. Wczoraj zaczęłam i w 2h przeczytałam 170 stron z ponad 600. Czyta się szybko, ale miejscami mam wrażenie, że tłumaczone jest nieudolnie i będzie to dość nieudolna powieść erotyczna, myślę że my potrafiłybyśmy sklecić lepszą. Mimo to skończę. Na razie robi się co raz ciekawiej i jak się czyta to chodzi po plecach fajny dreszczyk napięcia co będzie dalej. Buziam Was i tulę bo zimno, aktualnie +3stopnie.
![]() |
#244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Krzyk dzikiej czajki" - powieść obyczajowa -gdy poznajemy główną bohaterkę jest ona studentką wychowywana przez cudowną, kochającą babcię (matka ją porzuciła) - dziewczyna nigdy nie znała swojego ojca, bo mówiono jej, ze on zmarł.... Kiedy wyjeżdża na studia dziwny splot wydarzeń sprawia, że zaczyna szukać ojca, bo dowiaduje się, że okłamywano ją - cały czas ma wsparcie w babci - okazuje się, że większość otaczających ją ludzi w przeszłości świetnie się znali - to pomoże jej w dotarciu do ojca. Przez początek książki trzeba przebrnąć, bo później niesamowicie się rozkręca "śliwki robaczywki" dla mnie typowa społeczno - obyczajowa - początek zniechęcający, ale jak poznasz "bliżej" przedstawione postacie to książka wciągnie Cię w ich wiejski świat - świat pełen bardzo życiowych historii, momentami przykrych. A obecnie czytam "Przebudzenie" Kate Kerrigan - "to kipiaca od emocji historia relacji matka-córka, ale zamiast taniego sentymentalizmu czytelnik znajdzie w niej pokrzepienie i humor. W poruszający sposób opowiada o losach kobiety, która przez lata ograniczana poczuciem obowiązku, normami społecznymi i nakazami religii z trudem okazuje uczucia podczas gdy w głebi serca rozpaczliwie pragnie miłości" Za mną 70 stron wiec niewiele mogę powiedzieć o książce - jak dobrne do końca to ją ocenię Badymka - też chciałam sie skusić na "50 twarzy Graya", ale przeczytałam niezbyt dobre recenzje i stwierdziłam, że szkoda czasu. A Ty tak ją opisałaś, ze kto wie.... może kolejną pozycją będzie właśnie to.. Co do dziadka - bezpieczniej żeby ktoś z nim mieszkał Miłego dniaaaa - u mnie od rana słonecznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
Hej. Brak słońca, mży.typowo jesienna pogoda.
wiecej popisze wieczorem.
Jak to Skorpionica wybaczam, ale nie zapominam. www.pustamiska.pl Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta. kosmetyki, buty https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611 oraz książeczki NOWE https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401 |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Nie depcze krokusów
|
Ładnie, trochę chmur, trochę słońca
![]() Mam chcicę na buty na obcasie!
![]() |
#247 |
Wtajemniczenie
|
A ja szpila kogos rodzaju meskiego potraktowac!
Synchronizacja ![]()
#248 |
Wtajemniczenie
|
mww dzięki, że ci się chciało opisać
![]() ![]() też słyszałam same niepochlebne opinie na temat "50 twarzy Greya", zjechana jest ta książka przez wszystkich krytyków - w popularności jej to nie zaszkodziło ![]() Badymka, przerąbane macie z dziadkiem, dobrze, że nic się nie stało. Nie powinien sam mieszkać. Malla ulżyj sobie i kup ![]() idę dziś na imprezę do znajomych, a jutro pewnie będę zdychać ![]()
#249 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zamieszkanie kogokolwiek z dziadkiem, nic nie da ponieważ dziadek ma swoją chorą filozofię i nikogo nie słucha. Ja przestałam się przejmować już dawno, dla mnie mimo że to mój dziadek może sobie nawet i brudem zarosnąć i zakwitnąć. Tylko że mama się przejmuje bo to jej ojciec, a mój ojciec się wqwia bo jego głupota mogłaby doprowadzić do tragedii bo spaliłby nie tylko siebie ale i mieszkających za ścianą sąsiadów.
Dom jest bardzo stary bo ma dużo ponad 100 lat i jest drewniany, wystarczy lekka nieostrożność i będzie jak w paczce zapałek. Co do ksiązek i ich recenzji przez wielkich krytyków.. nie czytam, kiedyś się też kierowałam takimi recenzjami, a potem doszłam do wniosku, że albo ja jestem za głupia bo mi się te topowe książki nie podobają, albo ci krytycy są jacyś spaczeni. Jestem na 387 stronie "50 twarzy.. " I jak na razie nic się takiego hardcorowego nie działo chociaż już od wielu stron wstecz zapowiadają się klimaty BDSM. Z naszą wyobraźnią i ciętym sex humorem napisałybyśmy tą książkę dużo lepiej. Ja potrzebowałam odpoczynku, czegoś totalnie innego niż testy na B i ustawa o VAT, w tej książce to znalazłam, mimo że nie jest żadną rewelacją, czytałam lepsze, ale i gorsze, odpoczywam czytając i to jest dla mnie ważne.
![]() |
#250 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() Mww - gratuluję ciociu ![]() Seph - Tobie również - rocznicowo ![]() Badymka - dziękuję za komplement - ale prawda jest taka, że dzięki Bogu jestem kobietą i mogę się swobodnie malować ![]() ![]() A z dziadkiem - kiepska sprawa - skoro jest, jaki jest - to ciężko będzie coś poradzić... wiadomo... upór rośnie z wiekiem... to na pewno moooocno stresujące... popisalabym jeszcze ale muszę spadać... nacieszyć się mężem... i to bynajmniej nie chodzi o sex... miał dzisiaj pecha - albo może szczęście w nieszczęściu... więcej szczęścia, niz rozumu... zwał, jak zwał... napiszę Wam później w klubie dobranoc ![]() ściskam Was mocno - i te bardziej i mniej aktywne - mimo braku czasu - często o Was myślę ![]()
#251 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w niedzielny poranek
![]() Kurczak - dobrze wiedzieć, że u Ciebie wszystko ok.... brakuje Twoich opowieści o dzieciach... Seph - dobry wybór, pierwsza jest naprawdę świetna ![]() Miłej niedzieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
Oj tam, aż takiej tapeciary ze mnie proszę nie robić, samodzielnie nie wytapetowałam jeszcze żadnego mieszkania (mama i siostra mają większe doświadczenie w remontach
![]() ![]() Życie się kręci, trzymajcie kciuki za wszystkie nowe znajomości ![]() ![]() ![]()
![]() |
#253 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny Indianie tak zaatakowali, że przypomniałam sobie przedszkolne obiady. Tak mnie trafiło że
![]() ![]() Przeczytałam "50 twarzy Gray'a" i nie rozumie za co ta książka jest tak zjechana przez krytyków i gdzie tu są wzorce ze Zmierzchu, ludzie są powaleni. Wracam do łóżka ![]()
![]() |
#254 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Malla - kupiłaś szpilki??? Oglądałyście skok z przestworzy??? czego to czlowiek nie wymyśli żeby trafic do Księgi Rekordów Guinessa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Nie depcze krokusów
|
Nie kupiłam, ale kupiłam parę rzeczy w sklepie dziecięcym dla siebie
![]() Oglądałam skok jako coś historycznego, ale nie emocjonowałam się.
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry w poniedziałek ![]() Rano zatrzymała mnie Policja - kontrola trzeźwości - pierwszy raz dmuchałam ![]() Edytowane przez mww Czas edycji: 2012-10-15 o 07:05 Powód: literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Wtajemniczenie
|
ello !
Skok oglądałam ale nie na żywo, za krótko trwał a ja robiłam wtedy co innego ![]() Malla pochwal się zdobyczami ![]() Mww skoro nie ciskasz gromów mniemam że wyszło 0.00 ![]() Ach te "trzeźwe poniedziałki" .. Czuje się koszmarnie, w dodatku chyba zaraz oddam śniadanie.. bardzo powoli popijam przeciwbólowy w płynie, może zanim wszystko oddam to się coś wchłonie. Nie wiem jak ja dziś pojadę na rehabilitację, chyba dam se spokój... Buziaki dla WAs ![]()
![]() |
#258 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Kto to tak widział, żeby z rana dmuchać policjanta? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
Daje znak zyje
![]() ![]() Szanowny jest jeszcze w domku przedluzyl mu sie pobyt leci dopiero 24 października takżke spedzamy kazda chwile razem z dziećmi Olla obecnie nic nie robię tzn wykopalam warzywa pochowalismy to wszystko na zime kwiaty wykopałam takie przyziemne sprawy jak jest m jakos nie mam weny do robienia ![]() Buziam Was wszystkie
![]() |
#260 |
Nie depcze krokusów
|
No tak, kopanie w ogródku to zdecydowanie przyziemna sprawa
![]()
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
Ja o jakimś tam skoku dowiedziałam się z fb, z tablic innych znajomych. Tak to jest, jak się nie ma tv i nieczęsto też wchodzi na główne strony informacyjne (bo np. weekend i dużo roboty w pracy).
![]() |
#262 |
Nie depcze krokusów
|
ja też nie mam tv, oglądałam transmisję online na you tube
![]() |
#263 |
Wtajemniczenie
|
witam poniedziałkowo
Skok oglądałam, nawet całą transmisję. Troszkę emocji było ![]() Mww musiałaś coś podejrzanie wyglądać, że cię na kontrolę zatrzymali ![]() Kasza trzymam kciuki ![]() dzięki twojej podpowiedzi co do H&M ![]() ![]() Malla całkiem spore (ilościowo ![]() Z sobotniej imprezy wróciłam o 4 nad ranem, masakra, już się nie nadaję na takie wyczyny ![]()
#264 |
Zakorzenienie
|
Ja po sobotniej wróciłam o 2, a na 11 do roboty
![]() Za dużo palę ostatnio ![]()
![]() |
#265 |
Nie depcze krokusów
|
A ja po sobotniej imprezie wróciłam o 23, bo dzieci już szły spać
![]()
![]() |
#266 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mocno przy- ziemna. Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak tam wyniki powtórne?
Jak to Skorpionica wybaczam, ale nie zapominam. www.pustamiska.pl Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta. kosmetyki, buty https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611 oraz książeczki NOWE https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Wtajemniczenie
|
Kasza dmuchanie jest na topie, palenie jest passe
![]()
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
Olla, mi akurat korektor niepotrzebny, bo odkąd rzuciłam w cholerę Revlon Colorstay - żaden proważny pryszcz się mnie nie ima
![]() ![]() Modami się nigdy nie przejmowałam ![]() P.S. Wyników powtórnych nie ma, bo nie było jeszcze drugiej biopsji. W środę będzie.
![]() |
#269 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj jeszcze trochę ciemno było więc zbyt wiele osób nie widziało Cytat:
U nas od kilku tygodni w każdy poniedzialek rano jest akcja "trzeźwy kierowca" i co drugie autko jest kierowane przez Policjanta w boczną uliczkę, a tam czeka 5 funkcjonariuszy i każdy podchodzi do kierowcy - trwa to kilka sekund, ale i tak miałam lekki poślizg w dotarciu do pracy na 7. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Zadomowienie
|
Hej staruszki
![]() ![]() Kaszeńko życzę pomyślnych wyników. Dbaj o siebie ![]() ![]() ![]() Mww u mnie też zdarzają się takie trzeźwe poranki, raz miałam okazję doświadczyć jadąc w niedzielę na uczelnię. Dobrze, że kierowała koleżanka, bo ja czasem lubię piwko lub dwa wieczorem strzelić, ale od tamtej pory uważam ![]() Sephi ja tego skoku w ogóle nie oglądałam - po prostu zapomniałam ![]() Jeżeli chodzi o imprezy to ja już stara baba jestem i szybko wymiękam. Więc dopiero się nie nadaję. A Ciebie podziwiam - nie pamiętam, kiedy tak długo ostatnio na imprezie byłam ![]() Z książkami jestem mocno do tyłu, na topie u mnie te bardziej naukowe ![]() Badymka ![]() Kurczaku miło Cię "widzieć" ![]() A gdzie Agusia? Ściskam mocno! ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.