|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV
Cytat:
|
|
|
|
|
#1142 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żeby wszystko się unormowało i operacja nie była potrzebna Cytat:
|
|
#1143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super wiadomość ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
Gratuluję |
||
|
|
|
#1144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też się już żegnam na dziś, kolorowych snów
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
Muminku- oby już było tylko lepiej !!!
Agaczilla- moje gratulacje
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jaja normalnie jutro od 8 już bede na wizażu wisieć
![]() ![]()
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
Liv a masz nr tel do którejś z dziewczyn żeby napisać jutro jak poszło?
|
|
|
|
#1148 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() livdragon - dasz znać którejś z dziewczyn ( jak tak to której) jak już będzie po wszystkim? ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
W☠☠☠☠iają mnie już te moje rozstępy... mam kase na jakiś krem ale nie wiem który kupic kuuurde. ;/Czuje sie w chuj brzydka.... no taka brzydka, że szok .. nigdy sie tak nie czułam . ;/
|
|
#1150 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Poza tym, jeśli chodzi o leżenie w łóżeczku (a raczej jego brak) to wydaje mi się też, że mała może jeszcze się nie przyzwyczaiła do takiej przestrzeni. W brzuszku miała dosyć ciasno, a tu nagle tyle miejsca, więc chyba dobrze by było jakby mała spała w rożku albo obwinięta kocykiem, żeby też miała ciasno i przytulnie. Nie wiem, co jeszcze mogłabym jej poradzić. A może po prostu taki typ dzieciaczka i z czasem jej minie takie marudzenie ![]() niteczka Gratuluję 1 rocznicy ![]() agaczilla gratuluję zdobycia tytułu AnnaEf za obronę, nie stresuje się, dobrze będzie muminek super wiadomości aby było już tylko lepiejlivdragon za jutro i czekamy na relację i zdjęcia ![]() Immortal u mnie też siary ani widu ani słychu, a do terminu 3,5 tygodnia mam nadzieję, że nie wpłynie to na późniejszą ilość pokarmu
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
Piję gorące mleko z czosnkiem i miodem.. mam nadzieję, że jutro poczuje się lepiej..
![]() Mam całe opakowani Teraflu i gdyby nie ciąża to już dawno bym sobie je zapodała ![]() Micia- ja mam Pharmacersia, ale zapobiegający.. ja używam go od 4 m-ca ciąży i póki co jestem z niego zadowolona.. Mam mięciutką i gładką skórę na brzuniu
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ja już mam rozstępy cholera wiec przydałoby sie coś redukującego je chyba.... bo wiecej to już raczej nie bedzie.. a mam na pośladkach, biodrach i kawałek ud :"(
|
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przyznam szczerze, że na początku kiedy jeszcze brzunia nie było aż tak widac czułam się brzydka i mało kobieca.. pewnie te wymioty i mdłości to powodowały
Od kiedy poczułam sie dobrze a brzuszek zaczął robic się taki ładny okrąglutki ( ok. 7/8 m-ca) zaczełam sie sobie podobac Przytyłam tylko w brzuszku, widzę, że mąż zaczął mnie częściej dotykac po nim, przytulac sie i głaskac.. Fajnie tak ![]() Micia- Pharmaceris ma też redukujący dla kobiet w ciąży tak więc możesz o nim poczytac
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-10-15 o 22:02 |
|
|
|
#1155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
LIVDRAGON TRZYMAM KCIUKI DAJ ZNAC!!!!! normalnie chyba w nocy nei zasne nasz pierwszy terminowy donoszony dzieciaczek![]() tż skreca meble a mi sie nuuudzi ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
przeciez nie powie ze wyglądam jak gremlin bo by miał zj..ebe![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- mysle ze nie tylko Twoje
|
||
|
|
|
#1156 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Cytat:
już tam bardziej obwisłym brzuchem i cyckami się będę martwić
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#1158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie już zboczenie A tak poważnie to mi nie mówi komplementów, bo romantyk z niego zerowy, ale znam już go na tyle, że po gestach widzę, że mu się podobam
|
|
|
|
#1159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno tak naprawdę to ważne żeby skóra była dobrze natłuszczona lub nawilżona, ale to i tak nie gwarantuje niczego. Ja póki co jestem zadowolona z kosmetyków Babydream fur Mama. Póki co to rozstępów nie mam ( może będą później, nie wiem) , a raczej mam skłonność do nich bo mam z okresu dojrzewania. Oliwki obecnie z tej firmy nie mam, bo mam Hippa, ale wydaje mi się, że z Babydream jest lepsza, bo bardziej tłusta - niestety ta tłustość jest mniej komfortowa w użytkowaniu, co mi przeszkadzało trochę latem, dlatego mi wtedy Hipp bardziej odpowiadał ale teraz już jest chłodniej i czuję już, że Hipp już trochę nie daje rady. Cytat:
|
||
|
|
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się jakoś siebie sama wstydzę i ciężko mi siebie zaakcetopowac taką.. bo jestem gruba i jeszcze brzuch to już w ogóle jak słonik wyglądam.. no nic - będzie wielkie odchudzanie po
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
Livdragon będę trzymała za Was jutro mocno
![]() Już nie mogę się doczekac I troszkę Ci zazdroszczę, że już jutro będziesz tuliła swoje dziecko Kaamila szybkiego powrotu do zdrówka Czas chyba do łóżka, ale aż się boję, co mnie dziś czeka... ![]() Dobranoc
|
|
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę.. Do jutraaa
![]() ![]() ![]() oczywiście trzymam mocne kciuki !!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu- dziękuje
Sola- ja również używam oliwki z Hippa Dodaje ją przede wszystkim do ciepłej kąpieli
|
|
|
#1165 |
|
Rozeznanie
|
Spokojnej nocy dziewczyny
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
Również już uciekam lulki
Trzymam kciuki z całych sił za obronę Ani i oczywiście za cesarkę Livdragon !!! Już nie mogę doczekac sie wieści o narodzinach maluszka !!!!!!!!! Buziaki
|
|
|
#1167 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, nie mam siły nadrabiać wszystkiego miałam ciężki weekend.
Livdragon huhu to juz jutro trzymam kciuki, laura od Muminka widze coraz lepiej teraz juz bedzie pewnie z gorki. A wyobrazcie sobie ja mialam taki weekend ze masakra jakas, w sobote moj tz chcial isc na piwo wiec zawiozłam go do kumpla , tam mieli siedziec i pilnowac małego od niego bo zona poszla na balety. Wiec mowie niech wroci z dziewczynami razem taksą bo to po drodze. Przebudziłam sie w nocy pisze mu smsa zeby wzial psa jak wroci a tu cisza, to niepodobne do niego. Wiec dzwonie do tego kumpla bo moj tz mial wyl tel, kumpel odrzucal tel. Pojechałam tam to mi nikt nie otworzyl chociaz dzwonilam 20 razy na domofon cholerny!! Moj tz przyszedl nawalony jak swinia o 4:30 okazalo sie ze poszedl sobie na miasto a ja od 1:30 nie spałam i cała sie trzasłam z nerwow. Do domu go nie wpusciłam jeszcze z okna lałam go woda jak pukał do lokatorow zeby mu drzwi z klatki otworzyc. Babcia moja go przenocowała, ja zdazyłam mu tylko jeszcze po pysku dac przez uchylone drzwi. Rano jak weszłam do babci i zobaczyłam zarzygana kanape to nie wiem skad tyle sily wzielam w sobie zeby go 2 razy z niej zrzucic i jeszcze go zbic. Jezu ale jestem nerwus ale wyobrazcie sobie ze on mi oddał! Dostałam w twarz 2 razy od niego! Dzis juz jest ok, mialam caly tydzien sie nie odzywac za to, ale tak mnie przepraszał, pisal takie smsy ze przeszlo mi całkiem. Co nie zmienia faktu ze skoro umiał mnie uderzyc to nie wiem czy to sie kiedys nie powtorzy. gdyby nie moja mama z babcia to ja nie wiem, one go tak bronia ze nawet obiadek mu zaniosly wczoraj i dzisiaj a stwierdzily ze uderzyl bo sprowokowałam. musze przyznac im racje no ale ufff wyzaliłam sie nie wiem czy ktoras to w ogole przeczyta w kazdym razie ja od dzisiaj mam rowny miesiac do tp! mam nadzieje ze nie zaszkodziłam małej pzrez te nerwy bo mam teraz takie bóle ze ledwo co oddycham |
|
|
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedne to wyskoczyły mi zaraz na początku ciąży.. Mam ochotę pójść do fryzjera i zmienić fryzurę i kolor włosów! |
|
|
|
|
#1169 |
|
Zadomowienie
|
witam się w nowej części
![]() u mnie lepiej gin pozwolił mi na spacery krotkie więc jestem mega szczęśliwa, szyjkę mam krótką ale zamknietą i twardą więc niema obaw ![]() Co do rozstępów na razie nie mam żadnego chociaż to sprawa bardziej genetyczna, moja mama nie miała ale mimo wszystko 2,3 razy dziennie smaruje brzuch na przemian oliwką (koniecznie na wilgotną skórę!) albo emulsją dla kobiet w ciaży, robie tak odkąd dowiedziałam się o ciąży ![]() od ok. 20 tyg mam zakaz z tż na ..sex, ja już tego nie wytrzymuje jeszcze trochę i się na niego rzucę
|
|
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wy oboje to macie ognisty temperament.. ja tam się nauczyłam, że z pijanymi się nie kłóci, dyskutuje czy cokolwiek.. trzeba dać wytrzeźwieć i dopiero można robić awanturę ![]() szkoda nerwów.. a co do pobicia - to wiesz.. jak ja bym leżała skacowana to pewnie też bym się próbowała bronić gdyby mnie ktoś atakował - ale faktycznie może się włączyć czerwona lampka oby już nie było takich ekscesów.. trzymaj się dzielnie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.

żeby wszystko się unormowało i operacja nie była potrzebna

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

Dopiero po ok 1-1,5 miesiąca przerwy między karmieniami zaczęły się wydłużać
mam nadzieję, że nie wpłynie to na późniejszą ilość pokarmu

klask i: