Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-15, 21:08   #1141
livdragon
Raczkowanie

GG do livdragon
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
Agrafko ja uwazam ze malutka jest nienajedzona-albo kolezanka ma za malo pokarmu albo malutka nie potrafi ssac i za malo go wycgiaga jednorazowo dlatego ciagle wisi na cycusiu.nie zawsze jest tak ze matka ma za malo pokarmu-czasami sie zdarza ze dziecko zle sspie piers i wtedy trzeba odciagac i dawac z butelki.nie wiem czy Wam mowilam czy nie ale moja znajoma 2 tyg sie meczyla-dziecko wrzeszczalo non stop i zadzwonila po doradce laktacyjnego i ten powiedzial ze chocby nie wiadomo jak chciala i co robila te dziecko nie bedzie jadlo z piersi-ma za krotki jezyczek i nie jest w stanie stymulowac piersi do wyplywu mleka.
radzilabym zwarzyc mala czy nie traci na wadze albo sprobowac odciagnac melczko i dac z butelki-jesli nie uda sie sciagnac sprobowac dac mm i jesli bedzie spokojna sprawa bedzie ewidentna-glod.taki noworodek przez pierwszy miesiac jak juz pokarm sie pojawi powinien jesc i spac.bonanza zaczyna sie po miesiacu

Today a mi sie wydaje ze nie ma czegos takiego jak malo tresciwy pokarm-albo jest albo go nie ma lub druga opcja albo dziecko umie ssac albo nie.im wiecej wyciagnie tym bardziej sie naje i lepiej przybiera.
Z tym wiszeniem na cycu jest różnie - ja miałam to samo z moją córką - cyc jako smoczek jadła co chwile , mleka miałam tyle że nie pytajcie - 3 bym spokojie wykarmiła. Efekt był taki ze dziecko w 3cim m-cu życia ważyło z 3400 - 9 kg !!! I się zaczęlo szukanie guzów mózgu i innych - dziecko zupełnie zdrowe :P Dopiero jak miała prawie 6 mcy i była bardzo chora udało się jej załapać smoka a wypróbowałam wszystkie możliwe - i wtedy się skończyło wiszenie na cycku
livdragon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 21:09   #1142
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
małej dzis znow glowka nie urosla ale byla punkcja bo potrzebowali plyn do badania jak yglada poziom białka,sciągneli z zbiorniczka tylko 3 ml...moze do operacji stanie sie cud i samo sie odetka i nie bedzie koniecznosci operacji??!! Mam taka wielka nadzieje
super! ale dzielna ta Laurka, 3mam żeby wszystko się unormowało i operacja nie była potrzebna

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
No i od dzisiaj jestem licencjonowaną panią pedagog społeczno- opiekuńczą z 5 na dyplomie

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 21:13   #1143
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
małej dzis znow glowka nie urosla ale byla punkcja bo potrzebowali plyn do badania jak yglada poziom białka,sciągneli z zbiorniczka tylko 3 ml...moze do operacji stanie sie cud i samo sie odetka i nie bedzie koniecznosci operacji??!! Mam taka wielka nadzieje
Super wiadomość

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
No i od dzisiaj jestem licencjonowaną panią pedagog społeczno- opiekuńczą z 5 na dyplomie
Gratuluję
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 21:31   #1144
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
świetna wiadomość, oby tak było jak mówisz

Cytat:

Ja też się już żegnam na dziś, kolorowych snów
Stary 2012-10-15, 21:33   #1145
kaaamila1
Zakorzenienie

Muminku- oby już było tylko lepiej !!!

Agaczilla- moje gratulacje

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 21:35   #1146
MiciaKicia
Zakorzenienie

Ale jaja normalnie jutro od 8 już bede na wizażu wisieć

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 21:41   #1147
Ma_majka
Zakorzenienie

Liv a masz nr tel do którejś z dziewczyn żeby napisać jutro jak poszło?
Stary 2012-10-15, 21:43   #1148
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Super

Cytat:
Gratulacje

livdragon - dasz znać którejś z dziewczyn ( jak tak to której) jak już będzie po wszystkim?

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Liv a masz nr tel do którejś z dziewczyn żeby napisać jutro jak poszło?
Normalnie czytasz w moich myślach
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 21:51   #1149
MiciaKicia
Zakorzenienie

W☠☠☠☠iają mnie już te moje rozstępy... mam kase na jakiś krem ale nie wiem który kupic kuuurde. ;/Czuje sie w chuj brzydka.... no taka brzydka, że szok .. nigdy sie tak nie czułam . ;/

Stary 2012-10-15, 21:52   #1150
agrafka85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
U mnie było podobnie, z tym że młody nie płakał bo nie dopuszczałam do tego, ale to miało związek z karmieniem lub po porostu potrzebą bliskości. Ponad miesiąc przeleżałam z synem przy cycku (z niewielkimi przerwami) Ale jakoś nie robiłam z tego problemu, ja też potrzebowałam się zregenerować Dopiero po ok 1-1,5 miesiąca przerwy między karmieniami zaczęły się wydłużać
Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
Agrafko ja uwazam ze malutka jest nienajedzona-albo kolezanka ma za malo pokarmu albo malutka nie potrafi ssac i za malo go wycgiaga jednorazowo dlatego ciagle wisi na cycusiu.nie zawsze jest tak ze matka ma za malo pokarmu-czasami sie zdarza ze dziecko zle sspie piers i wtedy trzeba odciagac i dawac z butelki.nie wiem czy Wam mowilam czy nie ale moja znajoma 2 tyg sie meczyla-dziecko wrzeszczalo non stop i zadzwonila po doradce laktacyjnego i ten powiedzial ze chocby nie wiadomo jak chciala i co robila te dziecko nie bedzie jadlo z piersi-ma za krotki jezyczek i nie jest w stanie stymulowac piersi do wyplywu mleka.
radzilabym zwarzyc mala czy nie traci na wadze albo sprobowac odciagnac melczko i dac z butelki-jesli nie uda sie sciagnac sprobowac dac mm i jesli bedzie spokojna sprawa bedzie ewidentna-glod.taki noworodek przez pierwszy miesiac jak juz pokarm sie pojawi powinien jesc i spac.bonanza zaczyna sie po miesiacu
No mi się właśnie wydaje, że ona chyba bardziej potrzebuje bliskości niż jedzenia, bo koleżanka mówiła, że dość często małej się ulewa, więc chyba się najada albo nawet przejada. Albo pokarm dobrze się nie przyjmuje, bo mama w ogóle nie podnosi jej do odbicia. Nie wiem czy nadal to jest taki standard, że dobrze jest dziecko potrzymać chwilę pionowo po karmieniu, żeby pokarm spłynął i się przyjął. Na sr położna mówiła, że podnosić do odbicia należy tylko wtedy, gdy dziecko je łapczywie i energicznie, żeby odbiło to połknięte powietrze. Ale ja myślę, że dobrze jest chwilę potrzymać po każdym karmieniu.

Poza tym, jeśli chodzi o leżenie w łóżeczku (a raczej jego brak) to wydaje mi się też, że mała może jeszcze się nie przyzwyczaiła do takiej przestrzeni. W brzuszku miała dosyć ciasno, a tu nagle tyle miejsca, więc chyba dobrze by było jakby mała spała w rożku albo obwinięta kocykiem, żeby też miała ciasno i przytulnie.

Nie wiem, co jeszcze mogłabym jej poradzić. A może po prostu taki typ dzieciaczka i z czasem jej minie takie marudzenie

niteczka
Gratuluję 1 rocznicy

agaczilla gratuluję zdobycia tytułu

AnnaEf za obronę, nie stresuje się, dobrze będzie

muminek super wiadomości trzymam aby było już tylko lepiej

livdragon za jutro i czekamy na relację i zdjęcia

Immortal u mnie też siary ani widu ani słychu, a do terminu 3,5 tygodnia mam nadzieję, że nie wpłynie to na późniejszą ilość pokarmu
Stary 2012-10-15, 21:55   #1151
kaaamila1
Zakorzenienie

Piję gorące mleko z czosnkiem i miodem.. mam nadzieję, że jutro poczuje się lepiej..

Mam całe opakowani Teraflu i gdyby nie ciąża to już dawno bym sobie je zapodała Nie cierpię czuc się jak zwłoki..

Micia- ja mam Pharmacersia, ale zapobiegający.. ja używam go od 4 m-ca ciąży i póki co jestem z niego zadowolona.. Mam mięciutką i gładką skórę na brzuniu

Stary 2012-10-15, 21:56   #1152
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
W☠☠☠☠iają mnie już te moje rozstępy... mam kase na jakiś krem ale nie wiem który kupic kuuurde. ;/Czuje sie w chuj brzydka.... no taka brzydka, że szok .. nigdy sie tak nie czułam . ;/
Jej określiłaś dobitnie moje dzisiejsze samopoczucie
Stary 2012-10-15, 22:00   #1153
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
cieszę sie, że mogłam pomóc

ja już mam rozstępy cholera wiec przydałoby sie coś redukującego je chyba.... bo wiecej to już raczej nie bedzie.. a mam na pośladkach, biodrach i kawałek ud :"(

Stary 2012-10-15, 22:01   #1154
kaaamila1
Zakorzenienie

Ja przyznam szczerze, że na początku kiedy jeszcze brzunia nie było aż tak widac czułam się brzydka i mało kobieca.. pewnie te wymioty i mdłości to powodowały Od kiedy poczułam sie dobrze a brzuszek zaczął robic się taki ładny okrąglutki ( ok. 7/8 m-ca) zaczełam sie sobie podobac Przytyłam tylko w brzuszku, widzę, że mąż zaczął mnie częściej dotykac po nim, przytulac sie i głaskac.. Fajnie tak No, ale jeszcze tylko chwilunia

Micia- Pharmaceris ma też redukujący dla kobiet w ciąży tak więc możesz o nim poczytac

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-10-15 o 22:02
Stary 2012-10-15, 22:05   #1155
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie mam rozstepow ale też sie czuje ostatnio brzydka...jakas taka sflaczała...

LIVDRAGON TRZYMAM KCIUKI DAJ ZNAC!!!!!

normalnie chyba w nocy nei zasne nasz pierwszy terminowy donoszony dzieciaczek

tż skreca meble a mi sie nuuudzi

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Ja przyznam szczerze, że na początku kiedy jeszcze brzunia nie było aż tak widac czułam się brzydka i mało kobieca.. pewnie te wymioty i mdłości to powodowały Od kiedy poczułam sie dobrze a brzuszek zaczął robic się taki ładny okrąglutki ( ok. 7/8 m-ca) zaczełam sie sobie podobac Przytyłam tylko w brzuszku, widzę, że mąż zaczął mnie częściej dotykac po nim, przytulac sie i głaskac.. Fajnie tak No, ale jeszcze tylko chwilunia

Micia- Pharmaceris ma też redukujący dla kobiet w ciąży tak więc możesz o nim poczytac
moj mnie tez caluje po brzuszku i sie go pytam czy ladnie wygladam to wiadomo co mwoi, no i sam z siebie tez mi mowi, no ale z drugiej str co ma mi mowic przeciez nie powie ze wyglądam jak gremlin bo by miał zj..ebe

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
mysle ze nie tylko Twoje
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 22:05   #1156
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
GRATULACJE klask i:

Cytat:
No, świetne newsy i oby było dobrze - trzymamy kciuki

Cytat:
Cytat:
oj tam, oj tam - ja wyglądam jak zebreka, ale mam to gdzieś.. krem z super recenzjami na mnie nie działał.. dam im czas - wyblekną.. modelką nie jestem to tragedii nie ma.. już tam bardziej obwisłym brzuchem i cyckami się będę martwić

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 22:06   #1157
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość

Stary 2012-10-15, 22:06   #1158
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
ja nie mam rozstepow ale też sie czuje ostatnio brzydka...jakas taka sflaczała...

tż skreca meble a mi sie nuuudzi

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

moj mnie tez caluje po brzuszku i sie go pytam czy ladnie wygladam to wiadomo co mwoi, no i sam z siebie tez mi mowi, no ale z drugiej str co ma mi mowic przeciez nie powie ze wyglądam jak gremlin bo by miał zj..ebe
Mój mąż zawsze mi mówił, że podobają mu się kobiety w ciąży Takie już zboczenie A tak poważnie to mi nie mówi komplementów, bo romantyk z niego zerowy, ale znam już go na tyle, że po gestach widzę, że mu się podobam

Stary 2012-10-15, 22:11   #1159
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Podobno tak naprawdę to ważne żeby skóra była dobrze natłuszczona lub nawilżona, ale to i tak nie gwarantuje niczego.

Ja póki co jestem zadowolona z kosmetyków Babydream fur Mama. Póki co to rozstępów nie mam ( może będą później, nie wiem) , a raczej mam skłonność do nich bo mam z okresu dojrzewania.

Oliwki obecnie z tej firmy nie mam, bo mam Hippa, ale wydaje mi się, że z Babydream jest lepsza, bo bardziej tłusta - niestety ta tłustość jest mniej komfortowa w użytkowaniu, co mi przeszkadzało trochę latem, dlatego mi wtedy Hipp bardziej odpowiadał ale teraz już jest chłodniej i czuję już, że Hipp już trochę nie daje rady.

Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość
No mi się właśnie wydaje, że ona chyba bardziej potrzebuje bliskości niż jedzenia, bo koleżanka mówiła, że dość często małej się ulewa, więc chyba się najada albo nawet przejada. Albo pokarm dobrze się nie przyjmuje, bo mama w ogóle nie podnosi jej do odbicia. Nie wiem czy nadal to jest taki standard, że dobrze jest dziecko potrzymać chwilę pionowo po karmieniu, żeby pokarm spłynął i się przyjął. Na sr położna mówiła, że podnosić do odbicia należy tylko wtedy, gdy dziecko je łapczywie i energicznie, żeby odbiło to połknięte powietrze. Ale ja myślę, że dobrze jest chwilę potrzymać po każdym karmieniu.

Poza tym, jeśli chodzi o leżenie w łóżeczku (a raczej jego brak) to wydaje mi się też, że mała może jeszcze się nie przyzwyczaiła do takiej przestrzeni. W brzuszku miała dosyć ciasno, a tu nagle tyle miejsca, więc chyba dobrze by było jakby mała spała w rożku albo obwinięta kocykiem, żeby też miała ciasno i przytulnie.

Nie wiem, co jeszcze mogłabym jej poradzić. A może po prostu taki typ dzieciaczka i z czasem jej minie takie marudzenie
Odnośnie chodzenia chwilę z dzieckiem po karmieniu to chyba jednak warto chwilę z nim pochodzić. Może nie będzie to najlepszy przykład, ale napiszę. Jakiś czas temu kilka razy zdarzyło mi się, że po wypiciu ciepłego mleka w bardzo krótkim czasie położyłam się i było to dla mnie bardzo niekomfortowe - musiałam wstać i pochodzić, bo czułam, że wszystko mi się cofa. Po innych posiłkach tak nigdy nie mam.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 22:11   #1160
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Mój mąż zawsze mi mówił, że podobają mu się kobiety w ciąży Takie już zboczenie A tak poważnie to mi nie mówi komplementów, bo romantyk z niego zerowy, ale znam już go na tyle, że po gestach widzę, że mu się podobam
Mój mi powiedział, że powinnam być częściej w ciąży - ale to bynajmniej nie wiązało sie z wyglądem - tylko z faktem, że mógł się u znajomych napić spokojnie, bo ja z powrotem prowadziłam.. też mnie po brzuchu maca - ale na początku mi powiedział, że ja jestem tylko inkubatorek hehehe..
Ja się jakoś siebie sama wstydzę i ciężko mi siebie zaakcetopowac taką.. bo jestem gruba i jeszcze brzuch to już w ogóle jak słonik wyglądam.. no nic - będzie wielkie odchudzanie po

Stary 2012-10-15, 22:13   #1161
madzius90
Zakorzenienie

Livdragon będę trzymała za Was jutro mocno
Już nie mogę się doczekac
I troszkę Ci zazdroszczę, że już jutro będziesz tuliła swoje dziecko

Kaamila szybkiego powrotu do zdrówka

Czas chyba do łóżka, ale aż się boję, co mnie dziś czeka...
Dobranoc
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 22:14   #1162
MiciaKicia
Zakorzenienie

Lecę.. Do jutraaa

oczywiście trzymam mocne kciuki !!!!!!!!!!!!!!!!!

Stary 2012-10-15, 22:17   #1163
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sola1 Pokaż wiadomość
normalnie czytasz w moich myślach
:d
Stary 2012-10-15, 22:17   #1164
kaaamila1
Zakorzenienie

Madziu- dziękuje Oby ta noc była dla Ciebie lepsza

Sola- ja również używam oliwki z Hippa Dodaje ją przede wszystkim do ciepłej kąpieli

Stary 2012-10-15, 22:30   #1165
agrafka85
Rozeznanie

Spokojnej nocy dziewczyny i do jutra
Stary 2012-10-15, 22:35   #1166
kaaamila1
Zakorzenienie

Również już uciekam lulki

Trzymam kciuki z całych sił za obronę Ani i oczywiście za cesarkę Livdragon !!!

Już nie mogę doczekac sie wieści o narodzinach maluszka !!!!!!!!!

Buziaki

Stary 2012-10-15, 22:40   #1167
mad85
Raczkowanie

Hej dziewczyny, nie mam siły nadrabiać wszystkiego miałam ciężki weekend.
Livdragon huhu to juz jutro trzymam kciuki, laura od Muminka widze coraz lepiej teraz juz bedzie pewnie z gorki.
A wyobrazcie sobie ja mialam taki weekend ze masakra jakas, w sobote moj tz chcial isc na piwo wiec zawiozłam go do kumpla , tam mieli siedziec i pilnowac małego od niego bo zona poszla na balety. Wiec mowie niech wroci z dziewczynami razem taksą bo to po drodze. Przebudziłam sie w nocy pisze mu smsa zeby wzial psa jak wroci a tu cisza, to niepodobne do niego. Wiec dzwonie do tego kumpla bo moj tz mial wyl tel, kumpel odrzucal tel. Pojechałam tam to mi nikt nie otworzyl chociaz dzwonilam 20 razy na domofon cholerny!! Moj tz przyszedl nawalony jak swinia o 4:30 okazalo sie ze poszedl sobie na miasto a ja od 1:30 nie spałam i cała sie trzasłam z nerwow. Do domu go nie wpusciłam jeszcze z okna lałam go woda jak pukał do lokatorow zeby mu drzwi z klatki otworzyc. Babcia moja go przenocowała, ja zdazyłam mu tylko jeszcze po pysku dac przez uchylone drzwi. Rano jak weszłam do babci i zobaczyłam zarzygana kanape to nie wiem skad tyle sily wzielam w sobie zeby go 2 razy z niej zrzucic i jeszcze go zbic. Jezu ale jestem nerwus ale wyobrazcie sobie ze on mi oddał! Dostałam w twarz 2 razy od niego!
Dzis juz jest ok, mialam caly tydzien sie nie odzywac za to, ale tak mnie przepraszał, pisal takie smsy ze przeszlo mi całkiem. Co nie zmienia faktu ze skoro umiał mnie uderzyc to nie wiem czy to sie kiedys nie powtorzy. gdyby nie moja mama z babcia to ja nie wiem, one go tak bronia ze nawet obiadek mu zaniosly wczoraj i dzisiaj a stwierdzily ze uderzyl bo sprowokowałam. musze przyznac im racje no ale ufff wyzaliłam sie nie wiem czy ktoras to w ogole przeczyta w kazdym razie ja od dzisiaj mam rowny miesiac do tp! mam nadzieje ze nie zaszkodziłam małej pzrez te nerwy bo mam teraz takie bóle ze ledwo co oddycham
mad85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 22:44   #1168
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
cieszę sie, że mogłam pomóc

ja już mam rozstępy cholera wiec przydałoby sie coś redukującego je chyba.... bo wiecej to już raczej nie bedzie.. a mam na pośladkach, biodrach i kawałek ud :"(
Nie martw się, ja też już mam na brzuchu, biodrach i udach
Jedne to wyskoczyły mi zaraz na początku ciąży..

Mam ochotę pójść do fryzjera i zmienić fryzurę i kolor włosów!
Stary 2012-10-15, 22:51   #1169
Swarovska
Zadomowienie

witam się w nowej części

u mnie lepiej gin pozwolił mi na spacery krotkie więc jestem mega szczęśliwa, szyjkę mam krótką ale zamknietą i twardą więc niema obaw

Co do rozstępów na razie nie mam żadnego chociaż to sprawa bardziej genetyczna, moja mama nie miała ale mimo wszystko 2,3 razy dziennie smaruje brzuch na przemian oliwką (koniecznie na wilgotną skórę!) albo emulsją dla kobiet w ciaży, robie tak odkąd dowiedziałam się o ciąży

od ok. 20 tyg mam zakaz z tż na ..sex, ja już tego nie wytrzymuje jeszcze trochę i się na niego rzucę
Swarovska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 22:51   #1170
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mad85 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, nie mam siły nadrabiać wszystkiego miałam ciężki weekend.
no masakra historia..
wy oboje to macie ognisty temperament..
ja tam się nauczyłam, że z pijanymi się nie kłóci, dyskutuje czy cokolwiek.. trzeba dać wytrzeźwieć i dopiero można robić awanturę
szkoda nerwów..
a co do pobicia - to wiesz.. jak ja bym leżała skacowana to pewnie też bym się próbowała bronić gdyby mnie ktoś atakował - ale faktycznie może się włączyć czerwona lampka
oby już nie było takich ekscesów.. trzymaj się dzielnie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości