|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
Cytat:
Pukanie, pewnie, ze dzidzia.
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
Po połogu. 6 tygodni.
Wcześniej rozciągnięte mięśnie mogą się rozejść.
|
#3213 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ojca ma gina, matkę psychiatrę... kasy pełno w domu. Uwierz, że są gorsze choroby... a nasze są owocem miłości i okazem zdrowia
|
|
#3215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec nie ma sie czym przejmnowac, podobno lepiej sie piesci to co sie w rece miesci a tak pozam tym musze sie pochwalic 1wszym prezentem od mojej starszej siostry Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2012-10-15 o 22:50 |
|
|
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
to jeszcze
monis001 musi nam powiedzieć kto u niej siedzi IsiaG 8 listopad Villga kiedy? pani22ka i zapełnimy lukę na liście
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj, mój brzuch to piłka do koszykówki już, więc z dnia na dzień robi się coraz większy, ciekawe co będzie na koniec chyba będzie służył jak podstawka pod talerzyk yyyy tylko zastanawiam się, jak teraz laptop trzymam na kolanach ,to brzuch będzie mi go zasłaniał Dziewczyny, a mi nikt nie skomentował zdjęć na poprzedniej stronie buu
|
|
|
#3219 | |||
|
Kniaginia
|
Witajcie!
Jeszcze mi 3 strony do nadrobienia zostały, ale chyba nie dam rady, bo usypiam nad lapkiem, ręka mi się osuwa, budzę się, a tu koniec strony. I tak co chwilę, muszę iść spać. Gratuluję! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak jak nie mam problemu z sikaniem, tak dziś akurat rano, jak miałam jechać na badania, w tym zawieźć mocz, to nie mogłam. Bo obudziłam się, myślałam, że to noc, więc poszłam do toalety jak zwykle. Wróciłam, ledwo się położyłam, zadzwonił budzik. I już potem mimo hektolitrów wypitej wody jakiś ciurek tylko
|
|||
|
|
|
#3220 |
|
Wtajemniczenie
|
drogie dziewczny,
padam na pysk więc napisze tylko ze dzidzia zdrowa wszystko oki. mamy 6, 23 cm poza tym leniwiec nie chciał się obracać i mnie pan dr godzinę męczył bo liczył i sprawdzał wszystko. w ogóle dr super wszystko pokazywał siatkówkę, nerki, jelitka, serducho, nosek itd... no a moj uparciuch lewej ręki nie chciał dać pokazać a pan dr powiedział ze poki nie wyliczy 5 palców nie odpuści a na koniec dodał (ja nawet nie pytałam) że coś tam jest niżej i ze tak jest w przypadku dziewczynek bardzo często także nic jeszcze oficjalnego ale Michalina będzie miała koleżankę a chłopaki 2 narzeczoną także jak się nic nie zmieni będzie Natalka pozdrawiam i idę spać nadrobię was jutro Edytowane przez Ptaszysko16 Czas edycji: 2012-10-15 o 22:23 |
|
|
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3222 | ||
|
Wtajemniczenie
|
joanna200
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ptaszysko uff chwilę mnie nie było i poszalałyście :P
|
|
#3223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyżbym się nie doczekała 20 chłopca? hehehezaraz kobietki przegonią chłopaków
|
|
#3224 |
|
Zakorzenienie
|
dla dziewczynek juz sie chwale, mialam maly problem z wgraniem zdjecia moze w koncu sie uda ![]() dajac mi je mowi '' w sumie nie wiem czy juz mozna, ale strasznie mi sie spodoblay, bo sa uniwersalne kolorystycznie ''
|
|
|
|
#3225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widać siostra powoli się wkręca w temat
|
|
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
strippi dzieki mi tez sie strasznie podobaja, rozczulilam sie na ich widok.
siostra jak siostra powiedziala, ze na ile moze to pomorze - ale ma tez swoje zycie a co do brzucha i wagi nie przejmowac sie, moja mama z Agnieszka przytyla 38 kg i wygladala w 4 miesiacu jak cywila brali - jakby juz miala zaraz rodzic albo i jeszcze wiekszy. a kuzynka znajomej seryjnie przytyla 55 KG!!!! no nic zawijam kiece i lece spac jutro 11 - 19 praca |
|
|
|
#3227 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Ufff chwile mnie tu nie było a tu takie zaległości, ale dzielnie nadrobiłam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jeśli chodzi o koszty wizyty to ja płace 50zł, ale to po małej znajomości, normalnie moja pani dr bierze 80zł, oczywiście usg w cenie. Cytat:
Teraz się obawiam, czy jakiejś krzywdy didolowi tym nie zrobiłam Cytat:
Cytat:
![]() Joanna za wizytę i za potwierdzenie siusiaka ![]() Cytat:
za wizytę i za Kingusię ![]() Kolejna księżniczka w naszym wątku Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytę i za Natalkęprzybywa nam księżniczek
|
|
#3228 |
|
Wtajemniczenie
|
także jak się nic nie zmieni będzie Natalka
gratulacje
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki z tym rozszczepem to jest tak, że pięknie to teraz operują i śladu nie ma - czasem słychać, bo osoby po dużym rozszczepie nieco seplenią.
Jasne że to spory problem - czasem dziecko trzeba karmić po urodzeniu sondą, bo nie ma jak przełknąć, później są problemy z zębami. które rosną w niewłaściwych miejscach, no i operacje - jak ma się dziecko, przeżywa się każdą igłę wbitą na szczepieniu, a operacja to już się w głowie nie mieści... ale po pokonaniu tych problemów, dziecko jak nowe. Życzę nam wszystkim, żebyśmy poznały tylko teorię tego problemu. A nasze wszystkie dzieci urodziły się piękne i zdrowe.
|
#3230 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla męża, pójdziecie na to usg i przynajmniej będziesz spokojniejsze![]() Cytat:
Co do biegunki to od zawsze pamiętam, że pomagała herbata z suszonych liści z borówek. Zawsze latem zbieraliśmy, suszyliśmy i jak znalazł. A z takich bardziej dostępnych sposobów to nie mam pojęcia co jeszcze. Cytat:
bmaa gratulację córci ![]() Cytat:
za wizytę. Super, że wszystko w porządku Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3231 |
|
Raczkowanie
|
witajcie ale u nas ciemno, będzie deszczowy dzień...
Nestle takie rzeczy dzieją się nie tylko w żłobkach w byłym przedszkolu syna był zwyczaj ubierania chłopców za karę w różową piżamę z barbi na cały dzień nawet interwencja u dyrektorki nic nie dała bo według to nic ze się cała grupa potem śmieje...![]() Bmma u mnie będzie różnica 7 lat a cieszymy się z mężem jak byś my byli 20 latkami dopiero po ślubie taka ciąża po przerwie rozczula....gratulacje dla Kingi niech rośnie mądra, piękna i zdrowa ![]() Moderna wyłaż z dołka, ściskam serdecznie i jak mówi mój gin do przodu kobieto ![]() co do wagi to ja już sama nie wiem wcześniej miałam 5 kg więcej teraz jak się ważę pokazuje 63 kg czyli 3 na plusie albo wagi szaleją albo ja już sama nie wiem...z Miśkiem miałam 25kg więcej i zrzuciłam więc przestaje się martwić...czekolada w dłoń dziś 14 tydzień więc jest co świętować ![]() o kolejna dziewczynka Ptaszysko ściskam Ciebie i Natalię ![]() Leonikowa powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- co do Maksymiliana mnie się też podobało w pierwszej ciązy ale mieliśmy psa maksa....ale jest jeszcze forma Maksym też ładnie
|
|
|
|
#3232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak miałam 8 lat byłam na oddziale pediatrycznym i za karę bez dołu piżamy stało się na korytarzu pod zegarem. Ja pierdzielę - przecież takie rzeczy powinny być karalne już wtedy. ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- A mój Igor w nocy gorączkował i dzisiaj zamiast wizyty w pracy, mamy wizytę u lekarza.
|
|
#3233 |
|
Raczkowanie
|
fajny artykuł o imionach najlepszy był ten brytyjczyk mój syn pewnie by sobie zmienił na batman...
http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/kraj...-wiadomosc.htm ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- ...Mikołajka dla dziewczynki że na to nie wpadłam... |
|
|
|
#3234 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
teraz nawet down nie jest tragedia a rozszczep to bzdura przy powaznych chorobach.. ale zycze zebysmy wszystkie urodzily zdrowiutkie dzieci bmma brawa za kobietke
|
|||
|
|
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
nie będę cytować bo mi cytaty poznikały w pracy ale z pamięci na szybko choć z pamięcią krucho. Przede wszystkim gratuluję CÓRECZEK ![]() Ciekawe co mi się ukaże na usg ale to dopiero 9.Orzechy jadam wysuszone są wskazane w ciąży tak samo jak ryby niby dzieciątka mądrzejsze Tylko jak się je trzeba sprawdzać czy są dobre czy spleśniałe, i najlepiej samemu obierać Widzę że wasi tż też mają obsesję na punkcie przebierania maluchów. Mój już kupuje motor i ubranko i zabiera synka na tor kartingowy bo przecież chłopak ma być on już widział że tam mu coś rośnie na usg ![]() kasia86bgo jakie cudne smoki Wy tak już kupujecie a ja nic jeszcze nie mam ale dla mnie to jeszcze za wcześnie. Choć w sobotę miałam zamiar wybrać się na zakupy i kupić choć jedne śpioszki ale nie kupiłam bo nawet na zakupy nie dotarłam. Już myślałam że mi lepiej ale nieee męczę się dalej i ledwo żyję. Nawet tak przestałam oglądać bo od razu bym chciała klikać i kupować więc się nie nakręcam. Jedyne co to mam wózek wybrany na pewno będzie mutsy a wybór padł chyba z 7 lat temu jak pierwszy raz go zobaczyłam i nim pojeździłam, i moje zdanie się nie zmieniło. Nawet znalazłam w sklepie online usa różową gondolkę gdyby miała byś dziewczynka bo u nas w pl nie ma co mnie bardzo zaniedowoliło. Mebelki też niby mam wybrane niby bo szukam tańszych odpowiedników ale już wiem jakie będą a kolorek też od zawsze wiedziałam jaki będzie nawet remont jak robiliśmy to tak by wnętrze pokoju pasowało do białych mebelek i będzie to mniej więcej tak wyglądać tylko że my mamy ciemną podłogę i uznałam, że będzie pięknie komponować się właśnie z białym dywanikiem i mebelkami a dodatki z tej stronki oczywiście tylko wybrane bo cenowo zabijają ale mam swoje typy niestety mebelki mają ceny powalające tak więc jakbyście gdzieś widziały podobne a tańsze była bym wdzięczna za namiary ![]() Miłego dzionka kochane A strippi ja nie widziałam twojego zdjęcia gdzie ty je zamieściłaś chyba że jakąś stronę przeoczyłam ale to tak jest jak się w pracy czyta
|
|
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa tak piszecie o ćwiczeniach po ciąży a ćwiczycie teraz te co z was mogą ??? Jakie ćwiczenia wykonujecie ???????
|
|
|
|
#3237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak słyszę te najpopularniejsze imiona, to mam wizę klasy gdzie występują cztery imiona- Julia i Oliwka, oraz Jakub i Oscar/Igor. W mojej klasie w liceum było 6 Martyn/Mart co też było efektem popularności tego imienia i 3 Asie.Moja znajoma zaś ma córkę Julię Oliwię, bo nie umiała się zdecydować, które imię wybrać. Ja zaś jestem za prostotą, praktycznością i niepodążania za modą.
|
|
|
#3238 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a to wstydzioch mały![]() Cytat:
Chociaż wczoraj sama z siebie zaczeła mnie uczyc piosenki której sie uczyli![]() Cytat:
![]() heeh jeszcze nie urodziłaś a juz sie interesujesz Chyba przez 6 tyg pologu nie można a później stopniowo pewnie tak
|
|
#3239 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
Cytat:
Ale nie jest, źle mam 3 kg do przodu od początku Gin mi powiedział, że optymalnie jest 2 kg na miesiąc ![]() Brzuszki... eh... ostatnio jak napięłam mięśnie brzucha wychylając się po coś to tak mi drżało całe ciało... przeraziłam się. Zawsze byłam sprawna fizycznie, rozciągnięta.. a tu 3 m-ce spokoju i masz... Oj, trzeba będzie za maluszkiem biegać... Cytat:
![]() Ja skomentowałam... obrazki że bardzo mi się podobają.. ![]() SUPER, że maluszek zdrów! ![]() Ah, i widzę, że nie tylko mój TŻ nie chce się kłócić... ten siusiakowy typ chyba tak ma...
|
|
|
#3240 |
|
Raczkowanie
|
właśnie ja jestem Anna a wiadomo ile kobiet nosi to imie...moja mama miała dać mi na imię Marianna niby oryginalnie ale ja chyba i tak wolę to moje pospolite imię...
na wakacjach myśłałam że padnę jak pewna pani tłumaczyła synowi Nikolasowi że to nie to samo co Mikołaj... tak zgadza się to forma angielska która nie powinna być dopuszczalna w Polsce...ja jestem za polskimi imionami...u nas będzie Hanna Maria albo Leon
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.

12-08-1997

spotkałam się ostatnio z kumpelą z pracy i opowiadała o kuzynce która urodziła synka z zajęczą wargą 

Ocziwiście ja tak to sobie wkręcilam... I zaraz foch i chłodnym tonem zaczęłam na jego pytanai odpowiadać a potem poszlam do sypialni ryczeć... A on do mnie przylazł i sie polozył przytulając się do moich pleców i pyta co sie stało.... Ale slysze po głosie, ze ledwo opanowuje śmiech
Potem pojechał do pracy a ja z każda godziną coraz bardziej się zastanawiałam o co mi poszło
Ale makrelę to czasem chętnie wciągnę

mam nadzieje, że nie zaszkodziłam maluchowi 

05.07.2008