Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2010r. - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-16, 07:34   #4801
BeataR89
Rozeznanie

Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Dzięki

To ja trzymam kciuki za wizytę u dentysty - ja jeszcze się nie odważyłam na to z Igorem. Zaglądam mu do paszczy i nie widzę nic złego. Będę broniła się przed dentystą - chyba że tż się odważy, ale jemu to nie w głowie.
Żeby te kciuki pomogły
Ja tez sie broniłam przed wizyta u dentysty ale teraz muszę iść bo ma plamkę na ząbku więc jestem zmuszona ale boje się bardziej od niej
Stary 2012-10-16, 08:00   #4802
evitka21
Zakorzenienie

Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

megi, bębenek piękny i zgrabniutki
No i zdrówka dla igusia . Moja to, jak pisałam, niemal non stop z katarem łazi...oby tylko nie gorzej, katar sam to pikuś....

bao
, brawo dla isi, jak to szybko zleciało
Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
słuchajcie może macie do odsprzedania zimową kurtkę dla Maćka lub kombinezon w rozmiarze 98
ja mam chyba kurtkę z h&m, ciepłą, puchową (z prawdziwym pierzem), pikowana, zgniło zielona, bez kapturka. Na 98, używana (kupiłam chłopacką, jakbym miała ni9e znaleźć dziewczyńskich, ale znalazłam)

Od razu mi się przypomniało-nataszka, sukieneczki mam bardzo głęboko schowane, więc fotki najwcześniej w weekend lub w pon. mogę zrobić

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Na mikołaja tradycyjnie tylko małe paczki ze słodyczami a pod choinkę małemu na pewno traktor z turem i pługiem albo jakimś agregatem.
Traktory to jedyne zabawki które uznaje ,ma całą torbę takich malutkich do ręki z firmy Siku metalowe i tylko tym się bawi i wszedzie tą torbę ciąga gdzie byśmy nie jechali.
boski jest twój "wieśniak"
Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Ten manicure hybrydowy podobno strasznie niszczy paznokcie
Ja jakieś 1,5 mies. nałożyłam sobie żel OPI (że niby paznokcie pod nim oddychają i tak jak pod hybrydą się nie niszczą) i mam teraz tak zjechane paznokcie, jak nigdy - łamią się strasznie, od połowy są cieńsze i rozdwojone. Już wolę nie wiedzieć, co ta hybryda by z nimi zrobiła

A ja właśnie zmyłam weselną zieleń i została mi zielonkawa płytka A miałam pod spodem odzywkę jako bazę. To teraz beżyk sobie walnęłam coby zakrył
Ja to nawet sobie grupona na hybrydy kupiłam, ale jak poczytałam jak to się usuwa (zas do manikiurzystki trza dymać) i jak mogą potem pazurki wyglądać, to oddałam koleżance.

A jakiś czas temu po nowym czerwonym lakierze mi pazury na na stopach zżółkły...pierwszy raz, a ja jak już maluję to w zasadzie tylko na różne odcienie czerwieni (ew.brązy) i frenche. Teraz już pod ciemniaki daję utwardzacz na wszelki.

monka, współczuję kupowej historii, oby nie wirus...

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Dziś Werka mnie zaskoczyła jednym zdaniem. Tz wychodził do domu, ona pyta "tatusiu, idziesz do pracy"? na co ja , że tak, tatuś idzie do pracy i zapytałam czy ja tez mam iść, na co usłyszałam:
"nie... ja nie mogę zostać przecież sama bo jestem za mała, musiałabym zdjęcia oglądać bo bym tęskniła"
ślicznie
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
no ja też się tej zmiany boję,bo ja się budzę przed 6 i jak mam jeszcze godzinę wcześniej wstawać to dziękujęmam nadzieję,że się przestawię.
hehe, ja też, teraz walczę z tym żeby się przestawić, żebym o 5.00 się nie budziła (sama)..., bo tak to by mi o ...4.00 wyszło
I tak mi ta walka idzie, że wczoraj o 20.55 odpadłam na amen

Ja też muszę lenkę umówić na przegląd. raz już byłyśmy w takim super-hiper dzieciowym, ale daleko i przegląd 50zł, a teraz w przedszkolu przez 2 tyg.była kampania prozdrowotna i była pani dentystka współpracująca z przedszkolem, która ma gabinet obok przedszkola, i jeszcze mnóstwo rzeczy na NFZ można zrobić. Ja bym chciała młodej fluoryzację zrobić, ale nie wiem czy se da...

W ogóle w piątek był festyn rodzinny kończący tą kampanię zdrotną, dzieciaczki występowały, był poczęstunek...

A no i jeszcze wam nie pisałam, że moje dziecko ma chłopaka, a właściwie nie "ma" tylko za nim lata jak durna i się wdzięczy jak kokietka mała .
Już na wakacje jak przychodziliśmy na podwórku się bawić się z nim poznała (on w III gr chyba jest), ale nie sądziłam, że znajomość nie tylko się utrzymała, ale i na dalszy etap przeszła ; wczoraj jak po nią przyszłam to jeszcze trochę się na placu zabaw bawiła i jak ją zobaczyłam w akcji, to myślałam, że umrę ze śmiechu .
Jak go wołała, szukała ("gdzie jest mateusz? maaaaateuuuusz?!"), przytulała, za rączkę łapała, tańczyła z nim. I od razu jak go wyhaczyła to banan na buzi i wdzięczyła się jak na godach jakichś .... mówię wam...pani kiedyś opowiadała, jak się jej nie mogła doszukać jak już na salę mieli wracać, a ona się z mateuszem pod trampoliną schowali

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 08:10   #4803
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cześć Dziewczyny
Czytam Was ale cos mi pisanie nie idzie...

Asiulek rozkleiła mnie Weronisia

Megi super masz brzusio-zgrabniutki!Igorek też cudny

Zdrówka dla chorujących
Ja tez dołączam niestety Danielek był zdrowy a w poniedziałek przyszła moja mama do niego zainfekowana i wieczorem już gil leci,cała noc nie przespana i znowu go umęczy choróbsko

Czytam o kombinezonach,ja w tym roku juz kupuję chyba tylko kurtkę,taką dłuższą za dupkę i kozaki,a na zabawy w śniegu mam specjalne spodenki.

Evi fajnie to wygląda mój też sobie upatrzył dziewczynę tylko,że ona ma już 6 lat,ale widac,ze to jego miłość chodzi za nią przytula,buziaka daje i jak się pięknie bawią.

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2012-10-16 o 08:13
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 08:37   #4804
mloda1989
Zakorzenienie

ana tak mi to tez wyglądało - zbyt fajne fotki, ale te getry superowe maja i wysylka z polski
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 08:55   #4805
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość

Cóż mam po Wojtku kombinezon 2-cz. ale jest dobry na Zosię więc się nie pozbędę .
Jak chcesz to mam większą odzież po Wojtku już typowo chłopięcą. Tż już trochę na tablicy wystawił.

Ta kurtka z linka jakoś nieszczególnie w moim guście więc moja opinia nie będzie obiektywna.
chętnie zobaczyłabym co tam masz po Wojtku na pewno coś bym sobie wybrała dla Maćka

Kupiłam wczoraj wieczorem taką http://allegro.pl/zara-ciepla-kurtka...701706719.html

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:

Aneczka
- ja kupiłam ten kombinezon http://allegro.pl/ewaed-b-cieply-kom...694812196.html i czekam na przesyłkę.

Zmierzyłam Gucia - ma 99 cm.
fajny jest, jak ci przyjdzie to napisz jak jakość i ogólne wrażenia

Maciej ma teraz 95 cm waga 12,5kg , w porywach do 13kg

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez BeataR89 Pokaż wiadomość
Kurtka nie w moim guście, ale duży chłopak z Macka moja jeszcze 92 nosi i to zależy jaka rozmiarówka bo nie raz 92 przy duże jest
kupiłam taką http://allegro.pl/zara-ciepla-kurtka...701706719.html

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Pomalowałam paznokcie u nóżek i rączek Na czerwono, a co ...
też dziś sobie takie pierdykę

madziwnia GRATULUJE DAJ ZNAĆ JAK PIERWSZY DZIEŃ !

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Jak podjechałam do Lidla (specjalnie wybrałam takiego na uboczu, co by zwiększyć swoje szanse) to już nawet cen po tych kurtkach nie było
jedynie skarpetki kupiłam
coś mi się wydaje że obkupili się pracownicy sklepu i ich rodziny albo za mało sztuk pozamawiali
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 08:57   #4806
mloda1989
Zakorzenienie

evitka możesz polecic /znasz jakiegos dietetyka z wrocka??
Stary 2012-10-16, 08:59   #4807
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Igor od wczoraj popołudniu ma gorączkę z przerwami na działanie Nurofenu. Zostałam z nim w domu i idziemy do lekarza. Cholera - tydzień w domu, tydzień w przedszkolu. Pochlastać się można.
u nas tak samo teraz Maciej już zdrowy , jutro idzie do przedszkola ciekawe ile pochodzi
20-12-14 10 tc

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-16, 09:03   #4808
mloda1989
Zakorzenienie

aneczka ty u Małgorzata Gajewczyk bylas???
Stary 2012-10-16, 09:03   #4809
aneczkkaa
Zakorzenienie

młoda a przypomniało mi się jak pisałaś o butach dla Dawida, ja po wczasach miałam taką sytuacje, miał reeboki r.23 z 1,5 miesiąca i zaczął nam utykać na jedną nogę, ja patrze a tu buty ciasne bidulek tak go cisły że chodzić nie mógł , noga momentalnie mu urosła i to o tyle rozmiarów, teraz mu kupiłam r.26 w tych chodzi już miesiąc i widzę że już coraz mniej miejsca w bucie
20-12-14 10 tc
Stary 2012-10-16, 09:04   #4810
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość

Jesteśmy u kuzynki, nie wzięłam podkladu , zostawilam u mamy i pech chciał, ze mój mały sie posral , WTF , weszlam do pokoju, smród niezmiemski . Opsral kuzynke poszwe i przebilo na koldre , właśnie go obrobilam, w jacuzi moczu sie pościel , koldre wpryskalam i przetarlam , gnoma przebralam. Miałam jednego pompka ( miał być użyty na weselu do spania, ale moja mama wróciła z nimi do domu , a lampek został w torbie) , więc mu ubralam, słyszę rewolucje które ma w brzuchu - jakiś wirus????? Chyba co nie ? No bo co.
Pierwsza????
Monka buciki doszły, a podkład?

Super że wesele udane, a akcja z małym, maskara, to jednorazowe cy faktycznie wirus jakis?

Evi
będę czekać

Megi brzusio uroczy Iguś jeszcze bardziej!

Madzia
super wieści!

Ja wczoraj w lumpku dojrzalam kombinezon granatowo rózowy z h&m za 28 zl, jutro bedzie po 8 i babka mi odlozyla, super jest, bede miala na zime.

Moje dziecko dostalo zestaw doktora wczoraj i caly dzien wczoraj i dzis od rana jestem badana, polecam, ale jak dyskutuje, zapisuje syropek, pyta czy juz czuje sie lepiej, boska jest

Pogoa dzis ponura, a fusss
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 09:05   #4811
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś Werka mnie zaskoczyła jednym zdaniem. Tz wychodził do domu, ona pyta "tatusiu, idziesz do pracy"? na co ja , że tak, tatuś idzie do pracy i zapytałam czy ja tez mam iść, na co usłyszałam:
"nie... ja nie mogę zostać przecież sama bo jestem za mała, musiałabym zdjęcia oglądać bo bym tęskniła"
hehe świetna jest

beata zdrówka dla Majki
20-12-14 10 tc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-16, 09:05   #4812
monka23
Zakorzenienie

Megi zdrowia dla małego , masakra teraz z tymi przeziebieniami, mój starszy tez juz kaszle

Beata powodzenia , ale pewnie juz po jesteście .

Libra moje to samo , traktory, kombajny, siewniki itd. Zwariowali.

Evi pij ( lykaj) magnez na poprawę humoru , ja bez magnezu sie nie ruszam

Ja sie cieszę ze bedzie zmiana czasu, dłużej pośpimy hehe

O prezentach nie myśle, taki teraz wybór ze coś sie znajdzie

Maly chyba lepiej, może go coś przeczyscilo tak o , kapalam go dwa razy w nocy, potem pampersa nie miałam i musiałam założyć mu podpaske , tylko troszkę popuscil. Kuzynka dokupila pampki , więc mu zaloze na powrót do domu, zeby mi w aucie niespodzianki nie zrobił.
Chyba mu przeszło , przechodzi , tfu tfu.
Wariuje normalnie, bułkę z serem zjadł. Zobaczymy potem.

Nataszka tyz hehe dzięki, a jak buciki? Dobre?
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 09:07   #4813
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
aneczka ty u Małgorzata Gajewczyk bylas???
nie , raczej nie , ale zaraz poszperam i ci napiszę , kurde nie pamiętam jak się nazywała chodziłam doAlicji Gaik w Świdnicy
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2012-10-16 o 09:17
Stary 2012-10-16, 09:12   #4814
mloda1989
Zakorzenienie

no w szoku bylam ze tak mlodemu noga skoczyla... mam nadzieje ze z tych na zime mi nie wyrosnie....

pytam o nia bo zobaczylam ze i we wrocku i w bielawie przyjmuje
Stary 2012-10-16, 09:27   #4815
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
no w szoku bylam ze tak mlodemu noga skoczyla... mam nadzieje ze z tych na zime mi nie wyrosnie....

pytam o nia bo zobaczylam ze i we wrocku i w bielawie przyjmuje
no ja też w szoku byłam

widzisz muszę wyciągnąć od niej materiały i dietę wprowadzić

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Dziś mamy 8 rocznicę Ślubu, jak to zleciało ...
20-12-14 10 tc
Stary 2012-10-16, 09:30   #4816
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie

Zdrówka dla dzieciaczków

Megi idź z Igusiem do dentysty żeby sobie pooglądał wszystko, tak bez potrzeby. Może być problem jak będzie potrzeba a nie będzie chciał buźki otworzyć

Cytat:
Jak podjechałam do Lidla (specjalnie wybrałam takiego na uboczu, co by zwiększyć swoje szanse) to już nawet cen po tych kurtkach nie było
jedynie skarpetki kupiłam
A poza tym widzę, że najazd na Lidle to był jakiś ogólnopolski
Trochę mnie dziś wkurzyła polityka sklepu - mogliby rzucać rzeczy partiami, to ludzie by częściej do nich chodzili (choć nie wiem, czy obsługa też nie wykupiła większości kurtek dzisiaj)

A ja właśnie zmyłam weselną zieleń i została mi zielonkawa płytka A miałam pod spodem odzywkę jako bazę. To teraz beżyk sobie walnęłam coby zakrył
Chyba tak było że tych kurtek nie było zbyt dużo i do tego faktycznie jak personel ma dzieci w takich rozmiarach to też wykupi.
Wczoraj też zauważyłam, szukając innej rzeczy, że ktoś sobie zestaw schował w koszykach z przecenami. Także tam też czasem warto zajrzeć.

Mi też się paznokcie przebarwiają mimo podkładu. Może to brak jakichś witamin

Cytat:

Pięknie
Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość

A no i jeszcze wam nie pisałam, że moje dziecko ma chłopaka, a właściwie nie "ma" tylko za nim lata jak durna i się wdzięczy jak kokietka mała .
Już na wakacje jak przychodziliśmy na podwórku się bawić się z nim poznała (on w III gr chyba jest), ale nie sądziłam, że znajomość nie tylko się utrzymała, ale i na dalszy etap przeszła ; wczoraj jak po nią przyszłam to jeszcze trochę się na placu zabaw bawiła i jak ją zobaczyłam w akcji, to myślałam, że umrę ze śmiechu .
Jak go wołała, szukała ("gdzie jest mateusz? maaaaateuuuusz?!"), przytulała, za rączkę łapała, tańczyła z nim. I od razu jak go wyhaczyła to banan na buzi i wdzięczyła się jak na godach jakichś .... mówię wam...pani kiedyś opowiadała, jak się jej nie mogła doszukać jak już na salę mieli wracać, a ona się z mateuszem pod trampoliną schowali
Super

Cytat:
chętnie zobaczyłabym co tam masz po Wojtku na pewno coś bym sobie wybrała dla Maćka
Wieczorem wyślę Ci linka na priv. Mamy jeszcze sporo rzeczy bez zdjęć ale już większe, zawsze można zostawić. Zaznaczam że Wojtek rzadko chodził w rzeczach bo one były tylko na czas u taty.
Stary 2012-10-16, 09:37   #4817
lindsley
Zakorzenienie

Megizgrabny brzusio. Iguś przystojniak

Asiuleka Wercia mądrala mała

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Evi fajnie to wygląda mój też sobie upatrzył dziewczynę tylko,że ona ma już 6 lat,ale widac,ze to jego miłość chodzi za nią przytula,buziaka daje i jak się pięknie bawią.
Michaś w weekend się zakochał w 7letniej kuzynce... Chodził i wołał "gdzie moja Talia (Natalia)" Przytulali się ciągle

Libra Michaś też ma jeden ciągnik i snopowiązałkę z Siku ale już zepsuł. A wyglądało na niezniszczalne Póki co nie ciągnie go specjalnie ani do samochodów ani traktorów. Wgl mało się bawi w domu, jeśli już to puzzle albo klocki.

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 10:15   #4818
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wieczorem wyślę Ci linka na priv. Mamy jeszcze sporo rzeczy bez zdjęć ale już większe, zawsze można zostawić. Zaznaczam że Wojtek rzadko chodził w rzeczach bo one były tylko na czas u taty.
dzięki
20-12-14 10 tc
Stary 2012-10-16, 11:21   #4819
BeataR89
Rozeznanie

Cytat:
Megi zdrowia dla małego , masakra teraz z tymi przeziebieniami, mój starszy tez juz kaszle

Beata powodzenia , ale pewnie juz po jesteście .

Evi pij ( lykaj) magnez na poprawę humoru , ja bez magnezu sie nie ruszam

Ja sie cieszę ze bedzie zmiana czasu, dłużej pośpimy hehe

O prezentach nie myśle, taki teraz wybór ze coś sie znajdzie

Maly chyba lepiej, może go coś przeczyscilo tak o , kapalam go dwa razy w nocy, potem pampersa nie miałam i musiałam założyć mu podpaske , tylko troszkę popuscil. Kuzynka dokupila pampki , więc mu zaloze na powrót do domu, zeby mi w aucie niespodzianki nie zrobił.

Może przez tą zmianę klimatu stresuje się i tak zareagował

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

My już po wizycie u dentysty, jestem dumna z córki była bardzo dzielna otwierała ślicznie buzie i dała założyć sobie plombę w nagrodę mogła sobie wybrać zabawkę. Dzwonie do ośrodka żeby zapisać się do lekarza i nie odbierają tel albo zajęty cały czas a chciałam żeby zbadała Maję bo ten kaszel mnie przeraża.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-16, 11:27   #4820
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:

dobrze, że mały lepiej.

Buciki troszke za duze, ale np na sanki beda super no i na przyszły rok, chyba że mojej też tak noga wypali jak waszym pociechom
Cytat:
no ja też w szoku byłam

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

no to Gratulacje,

Cytat:
Może przez tą zmianę klimatu stresuje się i tak zareagował

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

My już po wizycie u dentysty, jestem dumna z córki była bardzo dzielna otwierała ślicznie buzie i dała założyć sobie plombę w nagrodę mogła sobie wybrać zabawkę. Dzwonie do ośrodka żeby zapisać się do lekarza i nie odbierają tel albo zajęty cały czas a chciałam żeby zbadała Maję bo ten kaszel mnie przeraża.
moglas jechac odrazu bez dzwonienia,
super że mała dzielnie zniosła wizyte, moja by chyba nie dała rady, nawet jak sie bawimy w doktora to mówi że ona nie pojdzie do pani doktor bo bedzie plakala

faktycznie wymagala plomby?od czego to sie zrobilo?
a ta plamka?
Stary 2012-10-16, 11:33   #4821
BeataR89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
dobrze, że mały lepiej.

Buciki troszke za duze, ale np na sanki beda super no i na przyszły rok, chyba że mojej też tak noga wypali jak waszym pociechom

no to Gratulacje,

moglas jechac odrazu bez dzwonienia,
super że mała dzielnie zniosła wizyte, moja by chyba nie dała rady, nawet jak sie bawimy w doktora to mówi że ona nie pojdzie do pani doktor bo bedzie plakala

faktycznie wymagala plomby?od czego to sie zrobilo?
a ta plamka?
Jak wstanie to pójdę do ośrodka mam blisko, u nas jest na godziny to zawsze wolę zadzwonić niż iść i czekać nie wiadomo ile.
Albo plomba albo lakowanie a lakowanie by musiała mieć powtarzane 3 razy a tak ma plombę. To próchnica butelkowa Maja do późna piła mleko z butelki dopiero przestała pić ze 3 miesiące temu.
Stary 2012-10-16, 11:36   #4822
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Jak wstanie to pójdę do ośrodka mam blisko, u nas jest na godziny to zawsze wolę zadzwonić niż iść i czekać nie wiadomo ile.
Albo plomba albo lakowanie a lakowanie by musiała mieć powtarzane 3 razy a tak ma plombę. To próchnica butelkowa Maja do późna piła mleko z butelki dopiero przestała pić ze 3 miesiące temu.
i ona tak dzielnie jak jej to zakladala siedziała??
Stary 2012-10-16, 11:38   #4823
BeataR89
Rozeznanie

Cytat:
i ona tak dzielnie jak jej to zakladala siedziała??
trzymałam ja na kolanach a ona otwierała tak ładnie buzie troszkę płakała przy tym ale to nic nawet się nie ruszyła a ona jej tam brzęczała, psikała, świeciła
Stary 2012-10-16, 11:39   #4824
lindsley
Zakorzenienie

Kociary jak często zmieniacie kotku żwirek? Wybieracie w międzyczasie to co narobił na bieżąco?

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 11:47   #4825
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
trzymałam ja na kolanach a ona otwierała tak ładnie buzie troszkę płakała przy tym ale to nic nawet się nie ruszyła a ona jej tam brzęczała, psikała, świeciła
podziwiam
Stary 2012-10-16, 11:51   #4826
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

haha swoje chłopy
mały może co zjadł i mu tak zaszkodziło?
Cytat:
[/COLOR]Dziś mamy 8 rocznicę Ślubu, jak to zleciało ...
wszystkiego najlepszego
Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Libra Michaś też ma jeden ciągnik i snopowiązałkę z Siku ale już zepsuł. A wyglądało na niezniszczalne Póki co nie ciągnie go specjalnie ani do samochodów ani traktorów. Wgl mało się bawi w domu, jeśli już to puzzle albo klocki.
a u nas właśnie z Siku sie trzymają co przy moim niszczycielu uważam za cud i z brudera też już ciągniek ponad rok prawie w całości

Evi to Ty chyba szybko breloczkiem zostaniesz
Iza mi się nie robi płytka ciemna nawet po ciemnych lakierach ,może to zależy po prostu od struktury paznokcia ,może Twoje,delikatniejsze
Lind ja nie wiem dokładnie no tak co parę dni,nie wybieram bo mi się nie chce ,ale jak sie wybiera to pewnie dłużej posłuzy
Beata brawa dla Mai za wizytę u dentysty

Tak mi sie przypomniało że ja jak idę do dentysty to dosłownie walczę ze snem na fotelu ,no masakra jakaś ,siłą się powstrzymuje żeby nie usnąć
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 12:07   #4827
BeataR89
Rozeznanie

Cytat:
haha swoje chłopy
mały może co zjadł i mu tak zaszkodziło?

wszystkiego najlepszego

a u nas właśnie z Siku sie trzymają co przy moim niszczycielu uważam za cud i z brudera też już ciągniek ponad rok prawie w całości

Evi to Ty chyba szybko breloczkiem zostaniesz
Iza mi się nie robi płytka ciemna nawet po ciemnych lakierach ,może to zależy po prostu od struktury paznokcia ,może Twoje,delikatniejsze
Lind ja nie wiem dokładnie no tak co parę dni,nie wybieram bo mi się nie chce ,ale jak sie wybiera to pewnie dłużej posłuzy
Beata brawa dla Mai za wizytę u dentysty

Tak mi sie przypomniało że ja jak idę do dentysty to dosłownie walczę ze snem na fotelu ,no masakra jakaś ,siłą się powstrzymuje żeby nie usnąć
Oj ja to raczej nie usypiam u dentysty na fotelu, ale nie boję się dentysty

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
podziwiam

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Dziewczyny jaki materac polecacie? Jadę w sobotę po te meble ale nie wiem jaki materac kupić do łóżka dla Majki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-16, 12:09   #4828
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Nic nie mówiłam bo jak sie jest tyle czasu bez pracy takiej na dłużej... to jak juz człowiek się załapie to boi sie cieszyc jakby mu sie nie nalezało .. że starci ja z radości... wolałam nie zapeszać
rozumiem
Cytat:
Moje maleństwo
nie takie małe, fakt, ze w II ciąży szybciej brzuch rośnie
Cytat:
A pomyślmy, że jeszcze niemal 22 tygodnie przed nami

To wrzucę jeszcze jedno maleństwo
wow, ale się zmienił

Cytat:
no coś Ty a skąd kłak w jedzeniu, co on będzie nad stołem latał
U mnie koty nic nie niszczą ani nie brudzą nawet ten malutki ma niecałe 2 miesiące i do kuwety już zasuwa
Jeden to taki śpioch że śpi od rana do popołudnia jednym cięgiem i jeszcze go budzimy po kuchni łażą normalnie jak po całym domu ,przyzwyczaisz się

skosisz tylko się umęczysz trochę , a nie lepiej Ci kupic spalinową kosiarkę albo małą kosę w zimie mogą być obniżki albo na koniec sezonu.
Filmik świetny
Gratulacje dla koleżanki

Bao wszystkiego najlepszego dla malutkiej
Megi brzuch masz mały nie pierdziel ,ja to miałam bęben , a Iguś jest przeuroczy
Madziwnia gratulacje
Aneczka mi się nie podoba

Ja mam lidlową na razie z zeszłego roku jeszcze dobra ale już kupiona następna też z lidla ,tż w niemczech kupił bo ja oczywiście juz puste kosze zastałam
W zeszłym roku mieliśmy kurtkę na 98/104 a teraz tą drugą to na 116
a buty to już na 28 muszę kupić ,jeszcze nie kupiłam co prawda bo nie załapałam się na te w lidlu tez mieliśmy w tamtym roku i fajne były.

Na mikołaja tradycyjnie tylko małe paczki ze słodyczami a pod choinkę małemu na pewno traktor z turem i pługiem albo jakimś agregatem.
Traktory to jedyne zabawki które uznaje ,ma całą torbę takich malutkich do ręki z firmy Siku metalowe i tylko tym się bawi i wszedzie tą torbę ciąga gdzie byśmy nie jechali.
dziękuję w imieniu Isi
Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
megi, bębenek piękny i zgrabniutki
No i zdrówka dla igusia . Moja to, jak pisałam, niemal non stop z katarem łazi...oby tylko nie gorzej, katar sam to pikuś....

bao, brawo dla isi, jak to szybko zleciało

ja mam chyba kurtkę z h&m, ciepłą, puchową (z prawdziwym pierzem), pikowana, zgniło zielona, bez kapturka. Na 98, używana (kupiłam chłopacką, jakbym miała ni9e znaleźć dziewczyńskich, ale znalazłam)

Od razu mi się przypomniało-nataszka, sukieneczki mam bardzo głęboko schowane, więc fotki najwcześniej w weekend lub w pon. mogę zrobić

boski jest twój "wieśniak"

Ja to nawet sobie grupona na hybrydy kupiłam, ale jak poczytałam jak to się usuwa (zas do manikiurzystki trza dymać) i jak mogą potem pazurki wyglądać, to oddałam koleżance.

A jakiś czas temu po nowym czerwonym lakierze mi pazury na na stopach zżółkły...pierwszy raz, a ja jak już maluję to w zasadzie tylko na różne odcienie czerwieni (ew.brązy) i frenche. Teraz już pod ciemniaki daję utwardzacz na wszelki.

monka, współczuję kupowej historii, oby nie wirus...

ślicznie

hehe, ja też, teraz walczę z tym żeby się przestawić, żebym o 5.00 się nie budziła (sama)..., bo tak to by mi o ...4.00 wyszło
I tak mi ta walka idzie, że wczoraj o 20.55 odpadłam na amen

Ja też muszę lenkę umówić na przegląd. raz już byłyśmy w takim super-hiper dzieciowym, ale daleko i przegląd 50zł, a teraz w przedszkolu przez 2 tyg.była kampania prozdrowotna i była pani dentystka współpracująca z przedszkolem, która ma gabinet obok przedszkola, i jeszcze mnóstwo rzeczy na NFZ można zrobić. Ja bym chciała młodej fluoryzację zrobić, ale nie wiem czy se da...

W ogóle w piątek był festyn rodzinny kończący tą kampanię zdrotną, dzieciaczki występowały, był poczęstunek...

nareszcie jakoś tak optymizmem z Twojego posta powiało fajnie macie z tym przedszkolem u nas zęby zdrowe - ja mam mocną kość po ojcu i tylko 3 zęby z plombami, mam nadzieję, ze kości dzieci po mnie odziedziczą (zgryz to już niekoniecznie).

Cytat:
no ja też w szoku byłam

Wszystkiego najlepszego

A my po zakupach kupiłam małemu buty na zimę, takie: http://www.hasby.pl/images/shoes/98_b.jpg nie ma żadnych skórzanych u nas, więc tym razem będzie miał buty z eco skórki, mam nadzieję, że nie rozwalą się tak szybko.... a rozmiar wzięłam UWAGA 25 dziwne rozmiary bo inne a 22 lub max 23 ciut luzu jest tylko; kupiłam też czapkę na zimę w 5-10-15 o taką, tą pierwszą granatową: http://www.51015kids.eu/chlopiec-8-1...a-2x2319?c=245

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 12:58   #4829
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Znowu jakoś kiepsko czytam

aneczka wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy

madziwinia Tobie również wszystkiego najlepszego z okazji już która już minęła

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Beata brawa dla dzielnej Majeczki

Ta z ciekawości to na jakiej podstawie pani doktor stwierdziła że to butelkowa próchnica ? Tak z ciekawości pytam. Maja nie myła ząbków po mleku, czy może piła w środku nocy ? Czy może sama butelka / smoczek jest przyczyną ?

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Nataszka mam taki robiony na szydełku zestaw : sukienka/tunika, bolerko i kapelusik w kolorze ecru. Czy coś takiego Cię interesuje ? Jak tak to daj maila wyślę zdjecia. Zosia już wyrosła z tego

Bao fajne zakupy. Muszę zajrzeć czy podobnej czapki nie ma w wersji dziewczęcej a właściwie w białym lub ecru kolorze

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2012-10-16 o 13:01
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 13:00   #4830
nataszka25
Zakorzenienie

już podaję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości